|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
Może poleciłybyście mi w takim razie jakiś zestaw na początek? (szampon + odżywka i ewentualnie jakiś jedwab). Kiedyś kilka razy zdarzyło mi się olejowanie włosów, ale nie byłam systematyczna.. Jeśli chodzi o zabiegi - farbowałam włosy przez 3 lata. Od jakiś 3 miesięcy przestałam, chcę powoli wrócić do naturalnego koloru. Co dzień myję włosy, więc dochodzi suszenie. Jeśli chodzi o prostowanie - muszę prostować grzywkę i czasem przejadę 2/3 razy po reszcie włosów. |
|
|
|
|
#3542 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Nie chcę w takim razie, skoro i tak będę musiała robić poprawki. Kupię sobie w zamian bieliznę
|
|
|
|
|
#3543 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Więc przed następnym myciem olej z kuchni - zapamiętam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myjadło: Facelle Sensitive, Alterra Perfumfrei, Babydream, Babydream fur mama, Hipp, rosyjskie szampony. Mocny myjak: Barwa, niektóre Malwa, różne marketowe rypacze. Odżywki emolientowe: Bingo Spa: glinkowe, drożdżowe, błotne (ale masz cały spis w pierwszym poście). Jedwab: bez protein i bez etanolu: Green Pharmacy, Marion i Joanna Arganowe. To nie przejeżdżaj po reszcie włosów Swoją grzywkę onego czasu prostowałam na wałku o dużej średnicy ![]() A tak w ogóle wypadałoby rozdwojenia obciąć.
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko u mnie ciężko te rozdwojone włosy podciąć. bo trzeba by było jechać po całej długości. |
|
|
|
|
#3546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() koleżanka tak sobie leczy podrażnienia po goleniu i teraz co golenie mniej jej wyskakuje podobno faceci kiedyś używali ałunu właśnie na podrażnienia po goleniu na twarz
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
A taka maska nada się dla wysokich porów?
![]() aqua, aloe barbadensis leaf juice, cetyl alcohol, lauryl alcohol, cetrimonium chloride, brassica campestris oleifera oil, argania spinosa kernel oil, hydrolyzed wheat protein, bambusa vulgaris sap extract, hydroxyethylcellulosa, lecithin, tocopherol, ascorbyl palmiatate, cetearyl alcohol, behentrimonium chloride, propylene glycol, lauradimonium hydroxypropyl hydrolyzed keratin, guar hydroxypropyltrimonium chloride, cetrimonium methosulfate, quaternium-91, citric acid, sodium phylate, ethylhexylglycerin, phenoxyethanol, parfum. |
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- aha dziewczyny, chciałam was prosić o pomysły co mogę zrobić z żelem aloesowym, bo chcę w końcu otworzyć, a nie mam pomysłu
|
|
#3549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i mówiła właśnie że za pierwszym razem trochę szczypało a teraz jest super ![]() na włosy daj ![]() do ciała też jest fajny mi wszystkie ranki się szybciej goiły i swędzące cosie po ukąszeniach komarów
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mówicie o depilacji.. Ja używałam tylko maszynek, ale też chętnie zamieniłabym je na coś co daje efekt na dłużej i nie podrażnia skóry..
Byłam w Inter Marche i nie było tych masek ![]() Tylko Romantic różowa. + Na blogu nowe paznokcie
|
#3551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) , goląca swoje nogi co 2 dni a w razie spotkania z kimś kto mnie może pomiziać po kolanku to i codziennie, po depilatorze wystarczy przejechać maszynką, później za 4-5 dni znowu no i za jakieś 8 dni to już do kolejnej depilacji się nadają , co dla mnie jest sukcesem Ale ze względu na obecne upały i fakt ciągnięcia 2 etatu jako korepetytorka maty (ah ten koniec roku ) nie mam czasu na codzienne golenie i jutro idę do pracy w spódnicy maxi
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm no to spróbuję jeszcze z tym ałunem, bo w sumie prawie cały czas mam coś podrażnione od golenia :P
|
|
#3553 |
|
Konto usunięte
|
Miałam dzisiaj gdzieś wyjść wieczorem
. Ale robię porządki w pokoju. Zrobiłam za to mega pyszną sałatkę z warzyw |
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewentualnie ukręciła jakąś mgiełkę nawilżającą
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytam na wątku o żelu aloesowym co można ciekawego z nim zrobić
|
|
#3556 |
|
Wtajemniczenie
|
jak miałam gorvity to używałam czasem jako maski...
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma olei wnikających, proteiny pszeniczne - duże, więc nie powinna krzywdy zrobić. I jakaś mocno zmodyfikowana pochodna keratyny, ale pod koniec składu.
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
A miałam właśnie pisać o mgiełce. Ja nigdy nie miałam żelu aloesowego (mam tylko skoncentrowany wyciąg) ale użyłabym pod olej albo jako dodatek do maski
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
ale żel aloesowy nie ma takich 'palących' właściwości jak nierozcieńczony sok z aloesu?
pytam dla pewności...
|
#3560 |
|
Spaceroholiczka
|
Xminor, Ty też dajesz korki?
W sumie, mam do Ciebi bliżej, niż do Kascysko. Wezmę Cię kd 2 kl. a Kasię od 3 z chemią ![]() W ogóle, śluńskie dziołchy, muszę Was pogonić. Zamykajcie swoje sesje, rzucajcie prace i dawajcie mi tu natentychmiast propozycje zlotu. Blondyna ino na to czeka, a ze mną coraz gorzej. Do września będę dziurawa jak ser, bo coś mi się ze skórą dzieje |
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
nie, taki żel można normalnie na skórę nakładać bez żadnego rozcieńczania
|
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co się dzieje z moimi włosami, raz chcą się kręcić, a teraz, już drugie mycie-prawie idealnie proste i gładkie ;o
Ale końcówki czas podciąć
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3565 | |||
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że dziś wyjątkowo o włosach gadacie
Cytat:
).A kupiłam je tak na wypróbowanie jak mi nogi przypadkiem zarosły. Ale w życiu nie myślałm, że to takie łatwe i o dziwo wcale mnie nie boli.Teraz testuję do bikini i głębiej i jestem póki co zachwycona. Oczywiście codziennie po trochu, bo na raz to bym chyba umarła ![]() Ale nie używam tych chusteczek z opakowania ( ) tylko przemywam chusteczką z olejem migdałowym i pięknie koi.Rąk i ud na szczęście jako blondynka nie muszę depilować, bo mam tam przezroczyste włoski. A do pach codziennie żyletka rach, ciach i gotowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3566 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3567 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() I nie nerwuj mie. Nie ma na mnie stanika, o. Już mie biere na samo myśl o zakupach. Najbardziej wkurza mnie to, że kasę mam, a nie mam, co za nią kupić, bo nic nie pasuje. Byłam mierzyć ostatnio to 65F Nessy i ciasne, a Cleo nie było, tak jak i 65G Nessy. |
|
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba kupię ałun w rossmanie. Jak nie sprawdzi się jako dezodorant, to go do nóg wykorzystam wykorzystam. Co do żelu aloesowego. Ja mam Gorvity. Bardzo go lubię, ale wyłącznie na długości włosów, bo jestem na niego uczulona.
Mam pytanie do fanek Chodakowskiej. Macie jej książkę? Warto kupić? Potrzebuję motywacji do ćwiczeń w wakacje. Teraz w sesji sobie odpuściłam. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2013-06-17 o 22:41 |
|
|
|
#3569 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No, ale ja wrażliwcem pewnie jestem.
|
|
|
|
|
#3570 |
|
Spaceroholiczka
|
Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Dolczi, uczulenie na aloes?
Powiem Ci, co ostatnio wpierala mi babka z nowo otwartego sklepu zielarskiego. Rozejrzalam sie co maja i poczęstowała mnie sokiem: z pokrzywy, żurawiny, aloesu. Wzięłam żurawinę, mówiąc, że jestem uczulona na aloes i wolę nie ryzykować. Wyskoczyła, iż ludzie są wprowadzani w błąd, bo aloes leczy alergie, a nie uczula, poza tym nie ma w nim co uczulać, gdyż producenci dbają o to, w jaki sposób pobierają z niego sok - ta, a każdy mój kontakt z produktem z aloesem w składzie kończy się pokrzywką. Następnie inna pseudo-lekarka-zielarka miała do mnie pretensje, że wprowadzam brednie do medycyny, bo nie ma czegoś takiego jak przerost flory bakteryjnej (co mam na wypisie z kolonoakopii), a i wszelkie choroby jelit nie istnieją, bo jest tylko jedna - zespół jelita drażliwego. Mówiła, że właśnie sama się z tego wyleczyła, chodziła nawet 4 razy dziennie do toalety (mniejsza z tym, że tyle to u mnie norma przy dobrych wiatrach, bo przy zaostrzeniu chodzę do łazienki nawet po 12 razy w ciągu dnia!) Wciskała mi ziółka m. in. z miętą i rumiankiem. Na rumianek jestem także uczulona - oczywiście usłyszałam, że w takiej ilości, jak są w tabletkach w ogóle nie zaszkodzi. Po mięcie akurat mam większe dolegliwości żołądkowe i zgagę - znów atak, że mięta łagodzi, a nie szkodzi. Jak grochem o ścianę. Obca baba wie lepiej, co ja, za przeproszeniem, w tyłku mam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

i tak zawsze po depilatorze poprawiam jeszcze maszynką pozostałości włosków. bo nigdy nie udało mi się tak dokładnie depilatorem usunąć włosków jak maszynką. musiałabym mieć mega dobre światło i jakąś lupą
co z tego, że 100 raz przyjedziesz miejsce przy miejscu jak i tak zostają włosy :P
Nie chcę w takim razie, skoro i tak będę musiała robić poprawki. Kupię sobie w zamian bieliznę 

ewentualnie ukręciła jakąś mgiełkę nawilżającą
Przebolałabym fakt podrażnień, tylko denerwuje mnie po to, że już po 2/1 dniu muszę ubierać długie spodnie