|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#15481 | |
|
xxyy
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Cytat:
obiadek ladny, do tego posilku o 16 dodalabym jakies bialko odchudzsz sie/utrzymujesz wage/chcesz przytc?
|
|
#15482 |
|
Raczkowanie
|
jogurt firmy Mlekovita => jak wypięknieje to poinformuje ;D hehe
obiad był o 15, skończyłam jest o 15;30 a te owoce 0 16 bo miałam wielką chcice, a poza tym mam 2 koszyczki kiwi które są dość dojrzałe to musze szybko jeść i wybierać jeszcze te twarde bo miekkich nie lubie ;P wage mam ok choć tłuszczu za dużo ale bardziej nastawiam się na wymodelowanie ciała niż chudnięcie codziennie troche się rozciągam i ok 15 min na steperze ![]() zamierzam jeszcze twister odkurzyć z szafy ![]() tak wogole to jestem typową gruszką i nie lubie swojej figury, ale potem będzie duuza satysfakcja jak wymodeluje ciałko ;d
|
#15483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak mozna pare malych jablek i mleko nazwac napadem , nie wpsominajac o tym ze w ogole twoj dzisiejszy jadlospis wyglada bardzo glodowo przeciez tu jest gora 1100 kcal !! a ty i tak wazysz za malo i mas zproblemy z okresem prosze przemysl co robisz i cyz ot normalne zbey po zjedzeniu kilku jablek mowic ze chce ci sie plakac ... |
|
|
|
|
#15484 | |
|
xxyy
|
Cytat:
nie wiem czemu tak zareagowalam...
|
|
#15485 |
|
Zadomowienie
|
mam nadzieje ze juz bedzie lepiej i bedziesz potrafila jesc normalnie nie wpadajac juz w zadne dolki
a ja dzis tak : swoja droga tez pojadlam jablek , tyle ze duzych :P sn; jogobella poziomkowa z sekriem wiejksim i otrebami sliwkowymi 2sn; 3 jablka duze , obwarzanek pikantny i bigmilk ob; panka , ziemniackzi ze szczypiorkiem , kapustk kisozna , 3 jablka duze skrojone i polane jogobella jabluszkowa i posypane cynamonkiem (wyszla micha jak dla wielkeigo chlopa )podwieczorka niestety nie wepchnelam po tym ko; to byla buleczka ciemna z sezamem z serem bialym , zielonym ogorkiem i ketchupem , troch eotrebow sliwkowych , plusz do picia i kakauko i cos cuzje ze zjem jeszcze pare sliwek susoznych bo tata kupil tkaie ladne duze
|
|
|
|
#15486 |
|
BAN stały
|
wtorek:
- muesli, otreby, , mleko 0.5%, kawa - 2 lyzki otrebow gran, 100g jogurtu nat, jabłko, marchewka z sere bialym, zielona herbata - paczka warzyw z bazylia i tymiankiem, kawałek pasztetu z chrzanem, pu-erh - po lyzce muesli o otrebow gran, 100g jogurtu nat, kawa, jablko - puszka tunczyka w sosie wlasnym, 50g wiesniaka, 1/2 grejfruta środa: - muesli, otreby gran, mleko 0.5%, kawa - bulka wieloziarnista z seram bialym i pasztetem, jabłko, cola light - kawa, marchewka, wiesniak 3% tl, 2 lyzki otrebow, plaster wedliny z indyka - sernik, zielona herbatam, herbata zwykla - pu-erh, jablko, 50g wiesniaka, lyzka optrebow gran. czwartek: - muesli, otreby, gran, mleko 0.5%, kawa - jabłko, grahamka z serem bialym i pasztetem, cola light - paczka warzyw na patelnie z bazylia i tymiankeim, 1/2 bitki z lyzka wiesniaka, lyzka otrebow + 100g jogurtu nat., zielona herbata - kawa - pu-erh, 100g chudegp sera, jogurt activia nat, lyzka otrebow dzisiaj: - muesli, otreby, mleko 0.5%, kawa - grahamka z serem bialym, jalko, cola light - paczka mieszanki chinskiej, zielona herbata, po lyzce muesli i otrebow gran, 100g mjogurtu nat. - wiesniak 3% tl, 2 lyzki otrebow gran, 1 muesli, kawa - pu-erh, jabłko |
|
|
|
#15487 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#15488 |
|
Konto usunięte
|
witam was dziewczynki na forum
to pierwszy temat gdzie się wypowiem ![]() dzisiaj było :tak jak zwykle szklanka wody mineralnej na pół godziny przed śniadaniem ; śniadanie ok.9 - po dwie łyżki płatków owsianych i gryczanych-dwie łyżki siemienia lnianego-otręby przenne-kilka orzechów-kilka moreli i śliwek suszonych , do tego dwie kanapki chleb żytni razowy-serek żółty-ogórek-sałata-cebulka, no i przyznam się do małego zająca czekoladowego ok.15 - jabłko ok.16 - 100 g ryżu brązowego -trochę jogurtu naturalnego-kilka plasterków ogórka z cebulką ok.19.30 - jakies 80g sałatki meksykańskiej (kapusta-marchew-jabłko-groszek zielony-kukurydza konserwowa-fasola czerwona-papryka)-kromka chleba razowego żytniego z paprykowym pasztetem sojowym do tego doszło sporo ruchu - dwie godziny szybkiego spaceru i ponad pół godziny biegania wieczorkiem(własnie wróciłam) nie chce ani schudnąc , a nawet gdybym przytyła troche to by nie zaszkodziło -nie jestem na żadnej diecie, jak to oceniacie, czy koś mógłby mi podliczyć ile to kcal bo sama się w tym nie łapie? |
|
|
|
#15489 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#15490 |
|
Zakorzenienie
|
Ś: mleko 2%+płatki
2Ś: jogurt fruttis marakuja-brzoskwinia O: Mnóstwo zupy jarzynowej z udkiem P: jabłko, 2 kinderki K: Bułka sojowa+2plastry piersi |
|
|
|
#15491 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#15492 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#15493 |
|
Konto usunięte
|
wiem ze powinno byc krótsza przerwa pomiędzy posiłkami, ale zapomniałam wziąc z domu, rozumiem ..białko, białko, ale gdzie ja je znajdę, zaznaczam ze mięsa nie jjem, ciagle słysze o tym białku
|
|
|
|
#15494 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro:
Ś: mleko 3%(nie było mojego 2%;[)+płatki 2Ś: Nie wiem ;D O: Spaghetti z mielonym domowym i sosem[pomidory konserwowe,przecier, żółty ser etc.] P: Serek wiejski light K: Grahamka :P |
|
|
|
#15495 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#15496 |
|
Konto usunięte
|
a wiec było białko, bo pasztet był sojowy przecież i fasola (chociaż ilości moze trochę znikome):P, a czy ktoś może mi podliczyć ile to kcal?
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2007-04-13 o 20:13 Powód: .. |
|
|
|
#15497 |
|
Raczkowanie
|
Serek wiejski z ogórkiem
omlet z mizerią wedlina z mizerią 3 rożki [2 waniliowe i jeden czekoladowy] ;(;(;(;( Pestki prażone ;( booże ;( |
|
|
|
#15498 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj dzień zabiegany, i w biegu jadłam:
-śniadanie: płatki owsiane i otręby ugotowane na wodzie, zalane 200 g kefiru piątnica + cynamon i 2 suszone śliwki -2 śniadanie: jabłko, kromka razowca z dżemem kiwi-limonka -obiad: duży talerz zupy-kremu cebulowego, sałatka z tartej marchewki, cebulki i kiszonej kapusty -podwieczorek: 2 mandarynki, 4 orzechy włoskie, sok kubuś -kolacja: dwie kromki razowca- jedna z sałatą, białkowym serkiem turek-fit i rzodkiewką, druga z sałatą, plasterkiem szynki drobiowej, ogórkiem konserwowym i szczypiorkiem -i przed chwilą doszło 200g kefiru piątnica w miarę ładnie?
|
#15499 |
|
Raczkowanie
|
śn:
*kromka czarnego z chudym twarożkiem *kiwi 2 śn: *banan obiad: *talerz zupy warzywnej na przecierze pomidorowym *jabłko podw: *duże cappucino bez cukru *duże jabłko kolacja: *jogurt niskokal. |
|
|
|
#15500 |
|
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj tak troche śmieszne bo dzień zabiegany...
Śniadanko owsianka 4 łyżki z 1/4 kostką twarogu II śniadanie 2 kanapki jedna z pastą jajeczną a jedna z serem żółtym jabłko Obiad 60 gram kaszy jęczmiennej z warzywami 3/4 tuńczyka z puszki ogórki Podwieczorek Brak Kolacja Brak to wróciłam o 22... jestem gruba...gruba...gruba... |
|
|
|
#15501 |
|
Zakorzenienie
|
jeeezusie...
ani nie liczę...może spróbuję: Sniadanie: pół banana, mandarynka z musli, orzechami i rodzynkami i do tego naturalny jogurt W pracy: 2 kawy z mlekiem: 1 ptasie mleczko lody włoskie, kręcone Obiad: smazone ziemniaczki, groszek z marchewką kilka orzechów i rodzynek Kolacja: 1,5 kromki chleba orkiszowego 3 ogórki kiszone pomidor kawał ogóra świeżego sałata kawał papryki kawa z mlekiem mandarynka te lody to były mniami :P
|
|
#15502 |
|
Zakorzenienie
|
Dodaje jeszcze jedno piwko z sokiem do mojego jadłospisu
No coz, raz na jakis czas można
|
|
|
|
#15503 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
|
|
|
#15504 |
|
Rozeznanie
|
1sn. buleczka wieloziarnista (po jednej stronie dynia po drugiej slonecznik mniam
) z serkiem bialym i salata, czerwona herbata2sn. (przedemna) jablko,pomarancza, + szklanka kefiru, 2szkl. czerwonej h. ![]() obiad. ![]() pod. ![]() kol. ![]() a tak w ogole to dzien dobry ![]()
|
|
#15505 |
|
xxyy
|
dzien dobry
![]() u mnie dzis bedzie ladnie chyba rozpoczelam dzien przejechaniem 16 km na rowerku , teraz czas na sniadanko śniadanie: 3 michałki , koktajl: 400 ml kefiru piatnicy 0%, 5 truskawek, 100 g sera bialego chudegoII śniadanie szklanka kisielu bez cukru ![]() obiad: 50 g makaronu pelnoziarnistego Fit z sosem ( 50 g sera bialego chudego, 150 g wiejskiego piatnicy 3%, 200 g jogurtu light) , do tego szklanka krupniku ( takiego z torebki) podwieczorek: surowka z 2 marchewek i jablka kolacja: serek wiejski 3% z lyzka jogurtu light bialka dzis chyba duzo? wyszlo mi ze ze min 74 g, wiec chyba dobrze.mam jeszcze male pytanie.. czy zamienic podwieczorek z drugim sniadaniem czy moze byc tak jak jest?
|
#15506 |
|
xxyy
|
ale bardzo ladnie moim zdaniem
![]() ladnie, zdrowo ale wydaje mi sie ze troche za malo ![]() a co do tych jablek wczoraj to oczyscily mnie chyba ;d bo dzis na wadze 50,4
|
#15507 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj zjadlam 0k 800kcl, troche duzawo:/. a dzisiaj juz 250kcl, ale okres tuz, tuz...
|
#15508 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#15509 |
|
Zakorzenienie
|
Czy to są jakieś kpiny? bardzo marna prowokacja.
|
#15510 |
|
Raczkowanie
|
oto moje dzisiejsze menu:
sniadanie:serek wiejski(chyba robię sie nudna ), kanapeczka z chleba razowego i wędlinki, kawa z mlekiemII sniadanie:2 jajka gotowane+kromka chlebka razowego,kawa obiad:mięsko+warzywka kolacja:jeszcze nie wiem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

ppyyyycha - pisze że "upiększa";P_)
obiadek ladny, do tego posilku o 16 dodalabym jakies bialko

MIŁEGO DNIA