Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15! - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! 8 13,33%
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! 27 45,00%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! 20 33,33%
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 2 3,33%
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 3 5,00%
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 12:46   #3721
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

MadI biedactwo....

czarownica: też myślę, ze tak będzie z Margosią a jak Ty sie dzisiaj czujesz?

dotkaa: noo jakoś też mi sie tak wydaje

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:48   #3722
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
mam prosbę:
jak bede narzekać na zgage to proszę mi przypomnieć jaka durna byłam i się nażarłam buły z kotletem z piersi i ogorkiem i zaprawiłam truskawkami
masz to zalatwione

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Ufff...właśnie skończyłam sprzątać. Dom lśni, kuchni wysprzątana, okna w salonie umyłam, odkurzyłam, kurze starłam...jestem z siebie dumna.

Chciałam jeszcze łazienkę wyszorować, ale to może jak TŻ wróci do domu, to mi pralkę odsunie, bo tam sam kurz i "koty" fruwają.

Właśnie włoski umyłam, trzeba się trochę ogarnąć.

Ale najpierw was nadrobię, bo tam ciekawego napisałyście. Może ktoś urodził w między czasie
alez energia w Ciebie wstapiła

Zalatuje mi skądś zapach grzybków, pewnie sąsiadka cos pichci, ale bym zjadła

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
wiesz co daje jej multilac baby - to mi kazala lekarka dwac 2 razy dziennie. Marysia, zaczyna coraz wiecej mowic i sklada czasem dwa wyrazy do kupy, ale ogolem nie chce jej sie za wiele mowic. Co do wozka, mamy dwa, wiec na razie nie mysle o tym. Moja panna i tak w wozku siedzi tylko chwile, wiec dalam sobie spokoj z podwojnym. Maly bedzie mial gondole, a mloda ma swoja spacerowke.

U mnie na obiadek barszcz bialy a u Was? i jak TZ kupi truskawki - bo przejezdza teraz codziennie w pracy przez nasze "zaglebie truskawkowe" to zrobi moze wieczorem placek z truskawkami

Ja obstawiam, ze skoro Margosia sie nie odzywa, to chyba wyskoczy nam tu z nowina, ze juz po.
U mnie nic ciekawego, płatki na mleku. Ale mąż obiecał, ze jak wroci przed 19 to zrobi pierogi z truskawkami

Co do Margosi, wczoraj Dotka zostawiła informacje, ze nie ma internetu i że jeszcze nie rodzi

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:52   #3723
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Irmith, u nas życie się rodzi i u Ciebie więc uważam, że pomimo wszystko powinnaś być TU. Dziewczyny potrafią rozbawić, utulić i dać kopa. Może jednak z nami byś się tu szybciej pozbierała ?
No dlatego postanowiłam się odezwać a nie tylko czytać no i może z wami wreszcie jakiś materac wybiorę

Cytat:
wiesz co daje jej multilac baby - to mi kazala lekarka dwac 2 razy dziennie. Marysia, zaczyna coraz wiecej mowic i sklada czasem dwa wyrazy do kupy, ale ogolem nie chce jej sie za wiele mowic. Co do wozka, mamy dwa, wiec na razie nie mysle o tym. Moja panna i tak w wozku siedzi tylko chwile, wiec dalam sobie spokoj z podwojnym. Maly bedzie mial gondole, a mloda ma swoja spacerowke.

U mnie na obiadek barszcz bialy a u Was? i jak TZ kupi truskawki - bo przejezdza teraz codziennie w pracy przez nasze "zaglebie truskawkowe" to zrobi moze wieczorem placek z truskawkami

Ja obstawiam, ze skoro Margosia sie nie odzywa, to chyba wyskoczy nam tu z nowina, ze juz po.
Aha czyli wiesz o osłonce, no to dobrze ja kiedyś nie wiedziałam i długo się męczyłam

No jak dasz radę z jednym wózkiem to masz fajnie ja z moją maluchą do sklepu wejść nie mogę bo robi demolkę a nie chcę być zależna od męża akurat bratowa ma jakiś wynalazek z dwoma miejscami i zobaczymy jak to będzie, choć jeszcze tego nie widzę za bardzo

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:53   #3724
Anulka_p
Zakorzenienie

Iwona- bociek ma ewidentnie parcie na jakiś porodzik
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:56   #3725
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
MadI biedactwo....

czarownica: też myślę, ze tak będzie z Margosią a jak Ty sie dzisiaj czujesz?

dotkaa: noo jakoś też mi sie tak wydaje
Elaine, w miare ok. dół ciągnie, mały troszke tam pośrubokrętował na dole, w nocy jakos sypiam. No i troszke psychicznie lepiej bo już trochę rzeczy wróciło na miejsce po remoncie
rano czasem mam takie cos, że sprawdzam czy mam brzuch, tzn. zanim się podniosę, bo jak już probuje sie podniesc to WIEM, że mam brzuch
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:58   #3726
surka
Zakorzenienie

Takiego mam dzisiaj lenie, że nie wiem co mam ze sobą zrobić W sumie to posprzątałabym coś, ale teraz nie ma to najmniejszego sensu
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 12:58   #3727
czarownica1
Zakorzenienie

Irmith, my kupiliśmy lateks baby medica hevea i powiem Ci, ze fajny jest. do tego gratis kocyk polarowy i nie taki jakiś tam mikry polarek tylko w miare mięsisty.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Takiego mam dzisiaj lenie, że nie wiem co mam ze sobą zrobić W sumie to posprzątałabym coś, ale teraz nie ma to najmniejszego sensu
leń sie, posprzatasz jutro, bo dzis juz niewarto
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 13:02   #3728
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Ja dla małej mam kokos pianka gryka i tu chyba tak zostawię bo te lateksy to jednak spory wydatek tylko jakoś sprzedawcę muszę wybrać, najlepiej takiego żeby miał wszystko co potrzebuję

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2013-06-11, 13:05   #3729
surka
Zakorzenienie

Cytat:
leń sie, posprzatasz jutro, bo dzis juz niewarto
Mi chodzi o takie generalne sprzątanko, ale póki nie skończymy łazienki to nie ma sensu, a ja tak chciałabym już zacząć działać, żeby móc się spokojnie szykować na przyjście małej
Stary 2013-06-11, 13:07   #3730
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
[B]baloniku: to Ty widzę na bieżąco oglądasz? bo ja dopiero zaczynam drugą serię, nie chciało mi się bawić w ściąganie, szczególnie że w tv w hd jakości mogę sobie obejrzeć i pon 20ta nawet mi pasuje. Bones'a skończyłam, Desperate Housewives też, z mężem The Wire oglądamy... aaa i ostatnio dowiedziałam sie że będzie 3 seria Luthera z Idrisem Elbą (mhmh.....:P) polecam ten serial, krótki, kryminalny i naprawdę dobry!
Już obejrzałam,tak, na bierząco byłam z Grimmem I teraz czekam na 3 sezon. Gotowe na wszystko też oglądałam namiętnie,ale zakończenie mi się niepodobało Na chwilę obecną oglądam Once upon a time i Vampire diares, czekam też na True blood i The Originals
Stary 2013-06-11, 13:09   #3731
magolina
Wtajemniczenie

wywaliło mnie z neta i myślałam, że już koniec a teraz z ciekawości włączyłam i jest a już od wczoraj miało nie być. No nic ważne że jestem jeszcze na bieżąco

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość

i na szybko, zanim nadrobię wczorajsze info z wizyty: lekarz pochwalił, powiedział, że widać, że leżę, bo pomimo skrócenia szyjka ładnie trzyma i nic się nie pogorszyło. mam leżeć jeszcze niecałe 2 tygodnie, a potem odstawić magnez i normalnie już funkcjonować u Oliwii wszystko w porządku, przede wszystkim przestała być już malutka: mój klocuszek waży już 2600 gramów

idę nadrabiać
super, że szyjka trzyma, i zacna waga Oliwii

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A co do mojego gina

Nie umniejszam jego wiedzy, ale bardzo źle się czuję u niego na wizytach - coś, co na pierwszych wydawało mi się uprzejmością teraz jest dla mnie dosłownie obleśne - wczoraj aż mnie w leżankę wmurowało, jak sam zaczął mi ścierać żel z brzucha i okolic a jak tylko na niej się położyłam, poklepał po udzie i pyta się czy nie zmarzłam:confus ed: (dla mnie to już podchodzi pod molestowanie) Było parę innych sytuacji, równie, ale myślałam, że mam się skupić na samej wizycie, gościa mieć w doopie, bo już wysoka ciąża etc. ale po wczorajszej nie wyobrażam sobie, że miałabym tam pójść jeszcze raz zwłaszcza, że facet mnie jakoś szczególnie informacjami nie zawala

Nie wiem tylko jak to teraz zrobić, bo jest w tej samej przychodni fajna lekarka, do której jestem zapisana na kolejne usg, tylko tamtemu oblechowi muszę oddać jeszcze wyniki badań (bo to nfz). mogę kopie schować do koperty i zostawić mu np. w recepcji?
Cóż, nie będę oryginalna i powiem Ci że ja też bym zmieniła,,,wyobrażam sobie jak niekomfortowo się czujesz

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
witam sie z Wami .
Napisze tak juz bym chciala byc po egzaminie i byc z Wami . Brakuje mi Was . jeszcze tydzien i juz nie bede musiala sie uczyc . I bede mogla z Wammi pisac
No to ucz się pilnie,zdaj i wracaj do nas na dobre

Cytat:
u mnie gin stwierdził ze waga bedzie ok 3800, to iak dobrze, bo Tz wazył 4600
wage licza po matce a u mnie było 3600...
Oooo coś w tym jest bo jak gadałam z moją ginką to jej mówiłam, że Tż ważył 2400 g a ja 3600 g i ile przewiduje że bedzie ważył Adaś (w 31 tc waga jego pomiędzy 1400 a 1700 g) to powiedziała, że zdecydowanie wage będzie miał w okolicach mojej urodzeniowej

Cytat:
mam prosbę:
jak bede narzekać na zgage to proszę mi przypomnieć jaka durna byłam i się nażarłam buły z kotletem z piersi i ogorkiem i zaprawiłam truskawkami
Masz to jak w banku

Irmith
współczuję wszystkich przeżyć z choroba mamy i jej odejściem

Iwona bociek przesyła może info, że już niebawem zaczniesz rodzić

A ja się zastanawiam jak teraz jest ułożony Adaś bo od wczoraj całkiem inaczej czuję ruchy
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 13:10   #3732
surka
Zakorzenienie

Idę książkę czytać
Stary 2013-06-11, 13:13   #3733
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

U mnie nic ciekawego, płatki na mleku. Ale mąż obiecał, ze jak wroci przed 19 to zrobi pierogi z truskawkami

Co do Margosi, wczoraj Dotka zostawiła informacje, ze nie ma internetu i że jeszcze nie rodzi
truskawki kocham, ale pierogow z truskawkami nie a co do Margosi - no wiesz to bylo wczoraj
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Aha czyli wiesz o osłonce, no to dobrze ja kiedyś nie wiedziałam i długo się męczyłam

No jak dasz radę z jednym wózkiem to masz fajnie ja z moją maluchą do sklepu wejść nie mogę bo robi demolkę a nie chcę być zależna od męża akurat bratowa ma jakiś wynalazek z dwoma miejscami i zobaczymy jak to będzie, choć jeszcze tego nie widzę za bardzo
nie wiedzialabym, ale fachowa lekarka od razu powiedziala.

Mojej do sklepu bym w wozku i tak nie wziela, bo by histerie od progu urzadzila i by sie wyrywala aby wyjsc. Niestety z nami na zakupy nie jezdzi bo sie nie da. A ile twoja mala ma? przypomnij, bo znow mi umknelo. A co do wozka wyjdzie w praniu, jakby byl potrzebny podwojny to sie kupi.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 13:14   #3734
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo ładna ale czy Bezik zwroci na nią uwagę?
Nie no nie zakładam, że się urodzi niewidomy, więc dlaczego miałby nie zwrócić uwagi?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41261519]Hej. U nas bez zmian, nic nowego nie wiem. Słuchamy tetna i mam ktg 2 razy dziennie. Po fenoterolu całą chodzę i mam wyższe ciśnienie, ale to też z nerwów, dziś zrobili dziewczynie pilna cc bo jej sie łożysko odklejalo... A tak to nic, Mały dziś lepiej sie rusza. Podczytuje Was

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Dobrze, że Arturek się często rusza i że mają Cię na oku!! Całusy dla Was

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
i na szybko, zanim nadrobię wczorajsze info z wizyty: lekarz pochwalił, powiedział, że widać, że leżę, bo pomimo skrócenia szyjka ładnie trzyma i nic się nie pogorszyło. mam leżeć jeszcze niecałe 2 tygodnie, a potem odstawić magnez i normalnie już funkcjonować u Oliwii wszystko w porządku, przede wszystkim przestała być już malutka: mój klocuszek waży już 2600 gramów

idę nadrabiać
Nooo to super wiadomości! dla Ciebie za grzeczne leżenie i dla Oliwki za słuszną już wagę!

Cytat:
Nie umniejszam jego wiedzy, ale bardzo źle się czuję u niego na wizytach - coś, co na pierwszych wydawało mi się uprzejmością teraz jest dla mnie dosłownie obleśne - wczoraj aż mnie w leżankę wmurowało, jak sam zaczął mi ścierać żel z brzucha i okolic a jak tylko na niej się położyłam, poklepał po udzie i pyta się czy nie zmarzłam:confus ed: (dla mnie to już podchodzi pod molestowanie) Było parę innych sytuacji, równie, ale myślałam, że mam się skupić na samej wizycie, gościa mieć w doopie, bo już wysoka ciąża etc. ale po wczorajszej nie wyobrażam sobie, że miałabym tam pójść jeszcze raz zwłaszcza, że facet mnie jakoś szczególnie informacjami nie zawala
Uciekaj jak najdalej. Jeszcze gdybyś miała multum informacji od niego itp to bym się zastanawiała, ale jeżeli wiesz, że jest dobra lekarka w przychodni, a do tego czujesz się przy tym facecie niekomfortowo to nawet się nie zastanawiaj !

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
witam sie z Wami .
Napisze tak juz bym chciala byc po egzaminie i byc z Wami . Brakuje mi Was . jeszcze tydzien i juz nie bede musiala sie uczyc . I bede mogla z Wammi pisac
za egzamin, na pewno pójdzie super i zaraz do nas wrócisz!

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
En śliczna karuzelka, ja z kolei w takich stonowanych kolorach kupiłam leżaczek (jak w załączniku)
Bardzo ładny leżaczek jakbym kupowała to coś w tym guście właśnie bo jakoś nie przemawiają do mnie te z milionem kolorów, super wybór!

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
żeby nie było, że wczoraj cyganiłam o bocianie
dzisiaj przyleciał znowu i juz 30 minut tak siedzi
Siedzi uparcie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
nie wspomnialam o tym ze nogi ogolilam i naprawde jak narzekalam ze cieko bylo 1,5 miesiaca to teraz to wogole jest prze ra ba ne !!! a gdzie tam kape ogolic i paznokcie u nog pomalowac albo chociaz obciac...
ja wczoraj malowałam paznokcie u nóg i chyba mam jakas super technike, bo mi to idzie w 5 minut

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
jutro zapytam bo mi się to bardzo nie podoba...ne mam zupełnie kontroli nad mięśniami:/
Madi nie podoba mi się to co piszesz co się z Tobą dzieje podpytaj jutro koniecznie lekarza czy to aby na pewno po takim czasie jest normalne

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
hej brzuszki - jak tam maluszki ? moje młode dalej na dole szaleje choć już powinno być głowa w dol, w piątek wizyta w szpitalu.....ciekawe co mi powiedzą

a na polu walki z urzędami to własnie dostałam oficjalne wypowiedzenie
teraz wypełniam formularze i nie wiem jak je wypełnić
bo jak odpowiedzieć na pytanie czy pracuje? w sumie tak ale jestem na chorobowym a za 20 dni na macierzyńskim - wiec jutro znów wycieczka najpierw do zakladu pracy a potem do socjala zeby pomogli mi to wypelnic
oficjalne wypowiedzenie u Was jest zgodne z prawem w okresie ciąży? eh współczuję, mam nadzieję, że dasz sobie radę z tymi wszystkimi urzędami!

Wróciłam z labo, miałam milion badan- crp, mocz, posiew moczu, morfologia, hbs i powtórzenie kiły
no, ale najważniejsze, że wszystko oddane.. potem wstąpiłam do lidla, kupiłam truskawki i śmietankę i sama sobie ubiłam w domu i pochłonęłam
Pada.. co za nowość
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 13:18   #3735
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

ita dostalas wypowiedzenie i co teraz. Jak u was prawo funkcjonuje?masakra jakas

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 13:19   #3736
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dzień dobry

mój tż mnie zabije od wczoraj od rana wybieram wózek jeden z dwóch i do tej pory nie wybrałam a do 9 rano mam zamówić

dzisiaj nasza 2 rocznica ślubu a wczoraj miałam urodzinki i nic tylko się kłócimy on każe wybierać ja nie umiem
Spóźnione życzenia urodzinowe przesyłam z Anulką oraz z okazji II rocznicy ślubu

Co do wózka też miałam problem, im bardziej szukałam tym większy mętlik w głowie miałam. Dlatego zdecydowałam się na pierwszy który mnie się podobał. I radzę zrobić to samo. Nie ma się co zastanawiać.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

W takich momentach myślę sobie, że lepiej nie chodzić na L4 w ciąży, bo rodzina i znajomi żyć nie dadzą
Tak to jest. Jak tylko w rodzinie rozeszła się wieść, że jestem na L4 i w ciąży to istne pielgrzymki miałam w domu. A na początku ciąży to wiadomo, mdłości, senność a tu trzeba ciągle z kimś siedzieć i skakać, a to ciasteczko, kawusia, kolacyjki. Na końcu miałam tego tak dość. A teraz się już przyzwyczaiłam, że muszę być gotowa do odwiedzin. ja mam tylko jednego brata, z którym mam słaby kontakt a TŻ ma 5 rodzeństwa z którym jest zżyty na maksa oraz ze swoją mamą. Nic na to nie poradze. Nie rozstanę się z nim z powodu wizyt jego rodziny.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
1. a ja się zastanawiałam dlaczego moje prześcieradło jest tak chamsko co dzień rozkopane i powyciągane.. zganiałam na męża, a to moje doopsko
Spoko, prześcieradło powyciągane to już norma,
A najgorzej jak gumka z prześcieradła wbije mi się w dooopsko.

Cytat:
Dzoan, no co się śmiejesz... moja znajoma dzwoniła do naszego gina nawet jak ząb ją bolał... przestawał jak on się zgłaszał
Mój gin też ma piękny głos i jest bardzo wysoki i dobrze zbudowany, ale to tylko gin. Pomimo walorów zewnętrznych jakoś mnie nie pociąga fizycznie, od razu na myśl mi przychodzi ile do niego bab przychodzi i robi do niego maślane oczy, a on im zagląda do kapy.
Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Na samym początku absolutnie muszę wam wszystkim podziękować za kciuki dla męża bo dostał tę prace
Tak więc DZIĘKUJEMY
Super, trzeba to uczcić

Cytat:

U mnie niestety oprócz pozytywnych informacji są też i negatywne.. pamiętacie jak pisałam o gromadce maluszków, które szykują się wśród naszych znajomych? niestety ta gromadka zmniejsza się w zastraszającym tempie..((
To przykre. Jeszcze pare dni i minie rok jak również straciłam ciąże. A teraz głaszcze duży brzuch i Anka kopie

Irmith: Bardzo mi przykro. Ściskamy się wszystkie bardzo, bardzo mocno. Trzymaj się.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 13:21   #3737
Neni1984
Zakorzenienie

Ojejku, ale żeście znowu naprodukowały

Nadrobiłam wczorajszy dzień tak po łebkach i gratuluję udanych wizyt i nowych tygodni
Elaine widziałam do porodu się szykuje
Enleevee całe szczęście, że poszłaś do tej alergolog Jestem pewna, że sterydy nie zaszkodzą Bezikowi, a Tobie pomogą. Mały jest już duży, a babka jak piszesz - zna się na rzeczy

Mnie dziś znów po południu nie będzie, bo na 16 mamy wizytę, a zaraz po znów mamy gości. Ciekawa jestem co tam lekarz mi powie

Z nowości u mnie to mdłości od paru dni i wstręt do kawy i kilku innych rzeczy z mojego menu Za to cola wchodzi mi świetnie Ponadto waga mi spadła o prawie 2 kg

Idę trochę ponadrabiać
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 13:22   #3738
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
truskawki kocham, ale pierogow z truskawkami nie a co do Margosi - no wiesz to bylo wczoraj

nie wiedzialabym, ale fachowa lekarka od razu powiedziala.

Mojej do sklepu bym w wozku i tak nie wziela, bo by histerie od progu urzadzila i by sie wyrywala aby wyjsc. Niestety z nami na zakupy nie jezdzi bo sie nie da. A ile twoja mala ma? przypomnij, bo znow mi umknelo. A co do wozka wyjdzie w praniu, jakby byl potrzebny podwojny to sie kupi.
heh nie ma to jak fachowa opieka medyczna

Moja jest od Twojej chyba równo dwa miesiące młodsza 11.10.11 do sklepu z nią chodzę bo muszę (chwilowo nawet bez samochodu jesteśmy:/) ale to właśnie najlepiej w wózku bo wózek odrazu wiezie siaty a małym w gondoli i Martusią na wolności nic bym nie kupiła

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Nie no nie zakładam, że się urodzi niewidomy, więc dlaczego miałby nie zwrócić uwagi?

Dobrze, że Arturek się często rusza i że mają Cię na oku!! Całusy dla Was

Nooo to super wiadomości! dla Ciebie za grzeczne leżenie i dla Oliwki za słuszną już wagę!

Uciekaj jak najdalej. Jeszcze gdybyś miała multum informacji od niego itp to bym się zastanawiała, ale jeżeli wiesz, że jest dobra lekarka w przychodni, a do tego czujesz się przy tym facecie niekomfortowo to nawet się nie zastanawiaj !

za egzamin, na pewno pójdzie super i zaraz do nas wrócisz!

Bardzo ładny leżaczek jakbym kupowała to coś w tym guście właśnie bo jakoś nie przemawiają do mnie te z milionem kolorów, super wybór!

Siedzi uparcie

ja wczoraj malowałam paznokcie u nóg i chyba mam jakas super technike, bo mi to idzie w 5 minut

Madi nie podoba mi się to co piszesz co się z Tobą dzieje podpytaj jutro koniecznie lekarza czy to aby na pewno po takim czasie jest normalne

oficjalne wypowiedzenie u Was jest zgodne z prawem w okresie ciąży? eh współczuję, mam nadzieję, że dasz sobie radę z tymi wszystkimi urzędami!

Wróciłam z labo, miałam milion badan- crp, mocz, posiew moczu, morfologia, hbs i powtórzenie kiły
no, ale najważniejsze, że wszystko oddane.. potem wstąpiłam do lidla, kupiłam truskawki i śmietankę i sama sobie ubiłam w domu i pochłonęłam
Pada.. co za nowość
Śmietanka po ile truskawki w lidlu??

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2013-06-11, 13:25   #3739
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Z nowości u mnie to mdłości od paru dni i wstręt do kawy i kilku innych rzeczy z mojego menu Za to cola wchodzi mi świetnie Ponadto waga mi spadła o prawie 2 kg

Idę trochę ponadrabiać
Organizm się szykuje. Będzie porodzik.

Napisałam to zdanie (może nie do końca w takiej samej formie) od weekendu chyba z pięć razy i nic. Lipa. Wzięłybyście się za siebie i urodziły.
Ja muszę dziś jechać do banku, jutro opłacić rachunki i kupić ostatnie apteczne wyprawkowe rzeczy oraz wyprasować prześcieradło i przygotować łóżeczko, więc rodzić jeszcze nie mogę, ale któraś z was, to może jest już w pełni gotowa co?!?
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 13:25   #3740
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Ojejku, ale żeście znowu naprodukowały

Nadrobiłam wczorajszy dzień tak po łebkach i gratuluję udanych wizyt i nowych tygodni
Elaine widziałam do porodu się szykuje
Enleevee całe szczęście, że poszłaś do tej alergolog Jestem pewna, że sterydy nie zaszkodzą Bezikowi, a Tobie pomogą. Mały jest już duży, a babka jak piszesz - zna się na rzeczy

Mnie dziś znów po południu nie będzie, bo na 16 mamy wizytę, a zaraz po znów mamy gości. Ciekawa jestem co tam lekarz mi powie

Idę trochę ponadrabiać
Neni waga ponoć spada przed porodem, czyżbyś próbowała się wepchać w kolejkę?
Współczuję mdłości no i spróbuj chociaż na chwilę po lekarzu wejść i dać znać co tam u Kubusia słychać!

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Śmietanka po ile truskawki w lidlu??
po 3,99 500g a pyszne są!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-06-11, 13:25   #3741
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez tego nie zakładam chodziło mi o kolor, chociaż po przemyśleniu maluchy lubią biało-czarne zabawki. I takie w intensywnych barwach.

Franuś
Stary 2013-06-11, 13:26   #3742
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
A co do mojego gina

Nie wiem tylko jak to teraz zrobić, bo jest w tej samej przychodni fajna lekarka, do której jestem zapisana na kolejne usg, tylko tamtemu oblechowi muszę oddać jeszcze wyniki badań (bo to nfz). mogę kopie schować do koperty i zostawić mu np. w recepcji?
Hah, czy to przypadkiem nie jest pan z luxmedu na Dominikańskim? Bo identyczne zachowanie, też byłam u niego na 1 wizycie w ciąży i później na usg i nigdy więcej nie pójdę.......
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 13:27   #3743
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
A co Ty taka energiczna?
nikt nie urodził, chyba że Margosia
Cytat:
alez energia w Ciebie wstapiła
Właśnie skończyłam nadrabiać, tak liczyłam, że ktoś urodził skoro ten bocian przyleciał.

Mam syndrom wicia gniazda, wszystko musi być na tip top. Ubranka też wyprane i poprasowane. W tym tygodniu spakuję torbę do szpitala.

A z tego sprzątania to dostałam biegunkę. Czyżby organizm zaczął się oczyszczać?
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 13:28   #3744
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez tego nie zakładam chodziło mi o kolor, chociaż po przemyśleniu maluchy lubią biało-czarne zabawki. I takie w intensywnych barwach.
nie no wiem że nie miałaś tego na myśli, żartuję
Wiesz, czytałam bardzo dużo pozytywnych opinii o tej karuzeli, a kolory owszem są stonowane, raczej takie beżowo- białe, ale myślę, że dziecko zauważy to spokojnie bo też się będzie to ruszało normalnie

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-06-11, 13:29   #3745
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Idę trochę ponadrabiać
Czyżby twój organizm też zaczął się oczyszczać
Stary 2013-06-11, 13:29   #3746
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

Idę trochę ponadrabiać
widze, ze kolejna z mdłościami o odrzuceniem do jedzenia.

Franuś
Stary 2013-06-11, 13:30   #3747
surka
Zakorzenienie

Cytat:

A z tego sprzątania to dostałam biegunkę. Czyżby organizm zaczął się oczyszczać?
Kolejna
Stary 2013-06-11, 13:30   #3748
enlevee
Zakorzenienie

co Wam tak spieszno do tych porodów to ja nie wiem

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-06-11, 13:31   #3749
Neni1984
Zakorzenienie

Dziewczyny nie żartujcie sobie - przede mną długa kolejka, a ja taka nawet kulturalna jestem i nie chcę się wpychać (za bardzo)

Tweed to faktycznie masz tego gina mało przyjemnego

Widzę, że Irmith wróciła A myślałam o Tobie wczoraj
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-11, 13:31   #3750
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Organizm się szykuje. Będzie porodzik.

Napisałam to zdanie (może nie do końca w takiej samej formie) od weekendu chyba z pięć razy i nic. Lipa. Wzięłybyście się za siebie i urodziły.
Ja muszę dziś jechać do banku, jutro opłacić rachunki i kupić ostatnie apteczne wyprawkowe rzeczy oraz wyprasować prześcieradło i przygotować łóżeczko, więc rodzić jeszcze nie mogę, ale któraś z was, to może jest już w pełni gotowa co?!?
Uwielbiam was za to zdanie

Cytat:
Neni waga ponoć spada przed porodem, czyżbyś próbowała się wepchać w kolejkę?
Współczuję mdłości no i spróbuj chociaż na chwilę po lekarzu wejść i dać znać co tam u Kubusia słychać!

po 3,99 500g a pyszne są!
Pyszne mówisz hmm u mnie na osiedlu same kwasidła :/

Cytat:
Właśnie skończyłam nadrabiać, tak liczyłam, że ktoś urodził skoro ten bocian przyleciał.

Mam syndrom wicia gniazda, wszystko musi być na tip top. Ubranka też wyprane i poprasowane. W tym tygodniu spakuję torbę do szpitala.

O i tu porodzik no coś by się mogło ruszyć bo kurz na podium się zbiera coraz większy

Magdalenka 5.11.2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości