|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Miałam dziś znów ktg no i jutro mam się po 8 stawić do szpitala na czczo na wywoływanie.
Trzymajcie kciuki bo cholera boję się, że będę się pod tą oxy męczyć kilkanaście godzin i dalej nic skoro ta nasza Mała to taki uparciuszek ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że akcja sama Ci się rozkręciła - zupełnie jakby Młody się przestraszył, że na następny dzień i tak masz się stawić w szpitalu. Na moją to chyba nie podziała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Świetne wymiary ma Elizka ![]() Cytat:
![]() Szkoda, że tyle przeszłaś ale jak piszesz - najważniejsze, że Mieszko zdrowy ![]() Co do ostatniego zdania nie wypowiadam się, bo jeszcze jestem przed ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Oby teraz już było z górki ze wszystkim ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Szprotka fajnie, że już w domu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3484 | |
Wtajemniczenie
|
hej..hej ..jeszcze w dwupaku
![]() nie czytałam Was dokładnie i nie wiem co u Was się za bardzo dzieje.. ![]() chciałabym pogratulować wszystkim nowym mamusiom ![]() ![]() Ja codziennie jestem w szpitalu na ktg i badaniu... akcja rozkręca się bezboleśnie i pomału ..jak to lekarz mówi.."czekamy na nature" 3cm rozwarcia szyjka zgładzona..główka przyparta..pęcherz płodowy zachowany...nic na siłe przyspieszac nie będziemy...do środy... no nic..codzień nadzieje mam że się zacznie na maxa.. ![]() czuje się baaaardzo głodna..i wsuwam za trzydziestu ![]() Cytat:
trochę późno ale odpowiem na tego posta ..może akurat się przyda... najbardziej bezpieczną metoda pomocy dziecku w zrobieniu kupki "zapieczonej"..jest mydełko...najlepiej dzieciece...delikatnie nadrapac troszkę mydełka takie małe cząsteczki(listki).. i palcem lekko wepchnąc do pupki..mniej radykalne niż czopki..a napewno "zmuszą" maleństwo(także starsze dziecko) do zrobienia kupki...mydełko w taki sam sposób drażni te okolice do poparcia jak i czopek a jest dużo bezpieczniejsze niż glicerynowe czopki...rozluźnia też kupkę i dziecko ma mniej przy tym bólu... może się przyda...Ja stosowałam i zawsze pomagało... ![]() dodatkowo można też masowac brzusio i podciągac nóżki... (mydełko mogło by byc lekko zwilżone wodą)...wystarczy maleńka cząsteczka..wielkosci np.ziarnka pieprzu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cynamonowa - trzymam
![]() Gosiulka- gratulacje ![]() Komiksowa- gratulacje ![]() Xal- teraz mnie przestraszylas z tymi truskawkami, dziś zjadlam kilka, zobaczymy jak to bedzie.. Szprotka- miałam ten sam problem z cycami. Twarde jak kamienie a lecieć nie chciało. Gorące okłady, termofor i cierpliwość w odciaganiu została wynagrodzona ![]() ![]() ![]() Puchatkowa- jutro trzymam mocno kciuki. Wiem co czujesz bo byłam w identycznej sytuacji 2tyg temu. Oby gładko poszło Miałam coś jeszcze napisać ale zapomnialam.. Padam, młody daje dziś popalic ![]() Jest niespokojny, od 16 nie śpi i tylko cyc go uspokaja.. Jadlby i jadł ![]() Zasnął nam na pól godziny i dalej jest jazda ![]() Nie wiem o co chodzi.. Myślałam ze sie nie najada, ale jak ścianę brodawke to mleczko leci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
![]() Puchatkowa trzymam kciuki!!! edit: zasnął pół godziny temu i coś tam popłakuje w łóżeczku ![]() ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-06-16 o 19:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mne to samo.. chyba jest cieplo i sie Wojtkowi pic chce..tez jak sciskam cyce to leci, ale jak próbowałam odciągnąc laktatorem to jakaś bida była.. no ale teraz ciągle bawie się lakatatorem to możę się ruszy.. Ciekawe jak Ash i jej laktacja.. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
napił się, trochę pomemłał i znów śpi... ciekawe na jak długo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Zakorzenienie
|
Właśnie o sportowych do spania myślę, bo w zwykłych fiszbinowych nie za wygodnie się śpi. Ja w ogóle cały czas w stanikach chodzę, poza prysznicem, bo są ciężkie i bolą bez podparcia. No i też z nich leci ...
Cytat:
![]() Ja jestem 4 tygodnie po porodzie i brzuch nadal niefajny ![]() Ada dobrze, że się odezwałaś bo tak się zastanawiałam co u ciebie, bo Gabriel już dawno się ustawiał do wyjścia, a tu jak widzę, jeszcze spokojnie siedzi w brzuszku ![]()
![]() |
#3490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kiszone ogórki możemy jeść ![]() ![]() ja dziś skosztowałam pół łyżeczki od M. takiej zasmażanej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Cloche
![]() ![]() Komiskowa Gosiulka GRATULACJE!! Cynaminowa ![]() ![]() Lonely nie bój żaby. Ja jem po kilka truskawek co kilka dni i nic dziewczynom nie jest. Nie każdy ma uczulenie. Trzymam ![]() A dziś znowu boski dzień. Pojechaliśmy do moich rodziców, sprzedaliśmy dziewczyny dziadkom i poszliśmy na spacer...jeździliśmy na rowerach miejskich, jedliśmy lody i dostałam wielki balon na hel w kształcie myszki mini ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super ![]()
![]() |
#3493 | ||||||
Zakorzenienie
|
Uwierzycie ze ja ta wiadomosc pisze od 11 rano?
![]() ![]() Cytat:
![]() Swoją drogą on czasami tylko 5 min. je albo 10. Nieco sie tym martwiłam bo niby ten bardziej kaloryczny pokarm to dopiero po 10 min. to jak sie niby najada, ale skoro dziennie wali pełno kup to chyba jakoś musi. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja jeszcze nie wiem jak u mnie z wydajnością ale czuję, że na razie będzie ciężko bo Młody daje tyle kup, że hoho...siuśków to nie widzę ale pewno się z tą kupą mieszają. No raz widziałam bo chyba źle pampersa założyłam i przeciekło na ubranie. Cytat:
A o bólu się zapomina naprawdę. Ja świeżo po byłam załamana, a dziś jest zaledwie 4 dzień po i w sumie nie pamiętam tego ani skurczy ani parcia...tylko, że bolało. Cytat:
Odnośnie brzucha to się nie martw. Ja co prawda nie mam żadnego rozstępa, ale brzuch jak na 5 mies. ciąży wygląda - bo nie jest właśnie sflaczały tylko tak wystaje. Jak się uprę to mogę udawać w kolejkach ciężarną ![]() Ale liczę, że zleci niedługo. Cytat:
![]() A ja dziś przedstawię Wam Darka. Pierwsze zdj. to niedługo po porodzie, jeszcze w szpitalu, pozostałe z dziś ![]() 20130613_082024.jpg 20130616_103912.jpg 20130616_104046.jpg 20130616_104104.jpg 20130616_104134.jpg
![]() |
#3494 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() masz słodkiego synka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3496 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ufff nie ja jedna ![]() Boski ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za kciuki!
![]() ![]() Magiusa ale słodziak i maluszek ![]() ![]() Ada byłam pewna, że Ty już po ![]() ![]() Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-06-16 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |||
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No, kolejnych dwoje Maluszkow jest z nami, to może w końcu coś ruszy i u nas ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Na szczęście nie, wszyscy byli tak mili, że aż to było podejrzane... ![]() Za to jak jechaliśmy z mężem do domu, to widziałam młode bociany w 2 gniazdach ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | ||
Wtajemniczenie
|
Magiusa piękny maluszek
![]() ![]() ![]() Puchatkowa trzymam kciuki ![]() Color trochę trudno mi oszacować z tymi pampersami ... mniej więcej co trzy godziny zmieniamy, chyba że kupa (co drug dzień) albo gdzieś wychodzimy. z 8-9 dziennie wychodzi. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też ciągle po porodzie powtarzałam że nigdy więcej ciąży. jak pamiętacie to nawet w czasie całej leżącej ciaży sobie mówiłam że nigdy więcej. a teraz co lepsze ubranka z których Przemek wyrósł odkładam "jakby co ... " ![]() ledwie żyje i ledwie kontaktuje po zarwanej nocy, jeszcze się lampką wina doprawiam ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3500 | |||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() Cytat:
może faktycznie pić mu się chce i domaga się cyca:-* Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3501 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam patent na nasze maluszki http://www.youtube.com/watch?v=ASEjSYlnbzM
przedchwila zastosowalam 2 metody i obydwie zadzialaly , maly jest zawiniety polozony na boku i szumem uspokojony zasnal
#3502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
![]() Tez myśle ze to przez pogodę. Teściowa kazała mi woda dopoic, ale tego nie robię. A Wy dopajacie woda lub koperkiem ? Podobno przy piersi nie trzeba ![]() Udało mi sie ululac małego ![]() Od 19.45 wisiał na cycu, o 21 usnal na brzuszku na mojej klacie ![]() Xal, Aas- może nas alergia na truskawki ominie ![]() Ja tez śpię w stanikach sportowych |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Sa maluszki!
![]() Cytat:
![]() ![]() Do tego z laktatorem wciaz mi ciezko idzie (choc dzis tylko raz mialam.mozliwosc odciagnac - cale.35ml ![]() Mam nadzieje,ze zaraz obudzi sie bo jeszcze nie kapana... Jutro znow zamotany dzien bo mamy ortopede,we wtorek ja mam gina a TZ wychodne,a w srode pediatre... Dobrze,ze zadnych odwiedzin nie mamy bo czuje,ze jak nie bedzie szansy na kilka normalnych dni,bez dodatkowych atrakcji to bedzie mi trudno zapanowac nad laktacja... ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie
Ash- trzymam kciuki za laltacje
![]() Nasz brudasek tez dziś nie byl kapany.. Śpi od 21 i nawet na zmianę pampersa boje sie go budzić. Dziś jest wymeczony wiec dam mu jeszcze pospac. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
A u nas dziewczyny właśnie wykapane, nakarmione, majka zalega u męża a ala u mnie i piszę 1 ręką
![]() Zaraz się położę spać bo jutro wczesna pobudka na neurologa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
Biedny Bartus.. Nasz sie zwijal w klebek i grymasil przez sen aż sie obudził. Zmieniłem mu pieluche, przebralam.. Powisial na cycu 30min i teraz próbuje zasnąć.. Ale coś sie wierci i marudzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
Biedne te nasze maluszki w upale... Sofia dzis ostatecznie poszla spac na brudasa. Obudzila sie o 23.20, nakarmilam ja i zasnela przy.piersi, wiec bez sensu bylo ja wybudzac na kapiel. Jakims cudem udalo mi sie odlozyc do lozeczka bez obudzenia i spi. Mam nadzieje,ze troche pospi
![]() Laski, czy Wy tez macie takie kryzysy,ze macie poczucie,ze wszustko robicie zle i, ze z tego macierzynstwa nic dobrego nie bedzie i po co to wszystko bylo?? Czy to jest normalne? Mnie cos takiego lapie co chwile od kilku dni i mam ochote wiac. Przezywam ogromny stres na mysl o kolejnych atakach placzu i przeczuwam je w kazdej chwili. A jest to totalnie irracjonalne, bo Sofia dzis taki atak miala po raz pierwszy od srody, do tego w miare latwo udalo sie go ujarzmic... nie potrafie cieszyc sie chwila tylko.ciagle przeczuwam cos zlego. I ta laktacja mnie doluje i juz mam wizje ze to koniec karmienia ?wtf? te mysli sa tak natretne,ze nie moge ich odgonic. Pije melise ciagle i troche pomaga,ale powiem Wam,ze przeraza mnie stan mojego przerazenia. Do tej pory swietnie w zyciu radzilam sobie ze stresem i nigdy czegos podobnego nie przezywalam. Strasznie wspolczuje ludziom, ktorzy z natury tak maja... Mam nadzieje, ze szybko mi to minie i odnajde sie wreszcie w tej nowej roli... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.