|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Cytat:
Miałam Wam napisać, jakie dokumenty potrzeba do paszportu dla niemowlaka: 1. Muszą być obecni oboje rodzice przy skladaniu wniosku. Jeśli to jest niemożliwe, nieobecny rodzic musi napisać oświadczenie, że zgadza się na wyrobienie paszportu 2. Akt urodzenia 3.Pesel 4. opłata 30zł 5.zdjęcie biometryczne 6. no i dowody osobiste rodziców Wniosek wypełnić należy przed podejściem do okienka, ale podpisać w obecności pracownika ![]() ![]() A tu przedstawiam Wam Sofię w wersji paszportowej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3362 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Ash - super ta fotka do paszportu
![]() ![]()
![]() |
#3363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3364 |
Wtajemniczenie
|
ale jestem zła i nie wiem co robić, obdzwoniłam 4 pediatrów, 3 nie odbiera a czwarty na wyjeździe, mały płacze przez ten katar i się męczy i nie mogę mu pomóc, zakrapiam wodą morską i daję go na brzuszek żeby odfurkał, jestem zalamana i boję się że po tylu dniach nic z tego zlego się nie wykluło w płuckach ani oskrzelach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tak z TŻtem pomagam młodemu bo też ma katar od kilku dni. Kupiłam kropelki do nosa frida + fridę i młody nie męczy się..
![]() ![]() |
![]() |
#3366 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3367 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ładne zdjęcie ![]() Przypomniało mi się jak mój kolega pojechał na ukraine ze swoim paszportem na którym miał zdjęcie takiego małego dziecka,nie pamiętam ile on tam miał, jakoś na styk od wygaśnięcia paszportu... i na granicy próbowali go jakoś zindentyfikować po tym zdjęciu.. wpatrywali się z 10 minut az w koncu dali spokój i go przepuścili ![]() Cytat:
a i Wojtus ma też katar, ale nie płaczę, więc mu nawet tej soli fizjologicznej nie zakraplam... jakoś nie lubie jak mi ktoś do nosa coś wpuszcza więc i jemu nie aplikuje.. zimny wychów ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3368 | ||||
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
No i ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() My kolejny dzień w formie wash&go, czyli 2w1... Oczywiście nic się nie dzieje... ![]() ![]() Jutro niedzielny obiadek u tesciów... Już się nie mogę doczekać... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3369 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do naczyniaków to bledną troszkę, a zdjęcie jest prześwietlone to nie widać ich specjalnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
Wtajemniczenie
|
Witam się tydzień po terminie porodu!!
u mnie dalej nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3372 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-06-15 o 13:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3373 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
oj dobrze by było bo już się nie mogę doczekać mojej malutkiej a skurczy jak nie było tak nie ma i pewnie same nie przyjdą
|
![]() ![]() |
![]() |
#3374 | |
Zakorzenienie
|
Super zdjęcie
![]() Cytat:
Trzymam kciuki, bo może coś się jeszcze ruszy samo? W końcu trochę czasu zostało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3375 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ash - świetne zdjęcie Sofci! ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3376 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3377 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Dzięki, ale szczerze to ja już w to sama nie wierzę
![]() Cytat:
![]() Ja zaraz wyciągam męża na długi spacer bo na to jeszcze siły mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3378 |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
No to fakt... Nic nie dało... Hm... Co by tu wymyślić?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziwny pediatra... W ońcu co tu można podrażnić przez zasysanie gila ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3380 | |
Wtajemniczenie
|
qrde albo nie mam neta albo mi dziecko marudzi
![]() byliśmy dziś na zakupach, dostaliśmy od babci stówę na Przemka to oprócz koniecznych rzeczy typu mleko kupiliśmy mu oballa - mam nadzieję że za jakiś miesiąc załapie jak się łapie zabawki przy pomocy tego ![]() btw karuzelka zwykła nakręcana z Canpola to najlepszy prezent jaki mogłam zrobić swojemu dziecku. uwielbia ją ![]() ja też chcę ![]() i jeszcze mam fajną okazję, 5.10 mam w Rybniku akurat spotkanie ze znajomymi ze studiów z okazji 10 lat znajomości ![]() u nas to norma ![]() to ponadrabiałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- czyli jak Przemek ma już prawie 10 tyg i nie ma kolek to już nie bedzie mieć? ![]() cały czas się ich boję. fajna kruszynka ![]() ale musi być ciężko zrobić takie zdjęcie ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3381 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Justi gratulacje za egzamin!
![]() Marchewka ja też jakoś póki co nie mam problemów z dziewczynami i dlatego nie mam potrzeby odwiedzania lekarza. Trzeba się tylko cieszyć ![]() Ash swietna fota! Jak oni to zrobili że tak jej to zdjęcie zrobili? U mnie to by chyba niemożliwe było bo dziewczyny to straszne wiercipiety ![]() Byliśmy na pikniku śniadaniowym. Siedzieliśmy na trawce ze znajomymi, jedliśmy lody i owoce ![]() ![]() ![]() Jeszcze tylko mieszkanie ogarnąć i wieczorem jeszcze jedna para z synkiem 9miesięcznym przychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
łe to już w ogóle nie widać ![]() nie, no dużo dało.. mam teraz na pewno zgrabniejszą pupę:p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi....
![]() ![]() ![]() ![]() gosiulka, joasia, puchatkowa ja nie po terminie, a już bym chciała rodzić... Mieć małą przy sobie całą i zdrową.
#3384 |
Wtajemniczenie
|
o matko... od 11 walczymy z bólem brzuszka ... ciągłym płaczem i prężeniami...
![]() dopiero teraz zasnął na moim brzuchu, ale nie jest to spokojny sen biedactwo moje |
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | |
Zakorzenienie
|
W sumie w miare sprawnie poszło. U fotografa na biurku rozłożyliśmy rożek pod niego włożyliśmy zwinięty kocyk, żeby Sofia miała główkę wyżej i ja podspód włożyłam rękę, żeby przytrzymać stabilnie główkę. Pani fotograf z góry trzasnęła fotkę i już
![]() A Sofia się chyba zainteresowała aparatem, dlatego tak ładnie w obiektyw patrzy ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3386 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A no tak! Wybacz, że o tym nie pomyślałam ![]() Cytat:
I wcale Ci się nie dziwię, że chciałabyś już Małą mieć przy sobie całą i zdrową. To oczywiste. A potem niestety frustracja rośnie z dnia na dzień ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
Raczkowanie
|
dziewczyny jakim mlekiem dokarmiacie maluchy?
boje się że mam za mało pokarmu bo mała ssie z jednego cyca, daje drugiego i po jakimś czasie bardzo się denerwuje. odstawiam ją żeby się powietrza nie nałykała i za chwile znowu chce jeść. |
![]() ![]() |
![]() |
#3388 |
Zakorzenienie
|
wrocilam.bylam u rodzicow..mloda grzecznie spi.kochanie moje.oby nocka byla spokojna
![]() poki spi ide sie zaraz kapac.moze sie uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3389 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My byliśmy na spacerze (Vil faktycznie dość ciężko się wciąga wózek, dobrze, że ja tylko na parter i bez dziecka ![]() ![]() ![]() ![]() noo i skusiłam się na loda... mam nadzieję, że nie zaszkodzi Młodemu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Młody wtedy miał prawie 5 tyg. Powiedziała, że jak do tej pory nie uaktywniły się kolki to już nie będzie miał ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.