|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Hej witam się w 9 mcu ciąży, obym nie dotrwała do 10
![]() z tej okazji spisałam sobie tel do Ciebie Neni choć pewnie urodzisz przede mną i do Ciebie Guuusia bo tutaj chyba bezpieczniej
|
#2222 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
Ale upal sie zapowiada u nas! Chyba zabiore sie za pierwsze pranie dzidziusiowe! ![]() Tekst uwolnij orke powalil mnie na kolana!!!
Synek Nie opuszcze az do smierci Aparatka :gora: 09. 2011 dol: 01. 2012 Dietkuje!!! Edytowane przez Marionette18 Czas edycji: 2013-06-18 o 08:36 |
|
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
Poprosimy En...by Cynamonce smsa wyslala...s ma ktos nr do Perse? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za miesiac! To juz tuz tuz
|
|
#2225 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Hej dziewczynki u mnie bez zmian, tylko nie umialam sie wczoraj zalogowac na wizaz. tu w szpitalu twierdzą, że już jest bezpiecznie, ale bez sensu rozwiązywać ciążę przed czasem, jeśli sie nic nie dzieje, nadal mam ktg 2 razy dziennie, tetno co 2 h i liczę ruchy 4 razy dziennie. Jakby sie coś działo, to cc. Mam bardzo uważać na ruchy. A i dostalam antybiotyk przez wenflon mam jakąś infekcje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
Co do blue bransoletki to nie czuje jej wogole....mam nadz ze nie wypadla ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
![]() Cytat:
My mamy model z 2011 roku, więc pewnie też stąd różnice [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41370798]Hej dziewczynki u mnie bez zmian, tylko nie umialam sie wczoraj zalogowac na wizaz. tu w szpitalu twierdzą, że już jest bezpiecznie, ale bez sensu rozwiązywać ciążę przed czasem, jeśli sie nic nie dzieje, nadal mam ktg 2 razy dziennie, tetno co 2 h i liczę ruchy 4 razy dziennie. Jakby sie coś działo, to cc. Mam bardzo uważać na ruchy. A i dostalam antybiotyk przez wenflon mam jakąś infekcje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Trzymaj się i pozaciskaj nóżki jeszcze z tydzień lub najlepiej dwa A ile Arturek waży? |
||
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie dziś też pochmurno, ale to i dobrze trochę odpoczynku bo wczoraj był mega skwar aaa zapomniałam się pochwalić, wczoraj młoda dziewczyna ustąpiła mi miejsca w autobusie, a pani ok 40-50lat zwróciła mi uwagę gdzie jest miejsce wolne i żebym poszła usiąść - szok jednego dnia tyle dobroci ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41370798]Hej dziewczynki u mnie bez zmian, tylko nie umialam sie wczoraj zalogowac na wizaz. tu w szpitalu twierdzą, że już jest bezpiecznie, ale bez sensu rozwiązywać ciążę przed czasem, jeśli sie nic nie dzieje, nadal mam ktg 2 razy dziennie, tetno co 2 h i liczę ruchy 4 razy dziennie. Jakby sie coś działo, to cc. Mam bardzo uważać na ruchy. A i dostalam antybiotyk przez wenflon mam jakąś infekcje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] super, że piszesz |
|
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-V
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41370798]Hej dziewczynki u mnie bez zmian, tylko nie umialam sie wczoraj zalogowac na wizaz. tu w szpitalu twierdzą, że już jest bezpiecznie, ale bez sensu rozwiązywać ciążę przed czasem, jeśli sie nic nie dzieje, nadal mam ktg 2 razy dziennie, tetno co 2 h i liczę ruchy 4 razy dziennie. Jakby sie coś działo, to cc. Mam bardzo uważać na ruchy. A i dostalam antybiotyk przez wenflon mam jakąś infekcje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] O Perse jak dobrze,ze piszesz.Czyli tak czy siak bedzie cc?trzymajcie sie dzielnie buziaki,jestesmy z Wami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Perse trzymaj się.
Od Oli jeszcze wieści nie mam, ale jak tylko coś napisze, a ja będę miała dostęp do neta to dam wam znać. Pewnie na obchodzie coś jej powiedzą. Ja dziś z Małgosią do alergologa na kontrolę jadę. Poprosiłam tatę, żeby z nami pojechał bo bałam się upału, żeby nie zasłabnąć za kierownicą. Słoneczko zaczyna wychodzić.
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
wstał mój małżonek i jego odwieczny problem "nie ma co jeść", a lodówka tak zapchana, że nawet światło nie ma jak się przebić
|
|
|
|
#2232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41370798]Hej dziewczynki u mnie bez zmian, tylko nie umialam sie wczoraj zalogowac na wizaz. tu w szpitalu twierdzą, że już jest bezpiecznie, ale bez sensu rozwiązywać ciążę przed czasem, jeśli sie nic nie dzieje, nadal mam ktg 2 razy dziennie, tetno co 2 h i liczę ruchy 4 razy dziennie. Jakby sie coś działo, to cc. Mam bardzo uważać na ruchy. A i dostalam antybiotyk przez wenflon mam jakąś infekcje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] zeby niunio jeszcze u mamu w brzuszku posiedzial!
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Hej. nadrobilam was na tel.
Oli trzymam kciuki żeby dobrze was tam zbadali. Perse dobrze że u was wszystko ok. zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to idziemy na równo
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
hejoo
wiadomosc od Belle: "u mnie cisza, nic nowego sie nie dzieje ;/ nie urodzila jeszcze zadna?" W kolejnym sms napisala ze cisnienie wrocilo do normy, mysle ze na obchodzie sie wiecej dowie co i jak. Oli trzymaj sie tam dzielnie perse Wy rowniez z arturkiem sie trzymajcie. jeszcze troszke. A co z idzia i cynamonkiem? u nas leje - masakra. Marys spi jeszcze, odrywa jej sie i kaszel ja meczy, ale innych objawow choroby brak. Mnie za to gardlo zaczelo bolec no jakim cudem nie wiem.
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Perse czyli w sumie dobre wieści- wiem, ze pewnie ciężko leżeć w szpitalu bo to nic przyjemnego ale grunt, że Arturek rośnie i czeka cierpliwie na swoj czas
![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- a Belle chyba jednak dzisiaj nie urodzi, skoro jest bez zmian ehh no ja tu osiwne |
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
To u Belle porodzik
się wstrzymał ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Miałam kiepską noc..kręciłam się, wierciłam i nie muszę mówić, że przy każdym najmniejszym ruchu jęczałam, jakby sprawiało to wielki problem.. 'jakby' ![]() A rano obudził mnie deszczyk, taka fajna orzeźwiająca pompa spadła..wyskoczyłam z łóżka jak poparzona, bo na balkonie dzieciuszkowe ciuszki zostały Wczoraj po wizycie bratowej i mojej siostry niewiele czasu pozostało mi do SR, na zajęciach temat pierwszej pomocy. Dostałyśmy ulotki z rysunkami co i jak robić w przypadku zachłyśnięcia się dziecka lub jak i co zrobić w przypadku, gdy dziecko nie oddycha czy nie ma tętna.. no i jak i w którym miejscu sprawdza się czy dziecko oddycha (spojrzeć czy klatka piersiowa się unosi, można położyć delikatnie dłoń na klatkę czy się podnosi) i czy ma tętno (u takiego maluszka na ramieniu pod paszką dwoma palcami, byle nie kciukiem- w tym miejscu najbardziej czuć)..Mogłyśmy też na lalce poćwiczyć uciśnięta klatki, jak głęboko, jak szybko..na dwa sposoby. Za tydzień będziemy się uczyć Masażu Shantala i koniec zajęć..nic tylko rodzić Wróciłam wieczorem, zjedliśmy coś z mężem i poszliśmy do galerii. On poszedł się ostrzyc, a ja w tym czasie do Rossmanna. Mam już mini kosmetyki dla siebie do szpitala (szampon, odżywkę, żel pod prysznic, do higieny intymnej, mleczko do demakijażu, płyn do demakijażu oczu, tonic, pasta do zębów, lakier do włosów)..pewnie połowy tego nie użyję- naiwna makijaż, fryzurka? chyba zgłupiałam Kupiliśmy też paczkę pieluszek dla Lola- Pampers New Baby 1- 43szt., najmniejszy Oilatum na wypróbowanie, krem ochronny i na odparzenia z cynkiem do pupci oraz zestaw nożyczek, cążek i pilniczka. A w Smyku dokupiliśmy gruszkę do noska i zestaw grzebyk i szczotka do włosków..ale później spojrzałam, że ta szczotka ma sztuczne włosie i twarde i że takie polecane jest do starszego dziecka...i nie wiem czy nie będę musiała poszukać czegoś naturalniejszego? ![]() W każdym razie bardzo się ucieszyłam z zakupów..że jesteśmy ciut do przodu.. Przed wyjściem zamarudziłam mężowi, że już nic nie dokupujemy, a ja się boję czekać na ostatnią chwilę.. A jak kupiliśmy, to on do mnie 'mówiłaś, że tego tak strasznie dużo, a ja widzę, że wcale tego tyle nie było' ![]() Aaa i kupiłam jeszcze peeling i krem do stóp..mam straszne pięty, spierzchnięte i pękające, sucha skóra, biała, jakbym grzyba miała Wróciliśmy wpół do 22 i przetestowałam na mężu moje kosmetyki do stóp Ale on nie ma takich brzydkich pięt jak ja. Muszę dzisiaj zrobić sobie identyczne spa... może macie jakieś sprawdzone sposoby na brzydką skórę pięt?? ![]() Kurde, ale się rozpisałam i właściwie o niczym Idę zrobić śniadanko i nadrobić wczorajszy dzień ![]() Perse zauważyłam na wejściu Twój wpis..cieszę się, że wszystko w porządku..już nawet oficjalnie mówią o bezpieczeństwie większym.. sama radość Trzymajcie się i odpoczywajcie ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- aaaaaa... w Smyku rozpoczęły się przeceny..
|
|
|
|
#2241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
najwyżej będziemy się wymieniać opiniami z porodówki
![]() EvaGwiazdka to zobaczymy do którego momentu będziemy równo
|
#2242 | ||
|
Wtajemniczenie
|
TŻ chce jechać na działkę i nie wiem czy jechać z nim
Usmażę się tam...Cytat:
![]() Bardzo ładny kącik. I wózek też super ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41370798]Hej dziewczynki u mnie bez zmian, tylko nie umialam sie wczoraj zalogowac na wizaz. tu w szpitalu twierdzą, że już jest bezpiecznie, ale bez sensu rozwiązywać ciążę przed czasem, jeśli sie nic nie dzieje, nadal mam ktg 2 razy dziennie, tetno co 2 h i liczę ruchy 4 razy dziennie. Jakby sie coś działo, to cc. Mam bardzo uważać na ruchy. A i dostalam antybiotyk przez wenflon mam jakąś infekcje. [/QUOTE] Dobrze, że piszesz Cytat:
Mnie ostatnio kobieta w kasie w auchan zwróciła uwagę, że powinnam korzystać z kasy pierwszeństwa, bo mamy takie społeczeństwo, że wszyscy mają gdzieś ciężarne. Ale jakoś nie wyobrażam sobie iść i się wbijać w kolejkę, zwłaszcza, że była przede mną cała jedna osoba.
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() takie coś: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,26075,fussfeile.html |
|
|
|
|
#2244 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dobry
Ja już po śniadanku - owsianeczka była ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, wyniki badań i co kto sobie życzy ![]() Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni i miesięcy ![]() U mnie przeszła burza i popadało ale nadal jakoś tak dusznawo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41370798]Hej dziewczynki u mnie bez zmian, tylko nie umialam sie wczoraj zalogowac na wizaz. tu w szpitalu twierdzą, że już jest bezpiecznie, ale bez sensu rozwiązywać ciążę przed czasem, jeśli sie nic nie dzieje, nadal mam ktg 2 razy dziennie, tetno co 2 h i liczę ruchy 4 razy dziennie. Jakby sie coś działo, to cc. Mam bardzo uważać na ruchy. A i dostalam antybiotyk przez wenflon mam jakąś infekcje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Fajnie że się odezwałaś i jest ok z Małym, a infekcji szybko się pozbędziesz dzoan mi bardzo na problemy ze skórą pięt (za sucha skóra i tendencja do wszelkiego rodzaju oratć/odcisków) pomógł krem nawilżający z Scholl - jest drogi, ale wydajny i watro Perse się odezwała a ciekawe jak tam cynamonowa Idzia pewnie da znać, Oliath mam nadzieję wróci do domku.
|
||
|
|
|
#2245 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe co u Oliath, Idzi i Cynamonka?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
się należą.Cytat:
Dzisiaj waga pokazała +16kg Cytat:
Cytat:
|
|
#2246 | |
|
Zadomowienie
|
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2249 |
|
Zadomowienie
|
Ależ ukrop
Nic tylko w klimie siedzieć.Byłam wczoraj na SR i usłyszałam coś, co mnie z lekka zdziwiło... otóż pani położna zaleciła, żeby zakupić 100 (!) tetrowych pieluch i przewijać nimi dziecko, zamiast pampersów, bo pampersy to zło ![]() Poza tym, żeby wszystkie ubrania prać w dzieciowym proszku, w sensie swoje i tżta, nie używać perfum, mocnych dezodorantów i balsamów....hm. A co do prania: pierzecie ubranka w samym proszku, czy z płynem do płukania dziecięcym? |
|
|
|
#2250 |
|
Raczkowanie
|
ja uzywam tego sztywtu juz od pol roku (na długo starcza i małe zuzycie bo jest dość twardy, nie robi śladu a ma w sobie pewnie jakis mocznik bo fajnie zmiekcza )
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ess-stick.html lubie tez ta serie Gehwol do stop a szczegulnie ten krem nawilzajacy i sole do kompieli (super zmiekczaja) one tez sa sprzedawane w małych opakowaniach to mozna sobie wyprobowac https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...dro-creme.html podobno jeszcze ten jest fajny ale jeszcze go nie mialam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nia-skory.html
Karolek Edytowane przez EVAgwiazdka Czas edycji: 2013-06-18 o 09:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

za miesiac! To juz tuz tuz

no jakim cudem nie wiem.
12.06.2010

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)