|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013
|
|
2 | 3,85% |
| Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki |
|
7 | 13,46% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
19 | 36,54% |
| Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci |
|
8 | 15,38% |
| Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego |
|
3 | 5,77% |
| Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę |
|
3 | 5,77% |
| Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi |
|
10 | 19,23% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Ciężko będzie
![]() Teraz normalnie taka parówa, że nie idzie wytrzymać ![]() Cytat:
![]() U mnie też taki zabobon panuje ![]() Idę się coś pouczyć (czyt. porobić ściągi) Normalnie mam takiego doła przez tą szkołe. Mam takie myśli, że nie dam rady przy tej sesji. Dopiero się zaczyna, w ten weekend mam jeden egzamin, a na następnym zjeździe już 3 egzaminy i poprawkę Tak bardzo chciałabym zdać... Dobra już nie marudze, idę coś poczytać. |
|
|
|
|
#693 |
|
Wtajemniczenie
|
No u nas to szczęście że są dwa razy w miesiącu, w drugą i czwartą niedzielę
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
No to Twój synuś faktycznie duży chłopaczek. Mój w 22t3d miał 500g, a w 24t3d 600g. Troszkę się martwię że mało, ale może nadgoni jeszcze...
|
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ogóle o tym nie slyszałam póki mnie teściówka z siostrą tż nie oświeciła niech się gryzą |
|
|
|
|
#696 | |||||
|
Zakorzenienie
|
O właśnie moja córa zmienia pozycję. Śmiszne uczucie
![]() Cytat:
Cytat:
Mi też czas ostatnio pędzi. Zaczynam się stresować porodem i że nie zdążę skompletować wyprawki jak tylko wpłynie mi kasa z ubezpieczenia za leżenie w szpitalu to rzucam się na all i kupuję co trzeba.Apetyt też mi wzrósł. Niestety! nawet upał mi nie przeszkadza w konsumpcji dobrze, że głównie mam ochotę na owocki i że jest taki duży teraz wybór Cytat:
Cytat:
Najbardziej lubię Prokopa i Wellman Cytat:
O jakie ciała na DD TVN ![]()
|
|||||
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w poprzedniej ciąży zaliczałam dwie sesje i pisałam pracę mgr... Oj, ciężko było, a jeszcze niektórzy wykładowcy mi robili problemy z zaliczeniami w kwietniu, bo to 2 miesiące przed czasem blabla ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem jak ja przetrwam te upały. Mały ( starszy) daje mi popalić. Chodzi i wszystko przelewa, rozlewa, rozsypuje , bije talerze i szklanki ...a co gorsze upodobał sobie wiatrak, który ledwo wytachałam z szafy i przesuwa mi go, wyłącza i co chwilę próbuje coś wsadzić w niego. Najchętniej bym wzięła prysznic i poszła spać, ale wiem, że babcia która od wczoraj mnie wspiera nie ogarnie małego bo już też jest padnięta po jego wymysłach ... jak zdecyduję się na 3 to dopiero jak te będę już w pełni samodzielne :"D
|
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki żeby udało się ściągać
|
|
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- No i co? Miałam iść do kina, a robię format komputera małego, bo duży muszę dać do reklamacji, bo sam się zaczął wyłączać. Tż miał robić format, ale pracuje i mnie z tym samą zostawił Ja nie wiem, jak Was ogarnę na 10 calach
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
bojatoja zdasz zobaczysz
łacze sie z Toba w bolu bo ja mam za 2 tyg obrone takze powinnam sie uczyc a siedze na necie;pcotynato ![]() LaLoca ja tez wyprawki do konca nie mam, w sumie malo co mam i czekam na kase i sie doczekac nie moge;p ale jeszcze chwila, w koncu jeszcze 3 msce mamy;p
|
|
|
|
#703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W lipcu i sierpniu chcę wszystko dokupić, żeby pod koniec sierpnia już torbę spakować A potem będę 68 szukać już jako rozrywkę ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Czy jest sens jeść śniadanie, skoro za godzinę-dwie mogę zjeść obiad?
|
|
|
#705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Samba, czasami dają
![]() Ale częściej na wyposażenie, dekorację, etc... Amelka, a będzie Ci się chciało siedzieć przy łóżeczku i nim bujać? Wydaje mi się, że wygodniejsza byłaby kołyska albo bujaczek, żeby uśpić, a jak śpi to do normalnego łóżeczka rusałko, no niestety trzyma się mocno... dzisiaj kolejna noc nie przespana, bo co chwilę się budziłam podduszona - mam tak zatkany nos, że nie mogę przez niego oddychać, a chyba zamykam usta Gin wysłała mnie do laryngologa - idę jutro rano...Bardzo fajne zakupy mariiasia, myślę, że jak najbardziej wypada się upomnieć Wszyscy odpowiedzieli, że ok, chociaż w kilku przypadkach poprosili o trochę czasu, bo muszą przejrzeć/przynieść ze strychu czy od rodziców/przeprać, etc.. Octem można, fenistil, z tego co kojarzę, też rubinko, gratuluję III Też bym się wkurzyła i na żadne zadatki z waszej strony bym nie szła Doczytałam, że się wycofują dirty nie wychodzić... tak do piątku ![]() tassia, no niby i jest gonitwa z wyprawkami, ale ja wolę się podpytać i dać też ludziom czas na przygotowanie rzeczy, potem sobie na odbiór, potem poszukanie brakujących i spokojne zakupy (mówię tu o rzeczach, które chcę wybrać, zobaczyć na żywo, etc...) i do 9 miesiąca zamknąć sprawy zakupowe - oczywiście poza rzeczami, które może kupić sam Bartek ![]() Tassia, w USC jak braliście ślub, to decydowaliście jakie nazwisko będą miały dzieci (przynajmniej we Wro to jest standardowe pytanie) - ponieważ ja mam podwójne, to zdecydowaliśmy, że nazwisko męża (i pół mojego .Larysa, fajny wózio...kropkowany ![]() maharet, gratuluje udanej wizyty ![]() nephelim, śliczne drobiazgi ![]() Lola, samo Boszkowo dla mnie za bardzo zatłoczone My mamy ziemie nad jeziorem, które łączy się z Boszkowskim - jak patrzysz z głównej plaży na wprost, to jest takie lekkie przewężenie i za nim zaczyna się jezioro Dominickie i taka wioska Dominice. Za tą wioska, dokładnie na drugim końcu jeziora na wprost mamy ziemię Fajnie, bo cisza i spokój i wspólne dla kilku działek zejście do wody i plaża, a jak mam ochotę na więcej ludzi, to spacerkiem do Boszkowa 15 minut ![]() Też jem więcej Wczoraj było:- trzy kanapki + jajko - śniadanie - micha płatków - drugie śniadanie - chłodnik + pierogi ze szpinakiem - obiad; - kawał ciasta + cały dzień podjadane truskawy ![]() ladan, bardzo ładna sukienka Ja ci dam Bukę Bardzo ładnie wyglądasz bajka, gratuluję pozadawania egzaminów ![]() Susanna, najlepiej podpytaj tam, gdzie kupujesz - butelki TT są najszersze na rynku i wiem, ze do niektórych sterylizatorów i podgrzewaczy się nie mieszczą. Brydzia, ja szparagi najprościej i najbardziej klasycznie robię - gotuję z solą i odrobiną cukru; przestygnięte podaję z sosem jogurtowym (jogurt naturalny + odrobina majonezu+ duuużo koperku + sól, pieprz, czosnek granulowany i ew. odrobina soku z cytryny). Bardziej zaawansowany, ale pyszny jest zielony krem szparagowy teacherka Asiek, będzie dobrze ![]() kaska, do pełni to jeszcze daleko, połówka dopiero jest Ale koszmary też miałam.. od kilku dni mam... chyba rzeczywiście przez pogodę tak głupiejemy misia nożem kuchennym? Dużym nożykiem kreślarskim? katarzyna, to przesąd Prawnie ani kościelne przeciwwskazań nie ma Boja, zdasz na pewno Byłam wczoraj na wizycie i w sumie gucio z niej wynika ![]() Gin wzięła mnie tylko na samolot, pomacała i powiedziała, że wszystko ok - brzuch mógłby być bardziej miękki, ale szyjka ładnie trzyma i jest twarda. Waga niby ok (na liczniku 79,8kg ), ciśnienie ok, morfologia i mocz w granicach ciąży i mam się nie przejmować. Niestety nie udało się serduszka posłuchać, bo wysiadł jej prąd w całym gabinecie Pytałam o kwas DHA powiedziała, że brać Zwolnienie przedłużyła o kolejne 3 tygodnie, ale powiedziała, że do pracy już mnie raczej do końca nie puści - szczególnie jeśli tak źle na temperaturę reaguję. Ladan ładnie proszę o wpisanie: - 08.07 wizyta 16.20 - 22.07 USG 16.20 |
|
|
|
#707 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja byłam chrzestną a na drugi dzień dowiedziąłam się o ciąży Jedni wierza drudzy nie U siostry miałam być w styczniu ale okazało się ze w ciąży jestem i stwierdziła ze nie będzie mnie męczyć ( w sumie już dwóch chrześniaków mam ). moja babcia w to wierzy bo będąc w ciazy z moją mamą trzymała do chrztu siostrzeńca i teraz podobno woli chłopców
|
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() Ja ide do fryzjera zaraz podciac wlosy bo normalnie sie nie ukladaja juz
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Vea - no to siedź w domu i już się do pracy nie pchaj
Ja teraz dojeżdżam w tym upale, to mam dosyć i zaczynam się naprawdę cieszyć, że jeszcze tylko do końca czerwca. A co do DHA to też się zastanawiam, bo ja w ogóle nie jem ryb
|
#711 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek!
Ale dziś upał od rana. Widzę, że większość z Was miała dzisiejszej nocy koszmary. Ja nie miałam ale zdarzyła mi się inna akcja. Spaliśmy przy otwartym oknie i ok 3 w nocy coś tak pierdyknęło, że aż ze strachem zerwałam się z łóżka. W pierwszej chwili nie wiedziałam co to było. Dopiero po chwili zobaczyłam błyski za oknem. Burza! Dawno się tak nie wystraszyłam. No i oczywiście synuś odczuł mój strach, bo od razu też się obudził i zaczął mnie okopywać. Pozamykałam wszystkie okna ale przez ten stres przez ponad godzinę nie mogłam usnąć. Jakaś masakra! A tak w ogóle muszę się Wam pochwalić, że wczoraj zrobiłam baaardzo dobry sernik na zimno z truskawkami. W końcu sezon na truskawki jest, więc korzystam póki mogę. Od rana zjadłam już 3 kawałki taki ze mnie łasuch.
|
#712 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi
A teraz zabieram się za prasowanie firanki. Od wczoraj mam fazę na sprzątanie, pranie itp, więc muszę to wykorzystać bo niewiadomo kiedy się trafi druga taka okazja |
|
|
|
#713 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Vea jesteś miszcz,naprawdę
![]() Cytat:
![]() I akurat obie się wyrobimy do 30chy![]() Cytat:
Mój sam z siebie też by nic nie mówił,ale zapewne gdybym miała ich dużo to by się zdziwił bo wie,że nie przepadam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja uznałam,że nie chcę wiedzieć ile kto dał. Po dwóch dniach od wesela wzięliśmy z mężem stertę kopert i wyciągaliśmy kasę nie patrząc kto dał i ile, tylko wrzucaliśmy na kupkę. Potem podliczyliśmy kasę i osobno poczytaliśmy życzenia Cytat:
No właśnie mi się wydawało,że październik za wcześnie, listopad smutny, a jak w grudniu to już na święta,ale wtedy chyba będzie kłopotliwie, bo zimno?I wtedy małą w kombinezonik? My na szczęście możemy wybrać dowolny termin i mamy sami chrzciny bez nabożeństwa. 6 października w sumie byłby fajny,bo to rocznica naszych zaręczyn i urodziny Teścia ![]() Aaaa moja Teściowa ma w piątek urodziny, właśnie się skapnęłam!!!
|
|
#714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam z lidla
dobrze ze sie tak wczesnie jak na mnie zerwalam...bo juz prawie truskawek nie bylo... wykupilam wszystko co bylo.... lacznie z tym ze wyzbieralam te ladne rozsypane ludzie sie na mnie dziwnie patrzyli...tzn z zazdroscia ze mam pelny koszyk truskawek a oni nie :P nio ale trzeba se bylo nazbierac a nie sie gapic tym samym mam 3 kg truskawek :Pkupilam jeszcze czeresnie i brzoskwinie i mam wyzerke ![]() kurde ale cos mam biegunke od wczoraj...mam nadzieje ze to efekt jedzenia duzej ilosci owocow a nie ze oczyszczam sie przed porodem.... |
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Co nie?
![]() Cytat:
Ja z powodu nie jedzenia ryb od kiedy dowiedziałam się o ciąży biorę DHA, to ważne dla rozwoju maluszka
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu jest tak ciepło???
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Odgrzałam sobie obiad
![]() Nie miałam ochoty na nic śniadaniowego ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Bo jest lato?
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Ile idzie ekonomiczny list wiecie moze bo wyslala przesylke chyba w zeszy pn i do dzisiaj jej nie otzrymala ta osoba ;|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

najwyżej się zrobi w BN trudno

Tak bardzo chciałabym zdać...
i że nie zdążę skompletować wyprawki 

żeby udało się ściągać 

łacze sie z Toba w bolu bo ja mam za 2 tyg obrone takze powinnam sie uczyc a siedze na necie;p

Bardzo ładnie wyglądasz
wątpię, że komuś jest przykro bo przytył np 10kg a ktoś inny 2kg bez przesady
Wzruszyłam się, chlip.