|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1172 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry tu zombi
My juz ochrzczeni, same chrzciny bardzo fajne, ale mały mocno to przeżył. Obudził sie jak tylko weszliśmy do kościoła i byłam przekonana, ze da taki koncert, ze zostanie na długo zapamietany...na szczęście mńie zadziwił koncertowo było pózniej dopiero w domu ![]() Cała msze uważnie obserwował co sie dzieje, siedzielismy w pierwszej ławce, wiec wielkimi oczyskami obserwował ołtarz, księdza i tylko trochę mruknal jak woda był polewany. Ale to by było na tyle z moim grzecznych synkiem, byl tak zaabsorbowany wszystkim co sie wokół niego cały dzien działo, ze biedak nie potrafił zasnąć a w nocy to juz istna tragedia. Ale suma sumarum chrzciny bardzo fajne. Cały czas próbuje was nadrobić, ale nie wiem czy dam radę, dlatego poodnosze sie częściowo. Cytat:
brawa za nockeCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Piękne zebiska, jak wrażenia przy karmieniu? Cytat:
Cytat:
![]() Czekam aż synek zasnie to sama idę sie zdrzemnac bo dzisiejsza noc była wyjątkowo fatalna, synek płakał, mama płakała, a tata siedział bezradnie i nie wiedział co począć.naprawdenie wiem kiedy sie nam ten sen ustabilizuje
|
||||||||
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
3 dni i 5 msc
|
|
#1175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
Cytat:
Haha no spala ladnie :P nie budzila sie w nocy na pogawedki :P Yellow!! Co za masakra to ja wynajmuje mieszkanie badz co badz od obcych ludzi bez umowy to tylko znajomi a twoj tz z wlasna matka i ojcem taka umowe musi podpisac?????!!! W glowie mi sie nie miesci co to za ludzie??? Na waszym miejscu poszukala bym czegos innego kopnela ich w tylek i nie odzywala sie ani nie spotykala z nimi. Nie no nie wierze...... Wspolczuje takich dziadkow Oliemu ![]() ![]() ![]() U nas leje cala noc i teraz od rana...szlag by to! Mialam do babci jechac :/
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi, po kiego czorta mój mały pierdółek się przewraca ciągle na brzuszko, jeszcze dobrze się nie przewróci a już marudzi?
![]() u nas od rana leje od rana rana, gdzieś od3, karmiłam to wiem
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz ja nie mówię, żeby małych dzieci nie brać, tylko takie maluchy mnie zastanawiają. Dobrze, że moja na naszym weselu będzie miała 7,5 miesiąca, to już nie będę mieć rozterek ![]() Meduzza streszczenie akceptuję Juliannka słodziaszek ezzo super, że chrzciny się udały ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- te jej oczy mnie rozbrajają a u mnie od rana chłodno, ale słonecznie
|
|
|
|
|
#1178 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
nie ma w Biedrze Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aczkolwiek nie uważam, byś źle robiła To, że jest się mamą nie znaczy, że nie można chcieć/potrzebować czasu dla siebie. Każdy potrzebuje odpoczynku.Oooo Nie martw się, to lajtowa choroba ![]() Cytat:
Przepiękny uśmiech! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szkoda, że już nie ma w ikei takich: http://www.dzieciologia.blogspot.com...la-dzieci.html kotek i piesek, super są
|
||||||||
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Deli- słodka jak mamusia
Lady- u nas wczoraj tak lalo, że jak wracalam z basenu to jechałam autem 10/h po wiosce, potoki wody dosłowienia na ulicy moja mama dziś dzwoniła,że im chate zalało, w piwnicy wody aż po 4 stopnie schodow mają
|
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41261697]ja dla Agatki mam chicoo 9-18kg, i chyba teraz będę musiała kupić 0-15 dla Dorotki, a jak Agatka dobije do 18 kg (a pewnie długo zejdzie), to przesadzić do dorotkowego a Dorotkę do Agatki
![]() [/QUOTE] nieźle |
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Szajka- zapodasz mi jakieś tytuły fachowej literatury odnośnie wychowywania nastolatków? troszkę pisałam w klubie, szukam jakieś pomocy fachowej
|
|
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glodomor mi sie trafil.
|
|
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
wymyśliłam, co M. dostanie na dzień ojca
![]() Znalazłam w komodzie właśnie bodziaki dla Pietraszka - "kocham mojego tatusia" styknie
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41261697]
Oooo Nie martw się, to lajtowa choroba ![]() Dinusie A już wybrałaś? ![]() Ciebie jak ciebie, ale dla dziecka to szał ![]() Szkoda, że już nie ma w ikei takich: http://www.dzieciologia.blogspot.com...la-dzieci.html kotek i piesek, super są [/QUOTE]Ja mialam rozyczke wlasnie jak mialam pare mscy a moj tata razem ze mna ![]() Swoja tule kupowalam na stronie tulowej No nawijko, ellmi jakie wzory kupujecie ?:P Hania uwielbia metki
|
#1185 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój miał kiedyś problem żeby 90 ml mm zjeść. I ja też nie wiem ile on zjada bo nigdy nie odciągałam tak, żeby miał w danej chwili na posiłekCytat:
a i z tego co widzę to trwa szał na żubry i zajączki ![]() ale się zmieniła
|
|||
|
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
i to jaki
a ile Kubuś waży?
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a balkonu nie mam ;( Ewik;> pytalas kiedy sie tam wyprowadzamy, mozliwe ze w przyszym tygodniu.
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo z rana (a raczej - prawie z południa, haha
), moje drogie. Moje dziecko dzisiaj spało do 9:30. Wyspaliśmy się po wsze czasy. Insolito - jeśli chodzi o lakiery Flormaru, to wszystkie są dobre, tak samo długo się trzymają, tylko niektóre dłużej schną (seria Supershine). A jeśli chodzi o utwardzacz, to polecam Seche Vite (a jako bazę - Nailtek Foundation II). Badziu - nie mogę znaleźć zdjęcia na kompie, ale to jest taki prosty, duży kok, wysoko upięty z grzywką na bok, czyli nic szczególnego. Banalna fryzura, ale nie wyobrażam sobie siebie w innej. Coś takiego, tylko grzywkę raczej wypuszczę - http://data.whicdn.com/images/283188...3574_large.jpg Wypełniacz już mam, teraz muszę trochę poćwiczyć i mam nadzieję, że się uda. ![]() Laski, polecacie jakąś fajną spacerówkę? Chcę kupić coś lepszego dla małej, niż mamy teraz (mamy 3w1 Chicco), nie chodzi mi o parasolkę, tylko o coś porządnego.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-06-11 o 11:43 |
|
|
|
#1189 |
|
Raczkowanie
|
Cześć gaduły
za wszystkie skończone miesiące i nowe umiejętności.Zdjęcia porównawcze przeurocze Blogerka ja swoje szkraby jak mam coś ważnego do załatwienia to zostawiam z teściową, czasami z tż ale zazwyczaj to razem właśnie jeździmy więc maluchy zostają z babcia. A jak jedziemy na zakupy to bierzemy ich ze sobą. A jak chcę sama gdzieś wyjść np. fryzjer itp to tż zostaje. Debrah mój Wituś zasypia w łóżeczku ale musi się przytulić do pieluszki policzkiem a ja muszę mu dotykać dłonią noska przy cycu się nauczył że nosek wtulony w cyc i teraz jak nie ma nic na czubku noska to nie zaśnie.YellowSheep współczuję sytuacji. Toż to obcy ludzie potrafią się lepiej zachować. Delicjanka za egzaminmarsi11 mi sie wydaję, że na twardo i do zupki |
|
|
|
#1190 |
|
Rozeznanie
|
Ja tak na szybko, wczoraj byliśmy u lekarza, obejrzana, osłuchana zdrowa tylko gorączka. przed 10 w nocy chciałam dać jej pić, podniosłam głowę i dotknęłam ucha ona w krzyk, wpuściłam jej kropelki i dałam ibalgin troszką się zaspokoiła i zasnęła, o 3 wierciła się daję jej pić i specjalnie dotknęłam tego ucha jak piała, znowu płacz, ponosiłam ją troszką, biedna oczy jak 5 zł bała się zasnąć, po 4 zgarnęłam tż i na pogotowie, nie czekałam do rana bo wiem że ucho szybko łapie. oczywiście zaczerwienione, dostaliśmy antybiotyk (poprosiłam bo przeciwzapalny dawalam regularnie 1,5 doby i się rozkręciło). już lepiej, śpi na tej stronie co uszko bolało, już się budzi, uciekam.
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Black ja mam tą i jestem zadowolona, co prawda od soboty ;-) http://allegro.pl/wozek-quinny-zapp-...287089903.html
|
#1191 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
nadrabiam powoli a dzieć leży na macie zafascynowany jeżdżącą i grającą myszką, która kręci hula-hop tylko w kółko leci jedna muzyczka, pier.dolca można dostać![]() Cytat:
06:30 się obudził, zjadł i spaliśmy jeszcze do 09:30![]() szczerze ci współczuję takiej popie....onej rodziny; okropni są ![]() ![]() to nieźle Ci musiała podpowiadać gratuluję![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() : kciuki:![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1192 | ||
|
Raczkowanie
|
Dzięki Silver, jako jedyna odpowiedziałaś
na wcześniejsze pytanie tez mi nikt nie odpowiedział ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mały śpi a jak dopiero jem śniadanie
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Misia, mówisz? Właśnie się nad nią zastanawiałam...
A jakie to są kółeczka? Piankowe? Jak się to prowadzi? Dziecko wygodnie siedzi tam? Widzę, że jest w czarnym kolorze dostępna, uuuu... Kuszące.
|
|
|
|
#1194 |
|
Konto usunięte
|
Meneq, nie śpię
A w Japonii można wynająć nianię? 10,5h, zazdraszczam i gratuluję obrotu! Cholera, martwię się, bo Dorotka raz tylko się obróciła i więcej nic, a za 2 dni kończy 5 miesięcy!Yellow, dziwaczne podejście - nie przyzwyczajać do łątwych pieniędzy ja sobie nie wyobrażam, że mam i nie pomogę moim dziewczynkom ![]() Btw, żadna wina matki, że takiego urodziła :d przepraszam, ale to chore! współczuję t. ![]() Badzia, no może tak na fotce wyszło, ale przyjrzyj się, prawa dolna 2 mi się zdaje na bank ![]() Debrah, żyjecz bidulko niewyspana? kurde, żałuję że nie mieszkam w Krk, to byśmy ogarniały spacery jakoś ![]() Nawijko, a nie ulał ci zwyczajnie? Dorotka czasem jak uleje to jej po policzku i szyjce za głowę spływa. Delicjanko, Dorotce właśnie czopka dałam glicerynowego bo przedwczoraj jadła pół słoiczka marchwianki i kupy niet, męczy się wyraźnie :/ wcoraj coś tylko wycisnęła malutkiego. Ale stęka jak nie wiem i rozdrażniona cała jest. Gdyby nie to, to bym na kupę spokojnie czekała ![]() Gratki za 4,5 cwaniara...Fewciu, chęć odstawienia małej nie jest w twojej sytuacji wcale samolubna. Macie o wiele trudniej zwyczajnie, przez szelki. Pewnie gdyby mała nie płakała tyle i spała normalnie, nie mając szelek, to te pobudki nie byłyby takie uciążliwe. Dziąsła smarowałam całe, bo na takim etapie nie wiedziałam gdzie zęby idą, na palec i tyle. A Agatka jak już widziałam, co idzie, to konkretne miejsce. Marsi, dawałabym na twardo rozdrobnione do czegoś jednak, lub samo - są dzieci które lubią. ALe na miękko nie, jednak na początek wolałabym ugotowane dać. A może z własnym mlekiem zmieszaj? Blogerko, albo jak Pisze Illusion, 2składnikowe, a do tego możesz ugotować np. kawałek piersi kurczaka, blenderem potraktować i dodać łyżeczkę. pstryczkuniu, trzymam kciuki ![]() Nancy, jakie nosidło? ![]() Hope, Dadni boski |
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Black ja się do tej przymierzałam http://allegro.pl/ultralekka-spacero...296895534.html
|
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41261697] A już wybrałaś? ![]() [/QUOTE] Gitary raczej na pewno ![]() http://s3.fabrykawafelkow.pl/5528-la...vy-guitars.jpg Wlasnie nie jakos duzo... Normalnie chyba. Za tydzien skonczy 4 miesiace i ma ok 6150g. |
|
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41262709]
Delicjanko, Dorotce właśnie czopka dałam glicerynowego bo przedwczoraj jadła pół słoiczka marchwianki i kupy niet, męczy się wyraźnie :/ wcoraj coś tylko wycisnęła malutkiego. Ale stęka jak nie wiem i rozdrażniona cała jest. Gdyby nie to, to bym na kupę spokojnie czekała ![]() Gratki za 4,5 cwaniara...[/QUOTE] To moja po marchewce samej to zrobila spoko qpke, ale wczoraj wlasnie dalam z tym ziemniakiem i nie to ze sie męczyła, ale zrobila taka hmm cos jak plastelina;p moglabym ulepic cos z tej qpy
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć lasencje
![]() Chciałam popisać a matka mi dzieciaka obudziła Widzi że śpi to drze tą papę jakby sama była (bo jej się miesiące w papierkach nie zgadzały ).W każdym razie za skończone miesiące![]() Szajka-dzięki za odpowiedz odnośnie kaszek-jednak matka nie kłamała
|
#1199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/spacerowka-quatro-...302028649.html ale wybrałam tą co Misia bo tam można widziec dziecko. |
|
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Hope, też fajna!
A jaka tania. Po ślubie coś na pewno małej kupimy, i od razu fotelik Maxi Cosi dla większego dziecka już. Z tej serii od 9 do 18kg. Szaja, martwi Cię to? A mówiłaś, że Agu też dość późno się zaczęła "ruszać", więc pewnie jest wszystko okej.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

brawa za nocke

jak w załączniku - podczas nagrody (bez szelek) za dobre sprawowanie jakiś czas temu 

od rana rana, gdzieś od3, karmiłam to wiem 

To, że jest się mamą nie znaczy, że nie można chcieć/potrzebować czasu dla siebie. Każdy potrzebuje odpoczynku.

ratunku