Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-13, 08:46   #3031
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
nie to nie to. przesuniety mógł zostac przy porodzie, albo jak ktos zle go wział,przełamanie to nadciągniecie mięśni, czy tam przesunięcie kręgów

banka tu masz opinie http://forum.gazeta.pl/forum/w,577,5...iecko.html?v=2
Ahhh teraz sobie przypominam, że czytałam o tym na jednym z blogów gdzie faktycznie matka miała z Małą chyba taki problem i dopiero jakiś lekarz z Niemiec pomógł.

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 08:50   #3032
potterka
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ć, tyle dni bez żadnej poprawy

Mamunie, któraś używa emolientów do kąpieli? Nam lekarka ostatnio kazała odstawić babydream i wszystko co drogeryjne i kąpać w emolientach, prać tylko w Jelpie lub Loveli, odstawić pierza, futra etc. Jej zdaniem Helena ma suchą, szorstką skórę na ciele. Dla mnie ma aksamitną Przepisała też maść cholesterolową do smarowania 2x dziennie całe ciało. Nie mogę sobie wyrobić tego nawyku, smaruję tylko po kąpieli. Kąpiemy teraz Helenę codziennie, a Wy jak często kąpiecie?
My kąpiemy w Emolium i jakoś nie widze poprawy

Za pierwszym razem jak odstawiliśmy Hippa to poprawa była po 2 kapielach.. jak już wszystko wróciło do normy to znów raz wykąpałam w hippie żeby sprawdzic czyto on jest sprawcą suchej skóry.. wyszło na to, że tak, bo na następny dzień znów skóra sucha i łuszcząca (tylko na rękach i stopach ) no to wróciliśmy do emolium..
Niestety bo teraz poprawy nie ma.. cały czas się łuszczy

Edytowane przez potterka
Czas edycji: 2013-06-13 o 08:52
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 08:50   #3033
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja też się wcześniej nie przejmowałam, Przemkowi się ulewa prawie za każdym razem, nawet tego nie liczę, wyszłoby z dwa razy po każdym karmieniu. dostaliśmy syropek na ulewanie ale wymiotował dwa razy po nim i nie wiem czy to przypadek że akurat wtedy (wcześniej nie wymiotował) czy po syropku więc już mu nie daje.

heh dobrze myślałam że spanie do 8 jest podejrzane - nie spał od 4 do 6
Gastro cos tam?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 08:53   #3034
potterka
Zakorzenienie

Magiusa gratuluję
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 09:26   #3035
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
GRATULUJĘ!!! i jestem bardzo ciekawa czy samo się zaczęło czy wywoływali z jakiegoś powodu!
On mi w szpitalu zaczął przybierać po 80g dziennie szaleniec ciekawe czy ciągle będzie tak przybierał czy zwolni w końcu
Samo sie zaczelo. Oni nie mogli mi wywolac bo jq bylam cala pozamykana a przynajmniej tak twierdzili. Powiem Wam wiecej ja sama skurcze zaczelam miec 12.06 juz o 1 w nocy i nic mi nie movli zrobic dopoki rozwarcie sie nie pojawilo. A pojawilo sie dopiero o 19:00. Do tego czasu mowili ze musze sie sama pomeczyc i troche straszyli ze moze to nawet 2dni potrwac. Na szczescie nie trwalo

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 09:31   #3036
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

A dali Ci oxy czy totalnie samo bez niczego to rozwarcie się zrobiło?

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 09:37   #3037
nuna2
Zakorzenienie

Magiusia super, że masz już to za sobą

U mnie na razie Za tydzień wizyta i dostanę skierowanie na za 2 tyg:P Właśnie piję kawkę, zjadłam dwie kromki z nutelką, umyję podłogę i potem będe robić naleśniki.

Co do kąpieli: ja się w końcu zdecydowałam na emoliet. Wykorzystam jedną butelkę a potem pomyślę, które kosmetyki wziąć, bo widze , że te hipp tez nie za bardzo...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 09:43   #3038
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hump korzystaj, korzystaj, pogoda ładna to akurat na wyjazd!
korzystam ile mogę

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
U mnie na razie Za tydzień wizyta i dostanę skierowanie na za 2 tyg:P Właśnie piję kawkę, zjadłam dwie kromki z nutelką, umyję podłogę i potem będe robić naleśniki.
ciekawe czy dotrwasz do tej wizyty
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 09:44   #3039
Veronic
Wtajemniczenie

Witam

Magusia- oczywiście wielkie gratulacje!klaski : super, że masz już synka poo drugiej stronie brzuszka

==
pytałyście o kąpiele- to my kąpiemy co drugi dzień , no chyba, że jest bardzo gorąco i Mały jest np. klejący używam płyn do kąpieli z hippa i uważam , że jest rewelacyjny, Młodemu służy bo skórkę ma piękną

myślę, że łuszcząca się skóra niekoniecznie wynika z używanych kosmetyków... dziecko może być np . atopowcem ...
a czy emolium jest takie świetne ? nie sądzę... myłam w tym dzieci w szpitalu z suchą skórką i raczej nie było żadnej poprawy

moim zdaniem lepiej nie używać nic co zawiera parafinę w składzie
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 09:50   #3040
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
korzystam ile mogę

ciekawe czy dotrwasz do tej wizyty
dotrwam dotrwam Nawet szczerze, to obstawiam, że urodzę ostatnia Powiem wam, że ten miesiąc, pomimo, że chcę rpzytulić Julcie, jest dla mnie najfajniejszy. pod względem samopoczucia... Brzuch wczesniej, jak przy jakiejkolwiek czynności dawał w tyłek, tak teraz spkoój. Mogę robić wszystko i nic mi nie dolega No może za wyjątkiem estetyki. Rozstepy powiększają się z dnia na dzień, ale staram się o tym nie myśleć. Smarowałam, smaruje, a że nie skutkuje to inna sprawa I wiem, że będę tęsknić za moim brzusiem
Stary 2013-06-13, 09:58   #3041
Ashyshqa
Zakorzenienie

Happy, ja tez polazlam z.mala do.lekarza, bo.ma taki swiszczacy oddech.no i zeby te kolki skonsultowac. Osluchowo czysto (ufff) i ponoc przy kolkach ma prawo byc taki oddech... Powiedziala, ze te kolki to na pewno nie alergia,mimo krostek na.twarzy i.luszczacej sie skory w wielu miejcach (od ok 2 dni to zauwazylam...) Ale chyba bede ta alergie diagnozowac na wlasna reke
Dziewczyny, powiedzcie.mi co to znaczy sluz w kupce? ja nie wiem czy ja sobie wkrecam ale wydaje mi sie,ze konsystencja naszych kupek jest taka wlasnie sluzowata...

po wizycie stwierdzilam,ze zostajemy na.dworze, przynajmniej Sofia spi...

Marchewka, moze odstaw mleko w takiej nieprzetworzonej formie. Z calego.nabialu mleko jest najciezsze do strawienia dla takiego maluszka. Nawet dzis mi.lekarka powiedziala,ze mam zrezygnowac z mleka (choc reszte nabialu kazala.jesc, ale chyba sobie odpuszcze na jakis tydzien).

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
My kąpiemy w Emolium i jakoś nie widze poprawy

Za pierwszym razem jak odstawiliśmy Hippa to poprawa była po 2 kapielach.. jak już wszystko wróciło do normy to znów raz wykąpałam w hippie żeby sprawdzic czyto on jest sprawcą suchej skóry.. wyszło na to, że tak, bo na następny dzień znów skóra sucha i łuszcząca (tylko na rękach i stopach ) no to wróciliśmy do emolium..
Niestety bo teraz poprawy nie ma.. cały czas się łuszczy

A wiesz,ze luszczaca sie skora tez moze byc objawem alergii pokarmowej? Zwlaszcza na zgieciach nozek i raczek. Wtedy emolium nie pomoze.

Juz nie pamietam co Wam pisalam odnosnie rozmowy TZa - on jest zadowolony, wydaje mu sie,ze dobrze wypadl. Ma dostac odp do poniedzialku. Jedyny minus to.zaproponowali mu mniejsza kase niz to na co liczylismy wczesniej, wiec bedziemy zyc na styk na poczatek i wiekszosc.wyplaty pojdzie na wynajem. Ale od czegos trzeba zaczac. Roztaczaja tam przed nim wizje ogromnych mozliwosci awansu wewnatrz grupy (hilton) ale wiadomo, na rozmowie zawsze tak wszystko rozowo wyglada za to.bardzo.podoba sie tzowi stanowisko. Mialby pod soba ok 40 pracownikow obslugi i zajmowalby sie org.bankietow i konferencji. W tyg. Praca glownie 9-5 tylko w weekendy na wieczory wiec duzo lepiej niz tu w Warszawie. Generalnie TZ jest mocno na tak, pytanie tylko czy oni tez...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 09:59   #3042
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Happy my co drugi dzień kapiemy. W hippie a potem smaruje cienką warstwą emolium. Sama go używam więc to nasz pierwszy wspólny kosmetyk;-)
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 10:12   #3043
salviae
Zadomowienie

Hej, nadrobiłam na szybko bo zaraz spadamy na spacer, odebrac zdjecia ale miałam noc, padam, małemu odechciało się spać o 3 30 i zasnął po 5 a ja wstałam o 6. Jestem wyrodną matką, jest cipło i chciałam małego ubrać w rampersa takiego pięknego kupiłam (małe dorosłe polo) i bałam się, że będzie za małe i co, było za małe, ale na chama wcisłam to na niego żeby zrobić zdjęcia :P, a później nie mogłam zdjąć

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mam nuka i wypluwa... dzisiaj wisial od 8 do 15... zasnął na 30 min i do 16 męczył... teraz śpi..

Jak odciągacie laktatorem to ile macie ml mniej więcej ? Ja najwięcej 30-40ml... to chyba za mało jak na 30 min dojenia?

Też tak mi się wydaję
Mój też tak na początku wisiał, ale rekord to 3 godziny, później latacja ruszyła. Ja w 15 min sciagam 120, ale z miekich cyckow wlasnie tak ok 50 ml

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A co do USG przez główkę to dowiadywałam sie o to, ale ponoć jest sens to robić gdy podczas porodu było ryzyko niedotlenienia lub urazów głowy, a jeżeli obyło się bez tego to nie ma sensu. U nas nic takiego nie miało miejsca więc uznałam, że nie robimy...
u nas w szpitalu robili to usg kazdemu maluchowi, ale znowu nie robili usg brzuszka. Mój przez to krwawienie podkosmówkowe miał już usg głowki 3 razy
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
dziekujemy

dorzucam jeszcze moja żabkę
śliczna i jaka szcześliwa porozbierana

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wasze dzieci długo tak lezakuja z gołą pupa?
Ja z Kubą przy prawie każdym przebieraniu 10 min dupsko wietrze, podnosze nogi i produkuje bąki
Cytat:
a ostatnio wymyslila nową zabawę przy ubieraniu "ja wyprostuję na maxa sztywno wszystkie kończyny a ty mnie matko ubieraj"
Kuba też tak robi, a ty teraz wciskaj pajaca

Cytat:
Diabli - pozycja na brzuszku.to ostatnio hit u nas. Najlatwiej ja uspic w ten sposob. Ale boje.sie ja na noc tak klasc.bo nie mam wtedy kontroli...
Co do kolek to mocno wciaz podejrzewam nabial, ze jest tu winowajca. Mam kilka przeslanek, by tak myslec, wiec teraz przez tydzien, dwa sobie odpuszcze jogurciki i.lodziki...

Vil, Sofia tez sie nie lubi tulic ani byc na rekach za bardzo... Ja sie poki co tym ciesze,ze nie domaga sie noszenia. Nic sie nie martw. Kazde dziecko .ma inny charakter

Kubuś w dzień też śpi tylko na brzuszku, nawet zasypia tak sam, szkoda, że w nocy go tak nie mogę zostawić. Kurde ja jakoś nie mogę sobie wyobraźić, że dziecko nie lubi na rękach mój cały cza chciałby być noszony

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mnie się dzisiaj snila - PIZZA jutro zrobie domowe kebaby. indyk, jakies lekkie przyprawy, warzywka i będę udawala, ze jem prawdziwego wypasionego kebabocha!
tak sobie mysle, ze jak kolki maja być to będą, niezależnie od tego czy zjesz to czy tamto :P[COLOR="Silver"]
Ja ostatnio ugryzłam kawałek pizzy męża i delektowałam się tym kęsem chyba minute
Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Wepchnelam Wam sie w kolejke.
Dzis od godziny 21:40 jest z nami juz Dareczek. Ma wage 3090 i 56 cm. Jest zdrowiutki i naprawde sliczny, ma czarne wloski mimo ze nie mialam zgagi
Zdjecie wstawie za jakis czas i opis porodu rowniez tym bardziej ze obecnie w glowie mam tylko przeogromny bol.

gratukacje
Cytat:

Dziś dzwonię do pediatry. Od tygodnia mała ma wysypkę, wygląda to strasznie! Miała już jej początki na ostatniej wizycie i lekarka stwierdziła, że nie wie co to jest:
- czy trądzik niemowlęcy?
- czy alergia pokarmowa (dzień wcześniej jadłam rybę)
- czy może nietolerancja którejś (nie pamiętam której) z witamin K lu D

Mała buźkę ma całą w chrostkach, plamkach czerwonych. Wczoraj zeszło jej na dekolt.... I co ciekawe, na twarzy to zanika, wycisza się i już mam nadzieję, że przechodzi, po czym znowu goreje Już się zastanawiałam czy to może być na tle nerwowym?! Dzwonię do przychodni, może uda nam się wbić na wizytę dziś, bo ja cały czas sobie powtarzam, że lekarka to widziała i nic nie kazała robić z tym, ale już zaczyna mnie to porządnie martwić, tyle dni bez żadnej poprawy

Mamunie, któraś używa emolientów do kąpieli? Nam lekarka ostatnio kazała odstawić babydream i wszystko co drogeryjne i kąpać w emolientach, prać tylko w Jelpie lub Loveli, odstawić pierza, futra etc. Jej zdaniem Helena ma suchą, szorstką skórę na ciele. Dla mnie ma aksamitną Przepisała też maść cholesterolową do smarowania 2x dziennie całe ciało. Nie mogę sobie wyrobić tego nawyku, smaruję tylko po kąpieli. Kąpiemy teraz Helenę codziennie, a Wy jak często kąpiecie?
(
u nas skaza zaczęła sie własnie od takiej wysypki Nam tez poleciła emolienty, kąpiemy w balneum nie jest na parafinie tylko na oleju sojowym czy jakos tak, i ładnie pachnie małego kapie codziennie bo lepiej późnie spi

wrociłam ze spaceru a wiadomosc nie wysłana
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 10:16   #3044
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Zapomnialam sie wypowiedziec a.propos kapieli. Kapalismy co 2 dzien jak bylo chlodniej.ale.postanowili smy karmic.codziennie, o tej samej porze,zeby wyrobic Sofii nawyk zasypiania.na.noc.po kapieli. W ogole staramy sie wypracowac model.dnia, ktorya.stale elementy programu. Mysle,ze to malenstwom sluzy. wiadomo, ze odstepstwa beda sie.zdarzac ale zawsze bedzie wiadomo.do.jakiego.modelu .wracac. Od kilku dni zaczelam.zapisywac jak wyglada dzien Soni:drzemki, karmienia, spacery, jak dlugo zajmuje zasypianie itd, zeby.zobaczyc jakie.ona wyznacza.stale punkty programu i na tym co.zaobserwuje.chce zbudowac reszte.

I jeszcze ulewanie..dzis.tez o.to.pytalam lekarke. O.mowi to.co Wy, jesli ladnie.przybiera na wadze to nie ma powodow.do.niepokoju. Sofia w.9 dni przybrala 400g wiec sie.nie.przejmuje.

Ach i jeszcze.polozna kazala mi jej.dac.mm na noc, bo moze latwiej zasnie..guzik prawda. Wypila.duszkiem 120ml i nie spala jeszcze 1,5h mimo,ze byla zmeczona... Do tego jeszcze bardziej po nim ulewa, a.nawet wymiotuje... Chrzanie to mm w takim razie. Musze poodciagac troche na nocki, jakby sie mialy powtarzac takie jak ta przedwczoraj.

Stary 2013-06-13, 10:25   #3045
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
gratulacje

Wczoraj zaczepiłam Adiego, doustną szczepionkę wypił ze smakiem, ale przy kłuciu zrobił się czerwony ze złości i zaczął głośno krzyczeć. Potem wzięłam go na ręce to popatrzył na mnie ze złością i coś pogadał po swojemu w moim kierunku, lekarka powiedziała że wyglądało to jakby ochrzaniał mamuśkę za ból jaki musiał przeżyć

Dziś jedziemy z małym do chirurga, bo lekarka stwierdziła że ma przepuklinę i jeszcze mu wodniaki nie zeszły. któryś z waszych brzdąców ją miał? da się tego pozbyć jakoś delikatnie? bo wujek Google już mnie nastraszył
mój mały też ma, one mogą nawet do pierwszych urodzin być, dopiero potem cos z tym robią

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 10:32   #3046
nuna2
Zakorzenienie

Ashy trzymam kciuki, żeby przyjęli TŻta
Stary 2013-06-13, 10:33   #3047
Veronic
Wtajemniczenie

przyszła do mnie właśnie wczoraj zamówiona karuzelka smily play jest superowa
Stary 2013-06-13, 10:33   #3048
ankaaa206
Wtajemniczenie

my kąpiemy od urodzenia codziennie, na zmianę raz w emolium, raz hippie i oliwkowanie, skóra fajnie wygląda, kąpiemy punkt 19 nie ważne czy śpi, czy nie grunt żeby nie na głodnego bo wtedy jest wycie jutro nam stukna 2 tygodnie, mały ma w miarę stałe pory gdy śpi i gdy jest glodny- równo co 3 godz z zegarkiem w ręku, mam nadzieję że tak będzie jak najdłużej i ominą nas te wstrętne kolki, śmiałam się do tż że mamy jeszcze tydzień half lajfu, bo od 3 tyg sie zaczynają brzuszkowe kłopoty.
Ze złych wiadomości katar nas trzyma już 10 dzień, przez co mały w dzien jest niespokojny i płacze, dopiero jak mu fridą odciągne, to wtedy śpi, w pon znowu do pediatry bo ile można się tak męczyć chociaż dla niego to -normalne, ehh... jak nic nie poradzi w pon to pójdę gdzieś prywatnie.
Chciałam iść na spacer ale wieje strasznie, poczekam może później się przejaśni

Julka
Stary 2013-06-13, 10:36   #3049
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Witam

Magusia- oczywiście wielkie gratulacje!klaski : super, że masz już synka poo drugiej stronie brzuszka

==
pytałyście o kąpiele- to my kąpiemy co drugi dzień , no chyba, że jest bardzo gorąco i Mały jest np. klejący używam płyn do kąpieli z hippa i uważam , że jest rewelacyjny, Młodemu służy bo skórkę ma piękną

myślę, że łuszcząca się skóra niekoniecznie wynika z używanych kosmetyków... dziecko może być np . atopowcem ...
a czy emolium jest takie świetne ? nie sądzę... myłam w tym dzieci w szpitalu z suchą skórką i raczej nie było żadnej poprawy

moim zdaniem lepiej nie używać nic co zawiera parafinę w składzie
nam się skóra nie łuszczy, w ogóle nie ma żadnych zmian, tylko lekarka stwierdziła, że nie jest tak gładka jak powinna...czym mnie uraziła kupiłam to emolium, choć pamiętałam co pisała Cloche o parafinie, nie chciałam jej jednak głowy zawracać. Natomiast jeśli dziecko jest atopowcem, to chyba właśnie nie powinno używać hippów i innych..Co do parafiny, to jedyny zarzut jaki kojarzę to to, że to tani składnik a płaci się za niego jak za woły, czy coś pomieszałam? A jaki jest inny zarzut?

Co do pogrubionego....dzięki za pocieszenie :p Byle gorzej nie było, bo w sumie to ja nie widzę problemu, ale widać się nie znam
Cytat:
Happy, ja tez polazlam z.mala do.lekarza, bo.ma taki swiszczacy oddech.no i zeby te kolki skonsultowac. Osluchowo czysto (ufff) i ponoc przy kolkach ma prawo byc taki oddech... Powiedziala, ze te kolki to na pewno nie alergia,mimo krostek na.twarzy i.luszczacej sie skory w wielu miejcach (od ok 2 dni to zauwazylam...) Ale chyba bede ta alergie diagnozowac na wlasna reke
Dziewczyny, powiedzcie.mi co to znaczy sluz w kupce? ja nie wiem czy ja sobie wkrecam ale wydaje mi sie,ze konsystencja naszych kupek jest taka wlasnie sluzowata...

po wizycie stwierdzilam,ze zostajemy na.dworze, przynajmniej Sofia spi...

Marchewka, moze odstaw mleko w takiej nieprzetworzonej formie. Z calego.nabialu mleko jest najciezsze do strawienia dla takiego maluszka. Nawet dzis mi.lekarka powiedziala,ze mam zrezygnowac z mleka (choc reszte nabialu kazala.jesc, ale chyba sobie odpuszcze na jakis tydzien).

A wiesz,ze luszczaca sie skora tez moze byc objawem alergii pokarmowej? Zwlaszcza na zgieciach nozek i raczek. Wtedy emolium nie pomoze.

Juz nie pamietam co Wam pisalam odnosnie rozmowy TZa - on jest zadowolony, wydaje mu sie,ze dobrze wypadl. Ma dostac odp do poniedzialku. Jedyny minus to.zaproponowali mu mniejsza kase niz to na co liczylismy wczesniej, wiec bedziemy zyc na styk na poczatek i wiekszosc.wyplaty pojdzie na wynajem. Ale od czegos trzeba zaczac. Roztaczaja tam przed nim wizje ogromnych mozliwosci awansu wewnatrz grupy (hilton) ale wiadomo, na rozmowie zawsze tak wszystko rozowo wyglada za to.bardzo.podoba sie tzowi stanowisko. Mialby pod soba ok 40 pracownikow obslugi i zajmowalby sie org.bankietow i konferencji. W tyg. Praca glownie 9-5 tylko w weekendy na wieczory wiec duzo lepiej niz tu w Warszawie. Generalnie TZ jest mocno na tak, pytanie tylko czy oni tez...
Śluz poznasz moim zdaniem. Mi się wydaje, że u nas się pojawia czasem. Jak podnoszę nóżki to takie klejące pasmo między pośladkami zawsze jest, a wcześniej tego nie widziałam, myślę, że to to
Odstaw nabiał na 10 dni i zobaczysz czy jest poprawa. Ja tej próby nie robiłam, bo nie mogę odstawić masła za Chiny, za nic.

Ash, czekamy do poniedziałku, jestem dobrej myśli, co do interview. Jeśli jeszcze A. jest zadowolony z siebie, to na pewno wyjdzie na Wasze! A już samo zaproszenie na rozmowę to dużo i warte gratulacji

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Happy my co drugi dzień kapiemy. W hippie a potem smaruje cienką warstwą emolium. Sama go używam więc to nasz pierwszy wspólny kosmetyk;-)

wspólne kosmetyki są fajne...do czasu, jak córka zacznie mi podkradać szminki YSL

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 10:38   #3050
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
przyjechała moja mama - u niej na ramionach zasypia ... od niej smoka nie wypluwa
nawet zjadł 30 ml Bebiko i nie rzygal ... czy to możliwe że rzygał z przejedzenia ?

powód tak długiego karmienia to najprawdopodobniej jego przysypianie ... jak usnie to nie da się go dobudzic :banghead:
A może mama jest po prostu spokojna? Dziecko wyczuwa każde nasze emocje.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Wepchnelam Wam sie w kolejke.
Dzis od godziny 21:40 jest z nami juz Dareczek. Ma wage 3090 i 56 cm. Jest zdrowiutki i naprawde sliczny, ma czarne wloski mimo ze nie mialam zgagi
Zdjecie wstawie za jakis czas i opis porodu rowniez tym bardziej ze obecnie w glowie mam tylko przeogromny bol.

Super! Gratulacje wielkie!

Cytat:
oj u mnie na poród się nie zanosi, ale bolało strasznie. Pierwszy raz aż tak mocno A nie wiedziałam co to ból przy ruchach
Ty, skoro obie mamy Julcie, to może ustalmy wspólny termin, co??
Hehe, mój tż od wczoraj wieczora umawia się z Leonem na sobotę. "No Leoś, w sobotę z rańca wychodzisz, pamiętaj. Albo nie, nie z rana. Tak zacznij od 10, daj się wyspać." No i ma przykaz, że jeśli się nie zdecyduje na tą sobotę, to dopiero może w następną. Poza tym, to małż jest strasznie zestresowany samym porodem... Nawet mu powiedziałam, że dam sobie radę i nie musi być ze mną. Odpowiedział mi, że bez niego na pewno nie dam sobie rady. Dowcipniś, ale widzę jak wiele go to kosztuje.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
może by się dało jakby było trochę bardziej "płasko".. a te schody były takie strone ze nawet by było ciężko zjechac jakby te kółka pasowały... miałam na hamulcu spuszczać zeby mi wózek nie wyleciał..
Jeśli chodzi o wjeżdżanie wózkiem do góry, to nawet nie wolno wjeżdżać przodem, tylko zawsze tyłem. Wtedy dziecko jest na płasko i nic nie grozi.

Cytat:
Co do kąpieli: ja się w końcu zdecydowałam na emoliet. Wykorzystam jedną butelkę a potem pomyślę, które kosmetyki wziąć, bo widze , że te hipp tez nie za bardzo...
Myślisz, że lepiej od razu maltretować tą skórkę emolientem? Co do kosmetyków, to z takich drogeryjnych hipp i babydream mają najlepsze składy. Pewnie są i jakieś lepsze, ale to już myślę w aptece za furę sianka.

Cytat:
Wierzę, że odpowiedź będzie pozytywna.

Dzień dobry!
Pogoda bajuszka (czemu nie wyświetla mi się emotka love? ). Byliśmy z tż-em na targu po warzywka i on je kanapki z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem, a ja wciągnęłam z pastą z makreli, która została z kolacji. Mniam. Oprócz tego wczoraj późnym wieczorem zaczęłam schizować, że młody się w ogóle nie rusza. Do tego stopnia, że nawet mąż zaczął się martwić. A po 21 wywijał aż miło, ale, że o 23 się nie ruszał wcale, to sobie wkręcałam różne rzeczy. W nocy co się przebudziłam, to go szturchałam, ale zanim zdążyłam zaobserwować czy odpowiada, to zasypiałam. Na szczęście rano dał mały popis, chociaż już coraz mniejszy. Wykończę się zanim urodzę.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 10:45   #3051
nuna2
Zakorzenienie

anoxxe u nas położne tak doradzają, to chociaż na zmianę będe coś kombinowała... No właśnie-apropo ruchów... U nas tez coraz rzadziej i ja od razu schiz... Ale tłumacze sobie, że mała się przygotowuje do porodu. Chociaż bardzo chciałąbym już urodzić, bo tak jak mówisz-zanim urodzę się wykończę z różnych obaw Też chcę sobotę:P Tak tydzień przed terminem, tak mi wychodziło z pierwszych 3 USG byłoby fajnie To co, rodzimy w tą??
Stary 2013-06-13, 10:55   #3052
ankaaa206
Wtajemniczenie

kurde, wyczytałam w necie że taki katar to może być skaza białkowa mi aż serce pęka jak on się męczy z tym noskiem i nie mogę mu pomóc spróbuję odstawić mleko i gluten i zobaczę czy będzie jakaś zmiana

Julka
Stary 2013-06-13, 11:04   #3053
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Hej

Widzę, że Maguisia urodziła - tak więc ogromne gratulacje!

Co rusz co próbuję dorwać się do wizażu to ktoś mnie skutecznie od tego odciąga a to Nelcia, kurier, pranie, listonosz itd.

ale muszę się pochwalić, że właśnie przyszła mi karuzelka z tiny love wyspa marzeń i udało mi się ją zmontować tylko mam problem z przyczepieniem do łóżeczka bo mamy turystyczne i nie wiem co z tym fantem zrobić dziecko zachwycone

Jeszcze muszę Was spytać w co ubieracie swoje maluszki na chrzciny ? ja planuję jakąś skromną prostą sukienusie + opaskę bo młodej z przodu wytarły się włoski i śmiesznie wygląda, że z tyłu tak dużo a z przodu króciutkie coś jak na załączonym obrazku bez żadnych błyskotek czy tandetnych dodatków, wie któraś z mamuś gdzie można coś takiego kupić? niekoniecznie musi być nowe szukałam na allegro ale nic nie znalazłam... Tak w ogóle to temat sukienki na chrzciny zaczął się od tego, że tacy nasi dalsi znajomi przy okazji wręczyli mojemu Tż sukienkę ze chrztu ich córki (minimum 6 lat temu) taką dłuuuuuuuuuugą, że Nelka mogłaby ją ubrać chyba na komunię a tak serio to jest jakiś styl holenderski czy cuś nie wiem o co cho - bo w ogóle nie mój styl w dodatku pełno w niej było jakiś perełek - no masakra no i ta dziewczyna do mojego Tż rzuciła tekst, że ona chce za to cuś 200pln bo ona 6 lat temu szyła na zamówienie i zapłaciła 450 Mówiła, że jak nie będzie nam się podobała to spoko, nie ma problemu, wystawi na all. Więc jak przyniósł tą kiecę do domu mój Tż to od razu kazałam mu to oddać, żeby powiedział, że mamy już kupioną/ upatrzoną/ cokolwiek byleby tylko zabrał mi to z domu . A ta dziewczyna i tak się sfochowała, że nie doceniliśmy jej gustu wybaczcie ale musiałam się wygadać, wiem, że są gusta i guściki ale żeby po 6 latach odsprzedawać za 200zł? jeszcze takie coś? podobne do tego tylko to było całe w koralikach

http://www.google.pl/search?q=holend...tm%3B700%3B514
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (31,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a4e276495d58541b52edb20eee54cc3fd5155218_560x560.jpg (29,5 KB, 33 załadowań)
Stary 2013-06-13, 11:07   #3054
pawie_oczko
Wtajemniczenie

a teraz chybcikiem ekspresowe nadrabianko
Stary 2013-06-13, 11:23   #3055
Veronic
Wtajemniczenie

pawie oczko- pochwal się swoją karuzelką

ja się chwalę swoją

http://obrazki.elektroda.pl/7541378700_1371118409.jpg
Stary 2013-06-13, 11:29   #3056
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Gastro cos tam?

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
przyszła do mnie właśnie wczoraj zamówiona karuzelka smily play jest superowa
super
Przemkowi się bardzo podoba zwykła z Canpola - gada sobie z nią
a FP z misiami nadal nie naprawiona

co do kąpieli - my kąpiemy codziennie między 19-20, potem karmionko, przytulanie i spać - naprawdę sprawdza się rytuał emolientów nie stosujemy, od początku używamy płynu do kąpieli Hipp, wlewamy do wanienki też odrobinkę oliwki Hipp, a po kąpieli smarowanko balsamem Pharmaceris Baby - skórę ma cudownie mięciutką, żadnych krosteczek, wyprysków itp <odpukać >

jeszcze nie wiem w co ubierzemy Przemka na chrzciny, ale na 100% nie będziemy kupować żadnych mini-koszul zapinanych, krawacików itp. Najchętniej bym mu ubrała jakaś koszulkę jasną z długim czy krótkim rękawkiem i półśpioszki. za tydzień jadę na kilka dni do mamy to się przejdę pogadać z proboszczem i ustalimy jakąś datę - nie chcę chrzcin w Kato, chcę u siebie

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 11:34   #3057
Veronic
Wtajemniczenie

vil ale super, że Twój synek "gada" sobie z karuzelą

Wojtuś nadal ma problem z gadaniem, czasami coś tam powie- tzn wyda jakiś inny dźwięk niż płacz, ale musi być w mega dobrym humorze , i bardzo szybko się tym męczy.. ciekawe jak zareaguje na karuzelkę, bo na razie śpi...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 11:37   #3058
salviae
Zadomowienie

Co do wietrzenia pupy, właśnie przed chwilą to robiliśmy i w międzyczasie zobaczyłam kozę i tak zajęłam się wydobyciem, że nie zauważyłam jak mały nasikał na siebie, ścianę i przewijak, a z roboty oderwała mnie jego czerwona zastygła twarz i na szczęście w ostatniej chwili udało mi się złapać kupę w pampa i chyba przez to zasysanie frida mały się porzygał na spodnie, więc poszło wszystko co mogło.

Kurde, ale sie wkurzyłam w sklepie, stałam przy kasie Kuba już miał dość i zaczynał wyć, a baba przede mną w połowie kasowania przypomniała sobie, ze nie ma kiełbasy i poszła na mięsny, mnie kasjerka oczywiście nie mogła skasować, a ta no ze jak już tu jest to jeszcze pasztet i kminkowa mały już wyje na całego ja niszczę ja wzrokiem, a ona ojejej maluszek płacze później zajrzała mi do wózka i się do☠☠☠ala ze nie ma czapki niech sobie sama czapkę wkłada i się kocykiem przykryje.. wrrrrr, powiedziałam tylko, ze nie musi mieć i żeby już szla

My na chrzciny mieliśmy białe body i dżinsowe ogrodniczki, szkoda mi było kasy na jakieś ekstra ubranko
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-06-13 o 11:39
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 11:39   #3059
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

no,wiosna..pojawily sie pierwsze potowki
nienawidzę tych potówek moją teraz obrzuciło na brodzie
Stary 2013-06-13, 11:40   #3060
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
nam się skóra nie łuszczy, w ogóle nie ma żadnych zmian, tylko lekarka stwierdziła, że nie jest tak gładka jak powinna...czym mnie uraziła kupiłam to emolium, choć pamiętałam co pisała Cloche o parafinie, nie chciałam jej jednak głowy zawracać. Natomiast jeśli dziecko jest atopowcem, to chyba właśnie nie powinno używać hippów i innych..Co do parafiny, to jedyny zarzut jaki kojarzę to to, że to tani składnik a płaci się za niego jak za woły, czy coś pomieszałam? A jaki jest inny zarzut?
Śluz poznasz moim zdaniem. Mi się wydaje, że u nas się pojawia czasem. Jak podnoszę nóżki to takie klejące pasmo między pośladkami zawsze jest, a wcześniej tego nie widziałam, myślę, że to to
Odstaw nabiał na 10 dni i zobaczysz czy jest poprawa. Ja tej próby nie robiłam, bo nie mogę odstawić masła za Chiny, za nic.
Co do parafiny:poza tym, że tania a sprzedawana drogo, to skóra przez nią nie oddycha. Dlatego jako zamiennik polecany jest dobrej jakości olej (z migdałów, oliwa z oliwek itd) bo natłuszcza, ale pozwala skórze oddychać, nie jest takim pancerzem dla skóry. Ja stosuje olej z nagietka.

Masło powiadasz... Mi akurat bez problemu przyjdzie pożegnanie się z nim. Za to jogurty... Głównie na nich żyję I na chałce, a ją też trzeba będzie odstawić...

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
kurde, wyczytałam w necie że taki katar to może być skaza białkowa mi aż serce pęka jak on się męczy z tym noskiem i nie mogę mu pomóc spróbuję odstawić mleko i gluten i zobaczę czy będzie jakaś zmiana
Nabiał i gluten to co Ty będziesz jeść, skoro z warzyw bezpieczna jest marchew i ponoć sałata, a z owoców jabłka? No i oczywiście niezastąpiony ryż
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości