Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,85%
Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki 7 13,46%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 19 36,54%
Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci 8 15,38%
Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego 3 5,77%
Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę 3 5,77%
Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi 10 19,23%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-17, 09:54   #121
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki!

Cały czas Was śledze i podczytuje, ale moja rodzina i znajomi tak organizują mi czas, że na wizaż już mało co zostaje
Tak czy siak melduje się, że u mnie wszystko ok. Pola została już na 99% potwierdzona Polą, żaden siusiak nie wyrósł Z dnia na dzień kopie coraz mocniej, a TZ ciagle jest w szoku jak zauważy kopniakową wypukłość na moim brzuchu. Ah, i jeszcze odkąd jestem w Polsce to tak mi brzuszek wyskoczył, że wreszcie wyglądam jakbym była w ciąży, a nie jakbym obżarła się workiem grochu
W środę jadę nad morze nawdychać się jodu, więc znów będę mieć zaległości - ale to nic, lubie Was nadrabiać
to dobrze, że spędzasz miło czas, a nad morzem napewno będzie fajnie, w tamtym roku byłam

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Ahoj! Witam się w nowym wątku

Na weselu był super Mimo, ze ominęło mnie większość szybkich tańców to jednak sobie trochę potańczyłam w tym 2-3 szybkie Potem bałam się czy nie zaszkodzę tym dzidziolowi ale dzidziol siedział cichutko - chyba bał się głośnej muzyki. Dziś od rana daje znaki swojej cichej obecności

Fajnie było, smaczne jedzonko, piękna sala, fajny zespół, dużo młodych ludzi czyli parkiet pełny. NO i piękna para młoda - jak z obrazka Kuzyn (Pan Młody) kilka razy mi powiedział, że wyglądam świetnie w ciąży i że nie może się napatrzeć Zaczynają od razu starania o maluszka. Fajnie, cieszę się choć on sporo ode mnie młodszy ale widać czują już taką potrzebę. I dobrze, po co czekać tak długo jak my.

W sukience czułam się bardzo dobrze, musiałam ją tylko trochę skrócić. Gdyby któraś ją kupowała to przy wzroście 167 cm trzeba ją skrócić np. w ramionach bo grozi zabiciem się

Zamieszczam kilka fotek z Mężem i z ojcem w tańcu Dobra spadam się jakoś ogarnąć, kawka i te sprawy Ahhh uwielbiam śluby i wesela. Na kazaniu kilka razy się wzruszyłam a podczas składania życzeń Mężul to mnie tak zaskoczył bo życzył młodym aby ich małżeństwo było tak szczęśliwe i udane jak nasze i żeby nie żałowali i byli tak zadowoleni z tego faktu jak my
PO tym weselichu mój brzuszek się powiększył

piękna ta sukienka i Ty w niej pięknie wyglądałaś!

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Melduje sie w nowym watku i witam w 27tc po dlugiej nieobecnosci W sobote wrocilismy z Chorwacji wiec pora wrocic do rzeczywistosci...

Cieply klimat chyba sprzyjal naszemu synkowi bo przez ten tydzien brzuszek tak mi sie powiekszyl ze wyglada w koncu na ciazowy a do tego mam az 6kg na plusie od poczatku ciazy

Pozniej wstawie zdjecia do K. Mam.nadzieje ze u Was wszystko ok i z waszymi dzidziolami tez dobrze

Ladan jakbys mogla dopisz mi wizyte 27 czerwca godz. 14.00
o raju Chorwacja jak tam byłam to się w niej zakochałam zazdroszczę strasznie! I czekam na fotki
Stary 2013-06-17, 09:55   #122
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
dzięki już widzę, że mój trochę poniżej normy bo w 28tc miał 950, a tutaj piszą 1100 ale mniej więcej wiadomo

tutaj jaki przeskok
29-30 tydzień - 1360 g
31-32 tydzień - 1800 g

ale teraz już się nie stresuję, że będzie chyba mniejszy-o ile nie nadgoni - łatwiej sie rodzi mniejsze bobo

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-06-17 o 09:56
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 09:55   #123
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ciekawe ile będzie ważył za 2 tygodnie jest gdzieś na necie rozpisane jak maluszki przybierają? np na dobę czy tam tydzień?
Gdzieś tam słyszałam,że 80 g na tydzień w tym okresie.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 09:58   #124
niebede
Raczkowanie

cześć Dziewczyny nie wiem jak Wy, ale ja jestem cały czas śpiąca. w sobotę po basenie padłam jak mucha i przespałam 14h. Mam nową ksywkę - Snorlax. To był taki pokemon z wielkim brzuchem, który ciągle spał

Idę chyba na mały shopping pogrzebać w lumpku za spodenkami dla dzidzi i kupić kokos do włosów i jakiś zwykły szampon. Wczoraj wynaftowałam sobie włosy i dziś są nadal proste, także podjarałam się olejowaniem

Maluch cały czas szaleje i wczoraj przy seansie serialowym tż był taki uradowany, że go czuje, bo mały urządził jakąś nocną imprezę

I mam pytanie: czy któraś z Was miała do czynienia z wózkiem Baby-Merc Agat Lux? W sobotę próbowałam go złożyć, bo niepotrzebnie stoi i zajmuje miejsce, ale za chiny nie rozkmniałam jak to się robi. Chyba instrukcja po chińsku z obrazkami byłaby łatwiejsza niż ta polska z jednym obrazkiem

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:00   #125
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam Kciukasy za wizyty
Niie wiem co się dzieje z moim dzieckiem ale już którąś noc z rzędu tak jakby lunatykuje, płacze ,gada szlocha. Wczoraj z tż budziliśmy go ...znaczy sie przytulałam bo reagował na wołanie typu adi co się dzieje... coś mówił że jest niegrzeczny i strasznie się rozpłakał Taki biedny a my bezradni bo nie wiemy co się dzieje Długo nie mogliśmy go uspokoić....najpierw u mnie na rękach się przytulał płacząc potem zapragną taty....i nie wiadomo o co chodziło
ojej malutki słodziak
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:01   #126
Larysa88
Zakorzenienie

a ja czekam na kuriera

rano byłam oddać mocz na badanie, wkurzyła mnie jedna baba :/ przyszłam, dwóch Panów siedziało, więc spytałam który Pan ostatni, jeden powiedział że on już był, tylko tak sobie siedzi a drugi czeka, no to ok usiadłam ładnie fajnie, no i on w końcu wszedł, i nagle wparowała do przychodni ta BABA i ani dzień dobry ani nic, pobiegła pod same drzwi, ale no nic ja nie będę wstawała i stała, bo od tego są krzesełka. Oczywiście jak Pan wyszedł to ta od razu weszła, no bo po ch** się pytać czy ktoś jeszcze jest w kolejce, a byłam ja i taka inna Pani, ale no cóż...
ale nie lubię takich BAB okropnych :/
Stary 2013-06-17, 10:06   #127
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
oglądałam wczoraj Bitwę o Dom i już wszystko wiem
ale wkurzają mnie te łzawe historie i to, że pewnie wygra ten co ma najgorzej w życiu, a nie najlepiej zaprojektował mieszkanie po co to urządzać.... zrobić program Wybucz dom i wtedy niech ludzie głosują
spoko żal mi tych ludzi itd., ale w programie nie o to chodzi...
w sumie to wiadomo, że musz coś takiego nakręcić dl programu... też wolałabym dokłądniej popatrzeć na wetrza niz sluchac lzawych historii, ja bym chciala zeby wygrala Kasia i Marlena te dwie rodziny maja fajne rozwiazania i podobaja mi seie no tylko u Marleny to inferno haha ale jej facet rozwala, złota rączka,
Rita mi sie podobal jej pokoj do pracy gabinet, ale jak pokazali calosc mieszkania srednio mie za serce chwycilo jak jeszcze raz to obejrzalam w calosci;p wszystko a jedno kopyto:p
ja to bym wszytskim dala te mieszkania bo zasluguja

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Susanna wyglądałaś ślicznie

pszczoua czekam na fotki!

apropo zbudynienia ja wczoraj szukalam w ecie jak dojechac do ul. chopina we wro i wpisalam w goole SZOPENA

a moja sis dzsiaj ma wolne i w koncu moze ni ebede sie nudzic jakmops sama w domu jejejee

misia daj znac po usg
Stary 2013-06-17, 10:07   #128
kaska87
Zakorzenienie

ja już sama nie wiem czyje mieszkanie mi się najbardziej podoba w sumie kuchnie wszyscy na jedno kopyt mieli, te salony mnie wcale nie zachwyciły od każdego coś bym podpatrzyła

ale po dzisiejszej nocy chyba pójdę jak będzie druga edycja i będę buczeć, że mąż mi każe mieszkać w domu a ja się boję i chcę mieszkanie ha! tego jeszcze nie było- mąż mnie przetrzymuje w domu

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-06-17 o 10:08
Stary 2013-06-17, 10:09   #129
t_89
Zakorzenienie

Z tymi kolejkami w przychodni tak jest, " Ja tylko sie cos zapytam' i wchodzi oddac krem no przegiecie .

A ja mam pytanie do Was o foteliki samochodowe.
Na pocztaku kupuje sie ten 0-13 a potem sa do wyboru 9-18 i 9-25. Wydaje mi sie, ze ten 9-18 jest wygodniejszy bo mozna rozlozyc fotelik do spania ito moja szwagierka ma natomiast te 2 sa strasznie duze wiec chyba dla wiekszego dziecka. Jak wy kupujecie?

Kto wygral ten program bitwa o dom prosze nie nazwiskami
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:09   #130
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

a mówiłam Wam, że ja mieszkam koło żłobka prawda?
z okien widze akurat plac zabaw i uwielbiam lato kiedy te malutie szkraby wychodzą pobiegać smieją się, biegają eh cudownie
takie poranki uwielbiam
Stary 2013-06-17, 10:12   #131
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Na pocztaku kupuje sie ten 0-13 a potem sa do wyboru 9-18 i 9-25. Wydaje mi sie, ze ten 9-18 jest wygodniejszy bo mozna rozlozyc fotelik do spania ito moja szwagierka ma natomiast te 2 sa strasznie duze wiec chyba dla wiekszego dziecka. Jak wy kupujecie?
0-13, później 9-18

Cytat:
za tydzień finał

Stary 2013-06-17, 10:13   #132
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

a ja czekam na kuriera

rano byłam oddać mocz na badanie, wkurzyła mnie jedna baba :/ przyszłam, dwóch Panów siedziało, więc spytałam który Pan ostatni, jeden powiedział że on już był, tylko tak sobie siedzi a drugi czeka, no to ok usiadłam ładnie fajnie, no i on w końcu wszedł, i nagle wparowała do przychodni ta BABA i ani dzień dobry ani nic, pobiegła pod same drzwi, ale no nic ja nie będę wstawała i stała, bo od tego są krzesełka. Oczywiście jak Pan wyszedł to ta od razu weszła, no bo po ch** się pytać czy ktoś jeszcze jest w kolejce, a byłam ja i taka inna Pani, ale no cóż...
Ja bym jej coś powiedziała jak wychodziła... nie znoszę takich bab...

Cytat:
Z tymi kolejkami w przychodni tak jest, " Ja tylko sie cos zapytam' i wchodzi oddac krem no przegiecie .

Eee naprawdę się nad tym nie zastanawiałam, póki co kupuję rzeczy dla mniejszego dziecka, a zanim będę kupowała następny fotelik to trochę czasu minie.

Stary 2013-06-17, 10:14   #133
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
a mówiłam Wam, że ja mieszkam koło żłobka prawda?
z okien widze akurat plac zabaw i uwielbiam lato kiedy te malutie szkraby wychodzą pobiegać smieją się, biegają eh cudownie
takie poranki uwielbiam
znam to
za blokiem mam przedszkole natomiast na wiosce u tż, na działce obok jest przedszkole i teraz żłobek dobudowali więc będę miało to samo po przeprowadzce, a i Ola będzie miała blisko
i budują tam jakiś nowoczesny plac zabaw pod szkłem, czy jakąś kulą podobno, ciekawe ciekawe
Stary 2013-06-17, 10:14   #134
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
0-13, później 9-18

za tydzień finał
Eeee chyba za 2 tygodnie?
Skoro w przyszłym tygodniu będzie odcinek jak poprawiają niedoróbki, a do finału przecież wchodzą 3 rodziny.

Stary 2013-06-17, 10:15   #135
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
ja już sama nie wiem czyje mieszkanie mi się najbardziej podoba w sumie kuchnie wszyscy na jedno kopyt mieli, te salony mnie wcale nie zachwyciły od każdego coś bym podpatrzyła

ale po dzisiejszej nocy chyba pójdę jak będzie druga edycja i będę buczeć, że mąż mi każe mieszkać w domu a ja się boję i chcę mieszkanie ha! tego jeszcze nie było- mąż mnie przetrzymuje w domu
a ja marze o domu.... eh

ale mam podobne zdanie, kazdy mial cos fajnego w domach , kuchnie wszyscy tak samo prawie, salony też podobnie i jakos tak nijak...
Stary 2013-06-17, 10:17   #136
kaska87
Zakorzenienie

Motyl faktonik! sorki

my we Wro też mieszkaliśmy koło przedszkola i te maluchy z balkonu widziałam

Stary 2013-06-17, 10:18   #137
Larysa88
Zakorzenienie

Motylku chciałam jej coś powiedzieć, ale ja wtedy jeszcze bardziej się denerwuje a nie chciałam się denerwować więc gdy tam siedziała w środku to się uspokoiłam a jak wyszła i się mijałyśmy to tylko przeszyłam ją nie miłym spojrzeniem

mógłby być już ten kurier bo chciałabym do lidla po tą sukienkę chabrową
dzięki za cynk tylko mam nadzieję, że S nie będzie za duża, bo tunika od nich nadal na mnie wisi tą co kupiłam w maju, też S
Stary 2013-06-17, 10:19   #138
vea7
Zakorzenienie

Melduję się i witam ze słonecznego Wrocławia
Za wizyty

misia, nie smutaj się... pewnie, ze będziemy o Tobie myśleć

maharet, myślę, że spokojnie w ciążowych będę latała - przecież brzuch mi nie zniknie z dnia na dzień

dirty też lubię majonez Do kanapek z pomidorem (pod spód ser, albo szyneczka, albo sałata), do jajek, sos majonezowo-jogurtowy do szparagów albo gotowanego pora

Susanna, ale Ty śliczna jesteś Kieca rzeczywiście świetna I masz bardzo sympatycznie wyglądającego Męża

pszczoua, super, że wypoczynek się udał

rusałko, też napadłam na Lidla
Spodenki wzięłam te sportowe, bo jakoś się poliestru na lato boję Kiece też mam (w sumie wzięłam do przymierzenia wszystkie poza ta zieloną), ale rozmiar M... po raz pierwszy w Lidlu Jak ubrałam w sklepie na koszulkę, to mi pasek na brzuchu wyszedł... gruba już jestem

Pojechaliśmy wczoraj na cały dzień nad jezioro i było bosko Tylko mrówki mnie pogryzły...
Napadłam dzisiaj na Lidla i przyniosłam siatę ciuchów... zobaczymy ile wróci
Ładnie proszę o kciuki za wizytę - wchodzę 16.20

A w ogóle tak się zastanawiam, co zrobić. Dzisiaj mi się kończy zwolnienie i gin zapyta czy chce przedłużyć. Jeżeli będą jakiekolwiek powody medyczne np. skracająca się szyjka to na pewno. Brzuch mi ciągle trochę twardnieje, głównie jak się zdenerwuję, a w pracy raczej spokoju nie będę miała. No i generalnie w temp powyżej 25 stopni schodzę - w sobotę zemdlałam w autobusie, a przecież upały dopiero przed nami
Z drugiej strony, nie chciałabym tak zupełnie wypaść z obiegu (szczególnie, że planuje potem roczny macierzyński), no i nadchodzi impreza, w której przygotowanie byłam przez rok zaangażowana....
No i co ja mam zrobić

Lecę nadrabiać stary wątek...

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:20   #139
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
znam to
za blokiem mam przedszkole natomiast na wiosce u tż, na działce obok jest przedszkole i teraz żłobek dobudowali więc będę miało to samo po przeprowadzce, a i Ola będzie miała blisko
i budują tam jakiś nowoczesny plac zabaw pod szkłem, czy jakąś kulą podobno, ciekawe ciekawe
super
ja co prawda mieszkac bede gdzie indziej wiec musze obczaic zlobki i przedszkola bo nie wiem ile bede siedziala w domu i nie wiem ile w ogole bede tam mieszkac;p

ale mieszkac zraz kolo zlobka czy przedszkola to jest rarytas
Stary 2013-06-17, 10:22   #140
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:

a ja czekam na kuriera

najgorsze jest to, że coraz więcej takich osób jest i właśnie kobiety patrzą na ciężarne wilkiem jakby same zapomniały że kiedyś same były w ciąży

jakiś czas temu poszłam oddać krew do analizy (byłam niestety na końcu kolejki) i przyszła laska już z dość dużym brzuszkiem i pyta czy ktoś by ją przepuścił bo ma do wykonania badanie po którym dwie godziny musi siedzieć i czekać na kolejne wkłucie... panie poopuszczały głowy, jakiś pan ją w końcu przepuścił...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:23   #141
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Melduję się i witam ze słonecznego Wrocławia
Za wizyty

misia, nie smutaj się... pewnie, ze będziemy o Tobie myśleć

maharet, myślę, że spokojnie w ciążowych będę latała - przecież brzuch mi nie zniknie z dnia na dzień

dirty też lubię majonez Do kanapek z pomidorem (pod spód ser, albo szyneczka, albo sałata), do jajek, sos majonezowo-jogurtowy do szparagów albo gotowanego pora

Susanna, ale Ty śliczna jesteś Kieca rzeczywiście świetna I masz bardzo sympatycznie wyglądającego Męża

pszczoua, super, że wypoczynek się udał

rusałko, też napadłam na Lidla
Spodenki wzięłam te sportowe, bo jakoś się poliestru na lato boję Kiece też mam (w sumie wzięłam do przymierzenia wszystkie poza ta zieloną), ale rozmiar M... po raz pierwszy w Lidlu Jak ubrałam w sklepie na koszulkę, to mi pasek na brzuchu wyszedł... gruba już jestem

Pojechaliśmy wczoraj na cały dzień nad jezioro i było bosko Tylko mrówki mnie pogryzły...
Napadłam dzisiaj na Lidla i przyniosłam siatę ciuchów... zobaczymy ile wróci
Ładnie proszę o kciuki za wizytę - wchodzę 16.20

A w ogóle tak się zastanawiam, co zrobić. Dzisiaj mi się kończy zwolnienie i gin zapyta czy chce przedłużyć. Jeżeli będą jakiekolwiek powody medyczne np. skracająca się szyjka to na pewno. Brzuch mi ciągle trochę twardnieje, głównie jak się zdenerwuję, a w pracy raczej spokoju nie będę miała. No i generalnie w temp powyżej 25 stopni schodzę - w sobotę zemdlałam w autobusie, a przecież upały dopiero przed nami
Z drugiej strony, nie chciałabym tak zupełnie wypaść z obiegu (szczególnie, że planuje potem roczny macierzyński), no i nadchodzi impreza, w której przygotowanie byłam przez rok zaangażowana....
No i co ja mam zrobić

Lecę nadrabiać stary wątek...
ja bym poszla na zwolnienie skoro masz dalej problem z twardnieniami i jeszcze mdlejesz
Stary 2013-06-17, 10:24   #142
kaska87
Zakorzenienie

Vea ja bym nie ryzykowała, to już 7 miesiąc, upały, spinający sie brzuch

Lola a Wy nie wyjeżdżacie za granicę? coś pomieszałam chyba

Stary 2013-06-17, 10:25   #143
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
super
ja co prawda mieszkac bede gdzie indziej wiec musze obczaic zlobki i przedszkola bo nie wiem ile bede siedziala w domu i nie wiem ile w ogole bede tam mieszkac;p

ale mieszkac zraz kolo zlobka czy przedszkola to jest rarytas
ano rarytas
ja to obczaić muszę tam jakąś przychodnię, lekarzy, bo tż zupełnie nie ogarnia. bo to trzeba jakoś się zapisać chyba... no nic jeszcze trochę czasu
Stary 2013-06-17, 10:26   #144
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Vea ja bym nie ryzykowała, to już 7 miesiąc, upały, spinający sie brzuch

Lola a Wy nie wyjeżdżacie za granicę? coś pomieszałam chyba
hmm troszke sie pokomplikowalo, moj TŻ jest ale ja raczej przed porodem nie pojade... chyba ze jakis cud by nastpail, mysle ze gora do roku czasu uda nam sie rade razem tam zamieszkac

straszie juz tesknie za nim...
Stary 2013-06-17, 10:27   #145
butterfly20
Zakorzenienie

Kurcze mąż mnie męczy,że mam dzwonić do gin odnośnie tego kłucia, ale ja nie chcę wyjść na przewrażliwioną. Zobaczę co będzie, a jak coś to może do cioci zadzwonię?

Cytat:
Motylku chciałam jej coś powiedzieć, ale ja wtedy jeszcze bardziej się denerwuje a nie chciałam się denerwować więc gdy tam siedziała w środku to się uspokoiłam a jak wyszła i się mijałyśmy to tylko przeszyłam ją nie miłym spojrzeniem

mógłby być już ten kurier bo chciałabym do lidla po tą sukienkę chabrową
dzięki za cynk tylko mam nadzieję, że S nie będzie za duża, bo tunika od nich nadal na mnie wisi tą co kupiłam w maju, też S
Ja właśnie jestem wredną s... i aż czekam,żeby komuś coś powiedzieć niemiłego jak mnie wnerwi. Mam wtedy dziką satysfakcję. A tak ogólnie to jestem miła i kulturalna, nigdy się nikomu nigdzie nie wpuszczam, a wręcz zawsze przepuszczałam w kolejce u lekarza ciężarne lub kobiety z małymi dziećmi.Natomiast nie znoszę niektórych starych bab, co udają głupie i wpychają się gdzie mogą...Zawsze takim zwracam uwagę,bo mega mnie irytują...

Stary 2013-06-17, 10:28   #146
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
najgorsze jest to, że coraz więcej takich osób jest i właśnie kobiety patrzą na ciężarne wilkiem jakby same zapomniały że kiedyś same były w ciąży

jakiś czas temu poszłam oddać krew do analizy (byłam niestety na końcu kolejki) i przyszła laska już z dość dużym brzuszkiem i pyta czy ktoś by ją przepuścił bo ma do wykonania badanie po którym dwie godziny musi siedzieć i czekać na kolejne wkłucie... panie poopuszczały głowy, jakiś pan ją w końcu przepuścił...
no takiego zachowania jak opisujesz to w ogóle nie rozumiem
natomiast ta baba w ogóle nie popatrzyła ani na mnie, ani na Panią obok, ani na Pana siedzącego (choć on już po był, ale nieważne) wypada się zapytać a nie wparowała jak tornado :/ rozumiem może pośpiech ale każdemu się może spieszyć, tak jak Panu przede mną i dlatego mnie nie przepuścił, ale wypada zapytać wtedy, wykazać się jakąś kulturą a nie ani be ani me nic, ona w ogóle jakby nas nie widziała jakby przychodnia pusta była
Stary 2013-06-17, 10:29   #147
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
hmm troszke sie pokomplikowalo, moj TŻ jest ale ja raczej przed porodem nie pojade... chyba ze jakis cud by nastpail, mysle ze gora do roku czasu uda nam sie rade razem tam zamieszkac

straszie juz tesknie za nim...
A gdzie jest TŻ?Wierzę,że strasznie tęsknisz Jak często przyjeżdża?

Ja zawsze marzyłam o domku 130/140 mkw, mam nawet ulubiony projekt http://www.projekty.ign.com.pl/proje.../opalek_2g/359 ale teraz sobie myślę,że mniejszy lepszy. Łatwiej ogrzać, mniej do sprzątania. Byleby miał dużą garderobę

Stary 2013-06-17, 10:29   #148
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Ja właśnie jestem wredną s... i aż czekam,żeby komuś coś powiedzieć niemiłego jak mnie wnerwi. Mam wtedy dziką satysfakcję. A tak ogólnie to jestem miła i kulturalna, nigdy się nikomu nigdzie nie wpuszczam, a wręcz zawsze przepuszczałam w kolejce u lekarza ciężarne lub kobiety z małymi dziećmi.Natomiast nie znoszę niektórych starych bab, co udają głupie i wpychają się gdzie mogą...Zawsze takim zwracam uwagę,bo mega mnie irytują...
mam tak samo jak Ty
Stary 2013-06-17, 10:31   #149
kaska87
Zakorzenienie

Motyl ja juz nie ogarniam z tymi Waszymi domami teraz mieszkacie w domu teściów, a oni mieli się budować i dać Wam ten dom, w którym teraz mieszkają? a Ty piszesz o budowie nie nadążam hehe

Stary 2013-06-17, 10:31   #150
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A gdzie jest TŻ?Wierzę,że strasznie tęsknisz Jak często przyjeżdża?

Ja zawsze marzyłam o domku 130/140 mkw, mam nawet ulubiony projekt http://www.projekty.ign.com.pl/proje.../opalek_2g/359 ale teraz sobie myślę,że mniejszy lepszy. Łatwiej ogrzać, mniej do sprzątania. Byleby miał dużą garderobę
w Holandii, przyjezdza raz na kilka mscy... w sumie moze np raz na dwa ale czasami sie to ie kalkuluje

bylismy razem w tamtym roku ale musialam wrocic do Pl skonczyc studia, no i zaszlam w ciaze takze juz skonczylam studia ale wiesz ograniecie mieszkania itd D. chce bysmy mieli wszystko zorganizowane na ti top, a tu mam gdzie mieszkac wygodie, mam pomoc rodziny cieple mieszkanko itd
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości