|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Dziewczyny z tymi kupkami to mi dr powiedziała że to normalne że są raz na kilka dni i rodzice często mylą zaparcia z właśnie rzadką (w sensie nie częstą
![]() Mysia ja oststnio mocze chusteczki w ciepłej wodzie zanim wytre dziewczyny. I już skończyło się marudzenie że zimne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3212 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Pocieszyłaś mnie, że Twoja Helenka też tyle śpi ![]() My musimy chyba sobie zbadać bilirubinę u małej, bo nie wiem czy to taki typ dziecka czy jeszcze żółtaczka. A Helence ile kup się udaje zrobić w ciągu dnia? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A co do delicolu, ja już wczoraj nie dałam i było super. Tylko trochę się pospinała ale spała jak zabita, a dziś? ![]() Aaaaaa odebraliśmy wczoraj wyniki moczu(kolejne ![]()
![]() |
#3213 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Szczerze to nie wiem, mnie sie wydaje, ze nosidla sa bezpieczniejsze ale ja nie jestem chustowa wiec chust nie biore pod uwage, jeszcze 4 miechyibedzie nosidlo sie pocieszam hehe
#3214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Póki co jestem 3 dzień na diecie bez nabiału i innych alergenów. Tzn glutem wciąż jem (pieczywo). A wiecie, że poza alergią na białko krowie, może być też alergia na białko kurze i wtedy nawet peirsi z kurczaka nie mozna jesc... Mojej kolezanki córka tak ma... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Hej ponownie. Z Tymek miał w nosie spanie od 3 do przeszło 4 nad ranem. Wkońcu mąż go wziął na klatkę sobie położył i mały odrazu usnął i spali razem. Dopiero po 6 jak mąż do pracy wstawał to go odłożył.
Ale i tak mały bardzo marudny,spina się pierdzi, ciągle cyca szuka. Ale ile można??? Do tej pory zjadł z 1 piersi i spokój,mleka tyle,że cycki pełne. A teraz? Zje z obu naraz i dalej się drze:banghead: tracę pokarm czy co?:-( Byłam złożyć o becikowe. Jakos 20stego już będzie na koncie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znajomej co leżała ze mną na patologii, urodziła z tydzień wcześniej, lekarka stwierdziła, że dziecko ma alergię na marchewkę. Bo co zje marchewkę to młody rzyga i sra na potęgę.
![]() |
#3217 |
Zakorzenienie
|
Mysia
![]() axella dostałaś już macierzyński? chciałam się pochwalić że ZUS przelał mi kasę. Czy to oznacza że postępowanie wyjaśniające czy mi się należy macierzyński zakończone? mam taką nadzieję ![]() ![]() whatIthink gratulacje ![]() Ashy współczuję bardzo ![]() moja mała ma dziś płaczliwy dzień, nie wiem co jej jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3218 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Zakorzenienie
|
wczoraj jak jechałam z małą do teściowej to koło nich jest wszystko rozkopane bo remontują cały rynek. No i idę sobie, i przy sklepie mięsnym stał samochód dostawczy. Przede mną szedł jakiś młody chłopaczek, nagle się zatrzymuje i czeka
![]() ![]() ![]() ![]() color to szybciutko się przewraca. Aż mnie przestraszyłaś, teraz to mała nawet na chwilę nie może sama zostać ![]() Aaś dziewczynki są boskie ![]() color musi czsami być źle żebyś doceniła jaki jest grzeczniutki ![]() vvgh my na początku też mieliśmy takie nocki. Teraz jest już lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
A co do uprzejmości, to szczerze zauważam jej teraz więcej z wózkiem niż jak byłam w ciąży. A to przytrzymają drzwi, a to przepuszczą w kolejce, baa zdarzyło się, że nawet dwa razy specjalnie kasę otworzyli. Ale wczoraj to mało nie zemdlałam, ludzi kilka setek na mszy, starych, młodych, bardzo dużo! Msza na zewnątrz przed kościołem a i tak kościół pełny. Nawet biskup był ![]() ![]()
![]() |
#3221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Axella własnie miałam Ciebie pyttać.. dostałaś list z ZUSu, że macierzyński za okres bla bla bla wypłacą po 30 dniach od dnia następnego po opłaceniu składki na ub społeczne?
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3222 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Cytat:
Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3223 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Ashy u nas też ostatnio problemy z kupką. Wcześniej robiła 2-3 dziennie a teraz 1. I raczej problemu nie powinno być bo kupka jest rzadka więc trochę tego nie rozumie.
Jak nie może zrobić to dajemy jej herbatkę z kopru włoskiego i wsadzamy do bujaczka. Pod wpływem tych wibracji robienie kupki sprawniej jej idzie nuna zapraszam do mnie ![]() loney a niby czemu dzieci z czkawką rzadziej mają kolki? mnie też to cieszy bo mała czka kilka razy dziennie ![]() pawie ![]() ![]() pawie oczko moja Karolcia też z rana jest najradośniejsza. Dziś się uśmiechała od ucha do ucha, poleżałam z nią nawet troszkę i pogadałam sobie ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
MoTyleKsw moja robiła kupkę po każdym karmieniu jak karmiłam piersią ![]() kominkowa trzymam kciuki Moja mała po kilku razach usypiania i spania po 3 min w końcu śpi, tylko że na mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3224 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() ![]() Ale jeszcze baczki ida i prezenie wciaz na.tapecie ale mam nadzieje,ze choc troche jej lzej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- I tz odebral mi laktator i wlasnie do mnie jedzie. Mam nadzieje,ze z elektrycznym odciaganie bedzie sprawniejsze (recznym wycisnelam dzis 70 ml w 40 min ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3225 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i tyle popisałam, bo mały wyje :P |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() axella no właśnie też jestem w szoku że mi przesłali. Decyzja jeszcze mi nie przyszła. Papiery składałam jakoś tydzień po porodzie. Z tym że mi wypłaca ZUS krakowski więc może bardziej się sprężają z tym wszystkim. MoTyleKsw ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Zakorzenienie
|
a moja waga dalej ani drgnęła
zmykam jeść obiadek |
![]() ![]() |
![]() |
#3229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3230 |
Zakorzenienie
|
Moja tez nie. 71.2kg niezmiennie
![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3231 |
Zakorzenienie
|
Eee miałamysmy iść na spacer a tu takie chmury naszly że
![]() Może wieczorem się uda... |
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Ja po ktg, ale jednak puścili mnie do domu, nie zostawili na wywoływanie. Z jednej strony fajnie, bo pewnie przez weekend niewiele by zrobili, z drugiej myślałam, że to może już dziś będzie
![]() ![]() Kolejne ktg w niedzielę, a w poniedziałek z manelami na indukcję mam się stawić. No chyba, że przez weekend samo coś drgnie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymam też kciuki za Szprotkę - oby jej się szybko poprawiło i żeby jutro wyszli ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3234 |
Wtajemniczenie
|
ufff od 7 do 10 marudzenie, godzina snu potem od 11 do 14 kolejne marudzenie i w końcu zasnął, nie wiem co mu jest, czy to ten katar - który troche wydaje mi się złagodniał czy co? niby nie płacze tylko marudzi i ma otwarte ślepia, nalożylam mu pieluchę na głowę i w sekundę padł, może nadmiar bodźców.
![]() Chciałam wyjść na spacer ale wieje i co chwilę chmury deszczowe, więc nnie da rady, może później a i od porodu czyli 2 tyg mam -10 kg, zostało jeszcze 5 do zgubienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie kupiłaś, apteka/market czy zwykły sklep? Jeśli market to która sieć? Cytat:
Ten z baby dream to ja mam wrażenie, że jak się posmaruję to go czuję i dlatego się zastanawiam czy dla Małej to dobre jest.
![]() |
#3237 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, TZ dostal te prace!!! Zadzwonili z tego.hotelu do jego dwoch poprzednich miejsc pracy i dostal swietne referencje wiec juz nie mieli watpliwosci.i dzis do niego zadzwonili. Zaczyna 9 lipca wiec mamy jeszcze troche czasu,zeby wszystko ogarnac. Chyba nici z mojego spania. Ale sie ciesze
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3238 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- chyba tak, normalnie masakra, ale grunt że zasnął |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
p.s. Mam nadzieję, że będziecie mieli tam neta ![]()
![]() |
#3240 | |
Raczkowanie
|
Witamy się w terminie porodu!
![]() No i co? No i ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.