Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-12, 18:59   #2971
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

loney Twoje maleństwo ładnie przybiera na wadze. Moja Karolcia jak się urodziła to miała 3720, przy wyjściu 3500 a po tygodniu od wyjścia 3900.

axella Zu jest śliczna

MoTyleKsw widzę że Twoja panna też ma długaśne nogi
Z tą główką to u nas jest różnie, jak się małej aktualnie podoba

vil Karolcia się czasami zawiesza ale tylko na kilka sek

MoTyleKsw jak Ty masz ciągle problemy z ulewaniem to bardzo Ci współczuje. Umarłabym chyba na zawał.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
oo,Twoja ma dzien jak moja zazwyczaj.ale dzis jest mega fajnie mimo ze ma godzinne marudzenia :P
Karolcia marudzi non stop ale wcześniej to spała dłużej;/
Stary 2013-06-12, 19:03   #2972
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
loney Twoje maleństwo ładnie przybiera na wadze. Moja Karolcia jak się urodziła to miała 3720, przy wyjściu 3500 a po tygodniu od wyjścia 3900.

axella Zu jest śliczna

MoTyleKsw widzę że Twoja panna też ma długaśne nogi
Z tą główką to u nas jest różnie, jak się małej aktualnie podoba

vil Karolcia się czasami zawiesza ale tylko na kilka sek

MoTyleKsw jak Ty masz ciągle problemy z ulewaniem to bardzo Ci współczuje. Umarłabym chyba na zawał.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Karolcia marudzi non stop ale wcześniej to spała dłużej;/
dziekujemy

dorzucam jeszcze moja żabkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SNC01553.jpg (31,5 KB, 88 załadowań)

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 19:08   #2973
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
dziekujemy

Słodziutka Kładziesz ją spać na poduszcze?
Pytam bo słyszałam, że dziecko powinno spać na płasko do 2 roku życia. Fizjoterapeutka nam tak mówiła na szkole rodzenia. Jedynie co to można pod nogi łóżka podłożyć jakieś książki, żeby główka byłą lekko w górze Miałam nie prać poszewki na poduszkę i teraz już nie wiem
Stary 2013-06-12, 19:19   #2974
becik_4
Zadomowienie

maarchewa mój kubuś miał robione usg główki razem z brzuszkiem własnie przez to ciemiączko się robi to było w szpitalu

my już po kąpieli i o dziwo obyło się bez zanoszenia chociaż przy wyjsciu sie zaczelo ale na chwile i umilkł patent z pieluszką + cieplejsza woda+ na półśpiąco wiec sie chyba nie zdarzyl zorientowac co sie dzieje
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 19:28   #2975
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Marchewka u mnie do tych standardowych problemów dochodzi dodatkowy: czy w ogóle zmieszcze się do windy z wózkiem
Ale dobrze wiedzieć żeby nie wybierać się z wózkiem w okolice centrum

Dziewczyny a wasze dzieci długo tak lezakuja z gołą pupa?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 19:34   #2976
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Słodziutka Kładziesz ją spać na poduszcze?
Pytam bo słyszałam, że dziecko powinno spać na płasko do 2 roku życia. Fizjoterapeutka nam tak mówiła na szkole rodzenia. Jedynie co to można pod nogi łóżka podłożyć jakieś książki, żeby główka byłą lekko w górze Miałam nie prać poszewki na poduszkę i teraz już nie wiem
niee,pod materacykiem ma pdwyzszenie a ta "poduszka"ma z 2cm wysokosci max i jest tylko na dzien zeby buzia nie ocierala sie o nasza narzute tylko o podusie wyprana w "jej"proszku.
do spania nie ma podusi tylko kocyk

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Marchewka u mnie do tych standardowych problemów dochodzi dodatkowy: czy w ogóle zmieszcze się do windy z wózkiem
Ale dobrze wiedzieć żeby nie wybierać się z wózkiem w okolice centrum

ja ja lezakuje z 10-15min..choc w dzien jak cieplo to dluzej-bardzo lubi
podklad i recznik pod pupke i niech fika

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

po kapoeli
nie kumam ze kapiel lubi ale moment d wyjecia o ubrania i samo ubieranie to masakra,placze,krzyczy,za nosi sie..zimno nie jest.opatulam ja na maxa,jest ponad 20st w pokoiku..rany,ona chyba nie lub tego,ze kapiel sie skonczyla:P

zasnela:P ale watpie b to byl juz "nocny" sen tak z 2h za szybko

edit.faktycznie na olbrzymia wyglada ta poducha

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-06-12 o 19:35
Stary 2013-06-12, 19:35   #2977
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
niee,pod materacykiem ma pdwyzszenie a ta "poduszka"ma z 2cm wysokosci max i jest tylko na dzien zeby buzia nie ocierala sie o nasza narzute tylko o podusie wyprana w "jej"proszku.
do spania nie ma podusi tylko kocyk
Spoczko, pewnie i ja coś takiego wymyślę, jak mała się urodzi Ależ ona mi się dziś kręci. Nie jest to do końca przyjemne ale będzie mi tego brakować

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 19:38   #2978
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
pieknie przybiera!!
u mnie w pierwsze 8 dni chyba 600g

ale ekstra rande-wu

u mnie to odpycha się rączkami i stara się sztywno trzymac, ale za jakiś czas opada.. i trzeba łapać głowe zeby nie przyzolił z całym impetem..

no pięknie

a tak serio to o co chodzi z tym napięciem mięśniowym??

A i czy ktoś robił USG główki??
bo kolezanka-pielęgniarka się mnie pytała czy my mieliśmy..z e się robi przez ciemiączko i ze to jedyna możliwosć zrobienia usg główki bo potem się zrasta.. tylko nie wiem po co się to robi??

Ash, Aas a kiedy spacerkowa powtórka z rozrywki?? może w przyszłym tygodniu?? Tym razem mam nadzieje, że Wojtus nie zawiedzie.. tyle lasek do wzięcia
moj mial usg brzuszka i zrobili glowki przez ciemiaczko i wszytsko ok
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Bo to jest śmieszne, ale aż żałosne i zahacza o hipochondryzm
Bo jak bym ja takie coś czytała, że ktoś się wszędzie doszukuje czegoś, to bym się zastanowiłą czy jest normalny

Aaa Bańka jako domorosły lekarz, może Michaś jest przesunięty? Dziś gadałam z mamą mojego chrześniaka i przypomniała mi właśnie, że młody cały czas wył, non stop i okazało się, że przesunięty i jeździli po wsiach. Była kiedyś dyskusja o tym i jedne wierzą inne nie, ale może...

Sharp witaj w moim świecie ulewania i pilnowania A jeszcze jak nosem leci to wtedy jest hardcor Może się przejadła dlatego tak? Nie mniej jednak nie życzę Ci tego więcej.
wtf?? co tooo znaczy przesuniety?
Cytat:
Jenny za opis porodu

diabli my pesel już dawno mamy

Jenny piękne zdjęcie

diabli ja też mam niezły ubaw jak Tż przebiera kupkę

Innocence gratulacje

banka jak dziś samopoczucie?

pawie oczko ja tam nie widzę podobieństwa ani do mamusi ani do tatusia, a inni różnie mówią. Jak się urodziła to na zdjęciach wyglądała identycznie jak synek mojej siostry.

Magiusia trzymam kciuki za Ciebie i współlokatorkę

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

trzymam

ada ja miałam robione USG jakieś 4 godz przed porodem i Karolcia była tam pół kg mniejsza niż wyszło w rzeczywistości

MoTyleKsw moja mała ulewa na odległość. Jeśli nie czujesz zapachu wymiocin tzn że to ulewanie, bez względu na ilość. My zmieniliśmy mleko na bebilon comfort i po nim przestała ulewać. Tzn dopiero wczoraj jej się zdarzyło po jakiś 2 tyg.

vil czyli u was już są fajne nocki jak Przemuś jest starszy

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

dla Tymcia

ubranie ok i lepiej ubrań cienko i coś założyć jak okaże się chłodno niż rozbierać maluszka na zewnątrz

dziewczyny trzymam kciuki za wasze porody.

vil Ty już nie zakładasz czapeczki?
dzieki o wiele lepiej i dzien mamy i taty w szkole udal sie
Cytat:
dziekujemy

slodziaczek
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 19:41   #2979
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Karolina a kiedy odciagałas ten pokarm laktatorem?? bo jak tak od razu po karmieniu to w sumie nie dziwne ze mało Ci się udało odciagnac..

A i jeszcze kiedyś się zastanawiałyśmy czy zabiorą nam po porodzie ksiażeczki ciąży.. Mi wszystko oddali.. łącznie z badaniami które im pokazywałam np na paciora czy usg..
dokładnie, ja ściągam w półgodziny 120ml ale to jest niedługo po karmieniu... teraz z pełnej w 10 minut tyle odciągnęłam

mi też oddali, jeszcze na ip - zrobili ksero i tyle
Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
my już po kąpieli i o dziwo obyło się bez zanoszenia chociaż przy wyjsciu sie zaczelo ale na chwile i umilkł patent z pieluszką + cieplejsza woda+ na półśpiąco wiec sie chyba nie zdarzyl zorientowac co sie dzieje
chłodno mu się robi pewnie i to dlatego

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 20:00   #2980
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Spoczko, pewnie i ja coś takiego wymyślę, jak mała się urodzi Ależ ona mi się dziś kręci. Nie jest to do końca przyjemne ale będzie mi tego brakować
mi czasem brakuje..
chooc czasem jak mloda lezy brzuszkiem na moim brzuchu to sie zastanawiam jak do cholerki sie tam miescila

a ostatnio wymyslila nową zabawę przy ubieraniu "ja wyprostuję na maxa sztywno wszystkie kończyny a ty mnie matko ubieraj"

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-12, 20:05   #2981
diabli
Zakorzenienie

napisze co u nas i biore się za nadrabianie

wizyta patronazowa u pediatry:
waga 4100 i jeszcze większe wyrzuty sumienia, ze pchałam w mala tyle mleka boziuuu jaka ja jestem glupia mamuska! lekarz w piątek pogadal sobie głupoty, postraszyl ze za mało przybiera...(3750) no i w 5 dni Nela przybrala tyle ile powinna w 2-3 tygodnie wyc mi się chce, ze dalam się tak wkrecic i pchałam w nia ile się da biednej kluseczce się ulewało, zoladeczek pewnie wiecznie pelny...ehhhh zle mi z tym! chyba jeszcze gorzej niż jak była wersja, ze ja glodze
ale pediatra zadowolony "przybrala, nadrobila tez wczesniejszy deficyt"

nie dajcie się mamuśki tak omamić ja już postanowiłam, ze zmieniam pediatrę...moja mamusiowa intuicja miała racje: dziecko spi, nie placze - jest zdrowe i szczęśliwe! ma pucki i 3 podbródki to jak ma być glodne?

mielismy tez wykład o szczepieniach - musimy zadeklarować czy szczepimy na nfz czy skojarzonymi, do tego kilka info o polecanych (pneumokoki, rotawirusy i w późniejszym czasie meningokoki i ospa wietrzna).
o pneumokokach można poczytać tu: http://www.parasoldlazycia.org

jestem jeszcze glupsza w temacie szczepien niż bylam na szczęście mamy jeszcze trochę czasu, wiec sprobuje bardziej wgryzc się w temat.

ide poczytać co tam dzisiaj u Was slychac

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

http://www.baby-shower.pl/ROZRYWKA/W...Warszawie.html

wroclaw, warszawa, krakow
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 20:25   #2982
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja tego nie ogarniam, bo po pierwsze co to sąsiadki obchodzi, po drugie przecież dowiedzą się jak dziecko się urodzi, a po trzecie skąd ktokolwiek może wiedzieć kiedy urodzi jeśli nie ma zaplanowanego cc? to tak jakby pytać kiedy będzie koniec
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ejjjj, to jest dobre!! Od dzisiaj na każde pytanie: "Kiedy rodzisz?" Będę odpowiadać "Kiedy umrzesz?" Dziękuję, o łizażowa koleżanko!
kurde, uwielbiam was Tylko szkoda mi monitora, bo splutyw
Cytat:
Siemka!!
jaka kochana Ziu
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
różnie, czasem się kładzie, czasem unosi główkę

Byliśmy na pierwszej wizycie, Bartuś waży już 4kg przybrał prawie 800g w 2 tygodnie, jestem usatysfakcjonowana tym wynikiem
wooow... Sporo

Sharp Karolcia jest taka kochana Humor ciut lepszy
Stary 2013-06-12, 20:33   #2983
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Co do pielęgnacji dziewczynek słyszałam trzy różne opinie
szpital by nic tam nie czyścić, bo samo się oczyści
położna - lekko wacikiem
lekarka - wyczyścić wszystko bo mogą się wargi sromowe skleić.
ja tez slyszalam rozne opinie i nie wiem co z tym fantem zrobić. staram się to jakos wypośrodkować tz na mnie krzyczy, ze to naturalna bariera ochronna i zebysmy jej tam za bardzo nie majstrowali...a z drugiej strony, boje się jakiejś infekcji.

Cytat:
A co do laktatora, dziś jadę do dziewczyny co ma elektroniczny, ale wstydzę się...Chyba już wolę kupić i żałować .
hehe czego się wstydzisz? wariatka! jeśli chcesz kupic - polecam medele mini electric dostaliśmy ja zupełnie spontanicznie po moim nawale i prędko się z nia nie rozstanę.

Cytat:
No mi też tak powtarzają w rodzinie, że taki jej urok i mogę dzięki temu przebierać po 5 razy dziennie
Nasza dostała nawet syrop dla dzieci z refluksem, po którym dopiero było ulewanie .
i takie nastawienie mi się podoba! możesz stroic swoja ksiezniczke! zuzyjecie wszystkie ciuszki, hehe. nie ma co rwac wlosow z glowy

Cytat:
Powiem Wam, że rzygła wczoraj, zesrała się tak, że myślałam, że się ja porzygam, zjadła, poleżała z 1,5 godziny jeszcze i poszła spać, wstawała ładnie co 3 godziny, albo ja ją budziłam, przespała noc. Dziś rano znów ją budziłam by zebrać siuśki, obsrała mnie całą, zjadła i śpi zadowolona gdzie tu logika.
może tez ma za dużo w tym swoim malym zoladeczku? dzieci maja zoladki wielkości swojej piąstki, to ilez my im tam tego mleka możemy nawciskać?!

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Magiusa- trzymaj się tam i nie daj szpitalnej depresji jeszcze trochę wytrzymaj. ważne, ze jesteś w dobrych rekach.
wspolczuje przezyc związanych ze wspollokatorka

Szprotka - trzymaj się dzielnie! dziękuj ginowi, ze dmucha na zimne, a nie olewa

Ada - tutaj tyle wirtualnych ciotek zaciska kciuki za nasze maluchy, ze u wszystkich musi być dobrze niech Twoje myśli kraza tylko wokół pozytywnych spraw, zobaczysz, ze to zaprocentuje

Banka - bądź ksiezniczka http://www.siostraania.pl/artykul/ks...d-i-co-dalej,1 fajny artykul

Motylku - u nas fontannowe wymioty były dwa razy i to faktycznie wielki chlust (i odległościowo i pod wzgledem ciśnienia, bo mleko lalo się tez noskiem). teraz już cisza, mamy tylko drobne ulewania, mleczko leje się po buzi, czasem serwatkowe.
u nas w rodzinie mielismy dwóch takich małych ulewaczo-rzygaczy i oboje wyrośli na dużych chlopcow hehe. może nie warto panikować? trzeba to uznac za urok Twojego malucha i już. nie dajmy się zwariować. po to powstaly mleka dla ulewających, bo to najwidoczniej popularne zjawisko...

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczynkę się tam czyści. Mi połozna poradziła wacikiem po 2 razy każdą przetrzeć. Wacik uprzednio namoczony w ciepłej przegotowanej wodzie. Z tą wydzieliną to chodzi o to, że wszystkiego tam nie wytrzesz, ale to co się nazbiera za dużo czy krem czy kupa (czasami włazi, jak młoda porządnie napakuje pieluchę) a zostaje zawsze taka jakby delikatna smużka białego, od środkowej części.

Po czym poznajesz że to wymioty anie ulewanie? Bo tak się zastanawiam, niby moją nie szarpie jak normalnie człowiekiem w tej czynności, ale jak się ulewa przed jedzeniem czyli 2-3h po poprzednim to nie wiem co to jest.

dzięki, no to będziemy myc

wymioty to chlusniecie - jakby zawody na odleglosc, kto dalej wielki strumien, leci tez noskiem.

ulewanie - dwa rodzaje. pierwszy zaraz po jedzeniu mleczko plynie po policzku. drugi po dluzszej już chwili z buzi wyplywa "serwatka". lekko strawione mleko.

Ash - znajoma przetestowala ze swoja mala wszystkie możliwe preparaty na kolke od Bobotica, poprzez espumisan, az sprowadzila sobie sam simplex...i podobno dopiero wtedy mogli się wyspac.
a probowalas klasc Sofcie na brzuszku? Bo Nela ostatnio bardzo polubila te pozycje.
trzymaj się dzielnie i pamiętaj, ze robisz dla malej wszystko co możesz trzeba to przetrwać i już. później będzie ząbkowanie, stres przed egzaminami damy rade!
Stary 2013-06-12, 20:46   #2984
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
vil Ty już nie zakładasz czapeczki?
po dwóch tygodniach przestaliśmy zakładać na dworze (ale ciepło było) a w domu w ogóle nie ubieraliśmy. pytaliśmy położnej i pediatry i obie stwierdziły że jak jest ciepło to po co? gondolka chroni od wiatru zakładamy czasem teraz czapeczkę ale jak jest chłodno

Cytat:
A i jeszcze kiedyś się zastanawiałyśmy czy zabiorą nam po porodzie ksiażeczki ciąży.. Mi wszystko oddali.. łącznie z badaniami które im pokazywałam np na paciora czy usg..
a mi nie oddali a ciągle mi się nie chciało iść kserować i nie zdążyłam w końcu.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
staram się chociaż kilka min dziennie ale jakoś czasami się nie zgrywa czasowo - jak go idę przewijać to z reguły marudzi bo się robi głodny i wrzeszczy jak się go położy - a jak ma dobry humor to z reguły pojedzony i nie chcę kłaść na brzuszku, a jak ma leżeć z gołą pupą to wolę żeby miał ją na wierzchu czasem po kąpieli się wietrzy

Cytat:
nie kumam ze kapiel lubi ale moment d wyjecia o ubrania i samo ubieranie to masakra,placze,krzyczy,za nosi sie..zimno nie jest.opatulam ja na maxa,jest ponad 20st w pokoiku..rany,ona chyba nie lub tego,ze kapiel sie skonczyla:P
u nas to samo
dziś się kąpałam z Przemkiem bo siedziałam w dużej wannie, mąż miał kąpać Przemka w jego wanience ale sierota wody nie sprawdził i za gorąca była a miał już golaska na rękach więc mi go wsadził do wanny podobało mu się

pisałam Wam już że Przemek nie lubi być przytulany? tuli się tylko w czasie jedzenia jak jest bardzo śpiący. a tak się od razu wyrywa i wrzeszczy ... no masakara jakaś, boję się że coś z nim nie tak jedyna pozycja jaką lubi to na ramieniu taka jak do odbicia, ogląda sobie wtedy świat.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 20:54   #2985
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
staram się chociaż kilka min dziennie ale jakoś czasami się nie zgrywa czasowo - jak go idę przewijać to z reguły marudzi bo się robi głodny i wrzeszczy jak się go położy - a jak ma dobry humor to z reguły pojedzony i nie chcę kłaść na brzuszku, a jak ma leżeć z gołą pupą to wolę żeby miał ją na wierzchu czasem po kąpieli się wietrzy

u nas to samo
dziś się kąpałam z Przemkiem bo siedziałam w dużej wannie, mąż miał kąpać Przemka w jego wanience ale sierota wody nie sprawdził i za gorąca była a miał już golaska na rękach więc mi go wsadził do wanny podobało mu się

pisałam Wam już że Przemek nie lubi być przytulany? tuli się tylko w czasie jedzenia jak jest bardzo śpiący. a tak się od razu wyrywa i wrzeszczy ... no masakara jakaś, boję się że coś z nim nie tak jedyna pozycja jaką lubi to na ramieniu taka jak do odbicia, ogląda sobie wtedy świat.
Oh, fajnie tak kąpać się ze swoim maleństwem Co do przytulania to może taki typ, tyle się w brzuszku wyściskał z Twoimi organami, że teraz woli luzy Poczekaj troszkę podrośnie to nie da Ci żyć, tylko mama, mama, mama
Stary 2013-06-12, 21:05   #2986
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Diabli - pozycja na brzuszku.to ostatnio hit u nas. Najlatwiej ja uspic w ten sposob. Ale boje.sie ja na noc tak klasc.bo nie mam wtedy kontroli...
Co do kolek to mocno wciaz podejrzewam nabial, ze jest tu winowajca. Mam kilka przeslanek, by tak myslec, wiec teraz przez tydzien, dwa sobie odpuszcze jogurciki i.lodziki...

Vil, Sofia tez sie nie lubi tulic ani byc na rekach za bardzo... Ja sie poki co tym ciesze,ze nie domaga sie noszenia. Nic sie nie martw. Kazde dziecko .ma inny charakter

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 21:11   #2987
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ok, czyli serwatką się nie przejmować. Ulewaniem po jedzeniu też, jak nie ma tego za dużo. Tylko że wczoraj i dziś zwracała właśnie 3h po jedzeniu i właśnie z takim wyrzutem tak jakby... No nic, dziś jem tylko chleb z koperkiem (właśnie położna poleciła mi świeży koperek na do posiłków, a nie w herbatkach, bo ma łagodniejsze działanie i raczej pomoże niż zaszkodzi.)
Ash, nie daj się zwariować...skoro mleczko ma być treściwe i pelnowartosciowe to chlebek z koperkiem to stanowczo za mało
mnie się dzisiaj snila - PIZZA jutro zrobie domowe kebaby. indyk, jakies lekkie przyprawy, warzywka i będę udawala, ze jem prawdziwego wypasionego kebabocha!
tak sobie mysle, ze jak kolki maja być to będą, niezależnie od tego czy zjesz to czy tamto :P

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej
dzisiaj mój mały jest jakiś nieswój...pewnie to przez wczorajsze szczepienie...od 9 nie mógł zasnąc patrzył sie smutno w sufit, az mi bylo jego zal.. zamykał oczka ale zaraz je otwierał.. i ma 37,5 stopnia temp, dałam mu czopka paracetamolu, wziełam go na rece, pusciłam uspokajajaca muzyczke i zasnał... teraz pisze 1 reka..

no i zamówiłam mu karuzele smily play
o jejuuu. tego się wlasnie obawiam. zaszczepię, a później będę patrzeć i zastanawiać się czy malej nie zaszkodzilo osiwieje szybciej niż mysle!
Stary 2013-06-12, 21:16   #2988
karolina2121
siedzę i myślę

przyjechała moja mama - u niej na ramionach zasypia ... od niej smoka nie wypluwa
nawet zjadł 30 ml Bebiko i nie rzygal ... czy to możliwe że rzygał z przejedzenia ?

powód tak długiego karmienia to najprawdopodobniej jego przysypianie ... jak usnie to nie da się go dobudzic :banghead:
Stary 2013-06-12, 21:17   #2989
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
polecony z zus do odbioru u rodzicow...
boje sie ze czzegos nie donioslam czy beda problemy z macierzynskim..
widze, ze Ciebie tez urzędy lubia ja miałam dzisiaj tel. z mopsu...proszę przyjechać zlozyc oswiedczenie za dochody z których się państwo nie rozliczaliście
okazało się, ze ja mam w wykazie ze skarbówki 200zl za członkostwo w komisji wyborczej, a tz delegacje zagraniczne - oba "dochody" wolne od podatku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 21:22   #2990
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Ash, nie daj się zwariować...skoro mleczko ma być treściwe i pelnowartosciowe to chlebek z koperkiem to stanowczo za mało
mnie się dzisiaj snila - PIZZA jutro zrobie domowe kebaby. indyk, jakies lekkie przyprawy, warzywka i będę udawala, ze jem prawdziwego wypasionego kebabocha!
tak sobie mysle, ze jak kolki maja być to będą, niezależnie od tego czy zjesz to czy tamto :P!
mnie się śnił bogracz ostatnio a i pizza za mną chodzi, zrobię sobie jakąś lekką na dniach

mój dzidziuś właśnie śpi na brzuszku ale nie, nie zasnął tak zasnął u mnie na ramieniu i tak go ułożyłam
zjadł trochę i mi padł a liczyłam, że wykąpiemy wcześniej no ale cóż, niech śpi

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-12, 21:25   #2991
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
mój mały wisi na cycu od 7 do teraz.. matko to już 5 godzin ... niedługo zwariuje .
nie daj się 20-30 min i koniec. bar mleczny zamknięty. później może smoczek? bez sensu żeby spal z cycem.
Stary 2013-06-12, 21:26   #2992
karolina2121
siedzę i myślę

umowilam się z polozna z SR mam nadzieję że mi pomoze

Stary 2013-06-12, 21:31   #2993
diabli
Zakorzenienie

ponawiam propozycje sprzedaży:

siedzonko 50zl
http://allegro.pl/mzk-siedzonko-interaktywne-cotoons-smoby-i3134168514.html

zabawka playskool-gimnastyka 20zl
http://allegro.pl/playskool-przyrzad-stojak-gimnastyczny-hasbro-od1z-i3186298956.html

krzeselko do kapieli 30zl
http://allegro.pl/granatowe-obrotowe-krzeselko-do-kapieli-fotelik-i3196094055.html

możliwa wysylka - znajoma, która ma te rzeczy obiecala, ze się tym zajmie. jeśli ktoras cos chce proszę priv,
Stary 2013-06-12, 21:35   #2994
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
przyjechała moja mama - u niej na ramionach zasypia ... od niej smoka nie wypluwa
nawet zjadł 30 ml Bebiko i nie rzygal ... czy to możliwe że rzygał z przejedzenia ?

powód tak długiego karmienia to najprawdopodobniej jego przysypianie ... jak usnie to nie da się go dobudzic :banghead:
Wyczuwa, że to babcia a nie mama Babcia nie ma dobrego mleczka to i smoczkiem nie pogardzi, pociumka i idzie spać
Stary 2013-06-12, 21:59   #2995
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
To jest totalnie bez sensu. Skoro jest potrzeba hospitalizacji i leżę w tym zakichanym szpitalu, to przecież jestem niezdolna do pracy.
hmm, nie wiem dokładnie jak to jest, ale podczas ciąży lezalam w szpitalu i tylko na ostatnim obchodzie musiałam lekarzowi powiedzieć, ze potrzebuje l4. razem z wypisem je dostałam.
a po porodzie pytałam o l4 to uslyszalam, ze nie potrzeba i w sumie nie wiem czy będę miała macierzyński od 20go? skoro wtedy zjawiłam się w szpitalu, czy od 22go kiedy faktycznie urodzila się Nela.

Cytat:
Hello.
Nie nadrobiłam wszystkiego, bo brakuje mi czasu ostatnio. Teraz trochę poczytałam, jadłam mleczko z tubki i chciałam już końcóweczkę wycisnąć i tak prysnęło, że mam uwalone ubranie, biurko, monitor i firankę. No to idę czyścić.
mniaaam mleczko widze, ze nie tylko ja miałam taka ciazowa zachcianke

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
byłam wczoraj u pediatry i powiedziałam ile potrafi jeść... powiedziala , że trzeba się przemeczyc , że dziecko teraz rzadzi ... pytalam o jakieś inne mlekao niż Bebiko bo po nim kilka razy zwymiotowal ale kazała karmić piersią i tyle bo pewnie nie toleruje sztucznego mleka .. stwierdzila , że dając mm poszlam na latwizne... jeszcze kilka takich akcji i skoncze w psychiatryku ... idę od kilku dni nonstop rycze
zmien pediatrę. prędziutko! dziecko nie rzadzi, dziecko może chcieć jesc "na zadanie", ale to nie oznacza, ze je 5 godzin...Twoja lekarka to jakiś zacofany przypadek :P

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
kup emfamil

nie idziesz na latwizne tylko chcesz zyc
ja rozumiem poswiecenie ale 5h? a jak zechce wisiec na cycu 10h to tez masz sie dac? moz do wc tez z nim na cycku masz chodzic?

jasna cholera,ja rozumiem ze to wazne ale rownie wazne jest twoje dobre samopoczucie..

co z tego ze bedzie jadl tylko twoje mleczko jak bedzie mial znerwicowana matke....ale to tylko moje zdanie

ja bym chyba nie dala rady,bym karmila i plakala...
enfamil jest chyba tylko od 2. nie ma dla noworodkow. a z reszta zgadzam się w 100%

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Jak ja nienawidzę takiego gadania. To jest nasz biznes czy karmimy piersią czy mm. Moja siostra mieszka w Canadzie i tak w szpitalu tylko pytają jak karmić zamierza, jak powie, że mm to nie ma żadnego namawiania itp. Przynoszą mleko i karmisz. Nasze cycki nasza sprawa. Jak ja nie będę miała pokarmu, będę czuła, że nie daję rady psychicznie i fizycznie to przechodzę na mm i gó..no wszystkim pielęgniareczkom, lekarkom, sąsiadkom itp., do tego. Niech spróbują mi coś tylko powiedzieć
Oczywiście mam zamiar karmić piersią, bardzo bym chciała ale mm to nie trucizna i jak nie dam rady to trudno.
bo polska to taki dziwny kraj...tutaj wszystko musi być według jakiś tam norm. jeśli ktoś/cos odbiega od zasad to już jest zle.
pamiętam jak moja rodzinka z kanady wlasnie pisala, ze przed porodem młodego musieli wypelnic ankiete-plan porodu. pytania w stylu "kto będzie przy porodzie, ile osob, czy będą przebywać dzieci, czy ktoś będzie robil zdjęcia, czy ktoś chce odciąć pepowine, czy dziecko ma być obrzezane i mnóstwo innych dla nas kosmicznych, a dla nich naturalnych pytan. bo to jest wlasnie kraj wielonarodosciowy, otwarty na nowe, wyrozumialy moja mame szokowalo, ze bratowa 3 minuty po porodzie dostala puszke z zimna cola albo, ze ze szpitala wyszla w 2 dobie. w 3 noworodek zabral ciotke diabli na wycieczke nad niagare...
w Polsce nie do pomyślenia niestety.

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Siemka!!
jaaaaka grzywka! fryzurka najnowszy krzyk mody noworodkowej 2013 super laseczka.

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość

Młody mi dzisiaj strasznie ulewa...
odbije normalnie, ale potem ulewa jakby rozwodnionym mlekiem, a potem jeszcze serkiem...
do tego ma strasznie luźne kupy..
dzisiaj pytałam o kupki niby konsystencja jajecznicy, ale jednak trochę wodniste - podobno to normalne. pediatra kazal mi tylko zmniejszyć ilość produktów mlecznych, bo może to przez nietolerancje laktozy (a faktycznie pozwoliłam sobie na kubek kakao, jogurt i bialy ser polozna cos wspominala o jednym produkcie mlecznym dziennie hehe)
Stary 2013-06-12, 22:03   #2996
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

u nas to samo

podobno trzeba uwazac na "kupe w kapieli" dobrze ze ci sie nie przytrafila

to facet jest,co sie bedzie tulil :P przytulanki dla bab i mieczakow
jeszcze mu se zmieni

Cytat:

wasnie ostatnio uslyszalam ciekawa teorie..czesto mowilam ze Z lubi wszystkich poza mna.. no i uslyszalam ze dzeci inaczej reaguja na matke a inaczej na reszte.na mame gorzej :P
podobno na niej najbardziej "wymuszaja" i testuja,bo skoro znaja ja najdluzej to w koncu ustapi

Cytat:

enfamil jest chyba tylko od 2. nie ma dla noworodkow. a z reszta zgadzam się w 100%
jest 1..ale fakt-w sklepach jest od 2,ja kupowalam w aptece i w szpitalu w ktorym rodzilam tez mieli. enfamil 1 lipil

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-12, 22:06   #2997
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
My już po 4 godzinnej randce! Było super! Dzieciaki zupełnie różne. Mimo, ze ważą tyle samo, to Julian mniejszy.
I moje pytanie, jak bierzecie dzieciaki do odbicia to kładą swobodnie głowę na waszym ramieniu czy trzymają sztywno?
urocze zdjecie! wygladaja jak po rozwodzie my dzisiaj na wazenie szlysmy w męskim towarzystwie, Mateuszek ma 5 dni więcej niż Nelka, ale jest taaaki drobniutki (3560 dzisiaj, a 17go konczy miesiac). ma malusia glowke, nie ma puckow i Nelciak wygląda przy nim jak duza baba
suuuper randka.

temat glowki - czasem sprobuje ja sztywno trzymać, ale po chwili wymięka i przytula się do tatusia

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Mi Tymka kuzynka zabrała na godzinkę i średniego syna też na spacer.starszy na zajęciach dodatkowych a ja leżę sobie z kom,podczytuję Was,piję inkę ,muzyczka leci i jest mi doobrzee
Leżę na brzuchu,matko zapomniałam jakie to cudne uczucie
.
aaa! zapomniałam, ze jeszcze niedawno o tym marzyłam no to dzisiaj sprobuje, chociaż jeszcze się trochę obawiam o blizne...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 22:09   #2998
axella
Zakorzenienie

GG do axella

moje dziecko od 21 do 23 lezalo W CISZY... takie nocne wyciszenie teraz dopiero padła..to znaczy,ze za godzine wstanie na jedzonko..oby sie nie rozbudzila

boje sie tej nocki
choc w sumie w ciagu dnia spala tylko 2,50min i kilka serii po 5min na spacerku..
oby bylo dobrze i by jutro i juz dluugo byla tak grzeczniusia jak dzis

a tymczasem spadam obejzec jakis film...

ps dzis pierwszy raz cwiczylam moje kochane cmiczonka.10min i jestem umarnieta

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Cytat:

aaa! zapomniałam, ze jeszcze niedawno o tym marzyłam no to dzisiaj sprobuje, chociaż jeszcze się trochę obawiam o blizne...
ja juz tak spie co noc.. jak kiedys.pierwszy raz byl sredni ale teraz to znow moja ukochana pozycja

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-12, 22:10   #2999
nuna2
Zakorzenienie

dziewczyny zazdroszczę wam nawet tych problemików z maluszkami:P PRoblemowych nocek, karmienia etc. Kiedy mnie to spotka

Mała się rusza i strasznie boli mnie przez to na dole... Nie wiem, czy to normalne
Stary 2013-06-12, 22:21   #3000
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
dziewczyny zazdroszczę wam nawet tych problemików z maluszkami:P PRoblemowych nocek, karmienia etc. Kiedy mnie to spotka

Mała się rusza i strasznie boli mnie przez to na dole... Nie wiem, czy to normalne
Myślę, że normalne. Mnie też zaczyna coś kuć w szyjce, w pachwinach pobolewają mnie pośladki jakby uciskała tam jakieś nerwy. Najbardziej to odczuwam jak jest bardzo aktywna. Chyba się wciska tam gdzie trzeba pomału

A jak boli strasznie to może już w kanał rodny wchodzi tak konkretnie? Moja koleżanka na szkole rodzenia też mówiła, że ją strasznie zaboli co jakiś czas i położna powiedziała, że w kanał rodny wchodzi i na drugi dzień urodziła.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości