|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() A z Twoimi "gośćmi" to niezbyt fajnie, współczuję mój tż też ma takiego jednego kuzyna zawsze przychodzi w najmniej oczekiwanym momencie, jak mam inne rzeczy na głowie i nie mam ochoty siedzieć z przyklejonym uśmiechem, a jak już przyjdzie to od razu, że alkohol i siedzenie do późna, a niby przychodzi tylko na chwilkę, w finale noc zawalona. Strasznie nie lubię takich odwiedzin więc szczerze Cię rozumiem i współczuję, mojemu TŻ też się nie da przetłumaczyć że np to nie jest odpowiedni czas na odwiedziny i zazwyczaj jak protestuje to i tak się umawia i jeszcze na mnie obraża, że nie jestem gościnna...
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
cynamon_owa toż Ty siedzisz na bombie zegarowej , a podejscie do sprawy z przymrużeniem oka i poczuciem humoru do pozazdroszczenia, trzymam kciuki zeby Maluch posiedział jeszcze troszke, odrobinke w brzuchu
Ewusia ale Ci ten lekarz zaserwował strachu, normalnie bym do niego poszła i zapytała czy moze spać po nocach za te wiadomosci nieprawdziwe dodatkowy stres miałąs, ale teraz juz jest tak blisko końca i mały juz ładnie waży ze mysle, ze powinnas byc spokojna, no i dalej trzymamy tu za Was kciuki i sie o Was martwimy no i usciskaj meża od wizażanek bo mu sie nalezy!!
|
|
|
|
#1113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gin oczywiście mówił, że on nie chce straszyć i że być może wszystko jest w porządku, ale on na moim miejscu wybrałby się jak najszybciej do szpitala, aby być pod stałą opieką i że oczywiście decyzja należy do mnie. Ale że tyle przeszliśmy, że musimy teraz trzymać rękę na pulsie, pilnować i cały czas badać i on poleca nam pobyt w szpitalu. No ale to tak wyszło, że na mnie zrzucił odpowiedzialność za ostateczną decyzję, a ja tym bardziej się źle czułam, że jestem egoistyczna bo nie chcę do tego szpitala i że zamiast myśleć o dziecku, to ja narzekam i myślę o sobie. Na szczęście wizyta u drugiego gina uratowała sytuację i teraz już jestem spokojna i przekonana co do prawidłowości swojej decyzji o zostaniu jeszcze w domu.
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jejku dziewczyny ale macie tempo, staram się trochę podczytywać ale nie wiem kiedy wy znajdujecie czas na pisanie. En brawo za wybranie imienia Tomasz to bardzo ładne imię, mi się bardzo podoba ale u mnie odpada bo tak nazywa się mój mąż. A mój dalej bezimiennyDotka widzę, ze i ty już blisko porodu Cynamonowa ale macie przeżycia, dobrze, ze Adaś dostał zastrzyki na rozwiniecie płucek, zawsze te parę dni coś dało, trzymam kciuki za was, może jeszcze akurat parę dni posiedzi u Ciebie w brzuszku Perse trzymam kciuki za was, jak ruchy są na ktg to nie masz się co martwić, będzie dobrze Ewusia brawo dla twojego tz, bardzo się tobą opiekuje i zaradny jest, masz złotego męża. Najważniejsze, ze drugi lekarz cie uspokoił i Tymuś ładnie rośnie, a co do szpitala to nie dziwię się, ze nie chcesz iść jejku dziewczyny jak czytam o tych zbliżających się waszych porodach, że macie już wszystko gotowe to czuję się jakbym podczytywała inne wątki mamusiowe, do mnie wcale nie dociera że to już niedługo od dwóch dni mam jakieś huśtawki nastrojów, wczoraj taka zła chodziłam, że dobrze, ze pojechałam na cały wieczór do koleżanki bo pewnie to by się źle dla tz skończyło. Dzisiaj za to popłakałam sie bo tz nie chciał powiesić nowej firanki w chwili w której ja chciałam, tylko powiedział, ze za chwilę to zrobi oczywiście powiesił zaraz ale swoje wypłakałam, aż ze złości naczynia poszłam myć, ach ta ciąża
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze to ostatnia trudnosc przed i poporodowa |
|
|
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie moze dobrze, ze na siłe nie zrobili CC...niech Adaś jeszcze siedzi na pupce u mamusi ![]() PS. Fajnie będzie czytać Twój opis porodu...ale jeszcze spokojnie poczekamy Dobrze, ze jestes w domku! MArtwiliśmy sę z Witkiem o Was! |
|
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cynamonku odpoczywajcie i uważaj na siebie, za podejście na porodówce ewusia to się najadłaś nerwów, jakby jeszcze mało było, dobrze, że masz wsparcie w mężu dla niegouporałam się z jagodami, zjadłam kolację, zaraz zrobię fotki moich łupów |
|
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż mi zasypiał na kanapie, wysłałam go spać, a sama poszłam wziąć prysznic.. wymasowałam pięty, łydki, uda, pośladki i ramiona szorstką rękawicą..
a teraz zapraszam na romantyczny wieczór ( ) z czekoladowym fondue i truskawkami
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
STOKROTKA daja nam popalic hormonki,oj daja. Placzliwa znowu jestem. Rozczula mnie wlasciwie wszystko. Niedlugo zaczne plakac nad losem truskawek...biedne one takie. Leza i czekaja na zjedzenie...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
jestem tak wściekla na Tzta że chyba go udusze albo wyrzuce z domu, nie panuje sama nad sobą - zaczyna sie weekend i zacny panicz jak mu sie zachce to coś zrobi a jak nie zachce mu sie to nie
coraz bardziej mnie wkurza |
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też chcę a nie mogę pochwaliłam się na zapas, nie zrobię fotek bo baterie w aparacie padły
|
|
|
|
|
#1122 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, ze dluznik w koncu sie zreflektowal!Cytat:
dla TomusiaCytat:
Fajnie, ze jestescie w domku! Psychicznie sie podbudujesz i moze dzieki temu Adas spokojnie doczeka terminu Oszczedzaj sie bardzo ![]() Doczytalam opis, alez sie najadla strachu i stresu, ale jak widac matczyna intuicja jest silniejsza, niz wszystkie te medyczne przyrzady ![]() Cytat:
![]() Ewusia, jak to dobrze, ze Twoj TZ jest taki zaradny i madry!! Cale szczescie, ze zglosiliscie sie do drugiego lekarza i oszczedziliscie sobie nerwowki. Jak widac, co sprzet to inna opinia ![]() Cytat:
Jak juz tak bardzo zalezy im na piciu, to dlaczego nie umowia sie w domu u znajomych, gdzie nieciezarna kolezanka moglaby sie zajac przygotowaniem wszystkiego?
|
|
#1123 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
same dobre wiadomości ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zazdraszczam wybrania imienia mój mały ciągle jest NN :/ jakoś nic mi nie pasuje :/Cytat:
![]() Cytat:
Adaś jeszcze mógłby nabrać trochę masy![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
w sumie to jedno drugiemu nie przeczy
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie dziwna sytuacja:/ nie kichaj, nie śmiej się, nie myj, oczekuj albo niech Pan Cynamonek Cię myje chusteczkami nawilżonymi ![]() Mówisz, ze mamy się kapami nie przejmować, to luzik ![]() Co do rodznki to może i dobrze,że im nie mówice... bo na odległośc to jeszcze gorzej by to znosili, a nam się możesz żalić 24h my przecież jak te durne przezywamy każdy skurczyk, a co dopiero Wasze (Twój i Perse) pobyt w szpitalu...ja codziennie rano pierwsze co to ...co u dziewczyn!!!?? Trzymaj się Kochana, Adaśko sterydami się podrasował więc jak coś to źle nie będzie, ale niech jeszcze siedzi...inne ciocie chcą być pierwsze ![]() PS. Mój Wito też mi chciał zrobić psikusa ale mu obroże założyłam niech siedzi
|
|
|
|
|
#1125 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
objadłam się teraz zupą pomidorową i mały fika jak szalony w brzuchu
|
|
#1126 |
|
Zadomowienie
|
Czujcie się przeleciane
![]() dotkaa-No to teraz w każdej chwili może się zacząć ![]() Margosia__ Udanego weekendu ![]() teso Mam nadzieję,że uda się pozbyć paciora jak najszybciej ![]() Persephone_ W dalszym ciągu trzymam będzie dobrze ![]() Neni Gratuluję zakupu cukiernicy ![]() Misiaczka Gratuluję odzyskania kasy ![]() Enlevee Gratuluję dogadania się z tż co do wyboru imienia Tomki to fajne ziomki Ewusia709 To was nieźle zestresował ten lekarz i jego nowy sprzęt do usg Dobrze,że się okazało że wszystko w porządku i że nie musisz już teraz się kłaść do szpitala. cynamon_owa Być może to siła autosugesji tak zadziałała, ale najważniejsze że się udało zatrzymać jeszcze poród Choć napewno teraz nie jest komfortowo siedzieć na cykającej bombie,ale jak napisałaś-każdy dzień dla Adasia jest bardzo ważny. Oby poczekał jeszcze do bezpieczniejszego terminu w brzuszku ![]() Anulka_p Super że kicia wróciła
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha mamy się w tej ciąży, ja już mojemu tz zapowiedziałam, ze po porodzie to mogę być dziwna trochę i ciągle płakać żeby był gotowy na moje nastroje, teraz się trochę czuję jak przed okresem, płacz i nerw bez powodu
|
|
#1128 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
ehhh jak wiele zależy od umiejętności lekarza... masakra jakaś... nie wiem o co chodzi z tymi usg... dzisiaj np. urodziła kuzynka TZ-a tydzień po terminie, zapowiadali wagę małego ok 4 kg, a urodził się 3100... i bądź tu mądry Cytat:
|
|||
|
|
|
#1129 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dziękuję za takie nowe USG.... Jeszcze Wam tyle stresu brakowało...jakbysce mieli mało.... Powiem jedno!!! Ogromne brawa i szacunek dla męża za trzeźwość umysłu i mądre podejście do sprawy!!!!!Masz w nim oparcie....przy ciąży przetestujesz go z kazdej strony ![]() Cieszę się, że wszystko dobrze się skończyło!!!!! ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- a ja juz z niecierpliwoscia fot oczekuję...echhhhh:/ |
||||
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
prosiłam bratową o przejrzenie ciuszków-mają 2 córy, ale może coś by znalazło się unisex
no i dostałam torbę - prawie wszystko różowe i z kwiatkami od zawsze wiedziałam, że moja bratowa jest głupia oddam to chyba wszystko dla kolegi bo córki się spodziewa |
|
|
|
#1131 |
|
Zadomowienie
|
Wpadłam się tylko przywitać i postaram się nadrobić jutro, choć czeka mnie męczący dzień i wczesna pobudka tak jak dziś zresztą ![]() Tak więc Dobranoc
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cynamonku leż cały czas, pociesze cie, że moja kolezanka miała podobną szyjkę do Twojej, z rozwarciem i udało się 2 tyg. młodego przytrzymać. Ale ona leżała cały czas, tz mył jej włosy na leżąco, mył ja gazikami tez na leżąco, a do toalety wstawała i powoli chodziła. Kazdy dzien jest bardzo wazny, dla takiego szkraba. ewusia dla tz-ta. Ty to sie masz, trzymaj sie kochana.fiazo dobre z bratowa i ciuszkami
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-06-14 o 22:24 |
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pamiętam jak byłam młodsza, rodzice mieli psa co lubił sobie uciekać na panny... ileż ja się wypłakałam za nim, by szybko wrócił, nawołałam itp... a ten dziadyga wracał np. po 2 dniach jakby nigdy nic...echhh....lovelas!!!
|
|
|
|
|
#1134 |
|
Zadomowienie
|
A ja w koncu ciesze sie z tego, ze nadszedl weekend!
Dzis mam dzien obzarstwa (ale to juz chyba nie nowosc ) i nie zdziwie sie jezeli polowe nocy przesiedze na kibelku. Odkad wrocilam z pracy zdazylam zmiksowac ziemniaczki puree, buraczki w majonezie, maslanke truskawkowa, sernik i wisnie ![]() Dzis odebralam tez darmowa paczuszke z probkami z klubu dla mam 'Bounty'. Poza katalogami i kuponami ze znizkami w paczuszce byly: probki Sudocrem'u, kremu nawilzajacego Simple, proszku do prania Fairy, proszku w plynie Persil, plynu do plukania Comfort, mix do mleka z mineralami dla ciezarnych oraz reczniczek z kapturkiem Wszystko w zalaczniku.I w zwiazku z tym, ze za dwa dni rozpoczynamy 8 miesiac wrzucam fotke brzuszka. Wprawdzie sceneria malo urokliwa, ale co mi tam
|
#1135 |
|
Zadomowienie
|
przed spaniem zagladam czy czasem któras nie urodziła ale CISZA
Ewusia wspaniale ze Tymuś sie rozwija i gratuluję 2 udanej wizyty u drugiego ginekologa
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:P ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- a czemu męczący dzień??? |
|
|
|
|
#1137 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
witamy wśród kierowców [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41319993]Oliath - patrz jaka cudna pościel dla Lali http://www.domartystyczny.pl/?28,pl_...la-dziewczynki już kiedyś kupowałam jedną u tej babki i jest naprawdę cudnie zrobiona ceny trochę powalają, ale tak lubię te rzeczy oglądać że szok! ![]() albo to: http://www.domartystyczny.pl/?23,pl_...rka-niemowleca ![]() edit: ku.wa.... dzwonili przed chwilą z luxmedu - mam paciorkowca ;([/QUOTE] nie martw się tym paciorem, podobno to nic groźnego, tylko antybiotyk się dostaje podczas porodu, dużo osób to ma ciekawe czy na weekend nic się nie zacznie dziać, jakby co to dawaj znać
|
|
#1138 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo mąż nie chciał Tomasz go nazwać, więc jest kompromis :PCytat:
Przeleciałam Was szybciutko, ale nie mam siły nadrabiać dogłębnie. Mieszkanko gotowe! Jutro sprzątanie, meble i można mieszkać ![]() Ciekawe kiedy do końca się urządzimy... Wszystko super, tylko szafka łazienkowa jest chyba głownym elementem jest ogromna! Nie zdawałam sobie sprawy, że będzie tak dużo miejsca zabierać, ale z drugiej strony pojemna, przyzwyczaimy się. Może dla mnie taki szok, bo wcześniej nie było wcale szafki, tylko nóżka...Ale ogólnie podoba mi się Jak sobie poustawiamy wszystko, zrobimy zdjęcia to Wam pokażę ![]() A teraz padam... lecę popakować trochę rzeczy, jutro z rana wyruszamy na 2 samochody z rodzicami ![]() Samochód naprawiony, jeszcze tylko jedna rzecz, którą mechanik musi sprowadzić i powinno już działać wszystko jak należy
|
||||
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez wciagłam truskawki z czekoladą z tego fondeu dzisiaj na wieczór to przegięłam z jedzeniem zdecydowanie, a we wtorek wizyta i ważenie
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucę do ładowarki i jutro zrobię, jak się uda bo może mnie będzie czekał wyjazd na wieś, ale to się jeszcze okaże
a rano idę po wpisy i nie wiem o której wyjdę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

ale Ci ten lekarz zaserwował strachu, normalnie bym do niego poszła i zapytała czy moze spać po nocach za te wiadomosci nieprawdziwe
dodatkowy stres miałąs, ale teraz juz jest tak blisko końca i mały juz ładnie waży ze mysle, ze powinnas byc spokojna, no i dalej trzymamy tu za Was kciuki i sie o Was martwimy
no i usciskaj meża od wizażanek bo mu sie nalezy!!
Tomasz to bardzo ładne imię, mi się bardzo podoba ale u mnie odpada bo tak nazywa się mój mąż. A mój dalej bezimienny
oczywiście powiesił zaraz ale swoje wypłakałam, aż ze złości naczynia poszłam myć, ach ta ciąża
no i ide do samochodu, mysle, dumam - no nie skoro czersnie za 100 g 1,49 to jak ja moglam zaplacic tylko 5 zl i to za wszystko. Ja patrze na paragon, a tam wzielam ok 700g i cena za czeresnie 1,04 zł - wiec zrobilam interes zycia. pieknie w tym moim lidlu zarabiaja, skoro ktos takiego byka strzelil.... no ale juz nie wracalam tam. pewnie sie kapna niedlugo.

ja też chcę a nie mogę 

Fajnie, ze dluznik w koncu sie zreflektowal!

Jak juz tak bardzo zalezy im na piciu, to dlaczego nie umowia sie w domu u znajomych, gdzie nieciezarna kolezanka moglaby sie zajac przygotowaniem wszystkiego?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

w sumie to jedno drugiemu nie przeczy 
((
Gin wypisał tylko skierowanie do szpitala i mówi że jutro ma dyżur i najlepiej jak byśmy od razu przyjechali bo w szpitalu to będą mnie badać na bieżąco i będzie lepiej jak będę leżeć te 2 tygodnie.... natomiast ja po ostatnich przejściach mam tak serdecznie dość szpitala, że byłam przerażona tym skierowaniem, a dodatkowo złymi wynikami Tymusia, mało brakowało mi do płaczu, na szczęście TŻ był ze mną i mnie uspokajał... Jak tylko wyszliśmy od gina to powiedział mi że ma już pomysł i że wszystko będzie dobrze, choć ja byłam zestresowana i w szoku...