|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
dziękuje za trzymanie kciuków
![]()
|
#932 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
aa no i wczoraj przekonałam sie o hormonach w ciąży. Synek miał wczoraj zakonczenie zerówki/przedszkola....zrobili takie super przedstawienie z nauczycielem rytmiki że sie poryczałam...i jak dostawal dyplom tez sie poryczałam....i wogole na samą mysl łezka się kręci...miał tak cudowne przedszkole i nauczycielki że mam nadzieje ze drugi synus też na nie trafi
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Taszanta spróbuj przyjmować więcej plynow w ciągu dnia. Potrafi podnieść ciśnienie nawet o 20.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#934 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
ANTIBIA - gratuluje synusia ) wazne ze zdrowy bedziesz miala teraz 3na 1 - powodzenia ) No I Quinny jednak bedzie niebieski ? ;> Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
dzielna z Ciebie babka . Ja trzymam z całej siły ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
) jak dobrze pojdzie to obiecuje ze brzuchol tez ujawnie ;DWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
I prawdopodobne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolałabym jednak nie mieć takiej niespodzianki Cytat:
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Taszanta;41261991]Ja chodzę do przychodni przy szpitalu ginekologicznym i tam po prostu pracuje kilkudziesięciu ginekologów, jak mam USG to za każdym razem jest inny lekarz, w sumie mogłabym się zapisać do mojego prowadzącego, ale jakoś mi to wcześniej nie przeszkadzało
No mam nadzieję, bo bardzo mnie zaniepokoił No naprawdę fajne wytłumaczenie ![]() No naprawdę mi namącił, a nic w sumie się nie dowiedziałam Na razie mam iść z wynikami do lekarza prowadzącego, no ale jak będę się umawiać na kolejne USG to na pewno tego lekarza będę omijać szerokim łukiem Hehe, ale fajny patent, może skorzystam ![]() Cytat:
Może dzieć się uaktywni jak poczuje
|
|
|
|
|
#937 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja bym sobie teraz wypiła kawkę mrożoną..
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#939 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pewnie dlatego nie do końca było serce widać. Idź jeszcze raz za 3 tygodnie możesz już czuć ruchy! co za lekarz Cytat:
Też miałam i mam nadal takie podejście do określania płci. W pierwszej ciąży miałam raz, na połówkowym, powiedziane, że dziewczynka. Fakt, że się sprawdziło, ale nie nastawialiśmy się na 100% Cytat:
TŻ powiedz, żeby sobie jakąś gazetę czy książkę poczytał o ciąży, a nie zabrania Ci, bo TAK u mnie słońce, pranie zaraz będę wieszać. W weekend robimy przemeblowanie, żeby dwoje dzieci upchnąć z ubrankami
|
|||||
|
|
|
#940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
![]() ![]() ja jeszcze bym się trochę napiła, ale akurat TŻ siedzi w kuchni więc na razie bez szans ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
|
|
#941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam złożyć wyrazy szacunku wszystkim niewiastom w stanie błogosławionym co pracują przy biurku do samego czasem rozwiązania ![]() nie wspomnę już o tych co fizycznie (chociaz może czasem fizycznie i lżej ). Nie wiem jakim cudem w pierwszej ciąży pojechałam od biurka do porodu, ale wczoraj ściągneli mnie do pracy, bo tak to w domu robie, ale się tego zdalnie nie dało i posiedziałam 5 godz. na doopie przy kompie ciurkiem, bo w domu to przerwa, to obiad, to spacer, to coś tam- dziewczyny ledwo wstałam
|
|
|
|
|
#942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() z pasteryzowanego mleka to możesz nawet pleśniowe sery jeść! w Polsce chyba wszystkie takie są ![]() a swojego lekarza/położnej pytałaś? może jak mu ktoś w białym fartuchu powie do słuchu, to się uspokoi? przecież lepiej, żebyś kawę wypiła, niż masz się słaniać na nogach
|
|
|
|
|
#943 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
truskawki juz dzis spozywałam, ale czeresni w tym roku nie jadlam jeszcze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez mam 2 pary spodni ciazowych z allegro :0 bardzo wygodne na wakacje http://allegro.pl/eleganckie-ciazowe...285334989.html ![]() Ja też... albo latte tez mam takie niskie cisnienie na wizytach zawsze 85/55 ![]() Poza tym witam w nowym dniu! Wczoraj chwaliłam sie,że mam brzuszek, to wrzucam... wreszcie urósł !! juz widac no wkocu 18tydzien
|
|||
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kolejna zgrabna laska
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#946 |
|
Raczkowanie
|
kto ma torbiel na jajniku ?
![]() w 8 tc miałam na 6 cm średnica a teraz w 12 tc mam na ok 4 cm, niby się zmniejsza ide w piątek do gina to dowiem się co dalej a jak u was było ? jak byłam na badaniach genetycznych to inny gin powiedział, że trzeba uważać na torbiel bo jak zacznie uciskać tam gdzie jest bobo to może być problem |
|
|
|
#947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zrezygnowałam bo myslałam, ze wszystko niepasteryz.
|
|
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#949 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#950 |
|
Rozeznanie
|
Ja osobiscie kawy nie pije... w I trymestrze unikalam nawet herbaty ze wzgledu na to, ze zawiera kofeinę.
Ok 20 tc nalezy sprawdzac cisnienie, bo jestesmy narazone na stan przedrzucawkowy... charakteryzuje sie on nie tylko podwzyszonym cisnieniem ale tez białkomoczem... Wiadomo kofeina podnosi ciśnienie jezeli kobieta w ciazy (szczegolnie niebezpieczne w III trymestrze) ma wysokie cisnienie tetnicze powinna jej nie pic... wiaze sie to z powiklaniami. Jesli chodzi o Cole to nie tyle kofeina, co te "EE" ...ale Sprite mimo tego bym sie napiła
|
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#952 |
|
Rozeznanie
|
Ja uslyszałam kiedys ze dzieci i dorosli nie powinny pic mleka bo ogranizm sie zasluzuje
Mają ludzie jazdy ![]() Moj tez sie strasznie drze, jakbym np. jadlo chipsy co jem je raz na miesiac nawet zadziej ... ale sluzowanie mlekiem... rozumiem niektorzy sa uczulenie na laktoze, ale przeciez mleko dla dziecka jest niezbedne... nie mowie tu o bezglutenowcach. |
|
|
|
#953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#954 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#955 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz w lumpeksie widziałam ciążówki, ale nie dość że były to dzwony to jeszcze jakiś rozmiar 50 za chyba 25 zł... a ja kupiłam z prosta nogawką, nowe za 60 zł ze streczem Cytat:
![]() Cytat:
Ja na Twoim miejscu usiadłabym i porozmawiała z nim tak szczerze i go zapytała, dlaczego tak się zachowuje, że skoro pracuje to nie ważne że czy pracuje u siostry czy u obcej osoby to i tak pensja mu się należy jak psu kość i że teraz Wam też są potrzebne pieniądze, bo wyprawkę trzeba kompletować i przede wszystkim nastraszyłabym go że jeżeli nie zmieni swojego postępowania to wtedy będzie musiał brać od siostry pensję, ale na... alimenty, Postrasz go, może to jakiś efekt przyniesie Cytat:
Cytat:
moja Nelka na ostatnim USG to z taką agresją machała piąstkami że aż śmiać mi się chciało ![]() ja ostatnio piłam Frappe z lodami i czekoladą ![]() Cytat:
ale już widać że coś wypycha
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||||
|
|
|
#956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko i TY mówisz że Ci brzuszek wywaliło Taki mini mini chudzinko![]() Cytat:
A od czasu do czasu coli nie zaszkodzi po łyczku Chociaż do tej pory b.rzadko pijałam.Każdy robi jak chce wiadomo![]() Ten barwnik co jest w coli E 150 d jest używany też do barwienia czekolady,dżemów,wyrobów cukierniczych
|
||
|
|
|
#957 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Boże kochana gdzie ci się to dziecko mieści
|
|
|
|
|
#958 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#959 |
|
Zadomowienie
|
zabieram się za sprzątanie
![]() a i wrzucam mój 22-tygodniowy brzuch
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#960 |
|
Wtajemniczenie
|
o wow jaki okrąglinek ładny
A jak o zdrowym jedzeniu mowa, to wczoraj zrobiłam pyyyyszne ciasteczka z twarogu ze słonecznikiem Jak się zamknie oczy na cukier to mozna sobie wmawiać, ze bardzo zdrowe |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.

) wazne ze zdrowy
dzielna z Ciebie babka . Ja trzymam
z całej siły 

pewnie dlatego nie do końca było serce widać. Idź jeszcze raz za 3 tygodnie
już z tym mi jest ciężko. Poza tym strasznie się boję o wygląd biustu po ciąży i karmieniu.

Ślub 25.08.2012