|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Cytat:
Bo my też od Ciotki dostaliśmy obraz w prezencie ślubnym, ale nasz właśnie wisi w dużym pokoju. To widok na Ostrów Tumski - ma mnie zachęcać do przeprowadzki do Wrocławia No i jest to całkiem przyjemna akwarela ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Cytat:
Kurcze tak mi przykro.... ![]() Już wysyła.... Jak będziesz jakieś buciki robić to pisz Ja mam taka malutką stopę, ze ciężko mi coś kupić i poluje na wizażu, ale przeważnie stałe bywalczynie butowe są szybsze![]() Perse......
|
|
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
anitaxas ślicznie. a gdzie jest ta krzywa tapeta?
to ta koleżanka z którą na wakacje mieliście jechać?
|
#3004 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, teraz robiłam AMH i hormony tarczycywyniki AMH za tydzień a reszta jutro
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Perse co u was?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Zeberka - ile Kasia wazy? Pytam bo tak pomyslalam o tobie. Rozmawialam ostatnio z siostra o wadze Jakuba ze ciagle slysze ze za malo ze na granicy ze dokarmiac ze jeszcze nie ale za chwile tak itp itd. Jej corka majac rok wazyla 7 kg i tez ciagle pediatra mowila kg za malo 1,5 kg za malo itp. Teraz dziewczyna ma 14 lat jest wysoka i szczupla ale nie wychudzona po prostu ladnie wyglada. Siostra nie dokarmiala jej i jakos wyrosla z taka waga jako dziecko. Czyli mozna. Chociaz i tak bym chciala zeby Jakub miescil sie w normach chocby najnizszych ale normach i nie glowic sie dlaczego nie tyje moze taka natura a moze nie i nie sluchac ze go glodze ze powinien byc na mm albo chociaz dokarmiany.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Perse co u Was??????
Anitaxas piękna sypialnia ![]() Agatko niestety nie pomogę - nie znam się na wynikach
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
tak
.... i tak mi smutno do tego CRP wyszło mi 2,8 więc spoko bo norma do 5..... ale znów to TSH mnie męczy wynik mam 0,042 a norma jest 0,350 - 4,940 a ostatnio miałam 0,370 a teraz znów spadło a mam dawki znów inne....
|
#3009 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3010 |
|
Zadomowienie
|
Perse, jestes łobuz!
Agata, byliście na kariotypach? |
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
może któraś ma numer do Perse?
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam chwilkę więc szybko nadrabiam
measia- roześmiana Merry jest cudna. A jak tam Ala- problemowo czy ok? iza- brzuszek ciążowy widać i prezentuje się pięknie co do wózka- to radzę kupić swój dzisiaj właśnie pomyśłałam jak dobrze, że jestem "wyposażona" , przy następnym maluszku będzie mi trzeba dosłownie kika rzeczy nabyć ![]() Medi, pani- też lubię zapraszać gości z tego powodu co Wy ![]() wiele stresu kosztują mnie niezapowiedzine wizyty.... mamy Roczek za dwa tygodnie więc jadę z porządkami (a zaczęłam od strychu i spiżarni measia, Medi- ja właśnie w sobotę zdałam ostatni egzamin na podyplomówce- teraz jeszcze praktyki i pisanie pracy fioluś- Stachu z biszkoptem jest niesamowity ![]() moja waga chyba rośnie, przestałam chodzić pieszo i jem byle jak...a u Ciebie jak postępy? rena- fryzurka odważna eliza- gdzie nam uciekasz? agtako- kurcze, lepiej się jednego gina trzymaj bo niepotrzebnie nerwy szarpiesz przez takich jak ten dzisiaj.... anitax- gdzie znalazłaś taką tapetę, która łączy i szary i brąz...? tyle się takiej naszukałam bezskutecznie,że aż mi sie odniechciało tapety w sypialni i stanęło na tym, że nie będzie... piękna Twoja sypialenka BERBIE- czekam na foty łazienki kiedy urlop w górach?Perse??? monia- Kasia ma 8100 i za dwa tygodnie roczek przyjmuje się, że do roku dziecko powinno potroić wagę urodzeniową czli powinna ważyć 9030 zapytałam ostatnio o to pediatrę (która pochwaliła, że od ostatniej wizyty mamy ładny przysrost) czy to nie źle, że nie potroimy wagi a ona mnie opieprzyła, że to nie matematyka...i że mam się nie martwić tym bardziej, że wyniki z krwi też ok ![]() kocurku, wika-- kolejnych pięknych rocznic pani- prace nad Olą trwają? Hosenko- leżysz grzecznie? Poszłam na L4 w podobnych okolicznościach, położyłam się (pierwsze szpital potem dom)mimo, że chciałam pracować do późnych miesięcy ciąży ale warto było a i w pracy zrozumieli moją sytuację, cierpliwości- wypoczywaj i dbaj o Was
