|
|
#2611 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
za wycieczke Cytat:
za samodzielne kąpanie dzem wydaje mi się ze można Cytat:
hmmm ciekawe co ? ja obstawiam nabiał .... (???)Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() uffff nadrobiłam .wracamy do domu .... a ,wczoraj w sklepach co widziałam sowe -na kolczykach ,czy na ciuchu to od razu myślałam o Pani wszędzie sowy potem mi się wydawało
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do siostry - ja tez nie wiem o co jej chodzi - ale wazne ZEBY DOPIEC I BY ZABOLALO eh i porzygal mi sie biedaczek dzis jakas godz temu az pofrunelo do nieba prawie samego
|
|
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Tasia - ja sie juz oduczylam ptzewijania w nocy przed karmieniem bo Jakub po kilku godz snu budzi sie z takim wrzaskiem ze maz go wyjmuje z lozeczka szybko a ja juz z cycem czekam. Robimy tak: cyc potem przewijanie i drugi cyc. Generalnie po tym nocnym snie bardzo ciezko uspic Jakuba nie raz jedzenie plus usypianie zajmuje 2 godz i zasnie na godzinke. On ok 3-4 jest gotowy na kolejny dzien. Smirje sie i chce bawic...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2614 | |||
|
Zakorzenienie
|
Monika, jak chrzciny???
oj Kasia, Kasia... to ona leczy swoje kompleksy. olej cieplym moczem Cytat:
co ja zrobie jak w trakcie mu sie odwidzi? Ty masz aniolko-spioszka a mojemu czasem wystarcza na 3 h, a czesto chce co 1 h... i dlugo pije a propos sluchawek, jak rozwiazalas sprawe Barbie? tesciowa posypala glowe popiolem? Cytat:
a Wasz ediatra fajny? moze da skierowanie na instruktaz rehabilitacyjny... Cytat:
dzis znajomi az pytali o te sowy... chyba musze zbastowac
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-06-16 o 19:02 |
|||
|
|
|
|
#2615 |
|
Wtajemniczenie
|
doradzcie kochane co mam począć a propo tej kupy - dziś była bardziej gęsta ale też miała sporo śluzu, kurde czuje się taką nieporadną matką
jakoś chyba więcej gazów puszcza...ehhh, kopie nogami , prostuje je, podkurcza , ale nie płacze przy tym - no nie wiem
|
|
#2616 | |
|
Wtajemniczenie
|
To nie ja
Dostałam zdjęcie od znajomej.![]() Nie Ja mam tylko malutkiego Wojtka, jeszcze tak w wannie nie szaleje.Cytat:
Ćwiczcie, ćwiczcie, może obędzie się bez neurologa. A no i ja Wojtkowi nie przekładam głowy, prowokuję go, aby sam to robił - mówię do niego leżąc po jego prawej, grzechoczę oballem (też mam ) albo przesuwam coraz bardziej w brawo jego ulubiony obrazek - kotka, kawałek widać na zdjęciu. I naprawdę z dnia na dzień jest lepiej, dziś nawet odwracał głowę z lewej na prawą i odwrotnie i mu nie opadała.
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-06-16 o 19:17 |
|
|
|
|
|
#2617 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wizażowe Ciotki!
![]() wróciliśmy od babci, mama poszła nadrabiać więc na razie zajmę Was swoją skromną osobą (jeszcze się zastanawiam czy pozwolić mamie pocytować i popisać
|
|
#2618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
jeśli masz cień wątpliwości - idź do lekarza, masz absolutne prawo być zaniepokojoną matką
Cytat:
siemka Karol
|
|
|
|
#2620 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I współczuję takiego usypiania 2-godzinnego... ![]() Cytat:
Na następne szczepienia już idziemy do innej, nie znam. A teraz gdybym z Nim poszła, to też nie wiem, czy mi dadzą takie skierowanie, ale poprosić zawsze mogę ![]() Cytat:
![]() No w sumie my też nie przekładamy tak jakoś na siłę Delikatnie rękami, a potem właśnie grzechoczemy, czy mówimy, pokazujemy książeczkę itp I JUŻ JEST LEPIEJ Sam odwraca główkę w lewo i ładnie teraz podnosił, tak na wprost ![]() Wojtek jaki dzielny, pięknie trzyma główkę! ![]() Nestelle - jajka należą do nabiału, fakt, ale specjalnie o nie spytałam i niby pozwoliła mi jeść. No ale już nie jem, na wszelki wypadek...
|
|
|
#2621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Siemano, fajny z Ciebie gość! |
||
|
|
|
|
#2622 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do fryzjera - jakby co to bym nakarmiła "w tarkcie". ale faktycznie mam taką "zaprzyjaznioną "fryzjerkę przy której moge . (wczesniej chodziłam do "prestizowego" salonu gdzie nie wypada (teraz nie chodze bo nie chce tracic czasu na dojazdy) Cytat:
Cytat:
za fote ![]() Cytat:
|
|
|
#2623 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć! w końcu Karol poszedł od laptopa i zasnął
tera ja mogę posiedzieć ![]() podczytywałam Was dzielnie na telefonie więc aż tak dużo do nadrobienia nie miałam pochwalę się, że "na nude" zgadł mi moje 4 litery ![]() na studiach bawiłam się czymś podobnym tylko w wersji angielskiej (ale Polaków też zgadywało) http://en.akinator.com/# Dziewczyny czy kolki mogą się pojawić w 3 miesiącu? od 3 dni mały głównie wieczorami (ale nie tylko) ma napady dzikiego płaczu. wszystko jest ok, bawi się, śmieje a nagle wielki ryk strasznie ciężko go uspokoić, nie pomaga ani cycek ani noszenie na pionowo. już nie mam pomysłów co to może być... obstawiam że albo brzuch albo zębykurczę a tak czekałam na ten 3 miesiąc jak na jakieś zbawienie, miały wszystkie problemy brzuszkowe itp przejść a mam wrażenie że dopiero się zaczynaz tego co pamiętam to: wszystkie dzieci śliczne ![]() Pani dobrze tłumaczysz Torresa my też mamy tą kulę z Bright Starts i ona rzeczywiście jest za ciężka. nasz mały nie chciał jej chwytać a oballa złapał bez problemu i od tamtego czasu chwyta co się da i to nawet w 2 ręceCytat:
![]() Cytat:
w ciąży kupiłam w lumpie ogrodniczki na 3-6 mies. i myślałam, że będą na jakiś wrzesień a tu nagle już się dobre zrobiły
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
nie ,wyjechali dopiero tydzień temu - a w jedną i druga str.to tysiące km ,zresztą 2 motory znajomych (bo jezdzą całą grupą motorów )nawaliły -wiec sie wszystko opóznia . My doglądamy przybytku (tzn.kochany tz wziął to na siebie)i w wolnych chwilach adoptujemy ogród bo mają ogromny ,zrobili piaskownice dla dzieci i domek na drzewie ze zjezdzalnią ,mają stawek wiec dzieci mają jak w raju ...
pisze jak po jajku bo jak tylko milimetr przesune lapka to sie wyłączy przez ten kabel ....
|
|
#2625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też grywałam w tego Akinatora i właśnie mi go przypomniałaś i gram ![]() Krzyś wyrósł już z kilku ubranek, których nawet raz nie założył
|
|
|
#2626 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Pogoda super, nawet troszkę żałowaliśmy że nie wzieliśmy dla siebie żadnego okrycia głowy... ale wiadomo poza miastem to od razu jakieś lepsze powietrze i mniej duszno, wózek hmm teraz mamy 3
a tam akurat mieliśmy zwykły, bo mieliśmy iść tylko do znajomych na kawkę i do parku... ![]() Cytat:
Cytat:
do dziś nie przepadam poza swoim Cytat:
młode, głupie i pyskate ah A ajfon to chyba był hipsterski 6 lat temu, a nie teraz :P więc coś się nie wysiliła siostra z docinkami ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
Jak poznałam TŻ to szalał na tym pkcie, z tym że na szczęście mu przeszło, teraz mi ględzi o off roadzie i aucie 4X4 i coś czuję że ulegnę Tam przynajmniej nie zmoknę i jest klimka
|
|
|
#2627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No podobni, tylko Kacper bardZiej "napakowany" tak oball kosztowal chyba 17.99zł KAcper chodzi juz w ubrankach 3-6 miesiecy, a zestaw body, który dostał z Hameryki z metkami 6 miesiecy poszedł już w odstawkę ![]() Cytat:
Zazdraszczam
|
||
|
|
|
|
#2628 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do kolek, to moja sąsiadka mówiła że jej synek zaczął mieć kolki własnie po 3 miesiącu :/ A my po fajnym weekendzie na wsi, młody się wyspał za wszystkie czasy, tak mu fajnie drzewa szumiały i ptaki śpiewały i kosiarki do trawy grały
|
|||||
|
|
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tak wiec pewnie i zmoknąc lubią . tylko dziadków brak ... Roszek tez dostał bodziaka z ameryki - ale rozmiar na 18 miesiecy pasuje mojej 4 letniej Nince . (mój wniosek -dzieci polskie są wychudzone )
|
|
|
#2630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i grzeczny ze mamusi pozwalasz wejsc na wizaza eh no zeby tak mozna bylo .. ja z tych co wszytsko biora do siebie - ale juz sie koledze do sluchawki wyplakalam Cytat:
dziekujem dziewczyny za slowa pociechy - cudowne jestescie kazda z osobna Lovciam hehe - jak pisalam Emiliano sie przebralam wymylam - i uspilam na smoku - spal prawie 2h - obudzil sie butelka zrobiona - no i zaluje ze fona nie mialam blisko siebie - tak sie skubany ulozyl ze prawa raczke mial na poliku lewa trzymal na mojej, bym mu przypadkiem za szybko tej butli nie wyjela - wypil 100 odbilo sie slicznie i do 20min spi dalej ja lece dokonczyc filma i tez w kimono |
||
|
|
|
|
#2631 | ||
|
Kniaginia
|
Witam późnym wieczorem
![]() U nas wszystko wywrócone - zarwaliśmy z TŻem noc, tak sobie poimprezowaliśmy we dwójkę, więc spalismy do 11. Różak też. I wsie plany się poprzesuwały w czasie. Dopiero siadłam do kompa. Cytat:
![]() U mnie nie. Idziemy na kompromis, co się równa temu, że zwykle wychodzi na moje. Ale muszę długo pracować nad TŻem ![]() Cytat:
córka rosy, ale zainteresowanie czerwonym kotem
|
||
|
|
|
|
#2632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki filmik??? Cytat:
. za imprezowanie i długie spanko .
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
nestelle
The Odd Life of Timothy Green polecam sie poryczalam - taki familijny no to lecem !! slodkich snow jutro poniedzialek - |
|
|
|
|
#2634 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby to nie było to dzięki ![]() Cytat:
za imprezkęmy za tydzień mamy wesele i nie mam się w co ubrać mieszczę się we wszystkie swoje sukienki dopóki nie dojadę zamkiem do cycków... za chiny się nie zapnę
|
|
|
#2635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się po tak pięknym weekendzie.
Na jutro zapowiadają 34st A i wiecie co Filip do niedawna wstawał 2 razy w nocy (24,3), potem nagle 2 noce wstał już tylko raz ok 3.30, pochwaliłam się koleżance i z soboty na niedzielę wstawałam do niego 5 razy na szczęście dzisiaj wstał raz. W sumie to może przez katar, kaszel tak się budził bo jeszcze go trzyma. I ja też się rozchorowałam, mam straszny katar i gardło boli mnie okropnie. A głowa na wieczór tak mnie bolała jak nigdy do tąd, w ogóle chyba z rok już mnie głowa nie bolała.Nestelle na gardło można Isla? Tak to się nazywa? Coś jeszcze brałaś, co można karmiąc? Cytat:
![]() Corka_rosy, Kwiatuszek śliczne maleństwa Cytat:
) że miała taki bez grzechotek w środku tylko kółko może te były pakowane po 2?
|
||
|
|
|
|
#2636 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Mamusie!
Pochwale się!!!! Misia od wczoraj umie coś nowego robi buźką prrrrrrrr brrrrrrrr i pluje przy tym i ma wielką radochę a tym czasem nadrabiam po weekendzie... ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Pani - pytałaś...no mój tż to jedynak haha i teściowa mieszka blisko nas hmmm jakieś 10 minut piechotką ![]() Cytat:
ale jaki słodki!Cytat:
Cytat:
masz najlepsze dzieci jakie znam![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a co do Marysi to jakaś MASAKRA!!!!! Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#2637 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie gadaj Mamuśka, tylko dopuść Młodego do klawiatury ![]() Cytat:
babcia splondrowała Biedy na wschodzie i kupiła Młodzieńcowi dziś powinna być paczka ciekawe czy mój Wyczynowiec załapie kwestię ![]() że co?! no ale jak jest Dziedzic to i jest powozownia Cytat:
Cytat:
![]() ![]() też rozkminiam kotka hehe meski swiat ![]() a kiece z dekoltem trza na gumce
|
|
|
|
#2638 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wycieczke!!!!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Klementynka - brawo za postępy odnośnie oduczenia smoka! Kasia - przykro mi ze siostra tak robi:/ dlatego dziwiłam się jak napisałaś, że ona maturzystka bo po tych jej wszystkich wczesniejszych tekstach co nam pisalas to byłam pewna ze ona w gimnazjum gdzies dopiero! i dlatego takie teksty puszcza! także zdziwko jeszcze większe! ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Strippi - jak tam zęby Michasia wyszły już???? u nas chyba będą szły ale dwójki górne hmmm...Miska ma takie dwie białe wypukłości na dziąsłach wygląda to tak jakby chciały wyjść przez dziąsło z boku. To chyba będą niedługo nie??? tylko zastanawia mnie fakt, że to dwójki górne a chyba kolejność zazwyczaj jest inna
|
|
|
|
#2639 | |||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kończymy dziś 2 miesiące Nie chciałam wczoraj wlec dziecka do teściów, bo bałam się, że mi się rozchoruje na chrzciny bo mamy za tydzień (a w samochodzie by się zgrzał okrutnie). Grzecznie zaprosiłam ich do nas i wiecie co, obrazili się, że im utrudniam kontakt z wnukiem, a chłop zostawił nas i pojechał do nich sam. Niby ok, nie widział ojca miesiąc, ale jak wrócił to juz sie do mnie nie odzywa. Pewnie mu mamusia zabroniła. Powiedzcie czy ja jestem jakaś dziwna? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

za wycieczke
Szukam więc innego winowajcy - obstawiam jajka lub jabłka - i to i to nie jadłam przez ten czas i dopiero ostatnio zjadłam. No masakra jakaś
eh - powiedzialam co wiedzialam, ze ja BYM CHCIALA moc pracowac w PL i by mnie stac bylo na wycieczki - a nie jezdzic na emigracje i tam sie ''dorabiac''. poczekalam na druga sisotre i se mowie ze jak chcecie to se idzcie ja wracam do domu - szkoda mi tylko tej starszej, bo serio fajny dzien sie zapowiadal. aaaa i jeszcze ze Ona Przemysli to co do mnie mowila, ale ze czy nie zmieniam zdania do tej wycieczki - aaa no i o co sie obrazac - przeciez tylko mi zwrocila uwage - no ok moza zwrocic deliaktnie ale nie z taka ironia pogarna i zniewaga w glosie - no wiec mi sie odechcialo wszystkiego - aaa w pon przychodzi spac do mnie na ost 2 noce, i pewnie bd mi chciala wejsc do
- eh - ja jej powiedzialam dzis '' jestes moja siostra, kocham cie nawet za ogien bym wskoczyla - a nie wiem czy na odwrot by to tez wyszlo'' i jej odp glosem jakby miala sraczke '' no wiesz jakby ci sie juz cos powaznego dzialo '' aaaaa to ja jej '' aaa to pewnie bys jeszcze dolala oliwy do ognia bym sie spalila wyszbciej '' - jej mina bezecnna ale widac ze trafilam w sedno
wszędzie sowy potem mi się wydawało 

Ty masz aniolko-spioszka
Dostałam zdjęcie od znajomej.

Na następne szczepienia już idziemy do innej, nie znam. A teraz gdybym z Nim poszła, to też nie wiem, czy mi dadzą takie skierowanie, ale poprosić zawsze mogę 

przebralam wymylam - i uspilam na smoku - spal prawie 2h - obudzil sie butelka zrobiona - no i zaluje ze fona nie mialam blisko siebie - tak sie skubany ulozyl ze prawa raczke mial na poliku lewa trzymal na mojej, bym mu przypadkiem za szybko tej butli nie wyjela - wypil 100 odbilo sie slicznie i do 20min spi dalej
na szczęście dzisiaj wstał raz. W sumie to może przez katar, kaszel tak się budził bo jeszcze go trzyma. I ja też się rozchorowałam, mam straszny katar i gardło boli mnie okropnie. A głowa na wieczór tak mnie bolała jak nigdy do tąd, w ogóle chyba z rok już mnie głowa nie bolała.