Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 11:05   #1171
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

W dzien przy cycu ma posiedzenia po 30-35min, nie wiem ile je, bo nie odciagam.
180ml mm na noc. Ostatnio robie tak, ze przystawiam go do cyca przed snem, jak zacznie cudowac to robie butle. Czyli oproznia cyca+jeszcze 180ml mm... Nie wiem gdzie on to miesci.
Jak nie przystawialam to i spokojnie 210ml zjadal...
kurcze, Twój Kubulek to ma spust - moja je 130 ml, jedynie po kąpieli 180 ml z kleikiem

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 11:06   #1172
ezzo
Zadomowienie

Dzien dobry tu zombi

My juz ochrzczeni, same chrzciny bardzo fajne, ale mały mocno to przeżył. Obudził sie jak tylko weszliśmy do kościoła i byłam przekonana, ze da taki koncert, ze zostanie na długo zapamietany...na szczęście mńie zadziwił koncertowo było pózniej dopiero w domu
Cała msze uważnie obserwował co sie dzieje, siedzielismy w pierwszej ławce, wiec wielkimi oczyskami obserwował ołtarz, księdza i tylko trochę mruknal jak woda był polewany. Ale to by było na tyle z moim grzecznych synkiem, byl tak zaabsorbowany wszystkim co sie wokół niego cały dzien działo, ze biedak nie potrafił zasnąć a w nocy to juz istna tragedia. Ale suma sumarum chrzciny bardzo fajne.

Cały czas próbuje was nadrobić, ale nie wiem czy dam radę, dlatego poodnosze sie częściowo.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
mamy pierwszą przespaną nockę - od 19 karmienie - 6 rano karmienie (z jakimis tam marudzeniem do godziny 12 - ale wystarczylo podac smoczek i od razu usypiał - moze przez burze sie budzil?)
no i po karmieniu o 6 spal do 9
Tak to mozna spac! Nawet bez pomocy TZ

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

sylwietta - ale tez z instruktorka?
brawa za nocke

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
kurczę, kusicie ogromnie tym rozszerzaniem diety, sama mam ochotę zacząć już
ale szczerze mówiąc mam taki mętlik w głowie co od czego do czego dlaczego że mi się odechciewa
Lady, ja na twoim miejscu, jeśli nie musisz wracać do pracy czekalabyn do 6 miesiąca. Wczoraj byłam znowu w poradni laktacyjnej i tam babka mówiła, ze nawet jak ja karmie mieszanie to warto dać dziecku czas z samym mlekiem przez to 6 miesięcy, bo to jednak w mleku czy mamy czy mm są wszystkie wartości niezbędne dla dziecka.To samo wyczytałam w książce o żywieniu "bobas lubi wybór" a tez miałam zapędy żeby wcześniej rozszerzać, ba, mam juz w domu sloiczki i kaczki, ale jednak jeszcze trochę muszą poczekać.

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Cały czas jestem z Wami myślami bo pisać nie mam jak

Szansę że dziś wyjdziemy są równe zeru z resztą o czym ja w ogóle marzę. Póki co nikt nic nie mówi o naszym wyjściu.
Przepadły nam bilety powrotne, w szpitalu każda doba kosztuje i do tego nie znamy przyczyny tego uczulenia

Przepraszam że aby wpadam z takimi smutnymi postami
Tak mi przykro, ze musicie tyle cierpieć, najgorsza ta niemoc i niewiedza.

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

ileż można- toć te moje zdjęcia to tu do znudzenia. Robię przerwę
Protestuje, dzien bez zdjęć Julaska to dzien zmarnowany.zwlaszcza, ze je kolekcjonuje, żeby pózniej synkowi pokazać
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
jak to "ona sobie weźmie"! Niech się buja!

moja śpi na podłodze czasemjak w załączniku - podczas nagrody (bez szelek) za dobre sprawowanie jakiś czas temu

Oanella szukajcie innych specjalistów. Trzymam kciuki i ściskam mocno!
Ale piękny spiochacz, mojemu sie tak jeszcze nigdy nie zdarzyło zasnąć w czasie zabawy.
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Mogę mieć pytanie??? Wiem, że milion razy pisałyście, ale może napiszecie milion pierwszy?
Najpierw dajemy słoiczki? A kiedy kaszkę, kleiki itp.??

Dziewczyny kp kiedy zaczęłyście rozszerzać dietę???
Fewciu tak jak pisałam Lady, poza tym pamiętajcie, ze w kwesti rozszerzania diety zawsze można sie zwrócić do poradni laktacyjnej.

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
dziewczyny, nasze mega ząby na focie
Piękne zebiska, jak wrażenia przy karmieniu?
Cytat:
Caly czas sie zastanawiam...
Bo jak ta kuszetka taka droga to cenowo wyjdzie podobnie jak samolot. A przeciez o wiele szybciej dolecimy.

Kubus moze nie bije rekordow w dlugosci spania, ale jak juz sie obudzi to zje i znow w kimono idzie. A moze turkot pociaga by go ululal?
Coś mi sie zdaje, ze juz tylko Fewci Blanka i moj Tomaszek nocne koszmarki rodzicom fundują...

Cytat:
dziewczyny, ktore macie z kim zostawic swoje dzieci (mamy, tesciowe, siostry) oddajecie je czesto, zeby sobie odpoczac, zajac sie swoimi sprawami? (nie mowie o studiujacych, pracujacych tylko o tych na urlopach macierzynskich, ktore po prostu chca miec chwilke dla siebie)
ja mam z kim zostawiac dziecko od samego poczatku, i jeszcze w ciazy wydawalo mi sie, ze bardzo chetnie bede to robic, bo tak bedzie lepiej dla mojej psychiki, odpoczac od dziecka, zrobic cos dla samej siebie, a jak przyszlo co do czego to w ciagu tych 5 miesiecy "oddalam" Boryska raptem 5 razy, z czego 2 razy musialam z powodu wizyty u lekarza, a dwa razy wyszlam sobie z kolezanka na piwko a raz byl fryzjer i to bylo cudowne, czysty relaks, zadnego placzu, marudzenia
mam jakas bariere psychiczna, wiem ze krzywda dziecku sie nie stanie z moja mama czy tesciowa, ale wydaje mi sie, ze to egoistyczne z mojej strony (wiem, ze tak nie jest ale gdzies mi to w glowie siedzi) ze Borysek bedzie bez mamy a ja bede sie relaksowac.
Tak mnie naszedl ten temat, bo wlasnie jutro z klezanka na piwo sie umowilam .. ostatnie nasze klotnie z TZ i fakt, ze Borys zrobil sie bardzo marudny sprawily, ze postanwilam ze musze wyjsc i byc "sama" bo inaczej zwariuje, dzisiaj mialam ochote juz nakrzyczec na Boryska bo nie dal sie odlozyc ani na sekunde i ciagle plakal a ja nie mialam juz sily a jak juz zasnal po kapieli plakalm chyba z pol godziny
Ja mam z kim dziecko zostawić i wiem, ze jest pod dobra opieka mojej mamy, która ma 10 letniego syna wiec jest mniej wiecej w temacie, ale co z tego, jak mi jakoś tak dziwnie i jestem jednak niespokojna, pomimo, tego, ze jakkolwiek to brzydko zabrzmi mam dosyć mojego dziecka, jestem wykończona, to czuje sie złe gdy nie mam go w zasięgu wzroku lub słuchu

Czekam aż synek zasnie to sama idę sie zdrzemnac bo dzisiejsza noc była wyjątkowo fatalna, synek płakał, mama płakała, a tata siedział bezradnie i nie wiedział co począć.naprawdenie wiem kiedy sie nam ten sen ustabilizuje
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 11:08   #1173
Delicjanka
Zakorzenienie

3 dni i 5 msc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06379.jpg (40,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08328.jpg (48,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08336.jpg (40,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08347.jpg (37,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg o.jpg (39,7 KB, 19 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 11:08   #1174
nafiyqa
Zakorzenienie

meduzka, jaka slodka malpeczka

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 11:09   #1175
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej!
Laski, trzymajcie kciuki bo mam miec dzis wazne spotkanie. trzymajcie kciuki zeby wypalilo, jak wroce to dam znac o co kaman.
buziale!
Trzymamy trzymamy pstryniu!

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Nawijko, jesli chodzi o egzamin, to moj brat zawsze mawial ze im wiecej razy zaliczasz tym lepiej umiesz slabe pocieszenie, ale nie martw sie, dasz rade

Szaja, jak to dwojki.. nie strasz mnie

I ja musze te kaszki z holle zamoiwc, a niech czekaja na swoja korzysc

Bokeh, pewnie Twoja H dziś ladnie spi, bo Zosia znowu szaleje juz praaie dwie godziny mi spiewa

---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ----------

Black, pochwal sie jaka fryzke wybralas

Haha no spala ladnie :P nie budzila sie w nocy na pogawedki :P

Yellow!! Co za masakra to ja wynajmuje mieszkanie badz co badz od obcych ludzi bez umowy to tylko znajomi a twoj tz z wlasna matka i ojcem taka umowe musi podpisac?????!!! W glowie mi sie nie miesci co to za ludzie??? Na waszym miejscu poszukala bym czegos innego kopnela ich w tylek i nie odzywala sie ani nie spotykala z nimi. Nie no nie wierze...... Wspolczuje takich dziadkow Oliemu

U nas leje cala noc i teraz od rana...szlag by to! Mialam do babci jechac :/
Stary 2013-06-11, 11:09   #1176
LadyWhisper
Zakorzenienie

powiedzcie mi, po kiego czorta mój mały pierdółek się przewraca ciągle na brzuszko, jeszcze dobrze się nie przewróci a już marudzi?

u nas od rana leje od rana rana, gdzieś od3, karmiłam to wiem

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 11:12   #1177
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Ewik bardzo się bałam, nawymyślałam sobie, że to mu zaszkodzi i wogole ale tesciowa (!) mnie przekonała, że warto malca oswajać z róznymi bodźcami, żeby potem taki dzik nie był. W sumie racja, bo moja kuzynka ma córkę (8lat) i do dziś nie lubi wesel, głośnej muzyki, bo jak była mała to jej nie brali, cackali się jak z jajkiem. I dalej są uwięzieni w domu, bo z nią nigdzie nie wyjdą.
A poza tym nie miałam z kim go zostawić, to było wesele brata tż, więc wypadało być. Pokój mielismy na górze, więc karmienie odbywało sie w spokoju. Ogólnie impreza się udała
No to fajnie Wiesz ja nie mówię, żeby małych dzieci nie brać, tylko takie maluchy mnie zastanawiają. Dobrze, że moja na naszym weselu będzie miała 7,5 miesiąca, to już nie będę mieć rozterek

Meduzza streszczenie akceptuję Juliannka słodziaszek

ezzo super, że chrzciny się udały

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
3 dni i 5 msc
te jej oczy mnie rozbrajają

a u mnie od rana chłodno, ale słonecznie

Dominika

Alicja
Stary 2013-06-11, 11:12   #1178
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
szaja , dziewczyny - za dwa dni konczymy 5 miesiecy, do tej pory byla kaszka jaglana, marchewka i jablko z ta kaszka - odpuscilam podawanie lyzeczka bo malo zjadal i w dlugim czasie a do kaszki po 5 duzych lyzek podawalam i wypijal wszytsko
dzisiaj tz kupil sloiczki z gerbera zupa jarzynowa i jarzynowa z krolikiem, myslicie ze beda ok?
dzisiaj podalam jarzynowa i mi pol sloiczka lyzeczka zjadl! i sadzac po reakcji smakowalo mu duzo badziej niz jablko / marchewka
Myślę, że spokojnie możesz je dawać. Niezłe ma hipp, one droższe są ale większy wybór jest.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

A no właśnie bo jeszcze mnie myśl naszła-kleiki są kukurydziane i ryżowe. Kaszki (te na wodę) wiem że są kukurydziano-ryżowe (i one są smakowe)
a kaszki na mleko są tylko ryżowe? (te smakowe) bo ostatnio moja mama mi kupiła i mówiła że były tylko ryżowe.

I czy są kaszki bez cukru z bobovity (podobno bananowe tylko?) w Biedronce?

Orientujecie się może?
nie ma smakowych kukurydzianych, chyba przez to, że on ma dość intensywny smak, a ryżowy prawie żaden

nie ma w Biedrze

Cytat:
ja bym podala mu wszytsko co sie da, tylko ze on alergie ma i reflusk i np gastrolog mowila zeby po 4 miesiacu tylko jabko i marchew i z kaszka podawac a nie osobno i teraz zastanawiam sie wlasnie jakie zupki po 5tym wprowadzac, boje sie eksperymentowac zeby znowu mu cos nie zaszkodzilo
kaszkę pewnie dlatego, bo zagęszczenie osłabia ulewanie?

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
a wiem, ze tez sa foteliki chyba od 9 do 25 kilo

nie wiem nie znam sie
dziewczyny jakie lepsze doradxcie

ja dla Agatki mam chicoo 9-18kg, i chyba teraz będę musiała kupić 0-15 dla Dorotki, a jak Agatka dobije do 18 kg (a pewnie długo zejdzie), to przesadzić do dorotkowego a Dorotkę do Agatki

Cytat:
dziewczyny, ktore macie z kim zostawic swoje dzieci (mamy, tesciowe, siostry) oddajecie je czesto, zeby sobie odpoczac, zajac sie swoimi sprawami? (nie mowie o studiujacych, pracujacych tylko o tych na urlopach macierzynskich, ktore po prostu chca miec chwilke dla siebie)
ja mam z kim zostawiac dziecko od samego poczatku, i jeszcze w ciazy wydawalo mi sie, ze bardzo chetnie bede to robic, bo tak bedzie lepiej dla mojej psychiki, odpoczac od dziecka, zrobic cos dla samej siebie, a jak przyszlo co do czego to w ciagu tych 5 miesiecy "oddalam" Boryska raptem 5 razy, z czego 2 razy musialam z powodu wizyty u lekarza, a dwa razy wyszlam sobie z kolezanka na piwko a raz byl fryzjer i to bylo cudowne, czysty relaks, zadnego placzu, marudzenia
mam jakas bariere psychiczna, wiem ze krzywda dziecku sie nie stanie z moja mama czy tesciowa, ale wydaje mi sie, ze to egoistyczne z mojej strony (wiem, ze tak nie jest ale gdzies mi to w glowie siedzi) ze Borysek bedzie bez mamy a ja bede sie relaksowac.
Tak mnie naszedl ten temat, bo wlasnie jutro z klezanka na piwo sie umowilam .. ostatnie nasze klotnie z TZ i fakt, ze Borys zrobil sie bardzo marudny sprawily, ze postanwilam ze musze wyjsc i byc "sama" bo inaczej zwariuje, dzisiaj mialam ochote juz nakrzyczec na Boryska bo nie dal sie odlozyc ani na sekunde i ciagle plakal a ja nie mialam juz sily a jak juz zasnal po kapieli plakalm chyba z pol godziny
Z mężem, kilka razy moja mama przyszła gdy musialam po Agatkę do przedszkola iść a pogoda paskudna była. Ale nie zostawiam choćby z racji niezostawialności piersi
Aczkolwiek nie uważam, byś źle robiła To, że jest się mamą nie znaczy, że nie można chcieć/potrzebować czasu dla siebie. Każdy potrzebuje odpoczynku.

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość

I Pola chyba ma różyczkę.
Oooo
Nie martw się, to lajtowa choroba

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ooo fajnie wkleisz zdjęcie jak Ci przyjdzie? jestem ciekawa czy te z całym wzorem różnią się o tego z wzorem tylko na panelu na plecach... hmmm Dinusie w końcu wzięłaś?
Kurde faktycznie powinni dac mi jakiś procent od zysków już druga kupuje po mnie

ide spaciu
Dinusie a ty gdzie kupowałaś?

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Moje <3
Przepiękny uśmiech!

Cytat:
Ja bede 3 Tylko czekam az Kubus troche podrosnie

Kurde, znow mnie polamalo i chodze zgieta wpol. Jestem pewna, ze to przez to, ze spie z glowa na oparciu lozka zamist na poduszce, ale nie jestem w stanie spac inaczej. Jestem tak przemeczona, ze w nocy jestem w stanie tylko wyciagnac cyca i jak Kubus nie marudzi to zaraz zasypiam...
A już wybrałaś?

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ja też wytrzymam

U nas też mini marchewka Uwielbiam te maskotki zresztą, mam z ikei kilka takich innych, malutkich za 2 zł i też są super, Ewcia je bardzo lubi Mnie fascynują te ogromne metki

Ciebie jak ciebie, ale dla dziecka to szał
Szkoda, że już nie ma w ikei takich:

http://www.dzieciologia.blogspot.com...la-dzieci.html kotek i piesek, super są
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 11:12   #1179
marsi11
Zakorzenienie

Deli- słodka jak mamusia

Lady- u nas wczoraj tak lalo, że jak wracalam z basenu to jechałam autem 10/h po wiosce, potoki wody dosłowienia na ulicy
moja mama dziś dzwoniła,że im chate zalało, w piwnicy wody aż po 4 stopnie schodow mają
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 11:14   #1180
Ewik86
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41261697]ja dla Agatki mam chicoo 9-18kg, i chyba teraz będę musiała kupić 0-15 dla Dorotki, a jak Agatka dobije do 18 kg (a pewnie długo zejdzie), to przesadzić do dorotkowego a Dorotkę do Agatki
[/QUOTE]

nieźle

Dominika

Alicja
Stary 2013-06-11, 11:17   #1181
marsi11
Zakorzenienie

Szajka- zapodasz mi jakieś tytuły fachowej literatury odnośnie wychowywania nastolatków? troszkę pisałam w klubie, szukam jakieś pomocy fachowej
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 11:18   #1182
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
kurcze, Twój Kubulek to ma spust - moja je 130 ml, jedynie po kąpieli 180 ml z kleikiem
A Twoja przeciez miesiac starsza Glodomor mi sie trafil.

Stary 2013-06-11, 11:19   #1183
LadyWhisper
Zakorzenienie

wymyśliłam, co M. dostanie na dzień ojca

Znalazłam w komodzie właśnie bodziaki dla Pietraszka - "kocham mojego tatusia" styknie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 11:24   #1184
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41261697]

Oooo
Nie martw się, to lajtowa choroba

Dinusie a ty gdzie kupowałaś?

A już wybrałaś?

Ciebie jak ciebie, ale dla dziecka to szał
Szkoda, że już nie ma w ikei takich:

http://www.dzieciologia.blogspot.com...la-dzieci.html kotek i piesek, super są [/QUOTE]

Ja mialam rozyczke wlasnie jak mialam pare mscy a moj tata razem ze mna

Swoja tule kupowalam na stronie tulowej

No nawijko, ellmi jakie wzory kupujecie ?:P

Hania uwielbia metki
Stary 2013-06-11, 11:31   #1185
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
dla Julaska

dla Amelki

Jak to?

U nas też tak czasem jest,że tylko jeden cycuś dobry, ale szybko przechodzi

Oby się udało

U nas też zazwyczaj przy jedzeniu
jak tż wraca z pracy i się nad nim pochyla to on cały czas się uśmiecha i gada sobie do niego. Jak ja gdzieś wyjdę i Kubuś zostaje z kimś np z t. albo tż to jak ja wracam to jest histeria straszna, nie chce jeść z cycka, wierzga nóżkami, za chwilę mu przechodzi i się uśmiecha ale mi jest przykro
Cytat:
Odnajdziesz sie w tych pałacach?

A idź, żal mi tylek sciska!

W dzien przy cycu ma posiedzenia po 30-35min, nie wiem ile je, bo nie odciagam.
180ml mm na noc. Ostatnio robie tak, ze przystawiam go do cyca przed snem, jak zacznie cudowac to robie butle. Czyli oproznia cyca+jeszcze 180ml mm... Nie wiem gdzie on to miesci.
Jak nie przystawialam to i spokojnie 210ml zjadal...

Parter? Super! Nie bedzie walki z wozkiem
U nas stoi przy drzwiach lub przy balkonie.
to faktycznie mały żarłoczek mój miał kiedyś problem żeby 90 ml mm zjeść. I ja też nie wiem ile on zjada bo nigdy nie odciągałam tak, żeby miał w danej chwili na posiłek
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dokładnie, jak jem kanapkę to mała się tak cieszy do mnie: "mamooo a co Ty tam zajadasz dobreeegoo?"
Dzieci to takie nieprzewidywalne są. Ja bym jednak obstawiała, że będzie spał jak niedźwiedź. Mojej ostatnio koparka nie obudziła ani pociąg jak staliśmy przed przejazdem na spacerze

Nancy ja jestem trochę w lesie niestety, bo w łikend też nie wchodziłam ale z tego co ogarniam to: trwa szał nosidełkowy, Silver spotkała się z Bokeh (zdj. w klubie), Cała ma pie*dolnik z tym macierzyńskim, Debrah stała się zombie i nie jest jej dane spać po nocy hmmmm więcej nie nie pamiętam niestety, nie spisałam się, nie wyrzucajcie mnie ze stanowiska

Polecam, nie wiem jak będzie u Was ale mała mi pospała 9 h ciągiem dziś!! Więc spałam 7h ciągiem a ogólnie 9h! Debrah,nie czytaj tego

Ojejku jaka kruszyna. Kto wtedy wiedział, że to taka agenta będzie
W ogóle to te nasze dzieci (bez obrazy) takie śmieszne były, żeby nie powiedzieć brzydkie a mi się wydawało, że jest napiękniejsza na świecie Na dole moja tygodniowa "małpka" Teraz jak patrze to nie wierzę

Hahaha następny agent do współki z Julasem Całej
Rzeczywiście kicz. Mój TŻ też taki

A najlepsze jest to, że chyba przy słoiczkach już się nie ma takich myśli, w końcu to warzywa, warzyw nie wyprodukujemy same

Jeny Ty to się nastresujesz, niech już się to wyjaśni, bo serio nerwicy dostaniesz ;/
za streszczenie a i z tego co widzę to trwa szał na żubry i zajączki
Cytat:
3 dni i 5 msc
ale się zmieniła
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 11:35   #1186
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
A Twoja przeciez miesiac starsza Glodomor mi sie trafil.
i to jaki a ile Kubuś waży?

Dominika

Alicja
Stary 2013-06-11, 11:40   #1187
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Cała wejże nie dręcz bo zazdraszczam

wózek najwyżej jak my - na klatce obok piwnicy, pod skrzynkami. suszarki mam dwie (!) na balkonie - jak leje to wnoszę do środka i pod oknem miejsca niet. 25 metrów. Ale jeszcze tylko 2 tygodnie z haczkiem
a nie boisz sie ze ktos Ci go ukradnie? ja bym sie bała zostawić, mimo ze sa domofony itd..
a balkonu nie mam ;(

Ewik;> pytalas kiedy sie tam wyprowadzamy, mozliwe ze w przyszym tygodniu.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-06-11, 11:42   #1188
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hejo z rana (a raczej - prawie z południa, haha ), moje drogie.

Moje dziecko dzisiaj spało do 9:30. Wyspaliśmy się po wsze czasy.

Insolito - jeśli chodzi o lakiery Flormaru, to wszystkie są dobre, tak samo długo się trzymają, tylko niektóre dłużej schną (seria Supershine). A jeśli chodzi o utwardzacz, to polecam Seche Vite (a jako bazę - Nailtek Foundation II).

Badziu - nie mogę znaleźć zdjęcia na kompie, ale to jest taki prosty, duży kok, wysoko upięty z grzywką na bok, czyli nic szczególnego. Banalna fryzura, ale nie wyobrażam sobie siebie w innej. Coś takiego, tylko grzywkę raczej wypuszczę - http://data.whicdn.com/images/283188...3574_large.jpg Wypełniacz już mam, teraz muszę trochę poćwiczyć i mam nadzieję, że się uda.

Laski, polecacie jakąś fajną spacerówkę? Chcę kupić coś lepszego dla małej, niż mamy teraz (mamy 3w1 Chicco), nie chodzi mi o parasolkę, tylko o coś porządnego.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-06-11 o 11:43
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 11:42   #1189
karusia_2007
Raczkowanie

Cześć gaduły trochę mnie tu nie było a tu tyle nadrabiania. Nie dam rady tego ogarnąć i odnieść się do wszystkiego ale może chociaż częściowo mi się uda.

za wszystkie skończone miesiące i nowe umiejętności.
Zdjęcia porównawcze przeurocze

Blogerka ja swoje szkraby jak mam coś ważnego do załatwienia to zostawiam z teściową, czasami z tż ale zazwyczaj to razem właśnie jeździmy więc maluchy zostają z babcia. A jak jedziemy na zakupy to bierzemy ich ze sobą. A jak chcę sama gdzieś wyjść np. fryzjer itp to tż zostaje.

Debrah mój Wituś zasypia w łóżeczku ale musi się przytulić do pieluszki policzkiem a ja muszę mu dotykać dłonią noska przy cycu się nauczył że nosek wtulony w cyc i teraz jak nie ma nic na czubku noska to nie zaśnie.

YellowSheep współczuję sytuacji. Toż to obcy ludzie potrafią się lepiej zachować.

Delicjanka za egzamin

marsi11 mi sie wydaję, że na twardo i do zupki
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 11:47   #1190
misia1505
Rozeznanie

Ja tak na szybko, wczoraj byliśmy u lekarza, obejrzana, osłuchana zdrowa tylko gorączka. przed 10 w nocy chciałam dać jej pić, podniosłam głowę i dotknęłam ucha ona w krzyk, wpuściłam jej kropelki i dałam ibalgin troszką się zaspokoiła i zasnęła, o 3 wierciła się daję jej pić i specjalnie dotknęłam tego ucha jak piała, znowu płacz, ponosiłam ją troszką, biedna oczy jak 5 zł bała się zasnąć, po 4 zgarnęłam tż i na pogotowie, nie czekałam do rana bo wiem że ucho szybko łapie. oczywiście zaczerwienione, dostaliśmy antybiotyk (poprosiłam bo przeciwzapalny dawalam regularnie 1,5 doby i się rozkręciło). już lepiej, śpi na tej stronie co uszko bolało, już się budzi, uciekam.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Black ja mam tą i jestem zadowolona, co prawda od soboty ;-)
http://allegro.pl/wozek-quinny-zapp-...287089903.html
Stary 2013-06-11, 11:48   #1191
elllmi
Zakorzenienie

hej
nadrabiam powoli a dzieć leży na macie zafascynowany jeżdżącą i grającą myszką, która kręci hula-hop tylko w kółko leci jedna muzyczka, pier.dolca można dostać

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Bede sie chwalic!! Yae spala ciagiem 10,5h! Szkoda, ze nie wykorzystalam lepiej tego czasu...
to ja też: Filip spał ciągiem 10 godzin 06:30 się obudził, zjadł i spaliśmy jeszcze do 09:30

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Tak jak myślałam, wczoraj u t. był dym.
szczerze ci współczuję takiej popie....onej rodziny; okropni są

Cytat:
Mamy pierwszy obrot z plecow na brzuch!

Cytat:
A wczoraj ja wzielam na egzamin ustny i dostalam 4.5
to nieźle Ci musiała podpowiadać gratuluję

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ellmi ja pytałam na szczepieniu o to o u Igorka też czasem główka się poci jak cyca je, zwłąszcza wieczorami. Sprawdziła czy główka twarda i powiedziała że on dużo wysiłku wkłada w to i jest mu gorąco dodatkowo i że nie ma się czym martwić jak główka twarda. A czemu wieczorami akurat? Bo on wtedy jest już mocno zmęczony i kosztuje go to więcej wysiłku.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

my przy Dawidzie jedzenia nie uświadczymy, bo tak się gapi, że obżałuje i zaraz spadnie. Ostatnio wzięłam sobie ciastko jak go miałam na rękach to mi je wyrwał i rzucił na ziemię
no co, jak on nie może, to Ty się objadać będziesz

Cytat:
Hej!
Laski, trzymajcie kciuki bo mam miec dzis wazne spotkanie. trzymajcie kciuki zeby wypalilo, jak wroce to dam znac o co kaman.
buziale!
: kciuki:

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no pewnie,że uwarunkowane kulturowo- u nas jest kultura żyta chociaż wódkę to polacy nawet z ziemniaków robią

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Kurcze w sobotę na wesele idziemy...ciekawe jak to będzie...z młodym idziemy bo on bez cyca nie wytrzyma. Chcę iść bo po pierwsze, oni byli u nas, po drugie chce mi się ruszyć gdzieś a nie tylko w domu...
Wczoraj próbowałam go oszukać i mu na śpiocha dać mleko odciągnięte z butelki to zjadł ze 30 ml po czym się rozryczał i awanturował się jak mu znowu chciałam butlę wcisnąć. Jak dałam cyca to usnął od razu.
Ślub jest w mojej parafii 5 kroków od domu, wesele też w miarę blisko
Mąż powiedział żebyśmy zrobili tak: przywieziemy teściową do nas, weźmiemy młodego na ślub i na wesele. Zobaczymy jak będzie się zachowywał, czy będzie spał czy nie. Jak będzie płakał i nie będzie spał przy muzyce to zawieziemy go do domu i co 3 godzimy podjedziemy żebym go nakarmiła a jak wcześniej zacznie się wiercić na cyca (bo on nie płacze nigdy tylko się wierci i zjada kocyk lub poduszkę) to teściowa zadzwoni i przyjedziemy (10-15 minut drogi) i wrócimy znowu na wesele a po oczepinach około 00:30 - 1:00 wrócimy już do domu. Ehhh nie wiem jak to rozegrać, niby widziałam takie maleństwa że spały normalnie w wózku na weselu ale nie wiem jak Igi się zachowa. Niby jak w domu śpi na nockę to mu nic nie przeszkadza, ani mikser ani tłuczenie kotletów ani muzyka od sąsiadów imprezowiczów studentów.
mąż dobrze kombinuje, nic się nie bój tylko idźcie; moja koleżanka w sobotę ze swoją dwumiesięczną córeczką była i panikowała jak cholera, bo ona z tych jęczydłowatych dzieci; ale posiedzieli do 21:30, bo młoda pięknie spała na sali

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 11:50   #1192
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Ja wczoraj dałam jabłuszko Darii w tej siateczce. Nie gotowałam.
Dzięki Silver, jako jedyna odpowiedziałaś

na wcześniejsze pytanie tez mi nikt nie odpowiedział

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Tak jak myślałam, wczoraj u t. był dym. Do czasu było wszystko super, leżeliśmy sobie z Olim i tżtem na trawce na kocyku, było cieplutko i błogo. Aż pomyślałam, że super byłoby tak częściej... Była z nami moja babcia (aż dziw, że jak otwieram lodówkę to jej tam nie ma). Ojciec tż wrócił z pracy i zaczęła się gadka... Bo oni przez nas nie mają kasy, bo nam pomagają (tak? nic mi o tym nie wiadomo), 2 godziny biadolili jak jest im źle, że na leki nie mają, ale w ich pałacu wieczny remont i ciągle coś kupują, więc powiedziałam teściowej, że jest hipokrytką, bo płacze że są biedni a za chwilę oprowadza po domu i pokazuje co i za ile kupili... Wiecie, nic mi do tego, ale nie znoszę takich ludzi! Na małego czy tżta żałują każdej złotówki, Oli nic od nich nie dostał nigdy. No i dobrze, niech sobie żyją w tym pałacu sami jak paluchy. I ciągle gadka, że brat tż to jest super, bo ma na koncie czy miliuny! A nami pomiatają równobo nie jesteśmy bogaci... Żal mi d.upę ściska normalnie. Chciałam, naprawdę chciałam dobrze, ale po tamtej sytuacji z prądem, wczorajszym dniu i tysiącem innych akcji naprawdę nie chcę ich oglądać. Niech się kiszą na tej wiosze. Nie będę Wam opisywać wszystkiego, bo nie ma sensu ale oni są okropni! Traktują nas jak obcych. Kazali tżtowi podpisać umowę najmu mieszkania w którym mieszkamy (tż od urodzenia tu mieszkał 16 lat) w której zapisali, że wszelkie spory będą rozstrzygać na drodze sądowej, a jak sprzedadzą mieszkanie to mamy 2 tygodnie na opuszczenie lokalu. Wszelkie remonty za pisemną zgodą, a jak coś im się nie spodoba to mogą w trybie natychmiastowym nas wyrzucić. A potem chwalą się każdemu że dostaliśmy od nich mieszkanie... Ręce opadają, obyśmy jak najszybciej mogli się wyprowadzić stąd! A najlepsze jest to, że ten ich ukochany drugi synuś to raczej im wnuka nie da, bo jest gejem! Ojciec by chyba matkę zabił, gdyby się dowiedział, że takiego syna urodziła...A brat tż powiedział do tego wszystkiego, że on nie chce być chrzestnym do małego, bo nie będzie sobie robił problemów! Mimo, że nikt go nawet nie prosił. Pomijam już fakt, że nie widział jeszcze bratanka, mimo, że mieszka parę ulic dalej... Ta rodzina jest po prostu chora. Nie chcę mieć z nimi nic wspólnego, amen.

A i tak najbardziej rozwaliła mnie moja babcia, która powiedziała, że rzadko widuje małego, tylko raz w tygodniu! Jasne, w niedzielę cały dzień z nami, a już się dziś na jutro zapowiedziała ratunku

Lecę spać, bo ledwo na oczy widzę, jutro chyba wrzucę fotki bo dziś już nie mam siły
chyba bym kontakty z taką rodziną zerwała i jezeli macie możliwość to spiepszałabym gdzie pieprz rośnie z tego mieszkania

Cytat:
Mamy pierwszy obrot z plecow na brzuch!

Cytat:
Hej!
buziale!
zaciśnięte

Mały śpi a jak dopiero jem śniadanie

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:01   #1193
BlackSanctum
Zakorzenienie

Misia, mówisz? Właśnie się nad nią zastanawiałam... A jakie to są kółeczka? Piankowe? Jak się to prowadzi? Dziecko wygodnie siedzi tam? Widzę, że jest w czarnym kolorze dostępna, uuuu... Kuszące.
Stary 2013-06-11, 12:02   #1194
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Meneq, nie śpię A miałam pytać, co znaczy Twój nick?
A w Japonii można wynająć nianię?

10,5h, zazdraszczam i gratuluję obrotu! Cholera, martwię się, bo Dorotka raz tylko się obróciła i więcej nic, a za 2 dni kończy 5 miesięcy!

Yellow, dziwaczne podejście - nie przyzwyczajać do łątwych pieniędzy ja sobie nie wyobrażam, że mam i nie pomogę moim dziewczynkom

Btw, żadna wina matki, że takiego urodziła :d przepraszam, ale to chore! współczuję t.

Badzia, no może tak na fotce wyszło, ale przyjrzyj się, prawa dolna 2 mi się zdaje na bank

Debrah, żyjecz bidulko niewyspana? kurde, żałuję że nie mieszkam w Krk, to byśmy ogarniały spacery jakoś

Nawijko, a nie ulał ci zwyczajnie? Dorotka czasem jak uleje to jej po policzku i szyjce za głowę spływa.

Delicjanko, Dorotce właśnie czopka dałam glicerynowego bo przedwczoraj jadła pół słoiczka marchwianki i kupy niet, męczy się wyraźnie :/ wcoraj coś tylko wycisnęła malutkiego. Ale stęka jak nie wiem i rozdrażniona cała jest. Gdyby nie to, to bym na kupę spokojnie czekała
Gratki za 4,5 cwaniara...

Fewciu, chęć odstawienia małej nie jest w twojej sytuacji wcale samolubna. Macie o wiele trudniej zwyczajnie, przez szelki. Pewnie gdyby mała nie płakała tyle i spała normalnie, nie mając szelek, to te pobudki nie byłyby takie uciążliwe.

Dziąsła smarowałam całe, bo na takim etapie nie wiedziałam gdzie zęby idą, na palec i tyle. A Agatka jak już widziałam, co idzie, to konkretne miejsce.

Marsi, dawałabym na twardo rozdrobnione do czegoś jednak, lub samo - są dzieci które lubią. ALe na miękko nie, jednak na początek wolałabym ugotowane dać.
A może z własnym mlekiem zmieszaj?

Blogerko, albo jak Pisze Illusion, 2składnikowe, a do tego możesz ugotować np. kawałek piersi kurczaka, blenderem potraktować i dodać łyżeczkę.

pstryczkuniu, trzymam kciuki

Nancy, jakie nosidło?

Hope, Dadni boski
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:03   #1195
hope01
Zakorzenienie

Black ja się do tej przymierzałam http://allegro.pl/ultralekka-spacero...296895534.html

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:08   #1196
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Coś mi sie zdaje, ze juz tylko Fewci Blanka i moj Tomaszek nocne koszmarki rodzicom fundują...
Kubek za to nadrabia niespaniem w dzien

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41261697]
A już wybrałaś?
[/QUOTE]
Gitary raczej na pewno
http://s3.fabrykawafelkow.pl/5528-la...vy-guitars.jpg

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
i to jaki a ile Kubuś waży?
Wlasnie nie jakos duzo... Normalnie chyba.
Za tydzien skonczy 4 miesiace i ma ok 6150g.

Stary 2013-06-11, 12:11   #1197
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41262709]
Delicjanko, Dorotce właśnie czopka dałam glicerynowego bo przedwczoraj jadła pół słoiczka marchwianki i kupy niet, męczy się wyraźnie :/ wcoraj coś tylko wycisnęła malutkiego. Ale stęka jak nie wiem i rozdrażniona cała jest. Gdyby nie to, to bym na kupę spokojnie czekała
Gratki za 4,5 cwaniara...

[/QUOTE]

To moja po marchewce samej to zrobila spoko qpke, ale wczoraj wlasnie dalam z tym ziemniakiem i nie to ze sie męczyła, ale zrobila taka hmm cos jak plastelina;p moglabym ulepic cos z tej qpy:hahah a:

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-06-11, 12:12   #1198
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć lasencje
Chciałam popisać a matka mi dzieciaka obudziła
Widzi że śpi to drze tą papę jakby sama była (bo jej się miesiące w papierkach nie zgadzały ).

W każdym razie za skończone miesiące

Szajka-dzięki za odpowiedz odnośnie kaszek-jednak matka nie kłamała
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:12   #1199
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Misia, mówisz? Właśnie się nad nią zastanawiałam... A jakie to są kółeczka? Piankowe? Jak się to prowadzi? Dziecko wygodnie siedzi tam? Widzę, że jest w czarnym kolorze dostępna, uuuu... Kuszące.
Do mnie też juz jedzie ta spaceróweczka. Zastanawiałam się jeszcze nad tą
http://allegro.pl/spacerowka-quatro-...302028649.html ale wybrałam tą co Misia bo tam można widziec dziecko.
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:12   #1200
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hope, też fajna! A jaka tania. Po ślubie coś na pewno małej kupimy, i od razu fotelik Maxi Cosi dla większego dziecka już. Z tej serii od 9 do 18kg.

Szaja
, martwi Cię to? A mówiłaś, że Agu też dość późno się zaczęła "ruszać", więc pewnie jest wszystko okej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości