Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-17, 17:22   #3001
Wika28
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Mam jeden obraz-prezent slubny od ciotki, ale jest tak straszny ze zostawilam w szafie w domu rodzinnym.
Może mamy wspólną Ciotkę? Bo my też od Ciotki dostaliśmy obraz w prezencie ślubnym, ale nasz właśnie wisi w dużym pokoju. To widok na Ostrów Tumski - ma mnie zachęcać do przeprowadzki do Wrocławia No i jest to całkiem przyjemna akwarela

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
W sumie to możesz Już mam z kasa tak krucho, że musze ograniczyć zbędne wydatki... Jeszcze dla Synka muszę kupić kilka konkretnych rzeczy
Kocurku, to adresik na pw poproszę

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość

to życie jest do bani i takie niesprawiedliwe..... napisałam smsa do koleżanki czy jest w pracy a ona mi napisała że jest w szpitalu bo poroniła i jutro ma zabieg 2gi raz ... aż się poryczałam
agatko no jest to cholernie niesprawiedliwe - zwłaszcza, jeśli się słucha o różnych wyrodnych matkach, które zabijają swoje dzieci
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 17:51   #3002
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Cytat:
dziś robiłam badania!! a dziś mam pobranie krwi na kariotypy....

to życie jest do bani i takie niesprawiedliwe..... napisałam smsa do koleżanki czy jest w pracy a ona mi napisała że jest w szpitalu bo poroniła i jutro ma zabieg 2gi raz ... aż się poryczałam
Hymm to może wciąż być końcówka infekcji?

Kurcze tak mi przykro....

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość

Kocurku, to adresik na pw poproszę
Już wysyła....

Jak będziesz jakieś buciki robić to pisz Ja mam taka malutką stopę, ze ciężko mi coś kupić i poluje na wizażu, ale przeważnie stałe bywalczynie butowe są szybsze

Perse......

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 17:56   #3003
BERBIE
Zakorzenienie

anitaxas ślicznie. a gdzie jest ta krzywa tapeta?
Cytat:
dziś robiłam badania!! a dziś mam pobranie krwi na kariotypy....

to ta koleżanka z którą na wakacje mieliście jechać?
Stary 2013-06-17, 18:07   #3004
jana
Raczkowanie

Cytat:
a masz już wynik? jakie dziś robiłaś badania i w ogóle jakie porobiłaś już??
w ogóle to robiłam już chyba wszystko (caly zestaw na zespół antyfosfolipidowy, niektóre po kilka razy bo wychodziły wątpliwe, wszystkie hormony, toxo, cytomegalia, chlamydie, kariotypy,zresztą o co nie zapytasz to pewnie badałam , teraz robiłam AMH i hormony tarczycy
wyniki AMH za tydzień a reszta jutro

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 18:53   #3005
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Na wynikach się nie znam.Co do koleżanki to przykro mi

Perse co u was?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:03   #3006
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Zeberka - ile Kasia wazy? Pytam bo tak pomyslalam o tobie. Rozmawialam ostatnio z siostra o wadze Jakuba ze ciagle slysze ze za malo ze na granicy ze dokarmiac ze jeszcze nie ale za chwile tak itp itd. Jej corka majac rok wazyla 7 kg i tez ciagle pediatra mowila kg za malo 1,5 kg za malo itp. Teraz dziewczyna ma 14 lat jest wysoka i szczupla ale nie wychudzona po prostu ladnie wyglada. Siostra nie dokarmiala jej i jakos wyrosla z taka waga jako dziecko. Czyli mozna. Chociaz i tak bym chciala zeby Jakub miescil sie w normach chocby najnizszych ale normach i nie glowic sie dlaczego nie tyje moze taka natura a moze nie i nie sluchac ze go glodze ze powinien byc na mm albo chociaz dokarmiany.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:57   #3007
rena5
Zakorzenienie

Perse co u Was??????
Anitaxas piękna sypialnia
Agatko niestety nie pomogę - nie znam się na wynikach

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 21:16   #3008
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
to ta koleżanka z którą na wakacje mieliście jechać?
tak .... i tak mi smutno

do tego CRP wyszło mi 2,8 więc spoko bo norma do 5.....

ale znów to TSH mnie męczy wynik mam 0,042 a norma jest
0,350 - 4,940

a ostatnio miałam 0,370 a teraz znów spadło a mam dawki znów inne....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:08   #3009
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:

maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:28   #3010
Kubek29
Zadomowienie

Perse, jestes łobuz!

Agata, byliście na kariotypach?
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:32   #3011
BERBIE
Zakorzenienie

może któraś ma numer do Perse?
Stary 2013-06-17, 23:24   #3012
zebrawpaski
Zakorzenienie

znalazłam chwilkę więc szybko nadrabiam
measia- roześmiana Merry jest cudna. A jak tam Ala- problemowo czy ok?
iza- brzuszek ciążowy widać i prezentuje się pięknie
co do wózka- to radzę kupić swój
dzisiaj właśnie pomyśłałam jak dobrze, że jestem "wyposażona" , przy następnym maluszku będzie mi trzeba dosłownie kika rzeczy nabyć
Medi, pani- też lubię zapraszać gości z tego powodu co Wy
wiele stresu kosztują mnie niezapowiedzine wizyty....
mamy Roczek za dwa tygodnie więc jadę z porządkami (a zaczęłam od strychu i spiżarni)
measia, Medi- ja właśnie w sobotę zdałam ostatni egzamin na podyplomówce- teraz jeszcze praktyki i pisanie pracy
fioluś- Stachu z biszkoptem jest niesamowity
moja waga chyba rośnie, przestałam chodzić pieszo i jem byle jak...a u Ciebie jak postępy?
rena- fryzurka odważna
eliza- gdzie nam uciekasz?
agtako- kurcze, lepiej się jednego gina trzymaj bo niepotrzebnie nerwy szarpiesz przez takich jak ten dzisiaj....
anitax- gdzie znalazłaś taką tapetę, która łączy i szary i brąz...?
tyle się takiej naszukałam bezskutecznie,że aż mi sie odniechciało tapety w sypialni i stanęło na tym, że nie będzie...
piękna Twoja sypialenka
BERBIE- czekam na foty łazienki kiedy urlop w górach?
Perse???
monia- Kasia ma 8100 i za dwa tygodnie roczek
przyjmuje się, że do roku dziecko powinno potroić wagę urodzeniową czli powinna ważyć 9030
zapytałam ostatnio o to pediatrę (która pochwaliła, że od ostatniej wizyty mamy ładny przysrost) czy to nie źle, że nie potroimy wagi a ona mnie opieprzyła, że to nie matematyka...i że mam się nie martwić tym bardziej, że wyniki z krwi też ok
kocurku, wika-- kolejnych pięknych rocznic
pani- prace nad Olą trwają?
Hosenko- leżysz grzecznie? Poszłam na L4 w podobnych okolicznościach, położyłam się (pierwsze szpital potem dom)mimo, że chciałam pracować do późnych miesięcy ciąży
ale warto było a i w pracy zrozumieli moją sytuację, cierpliwości- wypoczywaj i dbaj o Was

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-06-17 o 23:42
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 05:53   #3013
201704210903
Konto usunięte

hej - dziewczynki cały czas Was podczytuję, ale nie mam kiedy pisać, bo dowalili mi w pracy kupę pracy; jak wracam do domu to idę na basen i już nie mam siły na komputer
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 07:27   #3014
Luna0
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
chyba nie zdąże teraz nadrobić, bo idziemy niedługo do gina po tabletki a pozniej do pediatry niech obejrzy tą wysypke skoro ja nic nie jem a ona znowu jest

I chciałam zapytać czy skład na chlebie jest dokładny?
Bo byłam wczoraj w piekarni i Panie mi powiedziały że bez nabiału i jaj to tylko w zdrowej żywności.. a poszłam do jarzyniaka i tam byl chleb o składzie "mąka (dwa rodzaje-nie pamietam jakie), woda, drożdże, cukier. Czyli by pasował, tylko czy napewno nie ma tam mleka
bo pieczenie bułek jest ok, ale teraz jak upał i calymi dniami na polu siedzimy to wracam głodna i musze czekać aż się upieką

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 08:04   #3015
anitaxas
Zadomowienie

Dzień dobry

Dziękuję za miłe słowa odnośnie sypialni

Perse ???? może któraś wyśle do niej smsa? długo się nie odzywa

Agatko przykro mi z powodu # koleżanki..
co do pobrań na kariotypy, to my mieliśmy lekki katar ale nikt nawet o to nie zapytał więc zrobiliśmy badanie i nie było problemu.
Wybierasz się do endo z tym TSH?

Dziewczyny mam pytanie: czy jak zacznę starania to czy na okres tych dwóch tygodni po owulacji, kiedy teoretycznie możemy być w ciąży należy zmienić tryb życia? tzn. czy rezygnować z jazdy na rowerze? nie jakiejś wyczynowej, takiej np. 10 do sklepu czy np. z podnoszenia miski z praniem?? Nie wiem czy na tak wczesnym etapie takie rzeczy mają jakiś wpływ na ewentualną ciążę??

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
- gdzie znalazłaś taką tapetę, która łączy i szary i brąz...?
tyle się takiej naszukałam bezskutecznie,że aż mi sie odniechciało tapety w sypialni i stanęło na tym, że nie będzie...
Zeberko tapeta kupiona w Castoramie.
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 08:10   #3016
rena5
Zakorzenienie

witam wtorkowo dziś na późniejszą do pracy więc mam chwilę żeby coś skrobnąć...zwariuję chyba, bo temperatura znów wzrosła (nieznacznie, ale jednak) no i @ nadal nie ma...pewnie do 21.06 przyjdzie, ale czy temp. nie powinna już spadać?? ja dziś z mężem po autko jedziemy (prawie 200km) więc dziś na pewno nie poczytam Was, ale jutro nadrobię trzymajcie kciuki żebyśmy kupili idę gotować obiad
miłego dnia

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie: czy jak zacznę starania to czy na okres tych dwóch tygodni po owulacji, kiedy teoretycznie możemy być w ciąży należy zmienić tryb życia? tzn. czy rezygnować z jazdy na rowerze? nie jakiejś wyczynowej, takiej np. 10 do sklepu czy np. z podnoszenia miski z praniem?? Nie wiem czy na tak wczesnym etapie takie rzeczy mają jakiś wpływ na ewentualną ciążę??
dołączam się do pytania no i dodaję jedno czy można się przeciągać (tak wiecie porządnie po wstaniu) i spać z rękoma u góry?? niby głupie, ale rąk nie można podnosić

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 08:25   #3017
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Mała śpi więc zajrzałam na chwilę żeby dodać jeszcze jej zdjęcia
Prze piękne zdjęcie z butlą!! Cudna malizna

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość

Wczoraj był jeden z piękniejszych dni w moim życiu.
Stasio leżał na dywanie na środku pokoju, a ja wyszłam mu mleko zrobić, a on doczołgał się do drzwi i płakał, bo chciał za mną iść.
Czuję, że on mnie kocha
Ojej ale cudownie... czekam na taką chwile.
Mój mały tak się nauczył że jak mówie "chodź do mamy" i wyciągam ręcę to macha łapkami we wszystkie strony jak szalony ale marzy mi się że kiedyś te rączki wyciągnie prosto do mnie narazie mamy czas

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Iza piękny brzuszek. Zazdroszczę .

Rena, Agatka jednak doszłam do wniosku, że chcę walczyć dalej. Tylko mój Tż jakoś nie chce. Nie wiem, czy uda mi się go przekonać
Edytte a nie możesz Ty się starać a on sie z Tobą kochać? Przecież nie musicie tego robić w odpowiednie dni tym bardziej że tu jest mnóstwo dzieci gdzie cykl był bez owulacji chyba że TŻ chce się zabezpieczać, to trzeba go jednak przekonać. Nie poddawaj się, bo będziesz nieszczęśliwa

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
ewel Mala jest sliczna

ja dzis poszlam z Marysia na spacer, jak tylko wypakowalam sie z samochodu zaczelo padac, poszlam wiec na kawe i po godzinie wrocilam do samochodu i do domu, i co jak tylko zaparkowalam przestalo lac

dzis robilam z Marysia kartke na dzien ojca (jest u nas jutro). efekt ponizej

i smieszne zdjecie Malej
Świetny pomysł! Mam nadzieje że moge odgapić, dzięki

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-06-18, 08:31   #3018
agatkaa1
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Kubek na kariotypach bylismy...posiedziałam na poczekalni z 5 min gdzie była klima i już mam nos zapchany dziś...

Anitka do endo nie ma sensu iść bo byłam miesiąc temu i zmieniła mi dawki leków i kazała zbadać...ale może za wcześnie to zbadałam i efektu nie ma...ale moim zdaniem to powinno już lekko wzrosnąć a nie iść w dół znów....
Nie wiem jestem w kropce.....bo nie wiem czy dawki znów zmienić czy brać jeszcze ze 2 miechy i dopiero skontrolować....lekarka ogólna mi dała skierowanie to sobie zrobiłam to TSH... ale to za wcześnie jeszcze....

Co do starań to ja myślę że powinniście żyć dalej tak jak żyliście i nic nie zmieniać bo inaczej oszalejesz....

Rena temp przed @ może spaść w jeden dzień i w tym dniu może przyjść @ a może spaść z 2 dni wcześnie....nie ma reguły a każda z Nas jest inna!

Dziewczynki prosze o głosowanie

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2013-06-18 o 08:35
Stary 2013-06-18, 08:45   #3019
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Dziewczynki nie umialam sie wczoraj zalogowac... U mnie bez zmian, czekamy jest już bezpiecznie, ale nie ma sensu rozwiązywać ciąży przed czasem, dalej monitoruja. No i mam antybiotyk na jakąś infekcje.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 08:52   #3020
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Medi fajnie, że wieczór się udał. Powodzenia na egzaminie
Measia będę trzymać kciuki

Kocurek Stasio dla Ciebie
Mistrz! Zasypiać z ciachem w buzi

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Te leki to nie to samo
Luteina to naturalny progesteron, a dupek to syntetyk

Dupek idzie przez uklad pokarmowy, przez wątrobe do krwi, a luteina z pominięciem ukladu pokarmowego, bezposrednio do krwi zylnej bodajże, przez śluzówki .
Dlatego pewnie pod język
Na początku się dziwiłam że dziewczyny narzekają na jej smak, ale jak bralam przez chyba 7 miesiący 3x2 to w porze zażywania miałam łzy w oczach tak mi zbrzydła

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Witam sie. My po chrzcinach. Jakub troche plakal bo byl bardzo zmeczony, kilka razy zasypial i albo musialam go nakarmic przed wyjsciem potem ubrac wsadzic w fotelik wyjac itp i z tego zmeczenia potem pol mszy lulalam zanim usnal na dobre. A jak juz usnal to przespal sam moment chrztu tylko wzdrygnal sie na chwile przy polewaniu woda ale oczu nie otworzyl.

Poza tym u nas roznie ostatnio znow bardzo nasilone kolki a ja na diecie bezmlecznej i w ogole prawie bez jedzenia bo sama juz nie wiem co moge. Czeka nas teraz wizyta prywatnie u pediatry bo tej z przychodni nie ufam, bagatelizuje czesc objawow i moich obaw a potem laryngolog kardiolog i prawdopodobnie rehabilitacja bo napiecie miesniowe jakies za duze (mamy skierowanie ale pediatra sama nie zauwazyla nie zapytala. dobrze ze matka czuwa i edukuje sie na wizazu)

Trzymam kciuki za ciezarowki. Staraczkom przesylam pozytywne fluidy. Mamusie maja wszystko wiec "tylko" pozdrawiam

Czyli podobnie jak u nas
a powiedz mi co ma nie tak z napięciem? Ja ciągle tez o tym myślę, bo mały np. prawą piąstke jak zaciska to zawsze z kciukiem w środku, a lewą z kciukiem na zewnątrz. Tak samo prawą macha wysoko i prostą a lewą macha zgiętą. Jak nie zapomne to zapytam dziś pediatry
Fajne zdanie, mamusiom wystarczą "tylko" pozdrowienia
u mnie jeszcze doszlo to ze maly chce jesc srednio co 1.5 h bo jest goraco a pic wody z butli nie chce wiec czasami tacham wozek na dol 3 pietra a on po 10 minutach wrzeszczy tak ze musze leciec do domu. strach sie z nim gdzies dalej ruszac

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Trzymam mocno

Mój gin uważa że dupek jest silniejszy niż luteina.

Gratuluje rocznicy

WitajMam nadzieje że problemy zdrowotne szybko się u was rozwiążą

Koleżanka dziś mi napisała że jeżeli chce to pożyczy mi wózek.Oni planują 2 dziecko ale nie w najbliższej przyszłości.Z jednej strony fajnie bo odpadłby nam wydatek,a z drugiej sama nie wiem...Tż uważa żebyśmy pożyczyli.Co myślicie?
jak daja to brac, jak pozyczaja to nie, bo wozek sie bardzo niszczy

Cytat:
Iza ja tez bym nie pozyczala wozka. Jesli brakuje funduszy to wolalabym kupic w komisie uzywany ale miec wlasny. Pomijajac kwestie kolejnego dziecka wozek sie niszczy chodzisz z nim codziennie przez przynajmniej ponad rok czasem trzymasz na klatce, roznie moze byc. Wiadomo 1000zl droga nie chodzi ale i tak stawiam na wlasny.

mam identyczne zdanie. jak stac to nowy a jak nie stac to uzywany w dobrym stanie, naprawde wozki z przed roku mozna kupic spokojnie o polowe taniej

Cytat:
Nie dasz sobie pokibicować?

W sumie to możesz Już mam z kasa tak krucho, że musze ograniczyć zbędne wydatki... Jeszcze dla Synka muszę kupić kilka konkretnych rzeczy

Smutne to co piszesz, ale trzeba wierzyć

Ja trzymam kciuki!!

Mi się podoba Oczywiście standardowo dodałabym jakiś jeden żywy element

Pisz, może pomożemy
Wózek juz wybrany?

Cytat:
Zeberka - ile Kasia wazy? Pytam bo tak pomyslalam o tobie. Rozmawialam ostatnio z siostra o wadze Jakuba ze ciagle slysze ze za malo ze na granicy ze dokarmiac ze jeszcze nie ale za chwile tak itp itd. Jej corka majac rok wazyla 7 kg i tez ciagle pediatra mowila kg za malo 1,5 kg za malo itp. Teraz dziewczyna ma 14 lat jest wysoka i szczupla ale nie wychudzona po prostu ladnie wyglada. Siostra nie dokarmiala jej i jakos wyrosla z taka waga jako dziecko. Czyli mozna. Chociaz i tak bym chciala zeby Jakub miescil sie w normach chocby najnizszych ale normach i nie glowic sie dlaczego nie tyje moze taka natura a moze nie i nie sluchac ze go glodze ze powinien byc na mm albo chociaz dokarmiany.

uwierz mi ze gdybys dziecko "glodzila" to bys o tym wiedziala
ja jak mialam za malo pokarmu to piersi flaki a mlody tak wrzeszczał ze wiedzialam ze z glodu

Cytat:
Dzień dobry

Dziękuję za miłe słowa odnośnie sypialni

Perse ???? może któraś wyśle do niej smsa? długo się nie odzywa

Agatko przykro mi z powodu # koleżanki..
co do pobrań na kariotypy, to my mieliśmy lekki katar ale nikt nawet o to nie zapytał więc zrobiliśmy badanie i nie było problemu.
Wybierasz się do endo z tym TSH?

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Zeberko tapeta kupiona w Castoramie.
Ja bym radziła wyluzowac, ewentualnie odpuscic silownie z ciezarami
ja po # cwiczylam i poprostu zaczela mnie pobolewac macica wiec na wszelki wypadek przestałam i dobrze bo juz bylam w ciazy
ale zakupy itp to trzeba robic, nie dajcie sie zwariowac!

Agatko ten lekarz jakiś zadufany w sobie przykro mi z powodu koleżanki

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-06-18, 09:21   #3021
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
witam wtorkowo dziś na późniejszą do pracy więc mam chwilę żeby coś skrobnąć...zwariuję chyba, bo temperatura znów wzrosła (nieznacznie, ale jednak) no i @ nadal nie ma...pewnie do 21.06 przyjdzie, ale czy temp. nie powinna już spadać?? ja dziś z mężem po autko jedziemy (prawie 200km) więc dziś na pewno nie poczytam Was, ale jutro nadrobię trzymajcie kciuki żebyśmy kupili idę gotować obiad
miłego dnia

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

dołączam się do pytania no i dodaję jedno czy można się przeciągać (tak wiecie porządnie po wstaniu) i spać z rękoma u góry?? niby głupie, ale rąk nie można podnosić
można spać z rękami nad głowa, bo w pozycji leżącej mięśnie się wtedy nie napinają.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 09:31   #3022
agatkaa1
Zakorzenienie

Hosenka co u Ciebie? jak sie czujesz?? Leżakujesz?? kiedy wizyta??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-06-18, 09:41   #3023
Hosenka*
Zakorzenienie

leże, ale mnie już trafia .... jutro wizyta, ciekawe ile jeszcze będę musiała leżeć?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 09:45   #3024
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
tak .... i tak mi smutno

do tego CRP wyszło mi 2,8 więc spoko bo norma do 5.....

ale znów to TSH mnie męczy wynik mam 0,042 a norma jest
0,350 - 4,940

a ostatnio miałam 0,370 a teraz znów spadło a mam dawki znów inne....

Cytat:

Dziewczyny mam pytanie: czy jak zacznę starania to czy na okres tych dwóch tygodni po owulacji, kiedy teoretycznie możemy być w ciąży należy zmienić tryb życia? tzn. czy rezygnować z jazdy na rowerze? nie jakiejś wyczynowej, takiej np. 10 do sklepu czy np. z podnoszenia miski z praniem?? Nie wiem czy na tak wczesnym etapie takie rzeczy mają jakiś wpływ na ewentualną ciążę??[COLOR="Silver"]
Moimm zdaniem żyć normalnie i z niczego nie rezygnowaćZacząć się oszczędzać i dbać dopiero jak wyjdą 2 kreski.Nie ma co przesadzać.

Ja w weekend przed testem piłam dwa dni i spaliłam mase fajek bo byłam pewna że będzie @.
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
miłego dnia [COLOR="Silver"]

Kochana powtórz test.

Moim zdaniem można,ja czasem się przeciągam.Staram się nie podnosić rąk do góry w pozycji stojącej.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41370867]Dziewczynki nie umialam sie wczoraj zalogowac... U mnie bez zmian, czekamy jest już bezpiecznie, ale nie ma sensu rozwiązywać ciąży przed czasem, dalej monitoruja. No i mam antybiotyk na jakąś infekcje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Dobrze że u was stabilnie

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
leże, ale mnie już trafia .... jutro wizyta, ciekawe ile jeszcze będę musiała leżeć?
Może lekarz już pozwoli ci na troche większą aktywność

Stary 2013-06-18, 09:54   #3025
anitaxas
Zadomowienie

Perse to dobrze że jest dobrze i że już "bezpieczny termin"

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Hosenko ale czemu Ty się złościsz? przecież to wszystko robisz dla maluszka. Przecież leżysz dopiero od tygodnia, więc to naprawdę nie długo. Jak wszystko się unormuje to będziesz mogła być bardziej mobilna. Wytrwałości

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Moimm zdaniem żyć normalnie i z niczego nie rezygnowaćZacząć się oszczędzać i dbać dopiero jak wyjdą 2 kreski.Nie ma co przesadzać.

Ja w weekend przed testem piłam dwa dni i spaliłam mase fajek bo byłam pewna że będzie @.

Kochana powtórz test.
Dziewczyny ja wiem, że nie należy przesadzać, ale... no właśnie wiecie jak to jest - ma się wrażenie że wszystko może zaszkodzić. Ja nie piję i nie palę, więc z tym nie ma problemu. Najbardziej mnie zastanawia kwestia właśnie tej jazdy na rowerze (zawsze to jakieś wstrząsy), czy np. kwestia seksu?
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 10:30   #3026
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja wiem, że nie należy przesadzać, ale... no właśnie wiecie jak to jest - ma się wrażenie że wszystko może zaszkodzić. Ja nie piję i nie palę, więc z tym nie ma problemu. Najbardziej mnie zastanawia kwestia właśnie tej jazdy na rowerze (zawsze to jakieś wstrząsy), czy np. kwestia seksu?
póki nic nie wiesz to korzystaj a jazda na rowerze?? hmm....zdania są podzielone! Jedni lekarze zabraniają już wiedząc o ciąży a inni wręcz przeciwnie namawiają do korzystania...jak widać szkoły w każdej kwesti są dwie....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-06-18, 10:34   #3027
fiolusiek
Zakorzenienie

Luna Bylismy na truskawkach ze Stasiem i zapomniałam jego smoczka i pieluszki, a on przeważnie z nimi zasypia. Plakał, bo chciało mu się spać, więc dałam mu na minutę ciacho i jak usnął to wyciągnełam
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:10   #3028
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Już wysyła....

Jak będziesz jakieś buciki robić to pisz Ja mam taka malutką stopę, ze ciężko mi coś kupić i poluje na wizażu, ale przeważnie stałe bywalczynie butowe są szybsze
kocurku, bucików raczej nie robię, bo ja musze jednak przymierzyć buciki - nawet mieciutka skórka mnie obciera takie burżujskie stopy mam ale gdy tam dziewczyny sobie coś upatrzą, to czemu nie choć coraz bardziej mam ochotę na jakieś sandałki, mimo że wiem, że pewnie i tak w świat polecą

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41370867]Dziewczynki nie umialam sie wczoraj zalogowac... U mnie bez zmian, czekamy jest już bezpiecznie, ale nie ma sensu rozwiązywać ciąży przed czasem, dalej monitoruja. No i mam antybiotyk na jakąś infekcje.
[/QUOTE]

Cytat:
Luna Bylismy na truskawkach ze Stasiem i zapomniałam jego smoczka i pieluszki, a on przeważnie z nimi zasypia. Plakał, bo chciało mu się spać, więc dałam mu na minutę ciacho i jak usnął to wyciągnełam
no to masz zamiennik, jakby coś
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:10   #3029
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Wg mnie żyć normalnie,seks uprawiać,jezdzić na rowerze.Nie wiesz kiedy ci się uda.Możesz się starać 1 cykl a możesz 12,nie ma reguły.Poza tym takie podejście to nie potrzebne nakręcanie się i spinanie.

Stary 2013-06-18, 13:09   #3030
Enia_
Zadomowienie

Witam dziewczyny ,mamusie aniołków
Sama do nich należe
Straciłam ciąże w 2009 roku, w 2011 urodziłam zdrowa córeczke a teraz znow się udało- kilka dni temu ujrzałam na tescie 2 kreski.
Pisze do was bo byłam załozycielka pierwszego tematu zwiazanego z poronieniem "staramy sie po poronieniu teraz sie uda"
Jak sie ciesze ze taki watek nadal trwa.........ze razem sie wspieracie, przenosicie swoj zal ,smutek i radosc tutaj
wspaniale jest razem się wspierac i dazyc do bycia szczesliwym
wszystkim mamusiom aniolkowym zycze pieknych fasolek i zdrowych dzieciaczków
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości