Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-17, 08:15   #2641
LiwkaO
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Kończymy dziś 2 miesiące

Nie chciałam wczoraj wlec dziecka do teściów, bo bałam się, że mi się rozchoruje na chrzciny bo mamy za tydzień (a w samochodzie by się zgrzał okrutnie). Grzecznie zaprosiłam ich do nas i wiecie co, obrazili się, że im utrudniam kontakt z wnukiem, a chłop zostawił nas i pojechał do nich sam. Niby ok, nie widział ojca miesiąc, ale jak wrócił to juz sie do mnie nie odzywa. Pewnie mu mamusia zabroniła. Powiedzcie czy ja jestem jakaś dziwna?
yyyyyyyyy a tż tak się słucha mamusi?? daj spokój dobrze zrobilaś!!!

Brawo za 2 miesiące!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 08:31   #2642
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Kończymy dziś 2 miesiące

Nie chciałam wczoraj wlec dziecka do teściów, bo bałam się, że mi się rozchoruje na chrzciny bo mamy za tydzień (a w samochodzie by się zgrzał okrutnie). Grzecznie zaprosiłam ich do nas i wiecie co, obrazili się, że im utrudniam kontakt z wnukiem, a chłop zostawił nas i pojechał do nich sam. Niby ok, nie widział ojca miesiąc, ale jak wrócił to juz sie do mnie nie odzywa. Pewnie mu mamusia zabroniła. Powiedzcie czy ja jestem jakaś dziwna?
za 2 miesiące
nie jesteś dziwna, raczej Tż, żeby tak się słuchać mamusi
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 08:39   #2643
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Cześć wizażowe Ciotki! to ja Karolek
wróciliśmy od babci, mama poszła nadrabiać więc na razie zajmę Was swoją skromną osobą (jeszcze się zastanawiam czy pozwolić mamie pocytować i popisać
Hejka!

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
No w sumie my też nie przekładamy tak jakoś na siłę Delikatnie rękami, a potem właśnie grzechoczemy, czy mówimy, pokazujemy książeczkę itp I JUŻ JEST LEPIEJ Sam odwraca główkę w lewo i ładnie teraz podnosił, tak na wprost Może się uda bez lekarza
No i super!

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
U nas wszystko wywrócone - zarwaliśmy z TŻem noc, tak sobie poimprezowaliśmy we dwójkę, więc spalismy do 11.
faaaajnie

Cytat:
Powiedzcie czy ja jestem jakaś dziwna?
Nie jesteś.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 08:44   #2644
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Strippi - jak tam zęby Michasia wyszły już???? u nas chyba będą szły ale dwójki górne hmmm...Miska ma takie dwie białe wypukłości na dziąsłach wygląda to tak jakby chciały wyjść przez dziąsło z boku. To chyba będą niedługo nie??? tylko zastanawia mnie fakt, że to dwójki górne a chyba kolejność zazwyczaj jest inna
Bardzo często dwóki wychodzą pierwsze, więc jest ok.
Ale szybko Wam te ząbki wychodzą - bazuję na Igorze - u niego pierwszy w 10 miesiącu.

Cytat:
Dzień dobry
Kończymy dziś 2 miesiące

Ech... no chyba nie słucha tak matki, co? Może czuje się urażony, bo jako dumny tata chciał dzieciątko zaprezentować, a tu nie poszło. Ale dziwna nie jesteś, masz prawo decydować o swoim dziecku i sobie - przypadkiem to też dziecko Twojego tż Ale miałam o tym, że jeśli teściom zależało, mogli wpaść...
Więc kilka oddechów - mam nadzieję, że nauczycie się szybko z tż sztuki kompromisów w obrębie dziecka. Ja uczę się 4 rok... są jakieś postępy
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 09:15   #2645
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Liwka
- za nowa umiejetnosc
- oraz za zeby

pani
- a ja musze na necie zamowic - bo w moich biedrach nie bylo mama przeszla wszytskie 13 w miescie haha

corka
- eh tesciowe, ale dziwne ze sie Tz slucha, no sorry ciekawe czy jak on byl maly to ona tez go targala do wszytskich (tesciowej) w ''niepogode''
glowa do gory - bedzie dobrze

no nic - lece sie szykowac dzis na miasto ide na kwilusie. a pogoda za oknem sredniawa

aaa i cos smiesznego - rozmowa o 1.45
J - kasia jakbys przypadkiem wstala z Emilianem to obudz mnie, o 7 MUSZE wyjechac do pracy
K - OCZYWISCIE ze cie obudze
( no wstal Mlody o 4 se mysle za wczesnie, poszlam spac dalej - wstaje paczam a tu 8.45 :P ) idem paczam oni dalej spia, wiec stukam i mowie
''J. nawet nie patrz na zegarek'' a ona spokojnym glosem * eh dobrze ze do tego faceta mam klucz* - tak sie pracuje nielagalnie na domkach, starszne ma laska klopoty ze wstawaniem - nie wiem jak zalpie legalna i tez bd trza wstac na 6 . szczerze niewyobrazam sobie no ale nie moja brocha haha

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 10:09   #2646
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Nestelle na gardło można Isla? Tak to się nazywa? Coś jeszcze brałaś, co można karmiąc?
Isla można, choć mi w ogóle nie pomagało... Podobno można jeszcze Cholinex (dla mnie bardziej skuteczny, ale mnie naprawdę mocno bolało).

Cytat:
Hej Mamusie!

Pochwale się!!!! Misia od wczoraj umie coś nowego robi buźką prrrrrrrr brrrrrrrr i pluje przy tym i ma wielką radochę
Aaale fajnie! Chciałabym to usłyszeć

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
że co?! no ale jak jest Dziedzic to i jest powozownia
Zajefajne spostrzeżenie!

Cytat:
Dzień dobry
Kończymy dziś 2 miesiące

Teściowie powinni zrozumieć i najwyżej sami przyjechać. A tż nie powinien się obrażać na Ciebie, co on taki podatny na rodziców? Niech się odzwyczaja!

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Bardzo często dwóki wychodzą pierwsze, więc jest ok.
Ale szybko Wam te ząbki wychodzą - bazuję na Igorze - u niego pierwszy w 10 miesiącu.
Mam nadzieję, że u nas to też będzie raczej 10-ty miesiąc Nie wyobrażam sobie karmienia podczas ząbkowania Już teraz mocno zaciska dziąsełka, co to będzie...

Witamy się w poniedziałkowy poranek
Noc spokojna, Krzychu jak zasnął przed 22, tak obudził się na karmienie o 5, potem jeszcze spaliśmy do 8
Teraz uśmiechał się do mnie pięknie I śmiał się do innych rzeczy
Powoli zbieramy się na spacer, ładnie dziś
Melduję jeszcze, że dżem truskawkowy i lody sorbetowe wiśniowe nie zaszkodziły

Aha, na policzku pojawiły się pajączki - od czego to? Zejdą same?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 10:33   #2647
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
doradzcie kochane co mam począć a propo tej kupy - dziś była bardziej gęsta ale też miała sporo śluzu, kurde czuje się taką nieporadną matką iść do lekarza czy nie robić z siebie głupka jakoś chyba więcej gazów puszcza...ehhh, kopie nogami , prostuje je, podkurcza , ale nie płacze przy tym - no nie wiem
Jak ma problem z bączkami to może podaj espumisan, mój miał i wysilał się za każdym razem i prężył a teraz jest ok. A kupa ze śluzem to warto poradzić lekarza

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Ćwiczcie, ćwiczcie, może obędzie się bez neurologa.
A no i ja Wojtkowi nie przekładam głowy, prowokuję go, aby sam to robił - mówię do niego leżąc po jego prawej, grzechoczę oballem (też mam ) albo przesuwam coraz bardziej w brawo jego ulubiony obrazek - kotka, kawałek widać na zdjęciu. I naprawdę z dnia na dzień jest lepiej, dziś nawet odwracał głowę z lewej na prawą i odwrotnie i mu nie opadała.
Ale super, siłacz

Cytat:
wróciliśmy od babci, mama poszła nadrabiać więc na razie zajmę Was swoją skromną osobą (jeszcze się zastanawiam czy pozwolić mamie pocytować i popisać
Hej Karolku, aleś ty piękny
A mamusi trzeba dać odpocząć z wizażem

Cytat:
Hej Mamusie!

Pochwale się!!!! Misia od wczoraj umie coś nowego robi buźką prrrrrrrr brrrrrrrr i pluje przy tym i ma wielką radochę

a tym czasem nadrabiam po weekendzie...
Ale super Misia robi postępy... ah chyba każda by już chciała takie rzeczy obserwować, ale przyjdzie czas...

Cytat:
Dzień dobry
Kończymy dziś 2 miesiące

za miesiące
A Tż to zazwyczaj chcą dzieci wszędzie zabierać tylko nie zdają sobie sprawy że są takie malutkie i wymagają troski. Będą większe to będą jeździły wszędzie. Znam to trzeba tłumaczyć i nie przejmować się obrazą...

Cytat:

Noc spokojna, Krzychu jak zasnął przed 22, tak obudził się na karmienie o 5, potem jeszcze spaliśmy do 8
U nocka tak samo

Witam pięknie
Ależ cieplusio na dworku

A ja się pochwalę że już od kilku dni karmimy się bez nakładek udało się, boli jak diabli ale mam nadzieję że przejdzie niebawem i będę miała przyjemność z karmienia

A po za tym udało mi się synka rozbawić i śmiał się na głos coś pięknego, nie tak długo jak Karolek małpki na filmiku ale to już coś. A jeszcze oprócz tego kilka razy śmiał się na głos przez sen chyba fajne sny mu się śniły

U nas też ćwiczymy Mały jak wcześniej lubił główkę w lewo trzymać tak teraz tylko w prawo i to muszę przytrzymywać twarzą w twarz bo ciągnie siłą chce odwracać na prawo i już Główkę trzyma coraz stabilniej ale jeszcze troszkę się chwieje

No to tyle u nas... idę poprasować póki śpi bo kupka leży od soboty i nic nie ubywa
Stary 2013-06-17, 11:20   #2648
Dragusia88
Zakorzenienie

zaczynam nadrabiac.
Cytat:
aaa najlepszym promyczkiem dzisiejszego dnia jest to, ze Torres poznal Natalie. Slinil sie nad nia tak, ze na miejscu Ptaszyska bym sie zaczela martwic ale trudno mu sie dziwic - cud dziewuszka
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
Hehe, ale mnie sie poboba Torres jako narzeczony dla Natalki, teściową moja bedzie miala tez super takze jak najbardziej
czyli mamy pierwsze wątkowe zaręczyny
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ale na nude zgadło wszystkich -muminka, babcie ,dory .... tz mówi sprawdz czy odgadnie ze mysle o dziwce .... no to odpowiadamy .na końcu na nude zgaduje "juz wiem .ktos kogo gdzies spotkałes "
No to teraz ja sie pytam czy na nude ma racje ?!!!!!

Cytat:
tzn. urodziny?

Cytat:

Uwaga uwaga! tylko bez komentarzy:P w związku z tym, że ja jestem zmarźluch tu uznałam, że Miska tez a ze nie miała potówek to myslalam ze tak jej dobrze dziś spała w body i półśpiochy a tak to jej zakładałam body z krótkim na to pajaca poźniej kocyk - owinięta jak w różek bo tak zasypia i jeszcze kołdra
Dzis przykryłam tylko kocykiem ale i tak się rozkopała to już jej nie nakrywałam
o ja

Cytat:
( ..... mnie wczoraj tz zapytał czy byłabym wstanie znów byc w ciąży ????)

zapomniałam sie pochwalic - Roszek wczoraj pierwszy raz zrobił kupe do wanny
i

Cytat:
co do 4 to tak pytał -jesli w ogóle to przeciez nie teraz .... to jest tak ze zadne dziecko nie dało nam "w kosc" ,spią ,jedzą i są takie pogodne
oj chyba na 4 sie nie skończy

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
aa i wy tak farbujecie włosy.. hmm też bym chciała ale jakoś się boję..
położna mi powiedziała, że ok mogę ale żeby odciągnąć później mleko i wylać..
farbowała któraś karmiąc piersią??
pierwsze slysze ze nie wolno. przeciez nie jem tej farby wiec nie wnika do mleka

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 11:45   #2649
nestelle
Zakorzenienie

czesc ,
my juz po fryzjerze -Roszek większosc przespał ,na ostatnie 15 min.sie obudził -ale nie wstrząsnęło nim za bardzo gdzie jest - bo sie chichotał ...
dzis nas tez znowu czeka rodzinne spotkanie w szkole -wystepy ,i sportowy dzien rodziny jednoczesnie o tej samej godz. musimy byc na budowie bo kopary przyjezdzają -a wiec ja z 3 dzieci do szkoły a tz zostaje .... juz po woli mam dosyc ,a jeszcze z akademii piłkarskiej zapowiedzieli ze druzyna ma treningi w sobote na basenie -całymi rodzinami .....
cały czas powtarzam-niedługo wakacje !! i juz mi lepiej
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
nestelle

The Odd Life of Timothy Green
polecam sie poryczalam - taki familijny
moze dorwe to tez zobacze .
Cytat:
Na jutro zapowiadają 34st a my jedziemy z Filipem na rehabilitację, ugotujemy się w samochodzie.
A i wiecie co Filip do niedawna wstawał 2 razy w nocy (24,3), potem nagle 2 noce wstał już tylko raz ok 3.30, pochwaliłam się koleżance i z soboty na niedzielę wstawałam do niego 5 razy na szczęście dzisiaj wstał raz. W sumie to może przez katar, kaszel tak się budził bo jeszcze go trzyma. I ja też się rozchorowałam, mam straszny katar i gardło boli mnie okropnie. A głowa na wieczór tak mnie bolała jak nigdy do tąd, w ogóle chyba z rok już mnie głowa nie bolała.

Nestelle na gardło można Isla? Tak to się nazywa? Coś jeszcze brałaś, co można karmiąc?
tak isla -to bezpieczne pastylki ,nie działają od razu ale po 3 dniach jest poprawa . mozna tez tantum verde spray -ale psikac delikatnie max 3 razy dziennie .... a i jeszcze ten syrop prevenal ? (nie pamietam nazwy ,ale ten dla ciezarnych i karmiących -taki wzmacniający z wyciągiem z malin i czosnkiem )
zdrówka ,ehhhh te paskudne choroby -dobrze wiem jakie to męczące i jak sie wlecze -do teraz mi kaszel lekki pozostał .
co do pogrubionego - to bardzo mnie to rozbawiło

Cytat:

Pani - pytałaś...no mój tż to jedynak haha i teściowa mieszka blisko nas hmmm jakieś 10 minut piechotką
a jednak - to wiele tłumaczy .....

za nową umiejętność - mój Roszek goni Twoją Miśkę - robi to samo
Cytat:
a kiece z dekoltem trza na gumce
haha
Cytat:
tylko zastanawia mnie fakt, że to dwójki górne a chyba kolejność zazwyczaj jest inna
nie zawsze .
Cytat:
Kończymy dziś 2 miesiące

dziwny jest tz . powinien sie wstydzic za takie akcje -jak mała DZIEWCZYNKA - "oblaziłam sie wiec sie nie odzywam "
(Ja tam targam wszędzie wszystkich takze w niepogode . Do tesciów -nigdy -nawet w pogode . Ja dopiero jestem dziwna ,takze sie nie przejmuj .)
Cytat:
aaa i cos smiesznego - rozmowa o 1.45
J - kasia jakbys przypadkiem wstala z Emilianem to obudz mnie, o 7 MUSZE wyjechac do pracy
K - OCZYWISCIE ze cie obudze
( no wstal Mlody o 4 se mysle za wczesnie, poszlam spac dalej - wstaje paczam a tu 8.45 :P ) idem paczam oni dalej spia, wiec stukam i mowie
''J. nawet nie patrz na zegarek'' a ona spokojnym glosem * eh dobrze ze do tego faceta mam klucz* - tak sie pracuje nielagalnie na domkach, starszne ma laska klopoty ze wstawaniem - nie wiem jak zalpie legalna i tez bd trza wstac na 6 . szczerze niewyobrazam sobie no ale nie moja brocha haha
haha - juz pisałas ze to nie pierwsza taka akcja .... ,ma luzik dziewczyna

Cytat:

Mam nadzieję, że u nas to też będzie raczej 10-ty miesiąc Nie wyobrażam sobie karmienia podczas ząbkowania Już teraz mocno zaciska dziąsełka, co to będzie...

cudownie !
co do karmienia z ząbkami -ja przezyłam nie było az tak zle

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę że już od kilku dni karmimy się bez nakładek udało się, boli jak diabli ale mam nadzieję że przejdzie niebawem i będę miała przyjemność z karmienia

A po za tym udało mi się synka rozbawić i śmiał się na głos coś pięknego, nie tak długo jak Karolek małpki na filmiku ale to już coś. A jeszcze oprócz tego kilka razy śmiał się na głos przez sen chyba fajne sny mu się śniły
no i za smiechy
Stary 2013-06-17, 11:55   #2650
Malpka
Zakorzenienie

hej
Mokka dziś 17 ty wiec od rana za was kciuki trzymam bo to chyba dzis zabieg u was

Cytat:
ta qrwa taka mialam wycieczke ze sie wrocilam do domu !!!
przebolalam sprawe tym ''jak ty sie ubrlas'' oraz ze jestem podatna na mode - cos tam jeszcze mowila o babnowej mlodziezy - no ale jak pojechala z mi haslem '' i co cujesz sie lepsza '' - na ma wypowiedz ze Bergen odiwedza duzo chinczykow czy japoncow i Ruskich eh - powiedzialam co wiedzialam, ze ja BYM CHCIALA moc pracowac w PL i by mnie stac bylo na wycieczki - a nie jezdzic na emigracje i tam sie ''dorabiac''. poczekalam na druga sisotre i se mowie ze jak chcecie to se idzcie ja wracam do domu - szkoda mi tylko tej starszej, bo serio fajny dzien sie zapowiadal. aaaa i jeszcze ze Ona Przemysli to co do mnie mowila, ale ze czy nie zmieniam zdania do tej wycieczki - aaa no i o co sie obrazac - przeciez tylko mi zwrocila uwage - no ok moza zwrocic deliaktnie ale nie z taka ironia pogarna i zniewaga w glosie - no wiec mi sie odechcialo wszystkiego - aaa w pon przychodzi spac do mnie na ost 2 noce, i pewnie bd mi chciala wejsc do bez wazeliny - eh no ale powiedzialam jej ze ''wyzej sra niz e ma i niech sie ogranie. bo z takim podejsciem do zycia to bd sama do konca zycia, a wypadaloby by ktos ja ciut uteperowal''
:

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Ćwiczcie, ćwiczcie, może obędzie się bez neurologa.
A no i ja Wojtkowi nie przekładam głowy, prowokuję go, aby sam to robił - mówię do niego leżąc po jego prawej, grzechoczę oballem (też mam ) albo przesuwam coraz bardziej w brawo jego ulubiony obrazek - kotka, kawałek widać na zdjęciu. I naprawdę z dnia na dzień jest lepiej, dziś nawet odwracał głowę z lewej na prawą i odwrotnie i mu nie opadała.
słodziak

Cytat:
cześć słodziaku

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Z nosidełkiem jak rozumiem ? Właśnie mam nadzieję że w połowie lipca już będziemy mieli i jeszcze w tym roku uda nam się gdzieś pójść.
nie hehe Julka już chodziła dobrze więc częśc trasy szła sama babcie na trasie nie mogły się nadziwić jak maszerowała ale żeby nie było za różowo to idąć wzieliśmy wózek myśląc ze da sie wjechać dobrze ze byliśmy ze znajomymi to chopaki na zmianę nosili wózek na następne wyprawy chodziliśmy już bez wózka

Cytat:
tatntum verde na gardło

Cytat:
Dzień dobry
Kończymy dziś 2 miesiące

za 2 miesiace a co do tż-ta to wcale nie jesteś dziwna zresztą teściomteż sie należą baty przecież oni też mogli przyjechać

Cytat:

:

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Liwka ucieło mi ciebie dla Misi za nową umiejetnosc

a ja dostałąm wiadro truskawek od teściowej i zrobiłam dżemy i ciasto a tż nalewke
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 12:03   #2651
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
nie gadaj Mamuśka, tylko dopuść Młodego do klawiatury

babcia splondrowała Biedy na wschodzie i kupiła Młodzieńcowi dziś powinna być paczka ciekawe czy mój Wyczynowiec załapie kwestię

że co?! no ale jak jest Dziedzic to i jest powozownia

Cytat:
hehe szkoda ze nie powiedział:P

co za ksiądz

Śliczniuśki!!! ten nosek ah ah

sesese

za wycieczke!!!!

Ale zazdroszczę! też muszę się w końcu wybrać i coś kupić

Ładnie trzyma!

Klementynka - brawo za postępy odnośnie oduczenia smoka!

Kasia - przykro mi ze siostra tak robi:/ dlatego dziwiłam się jak napisałaś, że ona maturzystka bo po tych jej wszystkich wczesniejszych tekstach co nam pisalas to byłam pewna ze ona w gimnazjum gdzies dopiero! i dlatego takie teksty puszcza! także zdziwko jeszcze większe!

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Strippi - jak tam zęby Michasia wyszły już???? u nas chyba będą szły ale dwójki górne hmmm...Miska ma takie dwie białe wypukłości na dziąsłach wygląda to tak jakby chciały wyjść przez dziąsło z boku. To chyba będą niedługo nie??? tylko zastanawia mnie fakt, że to dwójki górne a chyba kolejność zazwyczaj jest inna
ja bym się nie sugerowała kolejnością, mojej Oliwce wyszły bardzo wcześnie i tez nie te co powinny.

Cytat:
Dzień dobry
Kończymy dziś 2 miesiące

nie, on i mamusia

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
Mokka dziś 17 ty wiec od rana za was kciuki trzymam bo to chyba dzis zabieg u was

słodziak

cześć słodziaku

nie hehe Julka już chodziła dobrze więc częśc trasy szła sama babcie na trasie nie mogły się nadziwić jak maszerowała ale żeby nie było za różowo to idąć wzieliśmy wózek myśląc ze da sie wjechać dobrze ze byliśmy ze znajomymi to chopaki na zmianę nosili wózek na następne wyprawy chodziliśmy już bez wózka

tatntum verde na gardło

za 2 miesiace a co do tż-ta to wcale nie jesteś dziwna zresztą teściomteż sie należą baty przecież oni też mogli przyjechać

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Liwka ucieło mi ciebie dla Misi za nową umiejetnosc

a ja dostałąm wiadro truskawek od teściowej i zrobiłam dżemy i ciasto a tż nalewke
zaczełam czytać o truskawkach i od razu pomyślałam-Małpka zaraz mnie dobije jakimś ciastem i co.... i jak zwykle smaka robi
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-17, 12:23   #2652
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

zaczełam czytać o truskawkach i od razu pomyślałam-Małpka zaraz mnie dobije jakimś ciastem i co.... i jak zwykle smaka robi
hehe to zapraszam ja jak nie piekę to nie żyję hehe to moje hobby

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

a jeszcze wam napisze byliśmy wczoraj na takim festynie "bezpieczne wakacje" i były różne atrakcje dla dzieci min ścianka wspinaczkowa i Julka powiedziała ze chce iść i nawet do połozy ścianki się wspinała byłam pełna podziwu dla niej ze sie nie bała
Stary 2013-06-17, 12:35   #2653
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

a jeszcze wam napisze byliśmy wczoraj na takim festynie "bezpieczne wakacje" i były różne atrakcje dla dzieci min ścianka wspinaczkowa i Julka powiedziała ze chce iść i nawet do połozy ścianki się wspinała byłam pełna podziwu dla niej ze sie nie bała

dzielna dziewczyna

Małpka- jaki rozmiar ciuchów nosi Julka?
Stary 2013-06-17, 12:47   #2654
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
dzielna dziewczyna

Małpka- jaki rozmiar ciuchów nosi Julka?
zdarza sie ze większe 104 jeszcze wciśnie a tak to 110 czasem 116 już nawet a co?
Stary 2013-06-17, 12:51   #2655
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A i zjadłam 4 truskawki ze swojego ogródka- tylko tyle się zaczeriwniło, oby małemu nic nie było, bo wieczorem tż ma przynieśc od kolegi 2kg Mówiłyście, ze po ilu mozna zaobserwowac reakcje uczuleniowe?
ja tez juz po truskawkach
niby w mleku po 3-4 godz a reakcja do 3 dni

Cytat:
Ja dałam Miśce trochę banana spróbować to zauważyłam uczulenie następnego dnia. Wysypało jej plecy i brzuszek takie czerwone plamki ale na 2 dzień już zeszło. Szkoda, że nie może jeść banana jak na razie.

Cytat:

za 20 lat będę sobie odpoczywac robiąc tylko to na co JA mam ochote (chyba ze wszystkie moje dzieci zaczną mi wciskac swoje dzieci do opieki )

Cytat:
i pytanie mam czy jak jest ciepło to wkłądacie dzieciom krótki rękawek czy jednak długi rękaw ale coś cienkiego?
nawet bezreklawnik
Cytat:
haha jestem -przybyłam was troche powkurzac !!!!
nie mam tak cudownych tesców jak liwka ,rodzice mi wybyli motorami do rzymu ale mam cudowne przekochane dzieci !!!!!!!! niedosyc ze musiałam Rocha obudzic rano bo na 9 szłam na te pazury ,to on tam całą godz.przespal,potem obudziłam ,nakarmiam po 11 kuba kończył -wiec odebralismy . Lekcje zrobilismy i okazało sie ze nic wiecej do roboty nie mam,obiad zrobiony,pranie zrobione ,omówiłam z budowlancami co trzeba (reszte wziął na siebie tz) .Roch zasnął o 11 .30 to wsadziłam go w fotelik i z kubą pojecalismy na ciuchy.... i tu się zaczyna chwalenie . Jakub jest tak mega kochany ze brak mi słów ... przelecielismy przez kilka sklepów ,w jednej przymierzalni spedziłam prawie 1 godzine i 15 minut , a Jakub pomagał nosic torby ,pchac wózek ,lulac Roszka , potem trafiłam do nastepnego sklepu i do przymierzalni ..tam o 14.30 Roszek się przebudził dotał cyca , i poszliśmy do empiku -tam Kuba spędził 40 minut wybierając karty piłkarskie i ksiązki- a my z Roszkiem czekalismy równie cierpliwie jak on na mnie . Potem zrobilismy zakupy spozywcze - Kuba wszytko rozpakował na tasmie i do toreb potem, bo ja miałam Rocha na rękach .zaliczylismy rossmana a potem Roszek zasnął .jeszcze obiad zdążylismy zjesc . i własnie przyjechalismy . tz odebrał nine ,zabrał kube i na angielski pojechali ,a Roszek sie obudził i wisi na cycu zadowolony .
Kochane mam te dzieciaki -nawet obce osoby mi to mówią jak widzą jaki Jakub pomocny ... wytworzyła sie nam taka symbioza jakas - my z tztem duzo dla nich to i oni nam pomagają i rozumieją ze rodzice tez mają potrzeby ....

dobra nadrobilam do 84str. reszta potem.
za wagi, miesiace i sliczne foty.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 12:52   #2656
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
zdarza sie ze większe 104 jeszcze wciśnie a tak to 110 czasem 116 już nawet a co?
A bo mam zamiar się zająć szafą Oliwii bo sporo podrosła, nie bedę trzymać ciuchów przez kolejne 10 -12 lat dla Emilki bo to bezsens. Będziesz zainteresowana? (generalnie mam chyba samą Zarę w jej szmatach)
Stary 2013-06-17, 13:22   #2657
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba mieć dar żeby ja zrobić, czy przeciętniak sobie też poradzi
Jak tak to może Tż się przepisem podzieli?

Dzięki dziewczyny za informację co do tabletek, które można brać
Stary 2013-06-17, 13:26   #2658
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

hej,

witam sie, my ostatnio sporo na dworze.

mamy inny plan odnosnie juz nie mieszkania a domu, ale o tym pozniej.

mam pytanie czy jak ojciec daruje corce dom z dzialka to corka cos placi?

brawo za nowe umiejetnosci dzieciaczkow, miesiace i wizyty kciukasy.

Ja dzisiaj sie przepisuje do przychodni 2.
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 14:58   #2659
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj sie przepisuje do przychodni 2.
Jeżeli przepisuję TYLKO córce to nie płaci nic, jezeli na córkę i zięcia to już zaczyna się problem i zięć musi zapłacić podatek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-17, 15:00   #2660
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
A bo mam zamiar się zająć szafą Oliwii bo sporo podrosła, nie bedę trzymać ciuchów przez kolejne 10 -12 lat dla Emilki bo to bezsens. Będziesz zainteresowana? (generalnie mam chyba samą Zarę w jej szmatach)
ja na firmę nie zwracam uwagi akurat, jak będziesz wystawiać ciuszki to podeślij linka to popatrze może akurat na coś się skuszę

Cytat:
Trzeba mieć dar żeby ja zrobić, czy przeciętniak sobie też poradzi
Jak tak to może Tż się przepisem podzieli?
na pewno sobie poradzi każdy musze podpytać tż-ta on wynajduje przepisy z netu albo od kogoś i sobie zapisuje już ma spory spis różnych później podpytam bo rozumiem ze chodzi ci o tą z truskawek

Cytat:

.
według mnie nie nam jak rodzice kase darowali to było bez podatku tylko specjalny druk się składa do urzędu, tak było u nas
Stary 2013-06-17, 15:29   #2661
maria28
Kniaginia

Cytat:
Kończymy dziś 2 miesiące

Zaliczyłam sama z Różą w wózku sklepy meblowe i media markt.
Poza tym gadam do niej "mama" i dziś mi odpowiedziała: "muuuu"
I zauważa już swoje dłonie, śmiesznie wtedy zezuje
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 15:32   #2662
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

na pewno sobie poradzi każdy musze podpytać tż-ta on wynajduje przepisy z netu albo od kogoś i sobie zapisuje już ma spory spis różnych później podpytam bo rozumiem ze chodzi ci o tą z truskawek
Tak
Stary 2013-06-17, 15:55   #2663
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

za ciasto - ja nawet skladnikow na rogaliki nie mam

i dla Juli - zuch dziewczynka

wrocilam kolo 13 - nakarmilam zmienilam pampka - niech bd ze o 13.30 mi usnol i co spi dalej - baaa najlepsze przebudzil sie POSSAL kciuka , se mysle ok ide zrobic butle - wode wlaczylam ale slysze ktos stuka do drzwi ide otworzyc - bal bala bla, nie jestem zaintersowana zmiana wiary . i cos mnie tknelo bo bylo za cihco - zagladam do pokoju a ten dalej spi grzeczny siopak - jak mawia Babcia Ania.

a tak btw ciekawe co slychac u innych dziewczyn, ktore sie jeszcze nie odezwaly - ale tylko raz czy dwa - mam nadzieje ze wsysio ok u nich

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 16:00   #2664
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak wrócił to juz sie do mnie nie odzywa. Pewnie mu mamusia zabroniła.
dorosle na 100%...

Cytat:
pani
- a ja musze na necie zamowic - bo w moich biedrach nie bylo mama przeszla wszytskie 13 w miescie haha
dla mamy za poswiecenie

Cytat:
A ja się pochwalę że już od kilku dni karmimy się bez nakładek udało się,

Cytat:
nooo! i dobila

Cytat:
mamy inny plan odnosnie juz nie mieszkania a domu
ladny przeskok

Cytat:
Pani - pytałaś...no mój tż to jedynak haha i teściowa mieszka blisko nas hmmm jakieś 10 minut piechotką
to juz wszystko wiem hehe

Cytat:
jak rodzice kase darowali to było bez podatku tylko specjalny druk się składa do urzędu, tak było u nas
tak jest.

Cytat:
i dziś mi odpowiedziała: "muuuu"
zawsze cos

Bzinka, juz wiem dlaczego wolisz prywatnie chodzic do lekarza niz CMUJ Prokocim... maaakkkaaabraaaa...

alez goraco...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 16:17   #2665
Sorceresss
Wtajemniczenie

Witajcie!
Dzień śliczny, a ja bez humoru...tż na mieszkaniu coś robi, w wózku mam kapcia i nie ma jak jeździć bo się kółko nie chce nawet toczyć... eh...

Liwka, za nową umiejętność... Filip narazie do perfekcji opanował uśmiechy jak ma iść spać, albo mam go odłożyć z rąk No i ciągle czekam na głośny śmiech... czekam i czekam...

Monicca - hihi, a ja już do Filipka w nocy nie wstaję Muszę go tylko porządnie nakarmić ok 22 i śpi do rana

Cytat:
Jeżeli przepisuję TYLKO córce to nie płaci nic, jezeli na córkę i zięcia to już zaczyna się problem i zięć musi zapłacić podatek
wydaje mi się, że zięć należy do pierwszej grupy podatkowej w związku z czym nie trzeba płacić żadnych podatków...

Cytat:

Poza tym gadam do niej "mama" i dziś mi odpowiedziała: "muuuu"
czuje mleczko

Ah, Pani... a po tym actiferolu Torres ma zielone kupy? Bo my już 3 dzień toto pijemy i kupy żółciutkie jak się patrzy

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 16:34   #2666
bmma
Zadomowienie

Witam
Cytat:
wstawałam do niego 5 razy na szczęście dzisiaj wstał raz. W sumie to może przez katar, kaszel tak się budził bo jeszcze go trzyma. I ja też się rozchorowałam, mam straszny katar i gardło boli mnie okropnie. A głowa na wieczór tak mnie bolała jak nigdy do tąd, w ogóle chyba z rok już mnie głowa nie bolała.

szkoda, że mało pomaga. Też chora jestem. Normalnie szczekam przy karmieniu, okropność. Zdrówka życzę (sobie też)

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 16:42   #2667
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Monicca - hihi, a ja już do Filipka w nocy nie wstaję Muszę go tylko porządnie nakarmić ok 22 i śpi do rana

wydaje mi się, że zięć należy do pierwszej grupy podatkowej w związku z czym nie trzeba płacić żadnych podatków...
Mam nadzieję, że i ja w końcu doczekam przespanej całej nocy

Co do podatku:
Wydawać by się mogło, że darowizna na rzecz zięcia dokonana przez teścia nie powinna podlegać opodatkowaniu ze względu na bliskie stosunki rodzinne łączące podatników. Dla niektórych może być to zaskoczeniem, ale rzeczona darowizna podlega opodatkowaniu. Wynika to z faktu, że pomimo iż relacja łącząca obdarowanego z darczyńcą zawiera się w I grupie podatkowej, podatkowo nie stanowią oni najbliższej rodziny.
http://www.podatki.egospodarka.pl/80...ia,2,65,1.html
Stary 2013-06-17, 16:48   #2668
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Hej Mamusie!

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Dzień dobry
Kończymy dziś 2 miesiące

, za miesiąc

oni dziwni, wlec dziecko w taki upał...

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 16:54   #2669
Tasia34
Wtajemniczenie

Mam kilka pytań:
- macie oballa z takimi kuleczkami grzechoczącymi (w tej piłeczce) czy bez? Jaki lepszy? Jeśli kupowałyście na allegro, to macie jakiś link?
- wiem, że ta kwestia była już kilkakrotnie , ale raz jeszcze: jaka herbatka koperkowa najlepsza? jakiej firmy?

I coś jeszcze miałam, ale na razie zapomniałam Guuupi kalafior!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 16:54   #2670
Zaciazona
Raczkowanie

Hallo hallo!
Pamiet mnie ktos jeszcze? Wcielo mnie na 3 miechy walczylam z Milenka i przeprowadzka. Teraz jestem bardziej zorganizowana wiec wracam Brakowalo mi Was!

Dziewczyny jak u was z waga? Mi zostalo 5.5kg nadbagazu. Przytylam 23kg. Na poczatku szybko lecialo a teraz waga stoi...
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości