|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część III
Cytat:
|
|
|
|
|
#1262 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na fryzjerce jest caly watek o nim i rozne metody podane![]() Cytat:
polecam z czystym sumienie, szczegolnie jak masz falowane wlosy
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko dla mnie nie wchodzi w grę robienie czegoś takiego samemu, a w salonie... no cóż, koszt mnie przerósł
|
|
|
#1265 |
|
Wtajemniczenie
|
Od jakiegoś czasu zauważyłam , że coś się 'poprzestawiało' moim włosom
![]() Kiedyś po umyciu były ładne , gładkie , błyszczące i lejące. Na drugi dzień końcówki były szorstkie i puszyły się . Teraz po umyciu mam puch , który schodzi po 2-3 godzinach a na drugi dzień są śliczne - gładkie , błyszczące itd. Właściwie nic nie zmieniałam więc nie wiem skąd to ![]() Jestem jednym słowem świetna - naczytałam się , że niektóre z Was nakładają kroplę oleju na końcówki włosów. Stwierdziłam wczoraj , że może spróbuję. Tyle, że moja kropla zlepiła wszystkie końcówki i wyglądały jak tłuste Dziś już są normalne ( zapewne wytarły się w poduszkę )
|
|
|
|
#1266 | |
|
Raczkowanie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41297090]Wiesz co, z moimi włosami jest podobnie. U mnie sprawdza się olejowanie, dość częste, najlepiej olejem kokosowym, ale łopianowy z Green Pharmacy tez jest super. Poza tym na puszenie mam jeden, prosty patent: gdy suszę włosy, skręcam je w takie 3 ślimaczki, na całej długości i rozpuszczam dopiero, gdy są suche. Wtedy mam fajnie zdefiniowane fale, a włosy się nie puszą. Zauważyłam, że gdy zmieniłam suszarkę na taką z jonizacją, włosy zachowują się o wiele, wiele lepiej.[/QUOTE]
Ja też tak robiłam, tzn. " ślimaka na mokro" ale przeczytałam gdzieś, że mokrych włosów nie powinno się wiązać, bo to je łamie, więc teraz czekam aż wyschną, efekt jest niestety słabszy niż na mokrych---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
ale teraz nie nakładam tej kropli od razu na włosy, tylko mocno rozcieram w dłoniach, tak że pozostaje na nich olejowy film, i tak dopiero przeczesuję końce rękami.
|
|
|
|
|
#1267 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teraz już nie zabezpieczam końcówek olejami, wolę silikonowe serum, które mnie nie obciąża, np. Biovax A+E albo jedwab CHI
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tak mam, że po myciu puch, który schodzi. Na końce nakładam jedwab - rozcieram kroplę w dłoniach i potem wcieram w końcówki.
|
|
#1270 |
|
Raczkowanie
|
Obiecane włosowe foto - nienajlepsze, bo na szybko i w beznadziejnym świetle, ale jest
|
|
|
|
#1271 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A nie masz problemu z końcówkami ? Wczoraj na innym wątku ktoś mi podpowiedział,że ten jedwab z chi to też proteiny, i mogłam sobie przeproteinować końce, że mi się tak mocno rozdwajają i łamią. Teraz mam serum z garniera, a potem chyba kupię ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...il.html&next=1, też polecony przez przemiłą wizażankę Jak nakładałam na końce tylko olejek arganowy to był dramat, w ogóle mi nie zabezpieczał włosów, ciągle tylko siedziałam na zajęciach i oglądałam sobie końcówki ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kupuję małe opakowania CHI, zużywam, a później kupuję coś bez protein. Sprawdza się Na początku nie dowierzałam, ale końcówki faktycznie są teraz w lepszym stanie, niż wtedy, jak używałam non stop jedwabiu.
|
|
#1273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() PS Zobaczyłam, że prowadzisz bloga i nie mogłam nie zajrzeć Zostanę na dłużej, bo już obserwuję Uwielbiam takie uporządkowane opisy pielęgnacji, świetny blog |
|
|
|
|
#1274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm, a jakie to konkretnie serum od Garniera? Jakoś nigdy mi żadne nie wpadło w oko A nie wiesz, gdzie można kupić to serum Mili, do którego link wcześniej wklejałaś? Też bym je chyba chciała Pewnie najprościej będzie na Allegro.
|
|
#1275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo podoba, zyskujesz stałą czytelniczkę ^^ |
|
|
|
|
#1276 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1277 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj i dzisiaj miałam jakiś dzień zwątpienia w sens zapuszczania moich kłaków - zaczełam rozważać scięcie na boba Ale jednak dam im jeszcze czas, zobaczymy jak za rok bedą dłuższe jak się będa prezentować
|
|
|
|
|
#1280 |
|
Wtajemniczenie
|
Fantaghiro7 super długość
![]() Dziś na godzinę na moje włosy poleciała mieszanka : olej z pestek winogron + odżywka Alterra Aloes i Granat oraz banan To ostatnie jadłam przed nakładaniem oleju na włosy i stwierdziłam , że czemu by nie Gdyby ktoś z domowników to zobaczył to stwierdziłby że zwariowałam do reszty Obawiałam się trochę , że resztki banana pozostaną na włosach , ale nie . Nie było z tym większego problemu i włosy od razu po wyschnięciu zrobiły się niesamowicie błyszczące oraz gładkie |
|
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1282 |
|
Przyczajenie
|
Od kilku lat marzą mi się długie włosy, będąc małą dziewczynką miałam piękne, długie włosy do pasa, ale jednak moja mama chciała inaczej i obcieła mi je pewnego okropnego dnia do ramion i od tamtej pory włosy miałam regularnie podcinane. Jednak na nowo próbuję je zapouścić i zadbać o nie bo są w tragicznym stanie
Piję drożdże od miesiąca i używam waxa, ale farbuję włosy na blond także często mam siano na głowie
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;41297090]Wiesz co, z moimi włosami jest podobnie. U mnie sprawdza się olejowanie, dość częste, najlepiej olejem kokosowym, ale łopianowy z Green Pharmacy tez jest super. Poza tym na puszenie mam jeden, prosty patent: gdy suszę włosy, skręcam je w takie 3 ślimaczki, na całej długości i rozpuszczam dopiero, gdy są suche. Wtedy mam fajnie zdefiniowane fale, a włosy się nie puszą. Zauważyłam, że gdy zmieniłam suszarkę na taką z jonizacją, włosy zachowują się o wiele, wiele lepiej.[/QUOTE]
Mam suszarkę z jonizacją Włosy po myciu suszę naturalnie, dopiero pod koniec jak są prawie suche to włączam zimny nawiew.Koczki robię sporadycznie bo nie lubię związanych włosów- głowa mnie boli ;p
|
|
#1284 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1285 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Robię dokładnie jak dziewczyna na 3 zdjęciu, tylko ich nie spinam, a właśnie w takiej "długiej" postaci suszę. Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 Czas edycji: 2013-06-13 o 18:30 |
|
|
|
|
#1286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kupiłam ostatnio bananową odżywkę z Body Shopu, jest spoko, ale nie ma efektu "wow"... Dopiero jak dodam trochę gliceryny i oleju to radzi sobie lepiej Na razie jednak jeszcze jej ostatecznie nie oceniam, za mało razy użyłam.
|
|
#1287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pokombinuj , wiele zależy od tego co nakładasz przed/po oraz z czym połączysz ![]() Niektóre dziewczyny też specjalnie myją włosy ziołowym 'rypaczem ' a potem nakładają na godzinkę -dwie maskę/odżywkę i ponoć wtedy widzą najlepsze efekty
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1288 |
|
Rozeznanie
|
wysokoporowatki - służył wam Stapiz Sleek Line?
To chyba będzie mój ratunek, bo susz i susz
Edytowane przez donimica Czas edycji: 2013-06-13 o 19:38 |
|
|
|
#1289 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pokaż je może ![]() Cytat:
I zostawiam ją na ok. 45 min, na dłużej nie widzę sensu. Taka odżywka d/s jak ta bananowa jest mi potrzebna raz w tygodniu, jako drugie O w najzwyklejszym OMO. Może w sumie zbyt wiele od niej oczekuję, ale to przez Isanę niebieską, po której nie spodziewałam się cudów, a zaskoczyła mnie mega, mega pozytywnie.Cytat:
|
|
#1290 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
Zastanawiam się czy ich troszkę nie podciąć - końcówek. Zawsze gdy idę to zrobić, fryzjerki mówią, że są zaskoczone, że takie długie włosy są takie zdrowe, więc może sobie odpuścić podcinanie? Jak uważacie - warto czy nie warto?![]() Naprawdę warto zapuszczać, mam dla Was mega motywacje - ludzie podchodzą do mnie i zwracają mi uwagę, że mam przepiękne długie włosy To naprawdę niesamowicie miłe, a zapuszczanie przecież nie boli
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.

ładnie wyglądają
najważniejsze, że zdrowo!
na fryzjerce jest caly watek o nim i rozne metody podane

Właściwie nic nie zmieniałam więc nie wiem skąd to 

Obawiałam się trochę , że resztki banana pozostaną na włosach , ale nie . Nie było z tym większego problemu i włosy od razu po wyschnięciu zrobiły się niesamowicie błyszczące oraz gładkie 
Piję drożdże od miesiąca i używam waxa, ale farbuję włosy na blond także często mam siano na głowie
Jak uważacie - warto czy nie warto?
To naprawdę niesamowicie miłe, a zapuszczanie przecież nie boli