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-06-17 o 23:42 |
|
|
|
#3013 |
|
Konto usunięte
|
hej - dziewczynki cały czas Was podczytuję, ale nie mam kiedy pisać, bo dowalili mi w pracy kupę pracy; jak wracam do domu to idę na basen i już nie mam siły na komputer
|
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() chyba nie zdąże teraz nadrobić, bo idziemy niedługo do gina po tabletki a pozniej do pediatry niech obejrzy tą wysypke skoro ja nic nie jem a ona znowu jest ![]() I chciałam zapytać czy skład na chlebie jest dokładny? Bo byłam wczoraj w piekarni i Panie mi powiedziały że bez nabiału i jaj to tylko w zdrowej żywności.. a poszłam do jarzyniaka i tam byl chleb o składzie "mąka (dwa rodzaje-nie pamietam jakie), woda, drożdże, cukier. Czyli by pasował, tylko czy napewno nie ma tam mleka ![]() bo pieczenie bułek jest ok, ale teraz jak upał i calymi dniami na polu siedzimy to wracam głodna i musze czekać aż się upieką
|
|
|
|
#3015 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dziękuję za miłe słowa odnośnie sypialni ![]() Perse ???? może któraś wyśle do niej smsa? długo się nie odzywa ![]() Agatko przykro mi z powodu # koleżanki.. co do pobrań na kariotypy, to my mieliśmy lekki katar ale nikt nawet o to nie zapytał więc zrobiliśmy badanie i nie było problemu. Wybierasz się do endo z tym TSH? Dziewczyny mam pytanie: czy jak zacznę starania to czy na okres tych dwóch tygodni po owulacji, kiedy teoretycznie możemy być w ciąży należy zmienić tryb życia? tzn. czy rezygnować z jazdy na rowerze? nie jakiejś wyczynowej, takiej np. 10 do sklepu czy np. z podnoszenia miski z praniem?? Nie wiem czy na tak wczesnym etapie takie rzeczy mają jakiś wpływ na ewentualną ciążę?? ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Zeberko tapeta kupiona w Castoramie. |
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
witam wtorkowo
dziś na późniejszą do pracy więc mam chwilę żeby coś skrobnąć...zwariuję chyba, bo temperatura znów wzrosła (nieznacznie, ale jednak) no i @ nadal nie ma...pewnie do 21.06 przyjdzie, ale czy temp. nie powinna już spadać?? ja dziś z mężem po autko jedziemy (prawie 200km) więc dziś na pewno nie poczytam Was, ale jutro nadrobię trzymajcie kciuki żebyśmy kupili idę gotować obiad ![]() miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
no i dodaję jedno czy można się przeciągać (tak wiecie porządnie po wstaniu) i spać z rękoma u góry?? niby głupie, ale rąk nie można podnosić
|
|
#3017 | |||
|
Zakorzenienie
|
Prze piękne zdjęcie z butlą!! Cudna malizna
![]() Cytat:
Mój mały tak się nauczył że jak mówie "chodź do mamy" i wyciągam ręcę to macha łapkami we wszystkie strony jak szalony ale marzy mi się że kiedyś te rączki wyciągnie prosto do mnie narazie mamy czasCytat:
tym bardziej że tu jest mnóstwo dzieci gdzie cykl był bez owulacji chyba że TŻ chce się zabezpieczać, to trzeba go jednak przekonać. Nie poddawaj się, bo będziesz nieszczęśliwa Cytat:
|
|||
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Kubek na kariotypach bylismy...posiedziałam na poczekalni z 5 min gdzie była klima i już mam nos zapchany dziś... Anitka do endo nie ma sensu iść bo byłam miesiąc temu i zmieniła mi dawki leków i kazała zbadać...ale może za wcześnie to zbadałam i efektu nie ma...ale moim zdaniem to powinno już lekko wzrosnąć a nie iść w dół znów.... Nie wiem jestem w kropce.....bo nie wiem czy dawki znów zmienić czy brać jeszcze ze 2 miechy i dopiero skontrolować....lekarka ogólna mi dała skierowanie to sobie zrobiłam to TSH... ale to za wcześnie jeszcze.... Co do starań to ja myślę że powinniście żyć dalej tak jak żyliście i nic nie zmieniać bo inaczej oszalejesz.... Rena temp przed @ może spaść w jeden dzień i w tym dniu może przyjść @ a może spaść z 2 dni wcześnie....nie ma reguły a każda z Nas jest inna! Dziewczynki prosze o głosowanie
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-06-18 o 08:35 |
|
|
|
#3019 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Dziewczynki nie umialam sie wczoraj zalogowac... U mnie bez zmian, czekamy
jest już bezpiecznie, ale nie ma sensu rozwiązywać ciąży przed czasem, dalej monitoruja. No i mam antybiotyk na jakąś infekcje.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3020 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na początku się dziwiłam że dziewczyny narzekają na jej smak, ale jak bralam przez chyba 7 miesiący 3x2 to w porze zażywania miałam łzy w oczach tak mi zbrzydła ![]() Cytat:
![]() a powiedz mi co ma nie tak z napięciem? Ja ciągle tez o tym myślę, bo mały np. prawą piąstke jak zaciska to zawsze z kciukiem w środku, a lewą z kciukiem na zewnątrz. Tak samo prawą macha wysoko i prostą a lewą macha zgiętą. Jak nie zapomne Fajne zdanie, mamusiom wystarczą "tylko" pozdrowienia ![]() u mnie jeszcze doszlo to ze maly chce jesc srednio co 1.5 h bo jest goraco a pic wody z butli nie chce wiec czasami tacham wozek na dol 3 pietra a on po 10 minutach wrzeszczy tak ze musze leciec do domu. strach sie z nim gdzies dalej ruszac ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja jak mialam za malo pokarmu to piersi flaki a mlody tak wrzeszczał ze wiedzialam ze z glodu Cytat:
![]() ja po # cwiczylam i poprostu zaczela mnie pobolewac macica wiec na wszelki wypadek przestałam i dobrze bo juz bylam w ciazy ![]() ale zakupy itp to trzeba robic, nie dajcie sie zwariowac! Agatko ten lekarz jakiś zadufany w sobie przykro mi z powodu koleżanki
|
||||||||
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenka co u Ciebie? jak sie czujesz?? Leżakujesz?? kiedy wizyta??
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
leże, ale mnie już trafia .... jutro wizyta, ciekawe ile jeszcze będę musiała leżeć?
|
#3024 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Zacząć się oszczędzać i dbać dopiero jak wyjdą 2 kreski.Nie ma co przesadzać.Ja w weekend przed testem piłam dwa dni i spaliłam mase fajek bo byłam pewna że będzie @. Cytat:
Moim zdaniem można,ja czasem się przeciągam.Staram się nie podnosić rąk do góry w pozycji stojącej. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41370867]Dziewczynki nie umialam sie wczoraj zalogowac... U mnie bez zmian, czekamy jest już bezpiecznie, ale nie ma sensu rozwiązywać ciąży przed czasem, dalej monitoruja. No i mam antybiotyk na jakąś infekcje.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Dobrze że u was stabilnie ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#3025 | ||
|
Zadomowienie
|
Perse to dobrze że jest dobrze
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jazda na rowerze?? hmm....zdania są podzielone! Jedni lekarze zabraniają już wiedząc o ciąży a inni wręcz przeciwnie namawiają do korzystania...jak widać szkoły w każdej kwesti są dwie....
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Luna Bylismy na truskawkach ze Stasiem i zapomniałam jego smoczka i pieluszki, a on przeważnie z nimi zasypia. Plakał, bo chciało mu się spać, więc dałam mu na minutę ciacho i jak usnął to wyciągnełam
|
|
|
|
#3028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale gdy tam dziewczyny sobie coś upatrzą, to czemu nie choć coraz bardziej mam ochotę na jakieś sandałki, mimo że wiem, że pewnie i tak w świat polecą ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41370867]Dziewczynki nie umialam sie wczoraj zalogowac... U mnie bez zmian, czekamy jest już bezpiecznie, ale nie ma sensu rozwiązywać ciąży przed czasem, dalej monitoruja. No i mam antybiotyk na jakąś infekcje.[/QUOTE] Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3030 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny ,mamusie aniołków
Sama do nich należe Straciłam ciąże w 2009 roku, w 2011 urodziłam zdrowa córeczke a teraz znow się udało- kilka dni temu ujrzałam na tescie 2 kreski. Pisze do was bo byłam załozycielka pierwszego tematu zwiazanego z poronieniem "staramy sie po poronieniu teraz sie uda" Jak sie ciesze ze taki watek nadal trwa.........ze razem sie wspieracie, przenosicie swoj zal ,smutek i radosc tutaj wspaniale jest razem się wspierac i dazyc do bycia szczesliwym wszystkim mamusiom aniolkowym zycze pieknych fasolek i zdrowych dzieciaczków
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

w domu rodzinnym.
No i jest to całkiem przyjemna akwarela 
napisałam smsa do koleżanki czy jest w pracy a ona mi napisała że jest w szpitalu bo poroniła i jutro ma zabieg 

Ja mam taka malutką stopę, ze ciężko mi coś kupić i poluje na wizażu, ale przeważnie stałe bywalczynie butowe są szybsze
, teraz robiłam AMH i hormony tarczycy