|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
|
|
|
|
|
#4382 |
|
BAN stały
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;41305039]Dagusia18 - twoje CV jest takie jak wiele innych tak na prawdę. Wygląda przejrzyście, a to ważne. Ale wygląd normalny,jak inne szablony w sieci...
[/QUOTE] Dokładnie to miałam na myśli. Podobne do mojego, z tą różnicą, że ja nie mam wpisane w CV profilu zawodowego. Dagusia pisałaś, że CV nie może być szablonowe z neta, więc spodziewałam się, że faktycznie masz CV wyróżniające się grafiką itp pod względem tych co są w necie. Moje CV jest podobne do tego
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-06-13 o 16:54 |
|
|
|
|
#4383 | |
|
Raczkowanie
|
Tajkuna - wyróżniać wyglądem to się można na wyborach miss, ale nie podczas aplikacji . W CV najważniejsza jest treści i to czy Twoje doświadczenie i kwalifikacje są zgodne z tym co oczekuje pracodawca. Tworząc jasne, czytelne CV z profilem zawodowym u góry pokazujesz tym pracodawcy, że masz to na czym mu zależy. Przecież to o to chodzi, a nie o to by wklejać w cv tęcze czy gwiazdeczki, no luuudziee
![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4384 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Pisałaś nie tak dawno, ze CV ma się wyróżniać , po to, by nasze CV pracodawca przeczytał, a nie CV kogoś innego, by z 200 CV jakie dostanie moje mu się w oczy rzuciło. ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
Ja teraz ściągłam właśnie z neta to CV , by pokazać wam , że moje CV jest podobne właśnie do tego. Ja tu swojego CV nie wklejałam, tylko CV z neta . Ty zrozumiałaś , ze to moje CV jest Piałam, że moje jest podobne do tego CV, nie pisałam, że to jest moje CV
|
||
|
|
|
|
#4385 |
|
Raczkowanie
|
Tajkuna - przecież jest różnica między szablonem z neta a czymś samodzielnie stworzonym. To drugie jest unikatowe. Ja przecież nie ściągam wzorów, tylko sama je tworze, to różnica.
|
|
|
|
|
#4386 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Jakie unikatowe jak od tych co są w necie niczym wiele się nie różni. |
||
|
|
|
|
#4387 |
|
Raczkowanie
|
tajkuna - no już mam dosyć tłumaczenia Ci jak dziecku, po raz kolejny tego samego.
Co powinno, a czego nie powinno pojawić się w Twoim CV. 2. Wygląd CV jest ważny, chodzi o to by szablon NIE był ściągnięty z internetu, by był przejrzysty i PROFESJONALNY (bez serduszek i kwiatuszków)! 3. Bardzo ważna jest dbałość o szczegóły, jak już zaczynamy pisać czcionką Arial 10 to jej potem nie zmieniamy na Verdane 12. To samo tyczy się punktorów, jeżeli zaczynami wymieniać coś od strzałek, to potem nie dajemy kropeczek, czy innych cudów. 4. Formatowanie tekstu, to chyba najczęstszy błąd jaki się zdarza, CV Ci się rozjeżdża i nagle zdjęcie zajmuje całą pierwszą stronę... Najlepiej wysyłać cv w formacie pdf. 5. Profil zawodowy jest BARDZO ważną rzeczą, nie wierzysz - poszperaj w necie. Przykładowe profile masz w moich wzorach. Pracodawca otwiera takie CV i ma wszystkie potrzebne informacje podane na tacy. 6. Chyba o zachowaniu odwrotnej chronologii i profesjonalnym zdjęciu nie muszę wspominać? Edytowane przez Dagusia18 Czas edycji: 2013-06-13 o 17:15 |
|
|
|
|
#4388 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny u mnie w CV nie mam wpisanej tej miejscowości z której pochodzę tylko mam wpisany adres miejscowości tej do której mam 30 km. (miasto 300 tys mieszkańców).
Jestem tam zameldowana u koleżanki. Fajnie że wkleiłyście te CV. Ja swojego profilu zawodowego nie mam ale zaraz będę miała Może to coś pomoże. Dodam że zdjęcie mam też nietypowe, bo nie takie w białej bluzce i kołnierzyku, tylko takie ładne portretowe. Kiedyś na rozmowie jedna pani mi powiedziała że mnie zaprosili bo jako jedyna miałam inne zdjęcie.
|
|
#4389 |
|
Rozeznanie
|
Wicked_girl, trinette, gratuluję.
Temat tajkuny pominę ostentacyjnym milczeniem. ![]() Kurde. Się podziało. ![]() Wróciłam 2 h temu z pracy, dostałam teraz telefon od szefowej. I jedna z nas się zwalnia, właśnie przyniosła wypowiedzenie i cały grafik się sypie na 2 miesiące. Mam pół etatu. Ale dostałam wielką prośbę, żeby móc w te sytuacji wspomóc dodatkowymi godzinami, oczywiście płatnymi 100% nadgodzinami. Cieszyłabym się w tej sytuacji, dodatkowy grosz na koncie cieszy. Z tym że, zamykam teraz studia i do 10 lipca mam sajgon, ledwo teraz godzę pracę z egzaminami i licencjatem aaaa! Chciałam pod koniec lipca wyjechać jeszcze na parę dni, reszta zespołu pobrała urlopy choć częściowo. ![]() Co tu robić, nie zgodzić się, zgodzić?
|
|
#4390 |
|
Zadomowienie
|
Durne mam pytanie: jak zapisać CV w formacie pdf? bo moje jest w wordzie
|
|
#4391 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Ja mam program PDF Creator ściągnięty z neta za pomocą , którego zapisuję CV w pdf. |
|
|
|
|
|
#4392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na moje jedno słowo, ty masz kilkanaście. Taka jesteś wyszczekana, ale jakoś pracy przez 2 lata znaleźć nie możesz. ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Jeżeli masz windows'a 7 możesz zapisać plik w formacie pdf bez ściągania programów. Przy zapisywaniu, zaznacz w "Zapisz jako typ" format pdf. |
|
|
|
|
|
#4394 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Są regiony w Polsce, gdzie jest mniejsze bezrobocie, gospodarka bardziej się rozwija, są regiony w Polsce , gdzie jest duże bezrobocie, zakłady są zamykane itp. U mnie np jeden firma przenosi się z produkcja się do Czech, a u nas zakład zamyka. No ale praw ekonomi , gospodarki nie trzeba ci chyba tłumaczyć. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-06-13 o 17:33 |
|
|
|
|
|
#4395 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki.
Zaraz przerobię te durne Cv. Wstawię ten profil zawodowy i zapiszę w PDF. Nie mam tylko pomysłu jak zapełnić tą roczną lukę bezrobocia ;( Szkolenia internetowe można dopisać bo robiłam trochę tych z Parpu. Ale co jeszcze
|
|
#4396 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fakt jest taki, że przez 2 lata nie znalazłaś jakiejkolwiek pracy, szukając jej tak naprawdę w 2 miejscowościach, co teoretycznie powinno zwiększać szanse. Ja na prawdę już nie mam sił Ci odpisywać, czuję się zupełnie tak jakbyś twierdziła cały czas, że 2+2=5, a ja chciałabym Cię bezskutecznie wyprowadzić z błędu. Sama na siebie jestem zła, że tyle czasu dzisiaj zmarnowałam na mówienie (a właściwie pisanie) "do ściany". Idę na zajęcia angielskiego, do później
|
|
|
|
|
|
#4397 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4398 |
|
Zadomowienie
|
Nie chce mi się ten PDF creator się ściągnać. Od razu mój program antywirusowy pokazuje że na tych stronkach jest wirus i blokuje ściąganie;/
|
|
#4399 |
|
BAN stały
|
Poszukaj na necie jakiegoś innego programu. Ja ten mam i u mnie działa dobrze.
|
|
|
|
|
#4400 |
|
Rozeznanie
|
Mi się podobają CV Dagusi
|
|
#4401 |
|
Rozeznanie
|
powinno jeszcze być dodane:
-z moim brakiem znajomości -z moim doświadczeniem -z moim nastawieniem... Tyczy się to ...
|
|
#4402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapisz jako PDF |
|
|
|
|
|
#4403 |
|
Zadomowienie
|
Program udało się ściągnać, teraz zajmuję się tym profilem zawodowym
dziękuje dziewczynie która tutaj wrzuciła te CV
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
Od momentu podjęcia pierwszej pracy, w której na umowie odprowadzane są składki społeczne (emerytalne, rentowe) jest pół roku na wybór OFE (tak mi się wydaje). Później losują.
|
|
#4405 | |
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
http://centrumofe.com/pytania-i-odpowiedzi.html#4
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To mi się podoba w większych miastach - w miarę dobra komunikacja.
|
|
|
|
#4408 |
|
Konto usunięte
|
Dagusia - chcesz zbawić Tajkunię, napisz do niej na priv. Trochę nudzą nas wiecznie kłótnie.
Tajkunia - Dagusia rzuca dobre rady, ale na Boga, dziewczyny, szablon CV to nie wszystko. Liczy się zawartość... _nouvelle_ - ja bym zacisnęła zęby i pracowała. Da się połączyć szkołę i pracę. marlenqa22 - plik, zapisz jako, format pdf. tylko wcześniej sobie ściągnij pdf-a. |
|
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
Przebijam się przez posty i przebijam i się przebić nie mogę.
Widzę, że była dyskusja o profilu zawodowym. Również go mam tuż pod danymi osobowymi, a przed doświadczeniem. Zajmuje mi to raptem 3 linijki, ale uważam, że jest bardzo potrzebne. I właśnie jeszcze jedno: moim zdaniem lepiej najpierw w CV wpisać doświadczenie (o ile jest), a dopiero potem wykształcenie, nie odwrotnie. Co do zakresu obowiązków - to fajnie w każdej z pracy znaleźć coś uniwersalnego, np. obsługa klientów, przygotowywanie ofert, bezpośredni kontakt z klientem itp. To się przydaje w praktycznie każdej pracy.
|
|
#4410 |
|
Konto usunięte
|
ja tak mam, że najpierw doświadczenie a potem wykształcenie - ale to dopiero można szaleć jak ma się dobre doświadczenie a nie kasę w auchan, bo wtedy trzeba się bronić wykształceniem u potencjalnego pracodawcy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.