Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-15, 22:13   #1381
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Heeeej ciężarówki

Nieduzo transferu mi zostało a nie wiem kiedy sie doładuje wiec nie moge za duzo siedziec

Byłam dzis w szkole,pozaliczałam,jutro powtórka.
ALe Laura wróciła do normy a tak sie bałam bo juz miałam na IP jechac.Stanardowo mnie popoludniu głowa i 1/2 twarzy bolała wiec spałam,dopiero ozyłam ......

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej. Nie nadrabiam, ale melduje się z mieszkania łóżko prawie skrecone, łazienka do połowy umyta, drzwi pomyte, okna mama kończy i chyba dziś za dużo już nie zrobimy... Zakupy nam sporo czasu zajęły... ale super jest! a łóżko na styk, nawet jedną listwe przypodlogowa musieliśmy obcinac :-P

Sciski!

ps. Nikt nie rodzi?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cosik sie dzieje
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Skylie ale ceny
Iwonka i Ghia - bez paniki dziewuszki, czesto zdarza sie ze PO narodzinach dziecka dopiero hierarchia wartosci partnerow ustala sie we wlasciwy sposob - i nagle silka czy komputer schodza na dalszy plan, bo w domu jest malenki-najwiekszy-priorytet
Mela, az mi zal meza Twojego moj tak pracowal przed i po narodzinach Lali, normalnie od 5 rano do 23, glownie po to, zebysmy dostali kredyt na mieszkanie, mieli czym oplacic zaliczke i notariusza... wyrabial drugie tyle albo i wiecej nadgodzin niz pracowal na etacie... mam nadzieje, ze Was z czasem moze choc na dochodzacego pomocnika bedzie luzikiem stac, kochana a maz troszke odpocznie wtedy
Ewusia, moj slubny podobnie dzien spedzil do Twojego - szafki kuchenne, szafa w przedpokoju, szafa na buty, szafa z narzedziami, odkurzanie, piwnica... wczoraj psa wytrymowal i wykapal... nie poznaje slubnego
Czarowniczka, dziekuje za wyreke w odpowiedzi nt. lakieru
Z tym ze ja sugerowalabym VIDARON, bo tanszy i wg mnie nawet lepszy jakosciowo od Domaluxa
Neni i Mela, tak poniewczasie sobie uswiadomilam, ze faktycznie po pierwszym rzucie okiem na foty moj post wyglada, jakbym urodzila
Fiazo za zdobycze

DONOSZE UPRZEJMIE, ZE PROCZ WYPRASOWANIA PARU CIUCHOW, UMYCIA NACZYN, WYKAPANIA LALI ORAZ UPIECZENIA CIASTA NIC DZIS NIE ROBILAM I LEZALAM SOBIE
ALLLELUJA!!!!!!!!! Jestem dumna z Twojego leżenia

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Hej dziewczyny u mnie jakis taki strasznie meczacy dzien. Ta pogoda mnie dobija.. Bylismy z psem na wystawie u nas w Krk i uwaga uwaga po raz kolejny pies zdobył wszystkie nagrody co mógł w ogóle nudne się to już robi, że każdą wystawę rozwala po kolei i strasznie wysoko stawia poprzeczkę Bezikowi w kwestii osiągnięć
Strasznie się zmordowałam tam bo upadł okropny, potem wrócilismy i padłam jak mucha i spałam 2h, a wieczorem wpadają do nas znajomi więc trzeba chociaż coś ogarnąć w domu żeby syfu nie było
Gratulacje dla syna Jest mega za☠☠☠iaszczy

No i gratki za imię chociaz jak napiszesz ,,Tomek" to bd sie zastanawiac o kogo chodzi bo juz do Bezika jak wszystkie przywykłam
Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj doła. Smutno mi. Równo rok temu byłam na łyżeczkowaniu w szpitalu. Był to mój najgorszy dzień w życiu. To już rok zleciał a mnie to dalej boli.
3maj sie kochana Ja swój trudny dzien miałam 5 stycznia Pomysl ze wkrótce zostaniesz mamusią a aniołek w niebie Wam kibicuje

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A ten mój Młody od rana mi wałkuje wnętrzności
Też macie takie uczucie jakby ktoś walcem was w środku wałkował?
codziennie
Stary 2013-06-15, 22:14   #1382
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Okii żabki cisza więc spadam.Troszke nadrobiłam Czas w kime leciec.
Nie zapominajcie o mnie,jutro zajrze sie zaleldowac

A Margosia i Malinka rodzą czy w kulki lecą?????????? ::
Stary 2013-06-15, 22:25   #1383
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Okii żabki cisza więc spadam.Troszke nadrobiłam Czas w kime leciec.
Nie zapominajcie o mnie,jutro zajrze sie zaleldowac

A Margosia i Malinka rodzą czy w kulki lecą?????????? ::
cisza przed burza
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 22:25   #1384
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
mysle, ze basen to świetna sprawa, byle nie za duzo wody przy dzieciach- bo z dziecmi to nigdy nic nie wiadomo
ja ma dosyc duzy basen który stał tylko jeden raz dwa lata temu (prezent urodiznowo-zareczynowy ), troche za duzy jest bo wody tez trzeba sporo do niego wlać a swojej studni nie mamy, no i te chlorki itd to też swoje kosztuje a tak bym sie popluskala
Na szczęście wodę mamy ze studni
Idę spać moje drogie.
Spokojnej nocy.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 22:26   #1385
magdalennne
Wtajemniczenie

Żeby nie było za fajnie z TŻ, to strzelił focha Mówi mi, żebym poszła po napój do kuchni. Na co ja stwierdziłam, że nie będę latać milion razy po schodach na dół tylko dlatego, że jemu się nie chce. I się obraził... A on ciągle coś chce... Co się położę, to zaraz jest "kochanie podasz mi..."

Cytat:
rozrabiaka Ci sie szykuje nie martw sie na zapas- ja np nie wiem juz gdzie ma nózki a gdzie wypina tyleczek, wczesniej myslalam ze wiem doskonale ale na ostatnim usg sie przekonałam, ze jednak nic nie wiem
Może mi się tylko wydaje... Lepiej, żeby już siedział głową w dół.

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
kto chce sie pośmiać niech czyta
Teściowa nam dzis powiedziała że ona na początku sierpnia wyjeżdża w góry i żebyśmy zamieszkali w tym czasie u niej zeby opiekować sie jej ciocia z Alzheimerem
Uświadomiłam jej ze w tym czasie moge zacząć rodzic albo w ogóle juz być po....a ona na to, ze przecież ona potrzebuje naszej pomocy
Mamy z TZ taka polewe teraz ze głowa mala
Ma kobita wyobraźnię

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Kochanie sęk w tym, że dziś było nawet dwóch pomocników. Jeden od rana przetrząsał siano, a drugi po południu przyszedł pomagać mężowi dach smarować. Bez nich nie dałby rady. I co? Prawie 21:30 a mąż jeszcze robi... A ja jak księżna czekam aż przyjdzie i łóżko pościeli bo nie chcę się siłować.
Wpadłam na pomysł, żeby do kasy którą ma Małgosia dołożyć trochę i kupić jej basen. Ona jest jak najbardziej za. Mąż też i nawet myśli jak tu się wyrwać jutro (mimo latania przy sianie i mojego brata malującego kuchnię) do Leroy merlin i kupić ten basen co by jutro nalać wodę, żeby się grzała. W końcu takie upały zapowiadają to czemu nie. Ja też bym miała dobrze bo przynajmniej mała nie ciągnęła by mnie co chwila do sąsiadów bo tam trampolina, zjeżdżalnia i jeszcze dziś coś wspomnieli o basenie. Nie wiem czy duży czy mały, no ale ta już podchwyciła temat. W zeszłym roku od maja do końca sierpnia właściwie mieszkałyśmy i mojego taty (od męża się wyprowadziłam na poważnie) i tam jest taki basen 3mx70 cm i super się w nim bawiła. Tyle, że do taty to ja mam 20 km i nie będę codziennie tam jeździła. A jak się urodzi dziecko to tym bardziej. A tak Małgoś by się kąpała, a ja bym mogła sobie na leżaczku leżeć i ją pilnować. No zobaczymy jak to rozwiążemy.
Fajny pomysł z tym basenem Dzieciaki bardzo to lubią, a faktycznie upały zapowiadają
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 22:28   #1386
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Żeby nie było za fajnie z TŻ, to strzelił focha Mówi mi, żebym poszła po napój do kuchni. Na co ja stwierdziłam, że nie będę latać milion razy po schodach na dół tylko dlatego, że jemu się nie chce. I się obraził... A on ciągle coś chce... Co się położę, to zaraz jest "kochanie podasz mi..."

Może mi się tylko wydaje... Lepiej, żeby już siedział głową w dół.

Ma kobita wyobraźnię

Fajny pomysł z tym basenem Dzieciaki bardzo to lubią, a faktycznie upały zapowiadają
a to nie powinien on Tobie przynosić picia???

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Na szczęście wodę mamy ze studni
Idę spać moje drogie.
Spokojnej nocy.
nie chcesz mnie adoptowac?? albo nie!!
przyjade na wakacje, moge ?
Stary 2013-06-15, 22:30   #1387
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
a to nie powinien on Tobie przynosić picia???
Generalnie przynosi... Tylko nie miał koszulki, a że "nie jest u siebie" to nie chciał tak schodzić... Bla bla bla...
W końcu poszedł i wodę mi też przyniósł.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 22:37   #1388
Anulka_p
Zakorzenienie

Wpadłam jeszcze życzyć wam słodkich snów. Dobrej nocy bez bólu kapy
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 22:45   #1389
idzia111
Zakorzenienie

charlize

misiaczka teściowa ma pomysły

Ale dziś mnie wzięło, leżę sobie i nagle czuję czkawkę idealnie nad kapą I przypomniały mi się słowa gina. Ostatnio jak byłam to głowa była nad lewą nogą i Michaś leżał głową w dół ale tak pod ukosem. Gin mówił, że pewnie do 2 tyg, już bedzie jak trzeba, a potem jeszcze ze 3 tyg i poród. No i dziś się ustawił, a od wizyty mineło tydzien i 5 dni, czyli gin miał rację. Czyli jeżeli nadal się potwierdzą jego słowa to za ok. 3 tyg może się zaczac cos. Bo on mi wytłumaczył, że przy krótszej szyjce główka napiera i jeszcze szybciej się skraca. No i to było tytułem wstępu do tego co było dalej

Zerwałam się na równe nogi, tż przestraszony, a ja do niego, że przewieszamy tv na drugą stronę, bo zaraz mogę urodzić, a musi być przewieszony. Bo teraz tam gdzie tv będzie łóżeczko. On blady, myślał, że zaczełam rodzić i w panice chce dokończyć to co jeszcze nie zrobione A była już 20 godz., my mieszkamy w bloku. Wiertarka u teścia, no ale ... ok 21:30 tv już wisi na tej stronie co trzeba Nawet się nie bronił, że po niedzieli itp., tylko mama przerażona, że sąsiedzi policję wezwą jak do 22 się nie wyrobimy. A to ściana główna, więc udarem trzeba było walić.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 22:52   #1390
dzoan
Zakorzenienie

Ja też na momencik, żeby życzyć Wam słodkich snów i spokojnej nocy

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 22:59   #1391
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Ma kobieta pomysł. Brawa dla teściowej za bystrość umysłu
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Wiesz, to nawet nie jest śmieszne, to przerażające.. aż mi szczena o podłogę lutnęła
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Nie ma to jak brak fantazji
No nam pozostaje juz sie tylko śmiać z jej pomysłów. Szalona kobieta

Cytat:
Jakbym o mojej teściowej czytała. Nie wiem jak twoja, ale moja by się dalej upierała przy swoim!
Moja nie ma możliwości sie upierac bo TZ krótko ucina taka dyskusje. Ona sie go slucha, jak mowi nie to juz nie drazy. wraca do tematu za kilka dni Juz teraz mówi jej tz ze jestem w 8 mc i mam wypoczywac i tyle. A teściowa jakie oczy wywalila jak usłyszała ze to juz 8 mc

Cytat:
cóż za wyczucie i poczucie humoru
No wyczucie to ma

Cytat:

Ma kobita wyobraźnię
:

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
charlize

Mnie juz chyba niczym nie zaskoczy

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 23:20   #1392
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Mam dzisiaj doła. Smutno mi. Równo rok temu byłam na łyżeczkowaniu w szpitalu. Był to mój najgorszy dzień w życiu. To już rok zleciał a mnie to dalej boli.
Tak mi przykro i bardzo Cie rozumiem My nigdy nie zapomnimy o naszych aniolkach i jedynie co staram sie sobie powtarzac, ze moj aniolek jest teraz aniolem strozem dla Edzia.
Stary 2013-06-15, 23:25   #1393
stokrotka24
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Misiaczka ale teściowa ma pomysły ludzie to czasami nie myślą wcale
Ewusia śliczny pokoik macie dla Tymusia, a wy nie będziecie spać w jednym pomieszczeniu z małym? Brawa jeszcze raz dla Twojego męża, złoty egzemplarz Ci się trafił
Oliath śliczny kącik dla Lilo masz, a Lal słodka była jak się urodziła
Perse brawo za tydzień jeszcze trochę kochana, dasz radę
Mela twój mąż to naprawdę pracowity człowiek, mój leniuch nie dał by rady. W domu pomaga mi oczywiście ale jak coś większego do zrobienia jest to najpierw się nasłucham jaki on zmęczony. Teraz siedzi ze mną w domu to go wykorzystuję na maxa

Melduję się bo zapomnicie, że ja tez tu jestem. Dzisiaj dzień zakupowo- sprzątający, zrobiłam dwa prania dla małego- kołderka, pościel, ochraniacze, prześcieradła. Strasznie dużo tego prania jest, jeszcze co najmniej z 3 prania wyjdą. Tylko kto to teraz wyprasuje Poza tym upiekłam ciacho z truskawkami. W sklepie mały tak się wypychał, ze aż isć nie mogłam tak bolało, chyba tez chciał porobić zakupy

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-15, 23:26   #1394
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Tak,idę na macierzyński,a zaległy urlop wezmę po,to będzie jakoś po nowym roku,bo chcę się podzielić macierzyńskim z Tż-tem,więc mam czas,aby wykorzystać urlop do końca marca. Czy wzięłabym urlop teraz czy po macierzyńskim to na jedno wychodzi w moim przypadku. Namieszałam,mam nadzieję,że zrozumiesz o co mi chodzi Pierwsza imprezka udana teraz szykuję się na drugą dziękuję mam nadzieję,że też spędzasz sobotę miło
W sumie to ja sie zakrecilam, bo zapomnialam ze u nas w firmie urlopy sa od pazdziernika do pazdziernika. To wlasnie dzieki temu przed porodem mam 3 tygodnie urlopu a po porodzie dodatkowych 25dni
Stary 2013-06-15, 23:39   #1395
stokrotka24
Zakorzenienie

Charlize przytulam, Twój aniołek pewnie czuwa nad Wami

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

mierzyłam dzisiaj brzuch i mam już 114 cm w pasie muszę cyknąć nowe fotki na pamiątkę, może jutro

Łukaszek
Stary 2013-06-15, 23:44   #1396
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
rece opadaja

A u mnie kolejny dzien wydatkow, juz powoli mam dosyc tego, ze kasa tylko sie zmniejsza, a niewiele przybywa. Jedyna radosc taka, ze wydajemy to na Edzia i tak jakos przyjemniej sie pozbywa tych pieniedzy.

Dzis kupilismy wiekszosc kosmetycznych rzeczy (platki bawelniane, pampersy, chusteczki, wkladki laktacyjne, podklady, Bepanthen, kapcie do szpitala). Niedawno tez zamowilam na ebay octenisept, tantum rosa, czopki glicerynowe, sol morska, herbatke dla mam karmiacych i kore debu.

Wiekszosc wyprawki juz mamy i pozostalo naprawde niewiele do nabycia i chyba dzieki temu spokojniej podejde do remontu i przeprowadzki, przynajmniej kompletowanie wyprawki nie bedzie zawracac nam w glowie

Jutro czeka mnie duzo truskawek i czeresni i juz wiem, ze niedziela bedzie fajnym dzniem Zycze Wam spokojnej nocki
Stary 2013-06-15, 23:50   #1397
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
rece opadaja

A u mnie kolejny dzien wydatkow, juz powoli mam dosyc tego, ze kasa tylko sie zmniejsza, a niewiele przybywa. Jedyna radosc taka, ze wydajemy to na Edzia i tak jakos przyjemniej sie pozbywa tych pieniedzy.

Dzis kupilismy wiekszosc kosmetycznych rzeczy (platki bawelniane, pampersy, chusteczki, wkladki laktacyjne, podklady, Bepanthen, kapcie do szpitala). Niedawno tez zamowilam na ebay octenisept, tantum rosa, czopki glicerynowe, sol morska, herbatke dla mam karmiacych i kore debu.

Wiekszosc wyprawki juz mamy i pozostalo naprawde niewiele do nabycia i chyba dzieki temu spokojniej podejde do remontu i przeprowadzki, przynajmniej kompletowanie wyprawki nie bedzie zawracac nam w glowie

Jutro czeka mnie duzo truskawek i czeresni i juz wiem, ze niedziela bedzie fajnym dzniem Zycze Wam spokojnej nocki
fajnie, że wyprawka prawie gotowa, mi jeszcze kosmetyki zostały i koszule, szlafrok i kapcie do szpitala. Tez jakoś w tym miesiącu popłynęliśmy z kasą. To jutro się najesz pyszności dobranoc

Łukaszek
Stary 2013-06-15, 23:59   #1398
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

pierwsza lipcowa ciężarówka się rozpakowała )
http://www.pudelek.pl/artykul/56051/...hian_urodzila/

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 00:04   #1399
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
o kurcze ale news wyprzedziła nasze czerwcówki

Łukaszek
Stary 2013-06-16, 00:32   #1400
Asiunia1230
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Melduje się po (jak zwykle) długiej nieobecności. Niby jestem na zwolnieniu, a nie mam kiedy do Was zajrzeć.

U mnie po weekendzie pyknie 32 tc. Widzę, że Wy jesteście już popakowane do szpitala. Ja na razie dla siebie kupiłam 1 koszulę do karmienia, podkłady i majtki poporodowe. Dla dziecka pieluchy tetrowe, paczkę pampersów, nawilżane chusteczki, ubranka, gruszkę do noska, termometr, butelki, obcinacz do pazurków, prześcieradła, śpiworek, fotelik samochodowy, materacyk, nakładkę na materacyk, proszek do prania Dzidziuś.

Muszę jakoś sobie rozpisać wszystko i dokupić potrzebne rzeczy. I chyba czas pakować torbę? Tylko jest problem, bo ja nawet torby nie mam. Myślicie, że walizka może być? W szpitalu pomyślą, że na wczasy przyjechałam
Czas leci jak szalony. I waga też... Przez pierwsze 6 miesięcy przytyłam 3 kilo, a przez ostatnie trzy tygodnie kolejne 3 kilo! Tż mnie pociesza, że brzuszek mi bardzo wyskoczył i dlatego. Z tym, że ja ostatnio nie odmawiam sobie łakoci...
I dzisiaj jak zobaczyłam swój "tył" w lustrze to się załamałam - talia zanikła, wyglądam jak facet

Moje maleństwo coraz bardziej się rozpycha, układa po jednej stronie brzucha, będzie akrobata
Wszyscy się śmieją z mojego wystającego pępka, jakby to było coś dziwnego
Dotychczas na dolegliwości ciążowe nie narzekałam, ale zaczyna mi ciążą przeszkadzać w normalnym funkcjonowaniu. Szybko się męczę, narzekam na ból pleców, a nogi bolą mnie non stop, zwłaszcza pięty - one bolą niemiłosiernie! A na temat zgagi już nie będę się rozwijać

Najgorzej, bo spuchły mi palce i nie mogę zdjąć obrączki...A jak spuchną jeszcze bardziej to będzie tragedia... Może namydlę to zejdzie.

Muszę się chyba rozejrzeć za jakąś komodą. Puki co ciuszki dziecka są w mojej szafie, ale upchnięte i na dodatek wysoko...

Tż mnie rozwala. Niby stara się mi pomagać, ale w domu nic nie robi. Jedynie to na podwórku (naszym i RODZICÓW) kosi trawę i dba o drzewka. Bo pracuje i jest zmęczony. No rozumiem, że praca na trzy zmiany jest męcząca, ale umyć po sobie małą łyżeczkę, czy sprzątnąć swoje porozrzucane ubrania to chyba nie problem. Chodzę za nim nieraz jak cień i zbieram co po sobie zostawi, już mnie to denerwuje. Zostawił talerz po obiedzie, poprosiłam go żeby umył to z oburzeniem wrzasnął, że jest po nocy i może się zaraz położyć spać! I wyszedł na dwór.
Oczywiście pozmywałam po nim. Ale później wstawił butelkę z napojem do zlewu, bo kupił jakąś oblepioną. To się zapytałam po co wstawił butelkę do zlewu i czy ona ma tak sobie stać, na co on "No to chyba umyjesz, nie?" Wkurzyłam się wrzasnęłam na niego i umył sam. No ale w dupce mu się mocno przewraca.
Jak w domu nie jest napalone w piecu to idzie się kąpać do rodziców (mieszkają dom dalej). I u mamusi widzę jak po kąpieli opłukuje, wyciera wanne, odstawia płyn do kąpieli na miejsce. Wytrze gdzie nachlapane. A w domu - w wannie brud, piana i włosy, butelki rozstawione na całej wannie, nachlapane, gacie i skarpety na podłodze, a na pralce brudne patyczki do uszu.
Teraz bardzo się męczę myjąc podłogę, zaraz bolą mnie plecy i brzuch. Na co tż "Że przecież mogę myć podłogę powoli i delikatnie"...

No ale już koniec narzekania.

Wpadłam do Was zerknąć jak się macie. Ale widzę, że jeszcze żaden maluszek się nie wykluł Ja mam 25 wizytę, więc niebawem znów zobaczę maleństwo na usg
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 06:59   #1401
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Hej! ja już od 5 nie śpię... Wszyscy jeszcze leżą, więc powoli zaczyna mnie to męczyć, bo wolałabym już się ogarnąć i wziąć do roboty w miarę moich możliwości...
Boli mnie kręgosłup, ale trzeba ogarnąć dziś chociaż szafy w sypialni.
Dobrej niedzieli!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 07:45   #1402
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

ja tez juz nie spie)
wstalam i witam was z herbatka z miodem w reku))

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

wczoraj moja mała mnie poddenerwowała, bo prawie wcale się nie ruszała.
i tak czekałam na te ruchy, kombinowałam i nic.
nie wiedziałam co robić, ale mój tz oczywiście oaza spokoju i kazał mi wyluzować.

dziś od rana już się rusza, uff )

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 08:02   #1403
Ewusia709
Zadomowienie

Ddzień dobry
Nadrobilam newsy i lecę zrobić śniadanko bo Tymuś zapewne już głodny, tz śpi i prosił aby go nie budzić do 8, niech sobie odpocznie trochę

Ciekawe co u Margoś i Malinki?
Miłego dnia Mamusie, będę zaglądać.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 08:27   #1404
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
nie chcesz mnie adoptowac?? albo nie!!
przyjade na wakacje, moge ?
Zapraszam. Ale adoptować to ciebie nie będę boś ty dzieciata i babcią mam być od razu? Ja chcę jeszcze trochę laską pobyć

Jakieś głupie sny o KFC miałam. Nie wiem skąd. Czekam na brata choć mam nerwa bo mój mąż jeszcze nie wstał! A strasznie tego nie lubię jak jestem umówiona, a on tak olewa. Widać każdy musi ponarzekać na swoich partnerów to i ja
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 08:39   #1405
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Zapraszam. Ale adoptować to ciebie nie będę boś ty dzieciata i babcią mam być od razu? Ja chcę jeszcze trochę laską pobyć

Jakieś głupie sny o KFC miałam. Nie wiem skąd. Czekam na brata choć mam nerwa bo mój mąż jeszcze nie wstał! A strasznie tego nie lubię jak jestem umówiona, a on tak olewa. Widać każdy musi ponarzekać na swoich partnerów to i ja
babcia?
Stary 2013-06-16, 08:42   #1406
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

hej laski!
po porannych przytulankach mąż zasnął a ja zrobiłam sie glodna wiec ide zaraz na sniadanko
dzisiaj grillujemy u nas, upal juz masakryczny

przed chwila sie zastanawialismy czy robimy nasze urodziny dla znajomych... ja mam 21 mąz 25 a robilibysmy za dwa tygodnie... akurat wychodzi tydzien przed terminem chyba rzucimy haslo na grilla a jakby co to sie odwola ale czad!

przed chwila tez maz oburzyl sie na slowo kapa ze takie aseksualne i w ogole... no wlasnie takie ma dokladnie byc ;-) he he.. to w sumie przyznal racje ..

ide jesc milej niedzieli
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 09:07   #1407
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Ale się zapowiada upał a ja w domku chyba cały dzień, bo Tż ma szkołę marzy mi sie jakas wycieczka albo wyjazd na parę dni

No ale nie smęcę bo dziś zaczynamy z Adasiem 32 tc czyli 8 miesiąc

Cytat:
Generalnie przynosi... Tylko nie miał koszulki, a że "nie jest u siebie" to nie chciał tak schodzić... Bla bla bla...
W końcu poszedł i wodę mi też przyniósł.
U mnie to samo jak chodzi po górze naszej w samych spodenkach i ma zejść na dół to ZAWSZE zakłada koszulkę...

Cytat:

Zerwałam się na równe nogi, tż przestraszony, a ja do niego, że przewieszamy tv na drugą stronę, bo zaraz mogę urodzić, a musi być przewieszony. Bo teraz tam gdzie tv będzie łóżeczko.On blady, myślał, że zaczełam rodzić i w panice chce dokończyć to co jeszcze nie zrobione A była już 20 godz., my mieszkamy w bloku. Wiertarka u teścia, no ale ... ok 21:30 tv już wisi na tej stronie co trzeba Nawet się nie bronił, że po niedzieli itp., tylko mama przerażona, że sąsiedzi policję wezwą jak do 22 się nie wyrobimy. A to ściana główna, więc udarem trzeba było walić.
No to zmotywowałaś Tż nie ma co miał pewnie chłopak panikę w oczach.

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

Za zakupy i prawie gotową wyprawkę

Cytat:
gratulacje dla Kim

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Tż mnie rozwala. Niby stara się mi pomagać, ale w domu nic nie robi. Jedynie to na podwórku (naszym i RODZICÓW) kosi trawę i dba o drzewka. Bo pracuje i jest zmęczony. No rozumiem, że praca na trzy zmiany jest męcząca, ale umyć po sobie małą łyżeczkę, czy sprzątnąć swoje porozrzucane ubrania to chyba nie problem. Chodzę za nim nieraz jak cień i zbieram co po sobie zostawi, już mnie to denerwuje. Zostawił talerz po obiedzie, poprosiłam go żeby umył to z oburzeniem wrzasnął, że jest po nocy i może się zaraz położyć spać! I wyszedł na dwór.
Oczywiście pozmywałam po nim. Ale później wstawił butelkę z napojem do zlewu, bo kupił jakąś oblepioną. To się zapytałam po co wstawił butelkę do zlewu i czy ona ma tak sobie stać, na co on "No to chyba umyjesz, nie?" Wkurzyłam się wrzasnęłam na niego i umył sam. No ale w dupce mu się mocno przewraca.
Jak w domu nie jest napalone w piecu to idzie się kąpać do rodziców (mieszkają dom dalej). I u mamusi widzę jak po kąpieli opłukuje, wyciera wanne, odstawia płyn do kąpieli na miejsce. Wytrze gdzie nachlapane. A w domu - w wannie brud, piana i włosy, butelki rozstawione na całej wannie, nachlapane, gacie i skarpety na podłodze, a na pralce brudne patyczki do uszu.
Teraz bardzo się męczę myjąc podłogę, zaraz bolą mnie plecy i brzuch. Na co tż "Że przecież mogę myć podłogę powoli i delikatnie"...
no to widzę, że Tz jednak niewiele się zmienił po ślubie
Nie daj się tak wykorzystywać dziewczyno, bądź troche bardziej asertywna i nie ustępuj mu na każdym kroku bo całe życie będziesz robić wszystko tylko Ty a on Ci będzie tylko rozkazywał

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41342236]
przed chwila tez maz oburzyl sie na slowo kapa ze takie aseksualne i w ogole... no wlasnie takie ma dokladnie byc ;-) he he.. to w sumie przyznal racje ..

ide jesc milej niedzieli[/QUOTE]

no bo kapa to faktycznie takie aseksualne, ale u nas musi być aseksualne bo my je wykorzystamy na tym wątku w całkiem inny, mało seksualny sposób

MIŁEJ, UDANEJ NIEDZIELI

Edytowane przez magolina
Czas edycji: 2013-06-16 o 09:09
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 09:09   #1408
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
charlize

Ale dziś mnie wzięło, leżę sobie i nagle czuję czkawkę idealnie nad kapą I przypomniały mi się słowa gina. Ostatnio jak byłam to głowa była nad lewą nogą i Michaś leżał głową w dół ale tak pod ukosem. Gin mówił, że pewnie do 2 tyg, już bedzie jak trzeba, a potem jeszcze ze 3 tyg i poród. No i dziś się ustawił, a od wizyty mineło tydzien i 5 dni, czyli gin miał rację. Czyli jeżeli nadal się potwierdzą jego słowa to za ok. 3 tyg może się zaczac cos. Bo on mi wytłumaczył, że przy krótszej szyjce główka napiera i jeszcze szybciej się skraca. No i to było tytułem wstępu do tego co było dalej

Zerwałam się na równe nogi, tż przestraszony, a ja do niego, że przewieszamy tv na drugą stronę, bo zaraz mogę urodzić, a musi być przewieszony. Bo teraz tam gdzie tv będzie łóżeczko. On blady, myślał, że zaczełam rodzić i w panice chce dokończyć to co jeszcze nie zrobione A była już 20 godz., my mieszkamy w bloku. Wiertarka u teścia, no ale ... ok 21:30 tv już wisi na tej stronie co trzeba Nawet się nie bronił, że po niedzieli itp., tylko mama przerażona, że sąsiedzi policję wezwą jak do 22 się nie wyrobimy. A to ściana główna, więc udarem trzeba było walić.

He he to napedzilas biedakowi strachu

Cytat:

Margosia, Malinka- nie wstyd Wam?

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Melduje się po (jak zwykle) długiej nieobecności. Niby jestem na zwolnieniu, a nie mam kiedy do Was zajrzeć.

U mnie po weekendzie pyknie 32 tc. Widzę, że Wy jesteście już popakowane do szpitala. Ja na razie dla siebie kupiłam 1 koszulę do karmienia, podkłady i majtki poporodowe. Dla dziecka pieluchy tetrowe, paczkę pampersów, nawilżane chusteczki, ubranka, gruszkę do noska, termometr, butelki, obcinacz do pazurków, prześcieradła, śpiworek, fotelik samochodowy, materacyk, nakładkę na materacyk, proszek do prania Dzidziuś.

Muszę jakoś sobie rozpisać wszystko i dokupić potrzebne rzeczy. I chyba czas pakować torbę? Tylko jest problem, bo ja nawet torby nie mam. Myślicie, że walizka może być? W szpitalu pomyślą, że na wczasy przyjechałam
Czas leci jak szalony. I waga też... Przez pierwsze 6 miesięcy przytyłam 3 kilo, a przez ostatnie trzy tygodnie kolejne 3 kilo! Tż mnie pociesza, że brzuszek mi bardzo wyskoczył i dlatego. Z tym, że ja ostatnio nie odmawiam sobie łakoci...
I dzisiaj jak zobaczyłam swój "tył" w lustrze to się załamałam - talia zanikła, wyglądam jak facet

Moje maleństwo coraz bardziej się rozpycha, układa po jednej stronie brzucha, będzie akrobata
Wszyscy się śmieją z mojego wystającego pępka, jakby to było coś dziwnego
Dotychczas na dolegliwości ciążowe nie narzekałam, ale zaczyna mi ciążą przeszkadzać w normalnym funkcjonowaniu. Szybko się męczę, narzekam na ból pleców, a nogi bolą mnie non stop, zwłaszcza pięty - one bolą niemiłosiernie! A na temat zgagi już nie będę się rozwijać

Najgorzej, bo spuchły mi palce i nie mogę zdjąć obrączki...A jak spuchną jeszcze bardziej to będzie tragedia... Może namydlę to zejdzie.

Muszę się chyba rozejrzeć za jakąś komodą. Puki co ciuszki dziecka są w mojej szafie, ale upchnięte i na dodatek wysoko...

No ale już koniec narzekania.

Wpadłam do Was zerknąć jak się macie. Ale widzę, że jeszcze żaden maluszek się nie wykluł Ja mam 25 wizytę, więc niebawem znów zobaczę maleństwo na usg

Pogon teraz tz do roboty . Niech sie przyzwyczaja. Po porodzie bedzie Ci duzo ciezej i pomoc sie przyda a nie dodatkowa praca

Cytat:

Pewnie odpoczywa po wczorajszym pracowitym dniu.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41342236]hej laski!
po porannych przytulankach mąż zasnął a ja zrobiłam sie glodna wiec ide zaraz na sniadanko
dzisiaj grillujemy u nas, upal juz masakryczny

przed chwila sie zastanawialismy czy robimy nasze urodziny dla znajomych... ja mam 21 mąz 25 a robilibysmy za dwa tygodnie... akurat wychodzi tydzien przed terminem chyba rzucimy haslo na grilla a jakby co to sie odwola ale czad!

ide jesc milej niedzieli[/QUOTE]

To wy mlodzi jestescie A pisalas ze 30 juz skonczona. Wydalo sie

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 09:14   #1409
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Witam się w dobrym humorze. Mąż wlazł mi raniutko pod kołdrę i zapytał czy śpię. Nie spałam, więc mówi: To dobrze kochanie, bo będziemy się przytulać. Nie zaprotestowałam oczywiście i pierwszy raz od niepamiętnych czasów tak miło mi się wstawało.

Lecę zrobić śniadanko, a później zbieramy się do kościoła.

Cytat:
No proszę. Przegoniła nawet Margosię i Malinkę.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 09:26   #1410
skylie
Wtajemniczenie

A tak w ogóle to

Ale dzisiaj pospałam- poszłam spać przed 23 a obudziłam się 8:30 i tylko raz wstałam w nocy na siusiu Nie pamiętam kiedy tyle godzin spałam

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości