|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
karmiliśmy się dzisiaj po 3 godziny... tzn nie non stop.. ale wisiał 30 minut, przysnął to ja go do odbicia, zmiana pieluchy bo się obsrał i on znowu do cyca, normalnie jak go przytuliłam to mi cyca przez stanik cmokal.. no to znowu karmienie 30 minut, potem znowu odkładam już spać i znowu do cyca.. i tak aż po 3 godzinach padł.. niby jak naciskałam to coś tam lecialo.. ale potem jak spał i próbowałam coś laktatorem odciągnąć to jakaś straszna bida.. i nie wiem czy on tak ciumkał długo bo upał czy tam mało co było do ciumkania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3512 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przytulam Cię, jesteś świetną mamą! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3513 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-
Cytat:
Będzie lepiej zobaczysz. Ja też mam takie dni, jak starsi dają popalić,mały co chwile chce cyca i krzyczy,mi się chce do wc,a posprzątać by się zdało. a to wszystko naraz. Wtedy mam takie myśli,że nie mogę własnego dziecka raz a dobrze nakarmić,z tamtymi dać radę,więc co ze mnie za mama. A do tego nie radzę sobie bo nie posprzątane. Ale to minie. Z czasem dopracujemy wszystko:-* Witam się:-* Tymek jak zasnął ok 23 tak wstał o 5.20!:-D pierwsza przespana nocka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3514 |
Zakorzenienie
|
Gosiulka, komiksowa gratuluję
![]() puchatkowa trzymam kciuki za dziś ![]() dziewczyny, jesteście wspaniałymi mamami i kropka ![]() ada ty jeszcze w dwupaku?? anoxxe coś nie było, czyżby urodziła ![]() ![]() Przepraszam, że ostatnio tak mało piszę, ale nie mogę si wbić...
#3515 |
Zakorzenienie
|
Halo
![]() ![]() Wlasnievzrobilam fote mojego spioszka, jak go nie kochac?
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-06-17 o 07:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3516 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a ja zmykam zaraz na ktg, ciekawe co dzisiaj wyjdzie ![]() nuna jak tam po weekendzie ![]() ![]()
![]() |
#3517 |
Raczkowanie
|
Witam Was Mamuśki i przyszłe Mamuśki
![]() Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie w swoje progi. Szczerze mówiąc jestem już zarejestrowana na jednym forum, ale jak tylko porodziły się dzieciaczki mamuśki praktycznie przestały się udzielać i postanowiłam poszukać innego miejsca. Z racji tego, że Ninuszka to moje pierwsze dziecko potrzebuję porad bardziej doświadczonych mam, które mam nadzieję tutaj znajdę. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3518 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3519 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
Mam 26 lat i pochodzę z wielkopolski. Nasza córcia urodziła się 30.05.2013 o 7:05. Miała 3530 g i 53 cm, a poród odbył się SN na szczęście poszczęściło mi się i trwał tylko 5 godzin, chociaż przyznam, że jak dla mnie był ciężki, a ból do dzisiaj jak sobie przypomnę to mnie skręca ![]() Większość czasu spędzamy z Niną same, bo tatuś jest kierowcą i rzadko kiedy w tygodniu wraca do domu. Stąd szukam miejsca, gdzie będę mogła liczyć na pomoc w kryzysowej sytuacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() === Młody mi zasnął wczoraj dopiero o 4 jak go zawinęłam w kokon, chyba muszę kupić taki bawełniany otulacz bo zawijam go w kocyk a nie chcę przegrzać no i pospał do 7:30 ![]() Za godzinę ma być u nas moja mama a my jedziemy załatwić parę spraw na mieście ![]() Pogoda zapowiada się cudnie! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Kurde. Ala mi się zaziebila. Jedziemy do neurologa to może przy okazji odwiedzimy pediatrę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3522 |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
![]() ![]() Niestety u nas nawet bociany nic nie dały... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3523 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
|
![]() ![]() |
![]() |
#3524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3525 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
![]() ![]() Moj mały jest jakiś dziwny ciagle wisialby na cycu, myślałam ze sie nie najada wiec w nocy jak przysnal odciagnelam 60ml, ale nie chce pić z butli.. Wypluwa smoczek.. A cycka szuka i ciągnie ![]() Justi- ostatnio wpadła mi w ręce taka ulotką z kokonami, fajna sprawa ![]() Ash- nie jesteś sama, chyba każda ma takie kryzysy. Kocham to moje szczęście nad życie, ale czasem nie mam juz siły.. Taki maluszek potrafi dać czadu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3526 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2) Kochany Dareczek!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Siema! ![]() Ale piękna pogoda na dworze. Cały weekend właściwie byliśmy poza domem. ![]() ![]() ![]() ![]() Czytam o tych mamusiowych dołkach i strasznie Wam współczuję. Pamiętajcie, że jesteście najlepszymi mamami pod słońcem. I nic tego nie zmieni! ![]() ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3527 |
Wtajemniczenie
|
Ash, normalne są takie kryzysy. ja ich nie mam chwilowo tylko dlatego że mąż z nami w domu ciągle
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za ktg ![]() witaj Purely ![]() anoxxe a myślałam, że chociaż ciebie dziecko wysłucha:P Może czekają na dzień ojca:P
![]() |
#3529 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie mogę urodzić w Dzień Ojca, bo to jest niedziela, a mam zakaz od teściowej. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3531 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki ![]() Cytat:
![]() dzwoń do gina, nie ma co się stresować ![]() a dzień ojca to dobry dzień na poród - byłoby prawie w terminie ![]() a moje ktg to ja sama mogłabym sobie narysować ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3533 |
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie
![]() W piątek w nocy W. dał nam trochę popalić, bo budził się co 1.5h ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3534 |
Zadomowienie
|
powiem wam ze jestem strasznie zawiedzona tymi dzieciecymi body które sa wkaldane przez główkę i nie mają zatrzasków przy szyjce bo jak zakąłdam małemu i to z róznej formy to ma takie gole kolo szyjki i nawet ramionka mu sie odkrywają nie wiem czy moj jest taki tutaj chudziutki czy co? chociaz przeciez kawal chlopa z niego wiec powinny byc dobre
ale upal maly na balkonie przykrylam go pieluszka ale nie wiem czy dobrze bo troche goraco jest nie mam wyczucia jesli chodzi o jego ubieranie |
![]() ![]() |
![]() |
#3535 |
Zakorzenienie
|
nie dziwię się że nie zostawisz małego samego z kotami. też bym się bała choćby nie wiem jak łagodne stworzenia by to były. na pewno muszą sobie obwąchać Darka, bo to dla nich nowy lokator, ale dobrze że masz na nie oko. tym bardziej że one chyba są większe od twojego synka, nie?
#3536 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W ogole uwazam monitor oddechu za super zakup, maly lubi spac na brzuchu i majac monitor moge go zostawic spokojnie samego i spk pieknie po 3h ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() Polozna nas uczulala na przegrzewanie i kazala sprawdzac temp na brzuszku nie karku
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
Zadomowienie
|
Hej, Ash, Mysia ja tez mam takie kryzysy, siedzę non stop sama z małym i wieczorem kiedy już zaśnie w łóżeczku siadam i mam chwile takiej błogości - nareszcie spokój, zaraz pójdę spać i odpocznę i nagle jakbym w łeb czym dostała zdaje sobie sprawę ze w nocy kiedy będzie mi tak najlepiej będę musiała wstawać do małego, a jutro od nowa
![]() Kurde, wszyscy mi mówią, że Kuba jest gruby ![]() ![]() ![]() ![]() Kubus strasznie marudził rano i teraz śpi w nosidle i nie da rady go przełożyć,ja zaraz sie ugotuje, a on w tych szmatach pozawijany chyba sie roztopi, no ale jak chce ![]() hehe a dzisiaj w nocy Kuba nie trafił do sutka i przyssał się do piersi tak jakby chciał malinkę zrobić, wiec mamy z płaskimi brodawkami nie przejmujcie się wszystko jet możliwe ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lecimy na spacer,pieknie jest ![]() gratuluje nowym mamusiom ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3539 |
Zadomowienie
|
wysłał mi się post podwójnie
Purely witaj ![]() Magusia masz słodkiego synka Mój pies w ogóle sie nie interesuje dzieckiem, az dziwne to jest i schodzi mi z drogi jak mam małego na rekach, ale troche sie o niego martwię bo zaczeła sie strasznie lenic, wszedzie mam siersc ![]() Jeszcze miałam zapytać o czapki, ubieracie dzieciom ? bo jak nie wieje nie ubieram, ale mama z teściową jak to zobaczyły to myslałam ze zawału dostana i usłyszałam, ze doprowadzę do tragedi ![]() ![]()
![]() Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-06-17 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- http://kwejk.pl/galeria/1827697/0/be...tml#gallerypic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.