|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
|
8 | 13,33% |
| Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
|
27 | 45,00% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
|
20 | 33,33% |
| jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
2 | 3,33% |
| Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
3 | 5,00% |
| Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
Myślę, że wystarczy, ew. butelkę jeszcze wrzątkiem przelej Ja mam balneum do kąpieli |
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
ja mu opowiadam, a on przerywa ze zniecierpliwieniem slowami - acha, ale nie rodzisz jeszcze?
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
aaa Envl: moje podejśćie do karmienia jest diametralnie różne od Twojego, ale kurde moim zdaniem każda kobieta sama decyduje o tym. Czytałam tu wielokrotnie Twoje wypowiedzi na ten temat i w sumie doskonale rozumiem, że masz blokadę. TZ fajnie że się zainteresował i owszem jest ojcem dziecka, ale... nawet na SR położna powiedziała - partner może naprawdę pomagać we wszystkim przy dziecku, ale temat karmienia piersią niech zostawi jej. Na bunt panów na sali powiedziała - panowie laktację można wzbudzić u matek adopcyjnych, u panów też można. Chcecie? :P każdy zamilkl... I zgadzam sie, jest to tak indywidualna sprawa każdej mamy, że moim zdaniem po prostu trzeba to uszanować, a wcale nie znaczy że nie karmiąc piersią będzie gorszą czy złą matką. Na dziecko ogromny wpływ (tak mi się wydaje) ma samopoczucie mamy i jeśli ono będzie kiepskie bo będzie karmić na siłę, to dziecko nie będzie się najadać, będzie się stresować tak samo jak mama. i po co?
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Oliath: ))) nooo naszym panom też się udziela![]() SArna: oliwka babydream
|
#4324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4325 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kiss- strasznie mi przykro z powodu dziadka Tż. Teraz pomagasz "tylko" będąc z nim.
Cytat:
Cytat:
Teso- jesteś wielka. Dzięki Nie powiem liczyłam jeszcze na odpowiedź Oli, ale chyba mi ignora włączyła
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-06-12 o 10:42 |
||
|
|
|
#4326 |
|
Zadomowienie
|
ok ja właśnie mam zamiar mydełko bambino uzywać jak i z 1 dzieckierm bo ten oliatum ładną cene ma
|
#4327 |
|
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny, musze się dokładnei zastanowić co z tym pogrzebem...
ale nie mówmy już o tym , w końcu to jest szczesliwy wątek prawda ![]() Wiecie może cos o cynamonkowej? Jestem strasznie ciekawa czy mamy już pierwsze wątkowe maleństwo na świecie
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za wsparcie Jestescie kochane![]() KISS..współczuję bardzo...i tak to szybko się jakoś potoczyło z dziadkiem Tż....ja jakiś ponad msc temu byłam na pogrzebie babci męża...nie jest to miłe, w kościele duchota...zobacz jak się będziesz czuła bo to jest duży wysiłek ni i psychicznie tez ciężko... |
|
|
|
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i niech tak jeszcze zostanie.
|
|
|
|
|
#4330 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla kuzynki i maluszka.
|
|
#4331 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rób wszystko w granicach swoich możliwości żeby sobie nie zaszkodzić i maluszkowi. Ja miałam prosciej bo połowa mojej rodziny to służba zdrowia więc byłam na pogrzebie ciągle z obstawą.Cytat:
Jak u was wyglądają te odchodzące czopy??? Zaliczacie do tego faktu każdy śluz na papierze toaletowym czy tylko jakieś większe kawałki?? Pytam bo w pierwszej ciąży jak mi czop zaczął odchodzić to praktycznie odrazu był poród, najpierw szło dużo samego śluzu przez jakieś 2 godziny, potem śluz już z żywą krwią. Ciekawe czy teraz będzie podobnie
|
|
#4332 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc Mamuski
Na poczatku gratuluje nowych tyg i trzymam kciuki za wizyty Cytat:
Cytat:
POWIEDZCIE MI BŁAGAM WAS O CO CHODZI Z TYMI WITAMINAMI K I D czy ja mam je kupic czy jak to jest? i one zalezne sa od karmienia mm lub cycem? czop Ci odszedł o jaaa Cie!! Cytat:
Cytat:
![]() no i bylismy z tz w tym labku za nami przyszla para z niemowlakiem 2 tygodniową dziewczynka taka malutka sie wydawala ( bo wsumie miala chyba za duzy kombinezonik i tak slodko wygladala) chyba przyszli pobierac jej krew z piety ale nie jestem pewna ( a po co to wsumie?) i oczywiscie musialam zagadac do tej Pani.. mowi ze mala urodzila sie z waga 2700 .. i ze maja starszego synka i narazie koniec dzieci hahahha nie moglam sie napatrzec tym bardziej jak sobie pomyslalam ze taka wlasnie malizna kreci mi sie po brzuszku ![]() a tak to rano na dzien dobry wpadlam na wizaz aby przeczytac czy ktoś urodził.. ttrzymam kciiuki za nasze kochane dziewuszki Perse i Cynamonka ![]() Ide niebawem do sklepu kupic henne do brwi,husteczke samoopalajaca.. paznokcie mam zamiar zrobic bo teraz to juz trzeba byc przygotowanym lol hahahhahaah DZIS PEWNIE SKONCZYMY WĄTEK A ZADNA NIE URODZILA O CO CHODZI!?? ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- wczoraj bylam w pepco wieczorem,jak ktoras ma starsze dziecko ( synka bo wiecej dla chlopca bylo rzeczy przynajmniej w moim pepco) to sa straaaasznie poprzeceniane ubranka koszulki po 4 zł.. komplety ze spodniami po 10 .. ale to tak od 74 w góre i na parolatki tez:P |
||||||
|
|
|
#4333 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Tak na marginesie, to zauważyłam swój błąd.. żeby lekarz wyraził opinię odnośnie karmienia butelką, nie piersią..w końcu o butlę chodzi..Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla kuzynki.. A Ty nie schizuj..Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4334 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Ja zaraz po nadrabiam tylko musze odpocząć.
Już po wizycie: Mała jest gotowa do wyjścia, bo z wymiarów 40tc. Waży 3600g, ale raczej to jest zanizona waga i jest bliżej 4kg :banghead: patrząc też na rozmiar mojego brzucha.. dlatego mi tak cholernie ciężko ![]() Na ktg wychodzą skurcze, ale wypadałoby żeby się rozkrecily. Szyjka miękka i krótka, ale zamknięta za tydzień jak nie urodze mam się pojawić na ktg i skontrolować wagę małej
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
czy ta witamine K trzeba wziasc do szpitala czy w szpitalu podaja dziecku "szpitalna"
czy noworodkowi trzeba podawac przez jakis czas po urodzeniu ta witamine? w jakiej postaci? i sa rozne? jakie kupic? ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
ojjj to teraz nic tylko myć okna spacerowąc kopulowac sie i mała na swiecie
|
|
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
nie mow hop
watek jeszcze trwaDostałam wczoraj od teściowej truskawki. Smakują tak jak powinny smakować truskawki, są takie truskawkowe mniam
|
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
lece kupic mozzarelle i te ☠☠☠☠☠☠☠y do facjaty
zaglądnę pozniej
|
|
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezły klocuszek... no Mała ciotki wizażowe czekają na Ciebie
|
|
|
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do rozkręcania porodu, to sama pewnie wiesz jak to jest - czasami rano jest cisza, a wieczorem maluszek na świecie Tak czy siak jesteś już na samej końcówce, najważniejsze, że z malutką wsio ok!Ja trzymam kciuki, żeby się możliwie jak najszybciej rozkręciło, cobyś się nie męczyła A mam pytanko, łykałaś wiesiołka czy piłaś może herbatę z liści malin??
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
toż to Hanulka nabrała masy
|
|
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
ja pierwsza zaprorokowałam, że jeszcze w tej części rozpakowania nie będzie
![]() Ale mam dzisiaj pracowity (jak na mnie poranek) ![]() pranie wstawione, śniadanko wszamane, ściagam zaraz ostatni sort rzeczy małego i czeka mnie prasowanie tych ociupinek ![]() O, zdążyłam jeszcze komputer znowu zablokowac - prawdziwy "hakier" ze mnie, nie ma co
|
#4344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A paznokci nie maluj bonie można do porodu
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
Lachryma, mi też ciężko uwierzyc, że to już
![]() Ja mam ogromną nadzieję, że mój klusek wykluje się na początku sierpnia, bo ja już nie daje rady, kompletnie nie wyobrażam sobie następnym tygodni Strasznie się posypałam w ostatnich tygodniach
|
#4346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
), będą już w domu. Wit. D podaje się od drugiej doby, ale zaczyna szpital podając swój zapas. Jak już pisałam wit. D raczej długo się podaje, a wit. K nie mam pojęcia. Chyba tak długo jak karmimy piersią. Jak przestajemy karmić, to przestajemy podawać.
|
||
|
|
|
#4347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
|
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.

ja mu opowiadam, a on przerywa ze zniecierpliwieniem slowami - acha, ale nie rodzisz jeszcze? 
))) nooo naszym panom też się udziela
Ostatnio skupiłam się tylko na dzieciowych i zaniedbałam siebie i męża, więc dziś dorosłe pranie razy 3. Nie wiem tylko jak moja suszara to ogarnie. Świeci na szczęście słońce, jest ciepło, to może będzie szybko schło.

Tż strasznie to przezywa bo był bardzo z dziadkiem zwiazany , a ja nie wiem jak mu pomóc ,bo opórcz przytulenia tak naprawdę nic nie moge zrobić...
dla kuzynki i maluszka.

rób wszystko w granicach swoich możliwości żeby sobie nie zaszkodzić i maluszkowi. Ja miałam prosciej bo połowa mojej rodziny to służba zdrowia więc byłam na pogrzebie ciągle z obstawą.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)