Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,85%
Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki 7 13,46%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 19 36,54%
Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci 8 15,38%
Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego 3 5,77%
Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę 3 5,77%
Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi 10 19,23%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 12:55   #781
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Swoją drogą ktoś śmieszny tytuł wątku wymyślił .
Stary 2013-06-18, 13:03   #782
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

czemu? ja znowu specjalnie od początku ciąży kupuję wodę wysokozmineralizowaną (nie konsultowałam tego z ginem).

Byłam na poczcie, myślałam że przed 12 nie będzie tak źle. Ale upał już taki że ledwo doszłam do domu. No i nie miłe pismo na mnie czekało (miałam wczoraj awizo w skrzynce choć cały dzień byłam w domu)
dostałam wypowiedzenie z pracy
Na SR mówiła połóżna, że w ciąży są mocno nerki obciążone, a jeszcze woda wysoko zmineralizowana obciąża dodatkowo, więc że ogólnie za dużo nie można. Dlaczego wypowiedzenie? jaką ty masz umowę? Bo w ciąży chyba nie można?

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ja łykam 11 lub 12 tabletek dziennie
Ja też. Możemy zrobić licytację - kto da więcej

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:05   #783
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Ale nie wynika też, że trzeba łykać w jednej dawce. Takie mam zalecenie od gina, żeby rozkładać sobie tabletki w ciągu dnia. Podejrzewam, że chodzi o żołądek.
A z tym rozpuszczaniem w tłuszczach to też bez przesady, i tak je się tłuszcze, no i jest wiele witamin rozpuszczalnych w wodzie...

No nie wiem, ja mam takie zalecenia i tak robię.
Zrozumiałam z ulotki, że w jednym posiłku tabsa i kapsułę. Z ulotkami to jest jak z interpretacją treści ustaw i rozporządzeń Gdyby miało szkodzić to byłoby wyraźnie napisane wg mnie. Pytam, bo ja nie konsultowałam tych witamin, ale nie wydaje mi się, żeby mój sposób był szkodliwy. Sama nie wiem Możliwe, że chodzi o żołądek. Ja łykam i tak nie codziennie, żeby nie przesadzić, bo raczej zdrowo się odżywiam.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:07   #784
butterfly20
Zakorzenienie

Mi się nie chce jeść, jedyne co bym zjadła to bobik. Już męża pomęczyłam,żeby mi znalazł i kupił

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:08   #785
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Przez tą dietę jestem prawie cały czas głodna Myślałam, że dotrzymam do 13 i zjem obiad, ale tak mnie ssało, że zjadłam tzw 3 śniadanie 1/3 serka homo i małą bułeczkę. Mam już 3 kłucia za sobą, dziś zostały jeszcze 3 Wyniki jak na razie dobre.
Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Ile? Dla mnie 3 to już dużo!!!
Ja biorę samego magnezu i potasu 10 dziennie + do tego euthyrox, luteina i nospa doraźnie

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:08   #786
bojatoja
Zakorzenienie

Ostatnio jak byłam u gina, położne dały mi w prezencie (od jakiegoś przedstawiciela handlowego): butelke antykolkową z aventu- 125ml, pieluszkę i krem do buzi z bella, mleczko do prania z loveli i 2 małe sudocremy no i do tego gazety i ulotki
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:12   #787
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Zrozumiałam z ulotki, że w jednym posiłku tabsa i kapsułę. Z ulotkami to jest jak z interpretacją treści ustaw i rozporządzeń Gdyby miało szkodzić to byłoby wyraźnie napisane wg mnie. Pytam, bo ja nie konsultowałam tych witamin, ale nie wydaje mi się, żeby mój sposób był szkodliwy. Sama nie wiem Możliwe, że chodzi o żołądek. Ja łykam i tak nie codziennie, żeby nie przesadzić, bo raczej zdrowo się odżywiam.
na samym początku przez miesiąc brałam Doppel Hertz i one też były w formie tabletki i kapsułki i tam już np pisało żeby najlepiej brać w dwóch dawkach. A na tych skoro nic nie piszę to myślę, że nie jest to jakieś bardzo niebezpieczne i raczej nic Ci nie będzie. Mi gin kazała rozłożyć, więc tak robię nie pytałam szczerze mówiąc ale moim zdaniem nie chodzi o działanie tabletek czy jakieś zagrożenie dla dziecka tylko właśnie o żołądek czy wątrobę

Idę leping pierogis, oh yeah
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:12   #788
katarzyna2811
Wtajemniczenie

No i pięknie. Moje starsze dziecko stwierdziło że oceny w szkole są wystawione i z kolegami poszli na wagary z angielskiego. I jutro czeka mnie wizyta w szkole. Mój Damian będzie na kolanach przepraszał.
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:14   #789
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Któraś z dziewczyn pisała o wyprzedażach w Smyku, stamtąd te ubranka
I dobrze, że cie ginka zatrzymała, te upały są nieznośne nie wyobrażam sobie np. podróży do pracy komunikacją miejską.

czemu? ja znowu specjalnie od początku ciąży kupuję wodę wysokozmineralizowaną (nie konsultowałam tego z ginem).

Byłam na poczcie, myślałam że przed 12 nie będzie tak źle. Ale upał już taki że ledwo doszłam do domu. No i nie miłe pismo na mnie czekało (miałam wczoraj awizo w skrzynce choć cały dzień byłam w domu)
HEJ HEJ - nie daj sie za szybko z tym zwolnieniem bo w ciazy nie wolno - tzn wypowiedzenie moga Ci wyslac, ale nie ma ono skutku natychmiastowego... także pamietaj o tym, zbey cie nie wy....

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:14   #790
kaska87
Zakorzenienie

byłam na chwilę w pracy bo była ta nowa regionalna i musiałam przekazać tej dziewczynie za mnie rzeczy pierwsze wrażenie, że chyba pani jest baaaaaardzo niemiła nawet się nie przedstawiła ja powiedziałam dzień dobry
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na wizycie i w sumie gucio z niej wynika
Gin wzięła mnie tylko na samolot, pomacała i powiedziała, że wszystko ok - brzuch mógłby być bardziej miękki, ale szyjka ładnie trzyma i jest twarda. Waga niby ok (na liczniku 79,8kg), ciśnienie ok, morfologia i mocz w granicach ciąży i mam się nie przejmować. Niestety nie udało się serduszka posłuchać, bo wysiadł jej prąd w całym gabinecie
cieszę się, że jest ok, a z L4 korzystaj bo pogoda piękna, ale dla nas ciężarówek chyba za ciepło

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Tylko nie przegnij z tą wodą wysokozmineralizowaną, zapytaj gina na wizycie, ile możesz pić, bo za dużo chyba też w ciąży nie można
myślisz, że nie można tyle jej pić o kurczaki
Cytat:
A tak w ogóle muszę się Wam pochwalić, że wczoraj zrobiłam baaardzo dobry sernik na zimno z truskawkami.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja na marzec 2016,ale już chyba o tym pisałyśmy I akurat obie się wyrobimy do 30chy
a ile to będzie od cesarki- bo wiesz, że 18-24m-ce teoretycznie powinnaś poczekać z następną ciążą? ostatnio było u nas o tym na SR
Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
nie martw się wczoraj pisałam że mój w 24t też miał 620g
mój jakoś 550g w 24 z tego co kojarzę, na następnych wizytach też raczej malutki będzie drobniaczek ale pucki ma

Cytat:
halo! halo! miałaś umowę o pracę?! nie mogą w ciąży zwolnić, co najwyżej do dnia porodu umowa i Cię zus przejmuje- lepiej zadzwoń do IP nie ma co się tak dawać
Cytat:
ja też biorę pharmaton matruelle

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
wow, Mikuś już będzie taki duży, a ja dopiero będę czekać na poród
będziemy trzymać kciuki

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
A ja już drugi dzień z rzędu jem czereśnie za przyzwoitą cenę <10 pln.
u nas dzisiaj na stoisku widziałam takie za 7,99

Cytat:
Swoją drogą ktoś śmieszny tytuł wątku wymyślił .
Tancerka

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:16   #791
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Ile idzie ekonomiczny list wiecie moze bo wyslala przesylke chyba w zeszy pn i do dzisiaj jej nie otzrymala ta osoba ;|
dzień nadania + 3 dni , także już powinien być

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
cześć laski

ponadrabiam was trochę wpierdzielając czereśnie
ja jem truskawy i czereśnie na przemian nie wiedziałam co chcę jeśc teraz więc przyszykowałam dwie miseczki

Cytat:
Mówiłam, że nie będzie tak źle jak piszą
Truskawki też bym zjadła. U mnie w mieście najtańsze na targu są po 5 złotych. Mam nadzieję, że mąż nie zapomni i mi kupi

Masakra z tymi tabletkami. Czuje się jak lekoman
no na szczęście potwierdziły sie Twoje słowa

Cytat:
Ożesz Ty mamy nowy wątek, witam sie w te gorące popołudnie . Dzisiaj mnie czeka wizyta u diabetologa w sprawie wyników cukrów.
za wizytę

Cytat:
Mi się nie chce jeść, jedyne co bym zjadła to bobik. Już męża pomęczyłam,żeby mi znalazł i kupił
a ja mam plan jeść cały dzień truskawy , nigdy mi tak nie smakowały jak teraz w ciąży

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:18   #792
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Vea a probowalas sobie skropic pizame jakims olejkiem na ten katar? moze by ci to troche odetkalo w nocy?

Cytat:
Któraś z dziewczyn pisała o wyprzedażach w Smyku, stamtąd te ubranka
I dobrze, że cie ginka zatrzymała, te upały są nieznośne nie wyobrażam sobie np. podróży do pracy komunikacją miejską.

oj... ale jak to?

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
hej!
widzę, że nabrałyście tempa
a ja jem dopiero śniadanie i w ogóle czuję się jakby mnie krowa przemieliła i wypluła
a kostka nadal spuchnięta i boli
oj... moze idz z tym do lekarza? szczegolnie jesli dotychczas nie mialas sytuacji by cos cie uzarlo i az tak spuchnelo.... ja bylam i u mnie antybiotyk byl konieczny...

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
No ułożenie kiepskie, a co do badań, to ja tez je miałam w marcu robione, a teraz mam powtarzane.

No oczywiście, że do ślubu tylko w bieli dziewice, jestem żywym przykładem

Robię zapiekankę na obiadek, ziemniaki, szparagi, sos szpinakowy, ser żółty i szynka parmeńska, któraś chętna??
ja chce

Cytat:
Ja łykam 11 lub 12 tabletek dziennie
ja tez

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Bojatoja 12 dziennie mówisz...
ostatnio kumpel się ze mnie polewał że jak skończyłam odkurzać to siadłam cała zlana potem, czerwona i jeszcze trzymałam się za plecy... Stwierdził, że przecież ciąża to nie choroba, a ja mu na to ile łyka tabletek dziennie
w ogóle moim zdaniem to hasło jest durne... no wiadomo, że to fizjologia a nie patologia ale jak słyszę od dwudziestoparoletniego chłopaka, że ciąża to nie choroba to ja się pytam co on wie o ciąży? Co innego jakbym usłyszała od matki kilkorga dzieci : 'po co lykasz te tabletki, chodźmy na imprezę, jedno piwo ci nie zaszkodzi, nie przesadzaj że fajki aż tak śmierdzą, jak to nie doniesiesz kilku soków ze sklepu, przecież ciąża to nie choroba'

ale se walnęłam wywoda
kumpel to by lepiej pomogl a sie nie napieprzal

Cytat:
Ostatnio jak byłam u gina, położne dały mi w prezencie (od jakiegoś przedstawiciela handlowego): butelke antykolkową z aventu- 125ml, pieluszkę i krem do buzi z bella, mleczko do prania z loveli i 2 małe sudocremy no i do tego gazety i ulotki
ale fajnie

Misia dzieki za podsuniecie pomyslu z woda utleniona na plame z krwi na mojej pizamce...caly weekend moczylam i poszla butelka wody utlenionej ale plamka jest prawie niewidoczna

Motyl pyszne te twoje biteczki

zadzwonilam do innego dentysty i mam termin na przyszly wtorek mam nadzieje ze bedzie dobry ten dentysta....

w ogole to wybieram sie zaraz do kolezanki...i zastanawiam sie czy isc na piechote (1,5 km w 1 strone) czy samochodem... ale biorac pod uwage upal to chyba sie przejade
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:20   #793
rubinka25
Rozeznanie

Apropo SR. Wczoraj rozmawialiśmy akurat o karmieniu piersią.
Położna polecała laktatory firmy Medela. Mówiła, że na oddziale już sporo różnych marek testowali, ale tylko Medela daje radę. I generalnie polecała dla każdej matki kupić sobie laktator, dlatego, że nawet jak byśmy chciały wyskoczyć gdzieś na miasto itp. to zawsze np. w zamrażalce możemy trzymać mały zapas mleka. Oczywiście do sporadycznego odciągania polecała ręczny najzwyklejszy za 70 zł, ale jeśli któraś by miała problem z karmieniem typu, że dziecko nie chce ssać, a pokarm jest, to lepiej kupić sobie porządny elektryczny np. Medela Swing czy jakoś tak. Ten kosztuje już ok. 500 zł.

Aha! No i odradzała kupowanie sterylizatorów. Generalnie mówiła o tym, żeby butelki i smoczki po prostu wyparzyć po zakupie, a potem normalnie myć. Tak samo nie szaleć z szorowaniem mieszkania co rusz, bo potem wyhodujemy sobie małego alergika. Trzeba tylko pilnować czystości w takich miejscach jak szpitale, przychodnie i toalety publiczne. Koniecznie po nich używać żeli antybakteryjnych. No a w przychodniach używać podkładów jednorazowych, żeby sobie nie znosić żadnych świństw do domu.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:26   #794
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
daj przepis
ale ja robiłam bez przepisu.

Później napisze jak wróce z bnku.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:28   #795
kaska87
Zakorzenienie

a ja dzisiaj na obiad jednak mam lekkie danie: kalafiorek, mizeria, młode ziemniaczki i jajeczko a małżowi do tego rozmrażam schab
ale to później zjemy po SR bo teraz za gorąco w domu 25, a na dworze w słonku pokazuje 39

Stary 2013-06-18, 13:32   #796
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ale ja robiłam bez przepisu.

Później napisze jak wróce z bnku.
no nie ważne czy z przepisu czy bez
po prostu jak robiłaś

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

mój tż to musi mieć mięcho zawsze na obiad ja bym chętnie w te upaly jadła tylko samą zupę... albo właśnie jakieś zapiekanki z makaronu itd

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:33   #797
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
To ja na SR takie mniejsze opakowania czegoś z Nivei, hippa, dwie butelki z Lovi, 2 opakowania proszku Jelpa No i gazety i ulotki I jeszcze coś tam,ale nie pamiętam.Jakieś herbatki sratki i jeszcze jakieś próbki.

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
No i pięknie. Moje starsze dziecko stwierdziło że oceny w szkole są wystawione i z kolegami poszli na wagary z angielskiego. I jutro czeka mnie wizyta w szkole. Mój Damian będzie na kolanach przepraszał.
Hehehe nieźle Przypominają mi się moje młode lata (tzn. gimnazjalne, w podstawówce byłam grzeczna).

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
byłam na chwilę w pracy bo była ta nowa regionalna i musiałam przekazać tej dziewczynie za mnie rzeczy pierwsze wrażenie, że chyba pani jest baaaaaardzo niemiła nawet się nie przedstawiła ja powiedziałam dzień dobry
cieszę się, że jest ok, a z L4 korzystaj bo pogoda piękna, ale dla nas ciężarówek chyba za ciepło

myślisz, że nie można tyle jej pić o kurczaki

a ile to będzie od cesarki- bo wiesz, że 18-24m-ce teoretycznie powinnaś poczekać z następną ciążą? ostatnio było u nas o tym na SR
mój jakoś 550g w 24 z tego co kojarzę, na następnych wizytach też raczej malutki będzie drobniaczek ale pucki ma

halo! halo! miałaś umowę o pracę?! nie mogą w ciąży zwolnić, co najwyżej do dnia porodu umowa i Cię zus przejmuje- lepiej zadzwoń do IP nie ma co się tak dawać

będziemy trzymać kciuki

u nas dzisiaj na stoisku widziałam takie za 7,99

Tancerka
Pewnie jest z Citka

Oczywiście,że wiem, ale jak łatwo wyliczyć marzec 2016 jest 2,5 roku od września 2013

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2013-06-18 o 13:36
Stary 2013-06-18, 13:33   #798
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Ja takie gadżety dostawałam na SR. I tak mam już: 2 butelki Aventu 125 ml, 1 butelkę Lovi 150 ml, 2 małe sudocremy, próbkę proszku Jelp, 2 próbki mleczka do prania Lovela, próbki emulsji do kąpieli z Oilatum Baby i Emolium, no i próbki kremu do twarzy i przeciw odparzeniom z Musteli. No a dla mnie 2 opakowania Espumisan Easy po 8 saszetek. Powiem szczerze, że ten Espumisan naprawdę pomaga na wzdęcia. Już parę razy próbowałam.

01.02.2016
Leoś
Stary 2013-06-18, 13:34   #799
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
nie martw się wczoraj pisałam że mój w 24t też miał 620g
To widocznie bedziemy mialy okruszki no chyba ze jeszcze nadrobia chociaz do tej sredniej

W ogole mam wrazenie ze moja macica nie moze przekroczyc lini pepka. Juz leci 27tc a ja ja nadal czuje na wysokosci pepka wlasnie. Jedyne to rozrosla sie bardziej w szerz...
Stary 2013-06-18, 13:35   #800
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
no nie ważne czy z przepisu czy bez
po prostu jak robiłaś

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

mój tż to musi mieć mięcho zawsze na obiad ja bym chętnie w te upaly jadła tylko samą zupę... albo właśnie jakieś zapiekanki z makaronu itd
Mój też i musę mu zrobić jakieś kotlety fuuuuuj.

Ja bym zjadła młode ziemniaczki z kefirkiem, kalafiorka albo bobik właśnie, żadnego mięsiska.

Stary 2013-06-18, 13:36   #801
Asiek84
Wtajemniczenie

moja dzidzia ułożyła się w poprzek... a ile przy tym było wygibasów, jak mała ośmiorniczka a ja leżałam grzecznie

teraz wcinamy truskawki od babci z działki
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:36   #802
ewacia85
Wtajemniczenie

hejka Witam popołudniowo obiadowo Właśnie wywalili mnie z podwórkowego basenu. Siostra mnie opiernicza że nie mogę na słońcu siedzieć bo to wzmaga skurcze ...a ja tak kocham słońce i taka pogode Weszłam do domu i stwierdzam że od pilnowania dzieci przy basenie wyglądam jak flaga polski nogi , rece i dekold czerwono-złote a tyły białe jak śnieg no cóż uroki ciąży
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:36   #803
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
mój też chociaż pierogi ruskie lubi
Cytat:
Pewnie jest z Citka
a nawet nie wiem gdzie wczesniej pracowała

Cytat:
Oczywiście,że wiem, ale jak łatwo wyliczyć marzec 2016 jest 2,5 roku od września 2013
ale to nie licz do marca tylko do staranek więc do czerwca 2015 jakoś, ale to i tak wystarczy

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-06-18 o 13:39
Stary 2013-06-18, 13:37   #804
rubinka25
Rozeznanie

A ja dziś na obiad robię kapuśniak! A teraz śmigam właśnie do sklepu po brakujące składniki.

01.02.2016
Leoś
Stary 2013-06-18, 13:41   #805
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Ja takie gadżety dostawałam na SR. I tak mam już: 2 butelki Aventu 125 ml, 1 butelkę Lovi 150 ml, 2 małe sudocremy, próbkę proszku Jelp, 2 próbki mleczka do prania Lovela, próbki emulsji do kąpieli z Oilatum Baby i Emolium, no i próbki kremu do twarzy i przeciw odparzeniom z Musteli. No a dla mnie 2 opakowania Espumisan Easy po 8 saszetek. Powiem szczerze, że ten Espumisan naprawdę pomaga na wzdęcia. Już parę razy próbowałam.

mam nadzieje ze w de tez daja tyle gadzetow ide na szkole rodzenia od 1 lipca

a teraz zegnam sie i jade do kolezanki...lenistwo wygralo
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:45   #806
ewacia85
Wtajemniczenie

powiem wam że mój smyk codziennie skrobie mi się na kolana i przytula do brzuszka/ dzidziusia a jak zrobi to za mocno to się pyta czy nie zgniótł dzidziusia Słodziak mały Ciekawe czy będzie taki troskliwy czy raczej zazdrosny jak się dzidzia urodzi?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1075.jpg (28,8 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1079.jpg (33,5 KB, 33 załadowań)
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:45   #807
kaska87
Zakorzenienie

my w przyszłym tygodniu kończymy już SR, bo mamy zajęcia 2x w tygodniu

Stary 2013-06-18, 13:49   #808
vea7
Zakorzenienie

Samba próbowałam, ale nic nie dało... tylko Bartek marudził, że mu śmierdzi
Samochodem

kaska
za to katar mi w kość daje...

rubinko, Medela jest jeszcze o tyle fajna, że spokojnie można używkę kupić, a nowe tylko te górne lejki dokupić

Bosz... fatalnie się czuję, Bartek się na mnie wczoraj obraził i do dzisiaj go trzyma - chyba efekt tego, że gin powiedziała, że jest już dobrze... nie musi się martwic o mnie i być miły, to nadrabia fochem czas "bezfochowy":rolleyes :, a jeszcze nie wiem gdzie się podziały pliki, do których dwa tygodnie temu skanowałam nuty Normalnie zniknęły i kilka dni pracy psu w d...

Na szczęście dzisiaj obiad u Teściowej, bo by mnie przy garach szlak trafił

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:52   #809
bojatoja
Zakorzenienie

Rany, nie wiem co się stało, mam otwarte drzwi balkonowe i nagle wleciało mi do pokoju kilkanaście pszczół Nie wiem skąd się wzięły, tak nagle przyleciały. Jedną uśmierciłam pozostałe wygoniłam I teraz muszę siedzieć przy zamkniętych drzwiach balkonowych W pokoju mam prawie 27 stopni, uff jak duszno.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
powiem wam że mój smyk codziennie skrobie mi się na kolana i przytula do brzuszka/ dzidziusia a jak zrobi to za mocno to się pyta czy nie zgniótł dzidziusia Słodziak mały Ciekawe czy będzie taki troskliwy czy raczej zazdrosny jak się dzidzia urodzi?
Uroczo to wygląda
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:53   #810
rusałka_1
Zakorzenienie

Zniknęłam bo pojechałam na chwilę do rodziców, dziękuje za troskę już tłumaczę.

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
ale jak to wypowiedzeie?
Cytat:
Wypowiedzenie? A to tak można? Ty nie jesteś czasem na L4?
Cytat:
Kochana, przecież ty jesteś chroniona od ukończonego 3 miesiąca ciąży w przypadku umów na czas określony, próbny itp!!!!!

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Mówili na warsztatach, że w ciąży to średnio i nisko zmineralizowaną powinno się pić - wysoko może mieć jakieś minerały, których nadmiar szkodzi... odkładają się chyba, albo cuś podobnego.
Maluchowi za to na początku tylko i wyłącznie niskozmineralizowaną
A którą Staropolankę pijesz? Bo "klasyczna" jest właśnie średnio.

Ojej, ale jak to? Ciężarnej nie mogą chyba wypowiedzieć?
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość

A co do wypowiedzenia z pracy w okresie ciąży to zgadzam się z dziewczynami. To jest okres ochronny. Nie wiem tylko jak przedstawia się sytuacja jeżeli jest się na umowie o zastępstwo?
Byłam zatrudniona na umowę o pracę ale na zastępstwo. I jeśli dana osoba powraca przed moim porodem to niestety nie przysługuje mi przedłużenie umowy do porodu na podstawie art.177 p.3 KP
§ 3. Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.
§ 31. Przepisu § 3 nie stosuje się do umowy o pracę na czas określony zawartej w celu zastępstwa pracownika w czasie jego usprawiedliwionej nieobecności w pracy.

zachodząc w ciąże myślałam że ta osoba ma zamiar wrócić po wychowawczym, ale w międzyczasie się odmieniło.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Na SR mówiła połóżna, że w ciąży są mocno nerki obciążone, a jeszcze woda wysoko zmineralizowana obciąża dodatkowo, więc że ogólnie za dużo nie można. Dlaczego wypowiedzenie? jaką ty masz umowę? Bo w ciąży chyba nie można?

a dziękuję za informację
To będę pić mieszaną i wysoko i średniozmineralizowaną.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości