Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-16, 22:56   #3091
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

też spadam spać, nie wiem kiedy młody się obudzi w końcu, bo dalej śpi w tych ciuchach, w których cały dzień przebimbał, nawet go chusteczkami nie przetarłam, brudas jeden

i tak zajrzałam do żubrów jeszcze i chyba im jakiegoś sianka dali na tej platformie? ale tak na chłopski rozum, to jaki zwierz się za suchą karmę weźmie, jak ma świeżą trawę no chyba, że to tego suszu coś dodają

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
na kolanach trzymasz, 5 lat wazny
dzięki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 22:59   #3092
YellowSheep
Rozeznanie

Jestem natomiast widzę że Bokeh nie dotarła?

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na bank ciąża, bo już się zaczęło :P Ból krzyża, dym papierochów mnie drażni, chce mi się spać i jestem ogólnie zmęczona.
Oby nie urodziło się w grudniu hahaha... bo będę miała dzieciaki z jednego roku

Mąż pewnego wieczoru jęknął coś w rodzaju "o oł..." Więc to chyba było TO.

Będzie ciekawie... Ale raz odchowamy i po sprawie. Pewnie nigdy byśmy się nie zdecydowali na drugie, zwłaszcza po traumie porodowej ;]
Już się tego boję, myślę i wspominam. Chyba umrę jak będę już blisko terminu. No i znów wakacje z brzuchaczem... Czuję się, jakbym w ogóle przerwy nie miała.
Gratulacje! Ach, sentyment, fajnie tak... I dwójeczka odchowana od razu, zobaczysz że same plusy tego będą

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
oj co fakt to fakt, BARDZO mu się w spacerówce podobało, dawno nie był taki zadowolony na spacerku, gugał, uśmiechał się, gadał do drzewek....

skopał konkretnie tą folijkę

wydaje się super, bardzo mi się podoba

dzięki kochana
kurczę chyba nie jest za mała, u nas pasuje idealnie a na ile jeszcze starczy to nie wiem
jak tam Twoja kołysanka? Bo ja mam jej serdecznie dość już ale fakt, jak ją puszczę to Mały odpływa momentalnie

dziękuję kochana
haha co Ty M.jest tak nagrzany na tą lodówkę że jak tylko z boku dotknęłam niechcący to mnie zrugał

no to ładnie pospacerowałyście
a ja ostatnio dwie pary za 30zł

Bokeh, Jeloł, jak tam rolki?
Padam! Faaajnie było. Musimy częściej dzieciaczki komuś sprzedawać nawet mój tż trochę pojeździł chociaż ja wolę się szarpnąć na spacerówę do rolek, bo wolę jak Oli ze mną jest

U nas dzięki pałąkowi nadal w gondoli jeździmy, bo zanim kupiłam to już też miał maruda w niej, zobaczymy na jak długo pomoże

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Szajus udanego wypoczynku
Dobrze, ze zdazylam o kaszki Holle dopytac, bo bylby placz

A tu pizamka mojego bobolka ... Jako ze ma nogi dlugie, wszystkie pajace musialam przeciac na stopkach ... A ze ten ma plamy od kupsztala nie schodzace to nie bylo szkoda :P

Lady ja jutro premiera spacerowki, powiem Ci ze denerwuje sie strasznie ... Dzis w galerii moj TZ zaczepil jakas laske w xlanderze ze spacerowka i ja wypytywal o wszystko .. wiec juz wiemy jak go zlozyc i wyregolowac, ale mimo wszytsko sie denerwuje ....

Gdzie te nasze bobaski malutkie ... Juz sie przesiadaja do spacerowek

Blogerko, ja nic nie mowie, ale ty masz chyba cos z garkiem Widzialam w klubie foto z mlodym, gdzie widac Twoje nogi ... ja one sa grube, to ja juz wogole jestem slonica maksymalna

Ps na 2 fotce musialam wam cos wrzucic ... Jakie macie 1 skojarzenie ... czy tylko ja jestem zbokiem
Popatrzyłam nim przeczytałam, i próbowałam odnaleźć sens tych dwóch zdjęć obok siebie szok my to jesteśmy, zboczuchy

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
taaa, ma dwa, ten różowy to bardziej lezaczek z wibracja, a ten szary to bujak ma jeszcze trzeci, taka leżanka, podnosi się oparcie na taki "fotel" jak juz dziecię siedzi

ja musiałam zamknąć okna w sypilani, bo szarańcza komarów atakuje i sie duuuuuuuuuuusze.....

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

bokeh i yellow to coś długo na tych rolkach..
do tej pory to juz chyba do stolicy zajechały
Cytat:
Ale ile kalorii spala dziewczyny
Cytat:
no do tej pory to ja nie wiem czy coś z nich zostało w ogóle

idę i ja, dobrej nocy. Dobranoc
Cytat:
Racja Kurna zajezdzily sie na maxa

To ja tez spadam w takim razie do spanka .... Kolorowych snow mamusie
wariatki no co, pogoda była, trza korzystać

Szajka udanego urlopu! Wpadnij do nas czasem, co by tu u nas jakiegoś kataklizmu nie było co my bez Ciebie poczniemy
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 00:40   #3093
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
wszystkie strony japońskie są takie...cukierkowe?

jak odpuściliście wannę? To w czym kąpiecie?
czy może coś mi umknęło?

zamiast się cieszyć, że Mała zdrowa, to się doszukuje, bosz.....

oklaski dla Dorotki i Agatki!!!
Szajka, z Ciebie piękna kobieta jest, nie ma to tamto!!!

uparciuszek z Małej... Ja też się boję trochę, co z tym rozszerzaniem u nas, a czas zleci niesamowicie szybko...... Do 8go już tylko 3tygodnie

oj ciągle coś
dobrze, że dizeń udany!!!
ja czekam na cały dzień w trójkę..... Ale w środę podobno ma być remont skończony więc "tylko" przeprowadzka, a potem już będziemy tylko sami sobie..... <3
Nie wiem, czy pamietasz jak sie kapalismy?...
Mycie odbywa sie poza wanna a Yae albo bawila sie w wannie siedzac razem z tz (wtey sie nagrzewala, bo w domu zimno), pozniej ja ja mylam (tz w tym czasie wychodzil sie wytrzec i ubrac) i na koniec ja poza wanna, ale Yae zanurzalam w wannie (znow zabawa i wygrzanie sie). Myje tak, ze siadam na niskim plastikowyn krzeselku, Yae podtrzymuje jedna reka, pupe opieram na swoim lonie a druga myje. Splukuje pod prysznicem.
Japonska lazienka dzieli sie na dwie czesci: umywalka z lustrem jest osobno i od tego prowadza drzwi do osobnego pomieszczenia, ktore jest kabina prysznicowa i wanna w jednym.
Wyglada tak jak na zdjeciu w ponizszym linku:
http://jitibann.exblog.jp/11160761

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ----------

Cytat:
pstryku nie jesteś sama, jam Tu jest

meneq, zastanawia mnie jak się wymawia imie Yae po Waszemu i po naszemu Jae? czy jak?
Dobrze kombinujesz: Jae. Imie zdrabniamy dodajac koncowke -chan (czyt. ćan). Wiec w domu jest jaećan.

---------- Dopisano o 01:40 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41347873]oooooooo gratuluję ale ja widziałam jak ona wysoko foczkę robiła, widać, że silna

Kochana, stuknij ty się.

Przecież ja. JA! szajopedia ( ) zaczynałam od warzyw i co? i gó.....uzik. Protest jest, dopiero jak kawałek banana i kawałek kartofla dałam w siateczkę, podziamgała, a dzisiaj 1/3 słoiczka jabłka z dynią zjadła.

Są dzieci, które po prostu dłużej się przekonują do jedzenia. Masz siateczkę? jeśli tak, to ugotuj ziemniaka, wsadź kawałek, rozdziabaj palcem trochę by łątwiej do pyska dała radę wrzucić to samo z marchewką, kalafiorem, brokułem, cokolwiek. Ja ziemniaka dałam z naszego obiadu, olałam, że solony, trudno, przynajmniej wiem, że prawdopodobnie słoiczki nie bardzo podchodzą.

:d a nie mówiłam?

A mnie się to imię bardzo podoba a powiedz, Japończycy mają jakieś odpowiedniki naszych lub międzynarodowych imion? Np. taka Anna, Agata, Dorota - są na całym świecie chyba, w Japonii też?

nooo masz rację
-----------------------
Po chrzcie Dorotka IDEALNIE grzeczna, w trakcie mszy usnęła, do chrztu musiałam ją obudzić :/ wyjmuję z wózka i bałam się, że się rozpłacze, ale gdzie tam polewana wodą nawet nie pisnęła, obu księży zachwyciła fryzurą i... leżeniem na brzuszku w wózku a na sam koniec mszy dziamgała zyrafę i wydawała rozkoszne dźwięki.

I tylko cały czas się zastanawiałam, czy się nie skupi, bo 2 dni nie robiła ale grzeczne dziecko poczekało i dopiero w restauracji

I Agatka już dzisiaj ok, uff do nastepnego razu pewnie

Tak więc, ciotki, DZIĘKUJĘ za kciuki Fota w k.[/QUOTE]

Maria i Anna sa od dawna, podejrzewam, ze od drugiej polowy XIXw. Jest jeszcze Sara, Maja, Nina, Kaja. Celowo nie wybralismy takiego imienia, bo po pierwsze pewnie wiekszosc dziewczynek ze zwiazkow mieszanych ma takie (pamietam jaka to trauma byla w liceum, gdzie 5z 19 dziewczyn bylo Asiami), a po drugie dla dziewczynki mozna dobrac imie, ale dla chlopca juz nie, na sile Antoni i Leon, by przeszli, ale nie podoba nam sie obojgu sposob tworzenia takiego imienia.
Agaty i Doroty nie ma. Tu ciekawostka: imiona zakonczone na -ta sa meskie. Pamietam jakie zdziwienie bylo mojego tz, kiedy przyjechal moj brat i kuzynka (w japonskim nie ma rozroznienia na kuzyn kuzynka), wiec plci nie znal, ale przed pierwszym spotkaniem prosil, zebym go nauczyla imion. Kuzynka jest wlasnie Dorota. W pierwszej chwili pomyslal, ze przebierac sie moj kuzyn lubi.
Juz w ogole z Dorota jest przechlapane, nie dosc, ze brzmi mesko, to jeszcze na dodatek doro znaczy bloto.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 02:15   #3094
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Wow, brawa dla tego Pana!

Bosze, u mnie to samo! ostatnio u lekarza - koszula w krate, dziny, trampki, wszystko typowo "meskie" i co i rusz pyt - to chlopiec? nie ku.wa, lalka barbi

moj wlasnie sobie tak pomyka do tylu po czichaczu

z tym rozowym to kiedys bylo tak ze rozowy byl zarezerwowany wlasnie dla chlopcow

zgadzam sie z Toba!

ja bym chciala miec trojke, ale pewnie na dwojce sie skonczy...

Widze ze same super wiadomosci!
a dzien ojca jest jakos specyficznie u was obchodzony? jest jakas tradycja?

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Nie ma jak u mamy...

spoko, to byl jednorazowy wybryk. wczoraj zasnal przy cycu

jeszcze nie doszlam o co chodzilo bo nadraiam i nadrabiam i nadrabiam ale chyba rzeczywiscie dala Ci w kosc bo juz dawno nie widzialam (a moze nawet nigdy ) zebys pisala o niej AGATA... zawsze bylo Agu albo Agatka...

no widzisz, nawet jak jest mega do d.upy to zawsze ten maly czlowieczek poprawi nam humor! i to jest najfajniejsze.... wystarczy jeden usmiech i czlowiek zapomina o wszystkim co zle...

Jakos od kwietnia we wszystkich sklepach, ale doslownie we wszystkich (spozywka, odziezowe, jubiler, nawet 24h) sa plakaty przypominajace o dniu ojca i zwyczajowo kupuje sie prezenty. To jest dzien wdziecznosci, ze opiekuje sie i utrzymuje rodzine.
Celowo w tym roku nic nie robilam, niech ma tz radoche, kiedy Yae sama mu cos (z wieksza lub mniejsza moja pomoca) zrobi i da.

---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ----------

Cytat:
ja mam to samo...

jesienno-zimowych???????????!!!!!! !!!!!?????????? a mowia za jestem uzalezniona od all
ps. teraz mam manie zabawkowa bo juz zadna zabawka nie obi na mlodym wrazenia. snajperuje teraz mlodemu, uwaga!, 14 zabawek

hmmm, nie znam sie ale nie sadze zeby to bylo bezposrednia przyczyna. ja tez podawalam najpierw owoce i jest w miare ok. moj nawet woli warzywa, zupki niz owoce...
a sprobuj moze przemycac warzywka. sa sloiczki owocowo-marchewkowe, i tak stopniowo przechodzic na same warzywa a potem wazywa+miesko...

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

chodzi o pogrzeb, tak? bo juz sama zapomnialam o co sie pytalam spoko loko, zaczekam. nie spieszy mi sie w tej kwestii

czyli jakby nie patrzec najgorsze przed Toba

Jak ladnie to napisalas...

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Znowu gadam sama do się
ale co tam, dziec mi spi, maz harcuje w ogrodzie, to ja chociaz nadrobilam

o, dziec sie przebudzil... to macie mnie z glowy
-----------
a jednak nie, spi dalej. to jeszcze wam pomarudze
tak patrze i patrze i stwierdzam czysto obiektywnie ze strona nr 100 powinna nosic imie Pstryczka co drugi to moj post i kazdy kolejny dluuuuuuuuuuuuzszy od poprzedniego o pierdyliard cytatow
To sie ciesze!

Jeszcze o religie pytalas. Jest rodzima szintoizm i buddyzm. Ale zapytaj Japonczyka jakiego jest wyznania, to Ci nie odpowie, bo szintoizm to jest bardziej tradycja, a buddyzm filozofia zycia. Poza tym jedna drugiej nie przeszkadza, i wiekszosc przyznaje sie, ze jest wyznawca obu. W szintoizmie bierze sie sluby a pochowek jest buddyjski.
Wszystkie zwloki sa kremowane i to wlasnie kremacja poprzedzona calonocnym czuwaniem przy zmarlym jest punktem kulminacyjnym. Kosci i proch sklada sie w grobowcu rodzinnym a troszeczke prochow odklada sie w domowym oltarzyku dla przodkow. Codziennie na tym oltarzyku sklada sie ofiary dla przodkow: ryz, mandarynki, wode, sake lub rzeczy, ktore dany delikwent lubil za zycia. Wierza, ze zmarly czlonek rodziny staje sie dla zyjacych czlonkow bostwem opiekunczym.

Wracajac do religii, to oczywiscie sa tez Chrzescijanie, Zydzi, Hindusi i Muzulmanie czy Swiadkowie Jehowy (Ci ostatni namolni bardziej niz w Pl).
Plus nieskonczona ilosc sekt, ktore czcza najdziwniejsze dziwadla, np Zgromadzenie Marylin Monroe, Bramy Niebios (to bylo cos z ufo) i moja ulubiona sekta skupiajaca wyznawcow Latajacego w Przestworzach Potwora Spaghetti!! WTF??!!

---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ----------

lady bywaja jeszcze bardziej cukierkowe!!

---------- Dopisano o 03:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ----------

Cytat:
Cala Twoja gwiazda piekna <3 Ma chyba tez 2 bujaczki, bo na fb widzialam ja na innym czy mi sie zdaje ??

A co do upalow w mieszkaniu, kurde u mnie teraz jest 24, a w dzien dochodzi do 28 ... najlepsze jest to, ze ja mieskzam w kamienicy, wiec teoretycznie powinno byc chlodniej ... tylko, ze tak ocieplilismy mieszkanie, ze zima jest super, ale latem jest ukrop straszny ... myslalam, zeby kupic klimatyzator, ale tu juz dam spokoj ... w nowym mieszkaniu napewno zrobie nascienna klimatyzacje ... tam 4 pietro i wielkiie okna wiec moze tez byc ukrop
Zdajesz sobie sprawe z kosztow, prawda? Prad bardzo pobiera...

---------- Dopisano o 03:15 ---------- Poprzedni post napisano o 03:11 ----------

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
jaka jest roznica pomiedzy Twoimi dziecmi

moja spi w bodziaku na krotki

a to chyba jednak tamto muzyczne centrum lepsze bo moja nie lubi na brzuszku
chociaz to tez fajnie

bedzie dobrze

tylko chyba ja juz za stara bede

milego urlopu

na kolanach trzymasz, 5 lat wazny

o matko myslalam ze meza golego wstawilas

ah ten Julasek
U nas zdjecia paszportowe dzieci jeszcze nie siedzacych, robi sie w domu , kladzie sie dziecko na jasnym przescieradle i jazda.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 05:45   #3095
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Sarah ile ty masz lat że za stara?

Tula - nie wiem czemu na stronie amerykańskiej więcej wzorów, skoro to polskie jest W słoniki piękne

Dobra,spadam się myć, baby moje kochane
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 07:08   #3096
hope01
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

Nadrobię, bo mam czasu troszkę zdałam egz na 5 (ten co mnie nie dopuściła ostatnio) i na drugi poszłam bez nauki i 3 i spokój.

Nadrobię ALE: muszę znaleźć starego laptopa bo TZ stwierdził ze ten naciągnął syfu i wczoraj go potraktował odkurzaczem - w rezultacie wiatrak nie chodzi!!!!!!!!!!!!!!!!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 07:09   #3097
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Zawiodlam sie na was wchodze o 4.20 na forum a tu prawie niiiiiccccccccc

Znowu przepiekna pogoda sie szykuje

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-06-17 o 07:11
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-17, 07:16   #3098
ezzo
Zadomowienie

Aska mego drogo ten kamien u Ciebie wychodzi, ja znalazlam juz kilku kamieniarzy gdzie m2 jest za 750 zl, ale sa bardzo duze roznice w cenach za te wyciecia czy to pod zlew czy pod plyte. Jeden chce 500 zl, ale znalazlam jednego co wola za to tylko 100 za kazde wyciecie, plus jeszcze jakas kasa za polerowanie wneki pod zlew, bo tez chce zlew podblatowy. Marzyl mi sie tez ociekacz z kamienia, ale to dosc szybko wybilam sobie z glowy, bo wszedzie, gdzie do tej pory o to pytalam, takie zlobienie ro koszt min. 1000 zl

Szaja udanego wypoczynku.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 07:23   #3099
LadyWhisper
Zakorzenienie

http://kwejk.pl/galeria/1827697/13/b...tml#gallerypic

Stary 2013-06-17, 07:32   #3100
ezzo
Zadomowienie

Zapomnialam sie pochwalic, ze wczoraj wygralam aukcje uzywki manducki. Tesciu bedzie mi ja osobiscie odbieral, wiec sama zobacze dopiero w weekend, ale jak bedzie wygodnie i pogoda dopisze to ruszamy w sobote do Wisly po gorach pochodzic
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 07:32   #3101
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dzięki, że pytasz niestety nie uspokoiło się, co parę dni się coś znajduje
eh, chyba się to nie zmieni dopóki karmisz piersią

Cytat:

Mój Julasek dzisiaj zakminił o co chodzi z niekapkiem i zassała ten ustnik i ślicznie sobie piła i w dodatku ostatnio odkryła swoje stopy i ciągle się nimi bawi

wiece co bede zaraz robić .
tż zlożył zamówienie na babę ziemniaczana, no to mu upichce niech ma chłop
A jakiej firmy masz ten kubek???

Moja też stopami się bawi i próbuje do buzia sobie włożyć

Baba ziemniaczana, czyli kartoflak??? Masz dobry sprawdzony przepis? Jeśli tak to dawaj do klubu

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Kochana każda z nas przez to przechodzi lub przechodziła-wszystko w końcu się ustabilizuje. Czasem mamy dość bo jesteśmy ludźmi a nie maszynami ale mija czas mija też zmęczenie i żal... Wszystko będzie dobrze-wszystko robimy dla naszych pociech na które tak długo oczekiwałyśmy wiedząc że tak będzie. Tule Cię mocno
Dziękuję za dobre słowo

Cytat:

Uwaga - chwalę się Malizna naumiała się obracać z brzuszka na plecki
dla Ewci.

Btw. Moja zapomniała jak się przekręcać i teraz nie próbuje w żadną stronę

Cytat:
Dziewczyny, na bank ciąża, bo już się zaczęło :P Ból krzyża, dym papierochów mnie drażni, chce mi się spać i jestem ogólnie zmęczona.

Będzie ciekawie... Ale raz odchowamy i po sprawie. Pewnie nigdy byśmy się nie zdecydowali na drugie, zwłaszcza po traumie porodowej ;]
Już się tego boję, myślę i wspominam. Chyba umrę jak będę już blisko terminu. No i znów wakacje z brzuchaczem... Czuję się, jakbym w ogóle przerwy nie miała.
ojoj, gratulacje!!! To się porobiło

Szaja udanego wypoczynku. Kurczę, nie wiem jak sobie damy radę bez Ciebie

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-17, 07:43   #3102
Ewik86
Zakorzenienie

Która wg Was ładniejsza?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Lessina.jpg (60,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 48A_Zaratyt.jpg (30,2 KB, 44 załadowań)

Dominika

Alicja
Stary 2013-06-17, 07:52   #3103
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Zapomnialam sie pochwalic, ze wczoraj wygralam aukcje uzywki manducki. Tesciu bedzie mi ja osobiscie odbieral, wiec sama zobacze dopiero w weekend, ale jak bedzie wygodnie i pogoda dopisze to ruszamy w sobote do Wisly po gorach pochodzic
Ile kosztowała ta używka?

Dominika

Alicja
Stary 2013-06-17, 08:00   #3104
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Która wg Was ładniejsza?
mi osobiscie sie podoba bardziej ta 2 ...

Szajka udanego wypoczynku
Stary 2013-06-17, 08:00   #3105
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, to ta, wczoraj, chyba z 1,5h sie zabawial, dzisiaj lezy juz z 15 min,ale slysze, ze juz troche znudzony, wiec chyba, jeszcze za szybko oglosilam to hiciorem...chociaz troche podkarmilam i dalej zaciesz do zabawki a liczylam, ze uda sie w koncu na drzemke bo na nogach od 5.

Ania w tej mojej zabawce wystarczy odwrocic blat i wtedy jest to dla stojacego maluszka.

Bardzo sie ciesze.

Blogerko jesli jest to dla Ciebie jakies pocieszenie, to uwierz mi, ze 2 pobudki na szybkie karmienie to nic w porownaniu do tego co nam co noc funduje synalek, a z tego co wiem, to nie tylko moj taki wymagajacy, tak wiec glowa do gory

Co do rodzenstwa, moim zdaniem, nie krzyczcie prosze, o ile kwestie zdrowotne nie przeszkadzaja czy wzgledy ekonomiczne ( ale mam tu na mysli faktyczny brak mozliwosci) to moim zdaniem zdecydowanie sie na tylko jedno dziecko to zrobienie troche krzywdy dziecku i czyste wygodnictwo. Pomijam to, ze jesli jest brat czy siostra to dziecku zawsze razniej, ale tez w zyciu roznie sie uklada, rodzice odchodza czasem szybciej nizbysmy sie tego spodziewali i wtedy taki brat czy siostra to jednak najblizsza rodzina. Ja mam dwojke braci jednen nie cale 2 lata mlodszy, drugi 18 lat mlodszy, tak wiec ten drugi chowal sie sam i on jak tylko dowiedzial sie, ze bede miala dziecko przyszedl i do mnie i do mojej mamy i kazal jej przekazac, zebysmy pamietali, ze Tomaszek musi miec rodzenstwo, zeby nie byl taki samotny jak on, zreszta ja widze, ze on go traktuje jak swojego brata, choc miedzy nimi tez 11 lat roznicy teraz.
A tak wogole to dzien dobry
moje zdanie takie samo, ja chcę conajmniej dwójkę
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Blogerko - u mnie w szpitalu też było dobre jedzenie. Naprawdę dobre. Nie mogłam narzekać. Nie było to jakieś świństwo bez smaku, tylko dobre mięso, ryba, jakieś warzywa gotowane do tego, na śniadanie zupa mleczna, jakieś kanapki, jajka, miałyśmy też podwieczorek - jakieś biszkopty, galaretkę, drożdżówki i takie tam. Dobre było.
u mnie też w szpitalu dobre jedzonko i porcje idealne, można było schudnąć
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Nadrobię, bo mam czasu troszkę zdałam egz na 5 (ten co mnie nie dopuściła ostatnio) i na drugi poszłam bez nauki i 3 i spokój.

Nadrobię ALE: muszę znaleźć starego laptopa bo TZ stwierdził ze ten naciągnął syfu i wczoraj go potraktował odkurzaczem - w rezultacie wiatrak nie chodzi!!!!!!!!!!!!!!!!
za egzaminy a co do tż to
Cytat:

Cytat:
Która wg Was ładniejsza?
obie są piękne

przeleciałam Was na szybko, z tego co mi jeszcze mignęło to

Authentic moja chrzestna po 3 m-cach od urodzenia zaszła w ciążę (karmiła piersią i miała to być metoda anty ale to było 20kilka lat temu)
gratuluję Ci przeogromnie
Fewciu dzisiaj masz chyba pediatrę? Napisz koniecznie co Ci powiedział
meneq oballe w Japonii ach ta szaja
a "sekta skupiajaca wyznawcow Latajacego w Przestworzach Potwora Spaghetti" mnie rozwaliła
a dla TŻBokeh należy się nieładnie, nieładnie...
nawijko czemu Ty tak kusisz tą czekoladą, co? Ja nie miałam w ustach czekolady gdzieś od 2,5 m-ca

Wróciłam już do Was teraz to dopiero za 2-3 tygodnie wyjazd
Byliśmy u znajomej pediatry (która jeszcze mnie leczyła jak byłam mała i do niej mam bardzo duże zaufanie), powiedziała, że jeśli Kubuś ładnie przybiera (a przybiera, bo waży już 6300 ) to, żeby się tymi kupkami nie przejmować, w ogóle dużo tak sama z siebie powiedziała, obadała, osłuchała i jest wszystko dobrze jedynie co to powiedziała, że już po 4tym m-cu możemy rozszerzać dietę a ja jeszcze nie chcę i nie wiem co zrobić
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 08:04   #3106
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Byliśmy u znajomej pediatry (która jeszcze mnie leczyła jak byłam mała i do niej mam bardzo duże zaufanie), powiedziała, że jeśli Kubuś ładnie przybiera (a przybiera, bo waży już 6300 ) to, żeby się tymi kupkami nie przejmować, w ogóle dużo tak sama z siebie powiedziała, obadała, osłuchała i jest wszystko dobrze jedynie co to powiedziała, że już po 4tym m-cu możemy rozszerzać dietę a ja jeszcze nie chcę i nie wiem co zrobić
a dlaczego nie chcesz rozszerzać? nic na siłę możesz przecież jeszcze poczekać. I dla Kubusia za wagę.

A w ogóle Nawijko, Laurko gratulacje dla Waszych synków za kolejne miesiące!

Dominika

Alicja
Stary 2013-06-17, 08:24   #3107
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Hej!
Cytat:
O kurcze ucaluj Blaneczke ode mnie

-----------
a mojemu dzieciowi cos sie pokitrasilo w lepetynce i usnal mi chwile po 19 na raczkach na dworzu przed domem a po 20 zawsze jadl lyzeczka kaszke albo kleik. hmmm, to teraz mam zagwostke co tu zrobic

mlody wstal o 19.55, zjadl papu i poszedl spac drugi raz SAMODZIELNIE! rozpieszcza mnie ten moj dziec

Cytat:
w załączeniu Pietraszko i jego nowy dyliżans
Super przystojniak!
a ile on ma wzrostu? bo albo ja mam duzego dziecia albo mala spacerowke bo moj jak lezy to na calej spacerowce, czasem jak zjedzie to mu nozki dyndaja

Cytat:
Uwaga - chwalę się Malizna naumiała się obracać z brzuszka na plecki

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

Jak ubieracie dzieci do spania w takie upaly na noc???
moj spi w bodziaku krotkim i spiworku. nasza koldra przykrywam ma stopki/nozki ale i tak sie rozkopuje zazwyczaj. mamy jakies 23 stopnie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
nadrabiam, jeszcze nie wszystko ogarnęłam, ale jestem blisko;
piekne zdjęcia dzieciaczków kapiących się i wcinających z siateczki
to chyba o moim

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:

Gratuluje! na pewno sobie poradzicie!
pozytywne myslenie to polowa sukcesu. odzywaj sie do nas czesciej! bezproblemowej ciazy zycze!

Cytat:
tak Juliusz śpi teraz

Cytat:

Tak wogole TZ moj to jest taki matol i syfiarz ... wiecie serio ja sie zastnawiam jak ja kurna sie na niego zdecydowalam ... ja nidy za niego za maz nie wyjde ... kurde nie wiem czy jakas by go chciala, tylko ja taka glupia jestem ... on nawet kibla nie umie umyc ... dzis mu kazalam na chama, bo brudny syf, a mnie nie bylo w domu przeciez wiec to jego brod ... a on co .., wyczyscil musze a okolo, ale nie widzial, ze brod jest w srodku tam i trzeba szorowac ... na dodatek, zdarl mi te wycikane zelowe dyski, bo uzywam zamiast kostek do wc ... i tak jest ze wszystkim ... niedorajda i lewar ... mam go dosc ... ksiaze pier^&*()
bo faceta zazwyczaj trzeba nauczyc sprzatac i to doslownie, krok po kroczku, z pelna instrukcja co gdzie, czym i jak myc....

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Chyba mamy uczulenie ;/ obie.... I sadze, ze to od marchewki Bobovity. Ja mam wysypke na rekach i buzi, a mala takie suche plamki z 2 raczkach, jakies kropeczki na klacie i na policzkach suche platy... Noz kurna to mozliwe zeby marchew nas obie uczulila?

edit. pomacalam, krostek na klacie nie ma, ale sa jakby platy suchej skorki 1 na jednej raczce, 2 na drugiej i na policzkach przy uszach suche.... A ja mam ewidentna alergie, cala w krostkach.
o kurcze a to wasz pierwszy sloiczek? moze to od wit C. Szajka mowila ze tez lubi uczulac

Cytat:
A co do szpitalnego zarcia - u nas do chleba dawali jakies hmm kule? Nie wiem co to bylo, jakas pasta na chleb uformonowana w kule czy co. Nigdy nie probowalam, raz kumpeli spadla na podloge iiiii nawet sie nie rozwalila. Spadla z metra i nadal miala idealny, kulisty ksztalt! Nie chce wiedziec co tam bylo

Zylam na parowkach przynoszonych przez TZa i chlebie z maslem, bo jako cukrzycowka dostalam dobry razowy chlebek. Spedzilam w szpitalu dokladnie 2 tygodnie

powtarzalas juz glukoze?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41351875]Dobra babole, idę spać, padniętam jak szlag. Nie wiem czy jutro zajrzę rano. Jakby co - grzeczne bądźcie wracam 25. PODOBNO tam jest Internet, więc... [/QUOTE]

udanego wyjazdu!

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
więcej chyba już nie nadrobię.. nie wiem też czy rano uda mi się wejść.. wiec już dziś proszę o kciuki, jutro o 11.40 mamy neurologa.... zapewne nie wiele powie, bo ugs nie robiliśmy.. mam nadzieję, że uda mi się wybłagać o niedługo teramin na usg główki, bo martwią mnie te tobiele.. jak nie zapomnę to zapytam o te zaciśnięte piąstki...
powodzenia!

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Ps na 2 fotce musialam wam cos wrzucic ... Jakie macie 1 skojarzenie ... czy tylko ja jestem zbokiem

Cytat:
to w nagrodę jeszcze Wam pokażę dzisiejszego Juliusza
slodzizna!

Cytat:
Pamiętaj-mój tajemniczy kalendarzyk

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 08:34   #3108
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
a dlaczego nie chcesz rozszerzać? nic na siłę możesz przecież jeszcze poczekać. I dla Kubusia za wagę.

dziękujemy
co do rozszerzania to wydaje mi się, że Kubuś jeszcze za maleńki, poza tym ja tak strasznie chciałam karmić samą piersią jak najdłużej.
Stary 2013-06-17, 08:38   #3109
LadyWhisper
Zakorzenienie

Pstryniu, mój ma tak 68-70 cm, ostatnio centymetrem go mierzyłam

Aaaaaaa dziewczyny zawiązałam Małego w chustę i dawaj do biblioteki no i stoję oddaję książki, ta babeczka tak patrzy na Pietraszka uśmiecha się, ochy achy, a że ja stałam, ona siedziała za biureczkiem, to pupka Małego była akurat na wysokości jej twarzy. A Pietraszko co? W podziękowaniu za komplementy zaczął jej pierdy puszczać prosto w twarz
Także Cała, chyba nasze dzieci mają po prostu w nosie komplementy

Swoją drogą, Piotruś wstał o 6.15 i do tej pory nie ma drzemki!!!!!!!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-17, 08:38   #3110
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Moja tak samo się poci, zostawia po sobie mokre plamy wszędzie...
I nie martwi Cie to...?

Cytat:
Która wg Was ładniejsza?
Ta 2 taka bardziej typowa, popularna, a 1 bardziej oryginalna, ale skromniejsza...
Sama nie wiem

Cytat:
nawijko, czemu Ty tak kusisz ta czekoladą, co? Ja nie miałam w ustach czekolady gdzieś od 2,5 m-ca

Kusze, bo sama bez niej zyc nie moge
Ale spokojnie, nastepne ciasto bedzie bez niej

Dlaczego jeszcze nie chcesz?
To czekaj ze mna jeszcze miesiac

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 08:40   #3111
Authentic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

No to jeszcze raz gratulacje I tak jak mówisz za jednym razem odchowasz dwójkę i będzie spokój
A jak Tż zareagował na wiadomość ?
Mąż się cieszy i czasem się zastanawiam, czy nie zrobił tego specjalnie, bo raz w rozmowie powiedział "już nic nie chciałem mówić, bo miałaś trudny poród, ale ja chciałem dzieci rok po roku".
Tylko niech je sobie sam rodzi

Cytat:
W takim razie Gratuluje!
Stało się i czasu nie cofniesz-dbaj o siebie i o fasolke

Aż mi trochę tęskno się zrobiło
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Authentic, gratuluję! Faaaajnie. Nasuwa mi się tylko jedna myśl - skoro nie planowaliście drugiego, to czemu lecieliście na metodzie, która często przynosi efekty pt "O oł"?

Asiu
, pewnie, że państwowy. Tylko w tym szpitalu jest mega kultura, ja naprawdę nie mogę na nic narzekać - tylko jedna lekarka mnie wkurzyła na samej porodówce, ale poza nią - no bajka. Z drugim porodem tylko tam będę jechać.
Oooo widzę, że nie będę jedyna :P Im prędzej, tym lepiej, dwójeczka odchowana, a później sama radość
A co do "o oł"... Mówię mężowi, że trzeba się zabezpieczać, a on do mnie z testem "spoko, wiem co robię" no i widać jak wiedział hahaha

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

ja tam byłabym mega szczęśliwa gdybym znowu była w ciąży.. pod warunkiem, że nie musiałabym znowu leżeć tyle w szpitalu... strasznie brakuje mi brzuszka...

Mówiłam, że szkoda, że już nie ma brzuszka, ale z drugiej strony... Ból stawów, nieprzespane noce, zadyszki etc. A najgorsze, to skurcze w łydkach... Teraz czeka mnie to od nowa, ale... Już ja przypilnuję, żeby na dwójce się skończyło.
Jestem przerażona, bo ja nie mam rodzeństwa i nie wiem czy będę umiała zająć się dwójką dzieci. Nie wiem jak wyglądają relacje między rodzeństwem...
Chyba BlackSanctum miała planowaną cesarkę, prawda?? Czy przy takim planowanym zabiegu też czekają na skurcze??? I jak można przekonać lekarza prowadzącego do tego, żeby wystawił jakiś kwit, ze poród ma zakończyć się cesarką.
Noszę okulary i po porodzie wada się pogłębiła, ale podobno to już nie jest argument.

Authentic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 08:40   #3112
s i l v e r
Zakorzenienie

hejka
Tż poszedł do pracy. Daria leży w bujaczku i łapie się za stópki
A ja idę nadrabiać

Aha. mam pytanko będziecie złe jak dam fotke z wczorajszego spacerku do k. ??
Stary 2013-06-17, 08:45   #3113
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

O, jak milo, jeszcze o tym nie napisalam, a tu juz mile slowa

W nagrode - Kubus tygodniowy i 4-miesieczny

Lady, Ty juz w bibliotece bylas??? Ja jeszcze z betów nie wyszlam, w pizamce łaze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu1.jpg (79,0 KB, 51 załadowań)

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-06-17 o 09:01
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 08:48   #3114
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Agaty i Doroty nie ma. Tu ciekawostka: imiona zakonczone na -ta sa meskie. Pamietam jakie zdziwienie bylo mojego tz, kiedy przyjechal moj brat i kuzynka (w japonskim nie ma rozroznienia na kuzyn kuzynka), wiec plci nie znal, ale przed pierwszym spotkaniem prosil, zebym go nauczyla imion. Kuzynka jest wlasnie Dorota. W pierwszej chwili pomyslal, ze przebierac sie moj kuzyn lubi.
Juz w ogole z Dorota jest przechlapane, nie dosc, ze brzmi mesko, to jeszcze na dodatek doro znaczy bloto.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Jakos od kwietnia we wszystkich sklepach, ale doslownie we wszystkich (spozywka, odziezowe, jubiler, nawet 24h) sa plakaty przypominajace o dniu ojca i zwyczajowo kupuje sie prezenty. To jest dzien wdziecznosci, ze opiekuje sie i utrzymuje rodzine.
Celowo w tym roku nic nie robilam, niech ma tz radoche, kiedy Yae sama mu cos (z wieksza lub mniejsza moja pomoca) zrobi i da.[COLOR="Silver"]

To sie ciesze!

Jeszcze o religie pytalas. Jest rodzima szintoizm i buddyzm. Ale zapytaj Japonczyka jakiego jest wyznania, to Ci nie odpowie, bo szintoizm to jest bardziej tradycja, a buddyzm filozofia zycia. Poza tym jedna drugiej nie przeszkadza, i wiekszosc przyznaje sie, ze jest wyznawca obu. W szintoizmie bierze sie sluby a pochowek jest buddyjski.
Wszystkie zwloki sa kremowane i to wlasnie kremacja poprzedzona calonocnym czuwaniem przy zmarlym jest punktem kulminacyjnym. Kosci i proch sklada sie w grobowcu rodzinnym a troszeczke prochow odklada sie w domowym oltarzyku dla przodkow. Codziennie na tym oltarzyku sklada sie ofiary dla przodkow: ryz, mandarynki, wode, sake lub rzeczy, ktore dany delikwent lubil za zycia. Wierza, ze zmarly czlonek rodziny staje sie dla zyjacych czlonkow bostwem opiekunczym.

Wracajac do religii, to oczywiscie sa tez Chrzescijanie, Zydzi, Hindusi i Muzulmanie czy Swiadkowie Jehowy (Ci ostatni namolni bardziej niz w Pl).
Plus nieskonczona ilosc sekt, ktore czcza najdziwniejsze dziwadla, np Zgromadzenie Marylin Monroe, Bramy Niebios (to bylo cos z ufo) i moja ulubiona sekta skupiajaca wyznawcow Latajacego w Przestworzach Potwora Spaghetti!! WTF??!![COLOR="Silver"]
Dziekuje
jeszcze bardziej namolni? myslalam ze juz bardziej sie nie da
a o tym spagetti to slyszalam, bylo o tym glosno swego czasu w tv

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Cytat:
he he, niektore smeszne ale niektore to mega tragiczne!!! a to z ta folia to juz w ogole masakryczne!

Cytat:
ile dalas? jaki kolorek?

Cytat:
Która wg Was ładniejsza?
hmmm, chyba ta druga ale mi sie nie podobaja takie "krotkie" gorsety. zdecydowanie wole przedluzane

Cytat:

a Ty wracasz do pracy? sorki, bo nie pamietam... jesli nie to ja bym sie wstrzymala, skoro nie musisz to po co...

Stary 2013-06-17, 08:50   #3115
litllesweetangel
Lurker ;)

Nawijko Kubeczek ma super wyraz twarzy, taki maly cwaniaczek kombinator

Pstryniu nie bylam, ii chyba nie pojde

Authentic Black nie miala cesarki. Z reszta ciezki temat dla niej...
Illusion miala planowana, ale z tego co pamietam( myle sie?) nie czekali na skurcze.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 08:56   #3116
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Aaaaaaa dziewczyny zawiązałam Małego w chustę i dawaj do biblioteki no i stoję oddaję książki, ta babeczka tak patrzy na Pietraszka uśmiecha się, ochy achy, a że ja stałam, ona siedziała za biureczkiem, to pupka Małego była akurat na wysokości jej twarzy. A Pietraszko co? W podziękowaniu za komplementy zaczął jej pierdy puszczać prosto w twarz
:
wyobrazilam sobie jej mine!

hmmm, to juz nie wiem. miesia temu na szczepieniu moj mial 71. moze faktycznie mala ta spacerowka

Cytat:
Mąż się cieszy i czasem się zastanawiam, czy nie zrobił tego specjalnie, bo raz w rozmowie powiedział "już nic nie chciałem mówić, bo miałaś trudny poród, ale ja chciałem dzieci rok po roku".
Tylko niech je sobie sam rodzi

A co do "o oł"... Mówię mężowi, że trzeba się zabezpieczać, a on do mnie z testem "spoko, wiem co robię" no i widać jak wiedział hahaha

Jestem przerażona, bo ja nie mam rodzeństwa i nie wiem czy będę umiała zająć się dwójką dzieci. Nie wiem jak wyglądają relacje między rodzeństwem...
oj, czuje podstep

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Piekny kawaler!

Stary 2013-06-17, 08:58   #3117
LadyWhisper
Zakorzenienie

no byłam byłam bo na dworze chica jak nie wiem potem bym go w chustę nie zawiązała a z wózkiem nie ma opcji wejść

Myślę, czy iść do tego ZUSu czy nie pewnie będzie tyle ludzi......

Stary 2013-06-17, 08:58   #3118
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Pstryniu nie bylam, ii chyba nie pojde
wiesz co, wcale Ci sie nie dziwie....
a jaki mialas wynik w ciazy? ktoras to jechala na insulinie ale nie pamietam ktora... Ty?

Stary 2013-06-17, 08:59   #3119
LadyWhisper
Zakorzenienie

Nawijko super Kubuś

Stary 2013-06-17, 09:03   #3120
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Swoją drogą, Piotruś wstał o 6.15 i do tej pory nie ma drzemki!!!!!!!!!!
gdzie go będzie jakaś stara baba zaczepiać
Cytat:
I nie martwi Cie to...?

Ta 2 taka bardziej typowa, popularna, a 1 bardziej oryginalna, ale skromniejsza...
Sama nie wiem

Kusze, bo sama bez niej zyc nie moge
Ale spokojnie, nastepne ciasto bedzie bez niej

Dlaczego jeszcze nie chcesz?
To czekaj ze mna jeszcze miesiac
poczekam z Tobą jakoś on taki malutki mi się wydaje, za malutki na inne jedzonko a poza tym jak najdłużej bym chciała samą piersią karmić
Cytat:
O, jak milo, jeszcze o tym nie napisalam, a tu juz mile slowa

Lady, Ty juz w bibliotece bylas??? Ja jeszcze z betów nie wyszlam, w pizamce łaze
dla Kubusia

Cytat:

Dziekuje
jeszcze bardziej namolni? myslalam ze juz bardziej sie nie da
a o tym spagetti to slyszalam, bylo o tym glosno swego czasu w tv

he he, niektore smeszne ale niektore to mega tragiczne!!! a to z ta folia to juz w ogole masakryczne!

ile dalas? jaki kolorek?

hmmm, chyba ta druga ale mi sie nie podobaja takie "krotkie" gorsety. zdecydowanie wole przedluzane

a Ty wracasz do pracy? sorki, bo nie pamietam... jesli nie to ja bym sie wstrzymala, skoro nie musisz to po co...
no właśnie nie wracam więc tak jak mówisz, nie mam się gdzie spieszyć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości