|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Taaa, psychiatria najprostsza, przemęczylby takiego pacjenta i od razu by zmienił zdanie.
|
|
|
|
#4412 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
|
|
|
|
#4413 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
LOL. Podwojnie nie ogarniam. Osobiście współczuję mojemu psychiatrze.
|
|
|
|
#4414 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
|
|
|
|
#4415 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
|
|
|
|
#4416 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Czę
|
|
|
|
#4417 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwi
Albo niech ci zacznie płacić za zaszczyt bycia psychiatrą, sama rozumiesz, nie ma nic za darmo
|
|
|
|
#4418 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4419 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy,
Publicznie lepiej nie pisac wszystkiego, potem ci to wyciagną w jakiejś kłótni
![]() Ciekawe jak zareagowałaby moja gdybym zaproponowala jej, że ona zacznie płacić mi Chyba spróbuję, nie takie przeboje ze mna miała |
|
|
|
#4420 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i pogl
Cytat:
![]() 2. Tak wlasnie mysle, kawa, czekolada, miekkie i zagrzane krzeselko to malo. Zaproponuje jej taki uklad, o jakim piszesz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4421 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania
Dziewczyny, w razie jakbym tu juz nie wróciła, wiedzcie, że moja psychiatra nie ma poczucia humoru i przebywam daleko daleeeko stąd
|
|
|
|
#4422 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;41307505]Zabijanie kaczki też było super. Jedna osoba z siekierą, druga trzymała kaczkę za nogi, coby nie uciekła
Dla niektórych ciekawostka: kurczak, który długo biegał bez głowy http://pl.wikipedia.org/wiki/Bezg%C5%82owy_kurczak_Mike[/QUOTE]"Gdy ptak przez dłuższy czas pozostawał przy życiu, Olsen zdecydował zatroszczyć się o Mike'a - karmił go drobnym ziarnem i płynami przez zakraplacz." No super. Się zatroszczył. Zamiast dobić biedaka to go zakraplaczem karmił i patrzył jak się krztusi własnym śluzem. Awesome. :znów brakuje mi emoty facepalm: |
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się z Tobą w 100%
|
|
|
|
#4424 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdy są wyjmowane jedyne co widzisz to to, że worek się zwiększył (bo się cholerstwa nażarły), zamiast patrzeć na najedzone larwy Unikasz więc w pewnym sensie traumy.Swoją drogą problem stopy cukrzycowej został wyeliminowany w większości państw. Dlatego jeśli ktoś z zagranicy (lekarze, stażyści, studenci) chce zobaczyć ten problem na żywo, to przyjeżdża do nas. Bo znowu spotykamy się z sytuacją, że Polacy nie dbają o swoje zdrowie. Zamiast stosować się do wszystkich zaleceń, które ratują życie wolą olać temat i zaczynają przejmować się dopiero jak w stopie pojawia się dziura głęboka na kilka centymetrów :/ Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2013-06-14 o 08:23 |
|
|
|
|
#4425 |
|
Konto usunięte
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;41313934]Zamiast chodzić we wnętrzu rany (potrafi być bardzo głęboka!!), jedynie mogą wyściubiać pyszczki przez otwory woreczka
Gdy są wyjmowane jedyne co widzisz to to, że worek się zwiększył (bo się cholerstwa nażarły), zamiast patrzeć na najedzone larwy Unikasz więc w pewnym sensie traumy.Swoją drogą problem stopy cukrzycowej został wyeliminowany w większości państw. Dlatego jeśli ktoś z zagranicy (lekarze, stażyści, studenci) chce zobaczyć ten problem na żywo, to przyjeżdża do nas. Bo znowu spotykamy się z sytuacją, że Polacy nie dbają o swoje zdrowie. Zamiast stosować się do wszystkich zaleceń, które ratują życie wolą olać temat i zaczynają przejmować się dopiero jak w stopie pojawia się dziura głęboka na kilka centymetrów :/[/QUOTE] A bo ja wiem czy został wyeliminowany, pierwszy raz się zetknełam z takim widokiem w programie pokazującym brytyjskich i amerykańskich grubasów, tytułu nie pamiętam ale pamiętam ten widok, brrr. |
|
|
|
#4426 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;41313934]
Swoją drogą problem stopy cukrzycowej został wyeliminowany w większości państw. Dlatego jeśli ktoś z zagranicy (lekarze, stażyści, studenci) chce zobaczyć ten problem na żywo, to przyjeżdża do nas. Bo znowu spotykamy się z sytuacją, że Polacy nie dbają o swoje zdrowie. Zamiast stosować się do wszystkich zaleceń, które ratują życie wolą olać temat i zaczynają przejmować się dopiero jak w stopie pojawia się dziura głęboka na kilka centymetrów :/[/QUOTE] No tak jest z naszymi pacjentami, wiekszość tego co oglądam w pracy ( tzn na szczęście noga w opatrunku ) to zlekceważona i zaniedbana choroba.Niestety, ale to też wina tego, że jest słaby dostęp do lekarza, że części ludzi nie stać na wykupienie leków. I niski poziom edukacji, że lepiej zapobiegać niż leczyć- generalnie ludzie nie dbają o zdrowie i biegną do lekarza jak już choroba jest rozwinięta.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#4427 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;41313934]Zamiast chodzić we wnętrzu rany (potrafi być bardzo głęboka!!), jedynie mogą wyściubiać pyszczki przez otwory woreczka
Gdy są wyjmowane jedyne co widzisz to to, że worek się zwiększył (bo się cholerstwa nażarły), zamiast patrzeć na najedzone larwy Unikasz więc w pewnym sensie traumy.Swoją drogą problem stopy cukrzycowej został wyeliminowany w większości państw. Dlatego jeśli ktoś z zagranicy (lekarze, stażyści, studenci) chce zobaczyć ten problem na żywo, to przyjeżdża do nas. Bo znowu spotykamy się z sytuacją, że Polacy nie dbają o swoje zdrowie. Zamiast stosować się do wszystkich zaleceń, które ratują życie wolą olać temat i zaczynają przejmować się dopiero jak w stopie pojawia się dziura głęboka na kilka centymetrów :/[/QUOTE] Dokłądnie, siedzą sobie w czymś co wygląda jak duża torebka z herbatą i nie widać pełzających larw bo są zamknięte w środku. |
|
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4430 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4431 |
|
Konto usunięte
|
A jak przyjdą do apteki, to zostaną obsłużeni jak w sklepie. Studiuję Farmację i bardzo uczulają nas na to, by nie zachowywać się wyłącznie jak sprzedawca. Skupiamy się na opiece farmaceutycznej i od nas też zależy, czy pacjentowi nie stanie się krzywda. Niestety w większości aptek do których przychodzę dostaję to lek na ladę i koniec :P Żadnej porady, nie zadadzą żadnego pytania. A przecież nie każdy wie, że paracetamolu (APAP) nie można w żadnym wypadku łączyć z alkoholem, a aspiryna na dłuższą metę źle wpływa na stan żołądka. Człowiek nie wie i łyka tabletki jak cukierki...
|
|
|
|
#4432 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;41315719]A jak przyjdą do apteki, to zostaną obsłużeni jak w sklepie.[/QUOTE] No ale de facto apteka często właśnie jest sklepem z lekami. Nie każdy, kto przychodzi do apteki potrzebuje konsultacji z farmaceutą. Wiele osób jest już po konsultacji ze swoim lekarzem. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Znalazłam ulotkę Apapu. Jak byk napisane w niej jest: „W czasie przyjmowania leku nie wolno pić alkoholu ze względu na ryzyko toksycznego uszkodzenia wątroby.” Za to w ulotce preparatu Paracetamol Marcmed takiej informacji nie znalazłam, jest tylko informacja o osobach z chorobą alkoholową oraz informacja o przewlekłym i nadmiernym stosowaniem alkoholu. A substancja czynna oraz jej dawka są w Apapie i Paracetamolu Marcmed identyczne
|
|
#4433 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4434 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Zgadzam sie z Chatul. Ale ja akurat jestem swiadomym pacjentem, pytam u lekarza, czasem farmaceuty, zanim dostane lek pytam o interakce (zeby sie nie okzalo, ze dostalam recepte, wykupilam ja, a nie moge leku przyjac), czytam w internecie.
I nie wyobrazam sobie przepytywanek w aptece. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4435 |
|
lokalna gwiazda
|
Ale w sumie jak leczyć kaca? Najlepiej wypić klina na mdłości i zażyć paracetamol na ból głowy
|
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziwią osoby, które przez całą ciążę ani razu nie były u lekarza. Pisałam ostatnio o pobitej dziewczynie. Okazało się, że to osoba w wieku 35 lat
. Myślała, że jest w 7 miesiącu ciąży, a jak zrobili jej cesarkę w szpitalu, to dziecko ważyło ponad 3 kilo...czyli raczej to był 9 miesiąc . Ta osoba ani nie miała ubezpieczenia, ani nie zatroszczyła się, żeby pójść do lekarza, wiedząc, że jest w ciąży. Jak ja nie miałam na początku ciąży ubezpieczenia, to się umówiłam z położną, że doniosę, jak je załatwię i problemu nie było. Osoba ta żadnego języka nie zna, ale to jej nie zwalnia, wg mnie, to dbania o zdrowie swoje i przede wszystkim dziecka, no i mogła kogoś poprosić o pomoc w tym temacie. Dziwią mnie takie nieporadne życiowo osoby i jest mi ich żal, bo jak w tym przypadku, poleganie na innych mogło zakończyć się śmiercią.
|
|
|
|
#4437 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
|
|
|
|
#4438 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
A już bezsilność czlowieka ogarnia jak im da lekarz skierowanie, napisze błędnie np nazwisko czy datę ur, a potem wielkie zdziwienie przy rejestracji, że trzeba wrócić do przych żeby lekarz to poprawił. Jak ja gdziekolwiek dostanę jakiś dokument, czy to w przych czy w banku to zawsze sprawdzam czy wszystko się zgadza, a nie bezmyślnie biorę i chowam.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#4439 | |
|
lokalna gwiazda
|
Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
Demi, porzuć psychiatrę bez poczucia humoru. Ja cię wysłucham. Nie wiedzieć czemu, słuchanie o cudzych problemach mnie odpręża, wręcz poprawia samopoczucie. A może też powinnam się do niego zapisać? |
|
|
|
|
#4440 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Zresztą, tak pół-żartem, pół-serio: na farmaceutów w aptekach też trzeba uważać. Opisywałam kiedyś w tym wątku historię, jak pani farmaceutka nie wiedziała, że pełen skład leku musi być podany w ulotce, która w jest w opakowaniu A potem jak przeglądała skład, to się zaczęła śmiać z wosku Carnauba. I chyba nie była przekonana, jak jej powiedziałam, że to przecież typowa substancja glazurująca ![]() Gdybym miała jakieś pytanie, to pewnie zadałabym je farmaceucie, ale generalnie rzecz biorąc uważam, że w wielu sytuacjach konsultacja z lekarzem + dokładne przeczytanie ulotki wystarcza. Nie mówiąc już o tym, że lekarz przyjmuje mnie w gabinecie, a to, co się tam dzieje jest objęte tajemnicą lekarską. Za to farmaceuty tajemnica lekarska chyba nie obowiązuje(?), a ja dodatkowo nie mam ochoty o swoich chorobach opowiadać w aptece, w której często jest już kolejka innych klientów.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

Chyba spróbuję, nie takie przeboje ze mna miała 

. Ta osoba ani nie miała ubezpieczenia, ani nie zatroszczyła się, żeby pójść do lekarza, wiedząc, że jest w ciąży. Jak ja nie miałam na początku ciąży ubezpieczenia, to się umówiłam z położną, że doniosę, jak je załatwię i problemu nie było. Osoba ta żadnego języka nie zna, ale to jej nie zwalnia, wg mnie, to dbania o zdrowie swoje i przede wszystkim dziecka, no i mogła kogoś poprosić o pomoc w tym temacie. Dziwią mnie takie nieporadne życiowo osoby i jest mi ich żal, bo jak w tym przypadku, poleganie na innych mogło zakończyć się śmiercią.