Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15! - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! 8 13,33%
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! 27 45,00%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! 20 33,33%
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 2 3,33%
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 3 5,00%
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-12, 09:34   #4321
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

Kejt: kiedy wracacie do siebie?

Coś się chciałam zapytać - aaa wrzuciłam laktator i butelkę do zmywarki - to chyba wystarczy co? temperatura też wysoka przy "praniu" i "suszeniu". No i muszę przychodnie dzisiaj załatwić... fryzjera chyba sobie jednak odpuszczę... ciężko mi wysiedzieć w jednym miejscu... lepiej jak ubranka poprasuje..

hm.. w tv ciągle puszczają ostatnio reklamy Stena Line... eh ale bym sobie pojechała.. KArlskrona strasznie nam się podobałą... aż się chce więcej Szwecji zobaczyć..
W sobotę

Myślę, że wystarczy, ew. butelkę jeszcze wrzątkiem przelej

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
ja mam pytanie co kupowałyscie dziecku do kąpieli mydło bambino i oliwkę cy oliatum?
i jeszcze 1 prosze o link do jakiegoś sprawdzonego dostawcy od którego zamawiałyście rzeczy np podkłady, majtki obcinaczki dla dziecka itp
Ja mam balneum do kąpieli

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 09:34   #4322
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
mój do mnie od pon (czyli od wizyty ostatniej u gina) co chwila dzwonił czy wszystko ok..
Hih. Moj maz od soboty 1,5 tygodnia temu, kiedy brzuszek mi sie spinal co 15 minut niemilo, odbiera ode mnie kazde polaczenie, nawet w samym srodku zebrania zarzadu albo sam dzwoni i pyta, jak sie czuje ja mu opowiadam, a on przerywa ze zniecierpliwieniem slowami - acha, ale nie rodzisz jeszcze?
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 09:35   #4323
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

aaa Envl: moje podejśćie do karmienia jest diametralnie różne od Twojego, ale kurde moim zdaniem każda kobieta sama decyduje o tym. Czytałam tu wielokrotnie Twoje wypowiedzi na ten temat i w sumie doskonale rozumiem, że masz blokadę. TZ fajnie że się zainteresował i owszem jest ojcem dziecka, ale... nawet na SR położna powiedziała - partner może naprawdę pomagać we wszystkim przy dziecku, ale temat karmienia piersią niech zostawi jej. Na bunt panów na sali powiedziała - panowie laktację można wzbudzić u matek adopcyjnych, u panów też można. Chcecie? :P każdy zamilkl... I zgadzam sie, jest to tak indywidualna sprawa każdej mamy, że moim zdaniem po prostu trzeba to uszanować, a wcale nie znaczy że nie karmiąc piersią będzie gorszą czy złą matką. Na dziecko ogromny wpływ (tak mi się wydaje) ma samopoczucie mamy i jeśli ono będzie kiepskie bo będzie karmić na siłę, to dziecko nie będzie się najadać, będzie się stresować tak samo jak mama. i po co?

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Oliath: ))) nooo naszym panom też się udziela

SArna: oliwka babydream

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 09:39   #4324
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Zabieram się za pranie. Uzbierało się tego. Ostatnio skupiłam się tylko na dzieciowych i zaniedbałam siebie i męża, więc dziś dorosłe pranie razy 3. Nie wiem tylko jak moja suszara to ogarnie. Świeci na szczęście słońce, jest ciepło, to może będzie szybko schło.
Do później kochane mamusie
przypomniałaś mi żer miałam pranie wstawić
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 09:39   #4325
skylie
Wtajemniczenie

Kiss- strasznie mi przykro z powodu dziadka Tż. Teraz pomagasz "tylko" będąc z nim.

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Elaine, to ja idę poszukać mojej aureolki... kabla jeszcze nie znalazłam
To może zrób z kabla jak znajdziesz

Cytat:
ja mam pytanie co kupowałyscie dziecku do kąpieli mydło bambino i oliwkę cy oliatum?
Oilatum i Babydream Kopf bis Fuss

Teso- jesteś wielka. Dzięki
Nie powiem liczyłam jeszcze na odpowiedź Oli, ale chyba mi ignora włączyła

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-06-12 o 09:42
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 09:42   #4326
sarna405
Zadomowienie

ok ja właśnie mam zamiar mydełko bambino uzywać jak i z 1 dzieckierm bo ten oliatum ładną cene ma
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 09:45   #4327
kiss12550
Zadomowienie

dzieki dziewczyny, musze się dokładnei zastanowić co z tym pogrzebem...

ale nie mówmy już o tym , w końcu to jest szczesliwy wątek prawda

Wiecie może cos o cynamonkowej? Jestem strasznie ciekawa czy mamy już pierwsze wątkowe maleństwo na świecie
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 09:46   #4328
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
madi kochana Ty masz mieć dzisiaj zakładany ten pessar no nie???? więc trzymam kciuki i pamiętaj nie martw się bo to nic nie boli

.
tak to dziś ma być...kurcze niby się nie boję ale jakiś taki stres mnie przeszywa:/

Dzięki dziewczyny za wsparcie Jestescie kochane

KISS..
współczuję bardzo...i tak to szybko się jakoś potoczyło z dziadkiem Tż....ja jakiś ponad msc temu byłam na pogrzebie babci męża...nie jest to miłe, w kościele duchota...zobacz jak się będziesz czuła bo to jest duży wysiłek ni i psychicznie tez ciężko...

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 09:48   #4329
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny, musze się dokładnei zastanowić co z tym pogrzebem...

ale nie mówmy już o tym , w końcu to jest szczesliwy wątek prawda

Wiecie może cos o cynamonkowej? Jestem strasznie ciekawa czy mamy już pierwsze wątkowe maleństwo na świecie
Cynamonkowa dziś pisała. Trzyma sie w dwupaku i niech tak jeszcze zostanie.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 09:50   #4330
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

pytanie z ciążowych dolegliwości, czy którąś bolą kolana
czuję, że moje stawy już ciężaru nie dają rady nosić, bolą przy każdym mocniejszym zgięciu
Oj bardzo bolą, ale przeważnie pod koniec dnia. Najbardziej to mam stopy spuchnięte, nawet od spodu. Czuję się jak bym była ciągle po jakimś weselu (wtedy też mam tak stopy spuchnięte)

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które już prały ciuszki, kocyki, pieluszki.. układacie to wszystko w komódkach, szafach i przykrywacie czymś.. bo ciągle myślę czy to się jeszcze nie zakurzy nim dziecko na świat przyjdzie...ale nie chce też czekać, bo nigdy nie wiadomo kiedy dokładnie to nastąpi a pogoda taka super, że normalnie ciągnie mnie prania
Normalnie ułożone w szafie i na półkach. Niczym nie przykrywam. Tak jak pisały dziewczyny, niech nabiera flory bakteryjnej.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Mój mąż wczoraj na mój tekst, że mnie cycki swędzą i chyba znowu rosną, stwierdził, że pewnie będę miała więcej mleka niż poprzednio bo krowy tak mają
Dobre. Ja ostatnio mojemu TŻ mówiłam, że na wywołanie porodu podają oxytocyne. A w odpowiedzi usłyszałam "No wiem, świnią też się daje na wywołanie" Prawie spadłam z krzesła.

Cytat:
witam brzuchatki

dzieuje za kciuki, ale niestety dziadek Tżta zmarł wczoraj późnym wieczorem Tż strasznie to przezywa bo był bardzo z dziadkiem zwiazany , a ja nie wiem jak mu pomóc ,bo opórcz przytulenia tak naprawdę nic nie moge zrobić...
W tym tygodniu będzie pogrzeb i teraz mam dylemat czy isć. Znałam dziadka Tżta super facet ale w piatek ma być straszny upał , ja ostatnio nie moge nawet na mszy wytrzymać stad nie wiem czy dam rade, chociaż w takiej chwili chciałabym byc razem z Tztem
To czy pójdziesz na pogrzeb zależy tylko od ciebie i twojego zdrowia. Ja byłam na jednym ostatnio (zmarła mama narzeczonej mojego brata) i ciężko było, dość długo trwał pogrzeb i gorąco było. A w dodatku w ciazy zrobiłam się strasznie płaczliwa i płakałam strasznie, jak nigdy.

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
ale u mnie dzis cieplo.
Urodziła moja kuzynka, miala podobny termin do mojego. ok 11 odeszly jej wody, o 17 juz miala malego przy sobie szybciutko poszlo, ale jej malego zabrali bo byl w szoku i bardzo zmeczony porodem. maly 3.400
ja juz chce urodzic, boje sie ze za kilka tygodni bedzie mial przeszlo 4 i nie dam rady ;( schizuje nieziemsko, albo ze mi zrobia cesarke a tak sie nastawilam na sn
dla kuzynki i maluszka.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 09:51   #4331
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
witam brzuchatki

dzieuje za kciuki, ale niestety dziadek Tżta zmarł wczoraj późnym wieczorem Tż strasznie to przezywa bo był bardzo z dziadkiem zwiazany , a ja nie wiem jak mu pomóc ,bo opórcz przytulenia tak naprawdę nic nie moge zrobić...
W tym tygodniu będzie pogrzeb i teraz mam dylemat czy isć. Znałam dziadka Tżta super facet ale w piatek ma być straszny upał , ja ostatnio nie moge nawet na mszy wytrzymać stad nie wiem czy dam rade, chociaż w takiej chwili chciałabym byc razem z Tztem

gratuluje kolejnych tygodni i cynamonkowa daj znać co u Ciebie!

En-normalnie w końcu sie wybierzemy do tego Twojego Tżta! Powiedz mu ze jak sie nie uspokoi to nie zna dnia ani godziny
Współczuję rób wszystko w granicach swoich możliwości żeby sobie nie zaszkodzić i maluszkowi. Ja miałam prosciej bo połowa mojej rodziny to służba zdrowia więc byłam na pogrzebie ciągle z obstawą.

Cytat:
i jeszcze 1 prosze o link do jakiegoś sprawdzonego dostawcy od którego zamawiałyście rzeczy np podkłady, majtki obcinaczki dla dziecka itp
Moja córa do tej pory jest kompana jedynie przy użyciu mydła bambino, wszelkie inne kosmetyki wiązały się z krzykiem.

Jak u was wyglądają te odchodzące czopy??? Zaliczacie do tego faktu każdy śluz na papierze toaletowym czy tylko jakieś większe kawałki??
Pytam bo w pierwszej ciąży jak mi czop zaczął odchodzić to praktycznie odrazu był poród, najpierw szło dużo samego śluzu przez jakieś 2 godziny, potem śluz już z żywą krwią. Ciekawe czy teraz będzie podobnie

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 09:55   #4332
d0tkaaa
Zakorzenienie

czesc Mamuski

Na poczatku gratuluje nowych tyg i trzymam kciuki za wizyty
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Czy tylko ja mam wszystko poprane i poprasowane i czekające na Pierniczka??:brz ydal::b rzydal:

Mój cosik ma dziś lenia...ale 10 ruchów naliczyłam
ja tez mam wszystko poprane,poukladane i wyprasowane.Jeszcze tylko lozeczko złozyc ustawic naklejki nakleic i musze kupic obcinaczki( nozyczki;p) do paznokci JAKIE SA NAJLEPSZE? tzn dla dzieci.. widzialam z babyono ale niewiem czy sa dobre?

Cytat:

No nic..czop zaczął mi wczoraj odchodzić,skurcze wieczorem się pojawiają,wiec faktycznie się zbliża..ale jeszcze brzuch dość wysoko i jak to wczoraj usłyszałam - rysy twarzy się nie zmieniły..podobno na dzień przed się zmieniają..

Malinka: kiedy do gin idziesz?

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

kocUur: na bieżąco będę kupować póki co żadnych lekowoprocz wit k now man dlabdziecka. Coś mi spacja słabo wchodzi na tel

Madi,dotkaa:a wy jak dzisiaj się czujecie?
ja sie czuje dobrze chociaz tak sobie sie wyspałam bo zawiezlismy z tz do labka mocz i krew oddac... namowilam tz wkoncu na badania.

POWIEDZCIE MI BŁAGAM WAS O CO CHODZI Z TYMI WITAMINAMI K I D czy ja mam je kupic czy jak to jest? i one zalezne sa od karmienia mm lub cycem?

czop Ci odszedł o jaaa Cie!!

Cytat:
Dziewczyny, które już prały ciuszki, kocyki, pieluszki.. układacie to wszystko w komódkach, szafach i przykrywacie czymś.. bo ciągle myślę czy to się jeszcze nie zakurzy nim dziecko na świat przyjdzie...ale nie chce też czekać, bo nigdy nie wiadomo kiedy dokładnie to nastąpi a pogoda taka super, że normalnie ciągnie mnie prania
ja poukladalam i niczym nie przykrywam,niech sobie przesiakną wszystkim innym lol :P
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość

Mój już mi zagroził, że jak tylko ze szpitala będę z wami pisać, to mi konto usunie
niech nie straszy bo na wizazu nie da sie konta usunąc

no i bylismy z tz w tym labku za nami przyszla para z niemowlakiem 2 tygodniową dziewczynka taka malutka sie wydawala ( bo wsumie miala chyba za duzy kombinezonik i tak slodko wygladala) chyba przyszli pobierac jej krew z piety ale nie jestem pewna ( a po co to wsumie?) i oczywiscie musialam zagadac do tej Pani.. mowi ze mala urodzila sie z waga 2700 .. i ze maja starszego synka i narazie koniec dzieci hahahha
nie moglam sie napatrzec tym bardziej jak sobie pomyslalam ze taka wlasnie malizna kreci mi sie po brzuszku jak urodze to bede lezec i patrzec na moje dziecko jak boga kocham hahhaha

a tak to rano na dzien dobry wpadlam na wizaz aby przeczytac czy ktoś urodził..

ttrzymam kciiuki za nasze kochane dziewuszki Perse i Cynamonka
Ide niebawem do sklepu kupic henne do brwi,husteczke samoopalajaca.. paznokcie mam zamiar zrobic bo teraz to juz trzeba byc przygotowanym lol hahahhahaah

DZIS PEWNIE SKONCZYMY WĄTEK A ZADNA NIE URODZILA O CO CHODZI!??

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
ok ja właśnie mam zamiar mydełko bambino uzywać jak i z 1 dzieckierm bo ten oliatum ładną cene ma
ja kupilam ta linie babydream z rossmana do kąpieli..
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

Jak u was wyglądają te odchodzące czopy??? Zaliczacie do tego faktu każdy śluz na papierze toaletowym czy tylko jakieś większe kawałki??
Pytam bo w pierwszej ciąży jak mi czop zaczął odchodzić to praktycznie odrazu był poród, najpierw szło dużo samego śluzu przez jakieś 2 godziny, potem śluz już z żywą krwią. Ciekawe czy teraz będzie podobnie
mi czop jeszcze nie odszedł wiec niewiem ale boje sie ze go przeocze bo wpadnie do kibelka czy coś lol.Ale manie sprawdzania majtek i wkladki 50 razy dziennie sie ma

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

wczoraj bylam w pepco wieczorem,jak ktoras ma starsze dziecko ( synka bo wiecej dla chlopca bylo rzeczy przynajmniej w moim pepco) to sa straaaasznie poprzeceniane ubranka koszulki po 4 zł.. komplety ze spodniami po 10 .. ale to tak od 74 w góre i na parolatki tez:P

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 09:57   #4333
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Wiesz co, dobry pomysł mi podsunęłaś Dzoan- żebym go zabrała na następną wizytę- nie tą dzisiejszą, bo ona nie jest w gabinecie tylko w szpitalu wyjątkowo, ale czemu nie spróbować
Mój gin nie ma podejścia na zasadzie wyrodna matka, tylko ma normalne podejście, gdzie to kobieta ma prawo decydować i na pewno by mu się trochę głupio zrobiło.
Cieszę się, że mogłam pomóc (Tak na marginesie, to zauważyłam swój błąd.. żeby lekarz wyraził opinię odnośnie karmienia butelką, nie piersią..w końcu o butlę chodzi.. )

Cytat:
Mąż właśnie dzwonił i pyta:
D: Rodzisz?
Ja: Nie.
D: Bolał cię rano brzuch, to pomyślałem, że może się zacznie.
Ja: Nie. Nic się nie dzieje. Dałabym znać. Brzuch już w ogóle mnie nie boli.
D: Szkoda.
Ja: Szkoda?
D: No tak. Pokołysałbym już małego.

No kochany mój. Na końcu powiedział jednak - Nie przemęczaj się za bardzo. To w sumie nie wiem czy chce żebym w końcu urodziła.
Kochany

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Ja od pewnego czasu chodzę i szukam sobie torebki takiej dla siebie i na nic się nie mogę zdecydować. Nie ukrywam doprowadza mnie to do szału!
Ja dostałam od mamy kasiorę na jakąś porządną torebkę i też znaleźć nie mogę.. Dzwoniła dzisiaj czy nie chcę się z nimi wybrać do Legnicy, przejść się po galerii.. i chyba skorzystam.. może tam coś znajdę..żeby nie było, że kasiorkę upłynniłam na co innego..

Cytat:
witam brzuchatki

bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
ale u mnie dzis cieplo.
Urodziła moja kuzynka, miala podobny termin do mojego. ok 11 odeszly jej wody, o 17 juz miala malego przy sobie szybciutko poszlo, ale jej malego zabrali bo byl w szoku i bardzo zmeczony porodem. maly 3.400
ja juz chce urodzic, boje sie ze za kilka tygodni bedzie mial przeszlo 4 i nie dam rady ;( schizuje nieziemsko, albo ze mi zrobia cesarke a tak sie nastawilam na sn
dla kuzynki.. A Ty nie schizuj..

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość

Coś jak nasza rozmowa ostatnio:
TŻ: Chciałbym już wyjść na spacer z wózkiem.
Ja: No, ale tak głupio trochę z pustym chodzić.
TŻ: No, trochę głupio. Wychodź już.
A ja ostatnio do mojego brzucha mówiłam jak w tej reklamie NJUmobile 'długoterminowa umowa nie obowiązuje nas...Mały wychodzisz w 38'

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 09:58   #4334
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Ja zaraz po nadrabiam tylko musze odpocząć.
Już po wizycie: Mała jest gotowa do wyjścia, bo z wymiarów 40tc. Waży 3600g, ale raczej to jest zanizona waga i jest bliżej 4kg :banghead: patrząc też na rozmiar mojego brzucha.. dlatego mi tak cholernie ciężko
Na ktg wychodzą skurcze, ale wypadałoby żeby się rozkrecily. Szyjka miękka i krótka, ale zamknięta za tydzień jak nie urodze mam się pojawić na ktg i skontrolować wagę małej
Stary 2013-06-12, 09:59   #4335
d0tkaaa
Zakorzenienie

czy ta witamine K trzeba wziasc do szpitala czy w szpitalu podaja dziecku "szpitalna"
czy noworodkowi trzeba podawac przez jakis czas po urodzeniu ta witamine? w jakiej postaci? i sa rozne? jakie kupic?

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Już po wizycie: Mała jest gotowa do wyjścia, bo z wymiarów 40tc. Waży 3600g, ale raczej to jest zanizona waga i jest bliżej 4kg :banghead: patrząc też na rozmiar mojego brzucha.. dlatego mi tak cholernie ciężko
Na ktg wychodzą skurcze, ale wypadałoby żeby się rozkrecily. Szyjka miękka i krótka, ale zamknięta za tydzień jak nie urodze mam się pojawić na ktg i skontrolować wagę małej
klocek ojjj to teraz nic tylko myć okna spacerowąc kopulowac sie i mała na swiecie

Zuza

Razem
Stary 2013-06-12, 10:00   #4336
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
DZIS PEWNIE SKONCZYMY WĄTEK A ZADNA NIE URODZILA O CO CHODZI!??
nie mow hop watek jeszcze trwa

Dostałam wczoraj od teściowej truskawki. Smakują tak jak powinny smakować truskawki, są takie truskawkowe mniam

Franuś
Stary 2013-06-12, 10:02   #4337
d0tkaaa
Zakorzenienie

lece kupic mozzarelle i te ☠☠☠☠☠☠☠y do facjaty zaglądnę pozniej

Zuza

Razem
Stary 2013-06-12, 10:02   #4338
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
o ja.... i u Ciebie w każdej chwili może się zacząć niezły klocuszek... no Mała ciotki wizażowe czekają na Ciebie

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 10:02   #4339
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Oho, masz co nosic, nie ma co
A co do rozkręcania porodu, to sama pewnie wiesz jak to jest - czasami rano jest cisza, a wieczorem maluszek na świecie Tak czy siak jesteś już na samej końcówce, najważniejsze, że z malutką wsio ok!
Ja trzymam kciuki, żeby się możliwie jak najszybciej rozkręciło, cobyś się nie męczyła
A mam pytanko, łykałaś wiesiołka czy piłaś może herbatę z liści malin??
Stary 2013-06-12, 10:03   #4340
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
toż to Hanulka nabrała masy

Franuś
Stary 2013-06-12, 10:04   #4341
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

POWIEDZCIE MI BŁAGAM WAS O CO CHODZI Z TYMI WITAMINAMI K I D czy ja mam je kupic czy jak to jest? i one zalezne sa od karmienia mm lub cycem?
Info z zajęć w mojej SR: witaminę D podaje się zawsze dzieciątku od drugiej doby. Zaczyna szpital, bo jeszcze w num leżymy, a później w domu już same podajemy. Witaminę K podajemy jeśli karmimy piersią. Jeśli karmimy mieszanką, to NIE podajemy wit. K, bo mieszanki ją mają. Wit. D podaje się długo. Są mamy, które podają do 3 roku życia. Są też teorie, że dorośli powinni ją zażywać, bo mamy jej w organizmie za mało. Nie wiem sama jak długo będę podawała, ale na roku na pewno się nie skończy. Kupuję je już teraz, bo po wyjściu ze szpitala nie chcę już latać po aptekach.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 10:04   #4342
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
No nic..czop zaczął mi wczoraj odchodzić,skurcze wieczorem się pojawiają,wiec faktycznie się zbliża..ale jeszcze brzuch dość wysoko i jak to wczoraj usłyszałam - rysy twarzy się nie zmieniły..podobno na dzień przed się zmieniają..
omg, czyli naprawdę już niedługo
Stary 2013-06-12, 10:05   #4343
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
nie mow hop watek jeszcze trwa
ja pierwsza zaprorokowałam, że jeszcze w tej części rozpakowania nie będzie

Ale mam dzisiaj pracowity (jak na mnie poranek)
pranie wstawione, śniadanko wszamane, ściagam zaraz ostatni sort rzeczy małego i czeka mnie prasowanie tych ociupinek
O, zdążyłam jeszcze komputer znowu zablokowac - prawdziwy "hakier" ze mnie, nie ma co
Stary 2013-06-12, 10:07   #4344
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
czesc Mamuski
chyba przyszli pobierac jej krew z piety ale nie jestem pewna ( a po co to wsumie?)

paznokcie mam zamiar zrobic bo teraz to juz trzeba byc przygotowanym lol hahahhahaah
Może Mała miała nasiloną żółtaczkę. W takim wypadku trzeba zrobić badanie krwii po wyjściu ze szpitala

A paznokci nie maluj bonie można do porodu

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 10:07   #4345
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
omg, czyli naprawdę już niedługo
Lachryma, mi też ciężko uwierzyc, że to już

Ja mam ogromną nadzieję, że mój klusek wykluje się na początku sierpnia, bo ja już nie daje rady, kompletnie nie wyobrażam sobie następnym tygodni Strasznie się posypałam w ostatnich tygodniach
Stary 2013-06-12, 10:09   #4346
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Już niedługo mała będzie z wami. Coraz bliżej.

Cytat:
czy ta witamine K trzeba wziasc do szpitala czy w szpitalu podaja dziecku "szpitalna"
U mnie do szpitala nie trzeba brać (chyba nigdzie nie trzeba). Witaminę K podaje się dopiero od 8 doby, więc wszystkie z nas (bo to szczęśliwy wątek ), będą już w domu. Wit. D podaje się od drugiej doby, ale zaczyna szpital podając swój zapas. Jak już pisałam wit. D raczej długo się podaje, a wit. K nie mam pojęcia. Chyba tak długo jak karmimy piersią. Jak przestajemy karmić, to przestajemy podawać.
Stary 2013-06-12, 10:09   #4347
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A mam pytanko, łykałaś wiesiołka czy piłaś może herbatę z liści malin??
Lykam wiesiołka, malin nie pilam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 10:10   #4348
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm.. bo właśnie dzisiaj z rana w toalecie jak już wstawałam z kibelka kątem oka zauważyłam jakby coś śmignęło między udami, patrzą w kibelek, a tam na obrzeżu galaretowate coś się przykleiło.. gęste mętno-żółte.. taki właśnie gęsty glut, nawet nie zjechał niżej, tylko właśnie tak się przykleił..galareta.. ale to też nie jeden raz takie coś u siebie widziałam, więc może to jednak nie to.. bo chyba niemożliwe by odchodził ze 2 miesiące przed porodem..schizuję ale upławy dla odmiany mam albo przezroczyste, albo mętno-białe.. a ta galaretka jak się zdarzy to mętno-żółta
mogłaś zrobić fotkę telefonem i przesłać ginowi mmsa z pytaniem " czop czy nie czop, oto jest pytanie"
Stary 2013-06-12, 10:11   #4349
Anulka_p
Zakorzenienie

Wracam do prania i sprzątania.
Stary 2013-06-12, 10:13   #4350
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Info z zajęć w mojej SR: witaminę D podaje się zawsze dzieciątku od drugiej doby. Zaczyna szpital, bo jeszcze w num leżymy, a później w domu już same podajemy. Witaminę K podajemy jeśli karmimy piersią. Jeśli karmimy mieszanką, to NIE podajemy wit. K, bo mieszanki ją mają. Wit. D podaje się długo. Są mamy, które podają do 3 roku życia. Są też teorie, że dorośli powinni ją zażywać, bo mamy jej w organizmie za mało. Nie wiem sama jak długo będę podawała, ale na roku na pewno się nie skończy. Kupuję je już teraz, bo po wyjściu ze szpitala nie chcę już latać po aptekach.
to i ja dziekuje za info

Franuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości