|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Heeeej ciężarówki
![]() Nieduzo transferu mi zostało a nie wiem kiedy sie doładuje wiec nie moge za duzo siedziec ![]() Byłam dzis w szkole,pozaliczałam,jutro powtórka. ALe Laura wróciła do normy a tak sie bałam bo juz miałam na IP jechac.Stanardowo mnie popoludniu głowa i 1/2 twarzy bolała wiec spałam,dopiero ozyłam ...... ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
cosik sie dzieje ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
Jest mega za☠☠☠iaszczy ![]() No i gratki za imię chociaz jak napiszesz ,,Tomek" to bd sie zastanawiac o kogo chodzi bo juz do Bezika jak wszystkie przywykłam Cytat:
Ja swój trudny dzien miałam 5 stycznia Pomysl ze wkrótce zostaniesz mamusią a aniołek w niebie Wam kibicuje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Okii żabki cisza więc spadam.Troszke nadrobiłam
Czas w kime leciec.Nie zapominajcie o mnie,jutro zajrze sie zaleldowac ![]() A Margosia i Malinka rodzą czy w kulki lecą?????????? : : ![]() ![]()
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
cisza przed burza
|
|
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę spać moje drogie. Spokojnej nocy.
|
|
#1385 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Żeby nie było za fajnie z TŻ, to strzelił focha
Mówi mi, żebym poszła po napój do kuchni. Na co ja stwierdziłam, że nie będę latać milion razy po schodach na dół tylko dlatego, że jemu się nie chce. I się obraził... A on ciągle coś chce... Co się położę, to zaraz jest "kochanie podasz mi..."Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzieciaki bardzo to lubią, a faktycznie upały zapowiadają
|
|
#1386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
przyjade na wakacje, moge ?
|
||
|
|
|
#1387 |
|
Wtajemniczenie
|
Generalnie przynosi... Tylko nie miał koszulki, a że "nie jest u siebie" to nie chciał tak schodzić... Bla bla bla...
W końcu poszedł i wodę mi też przyniósł.
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam jeszcze życzyć wam słodkich snów. Dobrej nocy bez bólu kapy
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
charlize
![]() misiaczka teściowa ma pomysły ![]() Ale dziś mnie wzięło, leżę sobie i nagle czuję czkawkę idealnie nad kapą Zerwałam się na równe nogi, tż przestraszony, a ja do niego, że przewieszamy tv na drugą stronę, bo zaraz mogę urodzić, a musi być przewieszony. Bo teraz tam gdzie tv będzie łóżeczko. On blady, myślał, że zaczełam rodzić i w panice chce dokończyć to co jeszcze nie zrobione |
|
|
|
#1391 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Juz teraz mówi jej tz ze jestem w 8 mc i mam wypoczywac i tyle. A teściowa jakie oczy wywalila jak usłyszała ze to juz 8 mc No wyczucie to ma ![]() Mnie juz chyba niczym nie zaskoczy
|
|
|
#1392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Misiaczka ale teściowa ma pomysły ludzie to czasami nie myślą wcaleEwusia śliczny pokoik macie dla Tymusia, a wy nie będziecie spać w jednym pomieszczeniu z małym? Brawa jeszcze raz dla Twojego męża, złoty egzemplarz Ci się trafił Oliath śliczny kącik dla Lilo masz, a Lal słodka była jak się urodziła Perse brawo za tydzień jeszcze trochę kochana, dasz radęMela twój mąż to naprawdę pracowity człowiek, mój leniuch nie dał by rady. W domu pomaga mi oczywiście ale jak coś większego do zrobienia jest to najpierw się nasłucham jaki on zmęczony. Teraz siedzi ze mną w domu to go wykorzystuję na maxa Melduję się bo zapomnicie, że ja tez tu jestem. Dzisiaj dzień zakupowo- sprzątający, zrobiłam dwa prania dla małego- kołderka, pościel, ochraniacze, prześcieradła. Strasznie dużo tego prania jest, jeszcze co najmniej z 3 prania wyjdą. Tylko kto to teraz wyprasuje Poza tym upiekłam ciacho z truskawkami. W sklepie mały tak się wypychał, ze aż isć nie mogłam tak bolało, chyba tez chciał porobić zakupy
|
#1394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Charlize przytulam
---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- mierzyłam dzisiaj brzuch i mam już 114 cm w pasie muszę cyknąć nowe fotki na pamiątkę, może jutro
|
#1396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rece opadaja A u mnie kolejny dzien wydatkow, juz powoli mam dosyc tego, ze kasa tylko sie zmniejsza, a niewiele przybywa. Jedyna radosc taka, ze wydajemy to na Edzia i tak jakos przyjemniej sie pozbywa tych pieniedzy. Dzis kupilismy wiekszosc kosmetycznych rzeczy (platki bawelniane, pampersy, chusteczki, wkladki laktacyjne, podklady, Bepanthen, kapcie do szpitala). Niedawno tez zamowilam na ebay octenisept, tantum rosa, czopki glicerynowe, sol morska, herbatke dla mam karmiacych i kore debu. Wiekszosc wyprawki juz mamy Jutro czeka mnie duzo truskawek i czeresni i juz wiem, ze niedziela bedzie fajnym dzniem Zycze Wam spokojnej nocki
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobranoc
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsza lipcowa ciężarówka się rozpakowała
)http://www.pudelek.pl/artykul/56051/...hian_urodzila/ |
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyprzedziła nasze czerwcówki
|
|
#1400 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Melduje się po (jak zwykle) długiej nieobecności. Niby jestem na zwolnieniu, a nie mam kiedy do Was zajrzeć.
U mnie po weekendzie pyknie 32 tc. Widzę, że Wy jesteście już popakowane do szpitala. Ja na razie dla siebie kupiłam 1 koszulę do karmienia, podkłady i majtki poporodowe. Dla dziecka pieluchy tetrowe, paczkę pampersów, nawilżane chusteczki, ubranka, gruszkę do noska, termometr, butelki, obcinacz do pazurków, prześcieradła, śpiworek, fotelik samochodowy, materacyk, nakładkę na materacyk, proszek do prania Dzidziuś. Muszę jakoś sobie rozpisać wszystko i dokupić potrzebne rzeczy. I chyba czas pakować torbę? Tylko jest problem, bo ja nawet torby nie mam. Myślicie, że walizka może być? W szpitalu pomyślą, że na wczasy przyjechałam ![]() Czas leci jak szalony. I waga też... Przez pierwsze 6 miesięcy przytyłam 3 kilo, a przez ostatnie trzy tygodnie kolejne 3 kilo! Tż mnie pociesza, że brzuszek mi bardzo wyskoczył i dlatego. Z tym, że ja ostatnio nie odmawiam sobie łakoci... I dzisiaj jak zobaczyłam swój "tył" w lustrze to się załamałam - talia zanikła, wyglądam jak facet ![]() Moje maleństwo coraz bardziej się rozpycha, układa po jednej stronie brzucha, będzie akrobata ![]() Wszyscy się śmieją z mojego wystającego pępka, jakby to było coś dziwnego ![]() Dotychczas na dolegliwości ciążowe nie narzekałam, ale zaczyna mi ciążą przeszkadzać w normalnym funkcjonowaniu. Szybko się męczę, narzekam na ból pleców, a nogi bolą mnie non stop, zwłaszcza pięty - one bolą niemiłosiernie! A na temat zgagi już nie będę się rozwijać ![]() Najgorzej, bo spuchły mi palce i nie mogę zdjąć obrączki...A jak spuchną jeszcze bardziej to będzie tragedia... Może namydlę to zejdzie. Muszę się chyba rozejrzeć za jakąś komodą. Puki co ciuszki dziecka są w mojej szafie, ale upchnięte i na dodatek wysoko... Tż mnie rozwala. Niby stara się mi pomagać, ale w domu nic nie robi. Jedynie to na podwórku (naszym i RODZICÓW) kosi trawę i dba o drzewka. Bo pracuje i jest zmęczony. No rozumiem, że praca na trzy zmiany jest męcząca, ale umyć po sobie małą łyżeczkę, czy sprzątnąć swoje porozrzucane ubrania to chyba nie problem. Chodzę za nim nieraz jak cień i zbieram co po sobie zostawi, już mnie to denerwuje. Zostawił talerz po obiedzie, poprosiłam go żeby umył to z oburzeniem wrzasnął, że jest po nocy i może się zaraz położyć spać! I wyszedł na dwór. Oczywiście pozmywałam po nim. Ale później wstawił butelkę z napojem do zlewu, bo kupił jakąś oblepioną. To się zapytałam po co wstawił butelkę do zlewu i czy ona ma tak sobie stać, na co on "No to chyba umyjesz, nie?" Jak w domu nie jest napalone w piecu to idzie się kąpać do rodziców (mieszkają dom dalej). I u mamusi widzę jak po kąpieli opłukuje, wyciera wanne, odstawia płyn do kąpieli na miejsce. Wytrze gdzie nachlapane. A w domu - w wannie brud, piana i włosy, butelki rozstawione na całej wannie, nachlapane, gacie i skarpety na podłodze, a na pralce brudne patyczki do uszu. Teraz bardzo się męczę myjąc podłogę, zaraz bolą mnie plecy i brzuch. Na co tż "Że przecież mogę myć podłogę powoli i delikatnie"... ![]() No ale już koniec narzekania. Wpadłam do Was zerknąć jak się macie. Ale widzę, że jeszcze żaden maluszek się nie wykluł Ja mam 25 wizytę, więc niebawem znów zobaczę maleństwo na usg
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Hej! ja już od 5 nie śpię... Wszyscy jeszcze leżą, więc powoli zaczyna mnie to męczyć, bo wolałabym już się ogarnąć i wziąć do roboty w miarę moich możliwości...
Boli mnie kręgosłup, ale trzeba ogarnąć dziś chociaż szafy w sypialni. Dobrej niedzieli! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
ja tez juz nie spie
)wstalam i witam was z herbatka z miodem w reku ))---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- wczoraj moja mała mnie poddenerwowała, bo prawie wcale się nie ruszała. i tak czekałam na te ruchy, kombinowałam i nic. nie wiedziałam co robić, ale mój tz oczywiście oaza spokoju i kazał mi wyluzować. dziś od rana już się rusza, uff )
|
|
|
|
#1403 |
|
Zadomowienie
|
Ddzień dobry
![]() Nadrobilam newsy i lecę zrobić śniadanko bo Tymuś zapewne już głodny, tz śpi i prosił aby go nie budzić do 8, niech sobie odpocznie trochę ![]() Ciekawe co u Margoś i Malinki? Miłego dnia Mamusie, będę zaglądać.
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam. Ale adoptować to ciebie nie będę boś ty dzieciata i babcią mam być od razu?
Jakieś głupie sny o KFC miałam. Nie wiem skąd. Czekam na brata choć mam nerwa bo mój mąż jeszcze nie wstał! A strasznie tego nie lubię jak jestem umówiona, a on tak olewa. Widać każdy musi ponarzekać na swoich partnerów to i ja
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1406 |
|
Konto usunięte
|
hej laski!
po porannych przytulankach mąż zasnął a ja zrobiłam sie glodna wiec ide zaraz na sniadanko dzisiaj grillujemy u nas, upal juz masakryczny przed chwila sie zastanawialismy czy robimy nasze urodziny dla znajomych... ja mam 21 mąz 25 a robilibysmy za dwa tygodnie... akurat wychodzi tydzien przed terminem chyba rzucimy haslo na grilla a jakby co to sie odwola ale czad! przed chwila tez maz oburzyl sie na slowo kapa ze takie aseksualne i w ogole... no wlasnie takie ma dokladnie byc ;-) he he.. to w sumie przyznal racje .. ide jesc milej niedzieli |
|
|
|
#1407 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Ale się zapowiada upał a ja w domku chyba cały dzień, bo Tż ma szkołę marzy mi sie jakas wycieczka albo wyjazd na parę dni![]() No ale nie smęcę bo dziś zaczynamy z Adasiem 32 tc czyli 8 miesiąc Cytat:
Cytat:
miał pewnie chłopak panikę w oczach. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie daj się tak wykorzystywać dziewczyno, bądź troche bardziej asertywna i nie ustępuj mu na każdym kroku bo całe życie będziesz robić wszystko tylko Ty a on Ci będzie tylko rozkazywał [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41342236] przed chwila tez maz oburzyl sie na slowo kapa ze takie aseksualne i w ogole... no wlasnie takie ma dokladnie byc ;-) he he.. to w sumie przyznal racje .. ide jesc milej niedzieli[/QUOTE] no bo kapa to faktycznie takie aseksualne ![]() MIŁEJ, UDANEJ NIEDZIELI
Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-06-16 o 09:09 |
|||||
|
|
|
#1408 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
He he to napedzilas biedakowi strachu ![]() Cytat:
Margosia, Malinka- nie wstyd Wam? ![]() Cytat:
Pogon teraz tz do roboty . Niech sie przyzwyczaja. Po porodzie bedzie Ci duzo ciezej i pomoc sie przyda a nie dodatkowa praca Cytat:
Pewnie odpoczywa po wczorajszym pracowitym dniu. [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41342236]hej laski! po porannych przytulankach mąż zasnął a ja zrobiłam sie glodna wiec ide zaraz na sniadanko dzisiaj grillujemy u nas, upal juz masakryczny przed chwila sie zastanawialismy czy robimy nasze urodziny dla znajomych... ja mam 21 mąz 25 a robilibysmy za dwa tygodnie... akurat wychodzi tydzien przed terminem chyba rzucimy haslo na grilla a jakby co to sie odwola ale czad! przed chwila tez maz oburzyl sie na slowo kapa ze takie aseksualne i w ogole... no wlasnie takie ma dokladnie byc ;-) he he.. to w sumie przyznal racje .. ide jesc milej niedzieli[/QUOTE] To wy mlodzi jestescie A pisalas ze 30 juz skonczona. Wydalo sie
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Witam się w dobrym humorze. Mąż wlazł mi raniutko pod kołdrę i zapytał czy śpię. Nie spałam, więc mówi: To dobrze kochanie, bo będziemy się przytulać. Nie zaprotestowałam oczywiście i pierwszy raz od niepamiętnych czasów tak miło mi się wstawało. ![]() Lecę zrobić śniadanko, a później zbieramy się do kościoła. Cytat:
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak w ogóle to
![]() Ale dzisiaj pospałam- poszłam spać przed 23 a obudziłam się 8:30 i tylko raz wstałam w nocy na siusiu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

łóżko prawie skrecone, łazienka do połowy umyta, drzwi pomyte, okna mama kończy i chyba dziś za dużo już nie zrobimy... Zakupy nam sporo czasu zajęły... ale super jest! a łóżko na styk, nawet jedną listwe przypodlogowa musieliśmy obcinac :-P
cosik sie dzieje
ale ceny 

nudne się to już robi, że każdą wystawę rozwala po kolei i strasznie wysoko stawia poprzeczkę Bezikowi w kwestii osiągnięć 

:
), troche za duzy jest bo wody tez trzeba sporo do niego wlać a swojej studni nie mamy, no i te chlorki itd to też swoje kosztuje 

a ja w domku chyba cały dzień, bo Tż ma szkołę