|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
loney Twoje maleństwo ładnie przybiera na wadze. Moja Karolcia jak się urodziła to miała 3720, przy wyjściu 3500 a po tygodniu od wyjścia 3900.
axella Zu jest śliczna ![]() MoTyleKsw widzę że Twoja panna też ma długaśne nogi ![]() Z tą główką to u nas jest różnie, jak się małej aktualnie podoba ![]() vil Karolcia się czasami zawiesza ale tylko na kilka sek MoTyleKsw jak Ty masz ciągle problemy z ulewaniem to bardzo Ci współczuje. Umarłabym chyba na zawał. ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Karolcia marudzi non stop ale wcześniej to spała dłużej;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() dorzucam jeszcze moja żabkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zadomowienie
|
Słodziutka
![]() Pytam bo słyszałam, że dziecko powinno spać na płasko do 2 roku życia. Fizjoterapeutka nam tak mówiła na szkole rodzenia. Jedynie co to można pod nogi łóżka podłożyć jakieś książki, żeby główka byłą lekko w górze ![]() ![]()
#2974 |
Zadomowienie
|
maarchewa mój kubuś miał robione usg główki razem z brzuszkiem własnie przez to ciemiączko się robi to było w szpitalu
my już po kąpieli i o dziwo obyło się bez zanoszenia chociaż przy wyjsciu sie zaczelo ale na chwile i umilkł patent z pieluszką + cieplejsza woda+ na półśpiąco wiec sie chyba nie zdarzyl zorientowac co sie dzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Marchewka u mnie do tych standardowych problemów dochodzi dodatkowy: czy w ogóle zmieszcze się do windy z wózkiem
![]() Ale dobrze wiedzieć żeby nie wybierać się z wózkiem w okolice centrum ![]() Dziewczyny a wasze dzieci długo tak lezakuja z gołą pupa? |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() do spania nie ma podusi tylko kocyk ![]() Cytat:
![]() podklad i recznik pod pupke i niech fika ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- po kapoeli ![]() nie kumam ze kapiel lubi ale moment d wyjecia o ubrania i samo ubieranie to masakra,placze,krzyczy,za nosi sie..zimno nie jest.opatulam ja na maxa,jest ponad 20st w pokoiku..rany,ona chyba nie lub tego,ze kapiel sie skonczyla:P zasnela:P ale watpie b to byl juz "nocny" sen ![]() ![]() edit.faktycznie na olbrzymia wyglada ta poducha ![]() Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-06-12 o 19:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2978 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() slodziaczek
![]() |
#2979 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi też oddali, jeszcze na ip - zrobili ksero i tyle ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chooc czasem jak mloda lezy brzuszkiem na moim brzuchu to sie zastanawiam jak do cholerki sie tam miescila ![]() ![]() a ostatnio wymyslila nową zabawę przy ubieraniu "ja wyprostuję na maxa sztywno wszystkie kończyny a ty mnie matko ubieraj" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zakorzenienie
|
napisze co u nas i biore się za nadrabianie
![]() wizyta patronazowa u pediatry: waga 4100 i jeszcze większe wyrzuty sumienia, ze pchałam w mala tyle mleka ![]() ![]() ![]() ![]() ale pediatra zadowolony "przybrala, nadrobila tez wczesniejszy deficyt" ![]() nie dajcie się mamuśki tak omamić ![]() ![]() mielismy tez wykład o szczepieniach - musimy zadeklarować czy szczepimy na nfz czy skojarzonymi, do tego kilka info o polecanych (pneumokoki, rotawirusy i w późniejszym czasie meningokoki i ospa wietrzna). o pneumokokach można poczytać tu: http://www.parasoldlazycia.org jestem jeszcze glupsza w temacie szczepien niż bylam ![]() ide poczytać co tam dzisiaj u Was slychac ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- http://www.baby-shower.pl/ROZRYWKA/W...Warszawie.html wroclaw, warszawa, krakow |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() jaka kochana Ziu ![]() Cytat:
![]() Sharp Karolcia jest taka kochana ![]() ![]()
![]() |
#2983 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Magiusa- trzymaj się tam i nie daj szpitalnej depresji ![]() wspolczuje przezyc związanych ze wspollokatorka ![]() Szprotka - trzymaj się dzielnie! dziękuj ginowi, ze dmucha na zimne, a nie olewa ![]() Ada - tutaj tyle wirtualnych ciotek zaciska kciuki za nasze maluchy, ze u wszystkich musi być dobrze ![]() ![]() Banka - bądź ksiezniczka ![]() Motylku - u nas fontannowe wymioty były dwa razy i to faktycznie wielki chlust (i odległościowo i pod wzgledem ciśnienia, bo mleko lalo się tez noskiem). teraz już cisza, mamy tylko drobne ulewania, mleczko leje się po buzi, czasem serwatkowe. u nas w rodzinie mielismy dwóch takich małych ulewaczo-rzygaczy ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
dzięki, no to będziemy myc ![]() wymioty to chlusniecie - jakby zawody na odleglosc, kto dalej ![]() ulewanie - dwa rodzaje. pierwszy zaraz po jedzeniu mleczko plynie po policzku. drugi po dluzszej już chwili z buzi wyplywa "serwatka". lekko strawione mleko. Ash - znajoma przetestowala ze swoja mala wszystkie możliwe preparaty na kolke od Bobotica, poprzez espumisan, az sprowadzila sobie sam simplex...i podobno dopiero wtedy mogli się wyspac. a probowalas klasc Sofcie na brzuszku? Bo Nela ostatnio bardzo polubila te pozycje. trzymaj się dzielnie i pamiętaj, ze robisz dla malej wszystko co możesz ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | ||
Wtajemniczenie
|
po dwóch tygodniach przestaliśmy zakładać na dworze (ale ciepło było) a w domu w ogóle nie ubieraliśmy. pytaliśmy położnej i pediatry i obie stwierdziły że jak jest ciepło to po co? gondolka chroni od wiatru
![]() ![]() Cytat:
![]() staram się chociaż kilka min dziennie ale jakoś czasami się nie zgrywa czasowo - jak go idę przewijać to z reguły marudzi bo się robi głodny i wrzeszczy jak się go położy - a jak ma dobry humor to z reguły pojedzony i nie chcę kłaść na brzuszku, a jak ma leżeć z gołą pupą to wolę żeby miał ją na wierzchu ![]() ![]() Cytat:
![]() dziś się kąpałam z Przemkiem bo siedziałam w dużej wannie, mąż miał kąpać Przemka w jego wanience ale sierota wody nie sprawdził i za gorąca była a miał już golaska na rękach więc mi go wsadził do wanny ![]() ![]() pisałam Wam już że Przemek nie lubi być przytulany? tuli się tylko w czasie jedzenia jak jest bardzo śpiący. a tak się od razu wyrywa i wrzeszczy ... no masakara jakaś, boję się że coś z nim nie tak ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Diabli - pozycja na brzuszku.to ostatnio hit u nas. Najlatwiej ja uspic w ten sposob. Ale boje.sie ja na noc tak klasc.bo nie mam wtedy kontroli...
Co do kolek to mocno wciaz podejrzewam nabial, ze jest tu winowajca. Mam kilka przeslanek, by tak myslec, wiec teraz przez tydzien, dwa sobie odpuszcze jogurciki i.lodziki... ![]() Vil, Sofia tez sie nie lubi tulic ani byc na rekach za bardzo... Ja sie poki co tym ciesze,ze nie domaga sie noszenia. Nic sie nie martw. Kazde dziecko .ma inny charakter Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie się dzisiaj snila - PIZZA ![]() tak sobie mysle, ze jak kolki maja być to będą, niezależnie od tego czy zjesz to czy tamto :P ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
siedzę i myślę
|
przyjechała moja mama - u niej na ramionach zasypia ... od niej smoka nie wypluwa
![]() nawet zjadł 30 ml Bebiko i nie rzygal ... czy to możliwe że rzygał z przejedzenia ? powód tak długiego karmienia to najprawdopodobniej jego przysypianie ... jak usnie to nie da się go dobudzic :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() okazało się, ze ja mam w wykazie ze skarbówki 200zl za członkostwo w komisji wyborczej, a tz delegacje zagraniczne - oba "dochody" wolne od podatku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mój dzidziuś właśnie śpi na brzuszku ![]() ![]() ![]() zjadł trochę i mi padł a liczyłam, że wykąpiemy wcześniej no ale cóż, niech śpi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
siedzę i myślę
|
umowilam się z polozna z SR
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2993 |
Zakorzenienie
|
ponawiam propozycje sprzedaży:
siedzonko 50zl http://allegro.pl/mzk-siedzonko-interaktywne-cotoons-smoby-i3134168514.html zabawka playskool-gimnastyka 20zl http://allegro.pl/playskool-przyrzad-stojak-gimnastyczny-hasbro-od1z-i3186298956.html krzeselko do kapieli 30zl http://allegro.pl/granatowe-obrotowe-krzeselko-do-kapieli-fotelik-i3196094055.html możliwa wysylka - znajoma, która ma te rzeczy obiecala, ze się tym zajmie. jeśli ktoras cos chce proszę priv, |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2995 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po porodzie pytałam o l4 to uslyszalam, ze nie potrzeba ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
pamiętam jak moja rodzinka z kanady wlasnie pisala, ze przed porodem młodego musieli wypelnic ankiete-plan porodu. pytania w stylu "kto będzie przy porodzie, ile osob, czy będą przebywać dzieci, czy ktoś będzie robil zdjęcia, czy ktoś chce odciąć pepowine, czy dziecko ma być obrzezane i mnóstwo innych dla nas kosmicznych, a dla nich naturalnych pytan. bo to jest wlasnie kraj wielonarodosciowy, otwarty na nowe, wyrozumialy ![]() w Polsce nie do pomyślenia niestety. ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- jaaaaka grzywka! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to facet jest,co sie bedzie tulil :P przytulanki dla bab i mieczakow ![]() jeszcze mu se zmieni ![]() Cytat:
podobno na niej najbardziej "wymuszaja" i testuja,bo skoro znaja ja najdluzej to w koncu ustapi ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() suuuper randka. temat glowki - czasem sprobuje ja sztywno trzymać, ale po chwili wymięka i przytula się do tatusia ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Zakorzenienie
|
moje dziecko od 21 do 23 lezalo W CISZY... takie nocne wyciszenie
![]() ![]() boje sie tej nocki ![]() choc w sumie w ciagu dnia spala tylko 2,50min i kilka serii po 5min na spacerku.. oby bylo dobrze i by jutro i juz dluugo byla tak grzeczniusia jak dzis ![]() a tymczasem spadam obejzec jakis film... ps dzis pierwszy raz cwiczylam moje kochane cmiczonka.10min i jestem umarnieta ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny zazdroszczę wam nawet tych problemików z maluszkami:P PRoblemowych nocek, karmienia etc. Kiedy mnie to spotka
![]() ![]() Mała się rusza i strasznie boli mnie przez to na dole... Nie wiem, czy to normalne ![]()
#3000 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak boli strasznie to może już w kanał rodny wchodzi tak konkretnie? Moja koleżanka na szkole rodzenia też mówiła, że ją strasznie zaboli co jakiś czas i położna powiedziała, że w kanał rodny wchodzi i na drugi dzień urodziła.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.