|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41335471]Dzięki Kochane Dziewczynki A tak w ogóle u nas 35+0 więc 36 tydzień![]() [/QUOTE] ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
jadę dziewczynki na wieś, nie mogę zostawić tż samego tym bardziej że w tym tyg mało czasu ze sobą spędziliśmy, czeka mnie ciężka podróż - 100km w jedną stronę mam nadzieję, że tym razem bez przygód będzie
wracam jutro, pa pa a te moje łowy to po lewej body, środek śpiochy, a po prawej rampers (chyba) i ogrodniczki wszystko rozpinane w kroku |
|
|
|
#1323 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Perse- ![]() Ja się trochę załamałam cenami z mojego szpitala: - położna do porodu- 800 zł/ lekarz 1400zł - zzo 250-300 zł - poród rodzinny- 150-200 zł - doba w sali 2 osobowej- 140 zł (3 doby), każda następna 70 zł
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-06-15 o 15:58 |
||
|
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwa miesiace sie o to prosilam, wiec sie wkurzylam i sama zrobilam gdybym wiedziała, ze moj TZt tak cieżko pracuje zawodowo nie miałabym tylu oczekiwań wobec niego, ale wiem ze ma siedzaca prace, moze sobie czesto kilka godzin robic co chce przed kompem, bo swoja robote zrobi w 2-3h, czesto ja mu organizuje coś zwiazanego z ruchem bo jest miśkiem i mu to jest potrzebne no ale jemu sie nigdy nic nie chce, bo jest zmeczony. Odkad jestem w ciazy nei bylismy na zadnym spacerze razem, a na lody zabrał mnie AŻ raz, po badaniu połówkowym. Kurcze ja pracuje i fizycznie i psychicznie w pracy dom mialam zawsze ogarniety, do tego rok temu (yy dwa ![]() skonczylam studia i z motorkiem w D jakos sobie radzilam, a on ma problem z ruszeniem tylka, żeby poodkurzac dywanja wiem, ze narzekam, ale chyba mi hormony do tego wszystkeigo szaleją nieźle |
|
|
|
|
#1325 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Mama mi przytargała jakims cudem przetrwałe po tym zalaniu ogródka poziomki
![]() Perse już coraz bliżej.Cytat:
zdecydowanie nie Ty przesadzasz tylko Tż padło na mózg![]() Iwona Twojemu Tżtowi też widzę baty by sie porządne przydały ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ale że jak to lekarz tyle kasy???? można sobie lekarza wykupić na poród jak położną czy jak??
|
|||
|
|
|
#1326 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
Powiedziałam mu że jak się urodzi Antoś to ma odsprzedać kartę na siłownie bez dyskusji. Koniec z treningami bo po pracy bedzie mi potrzebny w domu przy dziecku i do innych obowiązków i o treningach 4-5 razy w tygodniu po 2-3 h może zapomnieć. Jeżeli ktoś będzie chodził na siłownie po urodzeniu Antka to bede to ja żeby wyglądać jak człowiek ! Zmarszczył się trochę i dobrze może coś zacznie docierać do tej łepetyny. Zupełnie go nie poznaję. Czy on na siłę próbuje udawać że nasze życie się nie wywróci do góry nogami? Twojemu Tżtowi tak jak mojemu trzeba chyba dużymi literami napisać na czole POBUDKA!! Ja też brałam się i honorowo robiłam coś za Tzta ale to nic nie dawało wiec teraz jak mi nerwy puszczaja to po prostu żądam natychmiast tego i tego. Tylko najgorsze, że mój Tż taki nigdy nie był teraz mu coś wali na dekiel ![]() Cytat:
![]() Sorki, że Wam tak truję ale po prostu mnie ostatnio rozwala ten mój Tż Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam do ogarniania domku. Mam nadzieję, że szybko się wyrobię i zalegnę jeszcze z godzinkę na leżaczku w ogrodzie.
Pa |
|
|
|
#1329 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-
Cytat:
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Haha dobrze ze do mojego dotarlo lepiej pozno ..chyba te "10"dni na niego zadzialaly.haha
dzis caly czas na nogach mam jakiegos latawca w tylku chyba.prxyszlam sie wykompav tylko bo przeciez 3razy dziennie w taki upal to malo..:-/ pozatym myjcie sie dziewczyny hahahahah bo nie znacie..wiecie ![]() zaraz do ikei i do factory moze sobie kupie jakies klapeczki i recznik dla malej i moze lampke zobaczy sie ![]() sliczne macie pokoiki i kaciki dla dzieciaczkow ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
chwale sie tez ze tz za jakis czas (mniej wiecej rok )chcemy kupic drugie auto kombi jakies zeby wszystko spakoeac itp narazie jedno eystarczy..fajnie doceniam to:-*
|
|
|
|
|
#1331 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1332 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1333 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A łowy bardzo udane ![]() Ale, że musisz to zapłacić? W publicznym szpitalu?
|
|
#1334 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wielkie!Cytat:
Ręce opadają, ale nie wiem co doradzić, bo mam taką samą sytuację i mnie też to strasznie frustruje ![]() Szukałam tej Twojej kapy ale jakoś nie znalazłam chyba tej co szukałam tylko jakiś koc Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Hej dziewczyny nudne się to już robi, że każdą wystawę rozwala po kolei i strasznie wysoko stawia poprzeczkę Bezikowi w kwestii osiągnięć Strasznie się zmordowałam tam bo upadł okropny, potem wrócilismy i padłam jak mucha i spałam 2h, a wieczorem wpadają do nas znajomi więc trzeba chociaż coś ogarnąć w domu żeby syfu nie było
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||||||
|
|
|
#1335 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() macie 100% rację ![]() Iwona - też tak mam, nie lubię się prosić więc większość rzeczy robię sama.. i wcale nie narzekasz tylko oczekujesz zaangażowania i partnerstwa Ghia - co do zamiłowań TZ-a i sportu to nie musisz mu przecież wszystkiego zakazywać... ale niech zmieni np. godziny spędzane na siłowni... jak wróci z pracy, zajmie się maluchem, a potem go wykąpiecie i położycie spać to niech sobie idzie i poćwiczy czemu nie pamiętam że jak starszak się urodził i TZ wrócił do pracy a kończył ją o 17 to jak tylko wracał do domu to prawie w drzwiach dawałam mu dziecko i szłam na drugi koniec mieszkania albo wychodziłam z domu choćby na chwilkę żeby się od tego oderwać i odetchnąć... a nie daj boże się spóźnił albo wymyślił jakieś wyjście... byłam totalnie załamana... psychicznie... cholernie ważne jest zaangażowanie i pomoc! Oliath - ale kruszynka !!!.. ale coś czuję że "larwa" nr 3 będzie większa
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-15 o 17:33 |
||||
|
|
|
#1336 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- M
Cytat:
A TZ mam nadzieje zmadzeje, oni chyba nie zdaja sobie sprawy z tego, ze dziecko wymaga nieustannej opieki i ze to sie stanie juz niedlugo
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Podczytuje Was na tel. Ciagle cos robie. Czuje ciezkie nogi ale na szczescie mi nie puchna i mam nadzieje ze to mnie ominie w ciazy.
Zrobilam jeszcze ciasto z bydyniem i galaretka z truskawkami. Tz konczy auto pucowac. Zostanie pranie tapicerki przed porodem. Ja kawaleczek trawnika skosilam myslalam ze mnie zabija za to z Mama. A no i chyba pompa w pralce robi kaput... Poleze chwile i jeszcze cos ogarne moze..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1338 |
|
Konto usunięte
|
a moje cudne dziecko znalazło w ogródku przed chwilą dojrzałą truskawkę, pokroiło na 3 kawałki i mi jeden przyniosło
|
|
|
|
#1339 | |||
|
Zadomowienie
|
Tumoteuszek dziękuje za dobre słowa o Jego pokoiku
![]() Ja jestem bardzo zadowolona, że udało się zdążyć z tym pokoikiem i jest już przygotowany dla Małego, na dodatek uwielbiam chodzić do niego i tam sobie wszystko oglądać, jakiś taki spokojny fajny klimacik w tym pokoiku się zrobił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/edisa-torba-do-woz...300744243.html ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41335471]Dzięki Kochane Dziewczynki A tak w ogóle u nas 35+0 więc 36 tydzień![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] super, gratulacje za kolejny tydzień ![]() Mój gin twierdzi, że od 36 tygodnia Dziecko jest już na tyle duże i rozwinięte, że można rodzić, choć lepiej jakby Artuś jeszcze sobie grzecznie poczekał ![]() Cytat:
za pomyślne, lekkie i szybkie rozwiązanie ![]() A mój TŻ dziś ma chyba efekt "wicia gniazda" od rana sprząta cały dzień, wysprzątał pięknie i zrobił porządek nawet w takich szafkach kuchennych, w których planowałam ogarnąć ale nie zdążyłam, a teraz nie jestem na siłach, szafki pięknie wysprzątane na błysk, porządek zrobił również z sypkim jedzieniem typu makarony, kasze, mąki itp, wszystko przejrzał pod względem terminu przydatności, poukładał, później pościerał kurze w całym mieszkaniu, odkurzył i wymył pięknie podłogi. On to wszystko zrobił sam z siebie, ja nawet słowa nie mówiłam, a on sam wpadł na pomysł takich porządków. Muszę go znów pochwalić i sama mu już pobiję klaski za to że jest taki kochany i wspaniały.Jeśli chodzi o nasze plany związane z porodem to zdecydowaliśmy, że zadzwonimy jeszcze do gina prowadzącego kiedy ma dyżur w szpitalu (a najprawdopodobniej ma w czwartek 20stego czerwca) i wtedy już się zamelduję na położnictwie, to będzie 38t 2dni, więc jak mnie przyjmą to będę jeszcze tydzień leżeć na patologii, zrobią wszystkie badania i jak zaproponują CC to od razu będę chętna, co by za długo nie leżeć, a mam nadzieję, że Tymuś już urośnie do 3kg do tego czasu i przyjdzie na świat cały i zdrowy. Już mam stres związany z tym, że czeka mnie pobyt w szpitalu i boję się powikłań po CC, tym bardziej że ja nadal nie wróciłam do sprawności, wciąz mam okropne zawroty głowy, bóle głowy się zdarzają, na oczy słabo widzę i słaba jestem strasznie, tak że boję się już jak to będzie, osłabiona po CC jeszcze z moimi dolegliwościami i jak ja dam radę zająć się Tymusiem. Mam nadzieję, że część tych moich dolegliwości jest wzmocniona ciążą i po rozwiązaniu trochę miną te zawroty i bóle głowy i będzie lepiej. ![]() Zmykam szykować jedzenie, może zajrzę jeszcze później Miłego popołudnia i wieczora
|
|
|
#1340 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41336820]cudny pokoik !!! i jaki duży
dzięki Kochana wiem dobrze o czym piszecie ![]() macie 100% rację ![]() Iwona - też tak mam, nie lubię się prosić więc większość rzeczy robię sama.. i wcale nie narzekasz tylko oczekujesz zaangażowania i partnerstwa Ghia - co do zamiłowań TZ-a i sportu to nie musisz mu przecież wszystkiego zakazywać... ale niech zmieni np. godziny spędzane na siłowni... jak wróci z pracy, zajmie się maluchem, a potem go wykąpiecie i położycie spać to niech sobie idzie i poćwiczy czemu nie pamiętam że jak starszak się urodził i TZ wrócił do pracy a kończył ją o 17 to jak tylko wracał do domu to prawie w drzwiach dawałam mu dziecko i szłam na drugi koniec mieszkania albo wychodziłam z domu choćby na chwilkę żeby się od tego oderwać i odetchnąć... a nie daj boże się spóźnił albo wymyślił jakieś wyjście... byłam totalnie załamana... psychicznie... cholernie ważne jest zaangażowanie i pomoc! Oliath - ale kruszynka !!!.. ale coś czuję że "larwa" nr 3 będzie większa [/QUOTE]Jak bedzie czas czemu nie, ale ja wiem, ze on pójdzie nawet jak go nie bedzie chyba ze powiem nie!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Ewusia to tylko pozazdrościć takiego Tzta :thumbup: Jakierka dzięki mam nadzieje ze wszystko sie jakoś ułoży No a zdobrych rzeczy komoda stoi skręcona Co się te biedne śrubki i deski nasłuchały obelg to tylko ja wiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1341 | |||
|
Zakorzenienie
|
heyah,
Perse dobrze, ze mały siedzi w brzuszku. Moze te migreny przez pogode?ja tez ostatnio mialam. ewusia sliczny pokój ![]() cynamonowa leż spokojnie, a bedzie dobrze Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za kolejne tygodnie
|
|||
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-
Cytat:
Kurcze te truskawki chyba mi się nie przejedzą, a przynajmniej nie wiem kiedy. Byłyśmy i sąsiadów, ja poleżalam sobie na chuśtawce i poplotkowałam, a Małgosia pobawiła się z kolegą.
|
|
#1343 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On pewnie chce Cię wyręczyć z jak największej ilości obowiązków... Masz w nim wielkie wsparcie!!! A co do porodu, dobrze, ze tak zdecydowaliscie ![]() Trzymaj się widzisz wszystko powolutku sie ukłąda ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41336988]a moje cudne dziecko znalazło w ogródku przed chwilą dojrzałą truskawkę, pokroiło na 3 kawałki i mi jeden przyniosło o kurcze jakie dobre dziecko! Cytat:
A Ty nie powinnaś się oszczędzać? ganiasz jak Dotka ![]() Cytat:
Cytat:
Ale Ci się skumulowało...no ale masz rację, mógłby Ci troszkę pomóc... Cytat:
musisz płacic za wszystko???? |
|||||
|
|
|
#1344 |
|
Rozeznanie
|
Mam dzisiaj doła. Smutno mi. Równo rok temu byłam na łyżeczkowaniu w szpitalu. Był to mój najgorszy dzień w życiu. To już rok zleciał a mnie to dalej boli.
|
#1345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale ci zazdroszczę, jeszcze "chwilka" i bedziesz tulic w ramionach synka
|
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cynamonka...a Ty gdzie??? Chyba nie wróciliscie na porodówkę??? |
|
|
|
|
#1347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Samantha widzę Cię
![]() Jak się miewasz???? |
|
|
|
#1349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-06-15 o 18:35 |
|
|
|
|
#1350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspaniale się wami opiekuje i będzie tak też i po porodzie dlatego nie martw się kochana. Nawet jeśli będziesz bardziej osłabiona, to z takim aniołem jak twój TŻ Tymoteuszek i ty również będziecie nie tylko zaopiekowani, ale i dopieszczeni. Wszystko będzie dobrze. ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

A tak w ogóle u nas 35+0 więc 36 tydzień

) Trzymam za Was mocno kciuki!

zdecydowanie nie Ty przesadzasz tylko Tż padło na mózg

przypomnialo mu sie o tej ważnej sprawie czy nie dotarlo???
a ja po czyszczeniu dywanów chodze jak kaczka, tak mnei pachwiny bola

)