|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
czesc
nie nadazam za Wami ![]() ryba gratuluje synka, mam prosbe, zmien mi prosze termin na 11,12, a przede mna jest Newtrend i ona ma wpisany 11 pazdziernik a nie powinien byc grudzien? ![]() Cytat:
Messsuah super ze wszystko ok, mnie nadal mecza mdlosci, 3 dni bylo ok i od nowa, a tak liczylam na poprawe
|
|
#1742 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
z paramentrów i wynikow laboratoryjnych niby wszystko super ale ciagle się martwię, że moje dziecko się nie ruszało na usg (ani w 12 tc ani wczoraj - 13 tc) albo ja świruje niepotrzebnie
|
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle ze swirujesz ![]() spokojnie, moje dziecko w 13 tyg poruszylo raz reka, ale skoro wszystko inne ok to nawet mi nie przeszlo przez mysl zeby sie denerwowac, a napisal Ci ze płod w stanie aktywnosci?
ŚLUBOWALIŚMY http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100417600713.html SYNCIO I http://s2.suwaczek.com/201101291762.png SYNCIO II http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl2n0ake8axtlz.png Edytowane przez metkaa Czas edycji: 2013-06-15 o 15:01 |
|
|
|
|
#1744 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Jaka fajna sobota dzisiaj
przyjemnie na dworze, pyszny obiadek gotowy, żyć nie umierać ![]() Byłam ostatnio w Ikei i patrzyłam, na łożeczka/mebelki itp i jakoś nic mi się nie spodobało... Ryba ślicznie Ci rośnie brzucho! Można, można. Ja dla swojego psychicznego spokoju sobie zrobię tą lewatywę, ponoć na porodówce okrzyki "idzie kupa" to norma ![]() Cytat:
Cytat:
No i ciekawe z tą Twoją wagą, to ja już się nie martwię, że u mnie też stoi w miejscu. Suknia ładna, ale w pełnej okazałości pewnie dopiero będzie wyglądać bajecznie! Cytat:
Nie bądź taka, podziel się! Już mi ślina cieknie bokiem.... Cytat:
Jak zrobisz przegląd to koniecznie czekamy na zdjęcia!!!!!
|
|
#1745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny Wy też tak czujecie jak Wam maleństwa typowo na pęcherz uciskają? Ja mam masakrę... właśnie w ciągu 10 minut byłam 3 razy siusiu.Młody szaleje
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może faktycznie świruje, musze się uspokoić
|
|
|
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
termin póki co na 6 październik wyszedł metka już zmieniam, wybaczcie pomyłki- zdarzają sie każdemu ![]() wysłałam męża po SPOŻYWCZE zakupy i 2 detergenty. Dzwoni- majonezu takiego nie ma, moze byc inny? TAK za chwile dzwoni - musztarda może być tej firmy ale slowacka bo nie ma francuskiej? TAK .. a tego banana to dużego chcesz czy małego? Kochanie jestem na tych płynach, jest PERWOLl 1,8 l za 16 złotych, albo Woolite 4,5l za 22 złote- który wziąść? bo zawsze pierzesz w wool. ale ten jest perwoll jest tańszy....... ZABIŁ MNIE. mówie mu że za 22 złote to sie opłaca ten woolite i ma go kupić, bo inaczej musiałby wziaść 2x perwoll bo jest mniejszy - a on... NO tak, nie pomyślałem... Za chwile dzwoni i już se myśle na końcu listy jest to nic nie bedzie juz chciał, ale nie.. Sałatke chcesz z tuńczykiem czy łososiem? PRZECIEZ NIE JEM ŁOSOSIA W SALATKACH ( tych sklepowych sałatkach ) a mój mąż- no tak, ale w ciązy to masz różne smaki hahaha, zabił mnie. ciekawe czy jeszcezadzwoni. WYSŁAĆ CHŁOPA DO SKLEPU ( kiedys mu kazałam kupić wode niegazowaną i przyszedł z colą a zamiast fasoli w puszce kupił groszek
|
|
#1748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1749 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko on poda mi dzidzię do karmienia i potem ją przewinie Będziemy wszystko wspólnie robić i wiem że mi dużo pomoże i będzie na każe moje zawołanie I że już nie może się doczekać jak weźmie taką małą kruszyneczkę na ręce,a on taki barczysty jest fajny kontrast będzie![]() Cytat:
Jak lekarz mówi że wszystko ok to trzeba mu wierzyć ![]() Cytat:
![]() Mój to ma taka przywarę że jak coś w promocji to zawsze hurtem kupi.Ale powoli go oduczam. Zostało mu to po tym jak mieszkał w domu, tam zawsze zapasy robili bo duża rodzinka. |
|||
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
dopiero się galaretka chłodzi (swoją drogą ciasto będzie z truskawkami i... turkusową galaretką
) Cytat:
też muszę się wybrać do Ikei, bo chcę kupić komodę, ale taką normalną nie typowo dziecięcą i kocyki fajne na stronie widziałam po 40 i 50 zł
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
ty musialas trafic na ten moment lajtowania sie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Poszperalam troche w jakims lumpku. Cos tam kupilam .. Jakies male jeansy , bodziaki I cos jeszcze .. I jestem juz na prostej do mamy , obfoce mòj wòz ;D o ile dojde z przystanku do domu bo leje jakby chmure oberwało :O Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
o takie:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20203539/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60194849/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30194855/
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma się nauczyć i mi pomagać, w końcu to nasze wspólne dziecko więc i on musi potrafić je przewinąć, wykąpać itd... Będę go ścigać od początku, czuję że będzie mnóstwo kłótni przez to bo się będzie wypierał że on nie potrafi, że się boi że zrobi krzywdę dziecku itd.Cytat:
![]() W ogóle to zapomniałam Wam napisać że zadzwoniłam wczoraj do położnej żeby się dowiedzieć co i jak a ona mi mówi żebym w środę przyszła na zajęcia do szkoły rodzenia Zdąrzyłam przeglądnąć tylko jeden worek i to jeszcze z pomieszanymi ciuszkami (kilka na maluszka od 0-6 miesięcy a reszta na dziewczynkę w wieku 4-5 lat mniej więcej). Problem polega na tym że we wszystkich worach te ciuszki są tak pomieszane . Jednak muszę kiedyś przeglądnąć to od rana i poświęcić temu chociaż ze 2 dni na spokojnie .Dziś wybrałam niewiele. W sumie nic specjalnego, zwykłe ciuszki typowe "po domu" Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-15 o 17:52 |
||
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sporo i jakie ładne a właśnie miałąm wczoraj pytać o czapy Jak urodzę w październiku to może być jeszcze ciepło zważając na naaszą dzisiejszą pogodę... ale moze byc zimno, ile czapeczek i jakie ( cienkie grube, 'typ' ) mam kupić? bo we wtorek ide na zakupowe szaleństwo z przyjaciółką i chce kupić ale nie wiem jakie i iile.. bo wpisałam w google i w grafice wyszukało i milion różnych i nie wiem.. a nie chcę wydawać kasy na beznadziejne rzeczy mojaaaaa głowa wymyśliłam plan jak pójdę na wizytę, to będę mówiła ze dr D. zawsze wszystko mi tłumaczył i w ogóle wiec od niego tez tego oczekuje i że miałam ciezko zajść i teraz sie martwie itd.. moze potraktuje mnie łagodnie a poza tym nie wiem czy on bedzie mi co wizyte USG robił.. bo tamten robił nawet mam zdjęcie główki- a raczej mąż i sie zdenerwowałam. Zaś bany nie jeżdżą... od dzisiaj do min konca miesiąca pół drogi musze z buta wracać :/ to zamiast o 21:40 bede o 22:15 w domu
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Też mam problem z tym jakie czapki wybierać Rybko bidulko Ty, wiem co czujesz bo ja codziennie wieczorem mam dokładnie to samo, nawet zasnąć ciężko jak tak głowa boli .Pewnie że wytłumacz nowemu lekarzowi jak wyglądały wizyty u wcześniejszego lekarza i powiedz wprost że wymagasz od niego tego samego
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-15 o 18:21 |
|
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
po domu chyba w czapce chodził nie bedzie, nie? a na dwór to myslałam tak :
cienka czapka jak bedzie ciepło ( znaczy no nie super cienka, ale taka zwykła bawełniana ) a jak bedzie zimno to grubsza, z tym że ja myślałam żeby jeszcze główkę w kapttur od kombinezonika wkładac, ale nie wiem. niech sie wypowie doświadczona mamusia ile minimum bede potrzebowac
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie informacja dla zainteresowanych w biedronkach znowu pojawiły się akcesoria dla dzieci butelki, smoczki, kocyki, ręczniki z kapturkiem, kosmetyki dla dzieci itd itp, u mnie w mieście we wszystkich biedronkach to jest i poza miastem w jednej też (wiem bo obleciałam dzisiaj wszystkie możliwe biedronki w poszukiwaniu ulubionych jogurtów teściowej
) więc myślę że i u Was powinno to być |
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, szukam po gazetkach ale nie widzę, a chciałam ceny pooglądac i do kiedy są:P
jestem w 23 tygodniu i tak strasznie puchną mi nogi, zwłaszcza przy kostkach :/ aż pasków z sandaczy nie mogę zapiąć
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-06-15 o 19:08 |
|
|
|
#1762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1763 |
|
Zadomowienie
|
ryba, wydaje mi się, że to indywidualna sprawa z tym puchnięciem. Jest ciepło, nogi mogą puchnąć. Wydaje mi się, że nie masz się czym przejmować, oprócz tego, że to pewnie po prostu dokucza.
Kupiłam taką o komodę: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...ery=200.678.29 Do tego prawdopodobnie będę musiała dokupić tą szafę: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60089872/ bo czuję, że sama komoda na długo nie starczy. Specjalnie chciałam kupić coś uniwersalnego, bo będzie ona wraz z łóżeczkiem stała w sypialni, więc musi mi tam pasować Ale żeby nie było tak smutno, to komoda i ewentualnie szafa zostaną ozdobione naklejkami takimi na meble (jakieś zwierzątka czy coś podobnego).
|
#1764 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczęta! Egzamin był tak długi, że ledwo wysiedziałam. 2 razy wchodziłam sikać
![]() Co do wizyty: nie jutro, a w poniedziałek. Ze stresu dni mi się mylą
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Co do puchnięcia rąk i nóg w ciąży- jest to bardzo często spotykane u kobiet w ciąży, należy się martwić jeżeli nogi nie odpuchają po nocnym wypoczynku...
A co do tych butelek, kocyków itp. które były w biedronce to były one już jakiś czas temu...w "mojej" biedronce ostatnio widziałam jakieś resztki- akcesoria typu smoczki, butelki, szczotki po 7,99; kocyki po 14,99 i rożek kąpielowy z myjką 21,99 albo 22,99...nie pamiętam dokładnie...Kocyki akurat są fajne, miłe w dotyku i lekkie...kupiłam jeszcze jak byłam w ciązy z Mikołajem bo wtedy też były w ofercie, rożka nie polecam bo po praniu zrobiły się na nim brązowe plamy jakby ktoś po robocie w polu tylko się namydlił i od razu wytarł... |
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny pytanie :
Mój bąbel w 23 tyg waży 438g. Wg tabeli wagi wygląda tak : 23tc-351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl) czyli mój maluszek miesci sie miedzy 10 a 5o centylem, to dobrze? mało? czy jak?? troche sie zmartwiłam jak przeczytałam że jest 'wychudzony' i w ogóle.. ;( bo powinien mieć ok 50 centyla
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle taka żem kulturalna że się nie przywitałam
Witam w ten ciepły wieczorek...Dzieć śpi a ja zamiast się kąpać i ogarnąć trochę pokój to siedzę na kompie na wizażu i facebooku ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Ryba ja bym się tam waga za bardzo nie przejmowała...pierwszy raz mi policzono wagę Mikołaja w 31 tyg a wcześniej to tylko były te inne pomiary... |
|
|
|
#1768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odpoczywaj z nogami uniesionymi. Cytat:
Fajne te mebelki A ja przepatrzyłam allegro i inne sklepy dziecięce z mebelkami i padłam ![]() Jakie ceny
|
|||
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
poszukaj na tablicy..
czasem nówki idzie kupić za mniejsza kase. ostatnio widziałam ze posciel nową dziewczyna sprzedawała bo kupiła róz a urodził sie chłopiec,a był tam baldachim,poszewka na posciel, rozek ochraniacz i ten 'niezbednik' niewiem czy cosjeszcze nie pamiętam, ale ja tam jestem dziennie i widzę że wstwiają czasem prawie nówki albo nówki, albo używne ale fest zadbane. Moja teściowa zaś zadzwoniła czy mój do niej jutro na obiad pojedzie........ skad ja mam to brać. Malo tego zadzwonila dzisiaj siostra tż. i mówi : pamiętasz ze ja mam za miesiac urodziny? zbieraj kase na prezent słabo mi sie zrobiło ale już nic nie mówiłam.. może cudeeeeeeem będe w pracy... ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- http://tablica.pl/oferta/ciuszki-dla...tml#420480a194
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiesz co,z tym prezentem to przegięli.A po co babci Tżta 200 zł? A siostra to już w ogóle.Tymbardziej że wiedzą jaka jest sytuacja i jeszcze wymagają ![]() Ja bym dała coś symbolicznego,babci kwiaty plus np czekoladki lub jakąś apaszkę(nie wiem co lubi ).Podobnie z siostrą.Dosłownie drobnostkę przecież chodzi o pamięć, a nie drogi prezent.Później co będzie analiza kto dał droższy/lepszy prezent Padam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

a zamiast fasoli w puszce kupił groszek 

a najlepiej powiedz,ze jestes teraz bardzo zajeta i on musi przebrac dziecko. Nie wyreczajcie facetow,bo latwo zwalaja potem cala prace przy dziecku na kobiety.I trzeba uwazac by ich nie krytykowac.Nawet jak cos nie tak przy dziecku zrobili.Bo sie szybko zniechecaja i potem bedzie,zrob ty,bo ja nie potrafie.
KCIUKI DLA ANI
sporo
a poza tym nie wiem czy on bedzie mi co wizyte USG robił.. bo tamten robił