Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-16, 18:23   #1471
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
lachryma: pewnie jutro dostanę zdjęcia z samego babyshower, bo koleżanka dzisiaj w trasie jest, a ja sie zgapiłam i w ogóle aparatu swojego nie wyciągnęłam...ale wrzucam fotkę prezentów dla Igorka.. dodatkowo powiem że były balony serpentyny i robienie odlewu gipsowego z brzucha
przede wszystkim jestem ciekawa tego gipsowego odlewu
ciuszki bardzo fajne, a rogala to na pewno Igorek wykorzysta
Stary 2013-06-16, 18:37   #1472
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Ghia: brawa za egzamin!! teraz 3maj kciuki proszę za mojego męża 5 lipca w przerwie między pieluchami)) a czop z nitką krwi.... hm... )) ktoś chyba zamierza nam otworzyć prezent

surka: to nie zakupy tylko prezenty z babyshower wczorajszego i zapytaj gina..bo ja juz wizyty nie mam.. moze w środe do niego pójdę z marszu ale to zobaczymy, jak tutaj sie sytuacja będzie rozwijać.
Irmith: a Tobie liśćie malin nie pochodzą? bo ja jestem zaskoczona, bo wg mne to jedna ze smaczniejszych herbat ziołowych

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

lachryma: noo z rogala strasznie sie ucieszyłam, bo się przymierzałam po narodzinach zakupić (chwilowo kaska się skończyła), a ciuszki takie w większości cieplejsze jak chciałam... odlew jest śmieszny.. fajna zabawa była, jak mnie oblepiały.. i wygląda brzuszek na mniejszy niż jak jest na mnie:P

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 18:38   #1473
lachryma
Zakorzenienie

te, które piją napar z liści malin ile szklanek pijecie dziennie? macie ile % napar? bo widziałam i 100% i 30%. no i czy robicie te tygodniowe przerwy w piciu?
Stary 2013-06-16, 18:42   #1474
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

ja mam liście malin zamówione jako zioła, piję codziennie jeden kubek. Zaparzam normalnie jak herbatę ziołową

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-16, 18:43   #1475
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
te, które piją napar z liści malin ile szklanek pijecie dziennie? macie ile % napar? bo widziałam i 100% i 30%. no i czy robicie te tygodniowe przerwy w piciu?
Nie wiem, ja nie pije ja tylko wiesiolek.
Elaine, ale jakichs symptomow można sie u Ciebie doszukać. Ja to bym jadla non stop :banghead: Dzis jedynie mi sie ciagle przysypia, ale to raczej przez pogode, bo mama moja tez spala dzis ze mna :p
Stary 2013-06-16, 18:45   #1476
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
lachryma: pewnie jutro dostanę zdjęcia z samego babyshower, bo koleżanka dzisiaj w trasie jest, a ja sie zgapiłam i w ogóle aparatu swojego nie wyciągnęłam...ale wrzucam fotkę prezentów dla Igorka.. dodatkowo powiem że były balony serpentyny i robienie odlewu gipsowego z brzucha
Fajne prezenty jestem bardzo ciekawa tego gipsowego odlewu:rolleyes : Jakiś specjalny gips miałyście do tego?

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
coś za bardzo zamula mnie przed tym komputerem , uciekam sie przewietrzyć i dotlenić maleństwo
3majcie kciuki za mój jutrzejszy egzamin.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hejooo

nie nadrabiam - nie dam rady

Dzis u nas gorac, wiec dopadlo mnie zmeczenie. Wczoraj mielismy rodzinnego grilla, zanim co zanim jak poszlam spac kolo polnocy i tyle co usnelam obudzila sie mala - dalam jej syrop przeciwkaszlowi i przytulona usnela. Ja sie przenioslam do sypialni. A dzis na 9 msza za tescia, dla odmiany chcialam isc ja bo jak do tej pory na zadnej nie bylam. Po rosolku padlam i sie przespalam do 15. Marysia lata po podworku, kaszle i woda jej sie leje z nosa - zyc nie umierac. Myslalam, ze pojdzie jutro do zlobka, ale nie ma rady, zostaje w domu. Tesciowa musi ja jutro popilnowac, bo szwagierka ma mi te wlosy robic, a juz nie moge odkladac w nieskonczonosc.
Ty to jesteś biedna. Cały czas coś się dzieje, mała choruje...

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Kochane
Przyczłapałam się tylko przywitać i pochwalić, że zdałam ten cholerny egzamin z prawa pracy i ubezpieczeń społecznych Jestem tak zmęczona, że nawet nie mam sił się cieszyć.
Poza tym zauważyłam zmianę śluzu tuż przed wyjściem na egzamin i wydaje mi się, że jest taki bardziej glutowaty i był nawet leciutko podbarwiony nietczką krwi więc chyba powoli się u mnie zaczyna. Mam nadzieję jednak, że wytrzymam do przyszłego tygodnia
za egzamin.
I w sumie za czop W końcu któraś oficjalnie zaczęła
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 18:45   #1477
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Właśnie wróciliśmy z mężusiem ze spacerku. Było bardzo miło ale padnięta jestem. Najadłam się jak dzika świnka i już mi miejsca na lody nie zostało, co strata:banghead:
Teraz siedzę ze spuchniętymi stopami w zimnej wodzie i wypoczywam.
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
musze powiedzieć, ze masz bardzo fajny wózek - co to za jaki?? podoba mi sie bardziej niz mój jedo, chyba juz sie na niego napatrzylam i widze same niedociagniecia
Bebetto Luca, jak go tylko zobaczyłam w hurtowni to wiedziałam, że to ten jedyny a rozważaliśmy inne.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 18:47   #1478
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Witam się w dobrym humorze. Mąż wlazł mi raniutko pod kołdrę i zapytał czy śpię. Nie spałam, więc mówi: To dobrze kochanie, bo będziemy się przytulać. Nie zaprotestowałam oczywiście i pierwszy raz od niepamiętnych czasów tak miło mi się wstawało.
Miły początek dnia. Ja po wczorajszym dole, zmolestwałam dzisiaj TŻ o 3 rano. Chłop był tak zdziwiony, że nawet nie protestował. A rano pytał co mi się stało?

A i wczoraj dzwoniła babka ze szkoły rodzenia i idę na pierwsze zajęcia we wtorek. Mam nadzieje, że uda mi się wytrwać 7 spotkań, bo już jestem w 33 tc
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 18:48   #1479
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

GHIA gratuluję egzaminu
O i widzę, że coś się szykuje

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 18:48   #1480
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Kochane
Przyczłapałam się tylko przywitać i pochwalić, że zdałam ten cholerny egzamin z prawa pracy i ubezpieczeń społecznych Jestem tak zmęczona, że nawet nie mam sił się cieszyć.
Poza tym zauważyłam zmianę śluzu tuż przed wyjściem na egzamin i wydaje mi się, że jest taki bardziej glutowaty i był nawet leciutko podbarwiony nietczką krwi więc chyba powoli się u mnie zaczyna. Mam nadzieję jednak, że wytrzymam do przyszłego tygodnia

Cynamonku ja też chcę wytrwać do wtorku, ale następnego Więc trzymam kciuki za Ciebie i Adasia z całych sił.

Kończę pomidorówkę, która ma ochotę??
Brawa za egzamin! !
Co do czopa to juz pewnie to
U mnie była jakas gęsta breja przez dwa dni i na tym sie skonczylo krwi tam nie zauwazylam.
Także możesz być pierwsza
Stary 2013-06-16, 18:52   #1481
d0tkaaa
Zakorzenienie

Czescdobrze ze przzez weekend az tyle bie naskrobalyscieja dzis pelen chill out bylismy na porodowce obzioralismy wszystko pogadalismy z poloznymi taka bylam podekscytowana ze tz mnie skrzyczal ze zadawalam po 2takie same pytania,ale na koniec przeprosilam Pania i powiedzialam ze jestem zestresowana haha a ona sie smiala ze mnie ogolnie zadnrgo porodu nie bylo nuda!ale widzialam malutkie dzidziuski i jeszcze bardzieh cgce urodzic juz mnie to dobija w nic sie nie mieszcze jest mi ciezko i wogole goraco eh...

Gin mowil ze jak sie wybiore ogladac porodowke to mam powiedziec ze mam skrocona szyjke miekka i gotowa zeby mnie zapisaly na ktg moze wczesniej ale Pani stwierdzila ze to ze lekarz mowi ze do10dni pabi urodzi nic nie znaczy i zeby zadzwonic i umowic sie na ktg po 38tyg.no to czekamy...

mam nadzieje ze urodze jakos..jutro napewno torbe pakuje..podobno nie musze jak nie chce brac ubranek (ale wole swoje chyba dla dzidzia) kosmetykow zebym nie brala...

pytalam o laktator mowi ze nie trzeba ze jak cos to one tam maja do sprzedarzy madeli...(nie musze nikomu mowic ile taki kosztuje...)

o nacinaniu mowila ze u nich sie nie praktykuje chyba ze trzeba i takie tam.
wsumie to mowila tez ze jak wody odchodza to ze 8 godz mozna jeszcze w domu spedzic i zebrac sie na spokojnie itp i ze jak skurcze beda co 5minut to zeby przyjechac,alr moj gin mowil ze w moim przypadku jak wody albo nawet skorczr beda co 10minut to mam jechac i jego slucham bo wie itp.(a mowilam jej o tym to tez stwierdzila ze lekarz tylko tak mowil i zeby czekac do ok.5cm) i chyba tyle ogolnie wrazenie bardzo dobre

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 18:53   #1482
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Ghia: brawa za egzamin!! teraz 3maj kciuki proszę za mojego męża 5 lipca w przerwie między pieluchami)) a czop z nitką krwi.... hm... )) ktoś chyba zamierza nam otworzyć prezent

surka: to nie zakupy tylko prezenty z babyshower wczorajszego i zapytaj gina..bo ja juz wizyty nie mam.. moze w środe do niego pójdę z marszu ale to zobaczymy, jak tutaj sie sytuacja będzie rozwijać.
Irmith: a Tobie liśćie malin nie pochodzą? bo ja jestem zaskoczona, bo wg mne to jedna ze smaczniejszych herbat ziołowych

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

lachryma: noo z rogala strasznie sie ucieszyłam, bo się przymierzałam po narodzinach zakupić (chwilowo kaska się skończyła), a ciuszki takie w większości cieplejsze jak chciałam... odlew jest śmieszny.. fajna zabawa była, jak mnie oblepiały.. i wygląda brzuszek na mniejszy niż jak jest na mnie:P

Ja tym razem nie piję bo czeka mnie planowana cesarka, w pierwszej ciąży piłam to pamiętam że szczególnie smaczne to nie było

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 18:54   #1483
d0tkaaa
Zakorzenienie

A czy czop moze byc gesty i zolty?taki zolty wyblakniety czy raczej nie?

Zuza

Razem
Stary 2013-06-16, 18:57   #1484
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Dobra masz jak w banku
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Brawa za egzamin! !
Co do czopa to juz pewnie to
U mnie była jakas gęsta breja przez dwa dni i na tym sie skonczylo krwi tam nie zauwazylam.
Także możesz być pierwsza
Teraz u mnie cisza więc zobaczymy, ale brzusio coraz niżej i coraz trudniej mi chodzić.
Stary 2013-06-16, 18:57   #1485
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
A czy czop moze byc gesty i zolty?taki zolty wyblakniety czy raczej nie?
nie wiem

właśnie planuję chyba sobie kupić tą herbatkę z liści malin, zacznę ją pić za tydzień, jak już będzie 37 tc.
Stary 2013-06-16, 18:58   #1486
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Oliath ją też mam często ciśnienie blisko granicznego... Jutro powiem o tym na wizycie rano.
A tak to u mnie bez zmian, smaze sie.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 19:00   #1487
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41348703]Oliath ją też mam często ciśnienie blisko granicznego... Jutro powiem o tym na wizycie rano.
A tak to u mnie bez zmian, smaze sie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

może wiatraczek by pomógł czy nie można do szpitala? nawet taki malutki
Stary 2013-06-16, 19:03   #1488
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
magdalenne: biedna z ta tą biegunką...oby przeszła..

Kiss: tak, w odpowiedzi do Lachrymy wpisałam że to fotki tylko prezentów (zapomniałam odlew z gipsu wstawić), a same z imprezy pewnie jutro dopiero wstawię..
przed lusterkiem długo się broniłam,a le teraz to nie ma wyjścia

Dziewczyny mam pytanie o opryszczkę wargową. Mam wirusa odkąd pamiętam, wyskakuje mi w momentach osłabienia.. wywaliło mi na samiutkim początku ciąży i teraz czuję że znowu mi wyłazi. Czytałam gdzieś, że jeśli się zarażę w ciąży to jest niebezpieczna, ale jeśli mam wirusa to już niekoniecznie - chyba że przeniosę na dolne partie ciała.. tylko że dzisiaj zaczęłam znowu czytać i już zwątpiłam.. któraś może zgłębiała temat lub konsultowała z lekarzem?

Jeśli chodzi o wirusa opryszczki, ja miałam w ciąży chyba ze 3 razy :/ Zaraziłam się już wieki temu, a teraz regularnie (ZA CZĘSTO) nawraca. Konsultowałam to na samiutkim początku ciąży z lekarzem, którego ostatecznie zmieniłam, bo babka była okropna. Zapytałam ją właśnie jak to jest z tą opryszczką w ciąży. Powiedziała, że teraz leków na to brać nie mogę, a po ciąży mogę skonsultować z internistą i wziąć na to jakieś tabletki, bo ponoć jakoś można z tego sie wyleczyć. I tylko tyle od niej usłyszałam pomimo dopytywań :[ Ale też się sporo o tym naczytałam i tylko jeden wniosek wysnułam- o ile wirusa miałaś już wcześniej, to raczej niczym on nie grozi w trakcie ciąży jeśli nie przeniesiesz go na inne partie ciała.

No i w ogóle to witam wszystkie Mamusie

Edytowane przez paulinka777
Czas edycji: 2013-06-16 o 19:10
paulinka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 19:18   #1489
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

karolajn: dwa dni czop Ci odchodził? i potem spokój? bo u mnei właśnie też dwa dni takie lekko brązowe gluty (podbarwione po badaniu szyjki).. no symptomy są nie da się ukryć i szczerze mówiąc mam nadzieję, że szybko przestaną być symptomami i przejdą do konkretnych akcji, bo jest to cholernie męczące..
magdalenne: odlew muszę jeszcze pomalować farbą biała, bo niestety oryginalna paczka nie doszła i robiły mi dziewczyny z tzw. plastikowego gipsu (czyli takiego bandażu który po namoczeniu w ciepłej wodzie robi się miękki i klejący, tym mnie obwijały.. miało być z biustem, ale testowałyśmy czy w ogóle to wyjdzie, a potem juz nie chciało mi się znowu rozbierać).

Irmith: no tak.. a mi wyjątkowo pasują liśćie malin. A masz już termin cc?

Charlize: zboczucha:PP
paulinka: dziękuję bardzo)

lachryma: ja zamawiałam na all, oliath mi poleciła sprzedawcę.przy okazji wzięłam też korę dębu, skrzyp i jakieś przyprawy)

Perse: aż tak gorąco u Ciebie? Jak artuś

dotka: u mnie były ciagnące się gluty lekko brązowawe..a z tym ktg to dzisiaj dzwoniłam do szpitala i jako tako z ulicy przyjąć nie chcą, chyba że skierowanie od ich lekarza lub jakieś wątpliwości z ruchami płodu... zazdroszczę wizyty na porodówce, my nie mieliśmy i jakoś nie mamy czasu aby się wybrać.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-16, 19:19   #1490
moonlightdancer
Rozeznanie

Witam wszystkie mamusie. Z tego co na szybko podczytałam wszystkie jeszcze w dwupaku ale atmosfera robi się ciekawa
U nas, nie wiem jakim cudem, ale szyjka się wydłuża w 13tc było 33 mm, w 21tc już 38 mm a ostatnio w 33tc mamy 41 mm. Zaczne pewnie rodzić jak dojdzie do 5 cm No i z nami wszystko ok, mała tylko ma pępowinę wokoło szyjki co mnie denerwuje ale lekarze uspokajają.

Pogoda tutaj już masakryczna i w piątek chyba zaliczyliśmy ostatni piknik na plaży (chociaz i tak juz po zachodzie słońca żeby się nie usmażyć). Teraz będziemy czekać na zimę.

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie o opryszczkę wargową.
Ja tutaj miałam badania na wszystkie mozliwe chyba wirusy... żeby zawrzeć związek małżeński trzeba się tu najpierw przebadać na różniaste wenery i z tym zaświadczeniem dopiero do sądu. Zaszłam w ciążę chwilkę po ślubie ale i tak ginka znowu kazała mi wszystko porobić i miałam do zrobienia m.in. badania na opryszczkę I i II typu i wtedy ginka mówiła że opryszczka narządów płciowych to automatyczne cc. O zwykłej nic nie mówiła a że ja akurat nie mam to dalej nie wałkowałam. Ta wargowa jest chyba baaardzo powszechna i nieszkodliwa ale Anulka chyba coś kiedyś więcej pisała o tym.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 19:22   #1491
Neni1984
Zakorzenienie

Z nadrabiania
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41335471]Dzięki Kochane Dziewczynki A tak w ogóle u nas 35+0 więc 36 tydzień
[/QUOTE]
Super!
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny u mnie jakis taki strasznie meczacy dzien. Ta pogoda mnie dobija.. Bylismy z psem na wystawie u nas w Krk i uwaga uwaga po raz kolejny pies zdobył wszystkie nagrody co mógł w ogóle nudne się to już robi, że każdą wystawę rozwala po kolei i strasznie wysoko stawia poprzeczkę Bezikowi w kwestii osiągnięć
Strasznie się zmordowałam tam bo upadł okropny, potem wrócilismy i padłam jak mucha i spałam 2h, a wieczorem wpadają do nas znajomi więc trzeba chociaż coś ogarnąć w domu żeby syfu nie było
Ale masz championa

Ewusia brawa dla TŻ
A co do samopoczucia to tak zaawansowana ciąża jest bardzo dużym obciążeniem dla organizmu. Ja czuję się ostatnio jak babcia Po narodzinach Tymka organizm będzie miał lżej i na pewno to odczujesz

Ghia i Iwona baciki dla TŻ Myślę, że po narodzinach maluchów zaczną inaczej patrzeć na rzeczywistość

Asiunia dla Twojego męża to też baty się należą Niech sobie sam powoli i delikatnie umyję podłogę żeby się nie zmęczyć

Misiaczka brawa dla teściowej za tupet!!

Domciątko podziwiam, że nadal pracujesz

Magolina gratki za 8 miesiąc

Kalisto brawo za pranko

Margosia
za 10 miesiąc

Polecam filmik do pośmiania się
http://demotywatory.pl/4152394/Prosty-sposob

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-06-16 o 19:27
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 19:22   #1492
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dziewczyny ja mam 36 tydzien
moge zaczac juz pic te liscie malin? czy za szybko?

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 19:23   #1493
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
skylie- u mnie w mieści też jest taki szpital, który jest prywatny, ale jednocześnie ma umowę z nfz. uważam, to za świetne rozwiązanie. bo ciężarnamoże normalnie rodzić bezpłatnie itd, ale jednocześnie jeśli ktoś ma potrzebę prywatnej opieki położnej/ lekarza odbierającego poród/ jedynki z łóżkiem dla męża itd. to ma taką możliwość za kaskę.
Rozwiązanie fajne Rodziłam już w nim wcześniej, ale to nie zmienia faktu, że ceny mają wysokie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Czescdobrze ze przzez weekend az tyle bie naskrobalyscieja dzis pelen chill out bylismy na porodowce obzioralismy wszystko pogadalismy z poloznymi taka bylam podekscytowana ze tz mnie skrzyczal ze zadawalam po 2takie same pytania,ale na koniec przeprosilam Pania i powiedzialam ze jestem zestresowana haha a ona sie smiala ze mnie ogolnie zadnrgo porodu nie bylo nuda!ale widzialam malutkie dzidziuski i jeszcze bardzieh cgce urodzic juz mnie to dobija w nic sie nie mieszcze jest mi ciezko i wogole goraco eh...
Zeromski?
A mnie wczoraj mówiona, że jak wody normalne to do 2h należy się zgłosić, a jak zielone to natychmiast

Ghia- gratulacje!!!!!!!!!!!

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 19:23   #1494
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Domciątko podziwiam, że nadal pracujesz
chce dokonczyc ten rok szkoly.
to w sumie tylko soboty po 4 godziny, wiec daje rade.
juz nie chce zostawiac klasy, musze swiadectwa wypisac i juz sama koncowka.
zobaczymy czy dotrwam

Stary 2013-06-16, 19:24   #1495
misiaczka555
Wtajemniczenie

Zanim cos napisze, czy ktoś urodził?

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 19:25   #1496
d0tkaaa
Zakorzenienie

Skylie,tak Zeromski.pewnie jej chodzilo o calkiem "czyste"wody,niewiem ja czekac nie zamierzam:-P tym bardziej 8h.

Zuza

Razem
Stary 2013-06-16, 19:26   #1497
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Zanim cos napisze, czy ktoś urodził?
ja co wchodze tutaj to zerkam czegoś na czerwono, że coś się ruszyło)

kurcze, ale napięcie)
ciekawa która pierwsza będzie

Stary 2013-06-16, 19:29   #1498
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
karolajn: dwa dni czop Ci odchodził? i potem spokój? bo u mnei właśnie też dwa dni takie lekko brązowe gluty (podbarwione po badaniu szyjki).. no symptomy są nie da się ukryć i szczerze mówiąc mam nadzieję, że szybko przestaną być symptomami i przejdą do konkretnych akcji, bo jest to cholernie męczące..
.
No właśnie nie jestem do końca pewna czy to czop, ale w sumie co innego?
Najpierw w nocy mi jakies takie paski gęste wychodzily na papierze ( po kąpieli) i troche tego było a na drugi dzień na wkladce taką kule brejowata śluzu znalazlam.. i to było takie zoltawo-bialawe a uplawow nie mam, bo poza tym to wkladka czysta. .
A brzuch mam dalej mega wysoko :banghead:
Stary 2013-06-16, 19:29   #1499
Anulka_p
Zakorzenienie

Cały dzień poza domem. Poszliśmy do kościoła na 11:00 i nie wróciliśmy z niego do domu. Pokłóciliśmy się w drodze do...o pierdołę, ale zrobiła się z tego straszna burza. Po mszy w ramach rekompensaty mąż zabrał mnie na obiad, później na spacer, na kawę mrożoną...Miło było. Nie przeprosił wredot jeden, ale takie spędzenie dnia mi wystarczyło. Żartowaliśmy sobie, że może to nasza ostatnia niedziela, taka w dwójkę.

Był też niestety niemiły aspekt tego dnia. Wszędzie piękne, zgrabne, opalone, w spódniczkach i krótkich spodenkach laski. Między nimi ja...gruba, ociężała, lekko spuchnięta, chodząca jak pingwin, nieatrakcyjna ciężarówa. Muszę wypchnąć szybko małego i wrócić do formy, bo bardzo się sobie nie podobam.

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Śluz z krwią Anulka Ci powie co będzie pierwsze miejsce na podium
Porodzik!!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 19:31   #1500
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Ghia czyzbys wyprzedzila Margosie i Malinke? no juz powinno sie ruszyc na tym naszym watku bo co wchodze to cisza :P

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości