Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-16, 20:24   #1531
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
poważnie yyy kurcze gdzie ja tak napisałam, jeśli to zrobiłam to zwalam winę na zbudyniały mózg
fiazo: podejrzewam ze to regionalne sformułowanie (mazury? okolice zambrowa itp?), bo teraz też napisałaś że "zawsze dla tż powtarzam"

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 20:28   #1532
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
fiazo: podejrzewam ze to regionalne sformułowanie (mazury? okolice zambrowa itp?), bo teraz też napisałaś że "zawsze dla tż powtarzam"
whitestok

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 20:33   #1533
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

oooooooooooooooooooook, to wszystko jasne))))))

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-16, 20:35   #1534
fiazo
Zakorzenienie

ponoć da się określić region z którego się pochodzi po sposobie mówienia i pisania, ja na to nie zwracam uwagi

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

zmykam na jakiś czas, daje kompa dla tż

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 20:35   #1535
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

niby się da (po fil polskiej jestem), ale nie zwracam na to jakiejś wielkiej uwagi. Są jednak bardzo charakterystyczne zwroty (właśnie dla tej wschodniej części "dla kogos" w znaczeniu "komuś" lub na południu "na pole" zamiast "na dwór") że trudno mi na nie nie zwrócić uwagi

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-16, 20:36   #1536
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Czescdobrze ze przzez weekend az tyle bie naskrobalyscieja dzis pelen chill out bylismy na porodowce obzioralismy wszystko pogadalismy z poloznymi taka bylam podekscytowana ze tz mnie skrzyczal ze zadawalam po 2takie same pytania,ale na koniec przeprosilam Pania i powiedzialam ze jestem zestresowana haha a ona sie smiala ze mnie ogolnie zadnrgo porodu nie bylo nuda!ale widzialam malutkie dzidziuski i jeszcze bardzieh cgce urodzic juz mnie to dobija w nic sie nie mieszcze jest mi ciezko i wogole goraco eh...
Nasza położna ze SR też mówiła, żeby przyjechać jak skurcze są co 5 minut... Ale nie wierzę, że któraś tyle wytrzyma w domu. Dla nich pewnie lepiej, bo wszystko szybciej pójdzie i dlatego tak mówią...
Słuchaj lepiej lekarza.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41348703]Oliath ją też mam często ciśnienie blisko granicznego... Jutro powiem o tym na wizycie rano.
A tak to u mnie bez zmian, smaze sie.
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Był też niestety niemiły aspekt tego dnia. Wszędzie piękne, zgrabne, opalone, w spódniczkach i krótkich spodenkach laski. Między nimi ja...gruba, ociężała, lekko spuchnięta, chodząca jak pingwin, nieatrakcyjna ciężarówa. Muszę wypchnąć szybko małego i wrócić do formy, bo bardzo się sobie nie podobam.
Mogę się założyć, że co druga z nich zazdrościła tobie brzuszka

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Perse, no ja mam caly czas od wczoraj tuz pod albo tuz ponad 140/90 iesli to sie nie zmieni raniutko, to zastanowie sie powaznie, czy w dzien nie jechac na IP... nie wiem, jakos tez nie ufam mojej aparaturze, serio nie wiem . Lilo bardzo aktywna, jak zawsze.
A może podejdź do przychodni zmierzyć? Albo jakiejś apteki? Wydaje mi się, że w większości mają punkty do mierzenia.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 20:36   #1537
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy już do domu, ale już chyba nie dla mnie podróże autem Po 40 min jazdy mam bóle brzucha jak na okres To samo wczoraj i dzisiaj. Co te bóle właściwie oznaczają? Nie są to skurcze tylko ból ciągły jakbym miała dostać okres za minutkę
Według mojego gina takie bóle oznaczają przygotowywanie się macicy do porodu, rozciąganie się jej i jest to całkowicie normalne. Też takie miewam i pytałam ostatnio.

Najadłam się na działce czereśni prosto z drzewka i truskawek prosto z krzaczka, wyleżałam się na kocyku z tż, kot się najadł trawki i pobrykał troszkę za owadami,dzień fajnie i miło spędzony Teraz czas na obiadek i jakiś serial może, jutro o 5 pobudka i na glukozę i usg.
Stary 2013-06-16, 20:44   #1538
Guuusiaa
Zadomowienie

Witam się Niedzielnie

U mnie dziś cały dzień w łóżku...
Od rana ciągnął brzuch, potem brały jakby skurcze więc wzięłam dwie Nospy poleżałam i przeszło.. uffff ciśnienie też niskie więc dziś dzień mam do
Małż przestraszony że dziś będe rodzić
Muszę ogolić kapę "na wzelki wypadek"
Mały za to fika cały dzień

Idę nadrabiać

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Edytowane przez Guuusiaa
Czas edycji: 2013-06-16 o 20:46
Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:00   #1539
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Najadłam się na działce czereśni prosto z drzewka i truskawek prosto z krzaczka, wyleżałam się na kocyku z tż, kot się najadł trawki i pobrykał troszkę za owadami,dzień fajnie i miło spędzony Teraz czas na obiadek i jakiś serial może, jutro o 5 pobudka i na glukozę i usg.
A nie boisz się toxo?

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:09   #1540
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Malinka się dziś pojawiala?
Stary 2013-06-16, 21:11   #1541
dzoan
Zakorzenienie

Witam wieczorkiem
Nie zdążyłam rano zajrzeć. Zjedliśmy śniadanko, wyszykowałam się i do kościoła, później obiad u rodziców, wróciliśmy, spacerek i cały dzień przeleciał

lachrymia Kochana czy mogłabyś jeszcze raz podać stronki z pieczywkiem, które pieczesz? Zorientowałam się jakąś godz. temu, że nie zostawiłam zaczynu na kolejny chleb.. normalnie w tej ciąży tempota mnie dopadła dopiero co od jednej koleżanki brałam zacyzn, bo też zapomniałam zostawić i teraz poprosiłam drugą o to samo.. ale nim będzie piekła, to nie zdążę rodzicom na wyjazd upiec (bo on musi jeszcze poleżeć z 5 dni), więc obiecałam, że zrobię chlebek bez zaczynu....

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Tż mnie rozwala. Niby stara się mi pomagać, ale w domu nic nie robi. Jedynie to na podwórku (naszym i RODZICÓW) kosi trawę i dba o drzewka. Bo pracuje i jest zmęczony. No rozumiem, że praca na trzy zmiany jest męcząca, ale umyć po sobie małą łyżeczkę, czy sprzątnąć swoje porozrzucane ubrania to chyba nie problem. Chodzę za nim nieraz jak cień i zbieram co po sobie zostawi, już mnie to denerwuje. Zostawił talerz po obiedzie, poprosiłam go żeby umył to z oburzeniem wrzasnął, że jest po nocy i może się zaraz położyć spać! I wyszedł na dwór.
Oczywiście pozmywałam po nim. Ale później wstawił butelkę z napojem do zlewu, bo kupił jakąś oblepioną. To się zapytałam po co wstawił butelkę do zlewu i czy ona ma tak sobie stać, na co on "No to chyba umyjesz, nie?" Wkurzyłam się wrzasnęłam na niego i umył sam. No ale w dupce mu się mocno przewraca.
Jak w domu nie jest napalone w piecu to idzie się kąpać do rodziców (mieszkają dom dalej). I u mamusi widzę jak po kąpieli opłukuje, wyciera wanne, odstawia płyn do kąpieli na miejsce. Wytrze gdzie nachlapane. A w domu - w wannie brud, piana i włosy, butelki rozstawione na całej wannie, nachlapane, gacie i skarpety na podłodze, a na pralce brudne patyczki do uszu.
Teraz bardzo się męczę myjąc podłogę, zaraz bolą mnie plecy i brzuch. Na co tż "Że przecież mogę myć podłogę powoli i delikatnie"...

No ale już koniec narzekania.

Wpadłam do Was zerknąć jak się macie. Ale widzę, że jeszcze żaden maluszek się nie wykluł Ja mam 25 wizytę, więc niebawem znów zobaczę maleństwo na usg
Asiunia nie daj z siebie robić służącej. Pokaż Tż-owi, że jak sam czegoś nie zrobi, to Ty go w tym nie wyręczysz.. bezczelne to jego zachowanie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
No ale nie smęcę bo dziś zaczynamy z Adasiem 32 tc czyli 8 miesiąc
no brawo

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Dzis z Edziem rozpoczynamy 32tc, a wiec i 8 miesiac
i dla Was również

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość

W piatek bylam na wizycie i moj maluszek wcale juz nie taki maly- 2800 zywej wagi poszedl w mamusie w czwartek zaczelismy 35 tydzien! Glowka ponad 9cm, udko ponad 6cm Glowka bardzo niziutko i lekarz kazal sporo lezec bo Franek mocno naciska, ale drzwi jeszcze zamkniete

dla klocuszka za piękną wagę

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Melduję się w 36 tygodniu czyli 9 miesiącu z Tomaszkiem i lecę dalej, bo dzisiaj znowu cały zapełniony dzien- dzisiaj obiad u Mamy.
za 9 tydzień

Cytat:

dzoan: wow, niesamowity TZ - a to tak samz siebie zaczął sprzątać?
Tak Tak naprawdę, to od kiedy jestem w ciąży sprzątałam łazienkę może kilka razy.. A tak obowiązkowo co tydzień sam się za nią zabiera i ogólnie za sprzątanie całego mieszkania.. podłogi..nawet zlew w kuchni wyszoruje... I muszę przyznać, że jest mega dokładny.. Aż żal będzie ciążę kończyć, bo później już na zmianę będziemy sprzątać
Ostatnio jak sprzątał łazienkę zachciało mi się sikać, usiadłam na kibelek, a on do mnie 'ej no, dopiero go zalałem domestosem i nie zdążyłem jeszcze poszorować'.. głupio mi się zrobiło, skończyłam sikać i chciałam znowu zalać domestosem..to mnie pogonił, że mam nie dotykać opakowania i zaraz sam to zrobi...

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Chyba nic nie wyjdzie z mojego nadrabiania niestety- przepraszam
Śpię praktycznie cały czas. Wstaję na późne śniadanie- pokręcę się z godzinę, idę spać na kolejne dwie.
Wczoraj do 1 w nocy pakowaliśmy torbę dla Małego- jakoś tak mnie naszło. Oporządziłam siebie , umyłam włosy, powrzeszczałam na męża (w zasadzie sama nie wiem o co- Biedny ) i poszliśmy spać Dzisiaj po śniadaniowej drzemce odkorkowałam się ostatecznie- łoj Mały się wierci strasznie, ja ledwo daję radę z samopoczuciem, puchnę jeszcze bardziej (nie sądziłam, że jeszcze da się bardziej ), co bym nie zjadła to źle bo mam odruch wymiotny, skurcze zaczynają podmulać częściej- i tylko mąż wspomniał coś żebym wytrzymała do jutra popołudniu bo mają nam internet instalować a jak przegapimy inżyniera to następnym razem przyjdzie za miesiąc (musi gniazdko telefoniczne nam aktywować)
No to czekam cierpliwie- niech się dzieje co chce. Jak to pisałyście- natura wie co robi i choćbym chciała na siłę wstrzymać poród to i tak nie dam rady
Z drugiej strony mam nieodparte wrażenie, że Młody sobie znowu ze mnie jaja robi i pewnie chwilę posiedzi- miał ostatnim razem wyjść w przeciągu 24h a tutaj proszę- ponad 5 dni już wytrzymaliśmy

Gdyby analizować wszystkie znaki na niebie i ziemi to rodzimy we wtorek- jakoś te wtorki wyjątkowo dla nas szpitalne są- z zatruciem ciążowym trafiliśmy do szpitala we wtorek prawie 4 tygodnie temu, "przedwczesny poród" zaliczyliśmy w ubiegły wtorek, to teraz co? Wstępnie klepiemy sobie z Młodym 18 czerwca jak coś
Jak ja lubię ostatnio czytać Twoje posty Takie z dystansem, wesolutkie Nie nadrabiaj nas, odpoczywaj.. tylko dawaj znać co jakiś czas, żebyśmy ze stresu o Was nie padły

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Wszystkie dzisiaj odpoczywają

A ja czuję się taka biedna Od wczoraj męczą mnie biegunki Dzisiaj już 6 razy zaliczyłam Na poród nic nie wskazuje, więc chyba coś mi zaszkodziło. Pojechaliśmy nawet z TŻ zrobić te zdjęcia, ale zaraz musieliśmy wracać
A jak teraz się czujesz? przeszło?

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Kochane
Przyczłapałam się tylko przywitać i pochwalić, że zdałam ten cholerny egzamin z prawa pracy i ubezpieczeń społecznych Jestem tak zmęczona, że nawet nie mam sił się cieszyć.
Poza tym zauważyłam zmianę śluzu tuż przed wyjściem na egzamin i wydaje mi się, że jest taki bardziej glutowaty i był nawet leciutko podbarwiony nietczką krwi więc chyba powoli się u mnie zaczyna. Mam nadzieję jednak, że wytrzymam do przyszłego tygodnia

Cynamonku ja też chcę wytrwać do wtorku, ale następnego Więc trzymam kciuki za Ciebie i Adasia z całych sił.

Kończę pomidorówkę, która ma ochotę??
za egzamin...
jej i u Ciebie zaczyna się robić poważnie

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:13   #1542
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
A co to cewnikowanie?

chyba ogladniemy z tz szybkich i wscieklych najnowsza czesc...relax..proboje go namowic na male bara bara ale boje sie i on tez chyba hahahah
Założenie cewnika na siusiu ja podczas porodu sn miałam cewnik założony, nie wiem czy to nie standard, ale mi położna jakoś nie umiała założyć i to było to co mnie bolało w trakcie porodu, sam poród nie był zły

Cytat:
Pewnie tak jak widziala jaka jestem zestresowana i jak sie motam hahha mam tak w stanie Paniki i zdenerwowania ze sobie zarty robie smieje sie jestem ogupiala..wyobrazam sobie porod jak stalam kolo tego lozka i tak bylo hahhahahahaha

wlasnie mowila mi o pozycjach ze mozna sobie wybrac..ktoras rodzi inaczej niz horyzontalnie:-P bo tam bylo takie krzeslo ktore wygladalo jak kibelek troche i tam tez mozna albo swoja poze wybrac itp ?
Fajnie jak można wybrać u mnie można chodzić po sali porodowej na odległość kabelka ktg do czasu parcia, na parte na fotel się kładziesz i horyzont

Cytat:
No stresowała się, że nie będzie mogła maleństwa ucałować, jeśli się nie doleczy. Elaine - mojej siostrze oddziałowa na położniczym dała sudocrem. Bardzo szybko sobie z dziadostwem poradził, więc z doświadczenia siostry polecam. Chyba dwa dni tylko stosowała i było po sprawie.
Dobrze wiedzieć, mój mąż ma opryszczkę na okrągło

Cytat:
Sprawdziłam prognozę pogody dla swojego regionu. Będą tropiki
Lecę zrobić jakąś kolacyjkę bo zgłodniałam.
Upału Ci nie robią?? Ja się strasznie pocę i męczę, dziwne bo zawsze lubiłam ciepło i w pierwszej ciąży też mi pasowało..
Cytat:
niby się da (po fil polskiej jestem), ale nie zwracam na to jakiejś wielkiej uwagi. Są jednak bardzo charakterystyczne zwroty (właśnie dla tej wschodniej części "dla kogos" w znaczeniu "komuś" lub na południu "na pole" zamiast "na dwór") że trudno mi na nie nie zwrócić uwagi
Taaa ja mam nawykowe 'jo' a biorąc pod uwagę że mój mąż pochodzi zza Krakowa to moje rozmowy z teściową brzmią uroczo, poza tym że teściowa mówi właśnie pole to jeszcze na małe garnki mówi garczki

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:21   #1543
iwona335
Zakorzenienie

chyba miałam skurcz, zdretwialy taki mega brzuch + ból (taki nacisk na kape)
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:22   #1544
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
lachrymia Kochana czy mogłabyś jeszcze raz podać stronki z pieczywkiem, które pieczesz?
proszę bardzo;
http://www.mojewypieki.com/przepis/chleb-orkiszowy
http://www.mojewypieki.com/przepis/chleb-wieloziarnisty

na tej stronie masz wiele innych propozycji
Stary 2013-06-16, 21:23   #1545
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Czyżby coś zaczęło się dziać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:26   #1546
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Czyżby coś zaczęło się dziać

pewnie przepowiadacz że za 5 tygodni urodze
Stary 2013-06-16, 21:28   #1547
lachryma
Zakorzenienie

dziś robiłam trzeci raz masaż krocza i chyba ogarnęłam o co chodzi w tym wszystkim już czaje co gdzie i jak oby tylko to coś dało
Stary 2013-06-16, 21:30   #1548
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
dziś robiłam trzeci raz masaż krocza i chyba ogarnęłam o co chodzi w tym wszystkim już czaje co gdzie i jak oby tylko to coś dało
podziwiam z tym masażem
ja od jutro zastosuje to ale za pomocą Tz-ta
Stary 2013-06-16, 21:36   #1549
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Hej! melduje się z placu boju! U nas jeszcze sporo do ogarniania, ciekawe kiedy zakończymy... Ale praca idzie do przodu dziś więcej odpoczywam, bo brzuch szczypie na dole, Filip się wierci, więc boli dodatkowo... Padam już.

Sciskam!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:38   #1550
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Oj Kejt nie przeforsuj się, daj popracować innym

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:39   #1551
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej! melduje się z placu boju! U nas jeszcze sporo do ogarniania, ciekawe kiedy zakończymy... Ale praca idzie do przodu dziś więcej odpoczywam, bo brzuch szczypie na dole, Filip się wierci, więc boli dodatkowo... Padam już.

Sciskam!

tylko nie przesadz z robota
Stary 2013-06-16, 21:44   #1552
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
podziwiam z tym masażem
ja od jutro zastosuje to ale za pomocą Tz-ta
ja na razie nie moge angazowac w to meza, ale jeszcze tydzien i koniec celibatu

Stary 2013-06-16, 21:46   #1553
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję jestem bardzo ciekawa efektu i smaku

Cytat:
to ja się wolę chyba skupić na przytulankach z mężem.. efekt nie będzie ten sam?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:52   #1554
iwona335
Zakorzenienie

ide spac
dobranoc
Stary 2013-06-16, 21:53   #1555
madi82
Zakorzenienie

Pozdrowki dziewczynki,ja juz jestem u rodzicow wiec bedzie mnie ciut mniej.
Musze naladowac u nich troche baterie

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:54   #1556
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Uuu, szykuje się porodzik!

Idę spać. Wymęczył mnie ten dzień jakoś dzisiaj. Do jutra mamusie
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:57   #1557
lachryma
Zakorzenienie

dzoan- daj koniecznie znac jak wyszedl chleb.
a co do masazu, na razie robie tylko masaz, bo jeszcze przez tydzien mam zakaz przytulanek z mezem. a za tydzien to chyba bede juz robila na zmiane masaz i przytulanki jak dojdzie do tego napar z lisci malin to juz w ogole full zestaw

Stary 2013-06-16, 21:59   #1558
roxi1980
Zakorzenienie

hej

i co - małe leniuszki nie chcą wychodzić z brzuchów... Tak sobie myślę, że to ogólnie patrząc dobrze, że nie mamy na wątku żadnego wcześniaka np z 26 tygodnia... bo to zawsze kiepsko dla dziecka. Ale te terminowe już by sobie zmieniły miejscówkę Teraz jużchyba wszystkie mają "3" z przodu (???), więc maluchy już takie małe nie są...

jutro ruszamy po farbę trzeba ten duży pokój odświeżyć (szukam czegoś w odcieniu kawy z mlekiem, ciepły odcień, nie bardzo jasny - polecacie coś?) No i może zawleczemu łóżeczko z piwnicy do domu, bo trzeba je złożyć i ocenić czy stan techniczny nie wymaga jakiegoś podrasowania.

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
ja znow tylko na chwilke powiedziec dziendobry i troszke sie poskarzyc tzn od wczoraj cos dziwnego dzieje sie z moimi stopami najpierw mnie lapaly skurcze takie ze az mi stopy wykrzywialo a od rana mam wrazenie jakby stado mrowek przez nie przebiegalo i jakby wazyly tone wyglada to troche jak jakies zaburzenia krazenia ale sama nie wiem teraz mocze te stopy w wodzie z sola moze pomoze pozdrawiam wszystkie brzuszki i uciekam moze mi sie uda odezwac wieczorkiem
współczuję! ja właśnie z powodu stóp cay dzień dziś leżę - kurde upał taki, że spuchły i mrowią czuję się fatalnie - nic nie dają zimne kąpiele, moczenie w wodzie... kosmos!

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
P.S. nie pamietam która z Was wymysliła tytuł tego wątku , ale jak mój Tż go wczoraj zobaczył to śmiał się chyba z 5 min
To JA

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41346645]muszę jeszcze dokupić w ikei pojemniki na wodę i waciki + zamykane pudełka na pieluchy, kosmetyki i pierdoły na przewijak...[/QUOTE]

pokaż jakiekupujesz - prooooszę

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Kochane
Przyczłapałam się tylko przywitać i pochwalić, że zdałam ten cholerny egzamin z prawa pracy i ubezpieczeń społecznych Jestem tak zmęczona, że nawet nie mam sił się cieszyć.
Poza tym zauważyłam zmianę śluzu tuż przed wyjściem na egzamin i wydaje mi się, że jest taki bardziej glutowaty i był nawet leciutko podbarwiony nietczką krwi więc chyba powoli się u mnie zaczyna. Mam nadzieję jednak, że wytrzymam do przyszłego tygodnia

Cynamonku ja też chcę wytrwać do wtorku, ale następnego Więc trzymam kciuki za Ciebie i Adasia z całych sił.

Kończę pomidorówkę, która ma ochotę??
brawo za egzamin
z tym porodem, to jednak potrzymam kciuki, żebyś doczłapała ten tydzień...
pomidorówka... hmmm dawaj byle z ryżem była

Cytat:
no patrz, a ja z południa (Sosnowiec) i u nas się "na dwór" chodzi

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 22:00   #1559
malinka0525
Zadomowienie

Witajcie Kochane!
Wpadlam Wam powiedziec ze teraz bede malo zagladac na forum bo maz ma juz urlop i pewnie nie bede miala czasu bo jak on jest w domu to zawsze mi czyms glowe zawroci. Ale jak urodze na pewno dam Wam znac Jutro ide na ktg wiec trzymajcie kciuki aby ginka zgodzila sie mi wywolac porod w tym tygodniu Bede wpadac do Was jak bede miala jakies nowe wiesci. Ale nie wiem czy dam rade Was nadrabiac.

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 22:01   #1560
jakierka
Zadomowienie

Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!

Elaine, fajne prezenty otrzymalas i super, ze rogala jeszcze nie zdazylas kupic

Ghia, za egzamin i za czopa , moze wyprzedzis wszystkie

Anulka, nie gadaj glupot, wiadomo czujemy sie ociezale, duze, zmeczone, ale najwieksza masza atrakcyjnpscia jest to, ze nosimy w sobie cud! I staraj sie myslec o sobie w tych kategoriach. Po porodzie bedziesz zarowno wsaniala matka jak rownie piekna laska

Kejt, nie przemeczaj sie za duzo. Fajnie, ze wkrotce juz wszystko bedzie na swoim miejscu i gotowe do uzytkowania. Nie ma to jak Dom

A ja mam dzis dzien totalnego lenistwa, nic nie robie, leze w lozku i duzo jem i wcale tego nie zaluje

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości