Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-13, 20:31   #541
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

wczoraj byłam na spotkaniu z położną z pordani laktacyjnej
w sumie nic szczególnego/nowego sie nie dowiedziałam, poćwiczylismy na lalce pozycje do karmienia, no i wszystkie zalety omawiala- no ale to wszyscy wiedza. A moja położna mówiła tylko ze nie mamy słuchać babc, ciotek i innych kobitek, ze mamy liche mleko czy że dziecko jest głodne tylko nastawic sie psychicznie bardzo pozytywnie i wykarmimy dziecko na piersi bez wiekszych problemów.

tylko mam ciekawostke, jeżeli któras ma wklęsłe sutki to jest na to sposób, które opatentowąły położne z mojego szpitala: jest to wyciaganie sutków za pomocą strzykawki

odcina sie czesc, gdzie wkłada sie igłe (wiadomo końce bedą ostre) to co sie wciska przekładamy w miejsce obciecia i w ten sposob strzykawka pieknie wyciaga sutki, skóre czy co tam kto chce- ot dla mnei to była nowosc, ja nie mam z tym problemu a moze któreś z Was sie przyda

aa i mowila że Medela stworzyla smoczek do butelki bardzo zblizony do kształtu piersi, gdzie dziecko musi włożyc tyle samo wysiłku aby sie najesc ale ze niby drogi jest- ot wiadomosć dla mamus butelkowych
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 20:36   #542
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
wczoraj byłam na spotkaniu z położną z pordani laktacyjnej
w sumie nic szczególnego/nowego sie nie dowiedziałam, poćwiczylismy na lalce pozycje do karmienia, no i wszystkie zalety omawiala- no ale to wszyscy wiedza. A moja położna mówiła tylko ze nie mamy słuchać babc, ciotek i innych kobitek, ze mamy liche mleko czy że dziecko jest głodne tylko nastawic sie psychicznie bardzo pozytywnie i wykarmimy dziecko na piersi bez wiekszych problemów.

tylko mam ciekawostke, jeżeli któras ma wklęsłe sutki to jest na to sposób, które opatentowąły położne z mojego szpitala: jest to wyciaganie sutków za pomocą strzykawki

odcina sie czesc, gdzie wkłada sie igłe (wiadomo końce bedą ostre) to co sie wciska przekładamy w miejsce obciecia i w ten sposob strzykawka pieknie wyciaga sutki, skóre czy co tam kto chce- ot dla mnei to była nowosc, ja nie mam z tym problemu a moze któreś z Was sie przyda

aa i mowila że Medela stworzyla smoczek do butelki bardzo zblizony do kształtu piersi, gdzie dziecko musi włożyc tyle samo wysiłku aby sie najesc ale ze niby drogi jest- ot wiadomosć dla mamus butelkowych
Fajny sposób.Słyszałam ze mamy z wklęsłymi brodawkami uzywają tez ,,kapturków"........
Ja mam akurat normalne odstające brodaweczki
Stary 2013-06-13, 20:37   #543
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
A to mój placuszek. Po grochowie i pierożkach zjadłam jeszcze placuszka. Jestem syta leżę i pisze z tel.
Sarna ale mega placuszek, uwielbiam takie
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Smaruj je co chwilę
Mi jak kiedyś wyszły w marcu czy kwietniu? i smarowałam je co wizyta w łazience i częściej i teraz nie ma po nich śladu
Tylko właśnie dużo smaruj i nawilżaj
A ja zauważyłam u siebie coś odwrotnego - smarowałam się jak durna, dopóki nie zauważyłam rozstępów Wtedy się wku.rwi.łam i stwierdziłam, że i tak cudów nie wyczaruję
i smaruję się teraz tylko co parę dni
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jestem!
Nie było mnie cały dzień, ale taka pogoda, że po wizycie jak ugrzęzłam u taty tak wyjść nie mogłam. Na tarasie sobie półleżałam, miałam podawaną wodę do picia, tata zrobił spaghetti i było super.
Na wizycie ok. Szyjka bardziej się nie skróciła, to wczorajsze zabrudzenie to mogło być jakieś naczynko bo on nic nie widzi. Pobrał na paciora i kazał się oszczędzać. Ok 26 czerwca dziecko będzie już bezpieczne i donoszone więc 2 tygodnie mam leżeć i odpoczywać.
Dostałam skierowanie na morfologie i siuśki + USG! Zapytałam grzecznie czy mi się może jakieś USG nie należy jeszcze, to się uśmiechnął i powiedział, że powiedzmy, że należy! Tak więc 20 czerwca USG, a 27 czerwca wizyta kolejna!!
Idę nadrabiać (11 stron )
mela toż ty już też na wylocie!
Nie ma co, zaciskaj nogi 2 tyg a póżniej niech się dzieje wola... małej
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41306847]a właśnie że nie...
na dowód wklejam zdjęcie [/QUOTE]
Teso Niezły "zakalec" te truskaweczki bosko wyglądają, podzieliłabyś się

Aaa i masz ode mnie za piosenkę, którą wstawiłaś rano, bo słuchałam jej dzisiaj chyba z 50 razy lekko
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ja pojechałam niedaleko bo do babci, zrobiła mi obiad i zjadłam i wstapiłam do rossmanna bo jest obok niej i do tesco na chwilę jak wracałam i oznajmiam, że kupiłam:

- termometr kąpielowy
- myjkę kąpielową
- smoczek Aventu (najlepsze, że jest taki cały przezroczysty i nie był w takim standardowym opakowaniu twardym, tylko takim miekkim w folii jakby i tam ulotka cała Aventu i przecena tego smoczka z 19,99 na 4,99/szt). No to wzięłam, póki co mam 2 więc narazie wystarczą zobaczymy czy Bezik polubi
- krem Babydream
- oliwka/olejek Babydream
- płyn do kąpieli Babydream
- sudocream 125ml
- płatki kosmetyczne do przemywania buzi i oczek

- klapki japonki dla siebie (9,99 zł nowe w rossmanie!!)
- mały żel pod prysznic i mały szampon już do torby.

Więc jak widzicie przygotowania idą pełną parą u mnie
za zakupki... ale japonkami cie przebije, kupiłam w pepco za 4,99 miały być tylko pod prysznic, a pocinam w nich teraz po domu

Ja ostatnio też skoczyłam na zakupy kosmetyczne dla małego do rossmana i wiesz co? Skończyło się tylko na płynie do kąpieli i kremie. Miałam nieco dłuższą listę, ale poczytałam niedawno bloga sroki - tam poradziła by używać jak najmniejszej ilości kosmetyków (jeżeli oczywiście skóra dziecka na to pozwala). Dlatego póki co zrezygnowałam z Oilatum (bo tak jak sroka pisze - to tak jakby nie znając typu skóry osoby dorosłej - smarować ją oliwką). Jakby co, to dokupię

O pampersy w końcu kupiłam I Maltan, bo pewnie nie chciałoby mi się myć piersi przed każdym karmieniem. Widziałam, że jakierka pisała o hartowaniu brodawek przed porodem - też właśnie ostatnio o tym czytałam i sama się nad tym zastanawiam... ale to i tak poczekam z tym do lipca jak już
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
ja się nigdy nie nastawiałam, ze zakupy dziecięce będą go cieszyć tak jak mnie, bo mama już od paru lat mi mówiła "na zaś" - pamietaj córko nie wymagaj od faceta, że będzie się podniecał kupowaniem ubranek lub innych rzeczy dla dziecka- tak jak Ty się nigdy nie zafascynujesz kupnem nowych felg do auta
I rzeczywiście u nas się to sprawdziło
Po moim też spływają Jak mam gorszy dzień, to wylewam z siebie żale, ale to tylko tak o, żeby się lepiej poczuć
Chociaż po moim ostatnim monologu, tż na drugi dzień znalazł imię dla naszego synka, więc czasem skutkuje
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Od poniedziałku tropikalne upały
Też dzisiaj to doczytałam Będzie bunkier w domu przez cały przyszły tydzień jak nic
Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Aaaaa no bo sobie myślę, Twój Tż gra ale może jest też prezenterem w tym radiu albo jest o nim artykuł siakiś na stronce, ale na to, że piosnka leci nie wpadłam

Uciekam się kąpać wreszcie..
Nie, nie, on tylko na gitarze gra dzięki bogu D:
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jeszcze bardziej uwielbiam mojego gina jak takie coś czytam

edit: Choć może zbyt wrednie to zabrzmiało.
Hahahah, mela, nie ma słów które mogą brzmieć zbyt wrednie z Twojej strony
Ja usg mam za friko na każdej wizycie, to o którym pisze, to usg dopplerowskie żył

A i tak bulić muszę, bo ostatnio, kiedy mogłam podejść do CH, to 1. nie chciało mi się, 2. nie wyobrażam sobie jak miałabym wystać w tych kolejkach
A niestety nogi mi sie okropnie posypały. Nie mogę spać na plecach z powodów wiadomych, ani na żadnym z boków tak na prawdę, bo nie mogę położyć nogi na nodze. Bolą mnie niestety żyły po wew. stronie nóg koło kolan i na łydce, także nocki to teraz masakra
Stary 2013-06-13, 20:38   #544
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ale nie u zboka?
Hahahah nie, ze zboka dzisiaj zrezygnowalam, zapisalam sie do fajnej pani doktor i to na 2.07 a nie 10.07. czyli idealnie 3tyg od poprzedniej wizyty
Stary 2013-06-13, 20:38   #545
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Teso wiedze, ze nowa torba ma zaszczytne miejsce przy stole Sprawdzalam na ebay, nie ma tej firmy. Nie wiem za ile kupilas (w tel mi nie wyswietlalo), ale po reakcjach dziewczyn zrozumialam, ze nie dla mnie ten zakup
taaa przyniosłam pokazać mężowi ale go nie powaliła ciekawe dlaczego
tu masz stronke domową tej firmy:
http://www.storksak.com/

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Relacja z wizyty:
-cisnienie 105/57
-waga bez zmian (+10)
-ktg jutro o 9.00
-wczesniejsze ktg dobre
-Gabi dzis miala tetno 150
-usg w poniedziałek 17.06 o 11.00 (enlevee,prosze o dopisanie na 1str oraz next wizyta 25.06,przepraszam ze nie na pw,ale pisze z telefonu,a z telefonu nie ogarniam pw)
-bakteri i grzybow nie wyhodowalam
-cukry mierzone glukometrem ok,teraz juz mam mierzyc 2xdziennie,a nie 5
-brzusio nadal sie nieobnizyl,wiec Gabi sie niespieszy,ale doktor mowi ze trzeba teraz wszystko dokladnie monitorowac,stad skierowanie na usg i jego cisniecie na ktg kolejne. Kolejny raz przebakiwal cos o tym,ze moze bedzie trzeba wczesniej cos dzialac,ale jeszcze zobaczymy.
gratulacje za wizytę
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 20:39   #546
d0tkaaa
Zakorzenienie

No to ok odpuszczsm a ile po porodzie pasuje isc do swojego gin na wizyte??

Spilowalam wymalowalam czekam az wyschna i machne jeszcze jedna warstwe i brokat uf i spokoj na jakis czas

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 20:41   #547
tweedledee
Zakorzenienie

A właśnie miałam was jeszcze spytać...
Zapomniałam wyprac terówek i flanelek, leżą juz wyprane w zwykłym płynie od miesiaca... musze je koniecznie prac w dzieciowym? czy np. wystarczy ze sie wyleza i nabiora troche naszych bakterii?
Mam nadzieje ze nie wychodze na wyrodna matke;d
Stary 2013-06-13, 20:42   #548
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Hahahah nie, ze zboka dzisiaj zrezygnowalam, zapisalam sie do fajnej pani doktor i to na 2.07 a nie 10.07. czyli idealnie 3tyg od poprzedniej wizyty
No to super a od tego ci*** trzymaj sie daleko

Margosia urodziłabyś juz a nie bezwstydnie paradujesz z brzuchem

Mela i Baloniku za wizyty

Ide sie polozyc,znowu mam te nerwobóle,ból mi promieniuje na całłłłłłą prawą stronę az do ucha

Do jutra żabki
Stary 2013-06-13, 20:44   #549
tweedledee
Zakorzenienie

No bez jaj dziewczyny, ja wpadłam na wizaż, to wszystkie uciekają? Coś nie tak z moim oddechem?
Stary 2013-06-13, 20:47   #550
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Ja uciekam, idę się kąpać i spać bo już mi się ziewa
no ale nic dziwnego jak spałam może ze 3 godziny, a w ciągu dnia nic

Dobrej nocki
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Dobra lecę
Ja też się żegnam dobrej nocy
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 20:48   #551
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

hejooo

nie ma rady nie nadrobie

Dzis wizytowałam. Mały waży 3111 g w 35 tcPonadto termin z usg dla odmiany z 12 lipca przesunal sie na 5 lipca (wg OM 23 lipca). A z gorszych rzeczy - maly sie nie obrocil, siedzi sobie glowa do gory i ma w nosie ze mama chciala rodzic SN. No i tak, kolejna wizyta 27 czerwca, jesli do tego czasu sie nie przekreci, umawiamy termin CC i bedzie ona w granicach 10 lipca, gdyz gin stwierdzil, ze nie dam rady takiego "klocka" donosic. szyjka dluga, zamknieta. Ponadto pobral GBS musze jutro z rana zawiezc do labka.

Czy ktos mi strescie co u cynamonka i perse?

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 20:50   #552
jakierka
Zadomowienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41309069]taaa przyniosłam pokazać mężowi ale go nie powaliła ciekawe dlaczego
tu masz stronke domową tej firmy:
http://www.storksak.com/
gratulacje za wizytę [/QUOTE]

Ohh, dzieki! Okazuje sie, ze na ebay wpisywalam bez litery "k", ale juz widze, ze sa. No jakosc fajna, ale cena zabojcza. Poszperam, moze cos fajnego sie nawinie
Stary 2013-06-13, 20:54   #553
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
No to ok odpuszczsm a ile po porodzie pasuje isc do swojego gin na wizyte??

Spilowalam wymalowalam czekam az wyschna i machne jeszcze jedna warstwe i brokat uf i spokoj na jakis czas
Szalona Należą Ci się brawa
Cytat:
No bez jaj dziewczyny, ja wpadłam na wizaż, to wszystkie uciekają? Coś nie tak z moim oddechem?

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hejooo

nie ma rady nie nadrobie

Dzis wizytowałam. Mały waży 3111 g w 35 tcPonadto termin z usg dla odmiany z 12 lipca przesunal sie na 5 lipca (wg OM 23 lipca). A z gorszych rzeczy - maly sie nie obrocil, siedzi sobie glowa do gory i ma w nosie ze mama chciala rodzic SN. No i tak, kolejna wizyta 27 czerwca, jesli do tego czasu sie nie przekreci, umawiamy termin CC i bedzie ona w granicach 10 lipca, gdyz gin stwierdzil, ze nie dam rady takiego "klocka" donosic. szyjka dluga, zamknieta. Ponadto pobral GBS musze jutro z rana zawiezc do labka.

To się porobiło
Ale fajnie, że być może będziesz miała synka-klocuszka niedługo przy sobie

Tweed ... nie wiem jak Ci to powiedzieć ... ale też zmykam
Do jutra
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 20:56   #554
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
hejooo

nie ma rady nie nadrobie

Oho, kolejny kosik nam się szykuje
To do 10 pewnie będzie w granicach 4kg
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Tweed ... nie wiem jak Ci to powiedzieć ... ale też zmykam
Do jutra
Dzięki Neni, zawsze można na ciebie liczyć
Stary 2013-06-13, 21:00   #555
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Oho, kolejny kosik nam się szykuje
To do 10 pewnie będzie w granicach 4kg
az boje sie myslec, bo ostatnia wizyte mialam 2 tyg temu i mial 2200 g, a teraz 3100 g. W szoku jestem totalnym.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-06-13, 21:15   #556
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
az boje sie myslec, bo ostatnia wizyte mialam 2 tyg temu i mial 2200 g, a teraz 3100 g. W szoku jestem totalnym.
no to maly poszalal z waga trzymam kciuki, zeby zechcial jednak sie obrocic
Stary 2013-06-13, 21:16   #557
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
no to ładnie sobie przybrał, ale weź pod uwage że usg tez sie myli
Stary 2013-06-13, 21:17   #558
Konto usunięte

Cytat:
Ohh, dzieki! Okazuje sie, ze na ebay wpisywalam bez litery "k", ale juz widze, ze sa. No jakosc fajna, ale cena zabojcza. Poszperam, moze cos fajnego sie nawinie
szukaj promocji, ja znalazłam na stronce internetowej z torebkami, a potem okazało się, że dostałam jeszcze bon promocyjny i wyszła mniej niż początkowo pisałam całe szczęście
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 21:21   #559
iwona335
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41309921]szukaj promocji, ja znalazłam na stronce internetowej z torebkami, a potem okazało się, że dostałam jeszcze bon promocyjny i wyszła mniej niż początkowo pisałam całe szczęście [/QUOTE]
moj Tżt chyba podczytuje nasze forum, bo odkad wrócił z pracy w kółko leci mu ta piosenka którą rano nam podesłałas
Stary 2013-06-13, 21:26   #560
jakierka
Zadomowienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41309921]szukaj promocji, ja znalazłam na stronce internetowej z torebkami, a potem okazało się, że dostałam jeszcze bon promocyjny i wyszła mniej niż początkowo pisałam całe szczęście [/QUOTE]

Wiesz co, przejrzalam i ebay i ich stronke i juz wiem, ze nawet z promocja sie nie skusze Moze przy nastepnym dziecku Dziekuje Ci jednak za linka
Stary 2013-06-13, 21:26   #561
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
no to ładnie sobie przybrał, ale weź pod uwage że usg tez sie myli
wole sie mile zaskoczyc, niz "niemile" i wiem ze tolerancja jest +/- 500 g, ale to i tak mega duzo wazy. najwazniejsze aby byl zdrowy, reszte matka przezyje dla dobra dziecka

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-06-13, 21:31   #562
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
wole sie mile zaskoczyc, niz "niemile" i wiem ze tolerancja jest +/- 500 g, ale to i tak mega duzo wazy. najwazniejsze aby byl zdrowy, reszte matka przezyje dla dobra dziecka
Dziewczyny, powiem Wam, ze w UK juz waga powyzej 4000g zaczyna byc traktowana jako norma I rodza takie klocuszki dziewczyny o roznej budowie ciala, nie wiem czy to jedzenie tak wplywa na rozrost czy co? Ciekawe jak u mnie bedzie, bo z moim 157cm to nie wiem czy dam rade wypchac wiecej niz 3500g
Stary 2013-06-13, 21:31   #563
iwona335
Zakorzenienie

Sarna: juz wiem ze Twojego ciasta nie zrobie bo jak ja przekroje biszkopt na pol toz to moj tata z Tztem tylko pojedza
Stary 2013-06-13, 21:34   #564
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
moj Tżt chyba podczytuje nasze forum, bo odkad wrócił z pracy w kółko leci mu ta piosenka którą rano nam podesłałas

Cytat:
Sarna: juz wiem ze Twojego ciasta nie zrobie bo jak ja przekroje biszkopt na pol toz to moj tata z Tztem tylko pojedza
normalnie, nożem
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 21:35   #565
d0tkaaa
Zakorzenienie

Lece..zagladne jutro pomalowalam pazury byly juz gotowe i co?zmylam bo kolor mi sie nie podobal i jedzcze raz lol teraz sa pomaranczowe z brokatem sliczne dobranoc dziolszki

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 21:38   #566
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Dziewczyny, powiem Wam, ze w UK juz waga powyzej 4000g zaczyna byc traktowana jako norma I rodza takie klocuszki dziewczyny o roznej budowie ciala, nie wiem czy to jedzenie tak wplywa na rozrost czy co? Ciekawe jak u mnie bedzie, bo z moim 157cm to nie wiem czy dam rade wypchac wiecej niz 3500g
ja tez mam 157 cm wzrostu i Marysie z waga 3330 g przyszlo w miare urodzic, wiec i tym razem chcialam podobna wage Aleksa i porod naturalny

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-06-13, 21:38   #567
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
kupilam dzis kolejna rzecz poza biszkoptami do torby szpitalnej- tusz wodoodporny na porod mamusia musi wygladac

Cytat:
A właśnie miałam was jeszcze spytać...
Zapomniałam wyprac terówek i flanelek, leżą juz wyprane w zwykłym płynie od miesiaca... musze je koniecznie prac w dzieciowym? czy np. wystarczy ze sie wyleza i nabiora troche naszych bakterii?
Mam nadzieje ze nie wychodze na wyrodna matke;d
u mnie dziś w SR mówili, że nawet nasze koszule nocne wyprać w dzieciowym i pościel i koszulki tż-skwitowałam że najlepiej wszystko bo jak zaczeli wyliczać to mało co zostaje
także wybór należy do Ciebie, w sumie pieluszki przy skórze dzieciątka będą to może lepiej dzieciowym je potraktować

Cytat:
hejooo

nie ma rady nie nadrobie

rośnie jak na drożdżach, ruchy biodrami koliste ponoć dobre by dziecko leżało główką w dół - tak w SR mówią
a u dziewczyn wszystko OK

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 21:38   #568
Konto usunięte

Cytat:

Cytat:
Wiesz co, przejrzalam i ebay i ich stronke i juz wiem, ze nawet z promocja sie nie skusze Moze przy nastepnym dziecku Dziekuje Ci jednak za linka
no fakt, ja się skusiłam przy drugim

Ev - Dzidziol jest Wieeeelki w takim razie !!!! szok!!

to ja się zacznę zaraz w takim razie martwić czy mój nie jest za mały, jak w miesiąc przytył tylko 600g ... hmmm

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-06-13 o 21:41
Stary 2013-06-13, 21:40   #569
sarna405
Zadomowienie

uciekam spać...do jutra
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 21:40   #570
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
cukier wpływa na wagę dziecka

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości