|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3032 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Za pierwszym razem jak odstawiliśmy Hippa to poprawa była po 2 kapielach.. jak już wszystko wróciło do normy to znów raz wykąpałam w hippie żeby sprawdzic czyto on jest sprawcą suchej skóry.. wyszło na to, że tak, bo na następny dzień znów skóra sucha i łuszcząca (tylko na rękach i stopach ![]() Niestety ![]() ![]() Edytowane przez potterka Czas edycji: 2013-06-13 o 08:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3033 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3034 |
Zakorzenienie
|
Magiusa gratuluję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3035 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3036 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
A dali Ci oxy czy totalnie samo bez niczego to rozwarcie się zrobiło?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3037 |
Zakorzenienie
|
Magiusia super, że masz już to za sobą
![]() U mnie na razie ![]() Co do kąpieli: ja się w końcu zdecydowałam na emoliet. Wykorzystam jedną butelkę a potem pomyślę, które kosmetyki wziąć, bo widze , że te hipp tez nie za bardzo...
#3038 | |
Zakorzenienie
|
korzystam ile mogę
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3039 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() ![]() Magusia- oczywiście wielkie gratulacje! ![]() ![]() ![]() == pytałyście o kąpiele- to my kąpiemy co drugi dzień , no chyba, że jest bardzo gorąco i Mały jest np. klejący ![]() ![]() myślę, że łuszcząca się skóra niekoniecznie wynika z używanych kosmetyków... dziecko może być np . atopowcem ... a czy emolium jest takie świetne ? nie sądzę... myłam w tym dzieci w szpitalu z suchą skórką i raczej nie było żadnej poprawy moim zdaniem lepiej nie używać nic co zawiera parafinę w składzie |
![]() ![]() |
![]() |
#3040 |
Zakorzenienie
|
dotrwam dotrwam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3041 | |
Zakorzenienie
|
Happy, ja tez polazlam z.mala do.lekarza, bo.ma taki swiszczacy oddech.no i zeby te kolki skonsultowac. Osluchowo czysto (ufff) i ponoc przy kolkach ma prawo byc taki oddech... Powiedziala, ze te kolki to na pewno nie alergia,mimo krostek na.twarzy i.luszczacej sie skory w wielu miejcach (od ok 2 dni to zauwazylam...) Ale chyba bede ta alergie diagnozowac na wlasna reke
![]() Dziewczyny, powiedzcie.mi co to znaczy sluz w kupce? ![]() po wizycie stwierdzilam,ze zostajemy na.dworze, przynajmniej Sofia spi... Marchewka, moze odstaw mleko w takiej nieprzetworzonej formie. Z calego.nabialu mleko jest najciezsze do strawienia dla takiego maluszka. Nawet dzis mi.lekarka powiedziala,ze mam zrezygnowac z mleka (choc reszte nabialu kazala.jesc, ale chyba sobie odpuszcze na jakis tydzien). Cytat:
A wiesz,ze luszczaca sie skora tez moze byc objawem alergii pokarmowej? Zwlaszcza na zgieciach nozek i raczek. Wtedy emolium nie pomoze. Juz nie pamietam co Wam pisalam odnosnie rozmowy TZa - on jest zadowolony, wydaje mu sie,ze dobrze wypadl. Ma dostac odp do poniedzialku. Jedyny minus to.zaproponowali mu mniejsza kase niz to na co liczylismy wczesniej, wiec bedziemy zyc na styk na poczatek i wiekszosc.wyplaty pojdzie na wynajem. Ale od czegos trzeba zaczac. Roztaczaja tam przed nim wizje ogromnych mozliwosci awansu wewnatrz grupy (hilton) ale wiadomo, na rozmowie zawsze tak wszystko rozowo wyglada ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3042 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Happy my co drugi dzień kapiemy. W hippie a potem smaruje cienką warstwą emolium. Sama go używam więc to nasz pierwszy wspólny kosmetyk;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3043 | |||||||
Zadomowienie
|
Hej, nadrobiłam na szybko bo zaraz spadamy na spacer, odebrac zdjecia
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() śliczna i jaka szcześliwa porozbierana Ja z Kubą przy prawie każdym przebieraniu 10 min dupsko wietrze, podnosze nogi i produkuje bąki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wrociłam ze spaceru a wiadomosc nie wysłana ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Zapomnialam sie wypowiedziec a.propos kapieli. Kapalismy co 2 dzien jak bylo chlodniej.ale.postanowili smy karmic.codziennie, o tej samej porze,zeby wyrobic Sofii nawyk zasypiania.na.noc.po kapieli. W ogole staramy sie wypracowac model.dnia, ktorya.stale elementy programu. Mysle,ze to malenstwom sluzy. wiadomo, ze odstepstwa beda sie.zdarzac ale zawsze bedzie wiadomo.do.jakiego.modelu .wracac. Od kilku dni zaczelam.zapisywac jak wyglada dzien Soni:drzemki, karmienia, spacery, jak dlugo zajmuje zasypianie itd, zeby.zobaczyc jakie.ona wyznacza.stale punkty programu i na tym co.zaobserwuje.chce zbudowac reszte.
I jeszcze ulewanie..dzis.tez o.to.pytalam lekarke. O.mowi to.co Wy, jesli ladnie.przybiera na wadze to nie ma powodow.do.niepokoju. Sofia w.9 dni przybrala 400g wiec sie.nie.przejmuje. Ach i jeszcze.polozna kazala mi jej.dac.mm na noc, bo moze latwiej zasnie..guzik prawda. Wypila.duszkiem 120ml i nie spala jeszcze 1,5h mimo,ze byla zmeczona... Do tego jeszcze bardziej po nim ulewa, a.nawet wymiotuje... Chrzanie to mm w takim razie. Musze poodciagac troche na nocki, jakby sie mialy powtarzac takie jak ta przedwczoraj. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3045 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3046 |
Zakorzenienie
|
Ashy trzymam kciuki, żeby przyjęli TŻta
![]()
#3047 |
Wtajemniczenie
|
przyszła do mnie właśnie wczoraj zamówiona karuzelka smily play
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3048 |
Wtajemniczenie
|
my kąpiemy od urodzenia codziennie, na zmianę raz w emolium, raz hippie i oliwkowanie, skóra fajnie wygląda, kąpiemy punkt 19 nie ważne czy śpi, czy nie grunt żeby nie na głodnego bo wtedy jest wycie
![]() Ze złych wiadomości katar nas trzyma już 10 dzień, przez co mały w dzien jest niespokojny i płacze, dopiero jak mu fridą odciągne, to wtedy śpi, w pon znowu do pediatry bo ile można się tak męczyć ![]() Chciałam iść na spacer ale wieje strasznie, poczekam może później się przejaśni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3049 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do pogrubionego....dzięki za pocieszenie :p Byle gorzej nie było, bo w sumie to ja nie widzę problemu, ale widać się nie znam ![]() Cytat:
![]() Odstaw nabiał na 10 dni i zobaczysz czy jest poprawa. Ja tej próby nie robiłam, bo nie mogę odstawić masła za Chiny, za nic. Ash, czekamy do poniedziałku, jestem dobrej myśli, co do interview. Jeśli jeszcze A. jest zadowolony z siebie, to na pewno wyjdzie na Wasze! A już samo zaproszenie na rozmowę to dużo i warte gratulacji ![]() Cytat:
wspólne kosmetyki są fajne...do czasu, jak córka zacznie mi podkradać szminki YSL ![]()
![]() |
#3050 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry! Pogoda bajuszka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3051 |
Zakorzenienie
|
anoxxe u nas położne tak doradzają, to chociaż na zmianę będe coś kombinowała... No właśnie-apropo ruchów... U nas tez coraz rzadziej i ja od razu schiz... Ale tłumacze sobie, że mała się przygotowuje do porodu.
![]() ![]() ![]() ![]()
#3052 |
Wtajemniczenie
|
kurde, wyczytałam w necie że taki katar to może być skaza białkowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3053 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Widzę, że Maguisia urodziła - tak więc ogromne gratulacje! ![]() ![]() ![]() Co rusz co próbuję dorwać się do wizażu to ktoś mnie skutecznie od tego odciąga ![]() ale muszę się pochwalić, że właśnie przyszła mi karuzelka z tiny love wyspa marzeń i udało mi się ją zmontować tylko mam problem z przyczepieniem do łóżeczka bo mamy turystyczne i nie wiem co z tym fantem zrobić ![]() ![]() Jeszcze muszę Was spytać w co ubieracie swoje maluszki na chrzciny ? ja planuję jakąś skromną prostą sukienusie + opaskę bo młodej z przodu wytarły się włoski i śmiesznie wygląda, że z tyłu tak dużo a z przodu króciutkie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.google.pl/search?q=holend...tm%3B700%3B514
#3055 |
Wtajemniczenie
|
pawie oczko- pochwal się swoją karuzelką
![]() ja się chwalę swoją ![]() http://obrazki.elektroda.pl/7541378700_1371118409.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#3056 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Przemkowi się bardzo podoba zwykła z Canpola - gada sobie z nią ![]() a FP z misiami nadal nie naprawiona ![]() co do kąpieli - my kąpiemy codziennie między 19-20, potem karmionko, przytulanie i spać - naprawdę sprawdza się rytuał ![]() ![]() ![]() jeszcze nie wiem w co ubierzemy Przemka na chrzciny, ale na 100% nie będziemy kupować żadnych mini-koszul zapinanych, krawacików itp. Najchętniej bym mu ubrała jakaś koszulkę jasną z długim czy krótkim rękawkiem i półśpioszki. za tydzień jadę na kilka dni do mamy to się przejdę pogadać z proboszczem i ustalimy jakąś datę - nie chcę chrzcin w Kato, chcę u siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3057 |
Wtajemniczenie
|
vil ale super, że Twój synek "gada" sobie z karuzelą
![]() Wojtuś nadal ma problem z gadaniem, czasami coś tam powie- tzn wyda jakiś inny dźwięk niż płacz, ale musi być w mega dobrym humorze , i bardzo szybko się tym męczy.. ciekawe jak zareaguje na karuzelkę, bo na razie śpi... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3058 |
Zadomowienie
|
Co do wietrzenia pupy, właśnie przed chwilą to robiliśmy i w międzyczasie zobaczyłam kozę i tak zajęłam się wydobyciem, że nie zauważyłam jak mały nasikał na siebie, ścianę i przewijak, a z roboty oderwała mnie jego czerwona zastygła twarz i na szczęście w ostatniej chwili udało mi się złapać kupę w pampa
![]() Kurde, ale sie wkurzyłam w sklepie, stałam przy kasie Kuba już miał dość i zaczynał wyć, a baba przede mną w połowie kasowania przypomniała sobie, ze nie ma kiełbasy i poszła na mięsny, mnie kasjerka oczywiście nie mogła skasować, a ta no ze jak już tu jest to jeszcze pasztet i kminkowa ![]() ![]() ![]() My na chrzciny mieliśmy białe body i dżinsowe ogrodniczki, szkoda mi było kasy na jakieś ekstra ubranko
![]() Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-06-13 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3060 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masło powiadasz... Mi akurat bez problemu przyjdzie pożegnanie się z nim. Za to jogurty... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.