|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
taki typ tak ma. Wykorzystuje każdy moment by zagarnąć synka dla siebie. Jej się ciągle wydaje, że on sobie nie radzi w życiu i jest nieszczęśliwy. Ciągle wspomina czas jak to mój mąż był mały, pomagał jej w domu, opowiadał jej co w szkole obawiam się, że to choroba nie do wyleczenia. Dobrze że chociaż męża mam mądrego i się nie nadaje![]() Cytat:
. Myślę, że jedyne co by wyleczyło teściową to nasza przeprowadzka w siną dal tylko tutaj mam też swoją część rodziny a z nimi bardzo dobrze żyjemy i na ten moment ciężko nam się wyprowadzić. Ale kto wie co będzie później? ZobaczymyWitam nową lutową mamę ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2013-06-15 o 23:00 |
|||
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Emma, moja teściowa tak samo traktuje tżta jak dziecko, ciągle opowiada 5 historyjek jak zdarta płyta -jak uciekł z przedszkola, jak sam u dziadka pojechał na wozie i wszyscy go gonili itd.
to śmieszne, że teściowe często mają tyle wspólnego ![]() My mieszkamy ok 1 -1,5 godz od niej i jest masakra. Normalnie, czyli przed 4 wojną światową (awantura w majówkę), wydzwaniała do niego po 5 razy dziennie -co jadł na sniadanie, co na obiad, czy ja wracam z pracy normalnie czy ZNÒW mam nadgodziny lub co gorsza kawę z koleżanką poza tym obie wiedźmy ciągle próbują wymusić żebyśmy nocowali, nie wiem po co. Tlumaczymy, że mamy swój dom, do którego chcemy wraCać, że czekają tu koty itd. To się obrażają i robią sceny łącznie z grożeniem "będziecie coś chcieli" Kochana, trzeba to olać i myśleć o sobie. Jeśli komuś nie da się dogodzić to po co próbować?
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3003 |
|
Rozeznanie
|
Ja tylko na chwile przed snem: chciałam życzyć wszystkim dobrej nocy, a tym ktore wychodziły za mąż 16/06 (a wiem ze jest nas tu kilka
) - wszystkiego najlepszego i udanej rocznicy
|
#3004 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() A jak Wam pisałam, moja mama jest gorsza od teściowej, tamta w nic się nam nie miesza- jak czytam Wasze historie o zabobonach (obraziła się na mnie np. że nie chciałam ryżu przed kościołem i teraz mi go na pewno zabraknie albo o wymądrzaniu się i wiedzeniu wszystkiego najlepiej- to właśnie ona... Bratowej się jakoś nie czepia za bardzo, ale mnie-koszmar (wyczytałam chociażby że natka może powodować plamienia, a ona ciągle "żelazo, żelazo, powinnaś jeść, ja jadłam, jest zdrowe" i tak codziennie) A wczoraj też mieliśmy grila i kaszanka pachniała odpowiednio, ale tylko ona, ale już padłam, zanim się Wam pochwaliłam... A w ogóle witajcie z rana
|
|
#3005 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
![]() my tez mieliśmy wczoraj grilla.Do 12 pracowałam,potem zakupy odrazu i wyjazd na działkę .Powrót o 22 i odrazu spac najadłam sie a jak-kiełbasa z truskawkami mnie się coś oko robi czerwone i ropieje od soczewek-muszę popytać ginka bo możne w ciąży nie mogę nosić ich? ![]() Do tego robią mi się pryszcze i jakoś złe wyglądam ostatnio ![]() Moj synek kończy dzis 4 latka ) Najlepszego Natanielku ** ![]() wybralismy imiona )) Synek Filipek coreczka Julia. Tż strasznie się angażował w imię haha![]() muszę sformatować laptopika bo działa jakby chciał a nie mógł;/ Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-06-16 o 08:42 |
|
|
|
#3006 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mam to samo Może będą córeczki ![]() Sto latek dla synka! ![]() Ale masz przystojniaka
|
|
#3007 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3008 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!!
Kończę dzis 11-ty tydzien ciazy jak to szybko leci... Mam wrażenie ze test zrobiłam kilka dni temu ![]() Cytat:
I fajnie ze juz wybraliscie imiona - my nawet jeszcze o tym nie pomyśleliśmy. Tzn Tż ostatnio cos wspomniał ze trzeba kupić książkę z wszystkimi mozliwymu imionami i wybrać. Ja myślałam bardziej o szukaniu w necie, ale on sie uparł na ta książkę - moze sam chce ja przeczytać ![]() Cytat:
|
|
#3009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My imiona już mamy od dawna, jak jeszcze zaczęliśmy sobie planować (a w sumie dla synka od narzeczeństwa, bo tż kibic zapalony) -nawet myślałam, czyby nie poruszyć tego tematu, ale ostatnio jak odwoziliśmy kumpla, to mąż dokładnie wyrecytował jak ma być, więc aktualne ))
|
|
#3010 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! U nas rano popadało, ale teraz już jest pięknie i słonecznie
![]() Cytat:
trzeba olać chociaż czasami nie mogę i mówię co myślęod 2 dni jest foch ale w sumie nie wiem na co Cytat:
Co do pouczania w kwestii mojego jedzenia (czy w ciąży czy przed) to działa to na mnie jak płachta na byka Dla teściowej jeden i prawdziwy obiad to ziemniaki (pół talerza), dobrze wypieczony kotlet (dla mnie to on jest spalony) i ostatnio oczywiście sałata ze śmietaną to co ja robię (np penne z łososiem w sosie śmietanowym) to nie obiad! bo jak się tym można najeść?!![]() Resztę olewam, ale to mnie dobija i to szczerze... Cytat:
|
|
#3011 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny u nas piękna pogoda więc po obiedzie buzie na słoneczko wystawie. Przespałam dziś cala noc ale może dlatego że o 2 się polozylam po walce Szpilki
jeśli chodziło imiona to dla dziewczynki mamy wybrane Inga albo Kaja a dla chłopca ja bym chciała Marcel a mąż chce Oliwiera A wy macie już wybrane? Czy za wcześnie na takie rozmowy? Idę zrobić sniadanko bo fasolka się domaga. Miłego dni i blogiego lenistwa ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- P.S. może słyszeliście o fajnych niespotykanych imionach? Znajomi mają Milana na początku mi się nie podobało a teraz uwielbiam imię miękkie, przyjemne, pogodny chłopiec.
|
|
|
|
#3012 |
|
Rozeznanie
|
Ja preferuje imiona raczej nasze krajowe w internecie możesz znaleźć mnóstwo tych innych.
Czekam aż TŻ się wyśpi po nocce i jedziemy na grila. Mi też pryszcze wyskakują, do tego postawa mi się zmieniła i trochę widać brzuszek i ponoć tyłek wypinam od tyłu - mimo woli :P |
|
|
|
#3013 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje za zyczeniadla maluszka;*
Moj synek ma Nataniel...na poczatku było "ŻE JAK?!" a teraz sami znajomi tak nazywaja.Pani w szpitalu z ktora leżałam po porodzie(trafiłam na pokoj 2 osobowy-jedyny na oddziale z dziewczyna rok starszą ode mnie) i z Bartka zrobiła..Natanielka Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-06-16 o 10:01 |
|
|
|
#3014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
no wiem o czym mówisz- do mnie co prawda w rodzinie tak jeszcze nie mówią ale w pracy moi koledzy potrafią powiedzić "najedliście się?", "zróbcie sobie herbaty" itp. Strasznie mnie to wkurza
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra dała dziecku na imię Tobiasz. Wcześniej nie znałam nikogo o takim imieniu, z czasem zaczęło mi się podobać.
|
|
#3016 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u bidulka ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
ja słyszałam kiedyś gorszy zabonon- na porodówkę przywieźli dziewczynę (z jakiejś wsi- nie ubliżając nikomu ze wsi), która się prawie 9 m-cy nie myła Ona nie myła się dlatego aby dziecku urody nie zmyć ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
witaj lutowe mamy też są - zapraszamy do nas---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
wszystkiego najlepszego dla synka ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- my wczoraj byiśmy w Częstochowie u rodziny. Odpaliliśmy grilla pyszności po prostu ![]() Dziś u nas jest piękna pogoda - świeci słoneczko więc pewnie się na spacer wybierzemy
|
|
|
#3017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A buzia też mi wariuje, ale fakt że ciągle nie mam czasu wydrukować sobie czego w kosmetykach unikać i prawie nic nie stosuję
|
|
#3018 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Kazimierz kiedyś było to imię popularne. Kto wie może za jakiś czas znów będzie. Te mody na imiona powracają. U mnie pogoda brzydka,tak szaro na dworze,że światło musi się świecić. Padać będzie,zimno jest i wietrznie. I mój nastrój też dziś adekwatny do pogody
|
|
#3019 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cześć Dziewczyny ! U mnie dzisiaj ladnie i słonecznie, chociaż z nocy chyba popadało
dopiero się obudzilam, bo wczoraj znowu mieliśmy gości do pozna. Chyba wczoraj dały mi sie we znaki hormony, bo oglądając Opole wyłam jak bóbr nie wiedzieć czemu ( a bo ona wygląda jak ktoś, a bo oni wygrali, a bo on śpiewa o barcelonie a ja tam chcialam pojechać ) . Mąż najzwyczajniej w świecie się śmiał bo jak tu inaczej na taka wariatke reagować :pWczoraj też dopadły mnie takie wzdęcia (tak mi sie wydaje, nigdy w życiu nie miałam ) że brzuch bolał jak tylko próbowałam usiąść, bo go gniotlam. macie jakiś sposób ?I jak już się żale to może któraś z Was tak na : w nocy usnąć nie moglam. Tak mnie bolało biodro i pachwina, ale tylko z prawej. Ból promieniowal przez udo do kolana. Nic przyjemnego. Wiem że się tam wszystko rozszerza, ale tylko z jednej strony ? Wiecie może coś na ten temat ? Witam w ogóle nowe lutowe mamy I Lejdi wszystkiego dobrego dla malego ! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3020 |
|
Wtajemniczenie
|
gosia sto lat dla przystojnika
Co do imion to wybralismy raczej dosc nie spotykane ale całkiem normalne. Narazie sie nie zdradzam. |
|
|
|
#3021 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A z Nataniela niezły ciastek Wszystkiego NAJ na urodzinkiCytat:
Ale widać każda jest inna ![]() Cytat:
![]() To chyba nawet żule się częściej myją. Niestety lekarze i izba przyjęć nie ma najfajniejszej pracy na świecie...
2013-04-30 II kreski ![]() Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone Edytowane przez PawMaj13 Czas edycji: 2013-06-16 o 12:08 |
|||
|
|
|
#3022 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
i jest ciężko![]() Co do tych wzdęć to też mam-tylko luźniejsze ciuchy pomagają A z tą pachwiną to również mam i też z prawej strony, tyle że dochodzi mi do tego lekki ból tam, więc panikuję Pisałam o tym do lekarki, to stwierdziła że bez badań nie wie o co chodzi i zaprasza na wizytę, więc będę mądrzejsza w środę...
|
|
#3023 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3024 |
|
Gang Iren
|
|
#3025 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() To tak jak u nas też chce żeby byl Filip jak będzie chłopiec jak będzie córa to Liwia
|
|
|
|
|
#3026 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Na wzdecia proponuje pić dużo wody, poza tym to dobre dla skóry i ja jem tylko ciemne pieczywo bo miałam takie problemy przed zajsciem w ciążę. I lekarz kazał mi pić do 3 litrów, jak dla mnie to nie wykonalne, ale pije 1,5 l i po 2 tygodniach 100 % lepiej się czułam. Teraz dobre nawyki mi zostały. Jem mniej słodyczy, fast foodow , więcej owocy i warzyw. Czasem trzeba chwilę pochodzić i ulzy . A w ciąży takie problemy się podobno nasilają :-(
|
|
|
|
#3027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3028 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#3029 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamuśki i przyszłe mamusie
![]() Chciałabym do Was dołączyć ![]() Po raz drugi będe pisała w wątku mamus styczen-luty , gdyz mamy w domu juz jedną córeczkę Natalię urodzoną w 2011 roku właśnie w Lutym ![]() Staraliśmy się 5 miesięcy o drugą dzidzie i w koncu się udało ![]() test pokazuje bardzo mało widoczną kreskę ale jest ![]() także witam wszystkie dziewczynki
|
#3030 |
|
Gang Iren
|
Enia witaj
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

taki typ tak ma. Wykorzystuje każdy moment by zagarnąć synka dla siebie. Jej się ciągle wydaje, że on sobie nie radzi w życiu i jest nieszczęśliwy. Ciągle wspomina czas jak to mój mąż był mały, pomagał jej w domu, opowiadał jej co w szkole
Czuje się jakbyś o mojej teściowej pisała
właśnie mi poszedł frytki zrobić :P

najadłam sie a jak-kiełbasa z truskawkami
**
Może będą córeczki 

Wszystkiego NAJ na urodzinki

i jest ciężko