|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Hej dziewczyny
Rybko Gratuluję synka. Jednak sprawdziły się moje wewnętrzne przypuszczenia .Lekarza żal, jakoś mi się przykro zrobiło jak napisałaś. Budowniczko ja mam ogromne tendencje do tycia a do 18 tygodnia miałam poltora kilo na plus (dziś mi się śniło, że ktoś sprowadził mnie na ziemię i waże niby 120 kilo hahaha) Kruszynko spokojnego odpoczynku! Mya ciesze się ze wreszcie ujrzałas juniorka i ze wszystko ok. Miki jak tak czytam o przygotowaniach do ślubu, to dla mnie czarna magia . Nigdy nie byłam o krok od nich .Paula z tego co mi wiadomo u Was jest tak ludzkie podejscie do pacjentki, tak pozytywne, ze poród nie powinien być traumą. Zdjęcie mebli gdzie? Trele koniecznie pokaż wozio ![]() Taszanta wydaje mi się, że za dużo o tym porodzie rozmyślasz. Jest jeszcze mnostwo czasu. I ja nie wybieralam daty. Wskazano mi datę porodu. (Choć marzyłam, żeby była 5 dni wcześniej, w piątek 13. Ale moja córa-indywiduum, sama zaczęła wyłazić nim nastał wyznaczony czas . Mieli mnie ciac koło 9 czy 10 a o 4 odeszly mi wody . Rodzina rano wstajac i chcac czekać na info miała juz w tel. mmsy z malenstwem. :dMimo naszprycowania kurczak jest lepszym mięsem, bo białym. Nie zawiera tak dużo nasyconych kwasów tłuszczowych co czerwone mięso. Inna sprawa, że każde mięso jest ostrzykiwane i wzmacniane. Znam przypadki gdzie kobiety podczas porodu wyproznily się. Wg mnie to nie jest dramat. Czysta fizjologia. I polozna normalnie to sprzata. Ja po cięciu długo nie mogłam sie przemoc żeby się zalatwic-ze 3 dni. Niedługo musze skopac mojego szanownego (spioch) i jedziemy na działkę do jego rodziców. Alisa już tam jest. Dzisiaj grill .Wczoraj mój szanowny dostał wezwanie do sądu... w ogóle nie wiedzieliśmy o co chodzi, a wiadomo że człowiek choć uczciwy wyobraża sobie tysiąc rzeczy. Potem przeanalizowaliśmy i wyszło, że półtora roku temu mieliśmy auto zastępcze na czas naprawy naszego po cudzym uszkodzeniu i ubezpieczyciel nie chce firmie zapłacić. Także kamień z serca. Będzie świadkiem. No nic, czas wstawać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
u mnie też pogoda nijaka
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
i wrzucam brzuszki -
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nadrabiać Was będę później bo właśnie wróciłam ze szkoły, muszę się szybko ogarnąć i jechać czesać szwagierkę z którą umawiałam się na 12 a teraz się dowiaduje że jednak zmieniła zdanie i przyjechała wcześniej i czeka na mnie bo się jej spieszy... Ja pie*ole co za ludzie Rybko gratuluję chłopca !
|
|
|
|
#1715 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj jedziemy do Ikei, pooglądać co tam mają ciekawego dla maluszków. Na necie niby też mogę, ale to nie to samo ![]() Potem trzeba kupić koszulę dla mojego TZ do ślubu i buty dla nas, bo żadne z nas nie ma |
||
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1717 |
|
Raczkowanie
|
Princessa, jak bede przymierzać to zrobię zdjęcie. Jest niedopasowana, tydzien przed slubem bede robic poprawki. Miałam robić wcześniej, ale dwoma maluchami, nie wiem jak mi brzuch urosnie
![]() Mam tylko na wieszaku, ale wygląda mega wielko, bo jest nie związana. Pokaże
|
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1719 |
|
Zadomowienie
|
Dużo chłopców ostatnio się ujawnia
gratulacje synków U mnie teściowa nie zadowolona z planowanej daty porodu, bo pod koniec listopada jest tam w rodzinie zmasowany atak urodzin (brat mojego męża 21.11, mój mąż 23.11 i jeszcze bratanek męża 27.11) i mówi, żeby chociaż na grudzień się przesunęło. A ja mówię, że pewnie się urodzi 25.11 i w ten sposób będą urodziny w rodzinie co 2 dni My jedziemy również do Ikei dzisiaj kupić komodę dla malucha i musimy jakieś rekwizyty na sesję, bo jutro siostra przyjeżdża z dzieciakami i robimy im obiecaną sesję zdjęciową. Jakieś balony chociaż trzeba kupić i może coś jeszcze wpadnie nam w oko. Może jakieś pomysły?
|
#1720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo kupię sobie jedno Karmi
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bedziesz przymierzać to wrzuć fotkę a kwiaty i fryzura ustalone? : >
|
|
#1722 |
|
Zadomowienie
|
Witam w nowym dniu!
My dzisiaj Bejbziolem wybieramy się na mój egzamin o 16.30. Już wiem, ze psychologiem nie będzie, bo jak się tego uczę, to niemiłosiernie kopie i skacze po pęcherzu, więc większość nauki spędzam w toalecie Jutro o 8 rano mam wizytę i lekko się stresuję, bo macica mi się ostatnio obniżała, szyjka skracała i straszyli klamrą... Trzymajcie kciuki! Co do IKEI: byłam ostatnio oglądać meble dla dzieciaków, ale nie przemówiły do mnie jakoś, a szkoda Co do terminu cc: mnie lekarz powiedział, że to się w okolicy 32tygodnia ustala, zwykle na 37-38 tydzień
|
|
|
|
#1723 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkiego NajlepszegoPokaźny już Cytat:
![]() Hejo ![]() U Nas dziś piękna pogoda, słoneczko i cieplutko ![]() Tż pojechał na 13 do pracy i dopiero po 23 będzie w domu wiec dziś jakoś specjalnych planów nie mam, rano byłam z mamą na rynku i kupiłam 0,5 kg truskawek-wszystkie już zjedzone przez mnie ![]() Nasturcja, kciuki zaciśnięte za jutrzejszą wizytę!!!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-15 o 12:46 |
|||||
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
A mi chyba sie macica podniosła bo dzis czułam wyraznie jak mloda bombardowala okolice nad pepkiem . Do tego od dwoch dni zaczyna mnie mdlic I moze juz uciska mi cos na zolodek ??
Bo mam nadzieje ze nie bede z tych co zygaja od 7 mies? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1725 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się weekendowo
Cytat:
![]() Ja moja kocinę jak już była dorosła nauczyłam chodzić na smyczy,początki były trudne, ale potem to już wychodziła z chęcią na zewnątrz,zrobiła co swoje i do domu.Koty to bardzo mądre zwierzęta Ale nie wypuszczacie ich jak gdzieś jedziecie no nie,bo by zwiały? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Udanej imprezki Ryba spora różnica w brzuszkach Na ostatniej fotce nie wiem czy tak stanęłaś ale taka fajna gulka Ci wyskoczyła |
|||
|
|
|
#1726 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
tak jak pisałam wcześniej byłam na usg genetycznym wszystko ok wyniki laboratoryjne też super wczoraj akurat byłam u gina podrzucić moje wyniki i dosłownie chwile miałam usg to mogłam serduszko zobaczyć mojego maleństwakolejna wizyte mam za 5 tyg dopiero czekam jeszcze na wyniki pappa jedynie co mnie martwi to to, ze moje male to jakieś takie nieruchliwe - na usg genetycznym fiknęło tylko raz a potem przez 10 min nic, wczoraj też na usg nic, serduszko ładnie bije i wszystkie inne parametry też ok.... może ja przesadzam ? ![]() wczoraj miałam cytologie i teraz tak mnie kłuje w szyjke macicy, że echhh też tak miałyście ? |
|
|
|
#1727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę.Oby nie było potrzebne zakładanie Kociak A jaką kupujecie komodę?Pochwal się.Pomysłów na sesję u mnie brak
|
||
|
|
|
#1728 |
|
Wtajemniczenie
|
ryba-spory brzuszek
nemosek-no smiesznie wyglada,bo czesto patrza przez okno i kierowcy az zwalniaja wypuszczamy we Francji,bo znaja teren i jest ogrodzony a tak to nie.I u nas w domu tez wychodza do ogrodka.https://katzenpflege.files.wordpress...alisiert11.jpg http://katzenpflege.files.wordpress....r-2010-160.jpg |
|
|
|
#1729 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście że się pochwalę, z takim brzucholem, to aż żal byloby sie nie pokazać
![]() Kociak-a do jakiej Ikei jedziesz bo ja Katowice
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Messuah Dobrze że wszystko ok
De Ale bym Ci te kociaki zmolestowała
|
|
|
|
#1731 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pali mnie w przełyku, po jakimkolwiek piciu bardziej :/ jedzenie mi nie podchodzi- oprócz banana-po czym mnie Kacperek pokopał :P Cytat:
Cytat:
Cytat:
Basiaaaa- jak będzie cościekawego to daj znać bo to jedyna ikea kolo mnie i może też pojade w wolnym czasie jak bedzie po co ..
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Ryba jaki kochany Kacperek
De synka masz prześwietnego, a mąż po prostu marzenie - jakoś ciężko mi uwierzyć że mój Damian będzie tak odważnie podchodził do dziecka i będzie się nim zajmował przez pierwsze tygodnie, oczywiście będzie panikował że dziecku krzywde zrobi i on nie będzie go/jej ruszał ![]() Trele ale cyrki z tym wózkiem wychodzą Nie pamiętam co komu miałam jeszcze pisać ![]() Wpadłam tutaj żeby Wam napisać że byłam okropnie wściekła na mojego TŻta siostrę ale już mi przeszło bo teściowa zaprowadziła mnie na strych, pokazała mi w którym worku co jest i kazała PRZEBIERAĆ CIUSZKI DLA MALEŃSTWA ! |
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale sobie miejsce wybrały na spanie ![]() Moja jak była mała spała w koszyku na ziemniaki w zamykanej szafce. |
|
|
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1735 |
|
Rozeznanie
|
Moja mama kupiła wnusi młodziutkie marcheweczki ale pyyyszne i słodziutkie właśnie chrupię
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 3KG 54CM |
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę jeszcze odkurzyć
![]() A na obiad weny nie mam,chyba parówki z serem,będzie najszybciej
|
|
|
|
#1737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja po tej torbie ubranek, na razie mam spokój, tzn nie chce mi się oglądać ciuszków, ba nawet kupować z czego mój TZ zadowolony
|
|
|
|
|
#1738 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki a czy przy badaniu ginek sprawdza wam na usg jajniki??? Bo mnie od początku ciąży chyba nie sprawdzał? Tam się nic nie dzieje? Są uśpione dlatego nie sprawdzają? Moja koleżanka miała np w ciąży torbiel...fakt że jej się potem wchłonęła no ale
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 3KG 54CM Edytowane przez iguana333 Czas edycji: 2013-06-15 o 14:19 |
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
A ja bym dalej mogła kupowac. Wlasnie mysle czy ruszyc na szmateksy ale jakos dziwnie mi słabo ..
RYBA - to chyba nie mała uciska na zoładek tylko juz macica Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1740 |
|
Wtajemniczenie
|
ryba-pokaz
![]() domii-dziekuje a najlepiej powiedz,ze jestes teraz bardzo zajeta i on musi przebrac dziecko. Nie wyreczajcie facetow,bo latwo zwalaja potem cala prace przy dziecku na kobiety.I trzeba uwazac by ich nie krytykowac.Nawet jak cos nie tak przy dziecku zrobili.Bo sie szybko zniechecaja i potem bedzie,zrob ty,bo ja nie potrafie. Ja na szczescie nie krytykowalam,jakos nie musialam Wlaczajcie facetow od poczatku w kazda czynnosc,to bardzo zbliza. Moj kapal,chodzil na specery,wozil autem ryczacego w czasie kolek malego,karmil odciaganym mlekiem,masowal,dawal czopki itp.Teraz zdarza mu sie mnie w nocy nie budzic,jak np maly ma temperature,tylko sam wstanie i np da syrop.No chyba ze temperatura wysoka,to wtedy woli sie upewnic,ze robi dobrze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

.
. Nigdy nie byłam o krok od nich 
. Rodzina rano wstajac i chcac czekać na info miała juz w tel. mmsy z malenstwem. :d

Padam na twarz.Nie to ze nawija bite 12 godzin, to jeszcze mial dzis gorszy dzien.Wogole nie reagowal co do niego mowilam i robil mi na zlosc.Padam.Za to coraz bardziej mnie zaskakuje-dzis rano powiedzial mezowi,ze Markus byl u nas w domu..nagi..no wiesz tata,goly Markus to nasz sasiad,bedzie nam kabine prysznicowa wymienial,wiec spotykam sie z nim ostatnio czesto sama,by omowic szczegoly.Mina mojego meza na tekst Daniela bezcenna.
KCIUKI DLA ANI 

pali mnie w przełyku, po jakimkolwiek piciu bardziej :/ jedzenie mi nie podchodzi- oprócz banana-po czym mnie Kacperek pokopał :P