Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-16, 20:13   #3031
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

autenthic - w takim razie gratulacje, w zasadzie po glebszym namysle stwierdzam, ze taka sytuacja ma duzo plusow, odchowasz za jednym zamachem dwojke
Stary 2013-06-16, 20:14   #3032
litllesweetangel
Lurker ;)

Chyba mamy uczulenie ;/ obie.... I sadze, ze to od marchewki Bobovity. Ja mam wysypke na rekach i buzi, a mala takie suche plamki z 2 raczkach, jakies kropeczki na klacie i na policzkach suche platy... Noz kurna to mozliwe zeby marchew nas obie uczulila?

edit. pomacalam, krostek na klacie nie ma, ale sa jakby platy suchej skorki 1 na jednej raczce, 2 na drugiej i na policzkach przy uszach suche.... A ja mam ewidentna alergie, cala w krostkach.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-06-16 o 20:22
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 20:19   #3033
nafiyqa
Zakorzenienie

eff, pytalas o ubranko na noc. Kuba od ok miesiaca spi w bodziaku krotkim.
Przykrywam go pieluszka, ale i tak sie rozkopuje.
Ale my mamy gorac w mieszkaniu, wiec innej opcji nie widze.

U nas od kilku dni jest dramat z zasypianiem.
Za cholere sie NIE DA.
Dzis np maly spal jakies 20min na dworze przez caly dzien. Wykapalismy go, zjadl z cyca, potem butla 180ml (pomine milczeniem te kosmiczna dawke mleka; jakbym mu dala 240ml mm to tez by wepchnal) i teraz ma oczy jak 5zl. Lezy i sie rozglada. O, nie, przepraszam - wlasnie zaczal gugac
I tak od kilku dni, spac chodzi ok 22-22:30...........
Ja nie wiem skad to dziecko ma energie!!
W nocy sie budzi co ok 2h, na amen budzi sie ok 6-7.... Ja bym mogla spac na stojaco, a jemu sie wcale nie chce.
Juz nie wiem jak go usypiac........

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-06-16 o 20:20
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 20:23   #3034
aska27adopcje
Zadomowienie

Autentic GRATULACJE !!!!

Blogerko jestes dla mnie motywacja, jak widze Twoj podpis i zwiekszajaca sie ilosc treningow, ktore wykonujesz .... Dzis widze zwatpienie ... czyzby kryzys cwiczeniowy ??

Co do ubierania malej na noc, moja teraz spi w pajacutakim cienkim okryta kocykiem ... jesczze niedawno spala w body na dl, skarpetkach i spiworku .. ale chyba jest za cieplo ... Mamy 24 st w domu ... nawijko ile jest u ciebie, ze przykrywasz tylko pieluszka ???
Wiesz moja mala tez sie rozkopuje, ale ja to kombinowalam zeby jej uszyc spiworek z powloczki na poduszke takiej cienkiej ...
Stary 2013-06-16, 20:24   #3035
insolito
Zadomowienie

Hej, cały weekend poza domem

Fewcia, ogromnie się cieszę, że choć trochę udało Ci się odespać Mam nadzieję, że to niejednorazowy wyskok

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
czytam Was na bieżąco, ale się nie odzywam, bo jakiegoś doła złapałam.
Wczoraj spędziliśmy dzien we 3 dzisiaj tez mielismy jechać na spacer, ale chyba już mi się odechciało...

Powiem tylko tyle, że mam do siebie mega pretensje, że zaczełam Julce rozszerzać diete od owoca, tym sposobem, ona teraz nie chce jesc. Żaden słoik z obiadkiem jej nie pasuje, nawet te które na początku chętnie zjadała czyli ziemniaczki ze szpinakiem czy zupka jarzynowa. Probowałam juz 3 dni dać jej jakiś słoik z mięskiem, albo chociaż marchewke z ziemniakiem, dzisiaj szpinak z ziemniakiem i nic. Tak ją podbija na wymioty, że aż się dusi, nie łyka, tylko posmakuje i wypluwa. NIe mam już siły na takie jej jedzenie jestem beznadziejna.......

Wy wszystkie piękne i szczęśliwe, a ja taki tłumok...

ajjjjjjjjjjjj

szaja
, kciuki za chrzciny
Mi się wydaję, że kolejność wprowadzania nie miała tu nic do rzeczy Julasek po prostu ma takie upodobania kulinarne

Cytat:
ja wspominam dobrze, ale tylko salę porodową i osoby, które poród odbierały, ale już później jak mnie na oddział przewieźli, to nikt sie nie interesował za bardzo, ani mną ani dzieckiem. Przychodziła tylko wieczorem i brała małą do kąpania. Ja nie miałam pokarmu, mała płakała w niebogłosy i nic ich to nie ruszało. Musiałam sama lata o butelki się upominać, ale żeby mi pomóc jakoś z laktacją to skąd.
dobrze, że tylko niecałe 3 dni tam byłyśmy.

Mój Julasek dzisiaj zakminił o co chodzi z niekapkiem i zassała ten ustnik i ślicznie sobie piła i w dodatku ostatnio odkryła swoje stopy i ciągle się nimi bawi
-----
Brawo

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Raporty napisane, 2 zaliczenia zaliczone.. uff żyję! Jeszcze tylko zawieźć raporty na zajęcia i finito. O 19 wychodzę.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Chciałam tylko Wam powiedzieć że po podaniu mm wczoraj,dzisiaj po południu Blanke zsypało,znowu policzek podrażniony i pojawiły się nowe zmiany na czółku i rączkach
Więc dzisiaj bez mm na noc...

Za to dzień bardzo udany! Mąż miał wolne,byliśmy na dwóch spacerkach,zjedliśmy razem obiad,a teraz On usypia Mała,tzn słyszę że Ona zamiast iść spać to śmieje się do Niego.

Szaja super że chrzciny udane.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Biedna Blaneczka

Super, że dzień udany

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewzcyny zaraz was nadrobię, chciałam wam tylko napisać, że Małego przenieśliśmy dzisiaj do spacerówki i serce mi pęka i nie wiem, czy to dobry pomysł, bo kurczę rwie się do siadania niemożliwie - ostatnio mi w tej kąpielowej foczce usiadł; spacerówka niby na płasko rozkładana, ale jednak podwyższenie leciutkie jest i główkę dźwiga, na przewijaku też główkę zaczął dźwigać w leżeniu na pleckach..... Tak ma być? Bo kurczę mam fizia na punkcie jego kręgosłupka, nie chcę, żeby miał w przyszłości takie problemy jak ja...... Może lepiej go jeszcze w tej gondoli powozić? Chociaż i tak na wyjazd chcieliśmy go przenieść do spacerówy.....

w załączeniu Pietraszko i jego nowy dyliżans
Hmm, mój też się rwie do siadu, nawet jak leży całkiem na płasko, chyba tak ma być
A Pietraszko uroczy, pięknie wygląda w nowym wozie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Brawo dla Julaska

Proszę o przepis na babę

Spytaj ją czy musi szukać na siłę dziury w całym. Dziecko zdrowe, zamiast się cieszyć to wydziwia

Uwaga - chwalę się Malizna naumiała się obracać z brzuszka na plecki

Lady ja myślę, że jest ok, a Pietraszko zadowolony

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na bank ciąża, bo już się zaczęło :P Ból krzyża, dym papierochów mnie drażni, chce mi się spać i jestem ogólnie zmęczona.
Oby nie urodziło się w grudniu hahaha... bo będę miała dzieciaki z jednego roku

Mąż pewnego wieczoru jęknął coś w rodzaju "o oł..." Więc to chyba było TO.

Będzie ciekawie... Ale raz odchowamy i po sprawie. Pewnie nigdy byśmy się nie zdecydowali na drugie, zwłaszcza po traumie porodowej ;]
Już się tego boję, myślę i wspominam. Chyba umrę jak będę już blisko terminu. No i znów wakacje z brzuchaczem... Czuję się, jakbym w ogóle przerwy nie miała.
No to jeszcze raz gratulacje I tak jak mówisz za jednym razem odchowasz dwójkę i będzie spokój
A jak Tż zareagował na wiadomość ?

Cytat:

tak Juliusz śpi teraz
Ale ma fryz superowy Świetne są te jej pozy

Szaja, super, że chrzciny udane

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 20:26   #3036
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na bank ciąża, bo już się zaczęło :P Ból krzyża, dym papierochów mnie drażni, chce mi się spać i jestem ogólnie zmęczona.
Oby nie urodziło się w grudniu hahaha... bo będę miała dzieciaki z jednego roku

Mąż pewnego wieczoru jęknął coś w rodzaju "o oł..." Więc to chyba było TO.

Będzie ciekawie... Ale raz odchowamy i po sprawie. Pewnie nigdy byśmy się nie zdecydowali na drugie, zwłaszcza po traumie porodowej ;]
Już się tego boję, myślę i wspominam. Chyba umrę jak będę już blisko terminu. No i znów wakacje z brzuchaczem... Czuję się, jakbym w ogóle przerwy nie miała.
W takim razie Gratuluje!
Stało się i czasu nie cofniesz-dbaj o siebie i o fasolke

Aż mi trochę tęskno się zrobiło
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 20:26   #3037
s i l v e r
Zakorzenienie

Daria wykapana, pojedzona i właśnie zasypia.
Wyszliśmy dziś na spacerek do parku o 15.00 a dopiero o 20 do domu wróciliśmy. Po drodze wstąpiliśmy do CH i kupiłam sobie dwie pary butów w sklepie Centro. Baleriny i sandałki na lato. Była super promocja, jak się kupiło jedne buty to druga para 50% taniej. I takim oto sposobem za dwie pary butów zapłaciłam 44 zł

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-16, 20:27   #3038
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

AHA zapomniałąbym ! Hania dziś siadła w bujaku sama ! tak do przodu jak Duduś Hope teraz siedzi przypięta i szkrobie paznokciami po zapięciu

to ja chyba jakaś głupia jestem, że się nie cieszę z tego, że mój siada

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Podczytalam ale cos nie mam weny.

Napisze tylko, ze spalam do 10 rano! No powiedzmy z przerwami bo mala stekala od 7 ale TZ sie nia zajmowal <3
brawa dla tż
Cytat:
Cześć dziewczyny,
czytam Was na bieżąco, ale się nie odzywam, bo jakiegoś doła złapałam.
Wczoraj spędziliśmy dzien we 3 dzisiaj tez mielismy jechać na spacer, ale chyba już mi się odechciało...

Powiem tylko tyle, że mam do siebie mega pretensje, że zaczełam Julce rozszerzać diete od owoca, tym sposobem, ona teraz nie chce jesc. Żaden słoik z obiadkiem jej nie pasuje, nawet te które na początku chętnie zjadała czyli ziemniaczki ze szpinakiem czy zupka jarzynowa. Probowałam juz 3 dni dać jej jakiś słoik z mięskiem, albo chociaż marchewke z ziemniakiem, dzisiaj szpinak z ziemniakiem i nic. Tak ją podbija na wymioty, że aż się dusi, nie łyka, tylko posmakuje i wypluwa. NIe mam już siły na takie jej jedzenie jestem beznadziejna.......

Wy wszystkie piękne i szczęśliwe, a ja taki tłumok...

ajjjjjjjjjjjj

szaja
, kciuki za chrzciny
nie możesz tak myśleć!!!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
mala za dzisiejsze załatwianie chrzcin

Szajka za chrzciny

sarah co do rodzeństwa, ja mam 6 lat starszą siostrę i naprawdę bardzo się cieszę że ją mam. Super się dogadujemy i nie wyobrażam sobie że miałabym być jedynaczką.
I chcę żeby Daria też miała rodzeństwo

cala zabraniamy Ci tak pisać!!! Jesteś cudowną mamą!!!
Chcesz klapsa?!?!

Dziś leci film "kochaj i tańcz". Mało polskich filmów mi się podoba a ten już chyba 5 razy widziałam
oglądam, własnie się wciągnęłam, śmieszy mnie strasznie Mecwaldowski, uwielbiam faceta

Cytat:
Dzięki, że pytasz niestety nie uspokoiło się, co parę dni się coś znajduje
i ja dołączam, u mnie średnio co tydzień się zator robi w jednym miejscu

Cytat:
Daria dziś odkryła że potrafi piszczeć
Szaja, miałaś rację z tym że mnie to nie ominie

A ja odkryłam że już mi tak bardzo nie wypadają włosy wreszcieeeeee
piszczałka
mi też już przestały się aż tak sypać

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 20:28   #3039
litllesweetangel
Lurker ;)

A co do szpitalnego zarcia - u nas do chleba dawali jakies hmm kule? Nie wiem co to bylo, jakas pasta na chleb uformonowana w kule czy co. Nigdy nie probowalam, raz kumpeli spadla na podloge iiiii nawet sie nie rozwalila. Spadla z metra i nadal miala idealny, kulisty ksztalt! Nie chce wiedziec co tam bylo

Zylam na parowkach przynoszonych przez TZa i chlebie z maslem, bo jako cukrzycowka dostalam dobry razowy chlebek. Spedzilam w szpitalu dokladnie 2 tygodnie

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 20:35   #3040
BlackSanctum
Zakorzenienie

Authentic, gratuluję! Faaaajnie. Nasuwa mi się tylko jedna myśl - skoro nie planowaliście drugiego, to czemu lecieliście na metodzie, która często przynosi efekty pt "O oł"?

Asiu
, pewnie, że państwowy. Tylko w tym szpitalu jest mega kultura, ja naprawdę nie mogę na nic narzekać - tylko jedna lekarka mnie wkurzyła na samej porodówce, ale poza nią - no bajka. Z drugim porodem tylko tam będę jechać.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 20:37   #3041
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
illusion o takie
http://item.rakuten.co.jp/moc-kinoomocha/c/0000000172/
Jeszcze szukam tego w ksztalcie pilki do futbolu amerykanskiego.

Jest:
http://s.ameblo.jp/ek-happylife/entry-11318884049.html
wszystkie strony japońskie są takie...cukierkowe?

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ten kroliczek ma 4m9d. Wczesnie go mamusia sadza, co?

Smacznego!

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Nie ma opcji, zeby sie nie spodobala najprawdziwsza wanna.
Nie mowilam Wam jeszcze, ale my na pewien czas odpuscilismy wanne, bo za goraco, wrocimy na jesieni.

pstryczku pamietam o Twoim pytaniu, jutro odpowiem, ok?

szaja udanych chrzcin! Jak Agatka?

badzia jak sie czujesz?
jak odpuściliście wannę? To w czym kąpiecie?
czy może coś mi umknęło?

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Chrzciny załatwione na 30 czerwca,chrzestni też już ugadani-jeszcze zostało zorganizować mi ubiór i pomyśleć nad jedzeniem.

Zaraz będę nadrabiać ale najpierw idę gary pomyć bo mi się stos od rana zrobił

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Jam też jest. Wściekła of kors na t. Wg. niej mała ma asymetrię głowy i nie chce słuchać, że leżąc ma głowę raz na lewo raz na prawo. Nie wiem nawet w którą stronę miałaby być ta asymetria. Nie mam już sił.
zamiast się cieszyć, że Mała zdrowa, to się doszukuje, bosz.....

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41347873]

-----------------------
Po chrzcie Dorotka IDEALNIE grzeczna, w trakcie mszy usnęła, do chrztu musiałam ją obudzić :/ wyjmuję z wózka i bałam się, że się rozpłacze, ale gdzie tam polewana wodą nawet nie pisnęła, obu księży zachwyciła fryzurą i... leżeniem na brzuszku w wózku a na sam koniec mszy dziamgała zyrafę i wydawała rozkoszne dźwięki.

I tylko cały czas się zastanawiałam, czy się nie skupi, bo 2 dni nie robiła ale grzeczne dziecko poczekało i dopiero w restauracji

I Agatka już dzisiaj ok, uff do nastepnego razu pewnie

Tak więc, ciotki, DZIĘKUJĘ za kciuki Fota w k.[/QUOTE]
oklaski dla Dorotki i Agatki!!!
Szajka, z Ciebie piękna kobieta jest, nie ma to tamto!!!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Raporty napisane, 2 zaliczenia zaliczone.. uff żyję! Jeszcze tylko zawieźć raporty na zajęcia i finito. O 19 wychodzę.

Przyjechałam po 15 żeby dziecia nakarmić i zostałam, nie poszłam na wykład.

Kaszke próbowałam podać wczoraj, żeby wiedzieć czy jest szansa że zje jak mnie nie będzie. Plula dalej niż widziała. Więc dziś miała sporą przerwę w jedzeniu bo nic nie chciała tknąć.

Jutro spróbujemy marchewki.
Długo zajęło zalapanie o co chodzi w jedzeniu lyzeczka?

A gdybym kupiła ustnik avent do butli? Da się tak kaszke wypić?

uparciuszek z Małej... Ja też się boję trochę, co z tym rozszerzaniem u nas, a czas zleci niesamowicie szybko...... Do 8go już tylko 3tygodnie

Cytat:
Chciałam tylko Wam powiedzieć że po podaniu mm wczoraj,dzisiaj po południu Blanke zsypało,znowu policzek podrażniony i pojawiły się nowe zmiany na czółku i rączkach Więc dzisiaj bez mm na noc...

Za to dzień bardzo udany! Mąż miał wolne,byliśmy na dwóch spacerkach,zjedliśmy razem obiad,a teraz On usypia Mała,tzn słyszę że Ona zamiast iść spać to śmieje się do Niego.

Szaja super że chrzciny udane.

oj ciągle coś
dobrze, że dizeń udany!!!
ja czekam na cały dzień w trójkę..... Ale w środę podobno ma być remont skończony więc "tylko" przeprowadzka, a potem już będziemy tylko sami sobie..... <3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-16, 20:41   #3042
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Autentic GRATULACJE !!!!

Blogerko jestes dla mnie motywacja, jak widze Twoj podpis i zwiekszajaca sie ilosc treningow, ktore wykonujesz .... Dzis widze zwatpienie ... czyzby kryzys cwiczeniowy ??

Co do ubierania malej na noc, moja teraz spi w pajacutakim cienkim okryta kocykiem ... jesczze niedawno spala w body na dl, skarpetkach i spiworku .. ale chyba jest za cieplo ... Mamy 24 st w domu ... nawijko ile jest u ciebie, ze przykrywasz tylko pieluszka ???
Wiesz moja mala tez sie rozkopuje, ale ja to kombinowalam zeby jej uszyc spiworek z powloczki na poduszke takiej cienkiej ...
bardzo mi milo
wiesz co, efekty mi sie nie podobaja, mecze sie a rezultatow brak - no moze poza tym ze wczoraj zauwazylam ze mam "meskie ramiona" i wyglada to bznadziejnie w sukienkach - a to co chcialam spalic - uda, umiesnilo mi sie jeszcze bardziej.
dlatego zwatpilam, musze cos zmienic w cwiczeniach, moze zaczne biegac?
no i moj brzuch pociazowy rowniez mi sie podoba, ale wpycham w siebie co wieczor jakies bezsensowne zarcie, to samo z reszya podczas spacerow - dzisiaj byly lody z maca i muffin no to nie ma co sie dziwic ze zamiast miesni mam tam flaka
poza tym ja brzuch nadal oszczedzam, bo mi sie wydaje, ze miesnie mi sie ciagle ni zeszly do konca
Stary 2013-06-16, 20:46   #3043
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Obecnie 26 stopni.
I mamy cala noc otwarte okno.
My z TZ spimy bez koldry, upal po prostu.
Jak spal w pajacyku to budzil sie mokry, takze odpuscilam.
A teraz spi w krotkim bodziakach i rano po jedzonku czesto przescieradlo jest mokre tam, gdzie lezy glowka...
Martwi mnie to jego pocenie sie...

Cytat:
Wyszliśmy dziś na spacerek do parku o 15.00 a dopiero o 20 do domu wróciliśmy. Po drodze wstąpiliśmy do CH i kupiłam sobie dwie pary butów w sklepie Centro. Baleriny i sandałki na lato. Była super promocja, jak się kupiło jedne buty to druga para 50% taniej. I takim oto sposobem za dwie pary butów zapłaciłam 44 zł
Ooooo!!
Jutro tam ide, bo od daaawna szukam butow!
Dzieki

Stary 2013-06-16, 20:49   #3044
elllmi
Zakorzenienie

ten mały skubaniec mnie wycykał zasnął po 18, 19:30 miał jeść, no to miałam chwilę, przygotowałam wszystko do kąpieli, żeby potem sprawnie poszło, a on śpi dalej muszę teraz wszystko sprzątać, bo już kąpać go o tej porze nie będę

Cytat:
zrobimy to tak, że Ona nie zauwazy... wszystko będzie owiane słodką tajemnicą
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja nic o tym nie wiem, mam rączki tutaj
nie zauważyłam

Cytat:
Aha. Daria dziś skończyła 5 miesięcy !

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mamy pierwszy obrót z brzuszka na plecki: jupi:

Cytat:
Aha-mój synal to skóra zdjęta z Mariusza,każdy to powtarza. Pamiętam jak byłam w ciąży to cały czas mówiłam do męża żeby był podobny do niego to będzie z niego kawał ciacha-a teraz troszkę mi smutno że mój ma tylko nosek (tak jakoś mojego wkładu mało ).
u mnie jest to samo, cały TŻ; po mnie tylko podobno nerwowy i jak tak dalej będą mu się uszka zawijać przy spaniu, to będzie miał jeszcze mamusine odstające uszy

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Wsadzilam dzisiaj Lili na kilka minut do takiego skoczka co sie nad drzwiami wiesza. Boze laski, jaka miala radoche to szok Chyba jeszcze z miesiac i wyjme jumperoo
też mamy coś takiego, bo mi szwagierka przysłała, ale całkiem zapomniałam

Cytat:
Nasza noc o niebo lepsza od kilkunastu poprzednich. Mała zasnęła o 20 przy butelce (mąż zmusił mnie do podania mm-powiedział że może pośpi dłużej i ja muszę odpocząć, daliśmy NAN, bo takie mleko miałam w domu, zobaczymy reakcję skazową). I Blanka budziła się regularnie co trzy godziny. O 23 zrobiła jeszcze mega kupsztala Więc żeby się nie rozbudziła, ja ją karmiłam, a Mariusz zmieniał pampersa, nie mogłam się powstrzymać od śmiechu A teraz co robi? Oczywiście jeszcze śpi, razem z tatusiem, bo tatuś musi się wyspać położyła sobie rękę na Jego głowie i zadowolona z życia. Ale jak mama chce się wyspać w ciągu tygodnia, to nie Taka córeczka tatusia! Złośliwiec mały
chciałabym to widzieć, obsługa full wypas i super, że noc lepsza

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 20:57   #3045
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Authentic, gratuluję! Faaaajnie. Nasuwa mi się tylko jedna myśl - skoro nie planowaliście drugiego, to czemu lecieliście na metodzie, która często przynosi efekty pt "O oł"?

Asiu
, pewnie, że państwowy. Tylko w tym szpitalu jest mega kultura, ja naprawdę nie mogę na nic narzekać - tylko jedna lekarka mnie wkurzyła na samej porodówce, ale poza nią - no bajka. Z drugim porodem tylko tam będę jechać.
Zazdroszczę Ci tego-ja jak myślę o tym co tam przeszłam to łzy cisną mi się do oczu.

Jedzenie... Żebym kiedykolwiek zdążyła coś zjeść... Żyłam na tym co mąż mi przyniósł,w dodatku w nocy jak mały chwilę spałam.
W dzień nie jadłam NIC.

Obiady były przynoszone zimne i raczej rewelacją w smaku nie podchodziły-bo czasem coś jedynie liznęłam (łyżka, dwie).

Albo jak obiad był ciepły to wtedy siostry wzywały z dziećmi np na badanie słuchu,pobieranie krwi... (pamiętam jak jedna kucharka się o to pluła)a jak wracałyśmy to jedzenie było już zabierane. Tak w skrócie to wyglądało.

Czemu Oskar jeszcze nie śpi?

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Obecnie 26 stopni.
A teraz spi w krotkim bodziakach i rano po jedzonku czesto przescieradlo jest mokre tam, gdzie lezy glowka...
Martwi mnie to jego pocenie sie...

Ooooo!!
Jutro tam ide, bo od daaawna szukam butow!
Dzieki
Bez kołdry? a to nie przypadkiem Twój tż mimo że ciepło lubi spać opatulony kołdrą?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-16, 20:59   #3046
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

moja tez spi pod pieluszką spod której się rozkopuje.
ubieram w body z krótkim,
ja mam w sypialni teraz w tym momencie prawie 30 stopni i pootwierane okna..

Cytat:
poka poka miałam kiedyś mokasyny z centro, to je zajeżdzałam długi czas

Cytat:
Obecnie 26 stopni.
Martwi mnie to jego pocenie sie
ja tez śpię bez koldry, w tym gorącu to niemozliwe
nawijko mieszkasz na ostatnim piętrze, czy masz takie nasłonecznione mieszkanie?

u mnie słonce od rana w salonie, a po południu wali w sypialni i tak dopóki nie zajdzie, masakra.

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:01   #3047
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Sarah - tak, żałuję, że nie mam rodzeństwa. Ja ogólnie mam rodzinę minimikro
Co ciekawe, rodzeństwo dla Agatki - ciągle na nie byłam, dopiero gdy skończyła 11mcy nagle mi się zachciało. Wszystko przed wami

Lady, skoro sam siada to tak ma być.

Fewcia, jeszcze szukam tego, ale wydaje mi się że nutramigen 1 czyli dla dzieci do 1 roku życia jest refundowany na recepcie od pediatry tylko.

Dopisuję: tak, do 1rż recepta jest od pediatry. Masz sensownego?

Cała, jestem absolutnie zabujana w Juliuszu :d

Dorotka śpi w bodziaku z długim przykryta kocykiem.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:04   #3048
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:

Lady ja myślę, że jest ok, a Pietraszko zadowolony
oj co fakt to fakt, BARDZO mu się w spacerówce podobało, dawno nie był taki zadowolony na spacerku, gugał, uśmiechał się, gadał do drzewek....

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

Pietraszko piekny kawaler
a jak nozkę sobie polozyl slodziaczek
skopał konkretnie tą folijkę

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o wózek, to ja chyba kupię Bebetto Filippo... Ma któraś? Znacie, polecacie?
wydaje się super, bardzo mi się podoba

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Lady skoro maly sam sie rwie do siadania to znaczy ze przyszla na niego kolej, nie mozna mu tez tego ograniczac.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Nonono całkiem ładnie się prezentuje. Ja myślę, że on nie ma złej pozycji Na pewno lepsza niż długie spacerowanie w foteliku. Ale wiem o co Ci chodzi, ja już 3 razy wyciągałam spacerówkę i tak jakoś mi nie pasi dziecko tam A w gondoli to już się nudzi, chwyta się po bokach ścianek jakby wyjść chciała a z kolei jak jej podwyższę dno to ten kąt jej robi dziurę pod plecami... Więc albo fotelik albo się przerzucam na spacerówkę też
Aaaa Lady-chcę kupić foczkę ale nie wiem czy nie jest już za mała na nasze dzieciaki? Chciałabym zacząć kąpać w dużej wannie bo w dziecięcej się miejsce kończy.
dzięki kochana
kurczę chyba nie jest za mała, u nas pasuje idealnie a na ile jeszcze starczy to nie wiem
jak tam Twoja kołysanka? Bo ja mam jej serdecznie dość już ale fakt, jak ją puszczę to Mały odpływa momentalnie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
nadrabiam, jeszcze nie wszystko ogarnęłam, ale jestem blisko;
piekne zdjęcia dzieciaczków kapiących się i wcinających z siateczki

Lady, super kuchnia wygląda tylko życzę cierpliwości do czarnych elementów, a szczególnie lodówki u mnie TŻ nie potrafi zrozumieć, że otwierając lodówkę łapie się za uchwyty, a nie za drzwi i mam pełno paluchów zawsze; a teraz jak Fifek jeszcze bawi się magnesami na drzwiach, to już w ogóle meksyk

ja mam takie http://allegro.pl/pojemnik-na-mleko-...282973239.html , bo pasowały mi do butelki jak brałąm gdzieś poza domem mleko;

dziękuję kochana
haha co Ty M.jest tak nagrzany na tą lodówkę że jak tylko z boku dotknęłam niechcący to mnie zrugał

Cytat:
piknie Pietraszko jeździ, my już w spacerówce od dawna też mi było szkoda gondoli, ale teraz to juz bym chyba do niej nie wróciła
u mnie też mała dźwiga głowkę i się w kąpniu podnosi na tej foczce, ale skoro robią to sami to chyba tak ma być...

Cytat:
no to ładnie pospacerowałyście
a ja ostatnio dwie pary za 30zł

Bokeh, Jeloł, jak tam rolki?

Stary 2013-06-16, 21:10   #3049
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dobra babole, idę spać, padniętam jak szlag. Nie wiem czy jutro zajrzę rano. Jakby co - grzeczne bądźcie wracam 25. PODOBNO tam jest Internet, więc...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-16, 21:10   #3050
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

nie zauważyłam
no nie mogłaś, bo my jeszcze się nie zamieniły
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41351718]

Cała, jestem absolutnie zabujana w Juliuszu :d
[/QUOTE]

a dziękuję, dziękuję Juliusz również

Stary 2013-06-16, 21:15   #3051
LadyWhisper
Zakorzenienie

aaaaaa Szajuś bo Ty już jutro jedziesz!!! Daj znać jak wrażenia, no i jakieś miejsca godne polecenia zapisuj miłego pobytu kochana!!!

Stary 2013-06-16, 21:15   #3052
calawdeszczu
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41351875]Dobra babole, idę spać, padniętam jak szlag. Nie wiem czy jutro zajrzę rano. Jakby co - grzeczne bądźcie wracam 25. PODOBNO tam jest Internet, więc... [/QUOTE]

szaja nie rób jaj, jak to PODOBNO? Musi być
przeca szajopedia musi być dostępna 24/7

Stary 2013-06-16, 21:15   #3053
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cała, Juliuszka jest cudowna!!!!!!!!!!!!

Stary 2013-06-16, 21:21   #3054
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Cała, Juliuszka jest cudowna!!!!!!!!!!!!

dziękujemy

Stary 2013-06-16, 21:25   #3055
mala_19kw
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41351875]Dobra babole, idę spać, padniętam jak szlag. Nie wiem czy jutro zajrzę rano. Jakby co - grzeczne bądźcie wracam 25. PODOBNO tam jest Internet, więc... [/QUOTE]

I nagle poczułam jakby zbliżał się koniec świata-jak my bez Ciebie podołamy?

Udanego wypoczynku babo

Aha-fotka z chrztu-cudna
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-06-16, 21:28   #3056
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Udanego wypoczynku

Cała uwielbiam ta Twoją córę i je pozy
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:31   #3057
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Bez kołdry? a to nie przypadkiem Twój tż mimo że ciepło lubi spać opatulony kołdrą?
Co za pamiec
Tak, uwielbia to robic, ale zasypia bez koldry, bo skwar straszny.
Rano mu sie przypominaja jego upodobania i dziwnym trafem budzi sie calutki nakryty, wlosy tylko wystaja

Cytat:
moja tez spi pod pieluszką spod której się rozkopuje.
ubieram w body z krótkim,
ja mam w sypialni teraz w tym momencie prawie 30 stopni i pootwierane okna..

ja tez śpię bez koldry, w tym gorącu to niemozliwe
nawijko mieszkasz na ostatnim piętrze, czy masz takie nasłonecznione mieszkanie?

u mnie słonce od rana w salonie, a po południu wali w sypialni i tak dopóki nie zajdzie, masakra.
Przedostatnie, a na dodatek slonce mam popoludniu... :/
Rolety g*wno daja, jutro TZ jedzie po wiatrak.
W zimie bylo fajnie, ani razu nie odkrecalismy kaloryfera, ale teraz poraaaazka!

Ale jak to? Mamy zostac tu same, bez matki przelozonej?

Stary 2013-06-16, 21:31   #3058
gojka24
Zakorzenienie

próbuję Was nadrobić, ale że padam to pozostawiam na jutro resztę...

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
właśnie teraz są w "promocji" i wychodzi jakieś 60 zł.... nie wiem jeszcze się zastanowię chyba mam fioła żeby kupować Hani najlepsze rzeczy a to nie o to chodzi....
dziękuję za opinię

o kolejny szczęśliwy dzieć z sophie

hahaha chyba tak!

czytałam że nie można sterlizować tylko czyścić ciepłą wodą z mydłem

ja używam kapturka od silnego wiatru lub deszczu

dziękuje za odp

obiad mniam!!!!!

miłego !!! a gdzie jedziecie?

wydaje mi się że nie

Ja byłam w lumpie pokupowałam trochę rzeczy

Kupiłam tez dwie chłopczykowe koszule i spodnie no i teraz nie wiem czy któraś by chciala haha w sumie to nie wiem musiałabym chyba kupić dla kazdej żeby żadna sie nie poczuła pokrzywdzona :PP

dużo nas 88':cmok:
oj dużo dużo.. chyba więcej niż ślązaczek...

Cytat:
dziewczyny czy Wasze dzieci chowają jeszcze kciuk do środka pięści?

tak moja często zaciska jeszcze.. zapytam neurogola do kiedy nie trzeba się martwić

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Dziękuję! U Ciebie też już niedługo.

Trzymam kciuki żeby to nie było nic groźnego. I nie zadręczaj się na zapas.

Dziękuję

Authentic pamiętam Cię. Myślę że raczej test się nie myli i będziesz miałą drugiego dzieciaczka. Też bym była przerażona bo mamy w domu takie maleństwa wymagające coraz więcej uwagi że chyba żadna z nas świadomie nie zdecydowałaby się jeszcze na drugą ciążę. No ale skoro się stało jak się stało to bądź silna i życzę powodzenia. To się zdarza dosyć często bo organizm jeszcze nie doszedł do siebie pod względem hormonalnym, w swoim otoczeniu mam kilka kobiet które zaszły w kolejną ciążę jak pierwsze dziecko miało 4-6 miesięcy m.in. moja teściowa. Dobrze że chociaż drugie dziecko będzie już z 2014 r.

Black u nas pomogo jak wciskałam trochę swojego mleka z cycka. Może ty spróbuj dodać mm odrobinę?

O matko! Nawet sobie tego nie wyobrażam

Ja Igorka tak wożę. Gondola zła, spacerówka na płasko też się nie podoba. Jak podniosę trochę oparcie spacerówki to mi się ten kąt jednak nie podoba dla niesiedzącego dziecka. Fotelik jest przecież przystosowany dla takich małych dzieci i ten kąt ma zaokrąglony, pozycja wydaje mi się taka naturalna/embrionalna. Czekam aż będzie siedział i do spacerówki się przesiądziemy.

Kiedyś wszyscy tak robili w SR babka opowiadała że jak my byłyśmy dziećmi to to był tak naprawdę sposób na wprowadzenie glutenu i gryzaczek w jednym Więc podejrzewam że teść nie miał złych intencji tylko nie sądził że takie rzeczy z upływem lat się zmieniły
Jemu można wybaczyć ale niedawno spotkałam kolegę ze studiów z synkiem 5-miesięcznym i on powiedział że:
1) nie dają dziecku żadnych witamin, kilka dni po urodzeniu dawali K i D ale odstawili bo młodego wysypało (potem powiedział też że jest on na nutramigenie więc moim zdaniem to skazowa wysypka była a nie od witamin)'
2) daje mu skórę od chleba bo mu zęby idą
3) dał mu ostatnio kiełbasy bo jak jadł to mały chciał to co mu będzie żałował

Jutro mamy to wesele. Trzymajcie kciuki żeby Igi dobrze zniósł ten czas jak będzie z nami i żeby później sprawnie poszło dojeżdżanie na karmienie.

Nawijko pytałaś gdzie wyjeżdżamy: do męża rodziny na wieś jakieś 60 km. Tam właściwie będzie tylko męża chrzestnego żona bo on na TIRach jeździ i akurat go nie będzie. A ta jego żona to raptem ode mnie i od TŻta o 2 lata starsza Dzieci nie mają bo on twierdzi że jest za stary a ona biedna sama tam siedzi.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Fewciu nie ale jak Igi był w wieku Twojej Blaneczki to mu się zdarzało

ja tam byłabym mega szczęśliwa gdybym znowu była w ciąży.. pod warunkiem, że nie musiałabym znowu leżeć tyle w szpitalu... strasznie brakuje mi brzuszka...

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Ja się budzę na każdy ruch małego, a nie czuję, jak mąż obok mnie wstaje do pracy
ja znowu wogle sie nie budzę, kiedyś w nocy mąż nagle zerwal się z łóżka aż ja się obudziłam i zdziwiona się pytam co on tak nagle wstał..a ten, że przecież mała się krztusi... taki mam sen...

więcej chyba już nie nadrobię.. nie wiem też czy rano uda mi się wejść.. wiec już dziś proszę o kciuki, jutro o 11.40 mamy neurologa.... zapewne nie wiele powie, bo ugs nie robiliśmy.. mam nadzieję, że uda mi się wybłagać o niedługo teramin na usg główki, bo martwią mnie te tobiele.. jak nie zapomnę to zapytam o te zaciśnięte piąstki...
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:32   #3059
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
A ja odkryłam że już mi tak bardzo nie wypadają włosy wreszcieeeeee
mi też

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41347873]-----------------------
Po chrzcie Dorotka IDEALNIE grzeczna, w trakcie mszy usnęła, do chrztu musiałam ją obudzić :/ wyjmuję z wózka i bałam się, że się rozpłacze, ale gdzie tam polewana wodą nawet nie pisnęła, obu księży zachwyciła fryzurą i... leżeniem na brzuszku w wózku a na sam koniec mszy dziamgała zyrafę i wydawała rozkoszne dźwięki.

I tylko cały czas się zastanawiałam, czy się nie skupi, bo 2 dni nie robiła ale grzeczne dziecko poczekało i dopiero w restauracji

I Agatka już dzisiaj ok, uff do nastepnego razu pewnie

Tak więc, ciotki, DZIĘKUJĘ za kciuki Fota w k.[/QUOTE]

to super, że wszystko tak łądnie się udało; a fotka świetna - Ty czarna jak diablica, a Dotka biały aniołeczek

Cytat:
Dziewzcyny zaraz was nadrobię, chciałam wam tylko napisać, że Małego przenieśliśmy dzisiaj do spacerówki i serce mi pęka i nie wiem, czy to dobry pomysł, bo kurczę rwie się do siadania niemożliwie - ostatnio mi w tej kąpielowej foczce usiadł; spacerówka niby na płasko rozkładana, ale jednak podwyższenie leciutkie jest i główkę dźwiga, na przewijaku też główkę zaczął dźwigać w leżeniu na pleckach..... Tak ma być? Bo kurczę mam fizia na punkcie jego kręgosłupka, nie chcę, żeby miał w przyszłości takie problemy jak ja...... Może lepiej go jeszcze w tej gondoli powozić? Chociaż i tak na wyjazd chcieliśmy go przenieść do spacerówy.....

w załączeniu Pietraszko i jego nowy dyliżans
ale ważny jedzie my też dzisiaj przymiarkę do spacerówki robiliśmy, ale to jeszcze nie to na leżąco jakoś taki malutki się w niej wydaje i boję się, że mu będzie niewygodnie zasypiać w tych szelkach, bo on zawsze taki powykręcany w gondolce śpi także na razie odpuszczam, chociaż w tej gondolce masakrycznie gorąco jest; ale teraz jak takie upały, to nawet nie spacerujemy nigdzie, tylko na kocu w ogrodzie

Cytat:
Uwaga - chwalę się Malizna naumiała się obracać z brzuszka na plecki

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
a nie mowilam Wam ze wyrobilam synkowi dowod, w srode ide go odebrac, na zdjeciu wyszedl smiesznie

Jak ubieracie dzieci do spania w takie upaly na noc???
ja właśnie zabieram się do wyrobienia dowodu już od miesiąca pewnie będzie tak, że trafi się jakiś wyjazd i będzie du.pa; a jak takie zdjęcie się robi? trzymasz dziecia na kolanach? i ile ważny jest taki dowód? bo z tego co słyszałam, to lepiej opłąca wyrobić się dowód niż paszport, bo podobno dłużej ważny

Cytat:
tak Juliusz śpi teraz

Cytat:
grzech nie kupić

Cytat:
u mnie jest tak samoi dodatkowo poddasze

udanego urlopu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! informuj nas na bieżąco

Cytat:
no nie mogłaś, bo my jeszcze się nie zamieniły
dobra, będę czujna

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:32   #3060
nafiyqa
Zakorzenienie

Faktycznie, Julasek przeuroczy jest!!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości