|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
też spadam spać, nie wiem kiedy młody się obudzi w końcu, bo dalej śpi w tych ciuchach, w których cały dzień przebimbał, nawet go chusteczkami nie przetarłam, brudas jeden
![]() i tak zajrzałam do żubrów jeszcze i chyba im jakiegoś sianka dali na tej platformie? ale tak na chłopski rozum, to jaki zwierz się za suchą karmę weźmie, jak ma świeżą trawę ![]() ![]() dzięki ![]()
#3092 | ||||||
Rozeznanie
|
Jestem
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas dzięki pałąkowi nadal w gondoli jeździmy, bo zanim kupiłam to już też miał maruda w niej, zobaczymy na jak długo pomoże ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Szajka udanego urlopu! Wpadnij do nas czasem, co by tu u nas jakiegoś kataklizmu nie było ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3093 | ||
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
Mycie odbywa sie poza wanna a Yae albo bawila sie w wannie siedzac razem z tz (wtey sie nagrzewala, bo w domu zimno), pozniej ja ja mylam (tz w tym czasie wychodzil sie wytrzec i ubrac) i na koniec ja poza wanna, ale Yae zanurzalam w wannie (znow zabawa i wygrzanie sie). Myje tak, ze siadam na niskim plastikowyn krzeselku, Yae podtrzymuje jedna reka, pupe opieram na swoim lonie a druga myje. Splukuje pod prysznicem. Japonska lazienka dzieli sie na dwie czesci: umywalka z lustrem jest osobno i od tego prowadza drzwi do osobnego pomieszczenia, ktore jest kabina prysznicowa i wanna w jednym. Wyglada tak jak na zdjeciu w ponizszym linku: http://jitibann.exblog.jp/11160761 ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41347873]oooooooo gratuluję ![]() ![]() Kochana, stuknij ty się. Przecież ja. JA! szajopedia ( ![]() Są dzieci, które po prostu dłużej się przekonują do jedzenia. Masz siateczkę? jeśli tak, to ugotuj ziemniaka, wsadź kawałek, rozdziabaj palcem trochę by łątwiej do pyska dała radę wrzucić ![]() :d a nie mówiłam? ![]() A mnie się to imię bardzo podoba ![]() nooo masz rację ![]() ----------------------- Po chrzcie ![]() ![]() ![]() I tylko cały czas się zastanawiałam, czy się nie skupi, bo 2 dni nie robiła ![]() ![]() I Agatka już dzisiaj ok, uff ![]() ![]() Tak więc, ciotki, DZIĘKUJĘ za kciuki ![]() Maria i Anna sa od dawna, podejrzewam, ze od drugiej polowy XIXw. Jest jeszcze Sara, Maja, Nina, Kaja. Celowo nie wybralismy takiego imienia, bo po pierwsze pewnie wiekszosc dziewczynek ze zwiazkow mieszanych ma takie (pamietam jaka to trauma byla w liceum, gdzie 5z 19 dziewczyn bylo Asiami), a po drugie dla dziewczynki mozna dobrac imie, ale dla chlopca juz nie, na sile Antoni i Leon, by przeszli, ale nie podoba nam sie obojgu sposob tworzenia takiego imienia. Agaty i Doroty nie ma. Tu ciekawostka: imiona zakonczone na -ta sa meskie. Pamietam jakie zdziwienie bylo mojego tz, kiedy przyjechal moj brat i kuzynka (w japonskim nie ma rozroznienia na kuzyn kuzynka), wiec plci nie znal, ale przed pierwszym spotkaniem prosil, zebym go nauczyla imion. Kuzynka jest wlasnie Dorota. W pierwszej chwili pomyslal, ze przebierac sie moj kuzyn lubi. Juz w ogole z Dorota jest przechlapane, nie dosc, ze brzmi mesko, to jeszcze na dodatek doro znaczy bloto. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3094 | ||||
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
Celowo w tym roku nic nie robilam, niech ma tz radoche, kiedy Yae sama mu cos (z wieksza lub mniejsza moja pomoca) zrobi i da. ---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ---------- Cytat:
Jeszcze o religie pytalas. Jest rodzima szintoizm i buddyzm. Ale zapytaj Japonczyka jakiego jest wyznania, to Ci nie odpowie, bo szintoizm to jest bardziej tradycja, a buddyzm filozofia zycia. Poza tym jedna drugiej nie przeszkadza, i wiekszosc przyznaje sie, ze jest wyznawca obu. W szintoizmie bierze sie sluby a pochowek jest buddyjski. Wszystkie zwloki sa kremowane i to wlasnie kremacja poprzedzona calonocnym czuwaniem przy zmarlym jest punktem kulminacyjnym. Kosci i proch sklada sie w grobowcu rodzinnym a troszeczke prochow odklada sie w domowym oltarzyku dla przodkow. Codziennie na tym oltarzyku sklada sie ofiary dla przodkow: ryz, mandarynki, wode, sake lub rzeczy, ktore dany delikwent lubil za zycia. Wierza, ze zmarly czlonek rodziny staje sie dla zyjacych czlonkow bostwem opiekunczym. Wracajac do religii, to oczywiscie sa tez Chrzescijanie, Zydzi, Hindusi i Muzulmanie czy Swiadkowie Jehowy (Ci ostatni namolni bardziej niz w Pl). Plus nieskonczona ilosc sekt, ktore czcza najdziwniejsze dziwadla, np Zgromadzenie Marylin Monroe, Bramy Niebios (to bylo cos z ufo) i moja ulubiona sekta skupiajaca wyznawcow Latajacego w Przestworzach Potwora Spaghetti!! WTF??!! ---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ---------- lady bywaja jeszcze bardziej cukierkowe!! ---------- Dopisano o 03:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 03:15 ---------- Poprzedni post napisano o 03:11 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3095 |
Konto usunięte
|
Sarah ile ty masz lat że za stara?
![]() Tula - nie wiem czemu na stronie amerykańskiej więcej wzorów, skoro to polskie jest ![]() ![]() Dobra,spadam się myć, baby moje kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Nadrobię, bo mam czasu troszkę zdałam egz na 5 (ten co mnie nie dopuściła ostatnio) i na drugi poszłam bez nauki i 3 ![]() Nadrobię ALE: muszę znaleźć starego laptopa bo TZ stwierdził ze ten naciągnął syfu i wczoraj go potraktował odkurzaczem - w rezultacie wiatrak nie chodzi!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3097 |
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Zawiodlam sie na was
![]() ![]() Znowu przepiekna pogoda sie szykuje
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-06-17 o 07:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3098 |
Zadomowienie
|
Aska mego drogo ten kamien u Ciebie wychodzi, ja znalazlam juz kilku kamieniarzy gdzie m2 jest za 750 zl, ale sa bardzo duze roznice w cenach za te wyciecia czy to pod zlew czy pod plyte. Jeden chce 500 zl, ale znalazlam jednego co wola za to tylko 100 za kazde wyciecie, plus jeszcze jakas kasa za polerowanie wneki pod zlew, bo tez chce zlew podblatowy. Marzyl mi sie tez ociekacz z kamienia, ale to dosc szybko wybilam sobie z glowy, bo wszedzie, gdzie do tej pory o to pytalam, takie zlobienie ro koszt min. 1000 zl
![]() Szaja udanego wypoczynku. |
![]() ![]() |
![]() |
#3099 |
Zakorzenienie
|
#3100 |
Zadomowienie
|
Zapomnialam sie pochwalic, ze wczoraj wygralam aukcje uzywki manducki. Tesciu bedzie mi ja osobiscie odbieral, wiec sama zobacze dopiero w weekend, ale jak bedzie wygodnie i pogoda dopisze to ruszamy w sobote do Wisly po gorach pochodzic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3101 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja też stopami się bawi i próbuje do buzia sobie włożyć ![]() Baba ziemniaczana, czyli kartoflak??? Masz dobry sprawdzony przepis? Jeśli tak to dawaj do klubu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Btw. Moja zapomniała jak się przekręcać i teraz nie próbuje w żadną stronę ![]() Cytat:
![]() Szaja udanego wypoczynku. Kurczę, nie wiem jak sobie damy radę bez Ciebie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3102 |
Zakorzenienie
|
Która wg Was ładniejsza?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Zakorzenienie
|
Ile kosztowała ta używka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3104 |
Zadomowienie
|
mi osobiscie sie podoba bardziej ta 2 ...
Szajka udanego wypoczynku ![]()
#3105 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() obie są piękne ![]() przeleciałam Was na szybko, z tego co mi jeszcze mignęło to Authentic moja chrzestna po 3 m-cach od urodzenia zaszła w ciążę (karmiła piersią i miała to być metoda anty ale to było 20kilka lat temu) gratuluję Ci przeogromnie ![]() ![]() Fewciu dzisiaj masz chyba pediatrę? Napisz koniecznie co Ci powiedział ![]() meneq oballe w Japonii ![]() ![]() a "sekta skupiajaca wyznawcow Latajacego w Przestworzach Potwora Spaghetti" mnie rozwaliła ![]() ![]() a dla TŻBokeh należy się ![]() ![]() nawijko czemu Ty tak kusisz tą czekoladą, co? Ja nie miałam w ustach czekolady gdzieś od 2,5 m-ca ![]() ![]() Wróciłam już do Was ![]() ![]() Byliśmy u znajomej pediatry (która jeszcze mnie leczyła jak byłam mała i do niej mam bardzo duże zaufanie), powiedziała, że jeśli Kubuś ładnie przybiera (a przybiera, bo waży już 6300 ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A w ogóle Nawijko, Laurko gratulacje dla Waszych synków za kolejne miesiące! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3107 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Hej!
Cytat:
mlody wstal o 19.55, zjadl papu i poszedl spac ![]() ![]() Super przystojniak! a ile on ma wzrostu? bo albo ja mam duzego dziecia albo mala spacerowke bo moj jak lezy to na calej spacerowce, czasem jak zjedzie to mu nozki dyndaja ![]() Cytat:
![]() moj spi w bodziaku krotkim i spiworku. nasza koldra przykrywam ma stopki/nozki ale i tak sie rozkopuje zazwyczaj. mamy jakies 23 stopnie Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() pozytywne myslenie to polowa sukcesu. odzywaj sie do nas czesciej! bezproblemowej ciazy zycze! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() powtarzalas juz glukoze? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41351875]Dobra babole, idę spać, padniętam jak szlag. Nie wiem czy jutro zajrzę rano. Jakby co - grzeczne bądźcie ![]() ![]() udanego wyjazdu! ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() slodzizna! ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do rozszerzania to wydaje mi się, że Kubuś jeszcze za maleńki, poza tym ja tak strasznie chciałam karmić samą piersią jak najdłużej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
Zakorzenienie
|
Pstryniu, mój ma tak 68-70 cm, ostatnio centymetrem go mierzyłam
![]() Aaaaaaa dziewczyny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Także Cała, chyba nasze dzieci mają po prostu w nosie komplementy ![]() Swoją drogą, Piotruś wstał o 6.15 i do tej pory nie ma drzemki!!!!!!!!!! ![]()
#3110 | |
Zakorzenienie
|
I nie martwi Cie to...?
Ta 2 taka bardziej typowa, popularna, a 1 bardziej oryginalna, ale skromniejsza... Sama nie wiem ![]() Cytat:
![]() Ale spokojnie, nastepne ciasto bedzie bez niej ![]() Dlaczego jeszcze nie chcesz? To czekaj ze mna jeszcze miesiac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3111 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko niech je sobie sam rodzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do "o oł"... Mówię mężowi, że trzeba się zabezpieczać, a on do mnie z testem "spoko, wiem co robię" ![]() Cytat:
Jestem przerażona, bo ja nie mam rodzeństwa i nie wiem czy będę umiała zająć się dwójką dzieci. Nie wiem jak wyglądają relacje między rodzeństwem... Chyba BlackSanctum miała planowaną cesarkę, prawda?? Czy przy takim planowanym zabiegu też czekają na skurcze??? I jak można przekonać lekarza prowadzącego do tego, żeby wystawił jakiś kwit, ze poród ma zakończyć się cesarką. Noszę okulary i po porodzie wada się pogłębiła, ale podobno to już nie jest argument.
![]() |
#3112 |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() Tż poszedł do pracy. Daria leży w bujaczku i łapie się za stópki ![]() A ja idę nadrabiać ![]() Aha. mam pytanko ![]() ![]()
#3113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W nagrode - Kubus tygodniowy i 4-miesieczny ![]() Lady, Ty juz w bibliotece bylas??? Ja jeszcze z betów nie wyszlam, w pizamce łaze ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-06-17 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3114 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeszcze bardziej namolni? myslalam ze juz bardziej sie nie da ![]() a o tym spagetti to slyszalam, bylo o tym glosno swego czasu w tv ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hmmm, chyba ta druga ale mi sie nie podobaja takie "krotkie" gorsety. zdecydowanie wole przedluzane ![]() Cytat:
![]() a Ty wracasz do pracy? sorki, bo nie pamietam... jesli nie to ja bym sie wstrzymala, skoro nie musisz to po co... ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3115 |
Lurker ;)
|
Nawijko Kubeczek ma super wyraz twarzy, taki maly cwaniaczek kombinator
![]() Pstryniu nie bylam, ii chyba nie pojde ![]() Authentic Black nie miala cesarki. Z reszta ciezki temat dla niej... Illusion miala planowana, ale z tego co pamietam( myle sie?) nie czekali na skurcze.
#3116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hmmm, to juz nie wiem. miesia temu na szczepieniu moj mial 71. moze faktycznie mala ta spacerowka ![]() Cytat:
![]() ![]() Piekny kawaler! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3117 |
Zakorzenienie
|
no byłam byłam bo na dworze chica jak nie wiem potem bym go w chustę nie zawiązała a z wózkiem nie ma opcji wejść
Myślę, czy iść do tego ZUSu czy nie ![]()
#3118 |
Zakorzenienie
|
wiesz co, wcale Ci sie nie dziwie....
a jaki mialas wynik w ciazy? ktoras to jechala na insulinie ale nie pamietam ktora... Ty? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3120 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.