|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Wczoraj mnie już tak wieczorem późnym nie było więc odpisuję teraz:
Trele Morele To że wiedziałam wcześniej za wilele mi nie dało...bo ja odpychałam jak najdalej od siebie tą myśl...że może to jednak pomyłka albo rozszczep będzie np. samej wargi...a dość że warga i podniebienie to jeszcze rozszczep taki mega że chirurg nieźle się musiał nagimnastykować żeby to zszyć... Najwięcej w tym czasie to mi pomógł mąż bo był przy porodzie i w sumie Mikołaj miał juz 3 tyg jak pojechał do pracy tak że ja w tym czasie w miarę doszłam do siebie i fizycznie i psychicznie...Do tej pory nieraz się zastanawiam dlaczego to akurat spotkało nas i nasze dziecko...no ale tego to ja się nigdy nie dowiem... Najbardziej mnie wkurza jak ktoś mówi "operacja i nic nie będzie widać" albo "zapuści wąsy i nie będzie widać"...tak na prawde to ja się nie martwię o wygląd bo to jest sprawa drugorzędna...martwię się o mowę i o to jak sobie poradzi w szkole...dzieci są okrutne także... Mikołaj miał gdzieś chyba z 2 miesiące jak poczułam że jest moim dzieckiem...wcześniej jakoś to do mnie nie docierało...chyba przez tą rozłąkę przez tydzień w szpitalu- ja na położniczym a on na intensywnej noworodków, no i to że ani raz go nie mogłam piersią nakarmić... |
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
No właśnie ja od początku ciąży się wcale nie przemęczam, jak okna myłam to podzieliłam sobie że codziennie kawałeczek i myłam cały tydzień, nie dźwigam itp. itd. A wcześniej prowadziłam bardzo intensywny tryb życia, teraz czasem pospaceruje i koniec. Wczoraj mnie tak naprawdę jakoś mocno nie bolało, ale czułam się taka połamana jakaś Ale żadna z dziewczyn nie pisze że używała pasa, więc chyba nie jest zbyt popularny
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jakoś ciężko znoszę noce i budzę się coraz wcześniej .Przespałam się, brzuch wrócił do normy (już nie jest twardy), obudziłam się jakaś taka naładowana pozytywną energią i mam mnóstwo planów na dzisiaj (ciekawe ile z nich wypali ).Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i żeby dzieciaczki pięknie rozłożyły nóżki ![]() Miłego dnia mamusie |
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Trele ja mam ogon z odpisywaniem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1505 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
witamy was w .17 tydz leci wizyte mam w poniedzialek natomiast usg mysle zrobic w nasteonym tyg lub w kolejnym.
w oczekiwaniu na corenke Edytowane przez malinka123108 Czas edycji: 2013-06-14 o 08:31 |
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
|
|
|
|
#1507 |
|
Rozeznanie
|
Witam
ale Was naszło na wspomnienia czasem jak jestem w przyjaciółki to tez wspominamy dawne czasy: karteczki, segregatory, nocne wycieczki po wsi, spanie pod namiotem, dyskoteki, jedzenie... ehh co to były za czasy ![]() pegasus rządził a w Mario to się godzinami grało za dzisiejsze wizyty i czekam na relacje
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Po 1wsze gratuluje wszystkim udanych wizyt ![]() Po 2 trzymam kciuki za wszystkie, które będą na dniach ![]() Po 3 opuszczam Was na parę dni Jutro ślub, dziś kupa roboty, w nd poprawiny, więc obawiam się, że ani minuty nie znajdę, żeby na spokojnie siąść i Was poczytać Odezwę się po weeeeekeeeendzie i nie piszcie za wiele, żebym z krzesła nie spadła jak zobaczę 30 stron do nadrobienia ![]() Trzymajcie się Mamusie ciepło i zdrowo
|
|
|
|
#1509 |
|
Raczkowanie
|
ale mnie ominęło...
piszecie jak szalone, ale to dobrze nie zaglądałam, bo się uczę (lub staram się;p) do jutrzejszego egzaminu na podyplomówce. Troche się stresuję, bo jakoś tak wszystko po łebkach robię, a to nie w moim stylu. Czuję konflikt wewnętrzny ;p Ale większość moich myśli wędruje do dziecka, tak pewnie musi być.20.06 mam wizytę i odliczam dni... i wymyślam jakieś zmartwienia, czy wszystko dobrze, czy czymś nie zaszkodziłam,schizuje ;/ ale znacie to przecież.... palnijcie mnie w łeb! mówię czasem do brzucha Zosia, a mąż ostatnio powiedział, że się przyzwyczaję i co będzie jak chłopak. Ale ja się nie nastawiam, takie tylko mam przeczucia. A jak będzie Grześ to też się ucieszę )malinka123108 jaki fajny ![]() spijam kawkę i do nauki, a w niedziele ponadrabiam Was sumienniej
"Nie ma czegoś takiego jak zła pogoda,jest tylko niewłaściwe ubranie". ![]() Edytowane przez grulla Czas edycji: 2013-06-14 o 08:44 |
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Czekamy na relacje z całego weekendu
|
|
|
|
|
#1511 |
|
Wtajemniczenie
|
no pileczka dopiero sie robi
niedawno byla jedna wielka falda![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- issia wszystkiego co najlepsze dla was!!!!!
|
#1512 |
|
Rozeznanie
|
Issia jeszcze raz wszystkiego najlepszego
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1514 | |
|
Konto usunięte
|
Malinka jaki uroczy brzuszek
mój jest ciut większy, szczególnie jak się najem ;p A jutro zaczynamy 18 tydzień 2 dni temu ciotka męża przypomniała mi, że dziś bierzmowanie jej córek... a ja jestem jednej świadkiem... Nie czuję się zbyt dobrze przez tą pogodę, oni nie wiedzą, że jestem w ciąży (jakoś zawsze jak przyszli to siedziałam za stołem, albo miałam brzuch zakryty kołdrą, kocem, torebką). Nie wiem jak wytrzymam, na pewno minimum 2h w kościele... Wczoraj podpatrzyłam sąsiadkę- też w ciąży, podobny etap jak ja. Zapiernicza w polu z motyką! Kurde a ja nie mam siły nawet pospacerować po podwórku. Małe coś mi uciska i jak chodzę to czuję taki prąd, ukłucie w pachwinach, do nóg ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Ach, jak ona wszystko lepiej ode mnie wie i lubi mnie pouczać... Nienawidzę tekstów "ze mną nie krzyczy, ze mną jest grzeczna, mnie się słucha, co jej zrobiłaś, że tak się drze?". Taaak bo ja się znęcam nad dzieckiem i nie umiem jej wychować... Akurat Ola jest grzeczna, ma szalone pomysły ale jak to 3latka, bywa, że ma gorszy dzień i cały dzień ciężko jej dogodzić. Nie mogę takiego gadania... |
|
|
|
|
#1515 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie
![]() Dziś myślałam,że zemdleje w busie Cytat:
Zalezy tez jakie ma się nosidło,bo są wisiadła(dziecko nie ma w nich dobrej postawy) i nosidła z dobrze wyprofilowanym tyłem,gdzie dziecko ma dobra postawę. Chusta jest znacznie "zdrowsza"-choc kto to do końca wie ![]() rinco ja to lubie wychodzić i w naszą trójkę/czwórkę i ze znajomymi.My mamy taki układ z tż,że 1 dzień weekendu on wychodzi z kolegami,drugi ja(zazwyczaj piątek),niedzielę spędzamy w trójeczkę. Ostatnio mam same imprezy,co tydzien spotykam się ze znajomymi,jutro np.organizuje spotkanie klasowe z podstawówki u mnie na działce(jak co roku z resztą )Ale ja jestem raczej towarzyska,lubie byc aktywna,organizuje czas całej rodzinie,planuje wyjazdy itd.Lubię jak się coś dzieje W domu to bym z nudów padła,z resztą szkoda życia...Tak szybko czas płynie,a tyle fajnych rzeczy do zobaczenia,doświadczenia itd.Z drugiej jednak strony ciąża to czas takiego zatrzymania się,przymyślenia,ustawien ia priorytetów na nowo.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trele u nas właśnie gdzieś tam krązy ten Oskar,ale to sie zobaczy... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale Tosia też superCytat:
Na ile lecicie?U nas tez Leon był na tapecie,ale tż się nie podoba ![]() Taszanta a dlaczego chcesz cesarkę???
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|||||||
|
|
|
#1516 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj też byłam na warsztatach Mama pyta, dziewczyny, jak tylko będziecie miały możliwość to serdecznie polecam, dużo ciekawych informacji i nie jak w modzie na brzuszek same firmy i ich prezentacje, tylko fajne osoby opowiadają w praktyce co i jak, moim idolem jest Paweł Zawitkowski - mega fajnie opowiada, aż chce się go słuchać i człowiek jakoś tak mniej się boi i czeka z niecierpliwością na przyjście dziecka.
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jutro ![]() AGATECZKA- no to dobrze ze teraz mu te jajeczka odpadły Gratuluje wizyt! I za dzisiejsze ( Wy trzymajcie za mnie, co by poakazał bąbel co tam chowa i oby był zdrowy )malinka piękny brzusio ![]() ale mam stresa...od 3:25 nie śpię.:/ idę wziąść dł€gąąąąąąąąąąąąąąąąą ciepłąąąąąąąąąąą kąpiel może sie odstresuje a potem obiadek i do lekarza
|
|
#1518 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulujemy, jest super!Cytat:
Cytat:
![]() jejuuuu! juz sie pakuje i zbieram na ten kurs przedmałżeński, tak mi sie nie chce... i to 3 dni bez wychodznego, nawet z TŻ nie porozmawiam, bo kiedy, a w poniedziałek znowu wyjeżdża na delegację ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- PS. Dziś uczyłam się nowej techniki masażu, tym razem bbył to masaż Shantala. Jestem podekscytowana, tym jak działa na kontakt matki z dzieckiem ![]() ![]() Same pozytywy! |
|||
|
|
|
#1519 |
|
Wtajemniczenie
|
issia wszystkiego najlepszego na nwoej drodze życia!!!
malinka super Brzuszek ryba kciuki za wizyte i żebyś w końcu poznała płeć
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#1520 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Kuuuurcze ale mnie wkurza to forum, odpiszę i przez przypadek mi się usunie albo coś…… grrrrr To na początek trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty! Niech się dzieciaczki ujawniają i rosną zdrowo! Ale mi czas ucieka między palcami, dopiero wstałam a już 11 godzina – forum tak pochłania mój drogocenny czas. Jak tylko odpiszę to puszczam jakiś film i biorę się za prasowanie bo mi się kupa tego uzbierała…. Przyjemnie dzisiaj na dworku, ale wyjdę dopiero jak się cień zrobi bo skóra pieeeecze i paaarzy…ehh Cytat:
Cytat:
Ja przy takich wynikach dostałam żelazo w tabletkach raz dziennie, pewnie też Ci przepisze. Ale tak na moje oko to sporo Ci spadły wyniki tylko nie wiem w jakim odstępie czasu robiłaś badania ale pewnie miesiąc. A już niedługo będziesz miała kolejnego maleńkiego brzdąca u boku. Miki nie będzie miał nawet roczku co nie? Łatwo nie będzie ale się dzieciaczki razem wychowają i myślę, że to jest piękne ![]() Cytat:
Ja sobie wyobrażam jak Nela leży taka rozłożona z rączkami pod głową hehehhe, jak na plaży Cytat:
A nie dasz rady się w pracy zamienić? Cytat:
A ja mam nawet przysmak świętokrzyski w mojej kuchennej szafce Bardzo to lubię i raz czasu sobie z mężem robimy, chociaż ostatnim razem to jakoś dawno… Zwykle jak jakiś film oglądamy to, żeby było co przekąsić hehehe Cytat:
No właśnie nie uzyłam, bo nawet w domu nie mam… wszystko zostało u rodziców jak się przeprowadzałam a słonko tak kusiło…. No ale głupio zrobiłam, następnym razem minimum 30 zapodam :P Cytat:
Jaki piękny brzusio! Kurcze dziewczyny głupia jestem może, ale jakoś Wam zazdroszczę, mój brzuszek ciężko zauważyć, jak się normalnie ubiorę to prawie nie widać. Prędzej bym pomyślała, że to oponka a nie ciąża. Wczoraj byłam w Ikei i tyle pięknych brzuszków widziałam ciążowych… Cytat:
Issiunia no to powodzenia zyczę, niech się wszystko uda i bądź najpiękniejszą Panną Młodą! Zawczasu życzę Wam wszystkiego dobrego, życia usłanego różami, samych radości i jak najmniej zmartwień! Cytat:
Ale dzieciaczki robią psikusy! Gratuluję z całego serduszka córeńki! ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Budowniczka o co chodzi z tym masażem? gdzie się uczyłaś? Dawaj namiary!
|
|
#1521 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super brzuszekCytat:
najlepszego na nowej drodze zycia !!!cudownego slubu,wesela, duzo usmiechu... no i nie zaluj kolezankom z forum zdjec z tego dnia ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() kurcze....coraz wiecej zmian jesli chodzi o plec....ciekawa jestem co z moim chlopaczkiem.zaczynam sie lekko niepokoic czy nie zmieni sie tez w dziewczynke,w glowie juz tak sobie wbilam chlopaka ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- a swoja droga wie ktos cos jak sie maja nasze watkowe bliznkiaki??? BASIAAAAAAAAA jak sie czujecie? |
||||
|
|
|
#1522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.shantala.pl/baby/Masaż shantala uczy matkę dziecka (rodzica) rozpoznawać potrzeby dziecka, jego mowę ciała... jest to bezpieczny masaż od pierwszych dni zycia dziecka... Super! |
|
|
|
|
#1523 |
|
Wtajemniczenie
|
CZeść
nie mam dziś weny do sprzątania, za to na forum czas oczywiście mam i nie wiem czy to dobrze![]() Issia: Najlepsze życzenia z okazji ślubu mało stresu i powodzenia na nowej drodze zyciarybko trzumam kciuki za poznanie płcimalinka: piękny brzuszek jest gdzie się ruszaći oczywiście czekam na relacje z wizyt no a teraz muszę się zmusić żeby wyłączyć kompa i zacząć sprzątać , później obiad zrobić i nauka, niestety egzaminy same się nie zdadzą
|
|
|
|
#1524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam nadzieje ze jednak nie będzie już więcej psikusów Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- tak w ogóle to zaczynamy z bąbelkiem 6 MIESIĄC a czy mi sie dobrze kojarzy że Agaczilla bedzie miala niespodziankę? wpisywać na 1 strone ładnie kolorowo NIESPODZIANKA :d ?
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Spieszę z informacjami
![]() Maleństwo ma 7.8cm co odpowiadało 14w2d, glowka 2.9cm następna 12.07 o 11.20 z usg i biore L4Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to miałaś USG dzisiaj tez? masz zdjęcie jakies?
|
|
#1528 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje córeczkiCytat:
super, będzie duży chłopak ![]() Cytat:
mi się podoba TŻ odrzuciłCytat:
super, gratuluję wizyty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje ![]() Ale mam teraz zakręcenie, wczoraj załatwiliśmy 3 zaproszenia, cały dzień poza domem, wróciłam i padłam do łóżka, najpierw to się nawet nie rozebrałam. Obiad na 17 osób a tyle załatwiania hehe. Moja babcia mówi, że chciałaby żeby była dziewczynka, wieczorem szwagierka to samo, że ma przeczucie, że będziemy mieli córkę. No i dzisiaj mi się śniło że mieliśmy córkę dziwny to był sen, bo niby ona była noworodkiem, ale była bardzo duża i nie mogłam znaleźć sposobu, żeby przystawić ją do piersi, ale jak już zaczęła jeść to byłam mega zadowolona ![]() Teraz lecę sobie zrobić fotki do dokumentów, póki jeszcze dużo nie przytyłam
|
||||||
|
|
|
#1529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja przyjaciółka jest po dziecięcym porazeniu mózgowym-ma 2 dzieci,kochającego męża,skończyła 2 kierunki z wyróznieniem,walczy z prawem jazdy(a wczesniej jej wmawiano że nie moze prowadzić).Jako dziecko trochę spisano ja na straty,ale nauczyciele i lekarze mieli inną wiedzę niz teraz.Medycyna idzie naprzód-za kilka lat będą wykonywac operacje o których nam się nie śniło. Jak miałam podejrzenie przepukliny pierścienia pepkowego po usg genetycznym pomyślałam sobie,że mnie tez może przytrafic sie chore dziecko.Dlaczego akurat mnie miałoby to ominąć?Nie ma co zadawac sobie pytan tego typu,choć wiem,ze się od nich nie ucieknie. Przykro mi,ze odebrano wam te pierwsze wspólne chwile.Wiem jakie one sa ważne... Jakie rokowania ma Mikołaj?Przepraszam,ale nie doczytałam wcześniej.Rozumiem,ze wykonano operację po porodzie?To jedyna czy sa w planach kolejne?Jesli oczywiście to temat zbyt osobisty to nie odpowiadaj.
|
|
|
|
|
#1530 | |
|
Zadomowienie
|
wstydzioch jeden
ale na końcu siusiaczka mamie pokazał, mam nawet fotkę![]() w ogóle to była wizyta na nfz a babeczka przełączyła na chwilę na 4d i mogliśmy go popodglądać hihihi teraz 12 październik ![]() Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

.
) i nie myj głowy nad wanną te3 rzeczy to masakra dla kręgosłupa.
.
i żeby dzieciaczki pięknie rozłożyły nóżki
czasem jak jestem w przyjaciółki to tez wspominamy dawne czasy: karteczki, segregatory, nocne wycieczki po wsi, spanie pod namiotem, dyskoteki, jedzenie... ehh co to były za czasy 

Jutro ślub, dziś kupa roboty, w nd poprawiny, więc obawiam się, że ani minuty nie znajdę, żeby na spokojnie siąść i Was poczytać

no to zaprosiła mnie na fotel pogmyrała mnie, ale tym razem delikatniej, stwierdziła że szyjka zamknięta wszystko w porządku no to na usg
Ślub 25.08.2012