|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
ale upał ... ufff
zaraz wybieramy się do parku szczytnickiego bo chłopcy mają rajd i przy okazji nakarmimy orzechami wiewiórki ![]() - mąż skosił wczoraj trawnik więc ta praca mi dzisiaj odpada ![]() - szczebelki do przewiajaka jeszcze śmierdzą farbą wiec się wietrzą... - dzisiaj pewnie złożymy łóżeczko - robimy końcówki malowania w pokoju .. miłego dnia, bezskurczowego i bezbolesnego... no chyba, że któraś sobie bardzo tego życzy |
|
|
|
#1232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Witam sie w 37 tyg
) ) Cytat:
Cytat:
wszystkie chyba musimy sie przyzyczaić do Tomka,bo dla nas nadal jest Bezikiem ) hehe Ewusia ale Cie nastraszył,ale to napewno nie ze złej woli tylko z tego nowego usg.Brawa dla Meza za zaradność. Perse wspolczuje bolu głowy ![]() Cynamonku dobrze ze juz w domu,aleś miala przezycia he. gratuluje nowych tyg Neni jestes tak ladna i jeszcze w stanie błogosławionym ze nawet jak tamta jest " laska" to i tak Tobą beda sie wszyscy interesować hehhe )Dzieki dziewczyny za gratulacje.. tak sie ciesze po tej wizycie juz zaniedlugo mała bedzie z nami,do TZ chyba dopiero to dotarło dzis ledwo otworzył oczy i mowi " wiesz co kochanie,obyś urodzila w najblizszym tyg bo jak tak jeszcze dwa ponosisz ,a przez ostatnie dwa przytyla mala 1 kg to urodzisz ja z waga ok 4 kg jak ty ja wypchniesz bedziesz miala taaaaka dziure i beda musieli Cie rozciac" Moja mina --> Pozniej lezymy mowi " boze a my nie mamy wanienki? gdzie bedziemy mała myc?" ( nie kupuje wanienki bo szw nam obiecala ze kupi :P to mu mowie o tym to sie uspokoil) a na sam koniec dodal " no wczoraj bylo 10 dni,dzisiaj jest juz 9 wiesz" hahahhaahahahhaha nudze go zebysmy sie garneli do Ikei i chyba nic wiecej ciekawego nie mam do powiedzenia
|
||
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Dzoan, zainstaluj wiatraczki na balkonie, takie ladne duze kolorowe, ptaki sie ich boja ![]() Ghia, super, ze znasz termin cc, zazdroszcze - ja sie coraz bardziej boje porodu , panicznie.... a z drugiej strony wszystko juz gotowe dla Lilo i moglaby juz wyjsc... bo ja z nogami nie wydole, cale od kolan w dol od rana napuchniete do granic, jak kaleka sie czuje Kayka, ja przerobilam opisy wszystkich zespolow przed USG genetycznym - glownie z racji wieku (mam skonczone 35). Straszne to, co przytrafilo sie malenstwu kolezanki bardzo wspolczuje Perse, znam bol migrenowy i tak mi przykro, ze Cie nie oszczedzil teraz... przytulam Bede dzis za moment po raz pierwszy prasowac na siedzaco raz, ze kopytka bola, dwa - nie mam deski ![]() Dziwnie mi z tym, ze po zkonczeniu remontow, remoncikow i mebli nie pozostalo juz nic do zrobienia oprocz codziennych, zwyklych rzeczy moze ciasto upieke dzis, chodzi za mna cos slooooooodkiego ![]() Milego dnia, kochane
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
A wogole to mam magnez odstawić w przyszlym tyg,Prenatal dalej zazywać dostalam zelazo ( nawiasem mowiac dal mi takie na recepte za 40 zł pogielo go Pani w aptece mi zamienila na taki za 15 zł:P) ( to po zelazie nie mozna zrobic kupy?:P) i Duomox (ktory mi sie kojarzy tylko z przeziebieniem ale mialam podwyzszone lekko leukocyty i kazał mi wyleczyc tym kapke :P) dobrze ze mozna go rozpuszczac w wodzie bo bym nie połkła za duza tableta :P
|
|
|
|
#1235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za tydzieńjakie te Tżety fajne na koniec ciąży |
||
|
|
|
#1236 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() cynamon_owa Bardzo optymistycznie i wesoło czyta się twoją relację, mimo, że sytuacja do wesołych nie należała ![]() Ewusia709 Po pierwsze chciałam pogratulować zarodności męża i szybkiej rekacji Cieszę się, że był to fałszywy alarm i, że z Tymusiem wszystko ok
|
||||
|
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mowie do niego tez "Wogole nie dotykasz brzucha !" i podnosze koszulke do góry na co ten polozył reke zaraz zrobił oczy jak pięciozłotówki wziol reke i mowi " rusza sie" Myslalam ze sie zesikam ze smiechu ![]() i faza bo podnioslam nogi jak do porodu ( Poprosze gratulacje,wiecie ze to nie latwe ) i sie smieje ze tak to wyglada itp i zaraz taki bol w pachwinach ze dramat hahhaha \
|
|
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, ale macie super! Mi gin nie mowil nic o spodziewanej dacie, ani jaka szyjka krotka - tylko ze krociutka i mieciutka... wiec nic nie wiem
Moj maz wczoraj po tym, jak Lilo pajacowala mu pod reka (wrazenie teraz jest takie, jakby byla tuz tuz bliziutko pod sama skora :LOVE mowi do mnie: - A CHODZ, KOCHANIE, DZISIAJ URODZIMY... Sie naogladal zdjec malenkiej Lali tuz po narodzinach i go wzielo W zalaczniku Lala - pierwsze foty z kamery (sorki za kiepska jakosc, rece sie trzesly tatusiowi )
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
czy w ikei są fajne lampki/ projektory dla dzieci na sciane co by w nocy dawaly troche swiatla ale nie za duzo? eh szukam na stronie i wogole sie tam nie moge odnalesc.
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))moj tz powiedzial ze mam rodzic w niedziele po poludniu "tak na spokojnie, po obiedzie i kawie" myslalam ze go zwale :P tak na spokojnie?? a on no a jak?? ![]()
|
|
|
|
|
#1241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Upał okropny, ledwo oddycham. Byłam z rana w laboratorium, ani jednej osoby w poczekalni. Pierwszy raz chyba w życiu nie stałam tam w kolejce tylko weszłam od razu Zjedlismy z TZ jajecznicę na cebulce, kabanosach i pomidorkach Wczoraj dostałam od męża kwiaty zauważyłam ze czesto mi je daje jak jestem w ciazy....przed ciaza z 2 razy w roku ![]() Byłam w biedronce i kupiłam Majeczce te naklejki na ścianę co pisalyscie o nich. Duży był wybór ale my jednogłośnie wybraliśmy te slodkie cukierkowe kwiatki i pszczółki
|
|
#1242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mowie do mojego wczoraj co mi kupi za urodzenie malej i ze jakby chciał to w lidlu w super cenie sa perfumy davidoff 100ml za 99 zł. a on na to ze nic i zebym sobie je kupila jak dostane becikowe hahahhahahh romantyzm
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Wtajemniczenie
|
ale ten Twoj tz jest romantyczny :P
ciekawe czy moj sie skapnie ze moglby mi cos kupic po urodzeniu bo na razie nic mu nie mowilam na ten temat, chce zeby sam sie domyslil
|
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ide sie kompac ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- A po za tym to chcialam powiedziec ze Wy( czerwcówki) czekacie chyba faktycznie aż urodze i dopiero pozniej wy :P hahah |
|
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli lodówkę ogarnie podczas mojej nieobecności to będzie cud
|
|
|
|
|
#1247 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki Teraz jak już wszystko zakończyłaś Lilo mogłaby wyskoczyć Cytat:
Cytat:
'..pomacał dla pewności jeszcze kilka razy, a później swój..bo jego brzuch jest mięciutki Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mój jak dawał 2 razy w roku, to nadal tak daje
|
||||||
|
|
|
#1248 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-V
Cytat:
po operacji. Tż wyjeżdża na 2tygodnie zaraz po porodzie ![]() A poza tym to mnie od rana Tz wkurzył na maksa. Wie dobrze ze nie wolno mi już sie męczyć i nie mogę latać z psem na 4 pietro wiec miał przejac spacery i co 11.30 a pies waruje podc drzwiami. dopiero jak ryknełam na niego to ruszył doopsko. I tak mu ciezko cokolwiek zrobic a przeciez nie ma NIC do roboty. Prace zaczyna dopiero od lipca wiec mógłby się trochę ruszyć i mi pomóc a nie wszystko wymuszone Chleba do tej pory oczywiście nie mam a na śniadanie zjadłam czekolade ! Komoda stoi nieskręcona 3 tydzień! Farba dla Antka niekupiona i malowanie pewnie się zacznie nie wczesniej niz w poniedziałek O nie koniec tego za chwilę prze Kielce przejdzie tornado i mój Tż oberwie porządnie Beztroskie lata się skończyły.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się pochwalić, że zaczęłyśmy z małą 33 tydzień
W związku z tym, tradycyjnie, jak co 2 tygodnie - foto w klubie ![]() Moje chłopaki są na pikniku piłkarskim i właśnie dostałam foto Misiaczka ze złotym medalem... choć jeszcze nie wiem za co on jest (a co tam - też wrzucam się pochwalić, bo mnie duma rozpiera)
|
|
|
|
#1250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zjadłam Majeczce truskawki i popilam kefirem. Chyba smakowalo bo wygibasy robi w brzuchu
![]() Cytat:
![]() Wlasnie mi przypomnialas ze musze pare razy zagadnac TZ o prezencie dla mnie po urodzeniu małej, musze kilka razy wspomnieć bo zapomni ![]() Oliath śliczna Lala i jakie czarne włoski ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- A ja mimo ze dzis sobota nie witam sie w kolejnym tygodniu bo sie juz zagubilam
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Uciekam. Czas biegnie, a mi pracy nie ubywa. Wpadnę po obiadku A serwuję dziś placki ziemniaczane z zsiadłym mleczkiem do popicia
|
|
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
ghia pogon go!!! niby 25 czerwca za 10 dni, ale zleci. Wytlumacz, ze lepiej aby bylo wszystko wczesniej. Moze cos do niego dotrze. Swoja droga dobrze, ze masz przede mna CC, powiesz jak to wyglada na Kosciuszki.
Ehh te chlopy - mowie do mojego odkurz, to pomyje podlogi. Nie, jedzie na dzialke kosic (no fakt trzeba bo metrowa trawa juz). Czekam az wroci i odkurzy. Ja wytre kurze i jak wezmie mala na dwor to zmyje podlogi. A jak nie bedzie syf - a co mi tam. Obiad nastawilam - zachcialo mi sie sosu z kasza Wystawilam 3 aukcje na allegro - nowe rzeczy co mi zbywaja. Moze ktos kupi. Na co ma lezec w szafie i sie kurzyc Co do kupienia czegos kobietom po porodzie - ja dostalam kwiaty w szpitalu (no i pielegniarki sie o nie czepialy, wiec TZ wywiozl do domu) a mala dostala maskotke.
|
#1253 |
|
Zadomowienie
|
Jesteśmy już po 2 śniadanku i udało mi się cyknąć telefonem kilka fotek pokoiku Tymusia, mam nadzieję, że macie ochotę pooglądać. Dziś odpoczywam po wczorajszych przygodach, więc planuję cały dzień paradować w piżamce i się nie ogarnywać, dlatego moich zdjęć brzuszka dziś nie zrobię, ale może jutro będę na siłach i zamieszczę aktualny apartament Tymusia
![]() Fotki pokoiku w załączeniu - to jest mały pokoik 9metrów kwadratowych więc ciężko uchwycić cały na raz, dlatego są osobne zdjęcia jednej strony i drugiej strony osobno.
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do męskiego zaangażowania - mój mąż wczoraj zabrał się za duży pokój - zdjął TV ze ściany (bo będzie na przeciwległej), poprzestawiał meble i się aklimatyzujemy do nowego ustawienia. Mam nadzieję, że max za 2 tygodnie uda nam się pomalować. |
|
|
|
|
#1255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ślicznie Ewusia już masz wszystko gotowe u mnie dopiero w pn wchodza z remontem ale od sypialni maja zaczac... jak bede miala ustawione mebelki tez zrobie zdjecia zeby sie wam pochwalic a łóżeczko Tz juz pomalował czeka na skrecenie
|
|
#1256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla niego... pogadaj z nim jak chwilę odetchniesz.. tak nie może być.. Tobie też należy się spokój i wyciszenie przed samym porodem, a nie gonitwa na ostatnią chwilęCytat:
za tydzieńCytat:
jeszcze te misie |
|||
|
|
|
#1257 |
|
Raczkowanie
|
Ewusia gratuluję zaradnego męża. Wprawdzie nie mogę narzekać na mojego Tża ale nie jestem pewna jakby się zachował w takiej sytuacji, pewnie by mu takie rozwiązanie nie przyszło do głowy.
Cynamonku zaciskaj nogi! Ostatnio chyba wszystkie tak mamy, że nas mężowie/partnerzy na każdym kroku wkurzają. Pamiętacie jak pisałam, że moje dziecko się bardzo mało rusza? Lekarka stwierdziła, że wszystko jest ok więc starałam się o tym nie myśleć. A tu dzisiaj mała odstawia takie harce jak nigdy, kręci się w każdą stronę, super uczucie Lecę trochę popracować bo mi znowu cały dzień ucieknie. |
|
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
2700
Cytat:
Sliczny jasny i wdzieczny pokoik, Ewusiu!!!
|
|
#1259 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie
Cytat:
Cytat:
![]() A tż się nie popisał ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sloczny pokoik i podobaja mi sie biale mebelki. super
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

W japonkach to wstyd gdziekolwiek wyjść ze stopami jak Shrek
Mam tak spuchnięte że się pućki zrobiły.
vel Bezikiem vel moim synem 

, panicznie.... a z drugiej strony wszystko juz gotowe dla Lilo i moglaby juz wyjsc... bo ja z nogami nie wydole, cale od kolan w dol od rana napuchniete do granic, jak kaleka sie czuje
bardzo wspolczuje 

) 

'..pomacał dla pewności jeszcze kilka razy, a później swój..bo jego brzuch jest mięciutki 
Chleba do tej pory oczywiście nie mam a na śniadanie zjadłam czekolade !
12.06.2010
dla niego... pogadaj z nim jak chwilę odetchniesz.. tak nie może być.. Tobie też należy się spokój i wyciszenie przed samym porodem, a nie gonitwa na ostatnią chwilę