|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
ale oprócz tego i tak jakieś gimnastyki no i zabiegi na likwidację cellulitu koniecznie muszę sobie zafundować niestety Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
moj tż powiedział, że Sara będzie piękna po mamusi, a mądra po tatusiu, więc aż taki geniusz odpada:P haha
(dobrze ze moj tz tego nie czyta) |
|
|
|
#2073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W jakiej firmie jesteś ubezpieczona, bo u mnie narazie cisza
|
||
|
|
|
#2074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mnie teściówka w sobotę przywitała słowami "No chodź tu grubasku" ![]() Cytat:
![]() za kaskę ![]() Zapakuj w inny karton, przecież jemu chyba ten konkretny karton nie jest potrzebny
|
||
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2077 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i skóra na brzuchu po porodzie przez pierwsze 6 miesięcy- dramat
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja mam apel, że po ciązy może utworzymy jakąś grupę wsparcia dla zrzucających brzuszek i nadprogramowe kilogramy
)) ktoś chętny? |
|
|
|
#2079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja bym przykleiła na taśme klejącą dwustronna ona mocno trzyma do jakiegos cienkiego kartonu tylko pytanie czy to nie bedzie zagrybe zeby włożyc do ramki ze szkłem? pozatym ładnie to wygląda
|
|
#2080 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za egzaminIdzia zaciskaj nogi Belle ![]() Cytat:
Cytat:
kurcze, ale szybko mi popołudnie minęło, a miałam tyle rzeczy zrobić przyjechała najpierw do mnie moja przyjaciółka się pożalić, potem wisiałam z siostrą na telefonie i nic nie zrobiłam, a tż mi dziś kazał skompletować zamówienie na all do 23 zostało mało czasu, a jeszcze coś mu na kolację muszę zrobić |
||||||
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
przyzwyczaiłam się, luzik
Też milusio ![]() taaa
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
Moja juz 89 lat i juztaka zakrecona jest troche....siedze z nia dzis na lawko-hustawce a ta patrzy na mnie i mowi.... Ty tam masz jakies dziecko czy masz taki brzuch.....hehe ![]() Tak,ze tego...nie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
leżałam 3 razy w szpitalu zgłosiłam ten ostatni za 18 dni muszę te poprzednie w takim razie jeszcze zgłosić... dwa razy po 7 dni jutro się tym zajmę
|
|
#2085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak miło ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Ja mam tylko 4 dni, ale dodatkowe pieniądze zawsze się przydadzą. Tylko nie wiem czy powód mojego pobytu kwalifikuje się do wypłaty pieniędzy, więc czekam. |
||
|
|
|
#2086 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ta nie farbuje bo jest biała w takie jasno szare wzorki.. i uważam że wszystkie pościele z ikei są naprawdę w porządku... akurat w tej bawełna jest najtańsza i taka szorstka, ale mi to nie przeszkadza..Cytat:
|
||
|
|
|
#2087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2088 |
|
Zadomowienie
|
magolina , neni1984 , surka , fiazo - dizękuje
jak tu iść do ksiazek jak tyle sie dzieje moja ciekawość ni epozwoli mi sie uczyć, a przy okazji śniło mi się dzisiaj że miałąm synka i córeczke, hmm nic mi nie wiadomo żebym spodziewała sie bliźniaków ![]() była u mnie kuzynka i stwierdziła że jak na ten miesiąc mam malutki brzuszek i ze ona jak spodziewałą sie synka wyglądała jak słonica , wiec troszke mnie pocieszyła, chociaż co z tego jak mam juz 12 kg na plusie i moze brzuszek nie jest taki duzy ale za to powiększyło się to i owo ![]() dlatego z chęcią zapisze się do wątku walki z "pociażowymi" kilogramami |
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to zamierzam wykupić karnet na bieżnię pod ciś parę razy chodziłam przed ciążą-super sprawa dla nóg, a na nogach najbardziej mi zależy |
|
|
|
|
#2090 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko ja słyszałam, że zaraz po porodzie też nie można od razu kłaść się na łóżko, bo stężenie hormonów jest jeszcze za wysokie...i co tu zrobić ![]() Cytat:
skoro życzysz sobie to czymam kciuki, żeby się rozkręcało ![]() Cytat:
ale dla mnie to akurat oki, akurat po drodze będą mieli z powrotem, to odwiedzą jakby co wnuka.A i jeszcze! chciałam pogratulować imienia dla Bezika, bo mi mignęło, że w weekend decyzja zapadła i fajnie, że udało się ogarnąć te alergię Mela ale zazdroszczę basenu a córa przesłodka i przesliczna Ja zmykam dziewczyny, jutro się odezwę w południe pewnie i wstawię Wam też wtedy obiecaną resztę zdjęć (łóżko i wanienka, złożony wózek) bo Tż siedzi na kompie i pracuje i nie mam sumienia go wyganiać, żeby to pownosił na już. Dobrej nocki, a dla terminowych życzę skurczy
|
||||
|
|
|
#2091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
Drzwi kupiłam w leroy merlin, nazywają się Mataro. Kupiłam w promocji za 304 zł skrzydło Cytat:
My już mamy drzwi w szafie, jeszcze półki, pomyja mi woda z octem, żeby zabić ten zapach i od jutra będę składać ciuchy i układać. Któraś z Was pytała czy robiłam kuchnię- niestety za mały budżet. Robiłam 3 pokoje, łazienkę i przedpokoj. biuro męża już gotowe do rozpakowania kartonów. A w salonie graciarnia :-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja przynajmniej będę
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-
szkoda, że nie starczyło Wam kasy na wszystkie pomieszczenia
|
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polecam bardzo. Zrzuciłam na nim 17kg bez diety.
|
|
#2096 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam duzo zdjec ogrodow i kwiatów na kompie bo uwielbiam prace w ogrodzie Cytat:
ja tez o tym solarium marzyłam przez cała ciąze teraz mam twarz opalona to juz sie tak blado nie czuje ale jak urodze to raz gdzies na solarium pojde moi rodzice wylatuja na tydzien na wczasy 30 lipca razem z moja siostra i jej rodzina i nie maja z kim zostawic swojego pieska- kundelka i 2 kotów a ja bede dopiero pare dni po porodzie ale zaoferowałam sie ze psa wezme do siebie (pies jest dość zwiazany z moja mama bo go przygarneła obcych ludzi sie boji i tylko ze mna moze zostac) boje sie to powiedziec Tz bo wiem ze sie nie zgodzi wiec chce go postawic przed faktem dokonanym
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
Moje siostry kupiły sobie też jakiś sprzęt, więc zamirzam im podrzucać Lilkę a sama będę korzystać
|
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie
Kasy i czasu, bo teraz i tak mamy tylko miesiąc na ogarniecie wszystkiego przed porodem. A wiadomo, po remoncie kurzu od cholery...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2099 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41365917]wiesz co.. dla mnie to wszystkie pościele śmierdzą "nowością" jak się je wypakuje, wiec zawsze je piorę - własnie chodzi pralka
ta nie farbuje bo jest biała w takie jasno szare wzorki.. i uważam że wszystkie pościele z ikei są naprawdę w porządku... akurat w tej bawełna jest najtańsza i taka szorstka, ale mi to nie przeszkadza..[/QUOTE] Ja mam dla Wojtka pościel z Ikei i super się trzyma Mnie też
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak często i długo na nim "steppowałaś"?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.

ale oprócz tego i tak jakieś gimnastyki no i zabiegi na likwidację cellulitu koniecznie muszę sobie zafundować niestety 

to chyba było o mnie, bo raczej nie o kimś kogo mijał na ulicy 10 minut wcześniej 
W jakiej firmie jesteś ubezpieczona, bo u mnie narazie cisza
Na pewno zadowolona

i nie mam zamiaru się wystawiać na słonce i czekać na efekty pare dni.