| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?   | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |      | 10 | 23,26% | 
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |      | 2 | 4,65% | 
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |      | 2 | 4,65% | 
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |      | 24 | 55,81% | 
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |      | 5 | 11,63% | 
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2013-06-15, 12:58 | #3361 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat: 
  No nic, może to troszkę za wcześnie jeszcze... Cytat: 
 Miałam Wam napisać, jakie dokumenty potrzeba do paszportu dla niemowlaka: 1. Muszą być obecni oboje rodzice przy skladaniu wniosku. Jeśli to jest niemożliwe, nieobecny rodzic musi napisać oświadczenie, że zgadza się na wyrobienie paszportu 2. Akt urodzenia 3.Pesel 4. opłata 30zł 5.zdjęcie biometryczne 6. no i dowody osobiste rodziców Wniosek wypełnić należy przed podejściem do okienka, ale podpisać w obecności pracownika  A my wszystko wypełniliśmy, podpisaliśmi i Pani w okienku kazała nam podpisać się jeszcze raz, przy niej, przy tych podpisach wcześniej postawionych  A tu przedstawiam Wam Sofię w wersji paszportowej   | ||
|     | 
|  2013-06-15, 13:04 | #3362 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-02 
				 | 

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Ash - super ta fotka do paszportu     
				__________________ 'If nobody hates you, you're doing something wrong' House | 
|     | 
|  2013-06-15, 13:07 | #3363 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-07 Lokalizacja: Polska 
				 | 

Cytat: 

__________________ Nasze szczęście Julia   | |
|     | 
|  2013-06-15, 13:09 | #3364 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-10 
				 | 

ale jestem zła i nie wiem co robić, obdzwoniłam 4 pediatrów, 3 nie odbiera a czwarty na wyjeździe, mały płacze przez ten katar i się męczy i nie mogę mu pomóc, zakrapiam wodą morską i daję go na brzuszek żeby odfurkał, jestem zalamana i boję się że po tylu dniach nic z tego zlego się nie wykluło w płuckach ani oskrzelach   spróboję za godzinę znowu dzwonić     | 
|     | 
|  2013-06-15, 13:17 | #3365 | |
				 | 

Cytat: 
  Ja tak z TŻtem pomagam młodemu bo też ma katar od kilku dni. Kupiłam kropelki do nosa frida + fridę i młody nie męczy się.. 
				__________________ 'If nobody hates you, you're doing something wrong' House | |
|     | 
|  2013-06-15, 13:21 | #3366 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-10 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2013-06-15, 13:54 | #3367 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 ładne zdjęcie  ciekawe czy oni po takim zdjęciu są w stanie rozpoznać niemowlaka.. albo potem na podstawie zdjecia niemowlaka takiego 5 latka.. Przypomniało mi się jak mój kolega pojechał na ukraine ze swoim paszportem na którym miał zdjęcie takiego małego dziecka,nie pamiętam ile on tam miał, jakoś na styk od wygaśnięcia paszportu... i na granicy próbowali go jakoś zindentyfikować po tym zdjęciu.. wpatrywali się z 10 minut az w koncu dali spokój i go przepuścili  Cytat: 
 a i Wojtus ma też katar, ale nie płaczę, więc mu nawet tej soli fizjologicznej nie zakraplam... jakoś nie lubie jak mi ktoś do nosa coś wpuszcza więc i jemu nie aplikuje.. zimny wychów   | |||
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-06-15, 14:00 | #3368 | ||||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat: 
 No i  za wizytę u teściowej... Cytat: 
  klaski za pepuszek  Cytat: 
  zobaczymy, jak Młody będzie jadł jak się urodzi, ale jeśli będę zmuszona kupić, to się nie zawaham. Fakt, są ciut droższe od innych, ale myślę, że warto. Cytat: 
     My kolejny dzień w formie wash&go, czyli 2w1... Oczywiście nic się nie dzieje...  Psiapsiółka stwierdziła, że już widać, że Młody wdał się w tatusia: "a po co się spieszyć?"   Jutro niedzielny obiadek u tesciów... Już się nie mogę doczekać...  Pewnie znowu usłyszę, że jestem gruba... Jeśli padnie takie stwierdzenie, to ani się nie zastanawiam, tylko wychodzę i wracam do domu... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | ||||
|     | 
|  2013-06-15, 14:02 | #3369 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-12 Lokalizacja: Szczecin 
				 | 

Cytat: 
  wlasnie ja umylam i wygotowlam smoka niedlugo  wyprobujemy.. Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  ach te oczka 
				__________________ testowanie było 4x II słabe kreseczki     Michaś  http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png | ||||
|     | 
|  2013-06-15, 14:08 | #3370 | |
				 | 

Cytat: 
 A co do naczyniaków to bledną troszkę, a zdjęcie jest prześwietlone to nie widać ich specjalnie  Retuszu do paszportu raczej nie moga zrobić. | |
|     | 
|  2013-06-15, 14:52 | #3371 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-07 
				 | 

Witam się tydzień po terminie porodu!! u mnie dalej nic  W poniedziałek mam się stawić do szpitala, myślicie że będą chcieli mi wywoływać odrazu poród czy jak będzie wszystko ok to poczekają???? To będzie 9 dni po terminie | 
|     | 
|  2013-06-15, 14:55 | #3372 | |
				 | 

Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat: 
 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-06-15 o 14:59 | |
|     | 
|  2013-06-15, 15:00 | #3373 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-07 
				 | 

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

oj dobrze by było bo już się nie mogę doczekać mojej malutkiej a skurczy jak nie było tak nie ma i pewnie same nie przyjdą

| 
|     | 
|  2013-06-15, 15:01 | #3374 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-02 Lokalizacja: Wizażankowo 
				 | 

Super zdjęcie   Cytat: 
 Trzymam kciuki, bo może coś się jeszcze ruszy samo? W końcu trochę czasu zostało   | |
|     | 
|  2013-06-15, 15:07 | #3375 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  Ash - świetne zdjęcie Sofci!   | |||
|     | 
|  2013-06-15, 15:08 | #3376 | |
				 | 

Cytat: 
  Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | |
|     | 
|  2013-06-15, 15:16 | #3377 | |
				 | 

Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V

Dzięki, ale szczerze to ja już w to sama nie wierzę   Cytat: 
  Ja zaraz wyciągam męża na długi spacer bo na to jeszcze siły mam   | |
|     | 
|  2013-06-15, 15:23 | #3378 | 
				 | 

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka

No to fakt... Nic nie dało... Hm... Co by tu wymyślić? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | 
|     | 
|  2013-06-15, 16:11 | #3379 | |
				 | 

Cytat: 
  dziwny pediatra... W ońcu co tu można podrażnić przez zasysanie gila  to jak smarkam w chusteczkę to też podrażniam błonę śluzową  ee nie kumam   
				__________________ 'If nobody hates you, you're doing something wrong' House | |
|     | 
|  2013-06-15, 17:26 | #3380 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: Gliwice/Katowice 
				 | 

qrde albo nie mam neta albo mi dziecko marudzi   byliśmy dziś na zakupach, dostaliśmy od babci stówę na Przemka to oprócz koniecznych rzeczy typu mleko kupiliśmy mu oballa - mam nadzieję że za jakiś miesiąc załapie jak się łapie zabawki przy pomocy tego  btw karuzelka zwykła nakręcana z Canpola to najlepszy prezent jaki mogłam zrobić swojemu dziecku. uwielbia ją  ja też chcę   i jeszcze mam fajną okazję, 5.10 mam w Rybniku akurat spotkanie ze znajomymi ze studiów z okazji 10 lat znajomości  u nas to norma  to ponadrabiałam  idę do marudy  ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- czyli jak Przemek ma już prawie 10 tyg i nie ma kolek to już nie bedzie mieć?  cały czas się ich boję. fajna kruszynka   ale musi być ciężko zrobić takie zdjęcie  Cytat: 
   | |
|     | 
|  2013-06-15, 17:36 | #3381 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Justi gratulacje za egzamin!   Marchewka ja też jakoś póki co nie mam problemów z dziewczynami i dlatego nie mam potrzeby odwiedzania lekarza. Trzeba się tylko cieszyć  Ash swietna fota! Jak oni to zrobili że tak jej to zdjęcie zrobili? U mnie to by chyba niemożliwe było bo dziewczyny to straszne wiercipiety  Byliśmy na pikniku śniadaniowym. Siedzieliśmy na trawce ze znajomymi, jedliśmy lody i owoce  mniam  prawie 4 godziny nas nie było  Jeszcze tylko mieszkanie ogarnąć i wieczorem jeszcze jedna para z synkiem 9miesięcznym przychodzi   | 
|     | 
|  2013-06-15, 17:41 | #3382 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 
				 | 

Cytat: 
 łe to już w ogóle nie widać  ślicznie wygląda nie, no dużo dało.. mam teraz na pewno zgrabniejszą pupę:p | |
|     | 
|  2013-06-15, 17:48 | #3383 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-07 
				 | 

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi....  No właśnie nie żadnym papierkiem, tylko kurde na oko  I to jakaś położna sprawdzała  Lekarka wzięła mnie na usg które trwało 30 sekund bo tylko przyłożyła głowice i mówi, że wód płodowych sporo i nie mam się czym martwić  Łatwo mówić... Staram się czymś zajmować, żeby o tym nie myśleć. gosiulka, joasia, puchatkowa ja nie po terminie, a już bym chciała rodzić... Mieć małą przy sobie całą i zdrową. 
				__________________ MYŚLI I SŁOWA BY ZNOWU BUDOWAĆ NOWY DZIEŃ, NOWY, NOWY DZIEŃ... | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-06-15, 18:17 | #3384 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Ciechocinek 
				 | 

o matko... od 11 walczymy z bólem brzuszka ... ciągłym płaczem i prężeniami...   dopiero teraz zasnął na moim brzuchu, ale nie jest to spokojny sen biedactwo moje | 
|     | 
|  2013-06-15, 18:22 | #3385 | |
				 | 

W sumie w miare sprawnie poszło. U fotografa na biurku rozłożyliśmy rożek pod niego włożyliśmy zwinięty kocyk, żeby Sofia miała główkę wyżej i ja podspód włożyłam rękę, żeby przytrzymać stabilnie główkę. Pani fotograf z góry trzasnęła fotkę i już   A Sofia się chyba zainteresowała aparatem, dlatego tak ładnie w obiektyw patrzy  ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat: 
  Biedny Wojtuś.... | |
|     | 
|  2013-06-15, 18:28 | #3386 | ||
				 | 

Cytat: 
  A no tak! Wybacz, że o tym nie pomyślałam  Cytat: 
 I wcale Ci się nie dziwię, że chciałabyś już Małą mieć przy sobie całą i zdrową. To oczywiste. A potem niestety frustracja rośnie z dnia na dzień  Ale będzie dobrze - wszystkie musimy w to wierzyć   | ||
|     | 
|  2013-06-15, 18:47 | #3387 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-11 
				 | 

dziewczyny jakim mlekiem dokarmiacie maluchy? boje się że mam za mało pokarmu bo mała ssie z jednego cyca, daje drugiego i po jakimś czasie bardzo się denerwuje. odstawiam ją żeby się powietrza nie nałykała i za chwile znowu chce jeść. | 
|     | 
|  2013-06-15, 19:12 | #3388 | 
| Zakorzenienie | 

wrocilam.bylam u rodzicow..mloda grzecznie spi.kochanie moje.oby nocka byla spokojna   poki spi ide sie zaraz kapac.moze sie uda   | 
|     | 
|  2013-06-15, 19:46 | #3389 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  My byliśmy na spacerze (Vil faktycznie dość ciężko się wciąga wózek, dobrze, że ja tylko na parter i bez dziecka  ), pierwszy raz karmiłam młodego na zewnątrz  wróciliśmy do domu i mam ryk... przeraźliwy... aż mi się zapowietrzył... ale nie pręży się i w sekundę uspakaja na rękach    i podczas kąpieli leżał zadowolony... obstawiam, że to ze zmęczenia bo nie spał mi za bardzo na dworze... noo i skusiłam się na loda... mam nadzieję, że nie zaszkodzi Młodemu   | ||
|     | 
|  2013-06-15, 19:47 | #3390 | |
				 | 

Cytat: 
  tak mi powiedziała położna jak była ostatnio. Młody wtedy miał prawie 5 tyg. Powiedziała, że jak do tej pory nie uaktywniły się kolki to już nie będzie miał  Oby! 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

pokłócilam sie z tż, o nic w sumie ale za to wziął małego do salonu i przytulal się z nim, bujał, co chwile smoczka wypadającego podawał aż zasnął i przyniósł mi go na karmienie, a ja w końcu sie wyspałam trochę
 pokłócilam sie z tż, o nic w sumie ale za to wziął małego do salonu i przytulal się z nim, bujał, co chwile smoczka wypadającego podawał aż zasnął i przyniósł mi go na karmienie, a ja w końcu sie wyspałam trochę