Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-14, 11:38   #3211
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Dziewczyny z tymi kupkami to mi dr powiedziała że to normalne że są raz na kilka dni i rodzice często mylą zaparcia z właśnie rzadką (w sensie nie częstą ) kupa. Zaparcia są wtedy jak kupka jest zwarta i twarda i przy robieniu dziecku sprawia to ból.

Mysia ja oststnio mocze chusteczki w ciepłej wodzie zanim wytre dziewczyny. I już skończyło się marudzenie że zimne jak je zuzyje to będę używać tylko wacikow tych dużych pomoczonych w wodzie. A na wyjścia tylko chusteczki.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 11:49   #3212
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
To tak jak u nas, co do pogrubionego.
A co do akcji nocnej to a serio to współczuję. My przesypiamy noce od początku, nie licząc pierwszych czterech pięciu dób. Na początku z przyjemnością budziłam się koło 3, żeby małą nakarmić, teraz rzadko jej się zdarzy o tej porze jeszcze, a nawet jeśli to karmię ją na leżąco (śpi przy cycku) więc to żaden problem. W ogóle ona cały czas śpi, więc o czym ja mówię Ale to wcześniaczek, więc może dlatego. Wciąż zapominam zapytać pediatrę, mam taką, że ciężko jej w słowo wejść. A TŻ to chyba przeszczęśliwy, że go do odbijania budzisz w nocy, on nie wstaje rano do pracy?

Mag, na pewno Ci się wydaje, że za mało je. Pamiętaj tylko, żeby nie jadł rzadziej niż co 3 godziny. W następnych tygoniach może mieć jedną dłuższą przerwę max 6h jeśli zjada 8 posiłków na dobę, wtedy z tego jednego można zrezygnować. Piszę jak radziła moja położna i do tego się bezwzględnie stosowałam. Za to czytam, że dziewczynom pediatrzy mówią, żeby nie wybudzać... Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie jak postępować ze swoim maluszkiem

Wiesz co? Dlaczego się przejmujesz tym, że ziemniaki z jajkiem im nie pasują? Skoro nie masz szczerych zamiarów, żeby z czystej sympatii im dogodzić to zrób to co możesz, to co że nie lubią makaronu? Chyba Ty jesteś gospodynią? Dorośli ludziem, a bawią się w taką dulszczyznę. Nie daj się, to Twój dom, Twoje dziecko, Twój bałagan i Twoja kuchnia. Ciśnienie mi skoczyło Tyle stresu, bo przyjeżdżają teściowie, kurde. Jakbyś co najmniej miała prosić ich o rękę. Ja jestem z natury taka, że po prostu bym z góry przeprosiła za to, że mimo chęci pstrąg może nie wyszedł jak z restauracji albo że na obiad ziemniaki z jajkiem, bo TŻ miał ochotę (), a jednocześnie nie zdążyliśmy zrobić zakupów bo ...wstaw cokolwiek- zawiesiłam się przy prasowaniu, TŻ się zasiedział w pracy, a obiecał zrobić cokolwiek. Powiedziałabym tak, bo daję sobie prawo do życia w swoim bałaganie ze swoim menu.. Też powinnaś, hello!
Co do TŻ to jakby nie robił jaj z przyjazdem teściowej, czyli Twojej mamy, to mógłby się pochwalić przed swoimi rodzicami posprzątanym domkiem i parującym gulaszem wołowym. Sorry.

Anthelios Dermo-Kids SPF 50+ Bardzo dobra ochrona, prosiłam Cloche o opinię i bardzo polecała. A, i nie licz na to, że którykolwiek z kremów z filtrem będzie lekki. Niektóre cholernie ciężko zmyć.

zgadzam się, ale chyba chodzi o to, że TŻeci są bardziej skłonni założyć nosidełko niż chustę
jak się wysypiam to go nie budzę, ale jak źle śpię to go budzę, swoją drogą zrobił mi wykład, że ja to mam spać w nocy i zbierać siły a on będzie małą odbijał i usypiał. A pracuje raz na 14 raz na 8, więc jak idzie na popołudnie to go budzę, jak na rano to ma spokój
Pocieszyłaś mnie, że Twoja Helenka też tyle śpi
My musimy chyba sobie zbadać bilirubinę u małej, bo nie wiem czy to taki typ dziecka czy jeszcze żółtaczka.

A Helence ile kup się udaje zrobić w ciągu dnia?
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Za ogarnięcie papierkowe

Co do brzuszkowych problemów to podobno po 3 miesiacach żołądeczki już są na tyle dojrzałe, że dobrze sobie radzą z mleczkiem... Czyli troszkę cierpliwości trzeba mieć...

Z pozytywnych rzeczy - założyłam dziś dzinsy sprzed ciąży i pasują Widać, że biodra mam trochę pełniejsze, ale nie jakoś masakrycznie, bo zapiełam spodnie bez problemu. Na wadze dziś było 54kg, ale podejrzewam, że to przez ostatnie 2 dni stresu i niedojadania tak mi spadło (tydzień temu było 56,5) ale kto wie, moze już nie wróci
Brawoooo mi tak jeszcze dużo brakuje do ubrań sprzed ciąży

Cytat:
klask i:
mi też dziś przyszło do głowy spróbować, wcisnęłam uda, wcisnęłam tyłek, ale trochę brakło żeby się zapiąć, jakieś 8 cm i zastosowałam patent którejś z Was z ciąży- gumkę przykryłam długą koszulą i tak pojechałam do lekarza.

a tam....potwierdziło się moje przypuszczenie, mamy alergię. od dziś przez dwa tygodnie- nic co zawiera mleko krowie, żadnych orzechów, migdałów, kakao, ryba 1x w tyg, jajka 2x w tygodniu, pomidor sparzony, owoce tylko w kompocie. A ja jutro idę na ślub, więc chyba przejdę na dietę od niedzieli......Chociaż żal mi Helenki
Oczywiście jak wróciłam do domu to poczułam się taka głodna, z chcicą na wszystko co zakazane. Zjadłam dwie bułki z szynką , wypiłam słodką herbatę i myślę, co by sobie tu zażyczyć u męża

mały żłówik coś próbuje wykupkać, takie mini bączki się tylko udają, raz na pięć minut
Co do Delicolu to rezygnuję z niego, powiedziałam dr, że jest gorzej, a ona odpowiedziała swoim ulubionym tekstem:"to wypieprz to"
Na białko tak? I czym jej się to objawiało? Tą wysypką?
A co do delicolu, ja już wczoraj nie dałam i było super. Tylko trochę się pospinała ale spała jak zabita, a dziś? Zrobiła rano kupę a dalej jakąś chce wyprodukować i tak się spina od rana, że tylko karmię i ją wycieram bo ulewa i rzyga. Położyłam ją na brzuszku 30 minut po jedzeniu, trochę z niej wyleciało, ale widac po dziecku, że poczuło ulge bo poszła spać twardym snem a nie takim, że co chwilę ją budzi skupianie się na pierda.

Aaaaaa odebraliśmy wczoraj wyniki moczu(kolejne ) i zniknęły erytrocyty i leukocyty! W końcu!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 11:50   #3213
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
[B][COLOR="Purple"]

Wydaje mi się, że dobrze dociągnięta chusta lepiej odciąży kręgosłup, niż nosidełko. Tak mi się tylko wydaje.
Szczerze to nie wiem, mnie sie wydaje, ze nosidla sa bezpieczniejsze ale ja nie jestem chustowa wiec chust nie biore pod uwage, jeszcze 4 miechyibedzie nosidlo sie pocieszam hehe
Stary 2013-06-14, 11:54   #3214
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
klask i:
mi też dziś przyszło do głowy spróbować, wcisnęłam uda, wcisnęłam tyłek, ale trochę brakło żeby się zapiąć, jakieś 8 cm i zastosowałam patent którejś z Was z ciąży- gumkę przykryłam długą koszulą i tak pojechałam do lekarza.

a tam....potwierdziło się moje przypuszczenie, mamy alergię. od dziś przez dwa tygodnie- nic co zawiera mleko krowie, żadnych orzechów, migdałów, kakao, ryba 1x w tyg, jajka 2x w tygodniu, pomidor sparzony, owoce tylko w kompocie. A ja jutro idę na ślub, więc chyba przejdę na dietę od niedzieli......Chociaż żal mi Helenki
Oczywiście jak wróciłam do domu to poczułam się taka głodna, z chcicą na wszystko co zakazane. Zjadłam dwie bułki z szynką , wypiłam słodką herbatę i myślę, co by sobie tu zażyczyć u męża

mały żłówik coś próbuje wykupkać, takie mini bączki się tylko udają, raz na pięć minut
Co do Delicolu to rezygnuję z niego, powiedziałam dr, że jest gorzej, a ona odpowiedziała swoim ulubionym tekstem:"to wypieprz to"
Czyli jednak... Fajnie, że masz lekarkę, która nie boi się diagnozować alergii. Ja z jakim lekarzem bym nie rozmawiała to mówi, "to na pewno nie alergia i nie ma znaczenia co pani je" tylko skąd te męki dziecka??
Póki co jestem 3 dzień na diecie bez nabiału i innych alergenów. Tzn glutem wciąż jem (pieczywo). A wiecie, że poza alergią na białko krowie, może być też alergia na białko kurze i wtedy nawet peirsi z kurczaka nie mozna jesc... Mojej kolezanki córka tak ma...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 11:57   #3215
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Hej ponownie. Z Tymek miał w nosie spanie od 3 do przeszło 4 nad ranem. Wkońcu mąż go wziął na klatkę sobie położył i mały odrazu usnął i spali razem. Dopiero po 6 jak mąż do pracy wstawał to go odłożył.
Ale i tak mały bardzo marudny,spina się pierdzi, ciągle cyca szuka. Ale ile można??? Do tej pory zjadł z 1 piersi i spokój,mleka tyle,że cycki pełne. A teraz? Zje z obu naraz i dalej się drze:banghead: tracę pokarm czy co?:-(

Byłam złożyć o becikowe. Jakos 20stego już będzie na koncie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 12:04   #3216
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jednak... Fajnie, że masz lekarkę, która nie boi się diagnozować alergii. Ja z jakim lekarzem bym nie rozmawiała to mówi, "to na pewno nie alergia i nie ma znaczenia co pani je" tylko skąd te męki dziecka??
Póki co jestem 3 dzień na diecie bez nabiału i innych alergenów. Tzn glutem wciąż jem (pieczywo). A wiecie, że poza alergią na białko krowie, może być też alergia na białko kurze i wtedy nawet peirsi z kurczaka nie mozna jesc... Mojej kolezanki córka tak ma...
Łooo mamo to nie wiem co bym jadła
Znajomej co leżała ze mną na patologii, urodziła z tydzień wcześniej, lekarka stwierdziła, że dziecko ma alergię na marchewkę. Bo co zje marchewkę to młody rzyga i sra na potęgę.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-06-14, 12:12   #3217
sharpnowaja
Zakorzenienie

Mysia za opis porodu

axella dostałaś już macierzyński?

chciałam się pochwalić że ZUS przelał mi kasę. Czy to oznacza że postępowanie wyjaśniające czy mi się należy macierzyński zakończone? mam taką nadzieję tylko kasa mi się nie zgadza

whatIthink gratulacje

Ashy współczuję bardzo
moja mała ma dziś płaczliwy dzień, nie wiem co jej jest

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 12:18   #3218
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Mysia za opis porodu

chciałam się pochwalić że ZUS przelał mi kasę. Czy to oznacza że postępowanie wyjaśniające czy mi się należy macierzyński zakończone? mam taką nadzieję tylko kasa mi się nie zgadza

whatIthink gratulacje

Ashy współczuję bardzo
Nie jeszvze. Mowia ze 10.07dopiero a tak po prostu na konto dostalas? Czy list z decyzja najpiere? Kiedy skladalas papiery, expresem ci wyslali..

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 12:20   #3219
sharpnowaja
Zakorzenienie

wczoraj jak jechałam z małą do teściowej to koło nich jest wszystko rozkopane bo remontują cały rynek. No i idę sobie, i przy sklepie mięsnym stał samochód dostawczy. Przede mną szedł jakiś młody chłopaczek, nagle się zatrzymuje i czeka i czekał na mnie żeby mi pomóc z wózkiem bo stwierdził że sama nie dam rady no i faktycznie nie dałabym miłe to było i bardzo mnie zaskoczyło

color to szybciutko się przewraca. Aż mnie przestraszyłaś, teraz to mała nawet na chwilę nie może sama zostać

Aaś dziewczynki są boskie

color musi czsami być źle żebyś doceniła jaki jest grzeczniutki

vvgh my na początku też mieliśmy takie nocki. Teraz jest już lepiej
Stary 2013-06-14, 12:26   #3220
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Mysia za opis porodu

whatIthink gratulacje

Ashy współczuję bardzo
Może Ci się nie zgadza, bo oni najpierw robią wyrównanie do końca maja, i może za to dostałaś?

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
wczoraj jak jechałam z małą do teściowej to koło nich jest wszystko rozkopane bo remontują cały rynek. No i idę sobie, i przy sklepie mięsnym stał samochód dostawczy. Przede mną szedł jakiś młody chłopaczek, nagle się zatrzymuje i czeka i czekał na mnie żeby mi pomóc z wózkiem bo stwierdził że sama nie dam rady no i faktycznie nie dałabym miłe to było i bardzo mnie zaskoczyło

color to szybciutko się przewraca. Aż mnie przestraszyłaś, teraz to mała nawet na chwilę nie może sama zostać

Aaś dziewczynki są boskie

color musi czsami być źle żebyś doceniła jaki jest grzeczniutki

vvgh my na początku też mieliśmy takie nocki. Teraz jest już lepiej
Brawo dla tego Pana
A co do uprzejmości, to szczerze zauważam jej teraz więcej z wózkiem niż jak byłam w ciąży. A to przytrzymają drzwi, a to przepuszczą w kolejce, baa zdarzyło się, że nawet dwa razy specjalnie kasę otworzyli. Ale wczoraj to mało nie zemdlałam, ludzi kilka setek na mszy, starych, młodych, bardzo dużo! Msza na zewnątrz przed kościołem a i tak kościół pełny. Nawet biskup był A co zrobił ksiądz? Poszedł na zakrystię i przyniósł mi ich krzesełko i kazał młodej mamie siadać i odpoczywać (taki koło 60), ale dałam krzesełko jakiejś staruszce o lasce

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-06-14, 12:27   #3221
potterka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Axella własnie miałam Ciebie pyttać.. dostałaś list z ZUSu, że macierzyński za okres bla bla bla wypłacą po 30 dniach od dnia następnego po opłaceniu składki na ub społeczne?
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 12:32   #3222
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Axella własnie miałam Ciebie pyttać.. dostałaś list z ZUSu, że macierzyński za okres bla bla bla wypłacą po 30 dniach od dnia następnego po opłaceniu składki na ub społeczne?
Niee. Listownie nie. Ja mam ten internetowy profil i tam pisali. Vzyli 10.07dopiero.. I ciekawe czy dostane od razu xa maj i czetwiec-nie orientujesz sie jak to jest?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-14, 12:39   #3223
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka

Ashy u nas też ostatnio problemy z kupką. Wcześniej robiła 2-3 dziennie a teraz 1. I raczej problemu nie powinno być bo kupka jest rzadka więc trochę tego nie rozumie.
Jak nie może zrobić to dajemy jej herbatkę z kopru włoskiego i wsadzamy do bujaczka. Pod wpływem tych wibracji robienie kupki sprawniej jej idzie

nuna zapraszam do mnie

loney a niby czemu dzieci z czkawką rzadziej mają kolki? mnie też to cieszy bo mała czka kilka razy dziennie

pawie za usg bioderek, u nas dokładnie taka sama sytuacja kontrolę mamy 4 lipca

pawie oczko moja Karolcia też z rana jest najradośniejsza. Dziś się uśmiechała od ucha do ucha, poleżałam z nią nawet troszkę i pogadałam sobie

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja znowu z "doskoku".
Jaki krem przeciwsłoneczny używacie dla maluszków? Na nivei pisze od 3 lub 6 miesiąca. Mam Babydream, ale konsystencja ciężka do posmarowania na buzi dziecka (zwłaszcza jak nie lubi kremowania) a na mojej twarzy też jakiś ciężki się wydaje. Szukam pilnie innego
ja właśnie nie używam żadnego i zastanawiam się czy muszę skoro mała nie ma na sobie słońca (spacerujemy z parasolką). Co myślicie?

MoTyleKsw moja robiła kupkę po każdym karmieniu jak karmiłam piersią tak chyba jest w pierwszym miesiącu

kominkowa trzymam kciuki

Moja mała po kilku razach usypiania i spania po 3 min w końcu śpi, tylko że na mnie...
Stary 2013-06-14, 12:43   #3224
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Ashy współczuję bardzo
Dzis jest lepiej narazie. Mala spi.i.je. Zasypia przy.cycku za.kazdym razem... Musi byc bardzo wymeczona. Wiec ja tez ide spac. Kto wie jaka nocka nas czeka ale mamy kupke! Wielka, zielonkawa i.sluzowata ale jest!
Ale jeszcze baczki ida i prezenie wciaz na.tapecie ale mam nadzieje,ze choc troche jej lzej...

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

I tz odebral mi laktator i wlasnie do mnie jedzie. Mam nadzieje,ze z elektrycznym odciaganie bedzie sprawniejsze (recznym wycisnelam dzis 70 ml w 40 min )i juz nigdy nie bede o 1 w nocy zachrzaniac do apteki calodobowej po mm...

Stary 2013-06-14, 12:43   #3225
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Szczerze to nie wiem, mnie sie wydaje, ze nosidla sa bezpieczniejsze ale ja nie jestem chustowa wiec chust nie biore pod uwage, jeszcze 4 miechyibedzie nosidlo sie pocieszam hehe
Czemu 4? Ja mam nosidełko tzw. ergonomiczne i już noszę małego, jest bezpieczne dla kręgosłupa i dobrze robi bioderkom.
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja znowu z "doskoku".
Jaki krem przeciwsłoneczny używacie dla maluszków? Na nivei pisze od 3 lub 6 miesiąca. Mam Babydream, ale konsystencja ciężka do posmarowania na buzi dziecka (zwłaszcza jak nie lubi kremowania) a na mojej twarzy też jakiś ciężki się wydaje. Szukam pilnie innego
Ja mam linomag sun 30. Też trzeba chwilę go smarować zanim się rozsmaruje, ale nie narzekam.

Cytat:
Z pozytywnych rzeczy - założyłam dziś dzinsy sprzed ciąży i pasują Widać, że biodra mam trochę pełniejsze, ale nie jakoś masakrycznie, bo zapiełam spodnie bez problemu. Na wadze dziś było 54kg, ale podejrzewam, że to przez ostatnie 2 dni stresu i niedojadania tak mi spadło (tydzień temu było 56,5) ale kto wie, moze już nie wróci
Zazdroszczę, mi jeszcze trochę zajmie dochodzenie do siebie. JEszcze 12 kg mi zostało i musiałam sobie kupić coś na tyłek, bo nic nie wchodzi. Masakra. Ale jestem na lekkiej diecie i ciągle na nogach, więc zobaczymy co z tego będzie.

No i tyle popisałam, bo mały wyje :P

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 12:47   #3226
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
.. a teraz jeszcze postanowił na chwile pojechać do pracy i zostane z teściową sama.. a ja nawet nie mam o czym z nią gadać
pewnie będziecie gadać o maluszku

axella no właśnie też jestem w szoku że mi przesłali. Decyzja jeszcze mi nie przyszła. Papiery składałam jakoś tydzień po porodzie. Z tym że mi wypłaca ZUS krakowski więc może bardziej się sprężają z tym wszystkim.

MoTyleKsw dla księdza i dla Ciebie że oddałaś krzesło
Stary 2013-06-14, 12:51   #3227
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
pewnie będziecie gadać o maluszku

axella no właśnie też jestem w szoku że mi przesłali. Decyzja jeszcze mi nie przyszła. Papiery składałam jakoś tydzień po porodzie. Z tym że mi wypłaca ZUS krakowski więc może bardziej się sprężają z tym wszystkim.

MoTyleKsw dla księdza i dla Ciebie że oddałaś krzesło
Aaaa, ale Ty na umowie o pracke tak? Bo ja z firma to inaczej...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-14, 12:51   #3228
sharpnowaja
Zakorzenienie

a moja waga dalej ani drgnęła

zmykam jeść obiadek
Stary 2013-06-14, 12:52   #3229
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Dzis jest lepiej narazie. Mala spi.i.je. Zasypia przy.cycku za.kazdym razem... Musi byc bardzo wymeczona. Wiec ja tez ide spac. Kto wie jaka nocka nas czeka ale mamy kupke! Wielka, zielonkawa i.sluzowata ale jest!
Ale jeszcze baczki ida i prezenie wciaz na.tapecie ale mam nadzieje,ze choc troche jej lzej...

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

I tz odebral mi laktator i wlasnie do mnie jedzie. Mam nadzieje,ze z elektrycznym odciaganie bedzie sprawniejsze (recznym wycisnelam dzis 70 ml w 40 min )i juz nigdy nie bede o 1 w nocy zachrzaniac do apteki calodobowej po mm...

Daj znać jak się sprawuje! bo ja też wczoraj upatrzyłam używany

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 12:52   #3230
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
a moja waga dalej ani drgnęła

zmykam jeść obiadek
Moja tez nie. 71.2kg niezmiennie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-14, 12:53   #3231
Aaś
Zakorzenienie

Eee miałamysmy iść na spacer a tu takie chmury naszly że

Może wieczorem się uda...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:00   #3232
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Moja tez nie. 71.2kg niezmiennie

U mnie te 56,5kg bylo jakies 3tygodnie, dopiero teraz cos sie ruszylo. Moze to tak skokowo dziala. Dlugo nic sie nie.rusza .potem nagle -2kg

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Eee miałamysmy iść na spacer a tu takie chmury naszly że

Może wieczorem się uda...
No wlasnie wiem... Ale spoko, mam wymowke,zeby isc spac zamiast wozek pchac (choc i tak z Wami gadam )

Stary 2013-06-14, 13:08   #3233
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Ja po ktg, ale jednak puścili mnie do domu, nie zostawili na wywoływanie. Z jednej strony fajnie, bo pewnie przez weekend niewiele by zrobili, z drugiej myślałam, że to może już dziś będzie Młoda trochę zwiewała spod tych pelot i musiała mi je położna w kółko przepinać ale ogólny wynik ktg dobry no i zapisały się jakieś skurcze, co jest postępem, bo ostatnie dwa razy było ich całe zero
Kolejne ktg w niedzielę, a w poniedziałek z manelami na indukcję mam się stawić. No chyba, że przez weekend samo coś drgnie.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Oj. Zdjęcie się ostatnio nie wygrało.

Sharp jeśli można TO nazwać zajmowaniem się dziewczynami to tak. Zajmuję się

Załącznik 5289247
Boskie one są!

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A co do zmęczenia, chyba wszystkie dopadł taki stan. Ja ją wczoraj ululałam o 21:30, położyłam się i w 2 minuty zasnęłam, a miałam poczekac na TŻ, a on przyjechał, kręcił się, poszedł na siłownię, wrócił, a ja jak zabita spałam (zawsze śpię bardzo czujnie) a wczoraj obudziłam się o 24 taka wyrwana (obudziłam się na godzinę karmienia małej) i nie wiedziałam gdzie jestem A o 3 obudziłam się, spojrzałam na małą i budzę TŻ, żeby ją odbił. No to wstał, poszedł po nią, chodził z nią, chodził - odbiło jej się, a ja się za 20 minut obudziłam ze świadomością, że jej wcale nie nakarmiłam
Dobre Ale odbiło się jej czyli prawidłowo wykonał zadanie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Dobra, jadę na porodówkę. Najwyżej mnie zbesztają i odeślą do domu. Skurcze co 8 minut i po gorącym prysznicu nie przeszły. Czop nie odszedł. Sama już nie wiem, jakby co mam na 17 gina. No ale 6 godzin skurczy + 1,5 godziny z wczoraj to już chyba konkret, no nie? Biedny mężu siedzi w pociągu i schizuje
Trzymam kciuki za łatwy i szybki poród

Trzymam też kciuki za Szprotkę - oby jej się szybko poprawiło i żeby jutro wyszli

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 13:12   #3234
ankaaa206
Wtajemniczenie

ufff od 7 do 10 marudzenie, godzina snu potem od 11 do 14 kolejne marudzenie i w końcu zasnął, nie wiem co mu jest, czy to ten katar - który troche wydaje mi się złagodniał czy co? niby nie płacze tylko marudzi i ma otwarte ślepia, nalożylam mu pieluchę na głowę i w sekundę padł, może nadmiar bodźców.
Chciałam wyjść na spacer ale wieje i co chwilę chmury deszczowe, więc nnie da rady, może później
a i od porodu czyli 2 tyg mam -10 kg, zostało jeszcze 5 do zgubienia

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:14   #3235
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ufff od 7 do 10 marudzenie, godzina snu potem od 11 do 14 kolejne marudzenie i w końcu zasnął, nie wiem co mu jest, czy to ten katar - który troche wydaje mi się złagodniał czy co? niby nie płacze tylko marudzi i ma otwarte ślepia, nalożylam mu pieluchę na głowę i w sekundę padł, może nadmiar bodźców.
Chciałam wyjść na spacer ale wieje i co chwilę chmury deszczowe, więc nnie da rady, może później
a i od porodu czyli 2 tyg mam -10 kg, zostało jeszcze 5 do zgubienia
Pogoda. Serio. Dzis jak slysze to wszystkie maluchy fiksuja tam gdzie szaro i deszczoeo...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-14, 13:15   #3236
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
z ziaji od pierwszych dni życia, jeszcze nam się nie przytrafiła żadna przygoda ani z uczuleniem, lub czerwoną buzią po spacerze, więc polecam
Możesz mi podać linka jak to wygląda? Nie potrafię znaleźć w necie.
Gdzie kupiłaś, apteka/market czy zwykły sklep? Jeśli market to która sieć?
Cytat:
Anthelios Dermo-Kids SPF 50+ Bardzo dobra ochrona, prosiłam Cloche o opinię i bardzo polecała. A, i nie licz na to, że którykolwiek z kremów z filtrem będzie lekki. Niektóre cholernie ciężko zmyć.
Też poproszę jakiś link i miejsce zakupu, pierwsze słyszę o tej firmie.

Ten z baby dream to ja mam wrażenie, że jak się posmaruję to go czuję i dlatego się zastanawiam czy dla Małej to dobre jest.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:15   #3237
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dziewczyny, TZ dostal te prace!!! Zadzwonili z tego.hotelu do jego dwoch poprzednich miejsc pracy i dostal swietne referencje wiec juz nie mieli watpliwosci.i dzis do niego zadzwonili. Zaczyna 9 lipca wiec mamy jeszcze troche czasu,zeby wszystko ogarnac. Chyba nici z mojego spania. Ale sie ciesze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 13:18   #3238
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Gratuluje !!! wow i zazdroszcze tak szybkiego porodu

Gratuluje!!!
Dobrze, ze lekarze podjeli taka decyzje a nie trzymali was nadmiernie i ryzykowali.

Szprotka dla Ciebie rowniez najsedeczniejsze gratulacje!!!

No to lista nierozpakowanych niezle sie skrocila w ostatnich dniach

Ja poki co jestem nieporadna mama:
- jak przewijam mlody placze a ja mimo ze sie staram robic to szybko mam wrazenie ze idzie mi jak po gruzie
- pokarm na szczescie sie pojawil, ale nie wiem czy dobrze mlodego karmie tzn. Po min.20 min z kazdej piersi czy moze nie powinnam zmieniac.

Dobrze ze polozne w miare uczynne

co do tego spania, to ja urodziłam o 2 w nocy a mały zaczął ssać i się obudzil dopiero o 20, pytałam wszystkich lekarzy i położnych czy jest ok i stweirdzili że musiał odespać porod i też tak było, żadnej żółtaczki nie miał tylko ten typ tak ma

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Dziewczyny, TZ dostal te prace!!! Zadzwonili z tego.hotelu do jego dwoch poprzednich miejsc pracy i dostal swietne referencje wiec juz nie mieli watpliwosci.i dzis do niego zadzwonili. Zaczyna 9 lipca wiec mamy jeszcze troche czasu,zeby wszystko ogarnac. Chyba nici z mojego spania. Ale sie ciesze

super że tak szybko się udało

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Pogoda. Serio. Dzis jak slysze to wszystkie maluchy fiksuja tam gdzie szaro i deszczoeo...

chyba tak, normalnie masakra, ale grunt że zasnął

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-14, 13:19   #3239
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Świetna wiadomość! Musi być z Twojego TŻ "czarujący" i kompetentny gość, że tak szybko się zdecydowali! Przekaż mu moje serdeczne Gratulacje!

p.s. Mam nadzieję, że będziecie mieli tam neta

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-06-14, 13:22   #3240
joooasia
Raczkowanie

Witamy się w terminie porodu!

No i co? No i Nic się nie dzieje... Byłam u poloznej, stwierdziła, że Młody się jeszcze nie wstawił. Więc czekamy dalej...

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości