Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-17, 21:42   #3151
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Bardziej mnie interesuje, czy nie jest to w jakiś sposób ryzykowne lub szkodliwe?

Lecieć będę tylko raz w ok. 16 tc więc nie będzie nic praktycznie widać

Jezeli ciaza nie jest zagrozona to nie. Jednak zawsze najlepiej zapytac swojego lekarza co o tym sadzi.
Stary 2013-06-17, 21:43   #3152
isia4891
Zadomowienie

Witam nowe dziewczyny.
Wróciłam dziś od lekarza...3,37 cm szczęścia, dwie rączki, dwie nóżki, ale jestem szczęśliwa i mega ruchliwe, wszystko mam nagrane na płycie termin mam na płycie11 stycznia.
Lekarz mi kazał zrobić prenatalne w 13 tyg ciąży i usg piersi. Robilyscie to?
Koszt w ck prenatalne 400 zł i usg100 zł.

Dziś znowu z wrażenia pewnie nie usne
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 21:46   #3153
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Bardziej mnie interesuje, czy nie jest to w jakiś sposób ryzykowne lub szkodliwe?

Lecieć będę tylko raz w ok. 16 tc więc nie będzie nic praktycznie widać
Niektórzy odradzają ciężarnym latanie na długich dystansach, bo wiąże się to z ryzykiem zakrzepów w nogach. Ale, jeśli kobieta jest zdrowa i ciąża przebiega bezproblemowo, to przy zachowaniu pewnych środków ostrożności raczej nie powinno być to szkodliwe.

Najlepiej porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem.

Edytowane przez Sheperdess
Czas edycji: 2013-06-17 o 21:49
Sheperdess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 21:58   #3154
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Padam już, śpioch
Dobranoc wszystkim
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:08   #3155
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Isia gratuluję!

Usg piersi robiłam, za genetyczne dopłacam 200zł.
Mój termin to 13 styczeń, niedaleko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:09   #3156
The light
Zadomowienie

Ja używam aplikacji "pregnancy" jest po angielsku więc raczej tylko dla tych znających język. Ma filmiki, śledzi ciążę, sa filmiki i opisy co w danym tygodniu się rozwija.

Sa też ciekawe pytania (np czy można manicure robić, czy dane leki brać,etc)

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:22   #3157
krolowa_nilu
Rozeznanie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Em ma - u mnie z OM 12t1d, z USG 11t6d.

Pytałam też lekarza o bóle pleców. Sama mam takowe i widziałam, że wiele z was też narzeka. Myślałam, że pojawią się później, ale teraz macica może uciskać co nieco i to normalne. Gin zalecił basen - mówi, że każda pacjentka odczuwa poprawę.
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:25   #3158
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość

Pytałam też lekarza o bóle pleców. Sama mam takowe i widziałam, że wiele z was też narzeka. Myślałam, że pojawią się później, ale teraz macica może uciskać co nieco i to normalne. Gin zalecił basen - mówi, że każda pacjentka odczuwa poprawę.
Zgadzam sie.W drugiej ciazy nie moglam sie ruszac,bo tak krzyz bolal.Po paru tygodniach gimnastyki dla ciezarnych na basenie przeszlo calkowicie
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:30   #3159
Enia_
Zadomowienie

Piszecie jak szalone

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
A czemu nie?
Chyba, że Ci śmierdzi

Ja używam Dove brązującego, bo blada jestem jak ściana
no nie smierdzi na razie
wiec do sb jeszcze bede smarowała bo mam weselisko niech nozki ładnie wyglądają

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
U nas wiedzą tylko rodzice (o ile ktoś mnie na forum nie wyszpiegował, co już się parę razy zdarzało).
Pamiętam Cię kochana z wątku walczymy o nasze marzenia udzielałam sie tam po poronieniu jak nie mogłam zajsc w ciaze i widze ze watek nadal trwa a Tobie w koncu sie udało,gratuluje
Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
ja mam sporo i siwych i nie miaąłm wyjścia, kolor robiłam w 8 czy 9 tygodniu - u fryzjera i farbą bez amoniaku. jeśli tylko wyczaisz godzinę, że nie będzie za dużo innych klientek na farby (z amoniakiem) to się nie na wąchasz tego syfu
ja w poprzedniej ciazy malowałam szamponem z L'oreala -one sa wlasnie bez amoniaku i pieknie pachną

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
A ja wróciłam z pracy i nawcinałam sie gołąbków...wogóle tak mnie bierze na pomidorowe sosy,fasolka po bretońsku za mną chodzi....a te gołąbki to mogłabym jeszcze jesc i jesc....o matko będe gruba
Mój apetyt jest nie do ogarnięcia
mnie dzis wzielo na paprykarz
mama tak na mnie dziwnie patrzyła bo mamy wspolna kuchnie jak na razie

Cytat:
Padam już, śpioch
Dobranoc wszystkim
dobrej nocki
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:31   #3160
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Witam nowe dziewczyny.
Wróciłam dziś od lekarza...3,37 cm szczęścia, dwie rączki, dwie nóżki, ale jestem szczęśliwa i mega ruchliwe, wszystko mam nagrane na płycie termin mam na płycie11 stycznia.

Super ze wszytko oki
Ja usg robie juz od dosc dawna ale to przez chorobe mamy.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:41   #3161
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
em ma: Szaleją? Mało powiedziane. Ja czuję jakbym miała okres,pms,ciążę w jednym. A do końca dnia jeszcze dużo zostało a już nerwy mi się znowu popsuły w ciągu godziny a sen wcale nie pomógł
A wiesz, nie tylko Ciebie muzyka drażni. Mój Tż jak włączy jakieś swoje utwory,które nawet lubiłam kiedyś to aż mną miota I codziennie tylko mówię"Ścisz to,bo mnie głowa boli"
Strach się bać takie połączenie w jednej kobiecie
Co do muzyki to wkurza mnie praktycznie każda może później mi przejdzie, ale póki co wszystko wyciszam albo wyłączam.
Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Imiona ja wybrałam a męzulkowi sie spodobały.
Ja niestety zostałam obdażona genetycznie przez rodziców wczesnym siwieniem włosów. I niestety od 18 roku zycia musze farbowac ale na sówj kolor cały czas. Raz mialam cos ciemniejszy ale on jest dobry na lato a raz miałam ombre z jasnymi końcami i fajnie to wyglada ale wole swoje.
Co do krwi pepowinowej to sie nad tym nie zastanawiałm ale mniej wiecej to co sie orientowałam to sa spore koszta. Musze jeszcze ze swoim hematologiem pogadac bo cos kiedys wspominał ze mi taka krew mogła by sie pzrydac. Jeszcze jest czas

Moj maz choruje na kominek ale nie bardzo da sie go u nas zrobic. Z zawodu wyuczonego i bardzo długo pracował jako kamieniarz wiec nie raz robił kominki, blaty do kuchni czy łazienki, parapety. Własnie przy okzji remontu wymieniamy parapety na marmurowe bo dla nas t koszt kamienia i odpada jakies 60-70% ceny co idzie za obróbkę.
Najważniejsze żeby imiona podobały się rodzicom i dobrze się im kojarzyły.
Co do kominka u nas też póki co nie ma gdzie go zainstalować, więc pozostaje tylko w świecie marzeń
Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Witam nowe dziewczyny.

Super że wszystko ok
Cytat:

Ja nawet nie patrzę na termin z OM bo wiem, że na pewno się nie zgadza zdecydowanie ten z usg u mnie jest realniejszy
W ogóle uświadomiłam sobie, że jestem już prawie w 2 trymestrze (w zależności od źródeł to 13 lub 14 tydzień).
Co do tych bólów pleców to ja muszę poczekać na wizytę u lekarza, ale nie wiem czy da mi zielone światło na basen. No i trochę się obawiam...po pierwsze że coś złapię, a po drugie działania chloru na skórę przez ten chlor nie chodziłam nigdy na basen regularnie, bo to dramat był co się działo ze skórą (czerwona, dużo drobnych krostek, potem sucha).

Edytowane przez em ma
Czas edycji: 2013-06-17 o 22:49
em ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:55   #3162
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Zgadzam sie.W drugiej ciazy nie moglam sie ruszac,bo tak krzyz bolal.Po paru tygodniach gimnastyki dla ciezarnych na basenie przeszlo calkowicie
O właśnie, wiedziałam, że ta gimnastyka to dobry pomysł. Muszę jednak poczekać jeszcze kilka tygodni, żeby mnie wpuścili. Mam nadzieję, że się obejdzie bez infekcji, nie mam do nich skłonności, tfu, tfu. Na chlor też nie reaguję negatywnie.
Stary 2013-06-17, 23:04   #3163
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Isia gratuluję!

Usg piersi robiłam, za genetyczne dopłacam 200zł.
Mój termin to 13 styczeń, niedaleko

To tak jak i mój

kurde taaaką miałam ochotę na gołąbki (najbardziej na kapustę z tych gołąbków) a u nas jak na złość od 3dni nie idzie nigdzie kupić kapusty więc dziś mój sie zlitował i stwierdził że pojedzie i kupi gotowe w słoiczku co prawda to nie to samo co takie domowe ale lepszy rydz niż nic... ja już taka zadowolona że wkoncu dostane te gołąbki on wraca wyciąga zakupy a tam co.... GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA normalnie nic nie powiedziałam zjadłam z pokorą żeby docenić jego chęci ale myślałam że się popłacze normalnie z żalu...

A teraz dobrej nocy Wam życzę
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 23:13   #3164
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
O właśnie, wiedziałam, że ta gimnastyka to dobry pomysł. Muszę jednak poczekać jeszcze kilka tygodni, żeby mnie wpuścili. Mam nadzieję, że się obejdzie bez infekcji, nie mam do nich skłonności, tfu, tfu. Na chlor też nie reaguję negatywnie.
Probuje sobie przypomniec,w jakim okresie ja chodzilam,ale cos nie moge.Chyba cos kolo 30 tygodnia zaczelam,ale jak przestalo bolec,to przerwalam
Byl to basen szpitalny,tylko dla pacjentow i wlasnie brzuchatek.Moge naprawde polecic
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 23:54   #3165
agoola83
Raczkowanie

Byłam dziś na usg I wszystko jest dobrze))))Cudownie!!!!! Jestem przeszczęśliwa i zapobiegawczo zaczynam się martwić o usg genetyczne

Jeśli to przeczytasz Mała Migotko, to do kogo idziesz i kiedy?

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
To tak jak i mój

kurde taaaką miałam ochotę na gołąbki (najbardziej na kapustę z tych gołąbków) a u nas jak na złość od 3dni nie idzie nigdzie kupić kapusty więc dziś mój sie zlitował i stwierdził że pojedzie i kupi gotowe w słoiczku co prawda to nie to samo co takie domowe ale lepszy rydz niż nic... ja już taka zadowolona że wkoncu dostane te gołąbki on wraca wyciąga zakupy a tam co.... GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA normalnie nic nie powiedziałam zjadłam z pokorą żeby docenić jego chęci ale myślałam że się popłacze normalnie z żalu...

Hahaha Znam to uczucie. I ten straszny zawód, gdy coś nie jest takie jakie MA być. Podziwiam Cię, że zjadłaś, ja bym się baaaaardzo zdenerwowała.
Tak a propos tego denerwowania się, to mam tak samo Jestem taka porywcza teraz, non-stop coś mi się nie podoba. Ale najgorsze, że ja to widzę, a nie umiem temu zaradzić. I zdarza mi się to tylko w domu, przy biednym Tż. Najbardziej mnie wkurza, gdy on jeszcze próbuje dyskutować! Jeeeee...albo gdy jedzie za szybko, to mam ochote wysiąść, ryczę, patrzę na licznik a tam 50...Albo gdy gada do mnie(gada stale)...albo gdy go za długo nie ma...albo gdy nie chce jeść, albo gdy zostawia nierozpakowane zakupy na stole w kuchni(wszystko wyciąga z siatek i układa, żebym zobaczyła co kupił), a ja wchodząc do kuchni czuję zapach: truskawek, koperku, ziemniaków, szynki...a on się mnie pyta, czy ładne zakupy zrobił....buuuu...teraz to mi się płakać chce w obliczu swej okrutności

Teraz to bym zjadła gołąbka...a zwłaszcza tą kapustę...taką ciepłą...jej...Dziś wieczorem zjadłam 4 naleśniki z dżemem, słoik buraczków ze śmietaną, trochę winogron, kotleta z ketchupem...a potem mnie zmuliło i znów jestem z pustym brzuchem...oszaleję...cho ć staram się nie narzekać, mam takie dyskretne wrażenie, że jest troszkę lepiej

Idę jednak coś przegryźć....z pustym brzuchem nadal muli((

Dobranoc:-***

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 00:47   #3166
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

A ja się czuję cudownie, że nie mam tego problemu nigdy nie farbowałam włosów, bardzo lubię swój naturalny kolorek i nie wiem co to znaczy "mieć odrosty"

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Też tak mówiłam a odkąd jestem w ciąży to umieram z ciekawości "co" tam z mężem zmajstrowaliśmy
JA też jeszcze farbą włosów nie potraktowałam nigdy. Czekam do pierwszego siwucha, a wtedy zacznę szaleć ;-) zawsze chciałam być blondi, choć przez chwilę ;P

Kiedyś też kozaczyłam, że nie chciałabym poznać płci, ale teraz jakoś... chcę się oswoić z tą myślą, zwłaszcza, jeśli będzie chłopaszek. Bo marzę o dziewczynce

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Miałam dokladnie to samo z moczem i okazało się, że pierwszy poranny niedokładnie jest tak pojmowany jak przeze mnie. W sensie od razu leciałam rano i siku do pojemniczka a tu trzeba najpierw się podmyć i najważniejsze trochę siknąć w kibelek i później w pojemniczek - dla mnie to logiczne nie było
Ja dostałam konkretne wytyczne od pielęgniaressy - "Pierwszy strumień do toalety, drugi do pojemniczka, trzeci do toalety. Zakręcić i przynieść." Nie dała mi szansy na pomyłkę

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
tu trochę napisali http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...2,3541060.html

generalnie może się przydać w późniejszym życiu
Poczytałam, przekonała mnie chłodna kalkulacja prawdopodobieństwa, że kiedy zachomikuję krew tylko na potrzeby naszej rodziny, to może się okazać, że się zwyczajnie zmarnuje. Bez sensu. 6 klocków to kupa kasy, przynajmniej dla mnie. Wolę to zachować "na czarną godzinę". Gdyby państwowe banki działały sprawniej i NFZ był hojniejszy w refundacji bankowania, to gra byłaby warta świeczki. (budżet mógłby się częściowo pokryć na chłopski rozum: możliwość szybkiego i skutecznego leczenia pewnych chorób przy pomocy krwi pępowinowej zmniejszyłaby wydatki na kupowane miesiącami/latami refundowane leki na choroby "nieuleczalne"..., ale ludzie dłużej by żyli i trzeba by więcej wypłacać rent i emerytur, więc się nie opłaca :P)

Cytat:
Witam również
Ja jestem bardzo płaczliwa i nerwowa, aż do bólu bez kija nie podchodź

A tak na marginesie, czy w 16 tc można lecieć samolotem?
Jeśli ciąża nie zagrożona, to bym leciała spokojnie. Zresztą chyba też polecę w okolicach 16-18 tc o ile znów COŚ nie popsuje mi szyków... już tak marze o leniwych wakacjach...

Cytat:
Mamuśki, ja już po wizycie. Przezierność karkowa ok, nie ma żadnych zbędnych fałdek, nosek też jest, półkule mózgowe są, no i ręce i nogi Dzieciak fikał jak szalony Ma 5 cm i cudowny kształt człowieka. Termin porodu - w sylwestra

Osobiście jeśli miałabym rodzić na styk, wolałabym urodzić w Nowym Roku, niż w Sylwestra. Dziecko rocznikowo następnego dnia będzie już miało rok, choć de facto będzie miało 1 dzień. A skoro teraz do szkoły idą rocznikowo 6 latki, taki maluch tak naprawdę idzie do szkoły jako 5 latek. 1 dzień różnicy w urodzeniu wydłuża mu dzieciństwo o rok.
Ale zdania pewnie są podzielone

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
moja przyjaciółka miała być chłopakiem, a to dlatego że jej się pępowina zaplątała. a że kilka lat temu usg było nie tak często cała rodzinka miała niespodziankę, bo z chłopczyka zrobiło się babsko
Ja też miałam być chłopakiem mama rodziła przez cc i się bardzo zdziwiła, jak po przebudzeniu dali jej córę, gdyby nie fakt, że miała zaprzyjaźnioną położną na oddziale, która wszystkiego dopilnowała, to posądziłaby szpital o pomyłkę, przecież miała urodzić Bartosza, a nie ? No właśnie, jak ją nazwać Imię mi wybrał starszy brat

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Co do muzyki to wkurza mnie praktycznie każda może później mi przejdzie, ale póki co wszystko wyciszam albo wyłączam.

Najważniejsze żeby imiona podobały się rodzicom i dobrze się im kojarzyły.
Na mnie odpowiednio działa radio internetowe złote przeboje
Inne typowo imprezowe do mnie nie przemawiają ostatnimi czasy. Relaksacyjna też daje rade, jeśli ktoś lubi. Usłyszałam kiedyś u swojej kosmetyczki i sobie puszczam czasami np to http://www.youtube.com/watch?v=McOQZ...38D366&index=4

Jak już tak marzymy o kominkach itp, to mi się marzy mały domek a w nim pokój relaksacyjny, cały w drzewie cedrowym, z wygodnym leżaczkiem, z jakimś sprzętem muzycznym i właśnie taką muzyką, z odpowiednim oświetleniem, małą biblioteczką. Ahh...

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
To tak jak i mój

gołąbki mniami...

tym optymistycznym akcentem żegnam się na dziś

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 06:13   #3167
ejani
Zadomowienie

Ech... Po co żyć jak człowiek, skoro można zasnąć po 20 a obudzić się przed 5? Jedynie dobre, że humory przesypiam i rodziny nimi nie męcze

Co do kominka, to mi się marzy właśnie taki "krematoryjny", bo mam małą przestrzeń i żaden inny by dobrze nie wyglądał, ale to jeszcze dalekie plany, za podłogami, drzwiami i jeszcze tysiącem rzeczy... Ale jest spora szansa że będzie, tylko kiedy?

Co do farbowania to też chodzę z wielkim odrostem (moja babcia pierwszego siwulca znalazła, jak miała 50 lat, a ja 20:/) bo nie zdążyłam przed dzieckiem (ten ostatni okres był zupełnie nie w czasie i czekam na ten 2 trymestr jak na zbawienie... Teraz się boję, bp też mnie omal nie wykończył zmywacz do paznokci

A jeszcze zapomniałam Wam napisać, że sama mam nietypowe (przynajmniej kiedyś) imię i źle mi z tym nie było ("o, jakie piękne imię" ciągle słyszałam) co było odmianą przy 3 Kaśkach, Aśkach i Ankach w klasach ("to jak was rozróżnimy?") Więc dla dzieciaka też nie chcę żadnego z najpopularniejszych, żeby nie miało problemu z tożsamością ale przez to odpadła Julka, choć też nam się bardzo imię podoba...

---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ----------

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na usg I wszystko jest dobrze))))Cudownie!!!!! Jestem przeszczęśliwa i zapobiegawczo zaczynam się martwić...
Super! Gratulacje, zobaczysz, że i tam będzie dobrze)
Stary 2013-06-18, 06:27   #3168
lejdi_aga13
Rozeznanie

hellou nas piekna pogoda-korzystamy na spacerki z Tz i Natanem.

wlasnie jest 24st w cieniu w dzien chyba siezapale

ogolnie chodze na spacerki bo strasznie nerwowa sie zrobilam.O wszystkowlasnie sie szykuje o pracy i mlodego do przedszkola

21 mamy otwarcie basenu-mam do niego az przejscie na 2 strone wiec bede korzystala

milego dnia @ll
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 08:20   #3169
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Dzień dobry

Gratuluje wszystkich udanych usg Ja juz przebieram nogami przed piatkiem.

Z nowości: szef zaproponował mi delegacje na trzy tygodnie do Francji. Bardzo sie cieszę, bo to pewnie ostatni taki wyjazd na długo. Muszę tylko znaleźć dobry termin, miedzy jedna wizyta a druga i jeszcze nie zapominając o usg polowkowym Mam nadzieje, ze uda sie wszystko zgrać.
Stary 2013-06-18, 08:26   #3170
gosia261282
Gang Iren

Hej. Cos sie wyspac ostatnio nie potrafie. A Mlody bezlitosny,max 6 trzeba wstac. Chociaz zasnie po 21,to i tak musi wstac wczesnie.
Dzisiaj duzo mam roboty,wiec pewnie wieczorem sie odezwe. Juz jutro spimy w nowym domu,a jeszcze w czwartek przyjedziemy do starego sprzatac i trzeba rozliczyc sie z kobieta z agencji. Mam nadzieje,ze z bonda za duzo nie zabierze,zniszczen nie ma,ale pewnie bedzie szukala dziury w calym.
Idziemy tez dzis kupowac pralke,lodowke i kuchenke. Z synkiem do lekarza,bo krzywo stawia stopke jak chodzi. Mielismy wyznaczona wizyte do specjalisty i przyszedl list,ze jest anulowana. Musze dowiedziec sie dlaczego.

Milego dnia!
Stary 2013-06-18, 08:31   #3171
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
OlusiaS: Ja też mam dowcipne Ale lekarz mówi,że to będzie u mnie najczęstsze badanie a przez powłoki brzuszne może z 2 będę miała.

em ma: Szaleją? Mało powiedziane. Ja czuję jakbym miała okres,pms,ciążę w jednym. A do końca dnia jeszcze dużo zostało a już nerwy mi się znowu popsuły w ciągu godziny a sen wcale nie pomógł
A wiesz, nie tylko Ciebie muzyka drażni. Mój Tż jak włączy jakieś swoje utwory,które nawet lubiłam kiedyś to aż mną miota I codziennie tylko mówię"Ścisz to,bo mnie głowa boli"

_Kluska_: A malowanie paznokci też może być potencjalnie szkodliwe? Bo ja czasem 2 razy w tygodniu maluję Ale nie myślę,żeby miało to jakiś wielki wpływ na mojego embrionka
Ja tylko ostatnio zareagowałam na odświeżacz powietrza. Ale oczywiście bez wymiotowania tylko strasznie mnie zmuliło i cały obiad podchodził mi do gardła.
Widzisz ja butelką od Kubusia huknęłam o stół i wszystko w soczku jest
I czasem bywam szczęśliwa,ale większość czasu naburmuszona,wściekła,zła ! Dzisiaj to nawet ze spaceru z psem wróciłam tak zdenerwowana,że mało mnie szlag nie trafił
Też nie wiesz o co Ci chodzi? Ja się sama doszukuje problemu i jak widzę,że problemu nie ma to sama go stwarzam chyba

krolowa_nilu: Ale będziesz miała cudowne rozpoczęcie nowego roku A maluszek jaki już duży

A powie mi ktoś coś? Robiłam dzisiaj badanie moczu i do pojemniczka nasiusiałam jak to zazwyczaj się robi i tak zobaczyłam,że pływają mi tam jakieś jakby białe fusy. Co to może być? Miałam spytać laborantki,ale tak ciemno mi się zrobiło przed oczami,że aż zapomniałam z wrażenia
Ja maluje paznokcie przy otwartym balkonie na początku nie malowałam wcale, ale to z powodu remontu.

Cytat:
Napisane przez Ważka Pokaż wiadomość
Bardzo mi się podoba My mamy coś podobnego ale z siwego kamienia i bardziej wystający ze ściany.

Nawet nie mów,ja bym mogła jeść bez przerwy i najbardziej mam ochotę właśnie na coś o "konkretnym smaku" jak ja to zawsze mówię i na truskawki z cukrem i śmietaną-jem bez opamiętania. A przed chwilą upiekłam ciasto z jagodami mniam

Nadchodzi wieczór,nadchodzą mdłości do tego ból głowy +wnerw niesamowity
Miałam dokładnie to samo, przeszło i od 4 dni tfu tfu przeszło!!

Cytat:

Kurka a ja pływać nie umiem ;(

Cytat:
Byłam dziś na usg I wszystko jest dobrze))))Cudownie!!!!! Jestem przeszczęśliwa i zapobiegawczo zaczynam się martwić o usg genetyczne

Jeśli to przeczytasz Mała Migotko, to do kogo idziesz i kiedy?

Ja pewnie będę u Czarneckiego robić, ma usg 3d i robi je w ramach wizyty, jeśli nie robisz filmiku.
Myślę zadzwonić do niego dziś i podpytać. Wizytę mam 2.07, obawiam się czy nie iść jednak trochę wcześniej.

Od 4 dni zero mdłości, zero dolegliwości. dziś zaczęłam 11 tydzień, i.... zaczynam się martwić czuje się super, przestałam być wiecznie śpiąca przestały mnie drażnić wszystkie zapachy. Wieczorem żyję!

Wczoraj wyciągnęłam rower i dziś przydrałowałam do pracy.
Kondycja mi padła, wcześniej biegałam co 2-3 dni po 8-12 km w godzinę/godzinę i 10 min BA nawet miałam plan startować w maratonie , ale chciałam się rok przygotowywać hehehe a teraz... katastrofa.
Muszę coś z tym zrobić, bo źle się czuje.
Stary 2013-06-18, 08:35   #3172
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

U mnie z rana lekka burza ale słońce już wychodzi
Ja wczoraj zasnelam przed 21 z ręką na laptopie i pilotem przy głowie...masakra
Dziś obudził mnie pełen pęcherz o 6 rano i już oczywiście nie zasnełam
Dziewczyny co raz częsciej myśle o l4 chyba przy następnej wizycie je poprostu wezme,nie mogę skupić się w pracy,ciągle chodze zaspana i mi się poprostu nie chce,jak mam nie traktować dobrze klientów to wole odpoczywać w domu zwłaszcza że przyuczam teraz stażystke która ma być za mnie na mój czas nieobecności
Stary 2013-06-18, 08:36   #3173
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Od 4 dni zero mdłości, zero dolegliwości. dziś zaczęłam 11 tydzień, i.... zaczynam się martwić czuje się super, przestałam być wiecznie śpiąca przestały mnie drażnić wszystkie zapachy. Wieczorem żyję!
Miałam dokładnie tak samo z półtora czy dwa tygodnie temu Ale od tego czasu wylazl mi brzuch, wiec jestem troche spokojniejsza. Byle do usg
Stary 2013-06-18, 08:57   #3174
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Miałam dokładnie tak samo z półtora czy dwa tygodnie temu Ale od tego czasu wylazl mi brzuch, wiec jestem troche spokojniejsza. Byle do usg
Mnie też wylazł oj wylazł. też czekam do USG, mam dopiero za 2 tygodnie, a ty??

Aż moja teściowa... raczy obwieszczać całemu światu, że jestem okrągła w 2 msc. Nieważne, że jestem w 11 tyg (wg OM 12..) ale ona wszystkim rozgaduje,że ja taka "DUŻA" w 2 msc...

"o Boże Boże Booooożenko...."

Edytowane przez malaMigotkAaa
Czas edycji: 2013-06-18 o 08:58
malaMigotkAaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 09:08   #3175
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Gratuluje Genetyczne też na pewno będzie wporządku

Cytat:

Ja od tygodnia tak mam a to dopiero 10tc ... jakaś taka spokojniejsza jestem i wogóle się nie czuję jakbym była w ciąży też mnie to zaczyna stresować ale w piątek wizyta
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 09:12   #3176
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też wylazł oj wylazł. też czekam do USG, mam dopiero za 2 tygodnie, a ty??

Aż moja teściowa... raczy obwieszczać całemu światu, że jestem okrągła w 2 msc. Nieważne, że jestem w 11 tyg (wg OM 12..) ale ona wszystkim rozgaduje,że ja taka "DUŻA" w 2 msc...

"o Boże Boże Booooożenko...."
Mam w piątek. Ale miałam miec dzisiaj, wiec juz nie moge sie doczekać.

Stary 2013-06-18, 09:15   #3177
magnusia
Zakorzenienie

ja na chwilkę- u mnie lało rano a teraz się wypogadza zaraz jadę do Gdańska na koncert Bon Jovi
Stary 2013-06-18, 09:20   #3178
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Mam w piątek. Ale miałam miec dzisiaj, wiec juz nie moge sie doczekać.

Ja mam pomysł zróbmy zrzutkę wątkową na USG :P

który tydzień? Ja planuje przełożyć wizytę o kilka dni wcześniej już nawet nie tyle z niecierpliwości, ale zawsze na początku tygodnia mam młyn w pracy a wiem, że będę miała iść na badania i nie będę miała nawet kiedy:/
Muszę się do niego dodzwonić dziś i podpytać o to czy ma sens przychodzić wcześniej o 4 dni i czy zrobi USG genetyczne i jak to wygląda. Poza tym irytuje mnie fakt,że nie mam dalej karty ciąży, tzn mam ale u siebie leży i czeka na wypisanie.... nawet jakbym poszła do lekarza z bólem gardła (który zaczyna mnie męczyć) to Pani doktor będzie na mnie patrzeć jak na kosmitę... przyszła zdrowa młoda i panikuje

Czas edycji: 2013-06-18 o 09:22
Stary 2013-06-18, 09:22   #3179
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam pomysł zróbmy zrzutkę wątkową na USG :P

który tydzień? Ja planuje przełożyć wizytę o kilka dni wcześniej już nawet nie tyle z niecierpliwości, ale zawsze na początku tygodnia mam młyn w pracy a wiem, że będę miała iść na badania i nie będę miała nawet kiedy:/
Muszę się do niego dodzwonić dziś i podpytać o to czy ma sens przychodzić wcześniej o 4 dni i czy zrobi USG genetyczne i jak to wygląda. Poza tym irytuje mnie fakt,że nie mam dalej karty ciąży, tzn mam ale u siebie leży i czeka na wypisanie.... nawet jakbym poszła do lekarza z bólem gardła (który zaczyna mnie męczyć) to Pani doktor będzie na mnie patrzeć jak na kosmitę... przyszła zdrowa młoda i panikuje
Zaczęłam 13ty. Genetyczne będę miała 12t5d.
Najwcześniej można je zrobic 11t6d.
Stary 2013-06-18, 09:41   #3180
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

agoola83, jkednak Pan doktor nie robi, polecił mi Gyncentrum w Katowicach. Powiedział, że takie badania wskazuje się raczej dla osób z wiekiem powyżej 35 lat, gdzie w poprzedniej ciąży było coś nie tak itp. ale mam taką możliwość, z tym, że odpłatnie.
Tam kosztują 200 zł. Myślę i myślę...

Czas edycji: 2013-06-18 o 09:43
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości