|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
|
|
|
|
#2162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Paskudy jesteście z tymi ciuszkami! Przez Was będę musiała zaprzęgać mojego Szanownego, żeby zwiózł rzeczy po dziewczynach i robić sortowanie. Bo mi się chce maleństw. Oooo.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Troszkę przedłużyłam sobie weekend i dzisiaj cały dzień spędziłam leniuchując na działce... tego było mi trzeba Nie zaglądałam tutaj od wczoraj a tu tyle stron do nadrobienia ![]() Budowniczka super że te nauki pomogły, oby teraz było TYLKO LEPIEJ Madzik89 gratuluję synka ![]() Basiula super że dzieciaczki duże i zdrowe ![]() Lineczka super ten poradnik Trele oby szybko przeszło ! Odpocznij kobieto troszkę bo się wykończysz.Kyte i katarzyna2500 witamy wśród nas Messuah ale zamieszanie z tym labolatorium, dobrze że się wszystko wyjaśniło 24Kasiula24 ale Wam maleństwo niespodziankę zrobiło gratuluję synka ![]() Cytat:
Dokładnie za 9 godzin mam usg połówkowe i jakoś póki co nie dociera do mnie to że być może już dowiem się kto mieszka w moim brzuchu czuję że jak się prześpie i wstanę rano to będę chodzić jak zwykle mega zakręcona i zestresowana... Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-18 o 00:14 |
|
|
|
|
#2165 |
|
Raczkowanie
|
Hej Gaduły!
Ja już na nogach, przed pracą czeka mnie uczelnia, ostatni wpis i kilka innych załatwień. Widziałam że pisałyście o tej kocykowej macicy Droga jak cholerka, ale w Smyku i na allegro można znaleźć je o wiele taniej, najlepiej poszukać pod hasłem otulacz otulaczek kokon itphttp://allegro.pl/blankets-beyond-ot...321660780.html http://allegro.pl/otulacz-dla-niemow...315350370.html O! W Smyku są m.in te: http://allegro.pl/motherhood-otulacz...325307611.html Miałam Wam jeszcze pisać w sprawie La Millou'owych kocyków: Wpiszcie sobie na allegro MINKY to wyskoczą Wam kocyki właśnie z takiego materiału jak La Millou tylko nie mające za plecami Ani Muchy ![]() Wzory są śliczne i są nieco tańsze. http://allegro.pl/motherhood-otulacz...325307611.html nawet otulacz jest a ja wypatrzyłam nawet ochraniacz na szczebelki
|
#2166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej hej ![]() jadę dzisiaj posiedzieć z chrześniakiem i przytargam sobie od bratowej książkę o pielęgnacji malucha itd :P nie wiem czy starczy mi czasu na przeczytanie tego wszystkiego: ulotek, w oczekiwaniu na dziecko, ciężarówką przez 9 miesięcy i o pielęgnacji ![]() zaczęłam dzisiaj 21 tydzień zaraz idę poskanować o diecie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na forach też zdania podzielone. Wiadomo że najlepiej nic nie brać, ale jak przez kilka dni mam chodzić z bólu po ścianach.......Oczywiście lekarza zapytam, ale dla niego witaminy to groźne dla maleństwa tabletki, więc już widzę minę jak pytam o apap extra Poza tym ciągle dowiaduje się o nowych" zakazach" - że płynu do płukania ust nie można w ciąży stosować, peelingu itp. Nic tylko się zapuścić i zamknąć w ciemnej piwnicy
"If your dreams don't scare you they're not big enough".... Edytowane przez Taszanta Czas edycji: 2013-06-18 o 08:03 |
|
|
|
|
#2168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to będzie Marcelek Gratuluję! ![]() Cytat:
Cytat:
ale czego nie przeciągną?? łeb mnie boli, jade na badania, nogi mam spuchnięte... i ide potem na zakupowy szał jak juz znam płeć może coś wybiore
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę musiała wymyślić inny smak ![]() wiesz z tymi wielkimi ilościami dodatków, to zawsze tak jest w ice tea jest bardzo mało herbaty
|
|
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Pogoda to porażka
przyszłam do pracy i jest tak DUSZNO, że zaraz zwymiotuje... zachmurzone niebo i 24 stopnie Idę płakać do konta
|
|
|
|
#2171 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale numer ![]() Ja sama jestem ciekawa czy Nasz 80-procentowy Kamil będzie nadal Kamilem... podejrzewam,że jak by się zamienił w dziewuszkę to dostała bym niezłego szoku ![]() Mówił coś gin ile mierzy,waży? Cytat:
Witamy w równym 21 tygodniu ![]() Ja dziś miałam jechać nad jezioro a pogoda sobie żarty stroi... zachmurzenie pełną gębą Specjalnie z tej okazji wstałam o 8 rano z budzikiem ![]() No nic tak czy siak musze sie ubrać bo do Zusu muszę jechać itp. 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty! ![]() Mya, idę płakać z Tobą :P
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-18 o 08:48 |
||
|
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja wyruszam na badania na czczo za dzisiejsze wizyty
|
|
#2173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czuję jakbym miała jakąś zaporę miedzy płucami a ustami
|
||
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Mya a co to za płaczliwe dni? Co się dzieje?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#2176 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!!! Witam nowe Mamusie
![]() Nadajecie tak, że dwa dni nie zaglądałam, a ty 20 stron do nadrobienia. Jestem leniuchem więc wybaczcie, ale nie nadrobię. Wczoraj miałam bardzo niemiłą niespodziankę, trochę spanikowałam bo ni z tego ni z owego brzuch zaczął mnie boleć. Wyglądało to na skurcze i z każdą chwilą były coraz mocniejsze. Byłam akurat u mamy więc po jakiś 5 min. telefon do męża żeby bral książeczkę i przyjeżdżał po mnie, bo musimy jechać do lekarza. Tak pędził, że sprzęgło w samochodzie poszło. Dobrze, że był jeszcze mój. W trakcie jazdy oczywiście skurcze ustępowały i jak juz byłam u lekarza to prawie mnie nie bolało. Na krześle siedziałam, jakbym już rodziła, ale tak było mi wygodniej. Mój gin. mnie zbadał, wszystko ok, zrobił usg i tam też wszystko ok. Powiedział, że to skurcze macicy no i przepisał nospę i jakiś na zapalenie dróg moczowych zapobiegawczo. Mam to brać 3x1. No i jeszcze dostałam zastrzyk rozkurczowy. Musiałam zostać przyjęta na oddział, masa papierologii i komentarz jakiejś Pani pielęgniarki "Nospę Pani brała?" ja, że nie, a ona "To od nospy trzeba było zacząć" Mnie zamurowało. Później tylko do tej babeczki, która robiła mi zastrzyk mówię, że z proszkami to jestem ostrożna i że to moja pierwsza ciąża i nie wiem co jest normalne a co nie. Oczywiście jak wyszłam to mój brzuszek znów zaczął mnie boleć I tak już do wieczora. Jedyny pozytyw z tej wizyty to, że z dzidziusiem wszystko ok i że już na 100% synuś to synuś. Nawet zrobił zdjęcie siusiaka, ale musiałam je oddać na oddziale. Ryba możesz mi już wpisać, że czekamy na Kajtusia ![]() Pisałyście o ciągle zmieniających się smakach, ja na początku miałam na sok pomarańczowy, teraz na niego patrzeć nie mogę. Obecnie jestem na etapie soku porzeczkowego. Pomidorów, ogórków no i truskawek nie mogę jeść Tylko wyraźne smaki więc ostatnio jadę na kanapkach z keczupem No i to chyba tyle. Mam nadzieję, że będzie można to przeczytać
|
#2177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i gratuluję Kajtusia Coś przewaga chłopców Nam się robi
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2178 |
|
Rozeznanie
|
Strasznie spanikowałam. Nawet w pewnej chwili łzy mi poleciały bo zaczęłam sobie wyobrażać najgorsze. Mam jakąś fobię i za każdym razem po siusiu sprawdzam papier czy nie ma jakiś plamek krwi.
|
#2179 | ||||
|
Zadomowienie
|
Nie zaglądałam przez 3 dni, bo miałam wizytę siostry z dzieciakami = przygotowanie do roli matki
starszy to już mega słodziak (lat 4,5) - dla niego taka wyprawa do Wrocławia to duże przeżycie. Tramwaje przeżywa, wybraliśmy się na rejs Odrą - to będzie miał teraz co opowiadać przez długi czas, każda fontanna zaliczona A młodszy (niedawno roczek skończył) to wyzwanie - chyba mu ząbki rosną i marudny straszliwie i nie wiadomo o co chodzi... Trochę mi to zajęło ale nadrobiłam co u Was. Poczytałam o tych wizytach w jeziorach/morzu i szczerze to się zmartwiłam. Chcieliśmy jechać nad Balaton i ja sobie nie wyobrażam nie wchodzić do wody (uwielbiam pływać i większość czasu an wczasach spędzam w wodzie). I teraz chyba się muszę zastanowić czy jednak nie jechać nad jakieś baseny zamiast kąpieliska. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ryba91, to czekamy na relację z wizyty i zakupów. trzymam kciuki za poznanie płci ![]() Asist22, pielęgniarką się nie przejmuj - one po prostu myślą, że to takie logiczne wszystko. A jak się jest w pierwszej ciąży to nie jest takie proste i logiczne jak im się wydaje. Ja dzisiaj mam ambitny plan = stworzyć listę zakupową na wyprawkę, zaznaczyć, co dostanę od siostry, dopisać ewentualne propozycje
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-06-18 o 10:05 |
||||
|
|
|
#2180 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamusie
![]() Widzę że nie tylko ja mam kiepski początek dnia.Pogoda nam się zmieniła, jest pochmurnie, wstałam rano z bólem głowy, a ile razy w nocy wstawałam siusiu to nawet nie policze.Już w pewnym momencie chodziłam z zamkniętymi oczami po omacku. Dzastino a jak się teraz czujesz?czy przeszły już skurcze czy dalej Cię męczą?Nic dziwnego że pojechałaś do szpitala, sama pewnie tak bym zrobiła, a te pielęgniarki to chyba juz zapomniały jak to jest z pierwszym dzieckiem w ciąży, jaki to stres i obawa o swoje maleństwo.Przecież nie wiemy jak mamy reagować w takiej sytuacji, co jest normalne.Ale mam nadzieje że już jest sytuacja w 100% opanowana, i gratuluje chłopczyka Ostatnio masowałam sobie brzuszek, a moja bratowa powiedziała mi że nie wolno masować brzuszka, bo to wywołuje skurcze macicy.Więc teraz też z obawy tylko trzymam sobie rączkę na brzuszku albo delikatnie "kiziam" córeczke.A co do smaków, to odrzuciło mnie ostatnio od soków jabłkowych, które bardzo lubiłam, i w ogóle od jabłek. Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty niech nam się ujawniają nasze robaczki ![]() PS.odliczam te dni do porodu jak kiedyś do wesela..148 dni!!
|
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
Asist, masakra
jacy Ci ludzie są niemili w tych szpitalach to ja nie wiem. ja nie mówię, ż ewszyscy mają byc usmiechnieci i emanujacy cieplem i serdecznoscia, ale niektore komentarze mogliby sobie pominac...Coś mnie kluje w lewym boku
|
|
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, właśnie się dowiedziałam, że za tydzień we wtorek mam obronę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje synka, to zdrobnienie od Kajetana?
|
|
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2185 |
|
Zakorzenienie
|
Asost ja też do dzisiaj sprawdzam czy nie ma krwi. W ogóle bardzo uważnie śledzę śluz. Dobrze, że wszystko ok.
Łukasz pojechał. Ja mam tez ciężki początek dnia :/. Wyjęłam kolorowe pranie z pralki a tam wszystkie białe elementy są niebiesko zielone. Płakać mi się zachciało, bo akurat z prania to zarobiłabym 6 :/. Wszystko potrafię doprać i dobrać . Teraz próbuje wygotować ten kolor ale marnie to widzę ![]() A potem Młoda na każdym kroku cos psoci. Ciężki czas. Mya buziam .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2186 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A coś Ty chciało by się, a tu tylko nudne podlasie ![]() ja jeszcze sobie radzę, ale jeszcze chwila i znów mąż będzie musiał na kolanach z brzytwą aha, chyba dobrze, że tak postanowiliście, skoro było już tylko gorzej, a będziesz miąła potem więcej pomocy przy bejbiku Cytat:
dobrze, że się wszystko wyjaśniłoCytat:
![]() jakoś tak wesoło w tym Twoim kącie ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
Przede mną do sprzątania całe mieszkanie, łazienke wysprzątac po remoncie płytki wymyć i w ogóle to chyba jakieś złośliwe skrzaty mi nabrudziły w domu
|
|
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh ja zawsze w wakacje robiłam gruntowne porzadki, ale nie chce mi się mając świadomosć że we wrześniu wyprowadzaja się rodzie i będzie trzeba całe mieszkanie ogarnać raz jeszcze przez tym jak wprowadzimy się z TŻ.
|
|
|
|
#2189 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja prać, a już tym bardziej prasować nie nie nie, i wszystkie plamy były "pu wsiegda" aż trafiłam na niemiecki odplamiacz Sil- już teraz żadna mi nie straszna
|
|
|
|
#2190 |
|
Rozeznanie
|
Tak. Już w podstawówce wiedziałam, że tak nazwę swojego synka i bardzo się cieszę, że mam taką okazję
![]() Co do empatii Pani pielęgniarki z wczoraj. Ja też nie oczekiwałam, że będą się nade mną rozpływać i och jakaś ty biedna. Ale takie komentarze mogłaby sobie darować bo nie każdy ma do czynienia z ciężarnymi i ich dolegliwościami na co dzień. Ale cóż zrobić
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.

) I przeciagna do tego ;P tak Ryba?

Ale też się jeszcze wstrzymuję do niedzielnej wizyty i wtedy już zakupy będa większe 

oby szybko przeszło ! Odpocznij kobieto troszkę bo się wykończysz.
Gratulacjeeeeeeeeeeeeeeee ee

za dzisiejsze wizyty
Mnie zamurowało. Później tylko do tej babeczki, która robiła mi zastrzyk mówię, że z proszkami to jestem ostrożna i że to moja pierwsza ciąża i nie wiem co jest normalne a co nie. Oczywiście jak wyszłam to mój brzuszek znów zaczął mnie boleć
JAk mam poznać czy bolą mnie jelita , żołądek a dzidziusiowi brzuch ?