|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013
|
|
2 | 3,85% |
| Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki |
|
7 | 13,46% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
19 | 36,54% |
| Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci |
|
8 | 15,38% |
| Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego |
|
3 | 5,77% |
| Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę |
|
3 | 5,77% |
| Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi |
|
10 | 19,23% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Swoją drogą ktoś śmieszny tytuł wątku wymyślił
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
Ja też. Możemy zrobić licytację - kto da więcej
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby miało szkodzić to byłoby wyraźnie napisane wg mnie. Pytam, bo ja nie konsultowałam tych witamin, ale nie wydaje mi się, żeby mój sposób był szkodliwy. Sama nie wiem Możliwe, że chodzi o żołądek. Ja łykam i tak nie codziennie, żeby nie przesadzić, bo raczej zdrowo się odżywiam.
|
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się nie chce jeść, jedyne co bym zjadła to bobik. Już męża pomęczyłam,żeby mi znalazł i kupił
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio jak byłam u gina, położne dały mi w prezencie (od jakiegoś przedstawiciela handlowego): butelke antykolkową z aventu- 125ml, pieluszkę i krem do buzi z bella, mleczko do prania z loveli i 2 małe sudocremy
no i do tego gazety i ulotki
|
|
|
|
#787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie pytałam szczerze mówiąc ale moim zdaniem nie chodzi o działanie tabletek czy jakieś zagrożenie dla dziecka tylko właśnie o żołądek czy wątrobę ![]() Idę leping pierogis, oh yeah
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#788 |
|
Wtajemniczenie
|
No i pięknie. Moje starsze dziecko stwierdziło że oceny w szkole są wystawione i z kolegami poszli na wagary z angielskiego. I jutro czeka mnie wizyta w szkole. Mój Damian będzie na kolanach przepraszał.
|
|
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#790 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
byłam na chwilę w pracy bo była ta nowa regionalna i musiałam przekazać tej dziewczynie za mnie rzeczy
pierwsze wrażenie, że chyba pani jest baaaaaardzo niemiła nawet się nie przedstawiła ja powiedziałam dzień dobry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
o kurczaki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój jakoś 550g w 24 z tego co kojarzę, na następnych wizytach też raczej malutki będzie drobniaczek Cytat:
![]() będziemy trzymać kciuki ![]() Cytat:
Tancerka
|
|
#791 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jem truskawy i czereśnie na przemian ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytęCytat:
|
|
#792 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Vea a probowalas sobie skropic pizame jakims olejkiem na ten katar? moze by ci to troche odetkalo w nocy?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja tez ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Misia dzieki za podsuniecie pomyslu z woda utleniona na plame z krwi na mojej pizamce...caly weekend moczylam i poszla butelka wody utlenionej ale plamka jest prawie niewidoczna Motyl pyszne te twoje biteczki ![]() zadzwonilam do innego dentysty i mam termin na przyszly wtorek mam nadzieje ze bedzie dobry ten dentysta....![]() w ogole to wybieram sie zaraz do kolezanki...i zastanawiam sie czy isc na piechote (1,5 km w 1 strone) czy samochodem... ale biorac pod uwage upal to chyba sie przejade
|
|||||
|
|
|
#793 |
|
Rozeznanie
|
Apropo SR. Wczoraj rozmawialiśmy akurat o karmieniu piersią.
Położna polecała laktatory firmy Medela. Mówiła, że na oddziale już sporo różnych marek testowali, ale tylko Medela daje radę. I generalnie polecała dla każdej matki kupić sobie laktator, dlatego, że nawet jak byśmy chciały wyskoczyć gdzieś na miasto itp. to zawsze np. w zamrażalce możemy trzymać mały zapas mleka. Oczywiście do sporadycznego odciągania polecała ręczny najzwyklejszy za 70 zł, ale jeśli któraś by miała problem z karmieniem typu, że dziecko nie chce ssać, a pokarm jest, to lepiej kupić sobie porządny elektryczny np. Medela Swing czy jakoś tak. Ten kosztuje już ok. 500 zł. Aha! No i odradzała kupowanie sterylizatorów. Generalnie mówiła o tym, żeby butelki i smoczki po prostu wyparzyć po zakupie, a potem normalnie myć. Tak samo nie szaleć z szorowaniem mieszkania co rusz, bo potem wyhodujemy sobie małego alergika. Trzeba tylko pilnować czystości w takich miejscach jak szpitale, przychodnie i toalety publiczne. Koniecznie po nich używać żeli antybakteryjnych. No a w przychodniach używać podkładów jednorazowych, żeby sobie nie znosić żadnych świństw do domu.
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja robiłam bez przepisu.
Później napisze jak wróce z b
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj na obiad jednak mam lekkie danie: kalafiorek, mizeria, młode ziemniaczki i jajeczko
a małżowi do tego rozmrażam schab ![]() ale to później zjemy po SR bo teraz za gorąco w domu 25, a na dworze w słonku pokazuje 39
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
no nie ważne czy z przepisu czy bez
![]() po prostu jak robiłaś ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- mój tż to musi mieć mięcho zawsze na obiad ja bym chętnie w te upaly jadła tylko samą zupę... albo właśnie jakieś zapiekanki z makaronu itd
|
|
#797 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i gazety i ulotki I jeszcze coś tam,ale nie pamiętam.Jakieś herbatki sratki i jeszcze jakieś próbki.Cytat:
Przypominają mi się moje młode lata (tzn. gimnazjalne, w podstawówce byłam grzeczna).Cytat:
![]() Oczywiście,że wiem, ale jak łatwo wyliczyć marzec 2016 jest 2,5 roku od września 2013
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-06-18 o 13:36 |
|||
|
|
|
#798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,
To widocznie bedziemy mialy okruszki no chyba ze jeszcze nadrobia chociaz do tej sredniej
![]() W ogole mam wrazenie ze moja macica nie moze przekroczyc lini pepka. Juz leci 27tc a ja ja nadal czuje na wysokosci pepka wlasnie. Jedyne to rozrosla sie bardziej w szerz... |
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym zjadła młode ziemniaczki z kefirkiem, kalafiorka albo bobik właśnie, żadnego mięsiska.
|
|
#801 |
|
Wtajemniczenie
|
moja dzidzia ułożyła się w poprzek... a ile przy tym było wygibasów, jak mała ośmiorniczka
a ja leżałam grzecznie teraz wcinamy truskawki od babci z działki
|
|
|
|
#802 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
Witam popołudniowo obiadowo Weszłam do domu i stwierdzam że od pilnowania dzieci przy basenie wyglądam jak flaga polski
|
|
|
|
#803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż pierogi ruskie lubi ![]() a nawet nie wiem gdzie wczesniej pracowała ![]() Cytat:
więc do czerwca 2015 jakoś, ale to i tak wystarczy
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-06-18 o 13:39 |
||
|
|
|
#804 |
|
Rozeznanie
|
A ja dziś na obiad robię kapuśniak!
A teraz śmigam właśnie do sklepu po brakujące składniki.
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze w de tez daja tyle gadzetow ide na szkole rodzenia od 1 lipca a teraz zegnam sie i jade do kolezanki...lenistwo wygralo
|
|
|
|
|
#806 |
|
Wtajemniczenie
|
powiem wam że mój smyk codziennie skrobie mi się na kolana i przytula do brzuszka/ dzidziusia a jak zrobi to za mocno to się pyta czy nie zgniótł dzidziusia
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
my w przyszłym tygodniu kończymy już SR, bo mamy zajęcia 2x w tygodniu
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Samba próbowałam, ale nic nie dało... tylko Bartek marudził, że mu śmierdzi
![]() Samochodem kaska za to katar mi w kość daje... rubinko, Medela jest jeszcze o tyle fajna, że spokojnie można używkę kupić, a nowe tylko te górne lejki dokupić Bosz... fatalnie się czuję, Bartek się na mnie wczoraj obraził i do dzisiaj go trzyma - chyba efekt tego, że gin powiedziała, że jest już dobrze... nie musi się martwic o mnie i być miły, to nadrabia fochem czas "bezfochowy":rolleyes :, a jeszcze nie wiem gdzie się podziały pliki, do których dwa tygodnie temu skanowałam nuty Na szczęście dzisiaj obiad u Teściowej, bo by mnie przy garach szlak trafił
|
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Rany, nie wiem co się stało, mam otwarte drzwi balkonowe i nagle wleciało mi do pokoju kilkanaście pszczół
Nie wiem skąd się wzięły, tak nagle przyleciały. Jedną uśmierciłam pozostałe wygoniłam I teraz muszę siedzieć przy zamkniętych drzwiach balkonowych W pokoju mam prawie 27 stopni, uff jak duszno.---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#810 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zniknęłam bo pojechałam na chwilę do rodziców, dziękuje za troskę już tłumaczę.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
§ 3. Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu. § 31. Przepisu § 3 nie stosuje się do umowy o pracę na czas określony zawartej w celu zastępstwa pracownika w czasie jego usprawiedliwionej nieobecności w pracy. zachodząc w ciąże myślałam że ta osoba ma zamiar wrócić po wychowawczym, ale w międzyczasie się odmieniło. Cytat:
a dziękuję za informację To będę pić mieszaną i wysoko i średniozmineralizowaną.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

Gdyby miało szkodzić to byłoby wyraźnie napisane wg mnie. Pytam, bo ja nie konsultowałam tych witamin, ale nie wydaje mi się, żeby mój sposób był szkodliwy. Sama nie wiem
Możliwe, że chodzi o żołądek. Ja łykam i tak nie codziennie, żeby nie przesadzić, bo raczej zdrowo się odżywiam.
Myślałam, że dotrzymam do 13 i zjem obiad, ale tak mnie ssało, że zjadłam tzw 3 śniadanie 1/3 serka homo i małą bułeczkę. Mam już 3 kłucia za sobą, dziś zostały jeszcze 3

pierwsze wrażenie, że chyba pani jest baaaaaardzo niemiła 

za wizytę

A teraz śmigam właśnie do sklepu po brakujące składniki.
pozostałe wygoniłam