|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
komputer/system usg wylicza na podstawie wymiarów dziecka: kość udowa, obwód głowki itd. Waga jest wartością statystyczną, obarczoną błędem. Na wydruku powinno być napisane +/- ileśtam
|
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
G c
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Anulka listerioza nie wystąpiła w Polsce od ponad 20 lat. Listeria to bakteria, która lęgnie się w przetworach mlecznych NIEPASTERYZOWANYCH, nie dodaje się jej celowo. Mało tego, w Polsce 99% produktów z mleka jest z pasteryzowanego, takie są wymogi prawne. Informacja o tym jest prawie zawsze na opakowaniu. Jeśli jej nie ma, to tego produktu na półkach być nie powinno. Możecie jeść. Smacznego!
|
#994 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Trele super że wszystko okej
![]() ja też dziś robię tartę już miałam ciacho ugnieść a tu mąka się skończyła.... :/
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
A co do ciśnienia i napojów.-to na pewno nie zadziała na każdego, ale ja na sobie sprawdziłam. Generalnie piję niewiele-wyłącznie tyle ile domaga się mój organizm. Nie wierzę w teorię 2litrów. U mnie nie ma miejsca bytu w każdym razie.Ale przy małej ilości płynów ciśnienie mam max 90 na 60. Jak dopiję litr, to wzrasta nawet do 115 skurczowe.
|
#996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A powiedz mi faktycznie lepiej iść na to 4d ok 25 tyg czy później też można? bo kurka ja się waham cały czas ![]() Ale się u Nas duszno zrobiło... Tż wrócił z pracy,czekamy na obiadek i chyba gdzieś na spacer wybyjemy
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#997 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam w 18 tygodniu
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Gratuluję kolejnych tygodni ![]() Domi mam nadzieję, że Tż zmądrzeje i dojrzeje ![]() Cytat:
![]() Gratuluję synusia !!Cytat:
![]() A dzidzia słodka Witaj u nas napisz coś o sobie i ciaży ![]() Cytat:
Taki to ja miałam przed ciażą ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#998 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zakochałam się w Twoim brzuszku !! Cytat:
za wyniki Cytat:
Ja wiem że on zachowuje się jak gówniarz także niczym mnie tutaj nie uraziłaś. Cytat:
On dostaje od siostry co jakiś czas 100zł na paliwo i drobne wydatki, mieszka z mamą więc to ona płaci za wszystko, on co miesiąc prosi się siostry o swoją kasę jak mu przychodzi rata za telewizor do zapłacenia, tak to też bez kasy non stop bo nie potrafi upomnieć się o swoje. Przepraszam że nie odpiszę każdej z Was z osobna ale miejsca by mi brakło. Wydaje mi się że dotarło do niego to że to on teraz będzie głową rodziny, że skończy się beztroskie życie i wkładanie kasy w rzeczy które nie są mu potrzebne (bo tak zawsze robił, siedział zawsze na allegro i szukał co by się mu przydało, kupował i zostawał bez kasy). Teraz jego siostra przyjęła mnie do pracy, złapał moją umowę pobiegł do mamusi i powiedział "popatrz ile teraz będziemy mieli kasy" więc zwróciłam mu uwagę że jakim prawem pokazuje mamusi moje papiery i jak MY będziemy mieli kase skoro zawsze uważał że to co się dzieje u niego w portfelu z jego wypłatą to jego sprawa i mam się nie wtrącać, więc i on niech się nie wtrąca w MOJĄ kasę. A jak zapytałam z czego kupimy wyprawkę to mi powiedział że z pieniędzy które ja dostanę... Wszystkie te rzeczy które kupuje maluszkowi kupuje za swoje pieniądze których niestety za wiele nie mam, on nie dołożył mi jeszcze ani złotówki... Jego po prostu przerosła cała ta sytuacja, przeliczył raz ile będzie wydatków i jak przemyślał na spokojnie to zrobił się nerwowy, w wydatki wliczał pierścionek, ślub cywilny + obiad dla 25 osób, remont + kupno nowych mebli, wyprawkę, skromne wakacje + pozostałe opłaty np teraz będzie miał do zapłaty ubezpieczenie za samochód, przerosło go to wszystko i zrobił się naprawdę nerwowy bo ile razy próbuję z nim pogadać on od razu na mnie krzyczy i się obraża bo jego pieniądze jego sprawa, stwierdził że mi tylko na pieniądzach zależy bo ciągle o nich wspominam... |
||||
|
|
|
#999 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję wizyty i synka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witamy, napisz coś o sobie, kiedy masz termin porodu? Cytat:
![]() Super ![]() Cytat:
dobrze że już masz pewność że Maja to Maja ![]() Ale dzisiaj przemogłam, buty całkowicie mi przemogły, nogawki spodni to prawie po kolana mokre od zacinającego deszczu Niedługo idziemy na USG genetyczne, nie wiem kiedy będzie relacja bo po wizycie idziemy do mojej świadkowej dać jej oficjalne zaproszenie na ślub, więc jakby mnie nie było długo to się nie martwcie
|
|||||
|
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po ślubie też będzie mówił że jego pieniądze to jego sprawa?! dzięki Ci Boże za mojego TŻ :
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio powiedziałam mu otwarcie że żałuję że będzie ojcem mojego dziecka to mu łzy w oczach stanęły - niech boli tak jak mnie boli to jak on się zachowuje. Po tym jak mi dzisiaj ciśnienie podniósł okropnie boli mnie brzuch, któregoś dnia w złości zrobię mu krzywdę bo dłużej tego wszystkiego nie wytrzymam... |
|
|
|
|
#1002 |
|
Przyczajenie
|
Hej Mamusie
mozna do Was jeszcze dołączyć?
|
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi, powiedz mu że przez to jak się zachowuje odbija się na maleństwie.. A może poczekajcie ze ślubem, daj mu czas na przemyślenie swojego postępowania, może jak zobaczy że się wahasz przed ślubem to coś do nieg dotrze. Chciałam zobaczyć ile jesteście razem, ale suwaczek Ci nie działa.. od początku taki był, czy odmienił się jak zaszłaś w ciążę? kurczę, nie wiem co Ci doradzić żeby było dobrze...
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-06-11 o 16:18 |
|
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1007 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki wy tak szybko piszecie że nie zadażam
Raptem pare dni mnie nie było a tu juz prawie 10 stron natrzaskałyscie!Cytat:
Wszystko było widac jak na dłoni i lekarz nie miał żadnych wątpliwosci. Pierwszy zagaił co do płci, więc nie było to na zasadzie domniemania
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Rozumie m że ona daje wypłatę,ale on nie chce brać tak? bo już się pogubiłam.A z tą kasą to przesada jak w przedszkolu ja mam swoje grabki a ty swoje![]() Nie wiem Domi co Ci jeszcze poradzić,Ty wiesz najlepiej co będzie dobre.My tutaj możemy sobie wyobrazić tylko tą chorą sytuację. Marcysia |
|
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Mam... czy mi się tylko wydaje czy ja miałam słusznie pretensje? Ja rozumiem jakbym nie zapytała wcześniej i umówiła się bez jego wiedzy, no ale po to właśnie pytałam, żeby uniknąć takich sytuacji :/ ja później musiałam dzwonić do dziadków i wszystko odkręcać i wymyślać wymówki.
|
|
|
|
#1013 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() no więc jestem w 15tc jeśli dobrze liczę , termin porodu mam na 5 grudnia. To będzie masze drugie dziecko- mamy juz dwuletniego synka .P.S mam dziś straszną ochotę na truskawki
|
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, witaj
napisz coś o sobie ![]() Domi |
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1017 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to był marzec więc ciężko było je gdziekolwiek znaleźć
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh te zachcianki, ja jeszcze z rodzicami mieszkam, z TŻ tylko pomieszkuje od czasu do czasu, a rodzice od kiedy się dowiedzieli o wnuku to mnie rozpieszczają strasznie, nawet jak truskawki były bardzo drogie to po kilkanaście/ kilkadziesiąt sztuk dziennie zjadłam
|
|
|
|
#1020 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przez miesiac 'walczyłam' z nim (przez jego rodziców), bo zrobili z niego mięczaka i byle jaka sprawa on latał do nich i pytał o pozwolenie... i nie ukrywam chodziło tu troche tez o kasę. Wkoncu pomyslalam: wjade mu na ambicje... powiedzialam, ze jesli sie nie wezmie grasc to dalej nic w zyciu nie osiagnie, ze przegra wlasna rodzine. To dla Ciebie: http://www.youtube.com/watch?v=NUbq4TzMVaI I juz widzi, że pozwolil sobie na duzo, a kobieta w ciazy = dziecko i potrzebuje czuc sie bezpiecznie... a o to chodzi wlasnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

KCIUKI DLA ANI 

już miałam ciacho ugnieść a tu mąka się skończyła.... :/
Ślub 25.08.2012
widzialam jak mnie boksowala w momencie kiedy czulam to co mi sie wydawalo kopniakiem . To jak czuc kopniaki ? :O 

mam nadzieję, że Tż zmądrzeje i dojrzeje 

jak w przedszkolu ja mam swoje grabki a ty swoje