|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Wepchnelam Wam sie w kolejke.
Dzis od godziny 21:40 jest z nami juz Dareczek. Ma wage 3090 i 56 cm. Jest zdrowiutki i naprawde sliczny, ma czarne wloski mimo ze nie mialam zgagi ![]() Zdjecie wstawie za jakis czas i opis porodu rowniez tym bardziej ze obecnie w glowie mam tylko przeogromny bol. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3002 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- u nas polozna podczas pierwszej wizyty patronażowej zostawila rozpiske, z pierwsza wizyta u pediatry (wazenie), z pierwszym szczepieniem itd. przedzwon i dopytaj ![]() a jak to u Was było ze szwami? bo ja dopiero niedawno odkryłam, ze boczne mam nierozpuszczalne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- matka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- tez miałam o to pytac! a później dziwi się, ze malutka mało przybiera. o chlebie i wodzie nikt nie obrasta w tłuszczyk ![]() Cytat:
![]() ![]() ja jeszcze cycowego debiutu nie miałam, u siostry w obecności gapiów wyciagnelam butle ze swoim mleczkiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3003 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3004 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
u nas tez pesel był dużo szybciej niż obiecywali
![]() ja tez po pierwszej fontannie balam się mala zostawić sama. a ze to był srodek nocy to do rana "spaliśmy" przy zapalonym swietle, bo musiałam widzieć czy znow się jej nie ulewa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Jenny - poproszę o dopisek na pierwszej stronie: Nelcia po urodzeniu miała 59cm, tatuś tak się Wam chwalil, ze nie podal wszystkich informacji ![]() ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- dajesz się nabrać na jego lzy ![]() szantaż emocjonalny podczas klotni, ale i przy godzeniu...oba na ciebie dzialaja ![]() ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- :d:d:d |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Info dopisane ![]() Mi też zabrali kartę i nie mam skserowanej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3006 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() pediatra podsunal nam taki patent żeby dac najpierw cyca, a później sprobowac podac mleko z butli*** - jeśli wypije więcej niż 30 to znaczy, ze glodna i w piersi za mało. pytaliśmy tez czy może jej się ulewac z przejedzenia - stwierdził, ze rozne sa dzieci : glodomory i zarloki również ![]() u takich małych dzieci wyznacznikiem ZDROWIA jest waga. jeśli dziecko prawidłowo przybiera to może mu się ulewac i to jest normalne. jeśli dziecko nie przybiera albo traci to mamy problem. i ten jego tekst "bo z dzieckiem to jak z samochodem, jest paliwo to musi jechać" wiec jeśli mamuska ma slabe mleko, nie treściwe albo jest go za mało to masa nie będzie się zwiekszala. *** my metode stosowalismy, ale nie zdecydowałam się na butle z mm, tylko odciągalam swój pokarm i dopajalam z butelki. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
![]() chyba taka na cienkim ciescie z rucola i tuńczykiem bylaby ok? ![]() ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- dzięki ![]() złodzieje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ---------- nadrobiłam, sporo dzisiaj napisalyscie w porównaniu do ostatnich dni ![]() a teraz kolorowych! uciekam, bo wszyscy w domu spia (nawet chomik ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karolina2121 idź z młodym do najbliższej przychodni i zważ go, będziesz miała jasność czy się najada czy nie. Diabli ![]() ![]() Wybrałam nowego pediatrę !!! Tylko teraz muszę się dowiedzieć jak to jest ze zmianą przed szczepieniami?! Ewentualnie zmienimy po szczepieniach. Obejrzałam Słodkie kłamstewka, nakarmiłam młodą i chyba idę spać... Dobranoc ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3008 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Magiusia GRATULACJE!!
Diabli jak dziewczyny chcą coś naraz to jest wyliczanka która pierwsza ![]() A tak serio to niestety smoczek jest wtedy moją ostatnia deską ratunku. Jedną ratuję wtedy z opresji a druga na chwilę zajmuje się ssaniem. Z reguły pomaga;-) Ej. A kiedy dzieci zaczynają przesypiac noce. Bo jak to powiedziała moja znajoma: mój stosunek przerywany ze snem zaczyna być uciążliwy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3009 |
Zakorzenienie
|
Magiusa, wielkie gratulacje! Czekamy na relacje i zdjecie Dareczka
![]() Aas, moje dwie ost nocki to czuwanie z malymi sennymi przerywnikami.... Dzis toszke lepiej niz wczoraj ale usypianie zajmuje mi kazdotazowo 1,5-2h i ostatecxnie mala zasypia tylko na brzuszku... Teraz nie spimy juz od 3'40... Ale przynajmniej bez krzykow... Ale juz sie trzese ze zmeczenia.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3010 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wczoraj zaczepiłam Adiego, doustną szczepionkę wypił ze smakiem, ale przy kłuciu zrobił się czerwony ze złości i zaczął głośno krzyczeć. Potem wzięłam go na ręce to popatrzył na mnie ze złością i coś pogadał po swojemu w moim kierunku, lekarka powiedziała że wyglądało to jakby ochrzaniał mamuśkę za ból jaki musiał przeżyć ![]() Dziś jedziemy z małym do chirurga, bo lekarka stwierdziła że ma przepuklinę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3011 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3012 |
Zakorzenienie
|
Ash to może posciagaj ile się da i jak mąż dzisiaj wróci to zajmie się Sofia a ty odespisz? Tak pod rząd parę godzin.
A i jak rozmowa wczorajsza? Ja od dziś do jutra popołudnia prawie nie mam męża. Rano o 5 wyjechał do wrocławia. Wróci koło 21 a jutro rano ma ostatnie zaliczenie w szkole...to póki co daję mu wolne w pomaganiu mi z dziewczynkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3013 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3014 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje!!! Wracaj do siebie, mam nadzieję, że ból szybko wyparuje ze wspomnień ![]() Cytat:
![]() u nas też niefajne przejścia od soboty, nie wiem czy sobie za bardzo pofolgowałam z jedzeniem (diabli- pizza na powietrzu, mniam! ), ale Helena cierpi, brzuszek jej doskwiera bardziej niż wcześniej. Już prawie wczoraj mieliśmy użyć Windi, w ostatniej chwili usłyszałam furkot w pampersie... Mam wrażenie, że odkąd używamy Delicolu jest gorzej!!!!!!! Dziś dzwonię do pediatry. Od tygodnia mała ma wysypkę, wygląda to strasznie! Miała już jej początki na ostatniej wizycie i lekarka stwierdziła, że nie wie co to jest: - czy trądzik niemowlęcy? - czy alergia pokarmowa (dzień wcześniej jadłam rybę) - czy może nietolerancja którejś (nie pamiętam której) z witamin K lu D Mała buźkę ma całą w chrostkach, plamkach czerwonych. Wczoraj zeszło jej na dekolt.... ![]() ![]() ![]() Mamunie, któraś używa emolientów do kąpieli? Nam lekarka ostatnio kazała odstawić babydream i wszystko co drogeryjne i kąpać w emolientach, prać tylko w Jelpie lub Loveli, odstawić pierza, futra etc. Jej zdaniem Helena ma suchą, szorstką skórę na ciele. Dla mnie ma aksamitną ![]() Moja siostra z Wawy zaproponowała, że kupi mi chustę ![]() ![]() jeszcze wczoraj spotkaliśmy na spacerze znajomą z pracy męża z dwu i półmiesięcznym synkiem. Samuel był w nosidełku ergonomicznym niesiony przez tatę, a mama na rowerze ![]() ![]()
![]() |
#3015 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() też nie miałam debiutu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dzień dobry!! ale pogoda piękna ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj ten chłopczyk u którego byliśmy ma własnie takie plamy, które się wyciszają a po chwili znó się robią jak to napisałaś gorejące. I u nich pediatra powiedziała, że jest to taka silna potówka. ![]() A co do tego Delicolu, to też używamy i też nie jest lepiej. Może i by odstawić go ![]() A co do emolientów my myliśmy w oilatum a od wczoraj w hipp - myjemy codziennie. A młoda jak ma niby szorstką skórkę i być może potówki to zrób krochmal i w krochmalu ją umyj, albo samą buzię przemywaj.
![]() |
#3017 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ty, skoro obie mamy Julcie, to może ustalmy wspólny termin, co?? ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratuluję!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Witam. W końcu i do mnie dotarła pogoda:P
![]() |
#3018 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam Tymka dzisiaj coś męczy. Zawsze budził się o 3 na cyca i usypiał odrazu. Dzisiaj dopiero o 4.30 . Ale grzeczny był. Obudził się o 6.30 i je ale ciągle się pręży popłakuje. Chyba brzuszek:-/ Ale tragedi nie ma to damy raę ![]()
![]() |
#3019 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
dzis zdecydowanie sprzedaje Sofie TZowi jak tylko wroci... Bede spac razem z nia do tego czasu na tyle na ile sie da... Rozmawialam wczoraj z kolezanka, ktorej coreczka ma skaze bialkowa i widze u Sofii tez pewne objawy... Juz od dawna sie nad tym zastanawialam ale teraz juz na pewno rzucam nabial na jakies 2 tyg. Zobaczymy co sie okaze. Powodzenia dla meza zatem i dla Ciebie, cobys go bardzo nie potrzebowala. Cytat:
Mam nadzieje, ze uda sie z chusta! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3020 | |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() ![]() ![]() Magiusa gratulacje ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() też czekam z utęsknieniem na przespane noce ... chociaż już nie jest źle, w nocy dwie pobudki i od razu zasypia więc jest super ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3021 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() my walczymy z kubusiem od 4 rano nie chce spac chyba cos dlugo jak na niego wczesniej spal caly czas teraz mu sie poprzestawialo na szczescie nie placze tylko jak mu juz nie wygodnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3022 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Też poważnie myślę, żeby zrezygnować z Delicolu. Skonsultuję dziś z lekarką jak mnie przyjmie. Ta wysypka mi też wygląda na potówki, tylko strasznie tego dużo, już się boję spotkania z całą rodziną (40 osób) w sobotę na uroczystości. Chyba mnie zlinczują, że zaniedbałam córkę ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, zeschizowałam się czytając Was. Widzę, że dużą wagę przywiązujecie do ulewania, a ja idiotka myślałam, że to normalne! Helena też mi ulewa, jak się jej nie odbije to obowiązkowo, a jak odbije to też jej się zdarzy i to na pewno ze trzy razy dzienne. Teraz pytanie- co jeszcze w tym niebezpiecznego, oprócz tego, że może nie przybierać i się zadławić? Ash- o skazie zaraz poczytam, najwyższa pora. Wysypka myślę, że gdyby wynikała z alergii pokarmowej byłaby na całym ciele. Myślę, że w chuście jak ponosisz w dzień to mała będzie ukontentowana i lepiej będzie Ci zasypiać. Pamiętaj, że na brzuszek też pomaga. Widziałam, że Sofia polubiła leżenie na brzuszku, niech ćwiczy mięśnie. Helen od początku dużo leży na brzuchu (ostatnio codziennie mąż pyta, czy jest jakiś limit leżenia takiego, żeby jej nie zaszkodzić). Kąpiecie w waiderku? Jak jest? Ja jednak kupuję puja, bo mała nie lubi w wanience. Szkoda, że wcześniej się nie zdecydowałam, bo brat z Anglii jechał to mógłby przywieźć, a tak to wysyłka dojdzie. Kto nie zna jeszcze puja ![]() ![]() Maarchewka- kupuj chustę i na warsztaty, bo tam u Ash się marnuje chusta. Dzięki za odpowiedzi odnośnie kąpieli ![]() ![]() ![]() Jussti- jak tam chustowanie?
![]() |
#3023 |
Zakorzenienie
|
Magiusa gratulacje!
Happy My kąpiemy małą codziennie, chyba, że gdzieś pojedziemy albo już jest późno to nie. A Emolientów nie używam do kąpieli, moja się strasznie łuszczyła - oczywiście w szpitalu powiedzieli, że to normalne i żeby nic z tym nie robić, a położna jak przyszła i to zobaczyła to kazała kupić Emolium emulsję do ciała do smarowania i ją tym smaruję po każdej kąpieli - łuszczenie się zniknęło po 3 dniach ![]() Ja wczoraj małej podałam Esputicon i jest o niebo lepiej!!! Dalej będę jej dawać Biogaię, ale i Esputicon jeszcze dzisiaj i może jutro i zobaczymy - może się to unormuje wszystko. No zapowiada się piękny dzień, dziecię śpi, ja się ogarniam i szykuję na spacer po karmieniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3024 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa w końcu słońce ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ja tam póki co chętnie poprzepuszczam osoby w kolejce, więc możecie się spokojnie wpychać ![]() ![]()
![]() |
#3025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hump korzystaj, korzystaj, pogoda ładna to akurat na wyjazd! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3026 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3027 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O wpychaniu się w kolejkę nawet nie wspomnę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3028 | ||
Zakorzenienie
|
Witam się w tydzień po terminie...
![]() Cytat:
![]() Piękna ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak będziesz miała chwilkę to napisz czy zaczęło się samo czy wywoływali? I jak szybko idzie takie wywoływanie jakby co? (wiem, że to pewnie indywidualna kwestia ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3029 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-06-13 o 08:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3030 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heh dobrze myślałam że spanie do 8 jest podejrzane - nie spał od 4 do 6 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.