Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-17, 09:39   #1921
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Hej! Witam się spomiędzy notatek - sesja w najlepsze! Staram się być na bieżąco z Wami, ale macie takie tempo, że ciężko nadążyć...
Gratuluję płci, ruchów, zaangażowań TŻtów!!

Byłam rano na wizycie, właściwie przed chwilą wróciłam. Macica się podniosła, szyjka lekko wydłużyła ergo na razie klamry nie trzeba, za to leżeć i wypoczywać
Przeraziłam się, bo dzis zaczynam 18tydzień, a na usg Mały miał 330 gramów! Toć to kolos! Lekarz trzy razy [na moją prośbę] sprawdzał.

Teraz muszę się umówić na 3d połówkowe i obdzwaniam punkty w Krakowie w tym celu, obym znalazła gdzieś miejsce. Ja głupia za późno się za to wzięłam
za wizyte! ale masz wielkiego bobaska mój w 23 tyg ma 438 g...

- Madzik 89- 24Kasiula24- Margot156- malinka123108
- za wizyty
Stary 2013-06-17, 09:40   #1922
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Xlandery są fajne,właściwie czemu takie drogieBo modne czy co?
Tutka i euro cart też mam w obserwowanych.Ale tak naprawdę sprawa wyjaśni się jak oglądnę w sklepie .
Tutek Tambero też jest fajny
jak to mój TŻ powiedział, że na x-landerze, wychowasz 4 dzieci, bo są inaczej zrobione niż te "tańsze" wózki, są wytrzymalsze, a poza tym firma "prestiżowa" to i cena wysoka

tutek i euro cart, fajnie się prowadzi, bo objeździłam cały sklep są małe i zgrabne, bo ja wózka łolopy nie chcę :P
mojemu tż podoba się Modena, ale jest duży i odpada: http://allegro.pl/wozek-modena-silve...306733642.html
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-06-17 o 09:48
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 09:41   #1923
89Beatka
Wtajemniczenie

I ja się witam

dziś własnie uświadomiłam sobie za za 1,5 tyg zacne 6 miesiąc, ale ten czas zleciał, a dopiero test zrobiłam, i tak właśnie popatrzyłam na zdjęcie RYBKI i stwierdziłam że ja mam połowę jej brzucha i zastanawiam się czy nie jest za mały, no ale czas mam jeszcze
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 09:51   #1924
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
De jest uparta i zawsze mówi, że rozumie i więcej tak nie zrobi ale chyba dlatego że ja chcę to usłyszeć .
Ja ją mocno temperuję, bo obie jesteśmy nad wyraz charakterne, a przecież dziecko mi na głowę nie wejdzie.
Mowie, że czegoś nie wolno bo cos się stanie, a ona to robi i do mnie "widzisz, nie spadłam/nie derzyłam się/nie wylałam". I tak do czasu aź jednak walnie.. wtedy zaczyna słuchać.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O to spryciula jednastara się coś mamie udowodnić.

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ja lubię klasyczne, bez żadnych pierdół, jednokolorowe, bez mazgaji. Takie mi sie podobaja, a nad kołami pomyslę jak będę oglądać w sklepieczpy mi pasują czy nie
Myśłałam że już jestes zdecydowana na takie koła,a to wszystko jeszcze w fazie negocjacji
Ja też bardzie preferuję jeden kolor

Cytat:
Hej! Witam się spomiędzy notatek - sesja w najlepsze! Staram się być na bieżąco z Wami, ale macie takie tempo, że ciężko nadążyć...

Byłam rano na wizycie, właściwie przed chwilą wróciłam. Macica się podniosła, szyjka lekko wydłużyła ergo na razie klamry nie trzeba, za to leżeć i wypoczywać
Przeraziłam się, bo dzis zaczynam 18tydzień, a na usg Mały miał 330 gramów! Toć to kolos! Lekarz trzy razy [na moją prośbę] sprawdzał.

Teraz muszę się umówić na 3d połówkowe i obdzwaniam punkty w Krakowie w tym celu, obym znalazła gdzieś miejsce. Ja głupia za późno się za to wzięłam
Dobrze że beż klamry się obyło
Brawo za tydzień
W którym tygodniu chcesz iść na 3D?

A ja miałam dzisiaj zanieść mocz na badanie i zapomniałam sobie i się wysikałam.Spoko,skleroza: mur:

Margot,Malinka,24Kasiula, Madzik

Może poznamy dzisiaj więcej płci

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
dlatego ja się cieszę że mój TŻ ma pojęcie o wózkach, bo pracował w sklepie z artykułami dziecięcymi więc chcąc nie chcąc się zna, a poza tym były jego szef też nam wymieniał plusy i minusy każdego wózka, każdy rozebrał na części pierwsze żeby pokazać jego wykonanie itd
no i rabat mamy a zakupy u nich
O świetnie To będziesz doradcą w razie wu

Cytat:
jak to mój TŻ powiedział, że na x-landerze, wychowasz 4 dzieci, bo są inaczej zrobione niż te "tańsze" wózki, są wytrzymalsze, a poza tym firma "prestiżowa" to i cena wysoka
Ja jakoś jak nie byłam w temacie to nie zwracałam takiej uwagi na x landery.Dla mnie takimi firmami lepszymi były Jane,Peg Perego,Inglesina.
Nie mówiąc już o stokke,quinny,bugaboo.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 09:53   #1925
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

Myśłałam że już jestes zdecydowana na takie koła,a to wszystko jeszcze w fazie negocjacji
Ja też bardzie preferuję jeden kolor

Brawo za tydzień

A ja miałam dzisiaj zanieść mocz na badanie i zapomniałam sobie i się wysikałam.Spoko,skleroza: mur:

Ja zawsze jestem reformowalna, da się mnie przekonać na inne, ale musze wózki pooglądać na żywo po p;rostu, a na razie nie mam jak bo tż całymi dniami pracuje bo laska z dnia na dzień nam się zwolniła

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:

tutek i euro cart, fajnie się prowadzi, bo objeździłam cały sklep są małe i zgrabne, bo ja wózka łolopy nie chcę :P
mojemu tż podoba się Modena, ale jest duży i odpada: http://allegro.pl/wozek-modena-silve...306733642.html
Ale ładny ten modena idę popaczec:d

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 09:53   #1926
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Lineczka A jakie wybrałaś?pochwal się modelami

Azealia Widziałam te wiaderka ale nie wiem czy umiałabym w nim wykąpać malucha.Dla mnie wizja leżenia dziecka na ręce w wanience podczas kąpieli jest najlepsza.Jakoś nie mogę sobie wyobrazić malucha w tym wiaderku

Taszanta Hm kąpiel w zlewie ciekawa alternatywa

Mya widzę że gustujesz w wózkach retro

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Mya Ja też czytam,właśnie jestem do tyłu widzę że jakieś nowe się pojawiły
Duża gondolka,nie taki ciężki, obszerny kosz na zakupy i dobra amortyzacja.
Tylko nie w moim stylu, preferuję wózki z kołami skrętnymi
No właśnie troche zgłupiałam, bo najpierw wyczytałam jakie super, że dziecku się podoba itp, a później czytam że jednak ble, że pionizowanie dziecka na tym etapie nie jest dobre (co oczywiste, ale w wodzie myślałam że to troche inna sprawa) i sama już nie wiem... Chyba jednak zrezygnujemy, bo nikt ze znajomych tego nie wypróbował, poza tym to Mężul będzie odpowiedzialny za kąpiel, to nie będę mu dokładać stresów

Cytat:

Brawo super, że szyjka się wydłużyła
Dzidziuś już sobie waży 33dkg to nie byle co :P
Spróbuj zadzwonić do Ludwin&Ludwin- sprzęt KOSMOS i może z terminami nie będzie źle

PS. Gdzie planujesz rodzić w Krk?

Cytat:
To ja poproszę o opinie TŻta Twojego dot. mutsy 4ridera i maxi cosi mura 4 bo poza xlanderem te dwie opcje bierzemy pod uwagę

Cytat:

Hehe znam ten zawód, gdy okazuje się że miało się iść na badanie a w pęcherzu pusto :P

Widziałam prognozę długoterminową ja po 3 dniach upału mam dość a co dopiero kilka tygodni? W pracy klima, ale mieszkamy na poddaszu, więc na wieczór będzie sauna
Stary 2013-06-17, 09:54   #1927
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Rinco No żal rzeczywiście nie korzystać z pogody,a dzisiaj było tak pięknie choć gorąco.A Twój mały już chodzi?
Sam jeszcze nie, za rączki chodzi, ale niezbyt chętnie. Przy meblach chodzi, albo jak sam sobie coś pcha, np. odkurzacz. Najbardziej mu pasuje raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
AHAAA!! Jeszcze miałam pytać, zdecydowaliśmy z Mążulem, że spróbujemy kąpać Dzidziulka w wiaderku Tummy Tub- czy któraś z Mam miała z nim do czynienia, bądź czy któraś z przyszłych Mam planuje zastąpić zwykłą wanienkę wiaderkiem?
Ja sobie nie wyobrażam umyć w tym dziecka. Chyba, że na zasadzie wsadzić do wody, odmoczyć i wyciągnąć. Wydaje mi się, że ciężko tam rękę wsadzić, ciasne to strasznie. A jak mu wtedy umyć pupę? Takie malutkie dziecko jest strasznie wiotkie, samo się w pionie nie utrzymuje, jakby tam wsadzić rękę i próbować mu umyć plecki, pupę to pewnie by go ta ręka jakoś wytarmosiła na wszystkie strony, nie wiem. Moim zdaniem w wanience jest lepiej, więcej przestrzeni, można łatwo dziecko unieść nabrać wody do ręki, pochlapać. A czasem trzeba kąpiel zrobić szybko i sprawnie jeśli dziecko tego nie lubi i się drze
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 09:59   #1928
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
I ja się witam

dziś własnie uświadomiłam sobie za za 1,5 tyg zacne 6 miesiąc, ale ten czas zleciał, a dopiero test zrobiłam, i tak właśnie popatrzyłam na zdjęcie RYBKI i stwierdziłam że ja mam połowę jej brzucha i zastanawiam się czy nie jest za mały, no ale czas mam jeszcze
Oj leci czas leci.....
Brzuszek urośnie

Cytat:
Spróbuj zadzwonić do Ludwin&Ludwin- sprzęt KOSMOS i może z terminami nie będzie źle

A nie orientujesz się ile tam kosztuje 3 d/4d.Pewnie z 3 stówy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-17, 10:00   #1929
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
O świetnie To będziesz doradcą w razie wu

Ja jakoś jak nie byłam w temacie to nie zwracałam takiej uwagi na x landery.Dla mnie takimi firmami lepszymi były Jane,Peg Perego,Inglesina.
Nie mówiąc już o stokke,quinny,bugaboo.
nie ma problemu

ja też nie wracałam uwagi na x- landery dopóki go nie zobaczyłam na żywo byłam już zdecydowana bardziej na x-a niż x-mova (prawie tysiak droższy) ale tak pomyślałam, że chyba nawet 2 tysiące to szkoda mi wydać na wózek, a wiem że Tutek ma dobre wózki tak samo jak Euro Cart

Co do Stokke, Quinni i Bugaboo- nie dość że drogie jak cholera to są dla mnie paskudne ale to już kwestia gustu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-17, 10:01   #1930
niunia32
Zakorzenienie

dobry
ja mam dzisiaj dzień wolny. mąż poszedł przed chwilą do pracy... czyli cały dzień same... ide zaraz do apteki i na mały spacer...

Rinco poczekaj aż Seba zacznie sam chodzić. cały dzień na nogach będzie...
Malwina jak tylko się zatrzymam wózkiem chce wyjść i iść.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:02   #1931
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
To ja poproszę o opinie TŻta Twojego dot. mutsy 4ridera i maxi cosi mura 4 bo poza xlanderem te dwie opcje bierzemy pod uwagę
dobrze podpytam, ale to dopiero wieczorem Ci napiszę co i jak bo teraz w pracy jest

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-17, 10:09   #1932
ktosiula
Wtajemniczenie

Ale pędzicie od samego rana! Nieźle dzisiaj grzeje a ponoć to dopiero początek...
Właśnie dzisiaj stwierdziłam, że to cudowne uczucie jak nie trzeba iść do pracy :P Tak się broniłam przed L4 a teraz mi się odmieniło

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Mnie dziś TŻ pozytywnie zaskoczył bo byliśmy w galerii pooglądać garnitury a w pewnym momencie padło: "chodźmy do smyka" pooglądałam ciuszki, były fajne promocje, ale w sumie wszystko tak albo pod dziewczynkę albo pod chłopaka. Chciałam kupić jeden trzypak body z długim rękawem za 30 zł ale tu już TŻ był nieugięty kazał mi czekać aż poznamy płeć. Za to był bardzo zainteresowany łóżeczkiem ale tak bardziej od strony technicznej czyli jak to się składa. Chyba przez to że minął pierwszy trymestr, genetyczne wyszło dobrze to zaczął bardziej myśleć o wyprawce, ale pewnie wspólne zakupy kiedy coś kupimy to dopiero po ślubie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najpierw Ci zrobił smaka a potem nie pozwolił kupić, a to drań
My na początek kupiliśmy trochę neutralnych ciuszków w bieli i beżu - wilk syty i owca cała
Właśnie dzisiaj wysprzątałam jedną głęboką szufladę i tam poukładałam dla dzidziusia rzeczy, ale niewiele tego mamy.
Kurcze jakbym już chciała wiedzieć czy będziemy mieć córę czy synka...a połówkowe usg mam dopiero 19 lipca - za miesiąc! Ja chyba zwariuje do tego czasu... Co prawda mam wczęsniej wizytę u gin, ale ona tylko sprawdza czy serducho bije, dosłownie 20 sekund i po sprawie... może poproszę ją, żeby poszukała czy się tam ujawnia bąbel czy nie... ale ciężko to widzę.

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
hej
Właśnie wrociłam z katechizacji przedmałżeńskiej Daje do myślenia, było cudownie, ksiądz nam pomógł doradził...
Cieszę, się, że nauki udane, najważniejsze, że wniosły coś do waszego związku. Mnie się nasze nauki nie podobały, niefajnie było i już.

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja mam coś takiego, że czuję w klacie, szyi, uszach jak mi serce wali. Nie cały czas, ale tak czasami przez chwilę. W dodatku mam wrażenie, że wali nierówno, tzn, że co kilka uderzeń jest jakieś takie jedno dodatkowe uderzenie. Nie wiem jak to określić.
Mam to samo i do tego wysokie tętno i niskie ciśnienie - na holterze EKG wyszła mi tachykardia zatokowa, później na powtórce trochę lepsze wyniki i narazie nie włączyli mi żadnych leków, za jakieś 3 tyg powtórka holtera.

Cytat:
też opisy czytam :P dalej mnie poród nie przeraża na razie

ogólnie wózek wydaje mi się jakoś mało stabilny

1. http://allegro.pl/3w1-wozki-x-lander...297413752.html
2. http://allegro.pl/3w1-wozek-wielofun...297415447.html
3. http://allegro.pl/tutek-grander-alu-...306001221.html
4. http://allegro.pl/3w1-wozek-x-lander...297415548.html

ale dzisiaj postanowiłam, że odpadają x- landery ze względu na cenę, szczególnie x-move a jestem w nim zakochana
Ten Passo jaki fajny, nie spotkałam się z nim wcześniej.
Będę musiała się zagłębić w temat. U mnie jeszcze w prywatnym rankingu jest: http://allegro.pl/wozek-bebetto-nico...317682470.html

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a to można apap extra? bo myślałam że mozna tylko paracetamol a tam jeszcze cos dodatkowego jest skoro extra, nie?
Tylko zwykły można w ciąży. Extra ma dodatkowo kofeinę, która powoduję nasilenie działania paracetamolu.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:17   #1933
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:

Brawo za tydzień

.
Lekarz mnie poprosił, zebym się zapisała między 19 a 21 tyg dniem, bo ze względu na moją chorobę neurologiczną, trzeba dobrze zbadać naczynia mózgu Małego, a podobno wtedy najlepiej. Rozważam Ultramedicę a Ludwin&Ludwin w Krakowie. Któraś była, miała, może doradzić?
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:17   #1934
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Tylko zwykły można w ciąży. Extra ma dodatkowo kofeinę, która powoduję nasilenie działania paracetamolu.
o dobrze wiedzieć, muszę powiedzieć bratowej TŻ bo widziałam że ostatnio brała apap extra

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-17, 10:23   #1935
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ale pędzicie od samego rana! Nieźle dzisiaj grzeje a ponoć to dopiero początek...
Właśnie dzisiaj stwierdziłam, że to cudowne uczucie jak nie trzeba iść do pracy :P Tak się broniłam przed L4 a teraz mi się odmieniło

My na początek kupiliśmy trochę neutralnych ciuszków w bieli i beżu - wilk syty i owca cała
Właśnie dzisiaj wysprzątałam jedną głęboką szufladę i tam poukładałam dla dzidziusia rzeczy, ale niewiele tego mamy.
Kurcze jakbym już chciała wiedzieć czy będziemy mieć córę czy synka...a połówkowe usg mam dopiero 19 lipca - za miesiąc! Ja chyba zwariuje do tego czasu... Co prawda mam wczęsniej wizytę u gin, ale ona tylko sprawdza czy serducho bije, dosłownie 20 sekund i po sprawie... może poproszę ją, żeby poszukała czy się tam ujawnia bąbel czy nie... ale ciężko to widzę.

Cieszę, się, że nauki udane, najważniejsze, że wniosły coś do waszego związku. Mnie się nasze nauki nie podobały, niefajnie było i już.

Mam to samo i do tego wysokie tętno i niskie ciśnienie - na holterze EKG wyszła mi tachykardia zatokowa, później na powtórce trochę lepsze wyniki i narazie nie włączyli mi żadnych leków, za jakieś 3 tyg powtórka holtera.

Ten Passo jaki fajny, nie spotkałam się z nim wcześniej.
Będę musiała się zagłębić w temat. U mnie jeszcze w prywatnym rankingu jest: http://allegro.pl/wozek-bebetto-nico...317682470.html

ładny ten bebetto nico, kurcze, wgl te bebetto mi się podobają

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-17, 10:23   #1936
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:

Brawo super, że szyjka się wydłużyła
Dzidziuś już sobie waży 33dkg to nie byle co :P

Ledwo nadążam Was czytać! Jako, ze cc konieczne,w dodatku ja chora neurologicznie, lekarz namawia mnie na Kopernika. Ale jak tam oglądałam oddział, to mi się płakać chciało! Straszne warunki.. Ale lekarze najlepsi, sprzęt też.. ehh.. Jeszcze nie wiem. Jeszcze się zastanawiam. Chętnie przyjmę rady wszystkie

Któraś pytała o cenę USG 4D w Ludwin&Ludwin. Otóż tam 4D HDlive czyli cuda na kiju za 290zł. W Ultramedice też 4D HDlive ale starsze, poprzedni model : 260zł. I sama nie wiem, które wybrać. Terminy mam i tu i tu zarezerwowane

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2013-06-17 o 10:26
Stary 2013-06-17, 10:32   #1937
nemosek
Zakorzenienie

Widziałyście jaki tytuł
http://tatapad.pl/sprzet/jak-przespa...ecko-w-macice/

Cytat:
nie ma problemu

ja też nie wracałam uwagi na x- landery dopóki go nie zobaczyłam na żywo byłam już zdecydowana bardziej na x-a niż x-mova (prawie tysiak droższy) ale tak pomyślałam, że chyba nawet 2 tysiące to szkoda mi wydać na wózek, a wiem że Tutek ma dobre wózki tak samo jak Euro Cart

Co do Stokke, Quinni i Bugaboo- nie dość że drogie jak cholera to są dla mnie paskudne ale to już kwestia gustu
Mi się podoba jeszcze Navington Cadet

i ostatnio wpadł mi w oko z takich bajerów Stoke model Crusi(ale cena
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stokke-crusi-features.jpg (68,9 KB, 14 załadowań)

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-17, 10:34   #1938
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Oj leci czas leci.....
Brzuszek urośnie

A nie orientujesz się ile tam kosztuje 3 d/4d.Pewnie z 3 stówy
250zł za usg z płytką z nagraniem z badania ale to samo usg, za wizytę dodatkowo 100 zł.
Z tego co wiem, to większość gabinetów liczy sobie ok 200 zł, a w L&L na prawdę mają najlepszy sprzęt i zupełnie bez porównania, z resztą nasza listopadowa Nena już była raz u nich chyba w 12 tyg i zdjęcie było genialne, ja wybieram się początkiem sierpnia w 22 tygodniu

Cytat:
nie ma problemu

A ja właśnie czytałam że x-move strasznie trzeszczy i zdarza się że rama się łamie i że z tych dwóch lepszy XA

Cytat:
dobrze podpytam, ale to dopiero wieczorem Ci napiszę co i jak bo teraz w pracy jest
dobrze, dziękuję

Cytat:
Lekarz mnie poprosił, zebym się zapisała między 19 a 21 tyg dniem, bo ze względu na moją chorobę neurologiczną, trzeba dobrze zbadać naczynia mózgu Małego, a podobno wtedy najlepiej. Rozważam Ultramedicę a Ludwin&Ludwin w Krakowie. Któraś była, miała, może doradzić?
Ze swojej strony mogę Ci polecić L&L, chodziłam przed ciążą, ale zmieniłam na gabinet lekarza który pracuję w szpitalu w którym chcę rodzić. Ale sprzęt mają genialny, dużo lepszy niż większość 3d które oglądamy. Do tego dla Ciebie i partnera na usg na przeciwko leżanki jest wielki TV chyba z 42 cale bądź więcej i tam wyświetla Ci się widok, a nie patrzysz w ekranik lekarza, więc wszystko możecie sobie doskonale obejrzeć

PS. Ja mam lekarza z Narutowicza i ta planuję rodzić, oddział wygląda super, blok porodowy też, mój lekarz też super no i mają tam bardzo dobrą neonatologię. Zastanawiałam się nad Żeromskim jeszcze, ale jako że mój lekarz z Narutowicza to zostało tam

Kurde coś mnie bolą plecy, tak jakby na wysokości nerek, ale nerki nie bolą nie wiem czy to od kręgosłupa? Nie za wcześnie (15tc) na takie bóle?

Edytowane przez Azealia
Czas edycji: 2013-06-17 o 10:36
Azealia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:36   #1939
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ledwo nadążam Was czytać! Jako, ze cc konieczne,w dodatku ja chora neurologicznie, lekarz namawia mnie na Kopernika. Ale jak tam oglądałam oddział, to mi się płakać chciało! Straszne warunki.. Ale lekarze najlepsi, sprzęt też.. ehh.. Jeszcze nie wiem. Jeszcze się zastanawiam. Chętnie przyjmę rady wszystkie

Któraś pytała o cenę USG 4D w Ludwin&Ludwin. Otóż tam 4D HDlive czyli cuda na kiju za 290zł. W Ultramedice też 4D HDlive ale starsze, poprzedni model : 260zł. I sama nie wiem, które wybrać. Terminy mam i tu i tu zarezerwowane
Ja pytałam
Brzmi nazwa tajemniczo,jednym słowem full wypas

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-17, 10:41   #1940
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Rinco poczekaj aż Seba zacznie sam chodzić. cały dzień na nogach będzie...
Malwina jak tylko się zatrzymam wózkiem chce wyjść i iść.
Czekam na te chwile, może jak się zmęczy to będzie lepiej spał w nocy, bo na razie to kiepskawo jest

Cytat:
O kurcze to mnie nastraszyłaś... Ja hotlera nie miałam, a na ekg wtedy mi nie wychodziło nic, bo akurat jak miałam badanie to mi serce nie waliło. To chyba się przejdę do kardiologa...
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:45   #1941
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
A ja właśnie czytałam że x-move strasznie trzeszczy i zdarza się że rama się łamie i że z tych dwóch lepszy XA
przez ten czas co TŻ pracował w sklepie to nie było ani jednej reklamacji na x-mova, ani że trzeszczy ani tym bardziej że rama się łamie

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-17, 10:45   #1942
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałyście jaki tytuł
http://tatapad.pl/sprzet/jak-przespa...ecko-w-macice/

Mi się podoba jeszcze Navington Cadet

i ostatnio wpadł mi w oko z takich bajerów Stoke model Crusi(ale cena
Taak, dodawaj swoje typy, bo trafiaja w mój gust

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-17, 10:50   #1943
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Anoula faceci potrzebują chyba "dowodów". Wielu czeka na taki przebłysk do pierwszego porządnego kopniaka czy też poznania płci. Tak już chyba mają.
Chyba mój właśnie tak ma, pewnie nawet jak na następnej wizycie lekarz powie nam płeć to mi powie , ze mam się nie napalać, że się to jeszcze może zmienić. Ale do ślubu szybko zleci a później to już wprawki nie odpuszczę bo będzie już po połówce ciąży

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
I ja się witam

Jeszcze Ci brzuszek urośnie, każda z nas rośnie inaczej. Ja mam już sporawy brzuszek a dopiero zaczęłam 4 miesiąc, Budowniczka jest w bardziej zaawansowanej ciąży a brzuszek dopiero zaczyna się pojawiać.

Cytat:
Kurcze jakbym już chciała wiedzieć czy będziemy mieć córę czy synka...a połówkowe usg mam dopiero 19 lipca - za miesiąc!
Doceniam, ze w ogóle zaczyna się takimi rzeczami interesować powoli dojdziemy i do kupowania, on się boi, ze wpadnę w szał zakupów
Do 19 lipca szybko zleci, tylko miesiąc, a teraz w ciąży czas szybciej leci

Cytat:
Cytat:
PS. Ja mam lekarza z Narutowicza i ta planuję rodzić, oddział wygląda super, blok porodowy też, mój lekarz też super no i mają tam bardzo dobrą neonatologię. Zastanawiałam się nad Żeromskim jeszcze, ale jako że mój lekarz z Narutowicza to zostało tam
Ja tak jak Azealia planuje poród w Narutowiczu po pierwsze ze względu na świetny oddział a po drugie, ze mieszkamy obok. Rozważałam jeszcze Rydygiera jako, ze mój lekarz prowadzący jest tam ordynatorem, ale trochę warunki porodowe mnie przerażają.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 10:55   #1944
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
250zł za usg z płytką z nagraniem z badania ale to samo usg, za wizytę dodatkowo 100 zł.
Z tego co wiem, to większość gabinetów liczy sobie ok 200 zł, a w L&L na prawdę mają najlepszy sprzęt i zupełnie bez porównania, z resztą nasza listopadowa Nena już była raz u nich chyba w 12 tyg i zdjęcie było genialne, ja wybieram się początkiem sierpnia w 22 tygodniu

dobrze, dziękuję

Ze swojej strony mogę Ci polecić L&L, chodziłam przed ciążą, ale zmieniłam na gabinet lekarza który pracuję w szpitalu w którym chcę rodzić. Ale sprzęt mają genialny, dużo lepszy niż większość 3d które oglądamy. Do tego dla Ciebie i partnera na usg na przeciwko leżanki jest wielki TV chyba z 42 cale bądź więcej i tam wyświetla Ci się widok, a nie patrzysz w ekranik lekarza, więc wszystko możecie sobie doskonale obejrzeć

Kurde coś mnie bolą plecy, tak jakby na wysokości nerek, ale nerki nie bolą nie wiem czy to od kręgosłupa? Nie za wcześnie (15tc) na takie bóle?
U mnie też jest taki duży telewizor,ale nie wiem jaki sprzęt.Koleżanka była ostatnio i fajnie widać było z tym że ona ma łożysko z przodu i mały się zasłaniał.
Ja mam szczęście mieć z tyłu więc powinno być ok.
W sumie do Krakowa niedaleko
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Taak, dodawaj swoje typy, bo trafiaja w mój gust

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość

Ja tak jak Azealia planuje poród w Narutowiczu po pierwsze ze względu na świetny oddział a po drugie, ze mieszkamy obok. Rozważałam jeszcze Rydygiera jako, ze mój lekarz prowadzący jest tam ordynatorem, ale trochę warunki porodowe mnie przerażają.
Ten Narutowicz to słynny.Moja koleżanka z Tarnowa nawet tam jechała do porodu.Coś w tym musi być

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-17, 11:02   #1945
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Ten Narutowicz to słynny.Moja koleżanka z Tarnowa nawet tam jechała do porodu.Coś w tym musi być
Aż tak? to się nie spodziewałam hehe
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 11:04   #1946
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
przez ten czas co TŻ pracował w sklepie to nie było ani jednej reklamacji na x-mova, ani że trzeszczy ani tym bardziej że rama się łamie
Jak czytałam na forach czy ogólnie stronach z opiniami to się pojawiały takie bardzo często, że klekocze się jakby był z chińskiego plastiku i koła to samo itp.. A on akurat wyglądowo fajny i te koła wielkie, my mieszkamy na wsi, dużo po wertepach chodzimy, często na działkach przesiadujemy więc musimy mieć terenówę

Cytat:
U mnie też jest taki duży telewizor,ale nie wiem jaki sprzęt.Koleżanka była ostatnio i fajnie widać było z tym że ona ma łożysko z przodu i mały się zasłaniał.
Ja mam szczęście mieć z tyłu więc powinno być ok.
W sumie do Krakowa niedaleko

Większość moich znajomych rodziło w Narutowiczu i nie usłyszałam ani jednej negatywnej opinii, 2 osobowe sale, w każdej łazienka, sale porodowe 1 osobowe, a nie wielo oddzielone parawanami, każda sala porodowa ma swoją łazienkę, położne są bardzo nastawione na łągodzenie bólu poprzez imersję wodną i polecają przy sn właśnie spędzenie największych bóli w wannie lub pod prysznicem... Ogółem wygląda to całkiem przyjemnie. No i poród rodzinny, znieczulenie itp darmowe i nie ma nakazu rodzenia w 1 pozycji, można rodzić jak wygodnie.
Stary 2013-06-17, 11:06   #1947
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Większość moich znajomych rodziło w Narutowiczu i nie usłyszałam ani jednej negatywnej opinii, 2 osobowe sale, w każdej łazienka, sale porodowe 1 osobowe, a nie wielo oddzielone parawanami, każda sala porodowa ma swoją łazienkę, położne są bardzo nastawione na łągodzenie bólu poprzez imersję wodną i polecają przy sn właśnie spędzenie największych bóli w wannie lub pod prysznicem... Ogółem wygląda to całkiem przyjemnie. No i poród rodzinny, znieczulenie itp darmowe i nie ma nakazu rodzenia w 1 pozycji, można rodzić jak wygodnie.
Hmmm.. to zapytam lekarza czy widzi mnie tam rodzącą Jeśli uzna, ze szpital bezpieczny dla mnie, to może się "skuszę"
Stary 2013-06-17, 11:14   #1948
24Kasiula24
Raczkowanie

Czesc dziewczynki

Gorąco dzisiaj u Nas, nawet nie chce mi się pójść do sklepu
Dziękuję za wszystkie kciuki do wieczora to ja chyba zwariuje, masakraa

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Zamówiłam właśnie ten zestaw http://allegro.pl/show_item.php?item=3298100397 jest duzo taniej, jakbym chciala kupowac osobno to tragedia..
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 11:15   #1949
Mya1989
Zakorzenienie

ogladam na tlc Dziecko do adopcji i czytam wątek mam V-VI i czytam o uśmiechach pierwszych i wyję

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-17, 11:22   #1950
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Jak czytałam na forach czy ogólnie stronach z opiniami to się pojawiały takie bardzo często, że klekocze się jakby był z chińskiego plastiku i koła to samo itp.. A on akurat wyglądowo fajny i te koła wielkie, my mieszkamy na wsi, dużo po wertepach chodzimy, często na działkach przesiadujemy więc musimy mieć terenówę
.
nie wiem, no ja piszę z tego co zaobserwował TŻ

tak samo jak dużo osób zachwyca się Jedo Fyn, a jak go obejrzałam to w życiu bym tego wózka nie chciała jeszcze gondola może być, ale spacerówka pożal się Boże

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości