|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
|
|
#1652 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Dzień dobry..witamy się z Lolkiem (Olkiem
) w 35 tc Cytat:
![]() mojemu w 38 tc też powiem, żeby wychodził, bo nasza umowa wynajmu apartamentu dobiegła końca Cytat:
wreszcie nie musisz obchodzić się ze sobą jak z jajkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wow ![]() Cytat:
![]() a Ciebie tulam ![]() Cytat:
no najwyższa pora
|
||||||
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41354849]a ja napisałam posta i mi zniknął
![]() tak więc witam się raz jeszcze w ten upalny dzień nie poznaję swojego męża... wczoraj nie dosyć że złożył łóżeczko i przewijak, sprzątnął garaż i zalegające w nim kartony, wywiózł skoszoną trawę to jeszcze po grillu i 3 piwach wziął się za koszenie Wielkich chwastów w przylegającym do nas rowie ... wszystko to miał na liście, ale zwykle wymaga to ciągłego przypominania ..tudzież wrzaśnięcia co skutkuje pokłóceniem czyli wydłużeniem czasu oczekiwania ;( a teraz tak sam z siebie... hmmm szok! oczywiście teraz będzie nawijał jaki on wspaniały i w ogóle ahh ci chłopcy ![]() zjadłam na śniadanie kanapeczki z hummusem (mąż robił) z sałatką z pomidorów z bazylią i czosnkiem mniam dzisiaj w planach pranie, prasowanie, jadę po południu po starszaka więc może wstąpię do Ikei.. coś Wam kupić? trzymam kciuki z leżące, za już terminowo rodzące, za wizyty, wyniki i gratulacje tygodni!!! ściski na cały dzień[/QUOTE] nasi męzowie to bliźniacy, no nie ma co (ale jak tyle zrobił to znaczy, ze jednak można, i potrafi- widze światełko w tunelu )
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Wybacz błagam
|
|
|
|
#1655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dolaczam sie do kciukow!!! mysle, ze jak sie nam sypna maluszki, to na kazdej stronie bedzie czerwono od wspanialych wiesci!!!
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaaaaa taka ciekawostka http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...rtaz-maly.html Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-06-17 o 09:49 |
|
|
|
|
#1658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
maltretuj sutki
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tego nie widać na zdjęciu, ale ja jestem wtsanie stanąć pomiędzy biurkiem a przewijakiem, tam jest miejsce aby podejśc i nachylić się nad łóżeczkiem, mogę spokojnie stanąc przodem do łóżeczkai mieć troche miejsca po bokach. a okno otwiera się w górę i dół, tak się rozsuwa i spokojnie można to zrobić. |
|
|
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby już nie napisać 3 miesięczny
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluje nowych tyg. nudno sie robi :-P nikt nie rodzi hahahah podejrzewam ze jak wszystkie zalegle wezmie na raz to tylko sierpniowki beda nadarzac czytac czerwone druczki haha ![]() ide robic sniadanie tosty mmmm i ide przed siebie co by mala chciala wyjsc hahahaha ![]() nieno na spacer ![]() powoem Wam ze kazda noc jest ciekawsza...dzis oczywiscie siku taki mialam pecherz pelny plus skurcz jakis ze myslalam ze jak puszcze to wody mi odejda.I tym rozkminiam temat czy jak wody odchodza to tak jakby sie posikalo?czy poprostu to co ma wyleciec to wylevi? powoedzcie mi czy jak brzuch twardnieje to moze byc bez zadnego bulu?bo zaobserowalam dwa u siebie nieraz jest tak ze brzuch twardy jak cholera ale bez zadnego bolu/dyskomfortu czegokolwoek..a nieraz jak brzuch twardnieje to jest uczucie takie lekkie jak na okres,nogi mnie tak dziwnie bola tak jakby mi strasznie goraco i zaraz to odchodzi:-P |
|
|
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo cennych rad dajecie, ale może jakieś takie oryginalniejsze, których jeszcze nie przerabiałam?!
|
#1664 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41354849]
nie poznaję swojego męża... wczoraj nie dosyć że złożył łóżeczko i przewijak, sprzątnął garaż i zalegające w nim kartony, wywiózł skoszoną trawę to jeszcze po grillu i 3 piwach wziął się za koszenie Wielkich chwastów w przylegającym do nas rowie ... wszystko to miał na liście, ale zwykle wymaga to ciągłego przypominania ..tudzież wrzaśnięcia co skutkuje pokłóceniem czyli wydłużeniem czasu oczekiwania ;( a teraz tak sam z siebie... hmmm szok! [/QUOTE] brawa dla męża ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath przejdz sie do apteki zeby Ci zmierzyli cisnienie, z Twoimi dolegliwosciami to nie są zarty
moze to tylko przez pogode, ja mam 70-85 ostatnie dni dolne cisnienie a norme mam 40-55 ale jeszcze mam norme wiec spie spokojnie ale Ty to sprawdz a jak skomentuja to na IP to Ciebie to rybka powinna obchodzic, Ty ejstes matka i to Ty sie martwisz a oni tylko wykonują swoja robote |
|
|
|
#1666 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Ojej jaki gorac!
Zaraz się biorę za sprzątanie. . Margosia, ale to nic nic? Nawet lekkiego bólu nie masz?? Mnie rano tata dzwonil, ze śniło mu sie ze dzis urodzilam, teraz napisała do mnie siostra tż że jej sie snilo, ze urodzilam i na dodatek w pracy siostra jej tż sie pytała czy juz urodzilam Ale i tak jakby co musze do wieczora czekac, bo Tż ma dzis wizytacje w pracy i wyjsc nie moze ![]()
|
|
#1667 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczynki ![]() ![]() (daję 6, bo to zawsze była moja szczęśliwa cyfra )Cytat:
|
|||
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
co do masażu krocza to ja nie sięgam
(jak to zrobić aby sięgnąc?? |
|
|
|
#1669 |
|
Wtajemniczenie
|
a mi dzisiaj od rana jakos tak dziwnie, nie mam apetytu na nic, mdli mnie, ale brzuch nie boli i nic sie chyba nie zapowiada...
|
|
|
|
#1670 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry !!!
Nadrobiłam wszystkie newsy, dołączam się do kciuków dla Margoś i Malinki Ja dziś w nocy jak wstałam siku to miałam stres, że brzuch mi się obniżył, nie wiem dlaczego wydawało mi się że mam brzuch bardzo nisko, a Tymuś leży poprzecznie, a nie tak jak cały czas główka w dół, dupka do góry. Moja mama mnie wczoraj wystraszyła bo powiedziała, że jak brzuch opadnie to w ciągu 2 dni poród, więc zestresowałam się konkretnie jak zobaczyłam mój brzuch w lustrze. Na szczęście to były tylko moje dziwne zwidy bo rano wstałam i brzuch jest jaki był wcześniej, więc nic się nie dzieje. Ja już od wczoraj zestresowana tym, że pod koniec tygodnia muszę się już zameldować w szpitalu i leżeć znów, nie wiadomo ile będę leżeć zanim zrobią mi CC, ale gin prowadzący mówił, że czekają do 40stego tygodnia, aby mieć pewność, że dziecko jest już gotowe i dojrzałe. No a dla mnie to oznacza tydzien lub dwa leżenia na patologii, czego bardzo chciałabym uniknąć. Tymczsem gin twierdzi że u mnie to cud, że wszystko jest dobrze i że nie możemy tego zmarnować i ryzykować, więc lepiej jak będę pod profesjonalna opieką i będą mieć na mnie oko. Zwolnienie lekarskie kończy mi się w czwartek, wizyt już nie mam umówionych tylko skierowanie do szpitala, więc wypada tak, że do tego szpitala będę musiała iść czy mi się to podoba, czy nie. Czas wziąć się za pranie piżam i pakowanie torby na patologię.
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mnie coś zacznie boleć to wpadnę chyba w panikę
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
jak zacznie się coś dziać, to nam powiedz, to my się bedziemy denerwować za Ciebie, a Ty się relaksuj, pójdziesz się wykapać i szykować
)
|
|
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo szantażyk. Ja bym Michasiowi powiedziała, że zrobię mu armagedon jak nie wyjdzie w porę. Wezmę zdezelowaną gitarę taty ze strychu, będę grała i śpiewała w kółko jedyne dwie kołysanki, które znam dzień, noc, dzień, noc...aż do upadłego. Na pewno nie chciałby tego przeżyć i wyszedłby o czasie. Chyba już mojemu zacznę to powtarzać.
|
|
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
a i zaparzyłam herbatkę z liści malin.
zaczynam pić od dziś )
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę się szykować.. bratowa z moją siostrą mają wpaść za jakiś czas.. powiedziałam, że od 10 będę już gotowa, a jedyne co zrobiłam to śniadanie zjadłam
|
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia to ja Ci dam jedna radę, którą tutaj w Anglii usłyszałam.
ponoć zjedzenie świeżego ananasa pomoga. niby dużo trzeba zjeść. |
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
co do masazu krocza ja jakos siegam, moze mam dlugie rece
z ta roznica, ze nie robie tego kciukiem, a palcem wskazujacym. i jakos nie czuje podczas masowania podtekstu erotycznego :PWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Tymuś będzie gotowy wyjść troszkę wcześniej jednak i nie będziesz musiała spędzić tych 2 tygodni w szpitalu... Ale w sumie zawsze to będziesz bezpieczniej się czuła pod fachową opieką i ciągłym monitorowaniem sytuacji
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

) w 35 tc

już czaje co gdzie i jak 
Czas wziąć się za pranie piżam i pakowanie torby na patologię.