|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Blogerko, ja na razie nie myślę, tzn myślę, ale za kilka lat, więc to dalekie plany w moim przypadku.
|
|
|
|
#2852 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, wiem o co chodzi
![]() ale mi sie wydaje, ze jak juz w koncu zaczne sie wysypiac, i dojde do siebie, i ogarne w miare dzieciaka, siebie, i swoje zycia... to chyba za dobrze mi bedzie, i nie bede chciala znowu tak sie poswiecac, zamykac w domu, ograniczac, wiecie o co chodzi ... ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- bo gdyby to takie proste bylo, to coreczka bylaby bardzo fajna, chociaz drugim takim Boryskiem tez bym nie pogardzila. Ale raczej nie wydaje mi sie, zebym zdecydowala sie .. no chyba ze zycie samo zadecyduje
|
#2853 | |||
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, że się nie odzywałam, nie mam nic na swoje usprawiedliwienie. Wystarczy, ze pół dnia nie wejdę i później już tracę kontrolę nad forum
Cytat:
Gratki!! No, no dałaś radę Mamuśka.Cytat:
![]() Cytat:
Ja też Dziś wyrwałam się z koleżankami na działkę, Niunias został przekazany tatce a ja leżak, jedzonko i poncz mmm... Wypoczęłam i stęskniłam się za nią przez te 4h ![]() Idę nadrabiać bo czuje się jak parówa, nie wiedząc o co chodzi w ogóle
|
|||
|
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I zwyczajnie boje się kolejnej ciąży. Tak, ciąży, nie posiadania dziecka i opieki nad nim. Ale oczywiście jak się "przydarzy" ( ) to będę kochać całym sercem
|
|
|
|
|
#2855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co jest najgorsze? Ze moj Tz juz zaczyna o trzecim gadac! Niby w zartach ale ja juz go znam. Bedzie chcial probowac do skutku (az trafimy w chlopaka). Dobrze, ze to nie tylko od niego zalezy bo bylabym biedna... Troje dzieci przed trzydziestka to juz by byla chyba "lekka" przesada
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż, a najgorsze z tego wszystkiego są porody
... Masakra.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-06-15 o 20:34 |
|
|
|
#2857 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Powiem Ci ze ja juz chyba wolalabym rodzic naturalnie niz przechodzic jeszcze raz przez pierwsze dwa miesiace macierzynstwa!
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerko, serio?
Aż tak strasznie było?
|
|
|
|
#2859 | ||||
|
Zakorzenienie
|
UWAGA- nadrabiam, od wczorajszego wieczora, czyli od 88 strony
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41327338]Idę czytać, ale muszę wam opisać moją spowiedź ![]() otóż do kościoła poszliśmy w 4, ja w Tuli Dorotkę miałam. Mieliśmy iśc do spowiedzi przed chrztem, msza się zaczęła, proboszcz prowadzi a spowiada jakiś ksiądz, nie znam. Poszłam z Dorotką, ten kątem oka dojrzał i się uśmiecha Ledwo powiedziałam grzechy, ta zaczyna stękać :d no to mówię: przepraszam, smoczek muszę podać Fajnie, nie? [/QUOTE]genialne, chyba nawet Kiję przebiłas Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2860 |
|
Wtajemniczenie
|
serio, serio ..
ostatnio jak ogladalismy z TZ filmik z pierwszych tygodni to pozniej wieczorem plakalam - ja nie mam prawie zadnych milych wspomnien z pierwszego miesiaca ![]() czuje ze stracilam cala mase pieknych chwil, mam o to zal do TZ, bo wiem ze nikt mi tego czasu nie zwroci, jak podczytywalam Was tutaj, to tz tylko ryczec mi sie chcialo, bo tak Wam zazdroscilam. brak pomocy ze strony TZ, ciagle problemy z brzuszkiem co rownalo sie temu ze wiecej niz 1.5 godziny jednym ciagiem nie przespalam - oczywiscie TZ zadnej nocy mnie nie wyreczyl, nie zapytal czy chcialabym sobe odpoczac, odespac, nie zajal sie dzieckiem zadnego ranka, zeby moglam ciezka noc odespac do tego tesciowa, pozniej ulewanie, slabe przybieranie na wadze, ja sama czulam sie jak wrak!!! plakalam codziennie, a tesciowa mi depresje wmawiala, i chciala jakims lekami faszerowac, ktore jej corka - lekarka podaje ludziom w zaawansowanym stadium raka ;| (ale one dwie maja taka manie faszerowania lekami, nawet dzieci - nie wiem, dziwne mi sie to wydaje, bo to rodzina lekarzy w koncu) mialam ochote jej powiedziec, ze wystarczy zeby sie od☠☠☠☠☠☠☠ila raz na zawsze
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-06-15 o 20:48 |
|
|
|
#2861 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziekujemy za miłe słowa
Cytat:
Chyba przeoczyłam...mogłabyś w skrócie napisać?? Wiecie co, ja mam nadzieje, że to ten skok 14-19 tydzieni niedługo mu przejdzie... Cytat:
![]() ![]() Najpierw przeczytałam, ze po 3 m-cu mozna uzywac nosidełka bez uzycia podwyzszenia do siedzenia, ale potem doczytałam, że po 4-5 miesiącu dopiero. Czyli do 4-5 miesiąca wkładka potrzebna. Zamotałam jakos Cytat:
mysle, ze to przez pogode i gorącoCytat:
![]() Cytat:
Usypianie nocne poszło dziś całkiem całkiem, padł przy kołysance. Oby było już tylko lepiej z tym spaniem Blogerko Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-06-15 o 20:54 |
|||||
|
|
|
#2862 |
|
Wtajemniczenie
|
scotasia - chyba wolalabym przetluszczania, zawsze mozna umyc łeb ;P
a za tym sianem to naprawde nie idzie juz zrobic zupelnie nic ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- scotasia - właśnie jak łapie doła, to wtedy tłumaczę to sobie, ze muszę skupić się na tym co jest teraz, bo użalając się będę tylko tracić kolejne piękne chwile
|
#2863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, tylko że jak się ma krótkie włosy, które wymagają układania to szlag mnie trafia jak musze to robić codziennie i to na szybko, żeby jak najszybciej móc się położyć spać |
|
|
|
|
#2864 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czesc Przystojniaku Cytat:
Cytat:
Szaja rozszerza dzialalnosc na rynek azjatycki? Cytat:
dawaj Rumunów jak obiecałas ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2865 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylwietta bez pieluszki to ani rusz, dziś usypiał w łózeczku z pielucha na oczach, spiewalam mu kołysankę i trzymałam rączki
.. zaraz, zaraz, która tu się chwaliła, że samo zasnęło.. Pstryczku??![]() ![]() ![]() A żubrów ani chu chu... Idę sprzątać Edit. Widzę, że teraz moda na spacerówkę
Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2013-06-15 o 21:03 |
|
|
|
#2866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2867 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wózek fajny tylko ja chce taki na ciepło lub na podróże bo taki na zime i wiekszy na pompowanych kołąch mamy z tego obecnego zestawu CO do wózka, tak jak mówiłam mi się podoba bo jest fajnie wyprofilowany tak że nawet nie siedzące dziecko może w nim "siedzieć" i ma baaardzo dużą budke może być krótsza lub dłuższa jedyne co mi się mniej podoba to że nie ma pałąką niby można dokupić ale ponoć drogi. I w ogóle w smyku był dwa kolory beżowy i takie różowo niebieski(my go weźmiemy) bezowy 699 a ten nasz 899! pffff Cytat:
a ja chyba synka ![]() Cytat:
![]() Ehhhh wykąpałam hanie zrbiła cyrk przy próbie karmienia cyckiem myślałąm że w ogóle nie chce ale darła się jak obdzierana ze skóry więc zrobiłam butle i to było to Myślicie że można mieszać mleko mm z naszym? bo odciągnęłam troche bo myslałam że zje z butli moje ale nie zdarzyłam i potem myślałamczy moge je dolac do mm
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i już małego wozisz? przypomnij mi z którego on jest? i jaki kolor ?
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może ja odpowiem ![]() Jak Zuzka jest zmęczona bardzo, nie może zasnąć, lezenie koło niej, kładzenie pieluszki nie pomaga to kładę ją na poduszkę, biorę na ręce i lulam. To tak samo jakbyś na rękach lulała, tylę że ja to robię na poduszce, bo mi wygodniej i Zuzi chyba tez to odpowiada. Teraz to się rzadko zdarza, ale przez pierwsze 2 mż tlyko tak usypialiśmy wieczorem po kąpieli. |
|
|
|
|
#2871 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby wszystko było dobrze i nie skończyło się w szpitalu.Cytat:
![]() Cytat:
A ze ślubem dobre Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Oby się poprawiła aura.Cytat:
No taka reklama to ja rozumiem, ślicznie ![]() Cytat:
Ale myślę, że po prostu przejechałam się na swoim wyobrażeniu macierzyństwa. Ja myślałam, że tylko u nas takie problemy, że WY na pewno dajecie sobie super radę ze wszystkim a to guzik prawda, nikt się nie urodził superrodzicem. Także ja bym najchętniej ten pierwszy miesiąc przeskoczyła
|
||||||||
|
|
|
#2872 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję
dziś mąż po pracy wziął dziewczynki na spacer i wreszcie dosprzątałam dom porządnie a nie po wierzchu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ale mi 2 wystarczy
|
|||
|
|
|
#2873 |
|
Raczkowanie
|
kilka razy juz go miałam na spacerku, ale narazie takim krótkim, jak byłam na zakupach, albo jak byłam drukować prace, czy jak byłam u mamy na kawce. A tak koło domu to jeszcze gondolka, chociaż juz mu sie w niej nie podoba bo nic nie widzi.Za to w zappie ma super widoczność. Witek jest z 6 stycznia
Aha my mamy kolor czerwony |
|
|
|
#2874 |
|
Wtajemniczenie
|
Meduza, Kochana podwójne mamy mają podwójne dzieci i podwójne obowiązki... ale z drugiej strony to jakoś to ogarniam (y)
|
|
|
|
#2875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- w jedwab to ja nie wierze, uzywalam kiedys, on chyba tylko tak powierzchownie zalepia wlosy, nie nawilza ich, tylko daje pozorne wrazenie
|
|
#2876 |
|
Wtajemniczenie
|
Szaja nie przyjęłaś mnie do znajomych na fb
|
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze jak mąż mówi o drugim dziecku (chociaż to tylko takie gadanie,póki co wiem że by się na drugie nie zdecydował świadomie) to od razu mu mówię: Ja mogę być w ciąży,urodzić ale pobyt w szpitalu sam niech sobie znosi. I on wtedy zawsze mówi że na nic się nie skarże,nic nie zapadło mi w głowie jak ten szpital. Przeżywam to strasznie i długo długo nie będę chciała tam wrócić (jeszcze na swoje życzenie ).
|
|
#2878 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda ze nie trafilam tu wczesniej, bo moze gdybym od tych dni miala wsparcie chociaz w Was, to byloby mi razniej a zestawienie wyobrazen z rzeczywistoscia .. szkoda gadac, ale to pewnie kazda z nas sie rozczarowala ![]() mnie najbardziej zabolala postawa TZ, bo na nim sie przejechalam, wiedzialam ze bdzie ciezko, mega ciezko, ale bylam pwna ze bede mogla liczyc na niego .. niestety .. ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
|
|
#2879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie dlatego, ze mam ciazowa czy porodowa traume. Po prostu jedno mi wystarczy Cytat:
|
||
|
|
|
#2880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja szpital wspominam bardzo milo - ale to zasluga mojego lekarza. chcoiaz pamietam, ze nie moglam sie doczekac wyjscia, bo wiedzialam ze TZ mi pomoze, ze bedzie lzej .. jasne ... zderzenie z rzeczywistoscia tak zabolalo, ze nie raz myslalam o tym ze woallabym w szpitalu lezec
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

a więc i tak kombos i brak czasu
Gratki!! No, no dałaś radę Mamuśka.
[B]

Niby w zartach ale ja juz go znam. Bedzie chcial probowac do skutku (az trafimy w chlopaka). Dobrze, ze to nie tylko od niego zalezy bo bylabym biedna...
Troje dzieci przed trzydziestka to juz by byla chyba "lekka" przesada 

wiec sprawdzam, czy kota dycha, potem Pietraszko z mezem. I w nocy jak nie slysze malego i M.to rece na brzuchy albo szturcham, zeby sprawdzic. Jak w nocy do kibelka ide to i kote po drodze sprawdze..... Blagam, nie smiejcie sie
Chyba przeoczyłam...mogłabyś w skrócie napisać?? Wiecie co, ja mam nadzieje, że to ten skok 14-19 tydzien

no ale tutaj nie będziemy zmieniać póki co, jest w miarę ok, ale w kolorach....zieleni 

Oby się poprawiła aura.
dziś mąż po pracy wziął dziewczynki na spacer i wreszcie dosprzątałam dom porządnie a nie po wierzchu