|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
wczoraj byłam na spotkaniu z położną z pordani laktacyjnej
w sumie nic szczególnego/nowego sie nie dowiedziałam, poćwiczylismy na lalce pozycje do karmienia, no i wszystkie zalety omawiala- no ale to wszyscy wiedza. A moja położna mówiła tylko ze nie mamy słuchać babc, ciotek i innych kobitek, ze mamy liche mleko czy że dziecko jest głodne tylko nastawic sie psychicznie bardzo pozytywnie i wykarmimy dziecko na piersi bez wiekszych problemów. tylko mam ciekawostke, jeżeli któras ma wklęsłe sutki to jest na to sposób, które opatentowąły położne z mojego szpitala: jest to wyciaganie sutków za pomocą strzykawki odcina sie czesc, gdzie wkłada sie igłe (wiadomo końce bedą ostre) to co sie wciska przekładamy w miejsce obciecia i w ten sposob strzykawka pieknie wyciaga sutki, skóre czy co tam kto chce- ot dla mnei to była nowosc, ja nie mam z tym problemu a moze któreś z Was sie przyda aa i mowila że Medela stworzyla smoczek do butelki bardzo zblizony do kształtu piersi, gdzie dziecko musi włożyc tyle samo wysiłku aby sie najesc ale ze niby drogi jest- ot wiadomosć dla mamus butelkowych
|
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
Ja mam akurat normalne odstające brodaweczki
|
|
#543 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wtedy się wku.rwi.łam i stwierdziłam, że i tak cudów nie wyczaruję![]() i smaruję się teraz tylko co parę dni ![]() Cytat:
Nie ma co, zaciskaj nogi 2 tyg a póżniej niech się dzieje wola... małej ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41306847]a właśnie że nie... na dowód wklejam zdjęcie Teso ![]() Aaa i masz ode mnie ![]() Cytat:
za zakupki... ale japonkami cie przebije, kupiłam w pepco za 4,99 miały być tylko pod prysznic, a pocinam w nich teraz po domu ![]() Ja ostatnio też skoczyłam na zakupy kosmetyczne dla małego do rossmana i wiesz co? Skończyło się tylko na płynie do kąpieli i kremie. Miałam nieco dłuższą listę, ale poczytałam niedawno bloga sroki - tam poradziła by używać jak najmniejszej ilości kosmetyków (jeżeli oczywiście skóra dziecka na to pozwala). Dlatego póki co zrezygnowałam z Oilatum (bo tak jak sroka pisze - to tak jakby nie znając typu skóry osoby dorosłej - smarować ją oliwką). Jakby co, to dokupię ![]() O pampersy w końcu kupiłam I Maltan, bo pewnie nie chciałoby mi się myć piersi przed każdym karmieniem. Widziałam, że jakierka pisała o hartowaniu brodawek przed porodem - też właśnie ostatnio o tym czytałam i sama się nad tym zastanawiam... ale to i tak poczekam z tym do lipca jak jużCytat:
Jak mam gorszy dzień, to wylewam z siebie żale, ale to tylko tak o, żeby się lepiej poczuć![]() Chociaż po moim ostatnim monologu, tż na drugi dzień znalazł imię dla naszego synka, więc czasem skutkuje ![]() Też dzisiaj to doczytałam Będzie bunkier w domu przez cały przyszły tydzień jak nicCytat:
Cytat:
![]() Ja usg mam za friko na każdej wizycie, to o którym pisze, to usg dopplerowskie żył ![]() A i tak bulić muszę, bo ostatnio, kiedy mogłam podejść do CH, to 1. nie chciało mi się, 2. nie wyobrażam sobie jak miałabym wystać w tych kolejkach ![]() A niestety nogi mi sie okropnie posypały. Nie mogę spać na plecach z powodów wiadomych, ani na żadnym z boków tak na prawdę, bo nie mogę położyć nogi na nodze. Bolą mnie niestety żyły po wew. stronie nóg koło kolan i na łydce, także nocki to teraz masakra
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Hahahah nie, ze zboka dzisiaj zrezygnowalam, zapisalam sie do fajnej pani doktor i to na 2.07 a nie 10.07. czyli idealnie 3tyg od poprzedniej wizyty
|
#545 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale go nie powaliła ciekawe dlaczego tu masz stronke domową tej firmy: http://www.storksak.com/ Cytat:
|
||
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
No to ok odpuszczsm a ile po porodzie pasuje isc do swojego gin na wizyte??
![]() Spilowalam wymalowalam czekam az wyschna i machne jeszcze jedna warstwe i brokat uf i spokoj na jakis czas
|
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie miałam was jeszcze spytać...
Zapomniałam wyprac terówek i flanelek, leżą juz wyprane w zwykłym płynie od miesiaca... musze je koniecznie prac w dzieciowym? czy np. wystarczy ze sie wyleza i nabiora troche naszych bakterii? Mam nadzieje ze nie wychodze na wyrodna matke;d
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Margosia urodziłabyś juz a nie bezwstydnie paradujesz z brzuchem ![]() Mela i Baloniku za wizyty ![]() Ide sie polozyc,znowu mam te nerwobóle,ból mi promieniuje na całłłłłłą prawą stronę az do ucha Do jutra żabki
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
No bez jaj dziewczyny, ja wpadłam na wizaż, to wszystkie uciekają? Coś nie tak z moim oddechem?
|
#550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
hejooo
nie ma rady nie nadrobie Dzis wizytowałam. Mały waży 3111 g w 35 tc Ponadto termin z usg dla odmiany z 12 lipca przesunal sie na 5 lipca (wg OM 23 lipca). A z gorszych rzeczy - maly sie nie obrocil, siedzi sobie glowa do gory i ma w nosie ze mama chciala rodzic SN. No i tak, kolejna wizyta 27 czerwca, jesli do tego czasu sie nie przekreci, umawiamy termin CC i bedzie ona w granicach 10 lipca, gdyz gin stwierdzil, ze nie dam rady takiego "klocka" donosic. szyjka dluga, zamknieta. Ponadto pobral GBS musze jutro z rana zawiezc do labka. Czy ktos mi strescie co u cynamonka i perse?
|
#552 |
|
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41309069]taaa przyniosłam pokazać mężowi
ale go nie powaliła ciekawe dlaczego tu masz stronke domową tej firmy: http://www.storksak.com/ gratulacje za wizytę Ohh, dzieki! Okazuje sie, ze na ebay wpisywalam bez litery "k", ale juz widze, ze sa. No jakosc fajna, ale cena zabojcza. Poszperam, moze cos fajnego sie nawinie
|
#553 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Należą Ci się brawa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale fajnie, że być może będziesz miała synka-klocuszka niedługo przy sobie Tweed ... nie wiem jak Ci to powiedzieć ... ale też zmykam ![]() Do jutra |
|||
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To do 10 pewnie będzie w granicach 4kg ![]() Dzięki Neni, zawsze można na ciebie liczyć
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
az boje sie myslec, bo ostatnia wizyte mialam 2 tyg temu i mial 2200 g, a teraz 3100 g. W szoku jestem totalnym.
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki, zeby zechcial jednak sie obrocic
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
no to ładnie sobie przybrał, ale weź pod uwage że usg tez sie myli
|
|
|
|
#558 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
całe szczęście
|
|
|
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41309921]szukaj promocji, ja znalazłam na stronce internetowej z torebkami, a potem okazało się, że dostałam jeszcze bon promocyjny i wyszła mniej niż początkowo pisałam
całe szczęście [/QUOTE]moj Tżt chyba podczytuje nasze forum, bo odkad wrócił z pracy w kółko leci mu ta piosenka którą rano nam podesłałas |
|
|
|
#560 |
|
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41309921]szukaj promocji, ja znalazłam na stronce internetowej z torebkami, a potem okazało się, że dostałam jeszcze bon promocyjny i wyszła mniej niż początkowo pisałam
całe szczęście [/QUOTE]Wiesz co, przejrzalam i ebay i ich stronke i juz wiem, ze nawet z promocja sie nie skusze Moze przy nastepnym dziecku Dziekuje Ci jednak za linka
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
wole sie mile zaskoczyc, niz "niemile"
najwazniejsze aby byl zdrowy, reszte matka przezyje dla dobra dziecka
|
#562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I rodza takie klocuszki dziewczyny o roznej budowie ciala, nie wiem czy to jedzenie tak wplywa na rozrost czy co? Ciekawe jak u mnie bedzie, bo z moim 157cm to nie wiem czy dam rade wypchac wiecej niz 3500g
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Sarna: juz wiem ze Twojego ciasta nie zrobie bo jak ja przekroje biszkopt na pol toz to moj tata z Tztem tylko pojedza
|
|
|
|
#564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Lece..zagladne jutro
pomalowalam pazury byly juz gotowe i co?zmylam bo kolor mi sie nie podobal i jedzcze raz lol teraz sa pomaranczowe z brokatem sliczne dobranoc dziolszki
|
|
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#567 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
także wybór należy do Ciebie, w sumie pieluszki przy skórze dzieciątka będą to może lepiej dzieciowym je potraktować Cytat:
rośnie jak na drożdżach, ruchy biodrami koliste ponoć dobre by dziecko leżało główką w dół - tak w SR mówiąa u dziewczyn wszystko OK |
|||
|
|
|
#568 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ev - Dzidziol jest Wieeeelki w takim razie !!!! szok!! to ja się zacznę zaraz w takim razie martwić czy mój nie jest za mały, jak w miesiąc przytył tylko 600g ... hmmm Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-13 o 21:41 |
||
|
|
|
#569 |
|
Zadomowienie
|
uciekam spać
...do jutra
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

za zakupki... ale japonkami cie przebije, kupiłam w pepco za 4,99
Będzie bunkier w domu przez cały przyszły tydzień jak nic
ciekawe dlaczego 

12.06.2010