|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Katate faktycznie dawno nie było ![]() Cytat:
też zauważyłam. Może u niej coś ruszyło dalej Witam i idę dalej z młodym walczyć. Obudził się ok 3 z małą kupką,zjadł z obu cycków,walną znowu kupkę i stęka spać nie może. Smoczek nie,cycek nie Dziecko mi się psuje:-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Mloda zjadla i w dzwiekach suszarki spi.. Oby dlugo.. Jestem mega padnieta..
Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3153 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
padam.............
---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ---------- od dwóch nocy w ogole nie śpię ciągle płacze nam. MASAKRA ---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- Nie wiem co mu się stało. Ogólnie raczej srednio sypiał nocami,ale teraz to przesada. Spi z 10/15min i potem 2 godz znów nie i tak ciagle w nocy..........
|
#3154 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
[QUOTE=maarchewka;41309031
Marzy mi się taki długi nieprzerwany sen i wakacje w fajnym miejscu... dzisiaj oglądałam Cejrowskiego jak byl na Madagaskarze.. bosz jaka tam piękna woda byla i drink z palemką.. sex on the beach albo cos z cointreau..ehhh no albo chociaż jakieś piwko - radlerek lub somersby [/QUOTE] Nic mi nawet nie mów, od ponad 3 lat nigdzie nie byliśmy na dłużej (działki teściów nie liczę). Jak się w końcu w zeszłym roku pojawiła szansa ( praca na etat i 2-tygodniowy urlop), to na moje konto wszedł komornik i nie było kasy. Co z tego, że niesłusznie, co z tego, że po prawie roku prawie odzyskałam kasę, jak zabrał mi wakacje ![]() Cytat:
![]() Nie śpię, skurcze od 4.40 (rzadkie, ale jednak), wczoraj od 22 do 23.40. Dzisiaj wizyta u gina. To może coś z tego będzie? ![]() Ash kciuki dla męża, oby wyszło. Zazdroszczę Wam tego wyjazdu
|
|
#3155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ---------- SZPROTKA, graaaaaaaaatuluję!!!!!!! No to koniec wolności
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Nie spi. Wtf?! Pobudki najwczesniej robi o 9-10..pafam ma ryj..
![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3157 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Ja mojego właśnie odłożyłam i liczę, że pośpi
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Oby Z tez padł a. Choc do tej 9..
![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
mialam tak tylko 2 razy w nocy na przestrzeni 2 tyg ale jeszcze nie probowalam rozbujac ba laktacji bo mala chyba sie najada poza tym tyje ponad 300g tygodniowo. Ale teraz musze zaczac odciagac na potege bo.przy tych kolkach Sofia bardzo sie denerwuje jak.jej nie leci ciurkiem... No i zeby maz.mogl mnie odciazyc. Chyba jednak kupie medele bo z tym recznym nir wyrobie. Dzis przez 10min odciagnelam 20ml z.pelnej piersi... Masakra... Cytat:
moze skurcze sie rozkreca ![]() Co.do wyjazdu to juz mi sie odechcialo Cytat:
Jak ja Cie rozumiem... U nas to samo+ od dwoch dni brak.kupki. Windi nawet nie pomaga, nic nie pomaga. Wczoraj krzyk byl.do 11 i w koncu.zasnela na brzuszku. O 2.30 przebralam ja i nakarmilam na wpol spiaca i spala do 5. Obudzila sie z krzykiem i prezyla bardzo. Poszly baczki ale kupki dalej brak. Zasnela przy cycu o 6 i jak wychodzilam to spala. Teraz jestem w przychodni, czekam.na. Pobranie do obciazenia glukoza. Na szczescie jestem.pierwsza do pobrania. staram sie.uspokoic.i byc dobrej.mysli,ze jakos sobie.poradza z TZ. I staram sie.sobie powtarzac to.co.mowi Sharp, ze z kazdym dniem jestesmy blizej konca tej meczarni i brzuszek Sofii zacznie dobrze funkcjonowac. Oraz to, ze mimo bolu to.nie dzieje jej sie krzywda...Ale wykanczajace jest patrzec.jak sie takir malenstwo.wije z bolu godzinami.... I tak strasznie placze... Strasznie duzo sily trzeba, zeby zachowac spokoj w takiej sytuacji. Ale martwi.mnie to, ze od wtorku nie bylo kupki... Dwa razy uzylam windi i tez nic nie pomoglo. Bobotic i dicoflor tez nie przynoszs poki.co rezultatow. jesli problemem jest mleko to nie chce jej podawac mm bo to tylko pogorszy sprawe. A wczoraj wieczorem.dostala.i dzis tez pewnie ja tz nakarmi bo nie mialam jak odciagnac... Juz po 1. pobraniu zaraz czeka mnie przyjemnosc wypicia glukozy. Mam nadzieje,ze lepiej to zniose niz w ciazy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3160 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
ASH, ona moze miec zaparcia. Jesli i tym i tym mlekiem ją karmisz.
---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- moj się znow obudzil
|
#3161 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze jak tak piszecie o Waszych maluszkach, co spać nie chcą i o tym, że ledwo 3macie się na nogach, to może lepiej, żeby te skurcze się nie rozkręciły i niech dziecię sobie tam w środku siedzi
![]() W Krakowie zmarł chłopak, który wykrwawił się na śmierć, po tym, jak kibole odcięli mu rękę maczetą. A ja się ostatnio martwiłam o siostrę w Londynie po tej akcji z odcięciem głowy. Masakra jakaś!
|
#3162 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie
Mm dokarmilam ja tylko 2 razy, myslisz,ze to by spowodowalo zaparcia? Jak dzis do wieczora nie bedzie kupki to juz chyba pojedziemy na ip, bo do dwoch dni moze nie byc, prawda?
|
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierp
Xal na rozkręcenie laktacji system 7-5-3 ja tak na początku super sobie rozkręciłam... teraz znów mamy kryzys po zapaleniu piersi i się zastanawiam czy do niego nie wrócić
![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Ash u nas na samym początku po mm nie było kupy po 1,5 dnia... a miał podane raz na kilka dni małą ilość. gratuluję nowych maluszków
|
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę nie
Cytat:
Veronic, jak nazywal sie ten lek na brzuszek, ktory dostalas na recepte? Jak dzis bedzie znow tak cierpiec to pojde jeszcze raz do lekarza i moze da nam recepte... Cos musi pomoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierp
Cytat:
a w szpitalu mi mowili,że jak się podaje mm i swoje mleko to beda zaparcia, bo od mleka matki kupa jest wodnista i szybka, a od mm bardziej konkretna i wtedy są zaparcia bo ta szybka kupa nie moze się wydostac.
|
|
#3167 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
caly czas ma byc slychac polykanie, jak nie to miziam stopki, brode albo pompuj cyca jak juz nic nie pomaga to odbijam i zmieniam piers i tak do momentu jak przysnie calkiemCytat:
dzisiaj zostawiam tz i jade po cycnik, najwyzej mlody raz mm dostanieCytat:
Cytat:
Cytat:
zmienisj piersi jsk nie przelyka juz, do oporu![]() Cytat:
|
|
|
#3168 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
narazie do sklepu po bułki na drugą stronę ulicy chodzę z fotelikiem. dziś do lekarza tramwajem też z fotelikiem Cytat:
nieno one są NIEZIEMSKIE!!!!!!!!! Cytat:
teraz karmię na zmianę, jedno karmienie jedna pierś, ale Helka rzadko ssa dłużej niż 20 min.pocieszę Cię, że Helcia mi płacze po dziś dzień przy przewijaniu, ogólnie maluszki tego nie lubią ![]() Cytat:
za glukozę!Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
Cytat:
Też byłam zadowolona z babydream, ale pediatra kazała zmienić :/ mi też się odmieniło parę rzeczy- smoczek podałam, mimo że się zarzekałam, nie przeszłam cudownej przemiany dzięki dziecku, karuzeli nie planowałam, a chyba kupię, miałam jakoś znosić wózek z III piętra, a nie chodzę na spacery jak jestem sama, miałam zostać perfekcyjną panią domu, a dalej więcej czasu spędzam w internecie niż przy pracach domowych, mogę tak wymieniać i wymieniać....Cytat:
Diabli, nie wiem do końca czy odczuł konkretnie tę pizzę. A jeśli tak, to przez znajdujący się na niej ser. No i wiesz, była jeszcze do tego sałatka z rukoli, smażonego boczku i gorgonzoli z suszonymi i świeżymi pomidorami. A dzień później ogromna ilość zapiekanki z bakłażanem, pomidorami i cheddarem, nooo jakoś podejrzewam ten ser, a jak ktoś nie musi uważać na nabiał to bym się pizzy nie bała
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
mi po jakimś czasie zaczęło leciec, ale nie pamiętam po jakim.. aaaa już wiem.. jak mały mi już w domu tak cycki zmasakrował -7-8 doba, że kupiłam laktator i sobie odciągałam laktatorem i dawałam z butelki.. i po tym mi zaczęło leciec ciurkiem... ale może Tobie nie będzie leciec.. lepiej dla Ciebie..
|
|
|
|
#3170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne są ![]() Cytat:
Cytat:
Biedne dziewczyny. U nas prężenia są dalej i kupa raz dziennie i męczy ją, męczy, ale chociaż tyle, że śpi. Tylko w nocy ją wybudza brzuchol, ale biorę ją do siebie, kładę na brzuch i śpi. Myślicie, że po mm nie mogła by się załatwić? Swoją drogą Matylda dalej tyle śpi, że zastanawiam się czy obudziłaby się na jedzenie, bo teraz to ją biorę, zmieniam pampa i wtedy się budzi. A spina się tak, że powoduje sobie ulewania, a za jakiś czas wymioty, więc też ją pilnujemy non stop. A co do zmęczenia, chyba wszystkie dopadł taki stan. Ja ją wczoraj ululałam o 21:30, położyłam się i w 2 minuty zasnęłam, a miałam poczekac na TŻ, a on przyjechał, kręcił się, poszedł na siłownię, wrócił, a ja jak zabita spałam (zawsze śpię bardzo czujnie) a wczoraj obudziłam się o 24 taka wyrwana (obudziłam się na godzinę karmienia małej) i nie wiedziałam gdzie jestem A o 3 obudziłam się, spojrzałam na małą i budzę TŻ, żeby ją odbił. No to wstał, poszedł po nią, chodził z nią, chodził - odbiło jej się, a ja się za 20 minut obudziłam ze świadomością, że jej wcale nie nakarmiłam
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ja się mogę zająć waszymi maluszkami, a wy odpoczniecie
Bo fiksujęWitam się w skończonym 39 tygodniu ciązy
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo wydaje mi się, że przecież przed chwilą go wsadziłam do lożeczka.. sprawdzam godzinę a tu 4 godziny minęło od ostatniego karmienia.. o to ja po prosze!! |
|
|
|
|
#3174 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny widzę że nie ma mojego opisu porodu na 1 stronie a wklejałam jakiś czas temu więc wklejam ponownie na czerwono
Jenny proszę o dopisanie moich wypocin hehe ![]() zostałam MAMĄ!! 29.05 o godz. 1:33 urodziła się przez cc Natalka 3030g i 53cm27.05 pojechałam z tż do szpitala na wizyte, gin tak mnie zbadał, że miałam rozwarcie na jakieś 3 cm i decyzja żebym została w szpitalu. Tż pojechał do domu a na następny dzień kończył remont kuchni heh... Lekarz przy przyjęciu zrobił usg, wód coraz mniej ale przepływy i łożysko ok. Od 23ciej miałam skurcze jak przy bolesnej @, zaczęłam je liczyć, trwały tak z minutę co 3-7 minut, i tak do 2 w nocy, potem osłabły, nad ranem zbadał mnie ordynator i mówi mam dobrą wiadomość jest już 4 cm, i zaproponował oksytocyne a ja głupia sie nie zgodziłam ze strachu, poza tym wolałam nic sztucznie nie przyspieszać.. :/i znowu miałam po tym badaniu skurcze z tym ,że coraz gorsze sie robiły, niby wszystko szło ok.. ok 13 przyjechała teściowa z obiadem dla mnie.. jeszcze jakimś cudem zdążyłam zjeść zupę pomidorową.. potem skurcze sie nasiliły tak, że po 15stej już wyłam z bólu i waliłam pięściami o ściane (dosłownie), -to jeszcze było na sali na patologii ciąży. Dziewczyna, która ze mną była na sali aż wychodziła na korytarz bo nie mogła patrzeć jak się męczę.. Używałam ten aparat TENS, troche pomagało, dawało poczucie kontroli sytuacji... byłam ze dwa razy pod prysznicem w międzyczasie. Potem już mnie tak wszystko napierd*** że nie byłam w stanie sobie tych elektrod na plecach przykleić :[ Byłam sie poskarżyć kilka razy do położnej, że już nie daję rady ale ona to olała. Powiedziała, że jakby to od niej zależało to by mnie wzięła na porodówke.. i jeszcze świetne rady w stylu: jk będzie Pani tak jęczeć to w ten sposób dziecka Pani nie urodzi tylko siły straci. ehh Potem na szczęście znowu przyszedł lekarz mnie zbadać, chyba koło 16-17 to było nie pamiętam, bo traciłam poczucie czasu..Rozwarcie stanęło na 4,5 i nie chcieli mnie wziąć na porodówke..było gdzieś po 18..Zadzwoniłam do swojego lekarza i on skontaktował sie z dyżurującymi na oddziale i dali mi jakiś zastrzyk rozkurczowy, który moim zdaniem g* dał.. na szczęście po 19 przyjechał w tym momencie mąż przynajmniej psychicznie poczułam sie lepiej..lekarz poprosił mnie znowu do badania ale marudził, że co ja będę Panią co godzine badał :/ no i sie okazało że nadal niecałe 5.. po badaniu zwymiotowałam do umywalki.. jakoś mnie zmuliło i krwotoku lekkiego dostałam.. lało mi sie po nodze, na szczęście zapadła decyzja i ok 19:30 zawieźli mnie na blok porodowy. Na porodówce była super ekipa, a najmilej wspominam panią anestezjolog, kobieta anioł potem posadzili mnie na piłce, zrobiło mi sie znowu niedobrze i zwymiotowałam.. (miałam do wyboru albo na tżta, albo na łożko albo na kobiete anioła ) ale zdążyli z miską, a potem żartowali o widze, że rosołek był heh a ja: tak teściowa mi dzisiaj przyniosła...i na tej piłce albo bezwiednie sie zsikałam albo to wody były- nie wiem bo od zzo nie czułam.. po 22 było już 8 cm a po 24 pełne rozwarcie ale niestety nie czułam w ogóle partych, tyłek miałam zdrętwiały i krocze od tego zzo, poza tym córka i tak sie źle ułożyła, niby głową w dół ale odwrotnie tzn twarzyczką do góry i nie było postępu porodu niestety..minęła 24, lekarz prowadzący sie śmiał, że miałam szanse urodzić córe w dniu jego urodzin czyli 28smego ale sie nie udało.. lekarz dał mi ostatni kwadrans..o 1:15 po godzinie i 15 min 2 fazy porodu zapadła decyzja o cięciu. Uśpienie całkowite musiałam mieć bo cewnik z kregosłupa zaszwankował- dali mi znieczulenie a wszystko czułam.. i wołałam do tych na sali ludzie nie krójcie mnie, bo wszystko czuję heh szkoda, bo nie miałam okazji zobaczyć dziecka od razu po wyjęciu z brzuszka tż stał pod salą, drzwi były podobno otwarte więc słyszał płacz naszej córeczki, dostała w pupe dwa klapsy i zaczęła się drzeć hihi O 2:30 sie wybudziłam, słyszałam jak do mnie mówią „Pani Paulino proszę otworzyć oczy, proszę otworzyć oczy” a ja nie mogłam otworzyć oczu ani nic powiedzieć, potem widziałam podwójnie, jakby zez mi się zrobil… :/ mąż czekał pod drzwiami, pokazał mi zdjęcie na komórce naszej gwiazdy położna sprawdziła czy mam pokarm, ja w szoku bo siara poleciała i od razu mała do cyca , podpatrywała jak karmię Małą i później sama spróbowała tak jak ja spać z synkiem w łóżku. W dniu wypisu spotkałam jeszcze swojego lekarza i podziękowałam za opiekę.
Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2013-06-14 o 09:38 |
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Teściowie dzisiaj wpadają z "chyba" wizytą... z chyba bo tak- nie wiadomo kiedy przyjadą bo wpadają do Warszawy do lekarza.. i chyba po lekarzu wpadna... nie wiadomo czy zostają na noc.. raczej nie, ale w sumie trzeba się przygotować ze mogą zostać.. nie wiadomo czy wpadną sami czy wezmą siostrę TŻta albo i siostrę i jej chłopaka.. bo coś mówili, że im drogę pokaze... nie wiadomo czy bedą coś jeść,bo często sobie idą do restauracji, ale trzeba zrobić.. i też nie wiadomo co zrobić, bo oni nie jedzą mięsa w piątek.. a ja nie umiem jakiś pokazowych bezmięsnych dań robić..
także w domu rozpierdziel, TŻ spi, obiadu nie mam, nie mam pomysłu na obiad, tym bardziej na coś do obiadu.. pościel tylko wyprałam a nuż się przyda, a pewnie się nie przyda.. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
Ja też poczułam wielką ulgę jak mi dali znieczulenie, bez niego bym nie dała już rady.. a i też mi złapało jedną stronę bardziej.. położna po znieczuleniu powiedziała, że mam równo leżeć bo mi nierówno się znieczulenie rozleje i mnie wyprostowała troche bo byłam przechylona na jedną stronę.. no i chyba troche za późno bo lewą nogę miałam nieruchomą, praktycznie nie moglam nią ruszać, a na prawą stronę czułam troche skurcze.. ale i tak ich siła w porównaniu z tym co było wcześniej to pikuś był.. |
|
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ash-kup czopki glicerynowe dla dzieci i niech się młoda nie męczy. Mój tak raz w tygodniu nie może się sam załatwić to pomagam mu czopkiem. Wczoraj właśnie mileiśmy taki dzień. Polozna mi opowiadala ze miała malucha który do 4go m-ca sam w ogóle się nie zalatwial ![]() Aaś - śliczne te Twoje maluszki Gratulacje dla dziewczyn, które urodziły ![]() Niestety mam tyle spraw do pozałatwiania, ze ostatnio mało czasu spędzam w domu a na łizaż w ogole nie mam czasu ![]() Zaczęłam zbierać papiery do be(re)cikowego
|
|
#3177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Musze wie wam przyznac ze inaczej czyta sie Wasze rady i wypowiedzi o dzieciaczkach gdy sie samemu juz takiego ma
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W ogole to mam tez stresa z tym karmieniem bo moj ssaczek je najmniej tutaj na sali. W nocy jadl do 3:30 przez godzinke, pozniej godzinke pospal z mamusia, a pozniej juz sam w mydelniczce az do 7. O 7 zaczelamngo karmic ale doslownie zdazylam 20min bo pediatra nam przerwal a pozniej kapiele i mnostwo innych rzeczy i jak chcialam go dokarmic po to juz nie chcial i znow spi i nie moge np.na sile mu dac jesc bo nie chce. Naprawde nieco sie boje czy to nie za malo. Niby sam sobie reguluje ale mam wrazenie ze glownie spi a nie je. Panikuje nieco. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Muszę do Was częściej wpadac, ale kompletnie nie mogę wygospodarować czasu Pewnie wiele cennych rad mnie omija ![]() Gratulacje dla nowych Mamus ![]() Pytałam położna o czkawke. Mówiła żeby sie nie martwić a cieszyć, bo dzieci z czkawką rzadziej maja kolki. Jest to pocieszajace ![]() Mały zrobił sie pazerniaczkiem ![]() Tylko by ssal i ssal cyca. No i ciagle ulewa.. Pewnie przez to ze za dużo je
|
|
|
|
#3179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już przestałam liczyć skończone tygodnie, teraz już nie znam dnia ani godziny :P tylko się nastawiam żeby było to później niż wcześniej bo dziś jedziemy na wieś Cytat:
![]() ja dziś w planach mam lody włoskie, spacer, pranie pieluch i pieczenie ciasta. a potem wybywamy na wieś znów się powygrzewam w słońcu
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

klask i:

szkoda, bo nie miałam okazji zobaczyć dziecka od razu po wyjęciu z brzuszka 

07.07.2012