Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-16, 20:14   #3061
cherubinka
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Moja siostra ma Liwke i na początku każdy dodawał ,,o,, ale teraz się wszyscy nauczyli ładnie
Wczoraj wpadłem na pomysł żeby może pisać pamiętnik z ciąży. Pisze może którąś z was coś takiego. Na pamiątkę dla dziecka kiedyś
Ja piszę

A co do imion, to też będzie u nas mały problem, żeby znaleźć kompromis
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 20:22   #3062
gosia261282
Gang Iren

Moje dziecko chyba bedzie bezimienne.
Nie mam pojecia,zadne imie mi nie pasuje. Bo nie chce tego co ma ktos z bliskich znajomych czy rodziny,nie chce dziwnego,ale tez nie chce pospolitego. No i musi byc latwe do wymowienia tu gdzie mieszkamy. Tak jak to jest z Wiktoria(chociaz nie wiedzialam wtedy,ze wyemigrujemy) i tak jak jest z Erykiem.

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2013-06-16 o 20:23
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 20:53   #3063
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie mam pojecia,zadne imie mi nie pasuje. Bo nie chce tego co ma ktos z bliskich znajomych czy rodziny,nie chce dziwnego,ale tez nie chce pospolitego. No i musi byc latwe do wymowienia tu gdzie mieszkamy. Tak jak to jest z Wiktoria(chociaz nie wiedzialam wtedy,ze wyemigrujemy) i tak jak jest z Erykiem.
Kieruję się takimi samymi kryteriami
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:01   #3064
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Forester - może i fajne zdrobnienia, ale jak będzie dorosłą osobą a chcesz się zwrócić np przez pani i wtedy już pasuje pełnym imieniem typu pani Antonino... (i powiedzmy, że tak zawołają ją na studiach -młodą 20-letnią dziewczynę) nie zawołasz Tośka, czy Tosia. Ja właśnie dlatego nie lubię takich imion, przy których trzeba się trochę nakombinować. To samo jest z moim. Jak mnie znają to nie ma problemu, ale jak trzeba bardziej oficjalnie to mówią Małgorzata... a tej wersji imienia bardzo nie lubię -uznaję tylko w dokumentach.
Faktycznie masz racje. Sama mam imię, które w wersji pełnej nie brzmi "postarzająco", więc nigdy z tej strony nie spoglądałam. Chociaż dużo też zależy od tego jaką osobą będzie taka 20-letnia Antonina, bo może być tak, że imię będzie do niej pasować jak ulał, ale to już bardzo odległa kwestia.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:19   #3065
Metamfetaminax
Zakorzenienie

perfuzja: A widzisz ja tak się dobrze czuję,że nawet na wykopki mogę iść Tylko jak nie zasnę o 22 to już koniec i cały następny dzień rozwalony. Gdzie te czasy,gdy zasypiało się o 2 w nocy
Dzisiaj zasnęłam o 23 to za dnia spałam chyba 6 godzin i dalej się męczę

cherubinka: U nas też będzie problem z kompromisem. Jedyny kompromis to nad Julką i Natalią,ale dla chłopaka będzie wielki problem. Chyba się wyprowadzę na miesiąc aż mój Tż przyzna mi rację i powie,że mogę mieć Filipka Dlatego modlę się o dziewczynkę

Ale jakoś nie jarają mnie imiona pobierane z innych krajów np. George. A tym bardziej śmieszą mnie imiona jak teraz czytam nadane w Polsce: Ursus,Aida,Żaklina. Ale chyba za kilka lat to będzie norma i nikt nie będzie patrzył na dziecko jak na ufoludka:P

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:35   #3066
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Bezimienne dobre
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:47   #3067
maruda80
Zakorzenienie

My dla dziewczynki imię mamy "od zawsze" , dla chłopczyka jeszcze nie..
Wszyscy przepowiadają że będzie chłopak, może się dowiem za 2 tyg. na usg (podobno w 12 tyg. już można stwierdzić)

Położyłam się w końcu, od początku ciąży boli mnie brzuch i wcale nie przechodzi, jest trochę lepiej jak leżę ale i tak boli dość mocno (jak przy okresie tylko dużo mocniej). Mam nadzieję że przejdzie.
Co do objawów to niestety jestem już 2 kg "do przodu" i jak na złość odkłada mi się w "górze - ramionach, biuście itp.
W tym tyg. muszę kupić nowe biustonosze bo się już nie mieszczę (gdzie te moje małe B??)
Mdłości już trochę mniej na szczęście...

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2013-06-16 o 21:48
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 21:56   #3068
perfuzja
Zakorzenienie

Ja jestem w jakimś zawieszeniu. Miałam mieć usg pojutrze, a mam dopiero w piątek. Niby tylko parę dni różnicy, ale z drugiej wtorek już za chwilę, a do piątku jeszcze cały tydzień pracy

Bardzo chciałabym już znać płeć - wszyscy obstawiają chłopca. No i potwierdzić, że nie będzie bliżniąt
Stary 2013-06-16, 22:08   #3069
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
To chyba życzenia dla synka Lejdi_aga
jezu przepraszam czytam i sie gubie dzis wybaczcie

Lejdi_aga sto lat dla synka

Cytat:
ja dla chłopca mam łatwe imie i arczej nie spotykane ale nie jest wymyslane nie wiaodomo jak. Dla dziewczynki gorzej bo imie dosc ciezkie i nie spotykane. Wymyslne raczej nie.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 22:09   #3070
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja jestem w jakimś zawieszeniu. Miałam mieć usg pojutrze, a mam dopiero w piątek. Niby tylko parę dni różnicy, ale z drugiej wtorek już za chwilę, a do piątku jeszcze cały tydzień pracy

Bardzo chciałabym już znać płeć - wszyscy obstawiają chłopca. No i potwierdzić, że nie będzie bliżniąt
To trzymam kciuki by szybko zleciało i wszystko było ok

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 22:16   #3071
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Czytam i czytam i nie mogę nadążyć za Wami.
Dziękuję za wsparcie w sporze z TŻ wczoraj odbyliśmy poważną rozmowę, nazbierało się tyle żalu złości i przykrości, że naprawdę obawiałam się o finał. Doszliśmy do porozumienia, staraliśmy się poświęcić sobie więcej czasu, mam nadzieję, że będzie dobrze.
Oczywiście sytuacje, które Wam opisywałam to kropla w morzu... dlatego doszło w końcu do Poważnej rozmowy.

WITAM NOWE MAMY

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
u bidulka

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

ja słyszałam kiedyś gorszy zabonon- na porodówkę przywieźli dziewczynę (z jakiejś wsi- nie ubliżając nikomu ze wsi), która się prawie 9 m-cy nie myła lekarzy ponoć odrzucało- nie dziwne.
Ona nie myła się dlatego aby dziecku urody nie zmyć

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

witaj lutowe mamy też są - zapraszamy do nas

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

wszystkiego najlepszego dla synka

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

my wczoraj byiśmy w Częstochowie u rodziny.
Odpaliliśmy grilla pyszności po prostu

Dziś u nas jest piękna pogoda - świeci słoneczko więc pewnie się na spacer wybierzemy
Padłam, leżę i kwiczę, zabobony są świetne uwielbiam ich słuchać

A propos teściów, dziś usłyszałam od teściowej: "jakaś ty okrąglutka..."
Stary 2013-06-16, 22:18   #3072
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Bezimienne dobre
Moja koleżanka do końca mówiła ,,no name,, bo do porozumienia nie mogli dojść z mężem. U nas juz wszystkie imiona które mi się podobaja zostaly wyczerpane... ale lubię miękkie imiona Lena, Maja , Nadia, Julia, Inga, Iga , dla chłopca jest większy problem tak myślę...
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 22:44   #3073
gosia261282
Gang Iren

Mlody dopiero teraz zasnal
A juz chcialam zaspiewac mu tak:

http://kabaret.tworzymyhistorie.pl/9...ie_mlodzi).php
Stary 2013-06-16, 23:06   #3074
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Czytam i czytam i nie mogę nadążyć za Wami.
Dziękuję za wsparcie w sporze z TŻ wczoraj odbyliśmy poważną rozmowę, nazbierało się tyle żalu złości i przykrości, że naprawdę obawiałam się o finał. Doszliśmy do porozumienia, staraliśmy się poświęcić sobie więcej czasu, mam nadzieję, że będzie dobrze.
Oczywiście sytuacje, które Wam opisywałam to kropla w morzu... dlatego doszło w końcu do Poważnej rozmowy.
Dobrze, że u Was już lepiej. Szczera rozmowa to zawsze najlepszy sposób na problemy. Teraz musi być już tylko lepiej.

Mój mąż mnie denerwuje i mówi o ewentualnej dziewczynce: 'Jessica'.
Nazwiemy córkę Jessica po moim trupie. Musi być coś prostego: Hania, Joasia, ewentualnie Julia.
Stary 2013-06-16, 23:34   #3075
PawMaj13
Rozeznanie

malaMigotkAaa
Szczera rozmow to już duzo, trzymam kciuki, zeby było lepiej i to nie tylko przez chwilę... Nas czeka to samo, jak TZw koncu dojrzeje do rozmowy, póki co ucieka jak złodziej...

Kolejna smutna i samotna noc przede mną...
Śpijcie dobrze mamuśki

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 23:44   #3076
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Migotka, PawMaj...u mnie dziwnych sytuacji kulminacja była dziś wieczorem. Nie mam ochoty nawet z nim gadać, nic nie dociera
"Nie chwal dnia przed zachodem słonca ani faceta przed śmiercią"
Ja parę dni temu pochwaliłam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-16, 23:50   #3077
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Migotka, PawMaj...u mnie dziwnych sytuacji kulminacja była dziś wieczorem. Nie mam ochoty nawet z nim gadać, nic nie dociera
"Nie chwal dnia przed zachodem słonca ani faceta przed śmiercią"
Ja parę dni temu pochwaliłam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze rozmowy. Zobaczycie, będzie dobrze, tylko trzeba to teraz wszystko poukładać sobie nawzajem ale im więcej ustalicie teraz, tym łatwiej będzie potem...

Dobranoc
Stary 2013-06-17, 00:07   #3078
M_aria
Rozeznanie

Widzę, że imię Filip cieszy się dużym powodzeniem, oprócz tego dla chłopca podoba mi się też imię Krzysztof i Bartosz. Dla dziewczynki to Eliza-Maria lub Olga, ale to pierwsze zdecydowanie wygrywa Imię Maria ma w naszych rodzinach już tradycję, a połączone z Elizą brzmi świetnie. Ja mam imię po babci ze strony mamy, jedna z sióstr mojej mamy to też Maria Mój chłopak ma babcię ze strony mamy Marię i mamę Marię, dziewczyny tak długo szukał dopóki nie znalazł Marii ;-) -moja córka musi być Maria choć w drugim imieniu

Edytowane przez M_aria
Czas edycji: 2013-06-17 o 00:17
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 00:10   #3079
agoola83
Raczkowanie

Nadrobiłam Jutro USG, trzęsę portkami

A imiona? Myślałam o prostych np. Maria, Dorota, Hanna, obstawiam dziewczynkę, nie wiem czemu
W razie czego jak juz chyba pisałam Antoni...Lubie też Krzysia, Stasia...Ale w sumie nastolatkowi o imieniu Antoni może nie być komfortowo...cholera, o tym też trzeba pomysleć...
Ja miałam być Klaudyna, tak się uparł mój tata. Moja mama chciała Maćka. No i co?Najdłuższe imię w spisie na porodówce było Agnieszka. Mama wybrała w pośpiechu. W liceum było nas 4, na studiach 3. Jak pisałyśmy prace naukowe to 4 Agnieszki były autorkami, nasza promotorka dostawała szału, a jury śmiało sie pod nosem Ale nie narzekam, nigdy się swego imienia nie wstydziłam I bardzo je lubię
Dobrej nocy

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 04:56   #3080
lejdi_aga13
Rozeznanie

dziekuje wszystkim za zyczenia

Moj tżowi włączyła się mania "dzidzia". Sprzątał pokój ,wziął lalkę i mówi -dobrze ją trzymam(i udaje,ze ma dzidzie na reku)...co najlepsze był bardzo poważny przy tym
Głaska ciągle ten mój brzuszek,mówi do niego...na dobre się wkręcił po USG

Wam mijają mdłości a mnie się dopiero zaczynajądo tego mam cale czerwone oczy-nie mogę wlozyc soczewek-zostają okularywyglada m okropnie ogolnie.Nie moge nawet po makijażu wyglądać jak przed ciąża.Tz biedny gdy wstaje mowi "kochanie pięknie wyglądasz" a jak sie zobaczyłam w lustrze to myślałam ze zaraz pęknie.
Do tego nie dosc ,ze mam cycki "d" to bolą mnie od 3 dni i mam D XXXL-nie mieszcze sie w staniki.a moje huśtawki nastroju-istna bomba..ale tz dzielnie to znosi
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 06:48   #3081
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Ja to w ogóle takie huśtawki nastroju mam,że ciągle gębę drę I po dłuższym zastanowieniu nie mam o co
A dzisiaj idę na badania krwi i moczu. Mam nadzieję,że w 2 dni mi wyślą,bo w środę wizyta a bez badań mogę co najwyżej klamkę pocałować

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2013-06-17, 08:26   #3082
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Oj dziewczyny dolegliwości to widze mamy standardowo wszystkie....mi się jeszcze wczoraj przywlekło zaćmienie przed oczami i prawie omdlenia
Wczoraj cały dzień bylismy po za domem troche w galerii i u kuzynostwa na imieninach....troche mnie to zmęczyło i padłam jak kawka po powrocie ale kupiłam sobie 2 sukienki jedną długą a drugą taką za kolanka,luzne bo tak ostatnio przeszkadzają mi spodnie.
Zauważyłam że majtki zwijają mi się pod brzuch,chyba muszę pomyślec o takich majtkach ciązowych widziałam że canpol ma takie
Wczoraj na chwile weszliśmy do smyka chciałam pokazać męzowi jakie teraz cuda dla dzieci robią...mąż tylko pytał co to...a do czego
Znajoma zdecydowała się na krew pępowinową,zapłaci za to 6 tyś zł....co wy o tym myślicie?
Witam nowe mamusie
Stary 2013-06-17, 09:02   #3083
Enia_
Zadomowienie

Witam się w nowym tygodniu
Ja zaraz zmykam zawieźć córcie do teściowej i uciekam do pracy na 11.30 :/
Powiem Wam ze wczoraj pół niedzieli przespałam,że mój Tz sie jeszcze nie zorientował że jestem w ciąży
A nie powiedziałam mu bo 20czerwca w rocznice slubu chce mu zrobić prezencik

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ja to w ogóle takie huśtawki nastroju mam,że ciągle gębę drę I po dłuższym zastanowieniu nie mam o co
A dzisiaj idę na badania krwi i moczu. Mam nadzieję,że w 2 dni mi wyślą,bo w środę wizyta a bez badań mogę co najwyżej klamkę pocałować
Ja też mam huśtawki pomimo ze to sam początek,ale tak mialam tez w poprzedniej ciazy,tak mojego Tz o wszystko goniłam,tak mi nic nie pasowło ze chciałam go juz z domu wywalić
a mój Tz myslał ze zwariowałam
Dopiero po rozmowie z kolezanka i jej mezem ktora miala juz dziecko dowiedzielismy sie ze to normalne i trzeba to przezyc a Tz musi puszczać bokiem moje fochy i zbędne komentarze ;-)
Damy rade

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Dobrze, że u Was już lepiej. Szczera rozmowa to zawsze najlepszy sposób na problemy. Teraz musi być już tylko lepiej.

Mój mąż mnie denerwuje i mówi o ewentualnej dziewczynce: 'Jessica'.
Nazwiemy córkę Jessica po moim trupie. Musi być coś prostego: Hania, Joasia, ewentualnie Julia.
Gdy ja byłam w ciąży na topie w Tancu z Gwiazdami była Oceana, i mój mąż wszystkim mówił że jak będzie córka będzie Ołszijana

Jessica- nigdy w zyciu

Moj Tz wspominał kiedys ze jak bedzie syn to Adrian, a corka > hmm nie wiem, mnie sie podoba Magdalena np

Dziewczyny jak sadzicie czy moge uzywac balsamu brazujecego ? mam taki super z Lirene ale nie wiem czy nie bede musiala odlozyc na polke..........
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 09:13   #3084
san_g
Zadomowienie

Witam nowe Mamusie,

dzisiaj od rana mam taki ból kręgosłupa, że na wymioty mnie od tego zbiera-nigdy aż tak nie miałam, nie wiem o co chodzi nie jestem w stanie funkcjonować normalnie Wczoraj przespałam cały dzień wstałam tylko na chwilę wieczorem a i tak o 22 położyłam się i do 6 spałam jak złoto. Mimo tylu godzin snu jestem wykończona. Złe rozpoczęcie tygodnia.

Moja najbliższa rodzina wie już o ciąży- najstarsza siostra jest zachwycona już mi zapowiada, że na spacery będzie z maleństwem chodzić co bym się mogła wyspać- nie powiem pasuje mi taki układ Teraz powoli będziemy informować najbliższych znajomych jak się spotkamy.

Enia_ czytałam, że lepiej dać sobie spokój z balsamami brązującymi bo mogą tylko powodować plamy (chodzi tu o hormony- ciało dziwnie może reagować tak jak np na farbę do włosów-może wyjść całkiem inny efekt niż zamierzony).

Pozdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png

Edytowane przez san_g
Czas edycji: 2013-06-17 o 09:16 Powód: dopisek
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 09:49   #3085
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak sadzicie czy moge uzywac balsamu brazujecego ? mam taki super z Lirene ale nie wiem czy nie bede musiala odlozyc na polke..........
A czemu nie?
Chyba, że Ci śmierdzi

Ja używam Dove brązującego, bo blada jestem jak ściana
Stary 2013-06-17, 09:57   #3086
mezaga
Zakorzenienie

O rany - dopiero Was nadrobiłam Nie ma to jak brak internetu w domu Jak ja wytrzymam te 2-3 miesiace????

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość

A ja po wizycie Bije już serduszko i mam założoną kartę ciąży Według usg to 6t3d. Wstępny termin na 7 lutego
O wcześnie Ci kartę założyli Super, że wszystko jest dobrze

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
My dla dziewczynki imię mamy "od zawsze" , dla chłopczyka jeszcze nie..
Wszyscy przepowiadają że będzie chłopak, może się dowiem za 2 tyg. na usg (podobno w 12 tyg. już można stwierdzić)
A nie jest tak, że organy płciowe dziecka tworzą się dopiero w 13 tygodniu?

I ja i małż mamy przeczuje jakieś takie mocne, że będzie chłopak. Ciekawe czy się sprawdzi

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Widzę, że imię Filip cieszy się dużym powodzeniem, oprócz tego dla chłopca podoba mi się też imię Krzysztof i Bartosz. Dla dziewczynki to Eliza-Maria lub Olga, ale to pierwsze zdecydowanie wygrywa Imię Maria ma w naszych rodzinach już tradycję, a połączone z Elizą brzmi świetnie. Ja mam imię po babci ze strony mamy, jedna z sióstr mojej mamy to też Maria Mój chłopak ma babcię ze strony mamy Marię i mamę Marię, dziewczyny tak długo szukał dopóki nie znalazł Marii ;-) -moja córka musi być Maria choć w drugim imieniu
Bartosz to imię, które ja sama chciałam dać synkowi.

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Jutro USG, trzęsę portkami

A imiona? Myślałam o prostych np. Maria, Dorota, Hanna, obstawiam dziewczynkę, nie wiem czemu
W razie czego jak juz chyba pisałam Antoni...Lubie też Krzysia, Stasia...Ale w sumie nastolatkowi o imieniu Antoni może nie być komfortowo...cholera, o tym też trzeba pomysleć...
Ja miałam być Klaudyna, tak się uparł mój tata. Moja mama chciała Maćka. No i co?Najdłuższe imię w spisie na porodówce było Agnieszka. Mama wybrała w pośpiechu. W liceum było nas 4, na studiach 3. Jak pisałyśmy prace naukowe to 4 Agnieszki były autorkami, nasza promotorka dostawała szału, a jury śmiało sie pod nosem Ale nie narzekam, nigdy się swego imienia nie wstydziłam I bardzo je lubię
Dobrej nocy
Co do pogrubionego? Ja nie widzę problemu - Jak nastolatek to Antek.
Stary 2013-06-17, 09:59   #3087
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Enia_: Ja już i tak się uspokoiłam Zanim w ogóle tylko podejrzewałam ciążę przez brak okresu to toczyłam takie wojny,że masakra Aż myślałam,że chyba pora do zakładu psychiatrycznego się wybrać,bo coś ze mną nie tak. Teraz tylko bardzo łatwo jest mnie urazić sprawiając,że nie odezwę się od 10 min. do wielkiej nieskończoności
Ale Tż już nie zwraca uwagi,bo wie,że mi przejdzie albo nie mówi do mnie nic albo próbuje mnie ułaskawić Dzisiaj za to pojechaliśmy do laboratorium badania robić to tak mnie wnerwiał,że miałam ochotę wysiąść ale spokojnie,to tylko ciąża

san_g: U mnie też garstka osób wie Najwięcej wie ludzi od Tż,ode mnie trochę mniej,bo uważam,że jeszcze czas,żeby informować Ci co mają wiedzieć to wiedzą

A mnie dzisiaj na wymioty w końcu bierze. Jeszcze nie wymiotowałam,ale nic zjeść nie mogę,bo aż cofa mnie
I odrosty się robią a tak bym sobie włosy pofarbowała chętnie Ale nic,póki co trzeba poczekać z tym.

Stary 2013-06-17, 10:02   #3088
mezaga
Zakorzenienie

U nas wiedzą tylko rodzice (o ile ktoś mnie na forum nie wyszpiegował, co już się parę razy zdarzało).
Stary 2013-06-17, 10:16   #3089
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
I odrosty się robią a tak bym sobie włosy pofarbowała chętnie Ale nic,póki co trzeba poczekać z tym.
ja mam sporo i siwych i nie miaąłm wyjścia, kolor robiłam w 8 czy 9 tygodniu - u fryzjera i farbą bez amoniaku. jeśli tylko wyczaisz godzinę, że nie będzie za dużo innych klientek na farby (z amoniakiem) to się nie na wąchasz tego syfu

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:39   #3090
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
U nas wiedzą tylko rodzice (o ile ktoś mnie na forum nie wyszpiegował, co już się parę razy zdarzało).
masakra nie cierpie takiego zachowania...
Ludzie nie mają swojego życia i wpieprzają sie bez pardonu w czyjeś...

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
ja mam sporo i siwych i nie miaąłm wyjścia, kolor robiłam w 8 czy 9 tygodniu - u fryzjera i farbą bez amoniaku. jeśli tylko wyczaisz godzinę, że nie będzie za dużo innych klientek na farby (z amoniakiem) to się nie na wąchasz tego syfu
Też musze skorzystac z usług fryzjerki
Tylko czekam, aż całkiem mi włosy odrosną, bo zmieniam kolor
Teraz chyba pójde do fryzjera tylko na strzyżenie, a potem zrobie sobie mój ukochany blond

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości